[FOTOALBUM TOEGEVOEGD] FC Groningen onder 23 toont veerkracht en wint van DVS'33 Ermelo

De Beloften zijn de tweede helft van de competitie prima gestart. De ploeg won uiteindelijk met 2-3 na eerst (onverdiend) op een 2-0 achterstand te hebben gestaan. De wedstrijd kende een aftastend begin. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. FC leek na een half uur op voorsprong te komen maar er zou (vermeend) buitenspel zijn geconstateerd... Ruim vijf minuten voor de pauze was Grunn wederom dichtbij de openingstreffer maar kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Kort daarna kwam de thuisploeg wel op voorsprong na een eigen doelpunt van Jim de Leeuw die een voorzet ongelukkig in eigen doel gleed. Op slag van rust verdween een geplaatst schot nipt over de lat van de Ermeloërs.

Het eerste kwartier drongen de geel-zwarten wat meer aan. Maar liefst drie schoten gingen (ruim) over het doel van Van der Lei en één bal van Pot eindigde op de paal. Aan de andere kant van het veld moest doelman Huiskamp reddend optreden na een prima doelpoging van Jong FC. Een minuut of 25 voor tijd werd het 2-0. Uit een aanval over meerdere schijven bleek Roemeon het eindstation.

Trainer Alfons Arts paste een dubbele wissel toe. Pier Veldman en David Browne kwamen in het veld voor de Vos en Breij. Een (24 karaat) gouden wissel zou blijken. David Browne scoorde al snel de aansluitingstreffer 2-1. Tien minuten voor tijd werd het 2-2 door Pier Veldman! In de blessuretijd werd het via Ajdin Hrustic zelfs 2-3! Het feest was compleet!

Jong FC is terug te vinden op plek 8. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen (nummer 4) ASWH op het programma.

Opstelling Jong FC Groningen: van der Lei, de Leeuw, Amakodo, Baas, Absalem, Bijl, Postma, de Vos /Veldman (70), Breij/Browne (70), Jasper, Hrustic