Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen [+ foto's training vrijdag 25-11]

Door Thijs Faber 5 reacties

Zaterdagavond treedt FC Groningen aan in Zwolle tegen de plaatselijke PEC. In het weerzien met oud-Groninger Ron Jans moet FC Groningen de reeks van drie keer ongeslagen op rij kunnen doorzetten. Het affiche betreft twee clubs die qua stand op de ranglijst onder hun stand leven, met een twaalfde plek voor Groningen en een veertiende plek voor PEC Zwolle mogen we spreken van twee falende middenmoters tot nu toe.

De tegenstander, PEC Zwolle
Zoals gezegd presteert de ploeg van Ron Jans tot nu toe ondermaats, al zegt Jans zelf dat dit het niveau is en dat Zwolle juist boven haar stand heeft geleefd afgelopen seizoenen. Maar een doelsaldo van -12 is toch zorgelijk voor de Zwollenaren, ze kregen reeds 24 tegendoelpunten, het meeste van alle Eredivisieclubs. FC Groningen zal de blauw-witten dus moeten aftroeven op de wankelende verdediging van haar tegenstander. 

De wedstrijd tussen Zwolle en Groningen is ook voor Danny Holla een bijzondere ontmoeting. Hij speelde 116 wedstrijden in het groen-wit (FCG Stats) en speelt tegenwoordig bij PEC. En Groningen zal zaterdag voor hem op moeten passen, want sinds zijn rentree in de Eredivisie op 18 september creëerden slechts drie spelers (Ziyech, Pröpper en Bel Hassani) meer kansen dan Danny Holla (17). (via Opta) 

Historie (via FCG Stats)

30-01-2016  PEC Zwolle - FC Groningen 1-3

31-10-2015  FC Groningen - PEC Zwolle 2-0

10-05-2015  FC Groningen - PEC Zwolle 0-1

03-05-2016  PEC Zwolle - FC Groningen 0-2 (bekerfinale) 

FC Groningen
Tja, wat moeten we ervan zeggen? FC Groningen is zich na een dramatische seizoenstart met wat het waard is omhoog aan het werken in het klassement maar de ploeg heeft veel moeite om zijn draai te vinden. De overwinning op ADO vorige week zaterdag in eigen stadion ging moeizamer dan nodig en we mogen ons door deze overwinning zeker nog niet rijk rekenen, want de weerstand van de tegenstander uit de hofstad was minimaal. Toch zal de reeks van drie wedstrijden ongeslagen voor de moraal positief zijn, en zal FC Groningen met vertrouwen afreizen naar een moeilijk voetballend PEC Zwolle. 

Het is nog niet duidelijk of Samir Memisevic al fit genoeg is om zaterdag te starten, onze bronnen zullen morgen aan ons bevestigen of hij inderdaad nog een week rust neemt. ZIjn vervanger zal in het geval van afwezigheid van Memisevic net als tegen ADO Etiënne Reijnen zijn, de opstelling ziet er dan als volgt uit: 

Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Van Nieff; Tibbling, Bacuna, Jenssen, Rusnak; Mahi en Van Weert (afgaande op de laatste training)

Het moge duidelijk zijn dat dit PEC Zwolle te verslaan is, FC Groningen zal met een nagenoeg uitvak afreizen naar Zwolle, 483 van de 500 kaarten zijn verkocht (via Instagram @WaarOokHeen). Ook Boerenmacht zal aanwezig zijn en hiervan wordt uiteraard verslag uitgebracht via onze kanalen. COME ON FC!

Reacties:
appie happie25-11-2016 om 10:44

ze laten Reijnen gewoon staan...die heft het uitstekend gedaan  toch..

 

verder verwacht wel een overwinning,fc doet het meestal goed in Zwolle..hopelijk is het morgen ook zo.

25-11-2016 om 12:31

Davidson ipv Van Nief. Hoe bedenk je het  Yoel speelt gewoon.

Jantje25-11-2016 om 13:25

Ik zie Groningen nog geen punten pakken in Zwolle..

Ron Jans weet wel raad met dit matig FC. ik denk 4-1 voor Zwolle.

marcelfcg27-11-2016 om 11:31

Nou Jantje, vorige week was jij de enige die Bacuna niet goed vond spelen en nu zit je er ook weer compleet naast. Ik zou een andere hobby zoeken 

25-11-2016 om 13:42

 

ben toch bezorgd om deze wedstrijd... Groningen speelt vaak de eerste helft goed, maar op het laatst van de wedstrijd geven ze 'm vaak weg ! beetje zoals die POffs finale tegen Heracles...  Uitgerekend PECZwolle heeft de veerkracht om daarmee een zege binnen te halen.  Ik denk: het wordt een  3-2 maar ik hoop op geliekspel

@Appie: welkom thuis... ik hoop dat je niet al teveel regen hebt gehad laatste dagen... 

maar hier zijn we er klaar voor:  de winter, bedoel ik maar....FC Groningen is een ander verhaal..maar dat had je hierboven al gelezen.

appie happie25-11-2016 om 14:22

Kees dank je..nee aardig droom hoor..alleen is er een groot verschil in temperatuur natuurlijk.

 

Het gaat gewoon elke week beter met de fc,nogmaals ik zie ze wel winnen daar in Zwolel,maar uiteraard is een gelijkspel ook prima.

 

Ron jans weet ook wel dat Zwolle zeer matig is op dit moment..Maar hij is wel een goede trainer,dus weet hij meestal wel iets uit te vinden,we wachten rustig af.

 

Wat Faber betreft, never chainge ......

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!