Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Vitesse

Door Thijs Faber 17 reacties

Aanstaande zaterdag treedt FC Groningen aan tegen Vitesse. Het gat tussen de twee ploegen is momenteel 3 punten, de Arnhemmers bivakkeren op de zevende plaats (welke recht geeft op deelname aan de play-offs), FC Groningen staat sinds vorige week op de negende plaats, onderaan in het linkerrijtje. In uitwedstrijden doet Vitesse het opvallend goed, in 9 uitwedstrijden vergaarde het tot nu toe 12 punten, slechts twee punten minder dan in hun 9 thuiswedstrijden tot nu toe. Dit gaat trouwens ook op voor FC Groningen, dat 11 punten uit 9 uitwedstrijden behaalde, tegenover 12 punten in thuiswedstrijden. Wat dat betreft lijkt Vitesse op papier een voordeel te hebben, maar uiteraard wordt -om er nog maar even een cliché in te gooien- voetbal op gras gespeeld.

De gasten, Vitesse
Het vreemdelingen legioen uit Arnhem doet het tot nu toe zeker niet onverdienstelijk. De ploeg van Henk Fraser staat zoals gezegd momenteel op de zevende plaats en heeft een jonge talentvolle samenstelling, die dit seizoen al veel leuk voetbal hebben laten zien. De sleutelspeler in deze jonge samenstelling is Lewis Baker, hij scoorde al 8 goals voor de Arnhemmers, hiermee komt hij op een achtste plek in het topscorersklassement (een plek die hij overigens deelt met onder andere Mimoun Mahi). Echter kreeg Lewis Baker vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een rode kaart, hierdoor zal hij zaterdagavond niet speelgerechtigd zijn. Een aderlating voor Vitesse, dat met Ricky van Wolfswinkel trouwens gewoon nog steeds de nummer drie van de topscorerslijst in huis heeft. Een makkelijke avond gaat het voor FC Groningen zeker niet worden, maar de afwezigheid van Baker zal zeker geen negatief effect zijn voor de FC.

FC Groningen
Dat was even schrikken vorige week, toen FC Groningen na twee zeer povere oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Almere City (3-2 winst, na 2-0 achterstand) en 1899TSG Hoffenheim (2-1 verlies, reisverslag BM onTour hierrrr) ineens het thuisspelende Heracles Almelo met een flitsende 4-1 over de knie legde. Groningen speelde het voetbal dat trainer Ernest Faber graag speelt: lekker compact en uiterst effectieve counters. Al was het deze keer niet heel effectief, het had zo 7 a 8-1 kunnen worden in Almelo. Maar oude koeien uit de sloot halen heeft geen zin, deze lijn moet ook in thuiswedstrijden worden doorgedrukt. 

Want het is nou niet alsof het publiek in het versgekroonde Noordlease Stadion al veelal op het puntje van de stoel heeft gezeten. Het is allemaal wat matigjes en het zijn vooral de uitploegen die tot nu toe tevreden weer naar huis zijn gegaan, sterker nog, de FC kreeg dit seizoen in eigen huis zelfs meer goals tegen (15) dan dat het er zelf maakte (11). Dit zijn voor FC Groningen anno 2017 natuurlijk bizarre cijfers. Maar er is nog genoeg tijd om het tij te keren! FC Groningen zal in ieder geval zonder Danny Hoesen aantreden zaterdag, deze week werd bekend dat de spits naar San Jose Earthquakes vertrekt. FC Groningen zal in dezelfde opstelling aantreden als tegen Heracles, alleen zal Desevio Payne plaatsmaken voor Hans Hateboer, die terugkeert van een schorsing.

FC Groningen treedt aan in de volgende opstelling: Padt; Hateboer, Larsen, Reijnen, Van Nieff; Tibbling, Bacuna, Jenssen, Linssen; Sorloth en Mahi Afwezig: Hoesen (transfer), Maduro, Van der Laan en Van Weert (blessure)

De wedstrijd vangt om 20:45 aan, come on FC, zet die eerste stap richting de play-offs!

Reacties:
20-01-2017 om 17:20

Drie man in het VI elftal van de week: Sorloth, Mahi en Payne. Bacuna erbij had ook niet misstaan. Hopen dat de vorm doorzet, in dat geval gaat Faber mee met de ereronde. Dat heeft ie beloofd te doen bij een overwinning, als antwoord op een vraag van een fan. Een geweldig antwoord trouwens, hij vindt dat het vieren van een overwinning aan de jongens op het veld toe komt .

appie happie20-01-2017 om 18:51

Vervolgens gaat Vitesse morgen met 0 punten naar huis....en eindelijk wordt de fc weer eens glorieus winnaar in eigen huis....3 punten blijven binnen de provincie grensen. ...vriend uit Appingedam gaat zoek gepeeld worden morgen avond...wellicht scoort hij zijn tweede (eigen) goal in de euroborg...Van mij mag het...zin in...morgen..

20-01-2017 om 18:56

Memisevic, ik mis je.

20-01-2017 om 19:30

Memisevic, oohooooo

appie happie20-01-2017 om 20:19

Hoezo   Reijnen doet het goed dussss

20-01-2017 om 20:22

Memisevic was de sterkhouder die toen het vreselijk slecht ging het team overeind hield. Plus hij stapt regelmatig uit waardoor hij aanvallen onschadelijk maakt.

appie happie20-01-2017 om 20:38

We zullen t zien morgen. .Reijnen scoort denk ok uit een corner.....

20-01-2017 om 21:00

...

appie happie20-01-2017 om 21:54

Zeurk¥t    milko100

20-01-2017 om 22:11

...

Moderator opmerkingen

:-(

Robba20-01-2017 om 23:13

Heren, voetballiefhebbers. 

Vanavond jammergenoeg niet de 1-1 waar ik op had gehoopt, zodat het failliete clubje van van Halst weer stijgt.

Wat ik me afvroeg, Twente is meende ik uitgesloten voor Europees voetbalt. Daarmee ook uitgesloten voor play-offs?

Daarnaast ben ik benieuwd hoe jullie kijken naar Kuwas als type Chery voor "10" alhoewel we daar nu niet mee spelen, financieel niet gehaald wordt en omdat Drost moet gaan renderen.. 

Nu Twente wint moéten we 3 punten pakken om aansluiting naar boven te behouden.. Zin in! 

 

Johan21-01-2017 om 04:11

Kuwas is een hele matige buitenspeler en ik begrijp niet dat je Payne nu weer op de bank zet.

Japie5921-01-2017 om 10:31

Kuwas is mijns inziens een prima speler. Niet top, maar goed. Ik vind ook dat Payne moet spelen. Hateboer heeft hoog van de toren geblazen..en zie hier het resultaat 0,0..... . Er is een spreekwoord: Hoogmoed komt voor de val.

Ik hoop van harte dat we winnen. En wens Groningen suc6.

harley21-01-2017 om 12:46

In welke zin heeft Hateboer hoog van de toren geblazen? Volgens mij vullen supporters zoveel dingen voor hem in..en dat gaat een eigen leven leiden.

21-01-2017 om 12:10

Kuwas mag wel bij Heracles blijven. Is een matige speler. Wat wij nodig hebben is een goede spelverdeler en iemand die "gogme" heeft, ofwel voetbalintellect, iemand die het spel vooruit kan zien.Op dit moment missen we een speler die het spel kan "lezen", wat dat betreft is het bij FC-Groningen precies zoals op dit forum. Het "lezen" van het spelletje is nog steeds een probleem..

Wat betreft Hateboer, deze jongen heeft z'n hand overspeelt en mag van mijn part op de tribune plaats nemen. Payne heeft de toekomst bij de club, Hateboer niet meer. En het typische is, dat er geen club op hem zit te wachten, of er moet de laatste week nog wat gebeuren. Misschien kan hij dan nog een "megatransfer" maken naar b.v FC-Bal op het dak in een achteraf dorp in verweggistan. Wens hem veel succes (of niet?)      

harley21-01-2017 om 12:48

Faber zal per wedstrijd bekijken wie hij zal gebruiken..Hateboer of Payne. Maakt niet uit wat de supporters daarvan vinden. En gelijk heeft hij.

21-01-2017 om 13:02

Ernest Faber is een verstandige kerel en heeft inderdaad meer verstand van voetbal dan al die "specialisten"hier op dit forum, inclusief Milko uno, want die schijnt het voetbal uitgevonden te hebben..

21-01-2017 om 13:15

Rubberen Robbie. Jullie zijn sneue heikneuters. Zuur en gefrustreerd. Iedereen met gezond verstand heeft meer verstand van voetbal dan jullie. Dus ik ook.

21-01-2017 om 17:01

Gezond verstand.........ja.ja........zeggen wel meer van die achterlijke lui.

 

ps.verder wil ik niet met jou discussieren, is me vééél te min!!!!!

brummie21-01-2017 om 15:08

Opportunisme voert weer hoogtij. Payne heeft 1 behoorlijke wedstrijd in de benen en moet direct vaste rechtsback worden? 

Deze jongen is nog jong en moet nog vee leren. Faber gaf aan dat Hateboer mentor is voor Payne en kklaargestoomd moet gaan worden voor volgend seizoen.

Vitesse is een behoorlijke tegenstander, paar maten groter dan Heracles. Verwacht een gelijkspel.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!