Terug

Deel deze pagina:

[Update vrijdag 15 september] Voorbeschouwing NAC Breda - FC Groningen

Door Redactie 27 reacties

De tweede promovendus van de competitie staat dit weekend binnen één week tijdsbestek op de groen-witte speelkalender. FC Groningen reist af naar Breda en mag zich gaan instellen op een ongetwijfeld heet "avondje NAC". Het is inmiddels ruim 2 jaar geleden dat dit uitduel voor het laatst werd gespeeld. Grunn won die knotsgekke wedstrijd met 4-5 op de laatste speeldag van het seizoen 2014/15, waarna de geel-zwarten afscheid namen van de eredivisie. Vorig jaar oktober troffen beide ploegen elkaar in het Noordlease Stadion. De gasten wonnen het (vrij saaie) oefenduel met 0-1 door een late treffer van Cyriel Dessers, die afgelopen zomer verkaste naar FC Utrecht. En dat brengt ons gelijk terug naar het weekend van nu, speelronde vijf! De Parel van het Zuiden heeft na vier wedstrijden de teller op één punt. De club hoopt de eerste driepunter van dit seizoen bij te gaan schrijven in een bomvol en wellicht uitverkocht Rat Verlegh. En wat is er dan mooier (vanuit geel-zwart perspectief) dat uitgerekend een vierkant draaiend FC Groningen dit weekend op bezoek komt...

Korte terugblik FC Groningen - VVV Venlo
Het resultaat van 1-1 in eigen huis was een gigantische domper en voelde aan als een nederlaag. Journalist Wim Masker (Gezinsbode) kwalificeerde het vertoonde spel in zijn wekelijkse analyse als "stadionontruimingsvoetbal."

Vooraf waren de intenties goed, "we klappen er bovenop" klonk het strijdbaar - in de praktijk kwam er (wederom - red BM) weinig van terecht. Masker signaleert als FC diep op de helft van de tegenstander staat en druk zet, het spel niet slecht is en ook de aanvallende kwaliteiten redelijk uit de verf komen. Maar het gaat snel mis omdat iedereen achteruit gaat lopen waardoor de tegenstander het initiatief overneemt. FC slaagt er niet in om dat te heroveren. Het team geeft geen of halfbakken druk, het gaat te slap de duels in. Op papier speelde Grunn 4-4-2, in de praktijk in een afwachtende 8-2.

Wil FC een kans maken in Breda zal het sneller en feller druk moeten zetten. Masker pleit tevens voor een andere bezetting van het middenveld, omdat daar de slag te vaak wordt verloren. 

NAC Breda
Er mag dan drie keer verloren zijn, de tegenstanders waren Vitesse uit, PSV thuis en AZ uit. Tegen Sparta werd gelijk gespeeld terwijl de winst voor het grijpen lag. Het spel onder leiding van trainer Stijn Vreven oogt energiek en strijdbaar, de ploeg komt iedere wedstrijd tot meerdere kansen. De factor B van bereidheid is hoog! 

Het team kent momenteel 7 (!) huurlingen van Manchester City. Het gaat om drie verdedigers (Villar, Horsfield en Tasende), twee middenvelders (Fernandes en Garcia) en twee aanvallers (Agyepong en Ambrose). 

Gecontracteerd werden de keepers Birighitti (Swansea City) en Bertrams van Willem II. Verdediger Koch en aanvaller Vloet kwamen over van PSV, middenvelder van der Gaag werd overgenomen van Benfica. Middenvelder Mets werd losgeweekt van Viking FK en oud FC-er aanvaller Thomas Enevoldsen werd opnieuw verleid voor een avontuur in de Ere Divisie.

Historie (via FCG Stats)

17-05-2015 NAC Breda - FC Groningen 4-5

30-11-2013 NAC Breda - FC Groningen 2-2  

09-11-2012 NAC Breda - FC Groningen 0-1

20-08-2011 NAC Breda - FC Groningen 2-2  

19-03-2011 NAC Breda - FC Groningen 0-1

FC Groningen
Voor zover ons bekend is de selectie nagenoeg fit. Doelman Sergio Padt miste begin deze week de jaarlijkse elftal foto, hij was geveld door de griep. Wij gaan ervan uit dat Padt keept. Of er verder nog wijzigingen worden doorgevoerd in de basisopstelling zullen we in de loop van vrijdag gaan updaten. Dit geldt eveneens voor de spelers interviews en foto's van de training.

Update vrijdag 15 september -  Trainer Ernest Faber voert 4 wijzigingen door. Kasper Larsen is geblesseerd, Samir Memisevic is zijn vervanger. Etiënne Reijnen, Ajdin Hrustic en Tom van Weert starten eveneens in de basis. Juninho Bacuna, Oussama Idrissi en Lars Veldwijk beginnen op de bank. De verwachting is dat Groningen in een 5-3-2 formatie gaat aantreden.

de vermoedelijke opstelling: Padt; Kane, Te Wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam; Drost, Jenssen, Hrustic; Mahi, Van Weert

Django Warmerdam vond dat het begin aardig was tegen VVV en dat men het daarna weer liet lopen. Dat is een patroon wat vaker gebeurde in voorgaande wedstrijden. De kritiek die we kregen is dan terecht en daar moeten we bovenop zien te komen. We hebben de wedstrijd terug gekeken en gekeken wat anders moet en met elkaar gesproken. De supporters hebben een reden om niet tevreden te zijn en wij moeten proberen dat recht te zetten.

Warmerdam vindt de kritiek op de trainer onterecht en zegt dat de trainer het hartstikke goed doet. Het is lastig om een bepaald patroon in het team te krijgen en daar zijn we goed mee bezig. Op de training gaat het goed en we hebben geen kritiek op elkaar en iedereen ligt goed met elkaar.

Het is een pluspunt om de knop om te moeten zetten naar NAC Breda en als we doen wat we moeten doen dan is er niks aan de hand en dan is zaterdag een mooie avond om dat te laten zien. Hij heeft met Jong Ajax een keer tegen NAC gespeeld en toen hadden we het heel lastig want het publiek is heel fanatiek en zitten er bovenop. Hij verwacht dat NAC ook snel uit de startblokken zal komen en daar moeten we ons tegen wapenen. NAC is een hele fysieke ploeg met voorin goede voetballers. Als wij fysiek net zoveel kunnen brengen als hun, moet het voetballend wel goedkomen door de bal snel te laten gaan en in ons spel komen en niet teruglopen.

Samir Memisevic staat voor het eerst dit seizoen aan de aftrap door een blessure van Kasper Laren en is daar uiteraard erg blij mee. Hij vindt NAC een goed team met veel jonge spelers, dus het wordt een moeilijke wedstrijd zegt hij. Ik ben er klaar voor, ondanks dat ik verhalen hoorde dat ik niet fit was. Ik ben 100% fit en zal morgen 100% geven op het veld. Hij vond het wel moeilijk om op de bank te zitten maar het is de keus van de trainer en dat moet ik respecteren. Voor mij is het dan nog harder werken en wachten op mijn kans en als die kans komt moet ik klaar zijn.

Hij weet nog niet zoveel van NAC maar weet wel dat ze veel gehuurde spelers hebben van Manchester City en dat zijn allemaal enthousiaste spelers maar wel met weinig ervaring. Hij hoopt dat FC gaat winnen natuurlijk. Thierry Ambrose is een goede spits maar als wij hem agressief aanpakken moet het geen probleem zijn zegt Samir. Hij denkt dat NAC hoog druk zal gaan zetten op FC Groningen en daar moeten we een antwoord op weten te vinden. Hij verwacht dat FC Groningen drie punten zal gaan halen in Breda. (Interviews via FCG Radio)

Wordt het zaterdagavond opnieuw billenknijpen? Of heeft trainer Ernest Faber iets kunnen losmaken in de spelersgroep zodat we een vlammend en tot op het bot toe gemotiveerd FC Groningen aan het werk gaan zien dat strijdt voor een resultaat? 

COME ON FC!  

 

Reacties:
14-09-2017 om 20:30

Gewoon thuis blijven als jullie er geen zin in hebben.

14-09-2017 om 20:47

Ben benieuwd of het middenveld wordt gewijzigd... nac kon je wel op de counter spelen en dat is soms makkelijker dan het spel maken

14-09-2017 om 20:51

Nouja , of Faber en Nijland gaan stug zo door en willen hun gelijk halen en winnen de pot , of ze verliezen de poppen zijn nog meer aan het dansen. Of ze gaan overstag met wat druk van de media en supporters en veranderen de opstelling weer , en we zien een verfrissend Fc , of niet haha.

harley14-09-2017 om 22:31

Nijland maakt de opstelling toch niet? Als hij wil ingrijpen kan hij 2 dingen doen. De trainer ontslaan of betere spelers halen. Beide heeft hij niet gedaan. Dus hij gaat stug zo door.

14-09-2017 om 21:01

Horsfield is niet gehuurd maar gekocht. Maar 6 huurlingen is ook veel teveel. Toch een lichtpuntje in donkere dagen dat groningen hier niet aan meedoet;)

Denk dat drost er wel eens naast kan staan voor een fysiek sterkere speler. Vrees reijnen. Voorgevoel. Heb er ergens ook wel een goed gevoel over, 1-3, maar dat is gebaseerd op niets

14-09-2017 om 21:51

Heb er een hard hoofd in en ben heel erg benieuwd naar de plannen van Faber. Benieuwd wie er gaan spelen! Avondje NAC, publiek er daar achter... zie het somber in!

Off topic : toch mooi om Groninger Hateboer gewoon 90 minuten tegen Everton te zien maken. En niet onverdienstelijk!!

brummie15-09-2017 om 11:17

Ja geweldig van Hateboer. Speelde zeer verdienstelijk, kunnen we als fc supporter trots op zijn!

Nogutsnoglory114-09-2017 om 23:23

Word heel zwaar Zaterdagavond . NAC heeft zeker niet onverdienstelijk gevoetbald en had ook een zwaar programma. Als het publiek er daar vol achter gaat staan heb ik er een zwaar hoofd in. En Groningen is de ideale tegenstander om NAC weer in het zadel te helpen. Hoop natuurlijk van niet maar ik teken voor een puntje ( 1-1 ) 

15-09-2017 om 02:01

Zojuist naar  Bryan Linssen gekeken bij Vitesse en denk dat bacuna en co nog veel van die Mentaliteit mogen opsteken. Mouwen opstropen en knokken.

Mits Faber dat in de ploeg krijgt waar ik niet van overtuigd bent winnen we 1-4 bij NAC want die kunnen er geen klote van. Al kon VVV Venlo er natuurlijk ook niet veel van ....

HJR15-09-2017 om 15:36

En dan te bedenken dat we Linssen voor een fooitje weg hebben gedaan, en ook nog eens aan een rechtstreekse concurrent. Nja rechtstreekse concurrent het verschil wordt alleen maar groter. Linssen jaagde vorig jaar de boel aan, nu hebben we Drost die de boel in slaap sukkelt....

15-09-2017 om 05:17

Nu snel beginnen met damage control

Starten met een 4-3-3 ,warmerdam  moet het middenveld versterken en spelen in een kieftenbeld rol(warmerdam kan dit) absalem op links .

Zoiets 

                      Padt

Kane ter wierink larsen absalem 

Bacuna warmerdam jenssen

Mahi veldwijk idrissi

En wat is in godsnaam met memisevic aan de hand?

15-09-2017 om 07:18

Memisevic of reijenen gaat morgen spelen denk ik. Tot nu toe is de opstelling nog nul keer hetzelfde geweest. Verwacht wel een paar verassingen in de basis. Hopen op een overwinning 

Jantje15-09-2017 om 12:24

Wil groningen hoger op dan zal de club verkocht moeten worden aan buitenlandse geld schieters.

Zodat er betere spelers kunnen worden gekocht. anders denk ik dat het een verloren zaak is ,en de club niet meer kan mee doen .

15-09-2017 om 12:52

532 word het. veldwijk eruit voor van weert. bacuna voor hrustic. en reijnen en memisevic erbij voor larsen en idrissi.  de heer faber zal een resultaat moeten halen met dit getover.

15-09-2017 om 13:13

Achmed: idd  op RTVNoord gelezen ... Avondje NAC drie man gepasseerd( Veldwijk, Bacuna Larsen! )  ,  Jenssen op "10", Hrustic en Drost middenveld en een 5 mans achterhoede met Memisevic en te Wierik en opkomende backs Kane en Warmerdam ...  2 man voorin  met Van Weert en Mahi...  lijkt mij een noodgreep !

ik zeg:  2 - 2 

brummie15-09-2017 om 14:18

Veldwijk, Bacuna en Idrissi gepasseerd, Larsen geblesseerd. Er is al weinig houvast in het team, veel wisselingen lijken me het niet beter te maken. Verwacht zaterdag geen wonderen, maar een resultaat zou mooi zijn.

15-09-2017 om 15:46

Idrissi kan ik begrijpen ...speelde een beroerde wedstrijd vorige weekend... maar met Van Weert erbij moet wel veel meer van de zijkantanten komen...en dat Bacuna ( en de ervaren Veldwijk)  daar niet in past..het zegt toch ook wat  over het (beperkte)vertrouwen van de supporters/Faber in een goede afloop... Doan en Antuna moeten nu niet in het crisiselftal spelen...iis wmb heel begrijpelijk ...maar er ademt in de opstelling veel, héél veel respect naar NAC toe, wat ik niet sterk vind !!

In feite is het een probeersel met Jenssen op 10 en een versterkte defensie :  dit had  eigenlijk in de voorbereiding al moeten gebeuren.   

ik stel mijn uitslag bij: 0-2 in Breda...m,aar de trainer moet NIET weggestuurd worden.  tot januari nooit meer experimenteren, en op inzet zoveel mogelijk punten halen...maar plaats 12 met de winterstop is niet erg... Dan die  nieuwe ervaren schakelende kracht op het middenveld erbij en nog een speler lozen.  

15-09-2017 om 14:44

De "clown Faber" weet het niet meer en gooit alles weer om.. daar train je nu weken voor. Als er verloren wordt is je tijd gekomen Faber.. er telt maar 1 ding WINST! 

harley15-09-2017 om 15:23

Jij zou liever op de gewone weg doormodderen?

appie happie15-09-2017 om 18:15

Kees mijn  uitslag  is 1-1 blij dat we tenminste 1 uit doelpunt maken....verder heb ik weinig vertrouwen..

15-09-2017 om 15:22

Nou heb je zoveel aanvallers en ga je er maar 2 inzetten? Nu Reijnen er weer in, man man. Gaan ze weer achteruitlopen tegen een promovendus ongelofelijk.

harley15-09-2017 om 15:24

Hoeveel aanvallers zou jij erin zetten?

15-09-2017 om 15:48

ja 3 wat moet je anders met zoveel op de bank is toch zonde. Je hebt Mahi, Idrissi, Veldwijk en Van Weert en nog Atuna, beetje te veel lijkt mij. Het elftal is gewoon uit balans je hebt zoveel aanvallers waarvoor? had nog een middenvelder gehaald in plaats van Veldwijk of Atuna, want daar ontbreekt het aan.

campesino15-09-2017 om 19:37

precies. en ook al speel je met 8 verdedigers. het blijft een gatenkaas, want de slag op het middenveld blijf je verliezen

15-09-2017 om 21:35

klopt, dat faber dat niet ziet, die verdediging gaat toch de nul niet houden, kun je beter zorgen dat je 1 meer maakt dan hun

HJR15-09-2017 om 15:34

Iemand enig idee waarom hij Drost maar blijft opstellen? Heeft nu al twee jaar aangetoond dat hij er niks van bakt! Staat constant lucht te dekken en laat zich elke wedstrijd weer gewillig dol tikken. Aanvallend is het nog meer een drama en helpt bijna elke kans om zeep. Twijfelt veel te lang en loopt zich daardoor constant vast. Opbouwend is het nog meer een drama, hij moet voor verbinding zorgen tussen de verdediging en aanval. Maar we zien elke wedstrijd weer dat hij daar ook helemaal niks van bakt. 

Kortom het is voor mij een raadsel waarom deze jongen nog wordt opgesteld en eigenlijk ook waarom hij überhaupt nog bij Groningen speelt. Dan laat je Linssen voor een appel en ei gaan naar een concurrent, terwijl hij een van de weinigen met beleving waa!

15-09-2017 om 15:50

Drost zal niet meeverdedigen...krijgt een vrije rol voor dien 2 steekpasjes die doelpunten kunnen opgeven.  Verder is zijn inzet van de laatste weken wel eebn pluspuntje.  Speelt hij de eerste helft beroerd, dan maar wisselen voor Reis of Van Nieff,

HJR15-09-2017 om 16:31

Dat is nog het meest erge er aan, hij probeert wel te verdedigen.... Staat dan precies tussen 2-3 man in en sukkelt maar wat heen en weer. Tegenstander tikt de bal wat heen en weer en hij sukkelt er maar wat achter aan. Jaagt ze niet op en zorgt er al helemaal niet voor dat ze keuzes moeten maken. Als ik er na kijk dan krijg ik gewoon plaatsvervangende schaamte.... Zet dan Bacuna daar maar neer, die doet ook lang niet alles goed maar gaat er wel voor. En de rol die Bacuna nu toebedeelt krijgt ligt hem totaal niet en dat is te zien....

15-09-2017 om 16:01

Zit reis op de bank? Welke spelers zitten er eigenlijk op de bank? Zou mooi zijn als je reis nog zou kunnen brengen. Dat zou ik doen ipv van nieff

Ronnie 15-09-2017 om 17:13

Maar 5 verdedigers tegen nac? Weet faber wel dat deze bijeengeraapte ploeg wel mooi even gepromoveerd is, veel punten heeft gepakt? Ik zou met 6 verdedigers en een versterkt verdedigend middenveld gaan spelen. Van Weert en Mahi eruit. Voetbal speel je niet om doelpunten te maken en spektakel te bieden. 

Mooi de bus parkeren Faber en dat het hele seizoen volhouden.

En waarom staat die Drost er nog in? Veel te aanvallend. Hup verdedigende middenvelder erbij! 

De HUT moet vol...

Ik begrijp er niets meer van...

15-09-2017 om 17:40

Abracadabra.... FABER!!  Weer een andere opstelling!! Ohw ohw ohw... 

15-09-2017 om 18:26

Het zal waare

15-09-2017 om 18:26

Het zal waarschijnlijk een 5-3-2 ala Manchester city zijn. Ik heb vertrouwen in onze backs maar Jensen valt mij heel erg tegen kwa schoten dus benieuwd wat hij kan doen

campesino15-09-2017 om 19:34

Faber is nu helemaal de weg kwijt. sluit me helemaal bij ronnie aan.

FABER EXIT!!!

marcelfcg15-09-2017 om 19:57

Heren, nog ruim voor aanvang van het duel nu al een positief punt te melden. Bij verlies staan we nog steeds boven NAC, is het niet mooi

15-09-2017 om 20:41

bij verlies staan we opp plaats 12,  dat is niet ècht mooi hoor... Maar het gegeven dat Faber vrijdag GEEN tactische training heeft laten doen ( met gewijzigde opstelling) doet mij vermoeden dat ze wel heel defensief gaan spelen en opp een louzy counteronverwinning gokken... De "mooihied" kan alleen eventueel een 3 tal overwinningspunten zijn, die de club in het linkerrijtje houdt.   T is me wat, die humor van jou

15-09-2017 om 20:34

ik zie het wel positief, dat nac breda is brandhout.

fc hoeft het spel niet te maken. nac wordt weg gecounterd. gok op 1-4. fc wint meestal in breda.

brummie15-09-2017 om 21:46

Morgen proberen resultaat te halen. Punten pakken in Breda is het belangrijkst, en hoe maakt me niet uit. Door resultaat krijg je weer vertrouwen en ga je ook makkelijker naar Twente thuis toe leven. Come on fc!

15-09-2017 om 23:23

tot nu toe is het opvallend bij de toto dat clubs vaak geheel volgens verwachting de wedstrijd beslissen: dwz sterkere ploegen gaan met de winst strijken...Heerenveen,  AZ, Utrecht, Vitesse maakt niet uit of het een thuis of een uitwedswtrijd is...  Onder druk  en als underdog presteren in een uitwedstrijd, dat kan theoretisch , maar dit FC Groningen is op het moment gewoon geen ingespeeld elftal. Twente zal voor FC Groningen ondanks de thuiswedstrijd, net zo moeilijk zijn, zeker gezien de 0 punten van Twente nu  ( en ik denk nog 0 punten na Utrecht,  zondag)  verwacht ik Twente na dit weekend zeker tot meer in staat dan FC Groningen.

En ik blijf dus hopen (tegen beter weten in) op de overwinning ten NAC morgen, maar makkelijker voorbereiden  zit er echt niet in...dit is van lange adem, en ik zei altijd: eind oktober weten we hoe sterk het elftal van FC G  spelen kan ...ik denk dat dit al eerder blijkt: na Twente dus !  tot slot: Veldwijk moeten ze altijd opstellen. 

16-09-2017 om 12:51

Weer een middenveld die wordt overlopen... Dus aanvallend zal er weinig te doen zijn en de verdediging zal onder druk blijven staan.

Waarom Django niet als vmv..NAC zal furieus starten.. Gesteund door een vol stadion.. En de fcg zal binnen 15 min. Al tegen een achterstand aankijken.i

In theorie een 5-3-2 formatie... In de praktijk zal het 8-2 formatie worden..

Ik hoop dat ik ongelijk krijg maar vrees het ergste.. 

Nogutsnoglory116-09-2017 om 19:04

Ben daar ook bang voor.

16-09-2017 om 12:51

Weer een middenveld die wordt overlopen... Dus aanvallend zal er weinig te doen zijn en de verdediging zal onder druk blijven staan.

Waarom Django niet als vmv..NAC zal furieus starten.. Gesteund door een vol stadion.. En de fcg zal binnen 15 min. Al tegen een achterstand aankijken.i

In theorie een 5-3-2 formatie... In de praktijk zal het 8-2 formatie worden..

Ik hoop dat ik ongelijk krijg maar vrees het ergste.. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!