Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Feyenoord

Door Thijs Faber 8 reacties

Aanstaande zaterdag treedt FC Groningen aan tegen Feyenoord. Altijd een beladen affiche, omdat de bezoekers het vaak lastig hebben in Groningen. Een moeilijke opdracht dus voor de geplaagde titelhouder, die het na het droomseizoen van vorig jaar nu moeten hebben van een karige 6e plek. De equipe van Giovanni van Bronckhorst zal er alles aan willen doen om de weg naar boven weer in te zetten, daar waar Groningen gaat proberen een vervolg te geven aan de goede overwinning van vorige week op Vitesse. 

 

De bezoekers, Feyenoord

Rotterdam-Zuid heeft tot nu toe weinig te juichen gehad dit seizoen. Er werd thuis verloren tegen NAC en Ajax, en er werd gelijk gespeeld tegen VVV. Ook staat Feyenoord na  5 wedstrijden nog puntloos onderaan in haar Champions League groep. De Rotterdammers zijn toe aan weer wat positiviteit, en een moeilijke uitwedstrijd als die van zaterdagavond winnen zal dat kunnen geven. Man in vorm bij Feyenoord is Sven van Beek, die de afgelopen weken op zeer sterke wijze is teruggekomen. Ook kan Feyenoord met de wedstrijd van afgelopen week tegen Manchester City (1-0 verlies) best met vertrouwen de reis naar het Noorden maken. 

 

 

Historie (via FCGStats)

Het affiche stond tot nu toe 41 keer op de agenda, hiervan won de FC er 15, speelde het 12 keer gelijk en trok Feyenoord 14 keer aan het langste eind.

 

 

FC Groningen
Ook FC Groningen is een ploeg die snakt naar positiviteit, het tweede seizoen van Ernest Faber is tot nu toe een deceptie. Maar, de veerkracht die de ploeg afgelopen zondag na de 1-2 van Tim Matavz liet zien, is wat de supporters van Groningen al zo lang verlangden. Onder leiding van een fenomenale Mimoun Mahi wist de ploeg de 1-2 achterstand al snel om te zetten in een 4-2 voorsprong. De ploeg liet zien dat het voetbal er echt wel is, en met het vertoonde spel van zondag en wat nodige inzet kan de FC het Feyenoord ongetwijfeld lastig maken zaterdag. Morgen zal op de laatste training blijken in welke formatie groen-wit zal aantreden tegen de havenstedelingen, dit wordt dan ook morgen aan deze voorbeschouwing toegevoegd. 

Vermoedelijke opstelling: Padt; Kane, Memisevic, Te Wierik, Van Nieff; Jenssen, Doan, Bacuna; Idrissi, Van Weert, Mahi

Gaat FC Groningen een vervolg geven aan die goede overwinning op Vitesse, of wint Feyenoord eindelijk eens weer? De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Makkelie. 

COME ON FC! 

 

Reacties:
24-11-2017 om 07:32

Heb gehoord dat er allemaal Feyenoord-supporters kaarten hebben en willen voor de thuistribune. Het zal toch niet...

appie happie24-11-2017 om 08:59

Jammer genoeg gebreurt dat wel.

Omdat er in noord-ned.ook veel feyenoord supporters zijn die kunnen moeiteloos kaarten kopen of ze laten ze door vriendjes kopen die hier wonen.

 

Ik zit er ook niet op te wachten..brengt sltijd ern broeierige sfeer met zich mee.maar hoe moeten ze dit controleren,Dat is haast niet te doen.

FCG-Forever24-11-2017 om 09:47

Al die kakkerlakken naar het uit vak trappen! Net als de spelers moeten ook wij er vol op klappen!

24-11-2017 om 14:26

Echt ouderwets, onder aanvoering van Geert.S, en zo hoort het ook!!!!!!

24-11-2017 om 13:12

Dit is toch niks nieuws heren , dit is al zoveel jaren zo. Uitval zit overvol en de rest moet ook een plekje hebben , heet niet voor niets het legioen. Gaat 9 van de 10 x goed , tenzij ze provoceren , bijvoorbeeld 2 A 3 seizoenen geleden , of een x in de oosterparkwijk kan ik mij herinneren. Ik vind dit altijd de mooiste van het seizoen!

24-11-2017 om 15:42

Kijk faber heeft het nu door logische wissels ,ter wierink voor Larsen(blessure),jenssen voor Reis (schorsing) en Idrissie voor

Antuna ( viel goed in) dus dit volhouden en het spel wordt steeds beter.

Ik hou het op 1-1!!

24-11-2017 om 15:57

Feyenoord zit in een dip... Verspeeld punten tegen iedereen... En Let maar op, uitgerekend tegen Fc winnen ze weer 

 

Weer allerlei wisselingen in de opstelling en bacuna wordt wederom de hand boven het hoofd gehouden... 

 

Kevin24-11-2017 om 20:19

Dat is 1. Noodgedwongen (Jenssen ipv Reis door rode kaart) en 2. Ten goede van het spel (Idrissi ipv Antuna, alle dreiging na de wissel over rechts). Goede wisselingen van Faber, moet gezegd worden!

appie happie24-11-2017 om 17:40

Ik kijk morgen om 18.00 wel ff hoe koud het is...als t meevalt ga ik,  anders kijk wel op fox warm op de bank...tuus...

Heb een hekel aan om in  de kou zitten..dus deze winter zal ik niet vaak gaan  als het weer mij niet aanstaat..

24-11-2017 om 22:32

valt mee: het zal wel maar 5 graden of zo zijn, maar bijna geen wind en een enkel spetje...dus, Appie:ik zeg Parka aan, met groenwitte sjaal en  geniet van die lui uit Rotjeknor die het  he-le-maal kwijt zijn  in de wedstrijd...ik zeg je Idrissi laat zich zien, en Van Weert scoort...én Veldwijk ( invaller in de tweede helft ):   wordt dus 2-2.  maar wel een echte voetbalavond ! veel plezier gewenst ! 

Jantje24-11-2017 om 17:53

Ik verwacht een slecht groningen dat met 2-0 gaat winnen. twee goals van feyenoord in eigen goal.

appie happie24-11-2017 om 18:09

Haha ja  ook goed..maar zo mooi als vorige week worden ze nooit.

24-11-2017 om 18:53

Goede opstelling! Ben benieuwd. Feyenoord heeft goede spelers, maar als je gelijk druk zet en fel bent kunnen ze ook niet veel. Verwacht een overwinning. Doelpunt van van weert. Overigens ben ik benieuwd naar Idrissi. Viel heel goed in en hopelijk kan hij het nu ook vanaf het begin laten zien. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!