Eindelijk weer eens winst FC Groningen Onder -23

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen werd eindelijk weer eens omgezet in een overwinning. Eerder dit seizoen verloor Grunn het thuisduel tegen ONS Boso Sneek met 2-1. In Sneek toonde Jong FC het betere van het spel en won het uiteindelijk dik verdiend met 5-3. Tim Waterink joeg na ongeveer een kwartier wedstrijd met een afstandspegel de bal in de kruising. Een minuut of tien later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een verwoestende uithaal van Kampstra. Kort daarna stond het wedstrijdbeeld even op zijn kop toen Ramos vrije doortocht kreeg en in de korte hoek de 2-1 tegen het net schoot. Grunn bleef voetballen, het wist zich een aantal keren flink onder de druk uit te combineren en bleef de oplossing naar voren zoeken. De beloning kwam dan ook op slag van rust, Tim Waterink scoorde zijn tweede van de wedstrijd.

Na de pauze kwamen de Friezen weer op voorsprong. In de zestigste minuut was het opnieuw Ramos die (uit het niets) het eindstation bleek, dit keer uit een goede voorzet. De bezoekers toonden veerkracht. Ongeveer 13 minuten voor tijd kopte Amir Absalom de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van David Browne. Twee minuten daarna werd het zelfs 3-4, een harde voorzet van Michael Breij werd door een speler van de thuisploeg in het eigen doel gewerkt. In de slotfase werd het 3-5, Michael Breij bepaalde zo de eindstand.

Jong FC bezet nu de elfde plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag komt FC Lisse (dat tweede staat) op bezoek, de wedstrijd is in het Noordlease stadion en begint om 15.00 uur.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)
Jan Hoekstra; Jim de Leeuw, Desevio Payne (58’ Keziah Veendorp), Joël Amakodo, Amir Absalem; Pier Veldman, Glenn Bijl, Gerald Postma, Robbert de Vos; Tim Waterink (78’ Gijs Jasper), Michael Breij (58’ David Browne).

Rest bank: Nick Borgman, Yassine Zakir.

Scores: 15' Waterink 0-1, 25' Kampstra 1-1, 29' Ramos 2-1, 45' Waterink 2-2; 56' Ramos 3-2, 77' Absalem 3-3, 79' eigen doelpunt ONS 3-4, 88' Breij 3-5.