[Update - fotoalbum toegevoegd] FC Groningen bekert verder

Door Redactie 4 reacties

De bekerwedstrijd tegen Capelle is geëindigd in een 4-0 overwinning voor FC Groningen. Binnen een kwartier stonden de gasten op een comfortabele 2-0 voorsprong dankzij Danny Hoesen en Tom van Weert. Na de pauze liep Grunn uit via Hans Hateboer (0-3) en invaller Alexander Sørloth (0-4). Ondanks de ruime zege kreeg de thuisploeg zeker kansen.

eerste helft
De wedstrijd was een minuut of vijf aan de gang en de eerste serieuze doelpoging was voor de thuisploeg. Vanuit een omschakelmoment beproefde Bram de Bruin doelman Sergio Padt die de bal tot corner werkte. De hoekschop leverde geen gevaar op. Niet veel later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Danny Hoesen mocht aanleggen voor een vrije trap en kegelde op ongeveer een afstand van 20 meter fantastisch raak 0-1. Een minuut of vijf later schoot Tom van Weert op aangeven van Oussama Iddrissi de 0-2 tegen de touwen.

Daarna viel er tot aan de rust niet veel meer te beleven. Ondanks een paar goede mogelijkheden voor Capelle wisten de amateurs niet tot een tegentreffer te komen. FC speelde zeer slordig, Burak Dogan zag de eerste gele kaart en Mimoun Mahi pegelde ruim over het doel van Bradly van der Meer.

tweede helft
Al snel na de hervatting was er opnieuw een grote kans voor Capelle, Tim Vincken was er bijna door, Sergio Padt reageerde attent. Rond het uur schoot de thuisploeg nipt naast.

Mimoun Mahi werd gewisseld voor Albert Rusnak. FC mocht een corner nemen, Hans Hateboer knikte de bal in de verre hoek 0-3. Simon Tibbling maakte zijn opwachting voor Tom Hiariej. En ook Oussama Idrissi werd vervangen door Alexander Sørloth.

Een vrije trap van Albert Rusnak kwam terecht op het hoofd van Alexander Sørloth die de stand definitief naar 0-4 wist te brengen.

Donderdagavond is de loting voor ronde 2. FC Groningen zit in de koker en we zijn dan ook zeer benieuwd wie de volgende tegenstander wordt.

Korte samenvatting Capelle - FC Groningen via FOX Sports

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt; Hateboer, Larsen, Reijnen, Van Nieff; Hiariej (64’ Tibbling), Hoesen, Jenssen; Idrissi (71’ Sørloth), Van Weert, Mahi (57’ Rusnak).

Rest bank: Van der Vlag, Davidson, Van der Laan, Bacuna, Maduro.

Scores: 10’ Hoesen (vrije trap), 15’ Van Weert (Idrissi) 0-2; 65’ Hateboer (Van Nieff) 0-3, 79’ Sørloth (Rusnak) 0-4.

Scheidsrechter: Blank.