FC Groningen Onder -23 met 3-0 langs Twente

Door Redactie 2 reacties

De ploeg van Alfons Arts heeft zichzelf een prima dienst bewezen door te winnen van Jong Twente. In de eerste helft kwam het op voorspong door een doelpunt van Robbert de Vos. Na de pauze, ongeveer een kwartier voor tijd kopte Joël Donald de 2-0 tegen de touwen. In de extra tijd bepaalde Tim Riksman met een afstandsschot de eindstand op 3-0.

eerste helft
Het eerste gevaar kwam al snel na de opening tot stand. Namens de gasten nam Oosterwijk nam doelman Jan Hoekstra onder vuur, een ongevaarlijke corner volgde. Daarna brak er een groen-witte fase aan met veel druk naar voren, zonder dat dit tot kansen leidde.

Het spelbeeld verplaatste zich op en neer met het meeste balbezit voor Jong FC. Halverwege kwam George gevaarlijk door, Jan Hoekstra verrichtte opnieuw redding. Kort daarna viel dan toch de 1-0, een voorzet van Amir Absalem werd prima afgemaakt door Robbert de Vos.

Groningen behield grotendeels de regie. Toch kwam er nog een moment van dreiging nadat Fernandez door mocht nadat er een overtreding was gemaakt op Riksman. Het schot ging uiteindelijk voorlangs. Op slag van rust mocht Grunn nog een corner nemen, de bal werd naast gekopt.

tweede helft
De eerste kans was voor Twente, George beproefde Jan Hoekstra die de bal keerde. De beste kansen waren voor Joël Donald, hij stuitte beide keren op doelman de Lange. Aan de overzijde van het veld was Jan Hoekstra attent op de uitbrekende Fernandes en niet veel later stond Ploem in de weg na diens schot in de verre hoek.

Na ongeveer een uur wedstrijd kreeg Joël Donald opnieuw een grote kans op de 2-0, de bal werd voor de lijn weggewerkt. Oosterwijk was op weg naar de 1-1, doelman Jan Hoekstra stopte buiten eigen zestien onreglementair de aanvaller en ontving een gele kaart. De vrije trap van Fernandes werd over geschoten.

Aan de overzijde van het veld beproefde David Browne met een bekeken afstandsschot het keeperswerk van de Lange, die de bal naast werkte. De gasten kwamen uit een tegenaanval bijna op 1-1, Jan Hoekstra redde op de inzet van Sambissa.

Een kwartier voor tijd viel de 2-0. Een voorzet over links werd binnengekopt door Joël Donald. Daarna waren er namens Groningen nog kansen voor Donald (2x) en Breij. In de extra tijd maakte Tim Riksman de 3-0, zijn afstandsschot was te machtig voor doelman de Lange.

Opstelling FC Groningen Onder -23: Hoekstra; Riksman, van de Looi, Ploem, Absalem, Postma, Finsson, de Vos, Breij, Donald, Browne