Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

Door Redactie 22 reacties

Een drukke week voor wat betreft onze voorbeschouwingen, matchday en verslagen. Net de beker achter de rug, door naar  de volgende ronde en nu vooruitkijken naar de volgende pot die zondagmiddag om 14.30 uur op de groen-witte speelkalender staat. FC Groningen ontvangt FC Twente, een interessant affiche! De weersverwachtingen zijn optimaal, een extra reden voor de potentiële thuisblijvers om toch weer de gang naar het stadion te gaan maken. Hartverwarmend waren vandaag de oproepen van onze oud FC coryfeeën Arjen Robben, Rasmus Lindgren en Erik Nevland om massaal op deze wedstrijd af te komen om onze geplaagde FC te steunen. Ook Boerenmacht roept iedereen op om zondag naar de wedstrijd te gaan! Ruim twintigduizend schuimbekkende groen-witte boeren die de Trots van het Noorden vocaal gaan aanjagen kunnen als twaalfde man nou net het verschil maken!

Korte terugblik afgelopen week
De 2-1 nederlaag tegen NAC Breda was totaal niet nodig. FC speelde onder haar mogelijkheden en incasseerde uiteindelijk het loon van de angst. Ook tegen de amateurs hield het afgelopen donderdag met name tijdens de eerste helft niet over. FC stond ondanks het veldoverwicht ruim een half uur op achterstand. Op slag van rust brak Oussama Idrissi de ban, Ritsu Doan scoorde snel na de pauze de 2-1. Vanaf dat moment had Grunn de wedstrijd onder controle en kon het uitlopen naar 1-4. Dat het in de slotfase dan toch nog 2-4 werd is meer voor de statistieken. Echter overtuigend was het spel nog niet. En dat zal iedereen zich bewust zijn. 

FC Twente 
Afgelopen zondag viel alles in tukkerland op zijn plek. Twente dat met vier nederlagen op rij de weg kwijt leek gaf FC Utrecht het afgelopen weekend met 4-0 voetballes. Voor de beker werd ONS Sneek met 1-3 uitgeschakeld, een ploeg die in dezelfde poule zit als FC Groningen Onder -23. Trainer Rene Hake ziet het vertrouwen in zijn team groeien en laat via de rode clubsite optekenen minimaal het huidige niveau te willen behouden met intentie om het geheel naar een hoger plan te tillen.

De huurlingen Enes Ünal en Bersant Celina zijn weg. Kamohelo Mokotjo verkaste naar Brentford. Op huurbasis werden aangetrokken ondermeer de aanvallers Isaac Buckley-Ricketts van Manchester City, Luciano Slagveer van Lokeren en Adnane Tighadouini van Málaga. Oud FC-er Danny Holla kwam over van PEC Zwolle. 

Historie (via FCG Stats)  

21-08-2016 FC Groningen - FC Twente 3-4  

23-09-2015 FC Groningen - FC Twente 2-1 (Beker)  

12-08-2015 FC Groningen - FC Twente 1-1  

22-03-2015 FC Groningen - FC Twente 2-2  

12-02-2014 FC Groningen - FC Twente 1-1  

16-05-2013 FC Groningen - FC Twente 0-1 (nacompetitie)  

17-03-2013 FC Groningen - FC Twente 0-3

FC Groningen
Geblesseerd - Todd Kane. Kasper Larsen en Ruben Jenssen hebben de training hervat, onduidelijk is of beiden zondag genoeg hersteld zijn. Volgens RTV Noord start Ritsu Doan in de basis. Mocht Ruben Jenssen fit genoeg zijn begint Juninho Bacuna op de bank.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Te Wierik, Memisevic, Reijnen, Warmerdam, Drost, Bacuna of Jenssen, Doan, Idrissi, Veldwijk, Mahi

Vorig jaar was dit duel misschien wel één van de meest spectaculaire thuisduels. De ruststand was 0-3 (Ünal 3x), FC kwam uiteindelijk op gelijke hoogte maar verloor in de slotfase pijnlijk met 3-4. 

Wat ons betreft de hoogste tijd voor een nieuw meeslepend gevecht waarin FC deze ronde de punten wel in eigen huis weet te houden! Kan de schroom nu eindelijk worden afgegooid door vanaf minuut één te laten zien dat er niets te halen valt?

Maakt de twaalfde man zondagmiddag het verschil?

COME ON FC GRUNN!

 

Reacties:
22-09-2017 om 23:30

Faber, doe nou niet Jenssen in plaats van Bacuna, want met én Drost én Doan op het middenveld wordt dat weer overlopen. En wat mij betreft krijgt Absalem een basisplaats, verschuift te Wierik naar het centrum en gaat Reijnen er uit, Memisevic kon me woensdag ook niet echt overtuigen. Mijn groen wit hart klopt vol hoop op drie punten. Forza Grunn

herman196023-09-2017 om 00:57

Pfff ik krijg het idéé  dat Faber geen reed heeft geleerd van wat er bij de beker wedstrijd is gebeurd. Drost er uit Doan er in en 1-1.. Maar goed ik heb op dit moment echt totaal  geen goed gevoel bij Faber,heb altijd ge zegt dat hij een goede coacht is maar nu.

DDenk dat de FC zondag ook weer Twente in het zadel zal helpen net als VVV en NAC en dat onze fc verder weg zal zakken,En zal onze "euroborg" alleen maar  groener worden. Dus Faber weet wat je doet met Reijnen en Drost in je team. Wij houden van onze fc  Faber!!!!!!!

brummie23-09-2017 om 07:59

Het lijkt er dan op dat fc dan maar met 1 verdedigende middenvelder gaat spelen, bacuna of jenssen. Aanvallender dus. Hoop dat dit beloond gaat worden tegen twente. Lijkt me nu verdedigend wat kwetsbaarder. Zolang je maar meer scoort dan je tegenstander is er niks aan de hand. Ben benieuwd! Come on FC!

campesino23-09-2017 om 09:17

Ja brummie dat zal allemaal best, maar hoe lang duurt het tot het tot onze grote vriend faber doordringt dat het probleem niet 2 verdedigende middenvelders zijn, maar de samenstelling van het middenveld. drost en bacuna samen op een middenveld werkt niet en met doan erbij wordt het verdedigend niet beter, helemaal als je in ogenschouw neemt dat idrissi en veldwijk ook geen liefhebbbers van agressief druk zetten zijn. dus waarom niet doan ipv drost. of reis ipv drost en bacuna naar voren sschuiven?

zo roep je de problemen op je af. maar goed 4-3 ipv 3-4 

23-09-2017 om 09:48

1-3

23-09-2017 om 10:08

Als je met deze verdediging en aanval, en het middelveld bacuna-jenssen-drost, altijd overlopen wordt, ben je wel goed gek als je jennsen vervangt door doan ipv reis of een verdedigend ingestelde speler. Ik denk 0-3

Ronnie 23-09-2017 om 10:50

Eerder heb ik de wedstrijden Heerenveen en Ajax gezien en aangegeven dat wij te zwak zijn op het middenveld. Kerels tegen jochies...

en nu zie ik dat Faber weer dezelfde fout maakt, drost en Doan samen op middenveld met daarbij niet in vorm zijnde bacuna is vragen om volledig weggetikt te worden morgen.

ik wil niet zeggen dat ik er verstand van heb, maar met matige verdedigers als memisevic, Reijnen en te wierik, moet het middenveld meer doen en zorgen dat de tegenpartij niet al voetballen komt. En dat gaat met deze lichtgewichten niet gebeuren.

ik houd mijn hart vast maar hoop natuurlijk op winst.

oh ja, Faber als je wilt weten hoe ik de balans zou herstellen, drost eruit en voeg op het middenveld een loper, breker, pitbull toe.

vreet het gras op mannen en go!

Hoekie23-09-2017 om 17:13

Die hebben we niet. Aan dat advies heeft hij dus niets.

Hoekie23-09-2017 om 17:18

Wat we wel hebben is een zeer creatieve speler die deze eigenschappen totaal niet heeft, maar wel de aanval goede inpulsen kan geven. Tja daar zit natuurlijk wel een risicootje in maar weid niet waagt wie niet wint. De supporters willen toch aanvallend voetbal?

23-09-2017 om 11:54

Dat gaat heel moeijlijk worden met deze opstelling.Hij blijft maar eigenwijs en ziet het gewoon niet volgens mij. Zal geen namen noemen maar deze verdediging en middenveld is te zwak. Is er nu niemand die hem dit aan het verstand kan brengen?

campesino23-09-2017 om 12:53

Dat is nu net het probleem. iedereen, behalve faber ziet het probleem. ok wij zien niet de trainingen en hebben er niet voor gestudeerd en ik vind het prima als hij eigenwijs is, als het maar funkioneert. Maar dat doet het niet en dan wordt je dus pissig. stuurt faber de logische spelers de wei in en het loopt niet, dan weet de supporter "dit is wat het is, er zit niet meer in"en dan is het zaak er samen(ploeg en supporters) er het beste van te maken. maar nu denkt iedereen: "man, stel nou niet steeds dezelde middenvelders op en laat de boel daarna een paar wedstrijden staan. dan zit er vast meer in dan nu.

23-09-2017 om 13:19

Niemand kan dat hem aan het verstand brengen

23-09-2017 om 13:20

op de training win je geen wedstrijd, zondags dan moet je er staan

Jantje23-09-2017 om 14:10

ik vind prima opstelling . aanvallend voetbal wil ik in thuis wedstrijden zien. heb er goed gevoel over dat we de goede weg terug pakken nu. ik denk 5-1 morgen .

Nachtwacht23-09-2017 om 14:52

Drost en Reijnen zijn niet mijn keus. Maar goed, we kunnen nu alles naar beneden mekkeren en al voor rust gaan fluiten... of we gaan achter de club staan en zorgen dat de mannen wat broodnodig vertrouwen krijgen.

Kop d'r veur mannen en DURF NAAR VOREN TE PASSEN !!!!!

brummie23-09-2017 om 14:55

Precies Jantje, op dit forum o.a. tegen vvv (en ook vele malen eerder) werd er geroepen om maar 1 vmv op te stellen.  Nu lijkt het erop dat Faber thuis meer aanvallend wil spelen, is het ook weer niet goed. Hoop dat Jenssen en Larsen kunnen spelen morgen. Met name Jenssen erg belangrijk. 

Hoekie23-09-2017 om 16:53

Ik ben erg blij als Doan meedoet. geweldige voetballer. wij gaan daar nog veel plezier aan beleven. Andere spelers moeten dan maar een stapje meer zetten. En steun nu eens zo'n megatalent. voor dit soort spelers ga ik graag naar het stadion. wordt op dit forum vaak geringschattend over hem gesproken. Ik hoop dat hij de criticasters de mond snoert. 

23-09-2017 om 17:41

We hebben nog niet veel gezien van de "megatalenten", wat ik jammer vind. Deze spelers zijn gehaald om FC-Groningen naar een hoger plan te spelen. Stel dat we morgen op een 3-0 voorsprong komen, dan zie ik graag dat Antuna ook zijn speelminuten krijgt in het eerste. Doan staat bij de selectie, dat is dan al een pluspunt. Hopelijk laat hij morgen zien wat hij kan. FC-Groningen........veel succes,morgen.

Roelofsky23-09-2017 om 17:02

Lesje voor Faber: WIE HET MIDDENVELD BEHEERST WINT DE WEDSTRIJD.....

appie happie23-09-2017 om 19:40

Nee Rob Roy  mexicano komt er pas in bij een achterstand  vriend Faber is niet capabel..ook al zegt Padt  anders....hij wil hem niet afvallen..

Marco23-09-2017 om 20:05

Voorhoede is goed met Idrissi, Veldwijk en Mahi. Idrissi moet voorzetten gaan geven.

Middenveld is het goede nieuws dat Doan er in komt. Verdedigende middenvelder ontbreekt, omdat we die niet in de selectie hebben. Daarom liever met Larsen achterin beginnen tot dat het niet meer gaat, dan kan Memisevic als verdedigende middenvelder spelen want daar is een vaste mandekker en fysiek nodig.

Achterin balen dat Kane geblesseerd is, zo krijgen we geen vastigheden, waarbij Te Wierik centraal beter is.

Hopelijk weer een mooie sfeer in het stadion, want dat is toch het positieve van dit seizoen.

23-09-2017 om 20:42

Wordt een lastige wedstrijd morgen, maar heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Goed dat Doan speelt. Hopelijk een spannend wedstrijd met een overwinning voor ons. 

23-09-2017 om 21:39

Laten we eerst maar eens afwachten wat de opstelling wordt, DvhN geeft namelijk een andere opstelling als hier, maar voor iedereen blijft het gissen, daarom heet het ook een vermoedelijke opstelling. Wanneer Jenssen fit is denk ik dat hij gewoon naast Bacuna staat, en ik hoop op Doan ipv Drost. Dat meeverdedigen moet je aan de verdedigers over laten zodat hij zich lekker op de aanval kan richten. Daar is die immers voor gehaald. Antunna heeft nu alleen tegen VVV meegedaan en daar leed hij enkel balverlies of gleed hij op zijn kontje, mede daardoor werd de 1-1 ingeleid. Zal ongetwijfeld potentie hebben maar met hem zou ik zeker niet direct beginnen nog.

Groen hart23-09-2017 om 22:22

We kunnen Faber wel steeds aanvallen maar ook een van Gaal krijgt deze matige voetballers niet aan  hrt voetballen!.

slechte verdediging slecht middenveld en een B spits die denkt dat hij een filmster is. Met dank aan H Nijland

Nogutsnoglory124-09-2017 om 00:42

Ik denk dat hij meer op voorspraak van onze technisch directeur Ron Jans is gehaald. 

Kevin23-09-2017 om 22:33

Genoeg gezanikt en gezeken, tijd dat we er met zijn allen eens achter gaan staan. Hopelijk zit de Borg morgen vol, jammer dat ik morgen in Aachen zit. Ze gaan zeker niet beter voetballen als we massaal wegblijven en spelers uitfluiten. Met Jenssen staat er al met al toch het beste elftal wat we te bieden hebben (Veldwijk of Van Weert, beide geen topspitsen). Hopelijk valt het morgen eens goed: ik denk 3-1! 

appie happie24-09-2017 om 09:24

Shit  ik ben daar ook   kunnen we mooi samen kijken

Kevin23-09-2017 om 22:35

Moet toch even zeggen dat die Veldwijk volgens mij geen idee heeft waar hij voor speelt. Voor welke club. Straalt totaal geen positieve mentaliteit en vechtlust uit zoals een Mahi dat zeker wel doet. Tevens is het grappig dat Mahi vaak op de juiste plek staat waar Veldwijk niet in de buurt te vinden is. 

23-09-2017 om 23:08

En dit valt niet in de categorie zaniken en zeiken? 

23-09-2017 om 23:07

Zou Nijland Robben geld hebben gegeven om dat filmpje te maken?

23-09-2017 om 23:10

En Lindgren en Nevland? Denk dat het wel gevraagd is door de FC maar ervoor betalen????

24-09-2017 om 09:40

helaas is er voor gevraagd ja door de fc, was beter geweest als ze dan alleen robben gevraagd haddan, dan viel het wat minder op en had iedereen kunnen geloven dat het uit hemzelf kwam. al is robben natuurlijk wel gewoon een fc groningen supporter en is hij regelmatig in de euroborg te vinden

Kevin23-09-2017 om 23:21

M0i daarom het Moet toch even zeggen!  Bedoelde het meer qua opmerking. Het viel me op dat Veldwijk gewoon wat meer energie in een wedstrijd kan steken in plaats van zijn social media accounts volgooien met foto's van (ik denk) zijn zoontje en zijn vriendin. 

Groen hart24-09-2017 om 22:46

Eens 

24-09-2017 om 08:16

Van Gaal zou dit team echt wel aan de praat krijgen. Beste trainer van Nederland. Individueel zijn de spelers echt niet verkeerd. Sommige staan naar mijn idee alleen niet op hun favoriete plek. Ik zou ook wel eens micheal Breij willen zien van de U23. Daarnaast geloof ik echt wel in ter wierik als centrale verdediger, maar niet als rechtsback. Waarom dan niet lef hebben en kiezen voor riksman of Absalem. Ook mimesevic kan er spelen. Antuna heeft gisteren al gespeeld dus ben benieuwd of hij minuten zal krijgen. 

24-09-2017 om 09:13

Het is volgens mij de rol van de technische staf om gebruik te maken van de sterke kanten van spelers. We zien de afgelopen jaren te vaak dat spelers op een positie spelen die hun niet ligt. Of in een systeem spelen wat hun niet ligt.

Je haalt Veldwijk en gaat 5-3-2 spelen??? lijkt mij een spits die in een 4-3-3 systeem hoort te spelen en die nu geen idee heeft wat hij moet doen en dat ziet er dan heel zoutzakkerig en lomp uit. Net als Sorloth maar dan iets ouder en trager.

De afgelopen jaren met spitsen gespeeld, Zeefuik, Mahi, Hoesen, in een 4-3-3 systeem terwijl deze aantoonbaar beter functioneren in een 2-spitsen systeem. 

Memisevic is een goede centrale verdediger, niet supersnel, dus niet als verdedigende middenvelder neerzetten.

Te Wierik is geen rechtsback, hoort centraal. Deze jongen nog een paar wedstrijden als rechtsback neerzetten en zijn zelfvertrouwen

is weg.

 

 

24-09-2017 om 09:55

dan moeten ze de meeste reacties hier ook niet lezen, wordt het vertrouwen ook niet beter van :P

nee alles hangt of valt met zelfvertrouwen, dat was afgelopen donderdag ook wel duidelijk zichtbaar. Groningen begon goed aan de wedstrijd, speelde met druk en kreeg kansen en plots lag die er aan de andere kant in, was een knappe goal dat moet gezegd worden. daarna zag je dat ze ineens erg voorzichtig gingen spelen, de bal vooral niet verliezen en geen risico's nemen. maar ook geen druk meer. (gebrek aan vertrouwen) Het was een individuele actie van Idrissi die de 1-1 op het scorebord zette. De tweede helft een snelle goal en na de 1-3 werd er maar zo ineens goed gespeeld. De bal ging snel rond pasjes kwamen aan, spelers liepen vrij en het was 1-4. (hier was er ineens wel het vertrouwen)  Een comfortablele voorsprong dus waarna ze het wat rsustiger aan deden en het nog 2-4 kon worden.

Hoe dan ook heeft de hele samenloop van deze wedstrijd aangetoond hoe belangrijk het zelfvertrouwen is. Daarom hoop ik ook dat vanmiddag de hele Euroborg achter de FC gaat staan voor de volle 90 minuten, ongeacht hoe de wedstrijd zal gaan verlopen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!