FC Groningen U-23 wint met 2-0 van DVS' 33 Ermelo + Fotoalbum

Door Redactie 2 reacties

De mannen van trainer Alfons Arts hebben de eerste drie winstpunten in de derde divisie te pakken. Tegenstander DVS'33 werd op Corpus met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen binnen 10 minuten tijdens de beginsfase. Yassine Zakir opende de score, Gijs Jasper verdubbelde de marge hetgeen ook de eindstand bleek. De uitslag had veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Een minuut of 7 na de pauze was er een uitbraak waaruit de bal op de paal eindigde, tevens werd een loepzuivere handsbal binnen de zestien door (de bij vlagen zeer irritant fluitende) scheidsrechter Sedik over het hoofd gezien. In de slotfase eindigde een groen-witte shoot-out situatie in een corner, doelman Eppink wist ternauwernood een grotere achterstand te voorkomen.

Terugkijkend op de eerste helft toonde FC Groningen zich sneller, wendbaarder, dreigender en slimmer dan de amateurs. Ze kregen niet één echte kans. Na de thee probeerden de Ermeloërs met nog meer fysiek en strijd (pasten direct 2 wissels toe) Jong Grunn op de knieën te krijgen. Bij vlagen lukte het aardig om Jong FC flink terug te drukken, in de slotfase waren de gasten een paar keer dichtbij een treffer maar hadden gelukkig niet genoeg het vizier op scherp staan.

FC groningen U-23 staat nu op de achtste plek na 2 duels. Aankomende zaterdag 27 augustus wacht het thuisduel tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)
Peter van der Vlag; Jim de Leeuw, Joël Amakodo, Roland Baas (c), Amir Absalem; Gerald Postman, Ajdin Hrustic, Yassine Zakir; Michael Breij (72. David Brown), Gijs Jasper, Pier Veldman.

Rest bank: Tim Waterink, Marijn Ploem, Nicolo Pozzebon, David Browne, Julian Nak, Tim Riksman.