Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

Door Kevin Pauwels 26 reacties

Aanstaande zondag speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen “ angstgegner ” FC Utrecht. Grunn is op zoek naar revanche na de zeer matige wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax en wil tegen de Domstedelingen de eerste overwinning van het seizoen behalen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want Utrecht heeft sinds 2013 niet meer verloren in Groningen en de ploeg van Erik ten Hag zal ook op zoek zijn naar ereherstel na de uitschakeling in de voorronde van de Europa League.

Korte terugblik Ajax – FC Groningen
Als Groningen zondag resultaat wil halen tegen Utrecht moet er wel heel anders worden gespeeld dan afgelopen zondag in Amsterdam. Strijd, passie, durf en lef tonen zag je niet terug in dit duel en ondanks de schitterende goal van Idrissi, wat het enige lichtpuntje was in dit duel, kon Grunn voor de zoveelste keer weer niet imponeren in de ArenA.  

De trainer
Hoofdtrainer Ernest Faber zei vanmiddag tijdens het perspraatje dat niet de gehele selectie fit is voor aankomende zondag, Ludovit Reis is ziek en zal niet bij de wedstrijdselectie zitten, bij een aantal spelers zijn een paar lichte klachten aanwezig en dat is nog even afwachten hoe dat hersteld wordt tot zondag. Uriel Antuna, de Mexicaanse huurling van Manchester City, die deze week gepresenteerd werd in Groningen, zit zondag bij de wedstrijdselectie. ''Antuna maakt een hele goede indruk tot nu toe, hij heeft deze week mee getraind met de groep en als ik zie wat voor inbreng hij heeft, waaronder veel snelheid en veel dreiging, is dat heel positief en goed om te zien. Hij is jong, hij is gretig, fantastisch om mee te werken tot nu toe en zit zondag dus bij de wedstrijdselectie '', aldus Ernest Faber over Antuna. Over de wedstrijd vertelde Faber het volgende: ''We hebben een overwinning nodig, Utrecht heeft een goede selectie met een mooie mix van ervaring en talent, we moeten zondag veel uit het spel halen van de tweede helft tegen Heerenveen twee weken terug, dat is wat we altijd graag willen brengen en laten zien, we moeten de wedstrijd tegen Ajax snel vergeten en gewoon vooruit kijken. We gaan morgen kijken welke spelers er definitief gaan spelen zondag, bij een paar spelers zijn nog een paar lichte klachten, dus daar moeten we morgen even naar kijken.'' aldus Ernest Faber.

FC Utrecht
In de competitie doen de Domstedelingen het tot nu toe prima met 6 punten uit 2 duels, alleen na de uitschakeling afgelopen donderdag in de voorronde voor de groepsfase van de Europa League heeft de ploeg van trainer Erik ten Hag toch een flinke tik gekregen, en het voordeel voor Grunn is dat Utrecht een zware wedstrijd dan nog in de benen heeft. Je kunt wel zeggen dat Utrecht de ''Angstgegner'' van FC Groningen is, van de laatste 5 thuisduels tegen de Domstedelingen won Grunn er maar één in, 2013.

Statistieken
Over de gehele historie is Groningen wel in het voordeel, de wedstrijd werd 42 keer eerder gespeeld en daarvan wonnen de Groningers 20 keer, verloor het 9 keer en 13 keer eindigde het duel in een gelijkspel. De grootste overwinning is de 4-0 van 21-05-2009. De grootste nederlaag is de 1-4 van 17-01-2016. Het gemiddelde winstpercentage is 47,62 procent. (via fcgstats.nl)

Historie: (via fcgstats.nl)

25-02-2017 FC Groningen – FC Utrecht 2-3

17-01-2016 FC Groningen – FC Utrecht 1-4

25-01-2015 FC Groningen – FC Utrecht 2-2

11-08-2013 FC Groningen – FC Utrecht 2-0

20-01-2013 FC Groningen – FC Utrecht 0-2

FC Groningen
Zoals het lijkt op de training van vrijdagochtend gaat er veel veranderen in de basisopstelling, hoe Grunn precies gaat spelen is nog niet helemaal duidelijk maar zoals het nu lijkt gaan de elf groen-witten spelen met 3 centrale verdedigers, 2 hoog opkomende backs, 1 controlerende middenvelder, 2 aanvallende middenvelders en 2 aanvallers. Lars Veldwijk moet zijn plek opgeven aan Tom van Weert, Yoëll van Nieff vervangt Etiënne Reijnen en Todd Kane gaat hoogstwaarschijnlijk zijn basisdebuut maken als hoog opkomende rechtsback, hij vervangt Ajdin Hrustic. Mike te Wierik verhuist naar centraal achterin en Juninho Bacuna gaat spelen als nummer 10 op het middenveld.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Kane, te Wierik, Larsen, van Nieff, Warmerdam, Jenssen, Drost, Bacuna, Mahi, van Weert.

Wij spraken op de training met Yoell van Nieff:

Het lijkt erop dat jij weer in de basis staat zondag?

Ja misschien, dat weet ik nog niet, dat zal ik morgen wel zien of vlak voor de wedstrijd.

Zondag de thuiswedstrijd tegen angstgegner FC Utrecht, wat is Utrecht voor een ploeg?

Utrecht heeft een goede ploeg, we hebben de afgelopen wedstrijden van hun gezien en ze hebben gewoon een goed draaiend team waarbij hun middenveld en aanval wel goed staat en waarbij ze een goede spits hebben aangetrokken en een goed en beweegbaar middenveld hebben. We kunnen onze borst nat maken zondag.

Het middenveld is de sterkste linie bij Utrecht, hoe kun je die het beste afstoppen?

Door gewoon ons eigen ding te doen, we moeten geen andere dingen doen dan we normaal doen en gewoon laten zien dat wij minimaal net zo goed zijn.

Ze hebben wel een tik gehad afgelopen donderdag tegen Zenit st. Petersburg, in hoeverre kan die wedstrijd met hun mee spelen Zondag? 

Zij moeten sowieso eerst herstellen daarvan, ze hebben ook verlenging gespeeld in dat duel dus dat speelt waarschijnlijk wel allemaal mee bij hen, daar moeten wij optimaal gebruik van maken.

Ook spraken wij met Tom van Weert: 

Hoe snel kunnen jullie zo'n wedstrijd als tegen Ajax verwerken?

Wel vrij snel, het was niet onze beste wedstrijd en we hebben daar te weinig gedaan in balbezit en te weinig vanuit onze eigen speelwijze gedaan. We hebben geen goed gevoel over gehouden na de nederlaag daar, maar je verwerkt het wel snel, je bekijkt de beelden met elkaar van de wedstrijd, je zet er een streep onder en je gaat weer focussen op de volgende wedstrijd. 

Het is een heel apart systeem wat Utrecht speelt, daar hebben jullie wel veelvuldig op getraind vandaag.

Ja dat klopt, we hebben er langer op getraind dan dat we normaal doen en zelf hebben we ook wat aanpassingen gedaan in het systeem. Zij doen iets wat niet veel Nederlandse ploegen doen; ze spelen in een 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld, dat is voor elk systeem waarmee je speelt moeilijk om tegen te spelen.

Wat een belangrijke wijziging is, is dat jij zoals het lijkt in de basis staat zondag?

Ja daar ziet het er wel naar uit, dat is persoonlijk voor mij ook lekker en daar doe je het ook voor, je wilt het liefst elke wedstrijd direct starten en als je dan die kans krijgt is dat heel mooi en daar moet ik een goed vervolg aan geven zondag. 

Als je naar de training kijkt lijkt het dat jullie een hele andere bezetting op het veld krijgen, 3 man centraal achterin, de backs heel hoog opkomend, Bacuna die de nummer 10 positie inneemt, hoe belangrijk is dat voor jou dit systeem?

Dat zal zich altijd uit moeten wijzen hoe dat gaat lopen, je doet een aanpassing in het systeem, je kijkt ook naar de tegenstander hoe die spelen en dat is even goed naar elkaar kijken en goed communiceren met elkaar en als de wedstrijd gaat starten moeten daar de elementen bij elkaar komen, en dan kan het een succes worden.

Deze interviews zijn terug te luisteren op www.tynaarlolokaal.nl in de uitzending van FCG Radio. 

De laatste jaren is FC Utrecht een echte angstgegner geworden voor FC Groningen, kunnen de elf groen-witten er voor zorgen dat Utrecht zondag na het laatste fluitsignaal met een nederlaag richting de domstad moeten reizen wat voor het laatst in 2013 gebeurde? En de eerste overwinning van het seizoen behalen? We gaan het zien zondag, aftrap 16:45 uur. 

COME ON FC!!!

Reacties:
debultjes25-08-2017 om 18:07

"maar zoals het nu lijkt gaan de elf groen-witten spelen met 3 centrale verdedigers, 2 hoog opkomende backs, 1 controlerende middenvelder, 3 aanvallende middenvelders en 2 aanvallers"

Met een man extra is het een stuk makkelijker :-), of is Padt vliegende keep?

25-08-2017 om 18:42

Sorry! Foutje! Tis aangepast! 

25-08-2017 om 18:44

Yoell van nieff gaat ons punten kosten zondag. Hij kan niet verdedigen. En durft ook niet hardhandig in te grijpen. In de voorbereiding liet hij ook iedereen gemakkelijk uit z'n rug lopen. Hij is een zeer degelijke middenvelder maar echt ongeloofelijk waardeloosheid op centraal verdediging. Brevet van onvermogen dat hij de voorkeur boven memisevic krijgt. (De linkspoot filosofie)

 

Wel klasse dat Faber antuna bij de wedstrijd selectie heeft gezet. Het is dus geen Pozzebon geval.

hermanpetra25-08-2017 om 19:18

Met van nieff centraal, is vragen om een nederlaag. Man man man, dat is geen verdediger, en niet goed genoeg voor ons. Snap niet wat ze nog steeds in die clown zien. Hup schop over de grens naar Emmen,  dat niveau lukt misschien nog net.

Nogutsnoglory126-08-2017 om 00:09

Helemaal mee eens. Dat ze dat in al die jaren nog niet inzien. Zowel van der Looi als Faber. Hij heeft een goede vrije trap maar dat is alles. 

25-08-2017 om 19:18

Arthur het is een bret van onvermogen van Memisevic dat hij niet speelt. Iedere speler word geacht in de vakantie te blijven trainen en krijgen een programma mee en als je daar niets mee doet en helemaal niets doet op vakantie en dan te dik en niet fit bij je club terug komt ben je n iet goed bezig. Daarbij kreeg hij hamstring klachten en zijn niet spelen is verklaard. Faber zegt ook dat hij in principe de beste verdediger is van de FC maar is niet fot genoeg dus. Als je ook ziet dat hij op training er bijna door iedereen word uitgelopen is het logisch dat hij niet speelt. Eerst goed fit worden en dan weerzien  

marcelfcg26-08-2017 om 10:39

We zitten al minstens 8 welen na de vakantie. Samir heeft er dus alweer 8 weken training op zitten. Hoe kun je dan nog niet fit zijn. Faber moet ophouden met die flauwekul en de beste spelers opstellen. En dat is achterin niet Van Nieff

Marco25-08-2017 om 19:27

Ayoub en Janssen maken het kwaliteitsverschil op het veld, zowel voetballend als fysiek. 

Hele voorbereiding gehad en nu gaat Faber raar lopen schuiven met spelers, terwijl Ajax uit een ingecalculeerde nederlaag is.

Zet Warmerdam gewoon linkback, speler deed het zowel verdedigend als aanvallend prima tegen Heerenveen. Van Nieff is op iedere positie te licht dus houd die op de bank of beter verhuur / verkoop hem. Veldwijk deed het goed tegen Heerenveen. Zet hem er ook in.

 

marcelfcg26-08-2017 om 10:43

Janssen speelde tegen Zenith centraal achterin en was een van de mindere spelers Marco. Hij was verantwoordelijk voor een tegendoelpunt.

25-08-2017 om 20:24

Het zal me m'n reet roesten welk systeem ze spelen. Met 1,2 of 4 spitsen. Met hoge of lage vleugelverdedigers, met 4 of 5 centrale verdedigers en met Drost of Hrustic in de basis. Ik wil een leuke voetbalmiddag in combinatie met een 3-punter!!

25-08-2017 om 20:40

Faber kijkt te veel naar hoe ze op de training prestreren, maar daar worden geen wedsrtijden gewonnen. Dat gegoochel steeds wordt je niet goed van. Reijnen eruit  is terecht die komt tekort, maar nu Van Nieff erin zetten snap ik niet die komt ook tekort, en laat Veldwijk gewoon staan man. Zo krijg je nooit automatismen.

ronald197625-08-2017 om 21:54

Blijf het zeggen deze trainer is niet geschikt voor onze club ik verlang naar de tijd onder ron jans vanaf minuut 1 pressing tegenstander opjagen.  Je weet dat utrecht 120 min donderdag gespeeld heeft gvd ga vol op aanval jaag utrecht op dat merken hun 2 helft hun benen maar nee meneer faber weet hoe het moet ik vrees zondag ergste en nijland tegen heerenveen 1 helft niks. Ajax hele wedstrijd niks als tegen utrecht weer voetballend niks is weg met faber je hebt tijdelijke vervangerval in huis

Cantona25-08-2017 om 22:13

Onder Jans was het ook niet altijd geweldig maar van mij mag hij het overnemen.

Als je van Nieff opsteld dan heb je er toch echt geen verstand van, die man komt qua voetbal op dit niveau in alles te kort.

Het is nog vroeg maar volgens mij wordt het weer zo'n seizoen......

25-08-2017 om 22:33

Kost weer klanten eind van het seizoen en inkomsten tv

skjipke25-08-2017 om 23:09

Ik hou er normaal niet zo van, om naar een trainer te wijzen, maar ik vind dit niet meer normaal!

Faber: geef jezelf en het elftal eens kans om automatismen in te slijpen en stop met het slachtofferen van spelers. Dit is niet meer geloofwaardig. Er zijn 2 wedstrijden gespeeld en er is al sprake van "paniekvoetbal"

Welke uitslag er zondag ook op het bord staat: je kan er niets mee. Je speelt tegen een ploeg die Europees de deksel op de neus heeft gehad. Dus Utrecht is of getergd en rolt dit FC helemaal op, of zo teleurgesteld dat de FC profiteert. In beide gevallen Kun je er niets mee in de aanloop naar de volgende wedstrijd.

Faber bedankt en tot ziens!

26-08-2017 om 07:03

ik zie net dat mijn reactie is verwijderd door de redactie , heb ik iets verkeerds geschreven redactie? het was toch netjes.

26-08-2017 om 12:23

@Achmed,

Nieuwe heren,nieuwe wetten, is overal zo. Er zijn bij de redactie van BM een aantal verschuivingen geweest in de peronele bezetting, heeft te maken, mijns inziens tenminste, met FCG Radio, het voormalige radio Tynaarlo lokaal. Van daaruit zijn een aantal personen toegetreden tot de redactie. Bijdragen van Wouter Pauwels en Kevin Pauwels zijn daar het bewijs van. In mijn visie zou je je als redactielid niet moeten mengen in de discussies hier op dit forum, hetgen dus nu wel gebeurd. De objectieviteit die je als bestuurder zou moeten handhaven, is hier dan ook in het geding. Dat een redactielid corrigerend optreedt is logisch, als er niet wordt voldaan aan de huisregels en hier wringt juist de schoen, hier zijn mensen die deze verantwoordelijkheid nemen en daarin zijn juist de verschillen zichtbaar. De één vind een reactie juist, en de ander niet. Dat verschil zal er altijd blijven en zullen jij en ik mee moeten leven. Een Groninger zegt altijd: "t'Is nait aans".          Groet.

Rob197026-08-2017 om 16:30

Het verwijderen van posts, is te rechtvaardigen, mits het niet volgens de richtlijnen of de huisregels is, maar laat de BM redactie dan ook reageren op het hoe en waarom. Het sturen van een mail naar de redactie is een eenzijdige verkeer, een antwoord komt nooit. 

26-08-2017 om 19:16

@Rob1970.

Ben ik met jou eens. Soms worden er posts verwijderd waarvan je denk "Was dit nou echt nodig?" Hier zou de redactie beter op in kunnen spelen en in een e-mail naar diegene sturen waarin de reden van het verwijderen uitgelegd wordt. Bij BM zijn alle e-mail adressen van de mensen die op dit forum reageren, bekend, dus zo'n dikke klus is het ook niet voor de redactie. 

Reactie verwijderd door redactie

25-08-2017 om 23:57

En als we zondag winnen is er geen betere trainer als Faber. Ja, zo gaat dat in de beleving van een supporter. t'Is nait aans.

skjipke26-08-2017 om 06:19

Als we zondag winnen zal ik inderdaad vooraan staan, juichend om de 3 punten en juichend voor de ploeg die (hoop ik) voor elkaar door het vuur is gegaan en strijdend en vechtend voor elke bal die overwinning heeft binnengesleept.

Dat verandert mijn mening over Faber niet. Ik kan als supporter maar niet ontdekken waar Faber heen wil. Zelfs onder vd Looi was er een speelstijl. Niet een speelstijl waarvoor supporters op de banken stonden, maar er was wel een speelstijl. Nu niet en dat is wat ik vorig seizoen heb gemist. En het husselen blijft maar door gaan. Spelers hebben vertrouwen nodig, waardoor ze gaan presteren. 

Maar goed..... zondag staan we uiteraard weer achter de ploeg en worden er hoop ok 3 punten gehaald. Uiteindelijk gaat het daarom natuurlijk!

26-08-2017 om 07:07

bij mij nier rob roy , maar begrijp wat je bedoeld te zeggen. voetbal is een momentopname vooral voor veel supporters , maar als je afgelopen 1,1 seizoen evalueerd kom ik niet tot het juiste ingredient bij deze man. geen uitstraling , voorkeur aan spelers , vaak weinig beleving en strijd , vaak wisselingen in het elftal. maar goed hij heeft een contract.

grunnfan26-08-2017 om 00:54

Zit hier lekker met vrouw en 4 kids 18 dagen in de dordogne ( le grand daque) op de camping...afg. zondag ajax grunn  gekeken....echt bagger

Overbuurman is die hard vak P twenthe...lekker genieten en elkaar de gek aansteken en samen borreltjes drinken....heerlijk zo kan het ook!!!!!

Denk( hoop) dat we zondag de juiste opstelling hebben voor Utrecht..

Ik ga het hier kijken( met mijn vak P maat) en wens iedereen een goede pot toe...

26-08-2017 om 07:26

Wisselen van formatie zal ook wel mee vallen. Zul je denk ik niet heel veel van merken. Overigens vind ik het wel terecht dat Reijnen wordt gewisseld. Als Faber dat nu niet doet is hij echt niet geloofwaardig naar de wisselspelers toe.  Ik denk dat als van nieff het nu ook niet laat zien het tijd is voor mimesevic of absalem om de kans te krijgen. Mimesevic is fit de beste verdediger en absalem heeft een goede voorbereiding gespeeld. Overigens is van nieff voor in de opbouw wel heel goed dus hopelijk is er veel balbezit.

appie happie26-08-2017 om 08:28

Ik blijf mooi thuis,alweer 16.45 en alweer Drost..m ik bedank....tegen VVV kom ik ook mooi niet *denk ik)..

26-08-2017 om 14:11

Dat zijn de echte supporters!☝️

26-08-2017 om 08:44

Faber past zich aan aan de tegenstander. Utrecht valt voornamelijk aan door het centrum en gebruikt de flanken vooral om daar ruimte te creeren. Het centrum is niet alleen de as, maar ook de ruimtes tussen de as en de vleugels (half-space). Met 2 CV's zijn juist die ruimtes lastig te verdedigen. Ik begrijp daarom wel de keuze voor een extra man achterin. Dat is verdedigend. Aanvallend kom je dan een man tekort op het middenveld. Met van Nieff heb je dan wel iemand die door kan schuiven. Al is hij in de omschakeling wat traag. Dat Reijnen een keer aan de kant staat is na de helft van de tegengoals tot nu toe door de man die hij op moet pakken, volkomen terecht. Tactisch staat het zondag naar mijn idee dus prima, als de instelling echter zo is als ik tot nu toe drie helften heb gezien, dan vrees ik dat we het niet gaan redden. Dus maar met een donder speech het veld op, en Utrecht zo snel mogelijk de vermoeidheid van afgelopen donderdag weer laten voelen!

26-08-2017 om 08:54

past zich aan , aan de tegenstander. precies van dat , ga nou eens uit van eigen kracht en vooral thuis tegen een vermoeid utrecht. we gaan het weer meemaken , ben er gewoon weer bij zoals altijd forza grunn!

26-08-2017 om 08:56

reijnen eruit natuurlijk duidelijk , en van nieff ook enigsinds met zijn linkerpoot. en natuurlijk onbegrijpelijk dat veldwijk er alweer afgehaald word.

skjipke26-08-2017 om 10:49

Dat bedoel ik. Veldwijk eraf? Geef de speler vertrouwen.

Of zou het tactisch zijn? Het is de laatste kans voor Mahi om zich in de belangstelling te voetballen deze transferwindow. Misschien dat de marktwaarde wat kan worden opgevijzeld op deze manier?

Jantje26-08-2017 om 10:55

Ik verwacht gewoon een dikke nederlaag zondag.  1-4 tot 1-6 zie ik zelfs gebeuren.

zelf vind ik dat de FC afscheid moet nemen van deze trainer. op deze manier bouw je niet aan elftal. 

we spelen thuis ,dus vol op de aanval en pak die gasten aan. nee we gaan er even lekker een extra verdediger er bij doen.

tijd dan voor witte zakdoekjes. 

26-08-2017 om 11:01

Faber is nog zoekende wordt er gezegd, nou als je het nu nog niet voor elkaar hebt hoe je wil spelen en met wie dan ben je verkeerd bezig. Je hebt toch een voorbereiding gehad. Steeds dat gewissel met spelers is nergens goed voor. Nu weer  met 2 spitsen en 5 verdedigers  lees ik. Hoeveel spelers hebben we die in de aanval kunnen spelen. Zijn er meer dan er geschikte verdedigers zijn lijkt me en dan toch kiezen voor een verstrekte verdediging. Lekker signaal naar de aanvallers dit ongelofelijk. Als er nou maar 1-3 aanvallers waren gaf ik hem gelijk maar dat is net andersom, we hebben meer die in de aanval kunnen staan, zonde om al die spelers op de bank te zetten. Daar komt nog bij dat je thuis speelt tegen een tegenstander die donderdag 120 minuten heeft gespeeld en een lange terugreis achter zich heeft. Ik zou zeggen vol op de aanval en erop klappen, direct duidelijk maken wie de baas is.

26-08-2017 om 11:36

Van Nief ten faveure van Memisevic?!!?!

brummie26-08-2017 om 12:07

Om na 2 wedstrijden al tot de conclusie te komen om faber weg te sturen lijkt me heel opportunistisch. Er zal echt wel een duidelijk aantoonbare reden zijn waarom memisevic niet in de basis staat. Veldwijk schijnt geblesseerd te zijn aan zijn teen. Welke opstelling Faber ook bedenkt, morgen samen met de ploeg voor overwinning gaan. Het is een mooi affiche en ook nog op de zondag. Maak er wat moois van zou ik zeggen! Come on FC!

26-08-2017 om 19:30

Om Faber nu al een brevet van onvermogen op te spelden gaat mij ook een beetje te ver, maar laat duidelijk zijn dat de trainer, net als vorig jaar, weer in het begin van de competitie ligt te "kloten" met de opstelling van het sterkste team. De voorbereiding van acht weken heeft dus niets uitgehaald. De meeste eredivisie teams zijn bij het begin van de competitie vast-staand behalve bij de FC-Groningen. Over dit gegeven begin ik mij toch wel een beetje zorgen te maken. Faber kan wel elke keer zeggen "mijn hele team is fit" maar hij weet nog steeds niet de juiste man op de juiste plek te zetten, en het argument van Wouterp, dat Memisevic 'te dik" van z'n vakantie is teruggekeerd mag na acht weken voorbereiding geen agument zijn om deze speler niet op te stellen. Is er dan meer aan de hand????? We zullen het nooit weten, want communiceren met de supporter is niet de sterkste kant van de beleidsmakers van de club.

Nogutsnoglory126-08-2017 om 20:04

Je kunt het van Faber verwachten. Stelt alles in het werk om vooral geen automatismen en systemen in te slijpen. Vorig jaar ook al niet. Over de beschikbaarheid van sommige spelers ivm hun fitheid kan ik niet oordelen maar dat hij van Nief in de basis zet, en weer Drost opstelt snap ik niet. Veldwijk zal wel niet fit zijn anders snap ik echt niet waarom hij op de bank zit. 

Maar zoals bekend ben ik geen fan van hem. Om in je eerste wedstrijd vorig jaar tegen Feijenoord Antonia rechtsback te zetten en Hateboer centraal achterin en van Nief veel te lang op linksback dan ben je taktisch een onbenul. Ook Tibbling op links en rechts voorin getuigd niet van realiteitszin. Hij schijnt een goede veldtrainer te zijn en ik vind hem ook wel sympathiek overkomen maar hoe hij zijn trainersdiploma heeft gehaald is voor mij een raadsel. Taktische aanpassingen en goede wissels zie ik ook zelden. Hopelijk pakt dit nieuwe experiment goed uit maar vastigheid krijg je op deze manier niet. 

campesino26-08-2017 om 20:59

Het is gewoon heel simpel allemaal. groningen mist net als vorig jaar een echte verdedigende middenvelder, verder lopen er een paar zuurtjes voorin rond die niet meeverdededigen (idrissi, drost, doan) en worden je verdediging met een enorm probleem opgezadeld. Als je dan ook nog wat verdr van je goal wilt spelen en je centrale verdedigingscentrum is traag als stroop, vliegen de goals je om de oren. vd looi lostte dit op met een ultradefensieve speelstijl. faber weet het allemaal nog niet. de oplossing is simpel: koop/huur een echte devensieve middenvelder en van de zuurtjes doan, drost en idrissi kan je er hooguit 1 opstellen (wat mij betreft drost het laagste in de pikorde) en dan maakt het verder geen reet uit of je 4-3-3 of 4-4-2 speelt. maar als we met 5 verdedigers beginnen mag die faber van mij heel snel opzouten, ook al winnen we morgen met 3-0-

27-08-2017 om 02:39

Én toch heb ik mij kostelijk vermaakt met Antonia op rechtsback

27-08-2017 om 10:19

5 verdedigers BM?

 

Padt, Kane, te Wierik, Larsen, van Nieff, Warmerdam, Jenssen, Drost, Bacuna, Mahi, van Weert.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!