Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Willem II [update + opstelling en fotoverslag afsluitende training]

Door Redactie 16 reacties

Do or die! Kortom het wedstrijdparool als opmaat - vooruitblikkend op deze speelronde! De gasten hebben de negende plek stevig in handen, een plaats dat aan het eind van het seizoen recht geeft mee te strijden in de play-offs voor een ticket naar Europees. FC Groningen moet maar liefst 4 punten in lopen en als het ook deze speelronde weer niet tot winst komt - en daarna de lijn niet zegevierend doortrekt, zal plek 9 stilaan een kansloze missie zijn... Heracles dat tiende staat heeft 3 punten meer dan Groningen en ook ploegen als NEC, PEC Zwolle en Sparta dienen zich aan. Tegen de achtergrond dat clubs die onderin staan wél de punten bij elkaar sprokkelen, kan dit aan het einde van het seizoen wel eens een geheel ander scenario voor FC gaan opleveren dan vooraf is beoogd. Want ook de verkeerde nacompetitie, blijft met de huidige gang van zaken een zeer reële optie! Je moet er niet aan denken... De trots van het noorden won na de winterstop slechts één (!) wedstrijd. De rest werd gelijkgespeeld of verloren, hetgeen een schrale (mis)oogst opbracht van 8 puntjes uit 9 wedstrijden. Daarentegen presteert oud FC trainer Erwin van de Looi met zijn huidige club Willem II beter, de Tilburgers behaalden dit kalenderjaar 13 punten. Eerder dit seizoen verloor Groningen geheel onnodig met 2-1 in Tilburg. De hoogste tijd voor een broodnodige thuisoverwinning! Het is twee voor twaalf... 

Korte terugblik Roda JC
Niet voor de 100% de wedstrijd ingaan, noch voluit voor winst willen strijden en bokje gaan staan voor elkaar. Dat waren kort samengevat de belangrijkste oorzaken die de tiende nederlaag van dit seizoen in Kerkrade hebben ingeleid. Ook het aanvalsspel was met name de eerste helft hemeltergend, ballen werden simpelweg ingeleverd.

De busreis terug zal zeker een lange rit zijn geweest. Het is te hopen dat (onderweg) bij de spelersgroep het kwartje toch nog gevallen is, namelijk dat het simpelweg niet de kwaliteiten heeft om op basis van een uitvoering van maximaal  70-80% - tot een resultaat te komen. We zijn benieuwd of er zaterdagavond een reactie komt in het veld.

De tegenstander Willem II
In tegenstelling tot FC speelden de Tricolores het afgelopen weekend misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen. PEC Zwolle verloor in Tilburg met 2-0. Met name het eerste uur van de wedstrijd domineerde de thuisploeg. De Zwollenaren waren tijdens het laatste half uur nog dichtbij de gelijkmaker maar in de blessuretijd verdubbelde de thuisploeg de marge. De Tilburgers hebben zich bijna veilig gespeeld en mikken voor de overige wedstrijden op een definitief verblijf in het linkerrijtje. 

Geblesseerd: Dico Koppers

Historie FC Groningen - Willem II (via FCG Stats)

17-10-2015 FC Groningen - Willem II 2-1  

28-09-2014 FC Groningen - Willem II 1-0  

19-08-2012 FC Groningen - Willem II 1-1  

06-02-2011 FC Groningen - Willem II 7-1  

11-04-2010 FC Groningen - Willem II 4-0

Deze thuiseditie werd 37 keer gespeeld, doelsaldo 75-40. Grootste overwinning, 7-1 op 6 februari 2011. Grootste nederlaag, 1-4 op 30 augustus 1987. Gemiddeld winstpercentage is 56,76%. 

FC Groningen
Oud groen-wit boegbeeld uit een eerdere wederopstanding van FC zit zaterdagavond op de tribune en bezoekt na afloop het supportershome! Erik Nevland bezoekt Groningen met een sponsorgezelschap van de Noorse club Randaberg IL Fotball. 

Geschorst: Bryan Linssen en Samir Memisevic

Geblesseerd: Tom van Weert

De vermoedelijke opstelling: Padt, Davidson, Reijnen, Larsen, van Nieff, Hiariej, Jenssen, Tibbling, Bacuna, Drost, Mahi

 

Genoeg gezegd nu, het woord is aan de spelers en TS! 

COME ON FC!

Reacties:
16-03-2017 om 22:15

0-2

16-03-2017 om 22:23

Denk dat vd looi op de counter grunn een flinke mokerslag kan uitdelen.

appie happie16-03-2017 om 23:06

Als de fc  zaterdag niet wint,zijn de rapen gaar.

 

17-03-2017 om 05:53

VandeLooi komt voor een punt en Groningen moet die overwinning zien te halen...lijkt mij bij oorbaat een gun stiger uitgangsopunt voor die Willem II trainer.

"Rapen gaar" suggereert dat er iets op breken staat bij een eventuele nederlaag...zover zal het niet komen, Appie Happie

Net zoals Hans Nijland het nog wel eens langer (dan de gemiddelde FC G supporter) het "aanziet" en zich niet gek laat maken, denk ik ook nu: de club haalt echt wel voldoende punten om een degradatieplaats te voorkomen...en als het siezoen over is, dan beginnen we weer op nul...alle clubs staan dan weer gelijk, en de bouw van het Topsportcentrum gaat van start.

Marco16-03-2017 om 23:34

Met de begroting en ambitie van Groningen moeten we dit winnen. Willem 2 speelde vorig jaar nog in de play-offs tegen degradatie, zo heel bijzonder is dat elftal niet.

 

Belangrijker voor de toekomst van Groningen is dat NIjland voor optie 3 kiest over de competitie opzet en veel ploegen daarvoor achter zich weet te krijgen.. De andere opties worden pas interessant bij het behalen van plek 6. Dat is voor Groningen structrueel te hoog gegrepen en de play-offs hebben de afgelopen vele jaren toch een interessant einde van de competitie betekend wat jammer is als het verdwijnt. Hopelijk wil alles middenmoot en minder is de huidige competitie opzet blijven steunen. 

17-03-2017 om 05:58

ben je dan vergetenj dat VandeLooi een meester is "in de eindjump", dwz een sterke reeks in  competitieeinde?

Nee Willem II eindigt straks gewoon middenmoot en FC groningen trouwens ook.

appie happie17-03-2017 om 07:47

Kees jij hebt mijn optimisme overgenomen..Ik laat de wedstrijd in het stadion mooi schieten deze x.wordt kijken via de ipad. .

17-03-2017 om 12:35

optimist tot in de kist;

 

maar serieus:  waarom zou je een martelgang maken van de positie op de rangli8jst?  Groningen heeft wel veel te repareren aan de selectie, en dat gaan ze ook doen:  minder bekende namen, maar voetballers erbij die je bij andere ED clubs ook ziet: werklust en talent .  Als Faber daar vat op krijgt dan komen  de punten weer naar ons toe volgend seizoen.  Het is natuurlijk iets anders dan voor de POffs Europees te spelen, want daar kaqn Groningen nog niet met grotere clubs wedsijveren.

Gaat Nijland daarentegen op z'n handen zitten in de zomer, dan ben ik de eerste die dit bekritiseerd.  Het is namelijk een feit dat je als grijze muis gewoon niet/te weinig  aan club-promotie  toekomt en het stadion volkrijgen met een anoniem elftal dat is ja niks.

trojuwens, Appie...over overnemen van jouw optimisme:  ik heb idd van jou geleerd !

17-03-2017 om 10:41

1-4

17-03-2017 om 13:51

Hedwiges Maduro zit weer bij de selectie voor morgen tegen Willem 2.

Een uitleg hierover zou ik wel graag willen horen. 

campesino17-03-2017 om 14:41

lijkt me nogal simpel, er moet toch iemand spelen

17-03-2017 om 14:51

eindeloos verslag vabn gedaan op RTVNoord.  de visie van Jeltema, en van Faber.  Hedwiges zit bij de selectie, maar of hij speelt is een heel ander verhaal. 

Faber jierst voor een 4-2-3-1 opstelling met twee voetballers voor de achterste linie, en Davidson op rechts en Van Nieff op linksachter.

Drost rechter middenveld en Tibbling linkermiddenveld..  Mahi als eenzame spits

 

"Compact" heet dat geloof ik

 

 

campesino17-03-2017 om 14:40

vanwaar dat optimisme kees? tegen beter weten in? heb je de door afwezigen gedwongen fantasieopstelling gezien?en als larsen ook nog wegvalt, wordt het wel een heel armzalige defensie (maduro als centrumverdediger?)

we hebben een driepunter nodig, maar ik denk dat we met een puntje de handjes mogen dichtknijpen.

17-03-2017 om 14:59

Campesino:  het is ja maar een woordspelletje:  "Optimisme" is wat cynisch bedoeld en  is eigenlijk een verkeerd woord:  "ze kunnen momenteel niet beter"  is - denk ik - voor Appie en mij , dichter bij de waarheid.

 

De opstelling is niet vreemd. Bacuna er weer bij, vanuit achteruit de lange bal op Mahi en Van Nieff en Davidson die achterin in de zone blijven hangen. 

 

Ik denk dat FC Groningen inderdaad blij mag zijn met een enkel punt..  nogmaals ( ik schreef dat al eerder ) Willem II komt voor een punt en Groningen wil er drie... maar dan moet de FC  een aanval hebben die ze er wel inschopt....en die staat er nu niet ( met de schorste Memisevic en Linssen ).  50% kans op een kleine nederlaag... denk ik maar.      

 

campesino17-03-2017 om 15:31

De opstelling is niet vreemd inde zin dat je er met alle afwezigen (en na de bzuinigingsronde van nijland) geen chocola van kan maken. logische opstelling dus, maar daarom niet minder fantasievol. volkomen nieuwe rechterkant met davison (linkspoot) en drost. tibbling weer op links en zolas je al stelt mahi op een eiland. sorloth definietf afgeschreven?? ik bedoel een systeem omgooien (4-2-3-1 ipv 4-4-2 omdat linsen afwezig is) ipv sorloth voor linssen getuigd van weinig vertrouwen.

17-03-2017 om 15:40

Tibbling op links lachwekkend

17-03-2017 om 15:49

Ik zie op rtv noord hem weer op rechts staan , en drost op links. En dan een enorm defensief blok met bacuna jenssen en hiariej. We gaan het meemaken ik vind het weer lachwekkend

17-03-2017 om 16:33

Faber zegt waarom Maduro bij de selectie zit ,de spoeling is erg dun daarom zit hij erbij.

Ja eerst 3 spelers wegdoen in de winterstop en er niks weer voor terug halen .

Dit was te verwachten kleine selectie ,dus als je schorsingen en blusures krijgt tja dan heb je nog een kleinere selectie

Eigen schuld

17-03-2017 om 16:50

Je kan toch wel wat anders verzinnen als trainer thuis in de euroborg tegen willem 11 , de achterhoede kan ik begrijpen maar de rest. Ga dan gewoon 4 3 3 spelen als je toch wat wilt veranderen met jenssen tibbling en bacuna op het middenveld. En zet die mahi idrissi of drost op de zijkanten en zet die zogenaamde kapstop spits dan gewoon in de punt. Angsthazenvoetbal thuis in de euroborg maar goed we gaan het meemaken misschien word het wel 4-0

17-03-2017 om 17:13

kapstop zeg je? daarom staat ie er niet in

appie happie17-03-2017 om 17:22

of niet,kan wel...ik herinner me vorig jaar voor de beker..fc liep voor geen meter..toch 4-0 tegen Vitesse thuis...

Johan17-03-2017 om 19:07

Pffff wat een opstelling weer. Snap er niks meer van. 

Johan17-03-2017 om 19:15

Eigenlijk schandalig dit. Een linkspoot op rechtsback. Geen enkele diepgang. Zou bijna denken dat we tegen Barcelona moeten. 

18-03-2017 om 18:56

ik zei eerst 1-4 maar nu ik dit zie..... 0-6

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!