Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: FC Groningen – VVV Venlo

Door Kevin Pauwels 11 reacties

Aanstaande zondag speelt FC Groningen zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen tegen promovendus VVV Venlo. Grunn wil zondag zijn tweede overwinning van het seizoen pakken. Als je thuis tegen een promovendus speelt moet dat normaliter makkelijk te doen zijn zou je zeggen, maar de ploeg van hoofdtrainer Maurice Steijn doet het boven verwachting goed in de competitie met 6 punten uit 3 duels (waaronder de verrassende 1-2 overwinning in en tegen FC Twente). Van de laatste 3 wedstrijden die Grunn speelde tegen de ploeg uit Venlo (2 keer uit, 1 keer thuis) wisten de Groningers niet te scoren tegen de Venlonaren.

Korte terugblik FC Groningen – FC Utrecht
Hoe Grunn de wedstrijd tegen FC Utrecht heeft gewonnen is nog steeds een raadsel als je 30 doelpogingen tegen kreeg, maar goed - we hebben deze wedstrijd gewonnen en hoe dat maakt niet uit. Het gaat natuurlijk altijd om het eindresultaat en die was in het voordeel van Groningen. Maar je kunt niet altijd zoveel geluk hebben en dus moet er zondag beter worden gevoetbald dan de wedstrijd tegen Utrecht van 2 weken geleden.

De trainer
Hoofdtrainer Ernest Faber zei vanmiddag tijdens het perspraatje dat Ritsu Doan niet bij de selectie zit aankomende zondag. De Japanner heeft teveel last van zijn enkel en verliet vrijdagochtend vroegtijdig de training, voor de rest is iedereen fit. Over de wedstrijd zei Faber het volgende: ''Zondag is een belangrijke wedstrijd voor ons, natuurlijk gaat het altijd om winnen maar daarin willen we nog meer laten zien. Je wint natuurlijk nooit zonder goede momenten in een wedstrijd maar die goede momenten willen we uit gaan breiden. Zondag mogen we weer tegen een ploeg die goed gestart is aan de competitie, zij hebben een elftal met veel snelheid en ze spelen zeer compact. Daarin moeten wij het baltempo hoog houden, snelle balcirculatie om er toch doorheen te kunnen spelen. We hebben morgen nog een afsluitende training voor de wedstrijd om te kijken wie er allemaal fit is en daaruit wordt de definitieve opstelling bepaald. Misschien komen er nog spelers van FC Groningen 0.23 (de beloften) bij de selectie voor zondag, daarover spreek ik vanmiddag met Alfons Arts (trainer beloften FC Groningen)" aldus Ernest Faber.

VVV Venlo
De ploeg uit Venlo doet het boven verwachting goed in de competitie met 6 punten uit 3 duels. De ploeg van trainer Maurice Steijn verloor 2 weken terug hun eerste wedstrijd in de competitie tegen Ajax terwijl ze misschien meer hadden verdiend. Over het algemeen heeft Groningen normaliter geen moeite met VVV in de thuiswedstrijden, van de laatste 5 thuiswedstrijden werd er 4 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. Wat wel opvallend is, is dat die 4 overwinningen met maar 1 doelpunt verschil was.

Statistieken
Over de gehele historie is Grunn in het voordeel, de wedstrijd werd 18 keer eerder gespeeld en daarvan wonnen de Groningers 11 keer, verloor het 4 keer en 3 keer eindigde het duel onbeslist. De grootste overwinning is de 7-3 op 05-03-1989. De grootste nederlaag is de 0-3 van 05-09-1993. Het gemiddelde winstpercentage is 61,11 procent (via FCGStats).

Historie (via FCGStats)

15-12-2012 FC Groningen – VVV Venlo 0-0

20-11-2011 FC Groningen – VVV Venlo 2-1

03-04-2011 FC Groningen – VVV Venlo 3-2

07-03-2010 FC Groningen – VVV Venlo 1-0

01-12-2007 FC Groningen – VVV Venlo 1-0

FC Groningen
Zoals het lijkt op de training vrijdagochtend komen er een paar aanpassingen in de basisopstelling in een 4-4-2 systeem. Lars Veldwijk keert weer terug in de basis, hij vervangt Tom van Weert. Yoell van Nieff moet zijn plek afstaan aan Oussama Idrissi die weer terugkeert in de basis.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Kane, Te wierik, Larsen, Warmerdam, Drost, Bacuna, Jenssen, Idrissi, Mahi, Veldwijk

Wij spraken op de training met Lars Veldwijk:

Het lijkt erop dat jij weer in de basis staat zondag?

Klopt als je naar de training kijkt wel, morgen is er nog één training en het ziet er naar uit dat ik weer ga starten inderdaad.

VVV doet het boven verwachting goed met 6 punten uit 3 duels, lastige tegenstander dus.

Ja ik denk dat ze het heel compact zullen gaan maken zondag, hun komen uit de Jupiler League en hebben niks te verliezen en elk punt die zij pakken is voor hun mooi meegenomen. Aan de andere kant, wij als Groningen moeten gewoon 3 punten pakken tegen VVV Venlo thuis en daar moeten wij alles aan doen, gewoon vol er boven op klappen vanaf minuut 1 en dan moet het goed komen.

Je zegt wel vol er boven op klappen vanaf minuut 1 maar dat zeiden jullie de 3 wedstrijden hiervoor ook van te voren maar in die wedstrijden heb je daar niks van terug gezien, waar ligt dat aan?

Dat ligt natuurlijk ook aan de tegenstander en hun kwaliteiten en ik denk dat wij alle thuiswedstrijden er gewoon vol op moeten klappen, dat is wat het publiek graag wil zien en ook hoe wij willen spelen. Door veel beelden te bekijken met elkaar en het erover hebben moeten wij daar wat op vinden en dat moet inderdaad nu echt een keer vanaf minuut 1.

Het lijkt erop dat je samen met Mahi in de spits komt te staan, hoe vindt je de samenwerking met Mimoun tot nu toe?

Ik heb één keer eerder samen met hem in het centrum gestaan tegen Heerenveen thuis en ik denk dat dat toen heel goed ging. Tegen Ajax speelden we meer aan de buitenkant, dat vonden we allebei jammer want we hadden graag met mekaar in het midden gespeeld.

Ook spraken wij met Mimoun Mahi

Ben je teleurgesteld dat je geen transfer hebt gemaakt?

Nee totaal niet, ik ben superblij dat ik hier nog ben en gewoon nog een half jaar of een jaar mijn best ga doen en doelpunten maken en dan zie ik wel waar het schip strand, maar op dit moment geef ik nog gewoon 200 procent voor FC Groningen.

Vind jij VVV Venlo op dit moment de verrassing van de Eredivisie na de eerste 3 wedstrijden?

Jazeker, ze hebben uit de eerste 3 wedstrijden 6 punten, dat zijn 2 punten meer dan ons, dus je kunt het zeker de verrassing van de competitie noemen op dit moment, alleen wij moeten ons niet laten verrassen en we moeten zondag 200 procent geven en gewoon erover heen lopen.

Hoe denk je hoe zij gaan spelen zondag?

Ik denk dat ze er vol gaan op klappen, ze hebben goede resultaten geboekt tegen Twente en tegen Sparta, alleen aan ons de taak om er nog meer energie en nog meer kracht erin te steken en gewoon de 3 punten thuis te houden.

Ze gaan denk ik heel compact spelen, dat is voor jullie vaak lastig om er doorheen te voetballen.

Ja ik denk ook dat ze compact gaan spelen en uiteindelijk op de counter gaan spelen en daar moeten wij voor waken, we moeten niet slordig zijn en onze kansen gaan benutten, dan ben ik er heilig van overtuigd dat we de 3 punten in Groningen houden.

Deze interviews zijn terug te luisteren via www.tynaarlolokaal.nl in de uitzending van FCGRadio.

Zondag dus de wedstrijd tegen de ploeg uit Venlo, gaat FC Groningen de tweede overwinning van het seizoen pakken? Of kan VVV voor een "stunt" zorgen in het Noordlease stadion? We zullen het zien, aftrap 16.45 uur.

COME ON FC!!!

 

Reacties:
08-09-2017 om 20:43

Haha Veldwijk : we klappen er vanaf de eerste minuut op. Zie onze vriend Te Wierik dat een paar weken geleden ook niet? Dat zijn van die dooddoeners! Kunnen in het rijtje alles geven, mouwen opstropen, vechten voor elkaar blablabla.

Net als dat geneuzel van Faber : we willen de goede momenten uitbreiden. Pfff. Ik wil graag 11 spelers die lekker mogen voetballen van hun oefenmeester. Aanvallen is de beste verdediging!

Ik ben benieuwd

appie happie08-09-2017 om 20:56

Bedankt voor de voorbeschouwing   ik zat er op te wachten..mja echt hoor geen grap..ik verwacht een 4-0 overwinning..niets meer niets minder...FABERTJE.

09-09-2017 om 00:06

nu denk ik toch ....Appie...  NIET dat het allemaal zo makkelijk zal gaan: misschien een zwaarbevochten overwinning, of een 2-2,  maar zeker geen afgetekende overwinning man! 

Krijg trouwens buikpijn (wat ik anders nooit heb) van al die rare teksten uit de mond van Veldwijk en Mahi... Die laatste is SUPERblij dat hij nog voor FC Groningen speelt dit jaar (superblij was ie ook als hij bij een grotere club was terechtgekomen, denk ik maar ).. en ze gaan 200%  geven.... Popey dus met een blik spinaz.   mooie foto's zitter erbij, vooral die van een benende en streng kijkende Nijland. 

09-09-2017 om 01:10

4-0 zal het maar zo niet worden tegen een compact spelende ploeg als vvv. een overwinning van de FC verwacht ik wel, maar wel een kleine

appie happie09-09-2017 om 08:19

We zullen zien Kees   morgenavond...uiteraard khoop ik dat ik gelijk krijg.

08-09-2017 om 21:11

Aanstaande zondag 18.30 uur zullen we zien wat al dat geneuzel heeft opgebracht. Als ze zo spelen als tegen FC-Utrecht, dan zeg ik dag met je handje...........0-3.

Marco08-09-2017 om 23:02

Tactiek is ongeschikt voor deze spelers groep:baltempo hoog houden, snelle balcirulatie. Daarvoor moeten we teug naar de tijd dat Huistra trainer was. De opbouw (larsen) van achteruit en een middenveld dat verstoppertje speelt zorgt er voor dat het tempo traag is, en een circulatie ontbreekt. Spelpatronen ontbreken volledig. Sommige spelers hebben echt geen idee wie ze moeten aanspelen, en wat er van hun in balbezit wordt verwacht. Gelukkig kiest Faber wel voor een vaste basis opstelling, weinig wisselingen is goed.

Ook het vroeg druk zetten en op klappen kan dit elftal niet. Anders was het al wel gebeurd de afgelopen 3 wedstrijden, waarin ze zich mochen uitleven.

Nu zondag ook spelmaker Doan ontbreekt, wordt het gewoon weer drama in balbezet, reactievoetbal, mogelijk kunnen Kane en Warmerdam vanuit de flanken met voorzetten komen en anders wachten op een bevlieging van Mahi, Idrissi en Veldwijk.

Op deze manier kunnen we ook prima resultaat boeken en er een leuke wedsrijd van maken. 

 

TomOkker09-09-2017 om 18:53

Uit bovenstaande maak ik op dat jij alle trainingen volgt.

TomOkker09-09-2017 om 18:54

Maar niet alle wedstrijden

Jantje09-09-2017 om 07:54

Ik hou het gewoon op een 0-0 zondag . Groningen die niet kan en VVV die niet wil.

09-09-2017 om 12:04

Spelmaker doan mist?

Doan heeft zeker potentie maar heeft in elke wedstrijd die je serieus kan nemen verschrikkelijk slecht gespeeld.

Nachtwacht09-09-2017 om 14:30

Wie zitten er op de bank? Antuna ook...? Mede gezien zijn optreden in Hamburg, hoop ik dat hij nog even mee kan doen.

Hoekie09-09-2017 om 17:44

kan jij mij dan vertellen in welke belangrijke wedstrijden Doan heeft meegespeeld? Ik weet alleen een deel van de wedstrijd tegen Heerenveen. Tegen Ajax en Utrecht kan ik mij niet herinneren. Al vaker hier gezegd afbranden is o zo gemakkelijk. Bovendien hadden we in de eerste helft tegen Heerenveen er nog wel 8 kunnen wisselen.

09-09-2017 om 20:27

Kan jij mij dan vertellen wat jij onder afbranden verstaat? Als hierboven gezegd wordt dat Doan geen spelmaker is,dan is dat gewoon zo. Deze speler heeft veel potentie en kan alleen maar beter worden door veel te spelen, desnoods in -23. Maar spelmaker, nee dat is hij zeker nog niet. En trouwens die 10 minuten dat hij tegen Akkrum-zuid heeft meegespeeld waren nou niet van dien aard dat je daar een harde plasser van kreeg. Mijns inziens valt afbranden even in een andere categorie.

09-09-2017 om 22:16

gelijk heb je...maar welke speler is nou wel spelmaker bij FC Groningen...juist: die hebben we niet!

Vanavond naar Youp Van het Hek gekeken, Rob Roy...het wordt tijd dat hij bij z'n eerstvolgende Stadschouwburgtoer in December, eens flink FC Groningen ter discussie stelt... Veel GVD's natuurlijk waar Appie (terecht) niet van gediend is,...maar verder , inhoudelijk, gewoon maar eens flink verbaal uithalen en de spot drijven met die club,  voor de lach:

zo van: < die kreupele (DR***) dit en die  XTC slikker (BA****) en dan die suchi-eter (D***) en ook nog die nymfomane vlogger met tatoos (VE*****)..en die Dagobert Duck die z'n transfercenten zit te tellen (....)   "allemaal naar ter Apel sturen, de uitslag van de wedstrijd vedrandert er niks door" -

<tot zover Youp>

Wat ook wel grappig is,  is dat Willem II zatedrdag thuis van ADODen Haag  heeft verloren: degradatieduel in de 4e speelronde, en als ik het goed heb begrepen: de minst slechte heeft gewonnen: ADODen Haag  dus.    Denk nou niet dat ik net als Youp grapjes ga maken over Willem II trainer Van der Looi... ik zou niet durven...   ...   ... of toch?

appie happie09-09-2017 om 22:40

Klopt Kees ,ik heb Youp uitgezet na 25 min. Werd er onpasselijk van..nogmaals ik ben niet kerkelijk   , maar vind onnodig gevloek  ronduit belachelijk.

 

Ik heb vanavond alle wedstrijden goed voorspeld , ehalve de uitslag)wel het verschilnin doelpunt had ik goed..blijf dus bij mijn 3-0 morgen.

09-09-2017 om 22:59

als je de humor van het voetbal maar wel blijft inzien. Willem II , na 4 wedstrijden 0 punten, zeg maar net zo goed als Groningen vorige seizoen (pfff)  maar wel ruim 11000 trouwe toeschouwers..onlangs had je nog een paar goede opmerkingen over het profvoetbal...dat het een vermakelijke (circus)opvoering is....zoiets

 

Maar goed dat jij die glazen bol van RR hebt overgenomen.  hij had 'm een keer over het balkon gegooid.. barstje erin is niet erg...wel die uitslag morgen als we niet winnen... ben bang voor een doodsaaie partij 

 

10-09-2017 om 13:34

Als je van Doan zegt dat hij elke wedstrijd verschrikkelijk slecht heeft gespeeld, noem je dat afbranden.

 

Godverdedomme.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!