Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Roda JC - FC Groningen

Door Redactie 7 reacties

Koempelalert! De groen-witte spelersbus maakt dit weekend de meest verre uit-rit van het seizoen. Diep in het Zuid Limburgse heuvellandschap dalen selectie en TS af naar voormalig steenkoolstad. Zondagmiddag om 14.30 uur wacht het plaatselijke geel-zwart getinte vreemdelingen-ensemble, AKA Koempelzzzs. Deze pseudo Limburgers staan momenteel op een nacompetitieplek. De Parkstad Limburg brigade heeft slechts 1 puntje meer bij elkaar geschraapt dan rode lantaarndrager ADO Den Haag, ook al zo'n succesvol prestatie van formaat hoe een volksclub haar identiteit verkocht en op een plaats staat waar het hoort... FC Groningen dat wel op eigen kracht de broek omhoog houdt, wacht op papier een relatief gemakkelijke wedstrijd. Echter - gelet op de huidige sportieve ontwikkelingen in samenhang met de weinige driepunters wordt het de hoogste tijd dat daarin iets structureel gaat veranderen! Met het voorjaar in aantocht, gesteund door de statistieken van de laatste jaren kan dit slechts één ding betekenen; de trots van het noorden begint aan een slotoffensief!

Korte terugblik Ajax
Een zwaar bevochten punt maar uiteindelijk dik verdiend! Groningen speelde opnieuw positief. De aanval werd gezocht zodra de mogelijkheid zich voordeed. Het team ging massaal terug als het moest. FC Groningen speelde naar de mogelijkheden, de supporters kwamen net als tegen Utrecht (amusementswaarde) goed aan hun trekken! Daarmee lijkt de hand van trainer Ernest Faber steeds meer zichtbaar in waar hij naar toe wil m.b.t. hoe FC zich moet manifesteren. Faber is van oordeel dat met name de strijdlust, inzet en tot kansen komen zoals ook tegen Ajax, de norm moet zijn voor de komende tijd op jacht naar de play off's en naar overwinningen.

De tegenstander Roda JC
Sportief gaat verre van lekker bij de Koempels maar wat wil je ook. Ondanks dat de club een enorme financiële injectie heeft gehad van de clubeigenaren en suikerooms Frits Schrouff en de Zwitserse Aleksei Korotaev. De Zuid Limburgse selectie heeft de laatste jaren meer weg van een duiventil. Maar liefst 9 (!) spelers werden de afgelopen winter aangetrokken (waaronder 4 huurlingen), twee windows eerder waren dat er 8. Tussen beide transferperiodes in werden er nog eens 16(!) spelers aangetrokken, 19 (!) gedesillusioneerde duiven vlogen tijdens de zomerperiode uit... De Kerkraders zijn de minst productieve ploeg van de eredivisie. Ze scoorden slechts 15 keer. Een uitschieter was de wedstrijd van 28 januari jl. tegen Excelsior. De Kralingers verloren met 4-0 na de snelle rode kaart van verdediger Jurgen Mattheij.

Historie (via FCG Stats)

Deze uitwedstrijd werd 36 keer gespeeld. Doelsaldo 76-40. De grootste overwinning is de 2-5 van 20-12-2008. De grootste nederlaag is de 5-1 van 11-11-2007. Het gemiddelde winstpercentage is 16,67%.

06-12-2015 Roda JC - FC Groningen 0-0  

27-04-2014 Roda JC - FC Groningen 1-2  

03-03-2013 Roda JC - FC Groningen 4-1  

06-08-2011 Roda JC - FC Groningen 2-1  

27-11-2010 Roda JC - FC Groningen 1-0

FC Groningen
Met het transfervrij aantrekken van verdediger Mike te Wierik (Heracles) is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Almeloërs zien met lede ogen één van hun sterkhouders vertrekken. Een week geleden werd al bekend dat Ernest Faber versterking wil zien in iedere linie. We zijn dan ook zeer benieuwd wat er de komende tijd gaat bijkomen voor op het middenveld en in de voorhoede.

Juninho Bacuna die zijn schorsing achter de rug heeft zit bij de wedstrijdselectie. Zaterdagmiddag om 13.00 uur is de laatste training. Daarna begint de trip naar het Zuiden.

Geschorst: Samir Memisevic

Geblesseerd: Tom van Weert

De vermoedelijke opstelling: Padt, Payne, Reijnen, Larsen, Davidson, Tibbling, Hiariej, Jenssen, Mahi, Linssen, Idrissi

Verdedigend wordt er weinig weggegeven. Aan de bal moet FC meer kunnen betekenen zegt Faber op de clubsite. Met snelle passes tussen de linies spelen, voetballen naar de kwaliteiten om tot kansen te komen luidt het devies.

 Drie punten erbij graag! COME ON FC!!

Fotos training vrijdag 10 maart 2017

Reacties:
10-03-2017 om 20:21

Fc-Groningen is niet in de gelukkige omstandigheid om Roda te onderschatten, want zo goed zijn we nou ook weer niet. Dus niet denken van oh, dit varkentje zullen we wel even wassen. Van begin af op je tellen passen want voor je het weet staan we weer met 1-0 achter. Net als 020 gsteravond.

grunnfan10-03-2017 om 20:50

Roda is al tijden lang een lastige tegenstander van Groningen...Hopen op het beste!!!!

10-03-2017 om 21:32

Roda vecht voor degradatie dus vecht voor ieder punt dus word erg lastig. Denk alleen een snel doelpunt voor de fc wonderen kan doen.

10-03-2017 om 23:39

FC-Groningen is gewaarschuwd. In een interview in VI met Tom van Hyfte rekenen Roda aanstaande zondag op een overwinning. Aan de Fc om daar een stokje voor te steken. Dus direct er bovenop en niet meer loslaten.

11-03-2017 om 00:04

Linssen en Mahi en Bacuna die gaan de verdediging van RODA heus wel slechten, aanjagers zijn Jenssen enTibbling. achterin "staat" het gewoon goed !

11-03-2017 om 10:57

bacuna begint op de bank

Tom Hiariej zal aan de aftrap staan, maar die heeft ook goed gespeeld  de afgelopen wedstrijden

appie happie11-03-2017 om 07:56

Ik heb slechte herinneringen aan de stewards van die mijn club.de koepels dachten ons te slaan, deden ze ook

appie happie11-03-2017 om 14:46

koempels

11-03-2017 om 23:25

Onderin gaan ze punten pakken , komende thuiswedstrijden moet je wel winnen om niet in de problemen te komen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!