Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - NAC Breda

Door Thijs Faber 15 reacties

Vrijdagavond speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Een cruciale wedstrijd, wil de FC voorlopig afscheid nemen van degradatiezorgen. Bij een eventuele nederlaag is er stront aan de knikker in Groningen, de druk is nu hoger dan ooit. De ploeg van demissionair hoofdtrainer Ernest Faber moet nu gaan zorgen dat de deceptie van dit seizoen in dit seizoen blijft en niet ook op de lange termijn voor een pijndossier gaat zorgen, maar natuurlijk is directe degradatie nog ver weg.

De tegenstander, NAC Breda
Daar waar NAC door velen werd geschaard onder grote kandidaat voor degradatie is de ploeg van Vreven bezig met een goede tweede seizoenshelft. De ploeg voetbalt heel aardig, onder leiding van de Spanjaard Manu Garcia, en ook verdedigend ziet het er stukken beter uit dan voor de winterstop. Dit werd onder andere onderschreven met een klinkende 6-1 zege op Heracles een tijd terug, waarin de ploeg liet zien snel aanvalsspel in huis te hebben. Toch missen de Brabanders pure kwaliteit, en kan het soms ook niet om aan te gluren zijn. Het is voor groen-wit te hopen dat het dat NAC voor de neus krijgt vrijdag. NAC staat momenteel op de 15e plek met 20 punten, 4 minder dan FC Groningen. Aanstaande vrijdag kan dit gat dus verkleind worden tot 1 punt door de ploeg uit Breda, maar laten we hopen van niet.  

Historie (via FCGStats)
De wedstrijd FC Groningen - NAC Breda werd tot vandaag 31 keer gespeeld, hiervan won FC Groningen er 15, speelde het 9 keer gelijk en trok NAC 7 keer aan het langste eind. De laatste keer dat FC Groningen thuis speelde tegen NAC was op 2 november 2014, FC Groningen won toen met 1-0, nadat Tjaronn Chery al na 2 minuten de enige goal scoorde. 

FC Groningen
We kunnen moeilijk zeggen dat het goed gaat, aangezien FC Groningen sinds de winterstop nog steeds niets wist te winnen. Toch gaf de wedstrijd tegen VVV afgelopen vrijdag weer vertrouwen, de FC liet zien dat het bij vlagen best nog prima kon voetballen, en dat het ook balbezit wist te houden. Het is nu aan Ernest Faber en zijn ploeg om deze lijn door te trekken, alles behalve een overwinning vrijdag is niet genoeg. Zelfs in een seizoen als deze hoort FC Groningen thuis van NAC ‘gewoon’ te winnen. Ernest Faber kan niet beschikken over Deyovaisio Zeefuik, de rechtsback, gehuurd van Ajax, pakte tot nu toe in zijn 3,5 wedstrijd voor FC Groningen al 3 kaarten en is zodoende geschorst. Ook is Ludovit Reis er nog niet bij in verband met zijn tegen Vitesse opgelopen knieblessure, die overigens minder ernstig lijkt dan aanvankelijk verwacht, de 17-jarige middenvelder is reeds aan het trainen om weer op topniveau te komen. Ook zal Lars Veldwijk nog steeds niet beschikbaar zijn, maar zijn verhaal is inmiddels bekend. 

De vermoedelijke opstelling: Padt; Te Wierik, Memisevic, Van Nieff, Warmerdam; Drost, Bacuna, Vd Looi, Doan; Mahi en Van Weert (via RTV Noord)

Geen excuses is de boodschap! Er moet gewoon gewonnen worden vrijdag, in een hopelijk goed gevuld stadion. Samen achter de ploeg en strijd op en buiten het veld. De wedstrijd vangt aan om 20:00 en staat onder leiding van Dennis Higler. COME ON FC!

Reacties:
Op afstand21-02-2018 om 19:32

In ieder geval de komende twee wedstrijden niet verliezen, al is een overwinning het beste medicijn.

21-02-2018 om 20:02

Minder dan 3 punten is Faber aan de kant zetten.. of het gaat werken?? Onder Faber werkt t ook niet.. minder dan nu kan niet.. 

Marco21-02-2018 om 21:05

Prachtige wedstrijd onder degradatiedruk om bij te wonen omdat we gaan winnen.

Belachelijk dat FC Groningen en de KNVB de wedstrijd niet verplaatst naar zondagmiddag. Met de vrieskou is het voor het publiek waardeloos. Helaas zijn de commerciële belangen belangrijker dan de eigen supporters.

 

harley21-02-2018 om 22:22

Helaas hebbie daar helemaal gelijk in.

appie happie22-02-2018 om 08:42

Zou morgenavond zomaar  -4 oid kunnen worden...met stoelverwarming zou dat ok zijn...vrees dat meerdere mensen toch denken aan fox  bij de kachel..

brummie22-02-2018 om 09:03

Als speelschema ook al op het weer aangepast moet worden, is het einde zoek. 

22-02-2018 om 11:44

Afgezien van het weer vind het nog steeds belachelijk dat er een ED wedstrijdop vrijdagavond gespeeld moet worden. En dat alleen omdat FOX dat zo graag wil. Wie is hier eigenlijk de baas over de KNVB of FOX. Ze laten verdorie allemaal de oren hangen naar de commercie. Stelletje slapjanussen daar in Zeist.

22-02-2018 om 09:27

Snap het punt ook niet zo brummie, op kou kun je je prima kleden , zodat je het niet koud krijgt , misschien een thee ipv van een biertje en het lichaam blijft op tempratuur.

22-02-2018 om 10:27

Als er maar veel te juichen is, krijgen we het vanzelf warm. ;)

22-02-2018 om 10:41

Dat zal wel tegenvallen.

skjipke22-02-2018 om 11:08

Mooi initiatief om kaarten ter beschikking te stellen. Hoop op een volle Euroborg met sfeer. Het moet voor de verandering naar eens een "avondje Grunn" worden!

Marco22-02-2018 om 12:36

In het oosterpark zijn we ook wel eens half bevroren op de tribine bij vrieskou. keertje thuis tegen De Graafschap met -5 en een Oostenwind. 

Alle deskundigen het er toen overeens dat bij zulke omstandigheden het beter is om te verzetten. 20 jaar later is er nog niks gebeurd. 

Bouwvakkers en buitenlui krijgen bij zulke omstandighheden vorstverlet vanwege de gezondheid met controle van de arbeidsinspectie of er niet wordt gewerkt; kinderen en ouderen naar een stadion is schijnbaar geen probleem.

Burgemeester verbied de oefenenwedstrijd tegen Everton vanwege de veiligheid, zou nu verstandig zijn als die het nu ook verbied vanwege de verwachte winterkou. Scheids kijkt alleen of een veld bespeelbaar is en vindt het verder alles best. 

22-02-2018 om 13:41

Sorry hoor , maar ik heb 10 jaar bij defensie gewerkt , en ook met -30 gewoon moeten werken. Nogmaals op kou kun je je kleden en goed voor bereiden! Trouwens met 30 graden op de tribune zitten is gevaarlijker! Kwa vochtverlies , zonnesteek , verbrande huid!

harley22-02-2018 om 14:38

Moest jij bij defensie ook verplicht toekijken hoe de verkeerde jongens 2 x 3 kwartier aanmodderen?

Dat maakt de gevoelstemperatuur - 60! terwijl je een hartverwamend degradatieduel verwacht!

Ik ben ook niet zo van het afgelasten..of het veld moet al keihard zijn..maar das nie zo.

 

 

22-02-2018 om 16:48

Pelleboer is dood - leve Pelleboer.  Bij PSV hebben ze een verwarmde tribune (met straalkacheltjes) Bij Groningen is 2 x 3 kwarter in die kou niet zo erg, zeker als je met z'n tweeën bent, dan neem je daarna een beste borrel en kruipt in bed lepeltje-lepeltje tegen je partner aan.  Altijd beter dan met de mariniers op koudweer training in Noorwegen...zo ik mij herinner , maar toen hadden we nog geen vrouwen erbij. 

Wat anders:  Van Nieff en Veldwijk speelt in de winter altijd met korte mouwen, Veldwijk vanwege zn tattoos, maar hij doet niet meer mee, maar Van Nieff die moet hierover eens toegsproken worden ...desnoods knoopt ie de wollen sjaal van Advocaat om

ik zeg : 1-2  helaas

22-02-2018 om 14:57

Kan me nog een avondje nac herinneren in het oosterpark ...Volgens mij was dat in het seizoen van degradatie... Weet niet zeker meer... Alleen dat het er heet aantoe ging ..teken gelijk weer voor zo'n soort avond 

Don Chaot22-02-2018 om 15:35

Kan ik me nog herinneren, bakstenen vlogen door de lucht en politie te paard die alles omver rende!

Jantje22-02-2018 om 15:07

Gaat vast weer een wedstrijd  worden waar Groningen het laat liggen als ze tegen een tegenstander moet spelen die onder hun staat.

Ik blijf lekker thuis en kijk via de tv. eigelijk moet je een wedstrijd met deze kou gewoon niet spelen, zal steen koud zijn op die betonen vloer

 

brummie22-02-2018 om 16:16

Volgens mij was een deel van de aanhang voorstander van avondwedstrijden m.b.t. meer sfeer. Weersverwachting morgen is max -4. Waar hebben we het over? Koud, ja, maar van extreem weer geen sprake. Aankomend weekend wordt er door (jonge) kinderen ook gewoon gevoetbald s ochtends bij vriestemperaturen.

22-02-2018 om 16:25

Koud????? Hoezo koud. Pas als de ijsberen achter de kachel kruipen DAN is het pas koud. Nu?..........fris lenteweer!!!!!!

appie happie22-02-2018 om 17:11

Nou RobRoy zullen wij dan morgen samen gaan?wil ik jou wel ff horen wanneer  je wil gaan zitten en dat groene ding is koud van het ijs wat er op zit. kouwe kloten krijg je dr van

22-02-2018 om 18:03

op je handschoenen gaan zitten.  Appie...en verder extra overdreven aanmoedigen...wat ook kan helpen is een wollen schaatsmuts in de broek.  overigens wil jij voor B< nog even precies het aantal toeschouwers melden aan BM?

22-02-2018 om 19:29

Nou Appie, als ik het kon dan ging ik morgen met jou naar de Euroborg, maar mijn fysieke toestand is zodanig dat mij dat absoluut niet meer lukt. Verder is het om de kou te bestrijden moet dat van binnen uitkomen. Een "platluisje" whikey wil wel eens wonderen verrichten. Ben in mijn actieve leven ruim 12 jaar baggeraar geweest dus ik weet wel waar ik over praat. De conclusie van dit alles is dus dat als ik voetbal wil zien wel verplicht ben om naar FOX te kijken, graag of niet!!!!!

appie happie22-02-2018 om 22:39

Ok RobRoy   ik had ook iets meer getypt  niet mee gekomen op een of andere manier.

 

Ik had nog gezegd  dat  ik ook een "kwetsbare" 60 plusser ben   met een aandoening die absoluut niet tegen kou of vocht kan..(ouwe wijven gelul ja)dus laat ik het ff afhangen van hoe het echt is morgen...rond 18 uur bepaal ik hier of ik ga of niet ,vanuit het ,ja reeds een beetje overspannen Frieland,want het gaat immers 10 graden of meer vriezen...ze binn gek in de kop..elfstedenkoorts ja  .. een mooie aanleiding om maar weer eens de fles BB uit de koelkast te halen.

 

En Kees ja handschoenen onder de kont  , zal wel moeten.

Iig moet er gewonnen worden...want bijna volle bak morgen..18 k dacht ik te horen  nou das  veul in deze barre tijden.

Jantje22-02-2018 om 16:28

Voor iemand die elkedag in de warmte werkt is dit echt steenkoud.

grunnfan22-02-2018 om 18:05

En 2 drankjes voor de prijs van 1 voor de wedstrijd.....las het net op soccernews....dan maar een biertje(s) met men zwager morgen.....kheb er zin in....vollebak morgen...hopelijk de ploeg ook!!!!!!

22-02-2018 om 18:26

Het vriest eens een keer in NL en dan beginnen er best wel wat mensen te paniekeren... lijkt de NS wel... Voor mij is zaterdagavond 20:30/20:45 of zondagmiddag 14:30 uur de voetbaltijd... En voor morgen verwacht ik eigenlijk een 3-1 overwinning. 

22-02-2018 om 20:37

bestaat er zoietys als "code Grunn" bij de verkeersinformatie?  dat zou kunnen betekenen: 

<gratis entree, twee biertjes voor de prijs van een, en een gefixte overwinning bij temperaturen onder  -4>   

Kevin22-02-2018 om 19:56

Jongens het is toch je eigen keuze of je met de 'vrieskou' naar het stadion gaat? Het probleem is dat wij hier gewoon heel erg weinig gewend zijn. Als je dit tegen een Duitser zegt, vraagt hij of je gek bent als het gaat om vrij zijn. In München wordt er in de winterperiode ook gewoon afgetrapt in avondwedstrijden, ook al is het -7 a -10 (wat zachte tempraturen zijn in die omgeving). Maar nu weer terug naar FC Groningen - NAC. Dikke kleding, extra jas, FC Groningen sjaal en een FC Groningen muts op, dan blijf je lekker warm. Hopelijk worden we ook warm van het spel morgen. Een halve degradatiekraker, al is dat een beetje vroeg om dat nu al te zeggen met nog 10 wedstrijden te gaan. Ik verwacht een 2-0 overwinning. Van Weert en Doan! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!