FC Groningen onder -23 neemt knap puntje mee uit Hendrik Ido Ambacht

De wedstrijd van vanmiddag tegen ASWH is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Jong FC begon goed en kwam al vrij snel op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd prima ingekopt door Gijs Jasper. De gasten gaven (lange tijd) niets weg en loerden op een snelle omschakeling. De thuisploeg wist nauwelijks openingen te vinden. Beide ploegen kregen op slag van rust nog wel een enorme kans. Het had ook zomaar 1-1 en 1-2 geweest kunnen zijn maar het bleef bij de 0-1 tussenstand.

Een minuut of 10 na de pauze werd het 1-1. Een corner ging hieraan vooraf, Van Dijk kopte de bal achter doelman Nick Borgman. Binnen vijf minuten kwam ASWH op een 2-1 voorsprong. Dit keer uit een afgeslagen corner via wederom van Dijk. De bal werd onbedoeld via een FC speler van richting veranderd. Niet veel later trof Jong FC uit een tegenstoot de lat. Een minuut of 8 voor tijd werd het dan toch 2-2 door Tim Waterink. In de slotfase had het 2-3 moeten zijn, een enorme kans werd niet benut.

Al met al een knap resultaat tegen de huidige nummer 4. Eerder dit seizoen verloor FC het thuisduel vrij kansloos met 0-2.

Opstelling FC Groningen onder -23: Nick Borgman; Jim de Leeuw, Joël Amakodo, Roland Baas, Amir Absalem; Glenn Bijl, Gerald Postma, Robbert de Vos, Ajdin Hrustic; Yassine Zakir (69. Pier Veldman), Gijs Jasper (69. Tim Waterink)