FC Groningen wint met 2-0 van Roda JC

Door Redactie 10 reacties

De wedstrijd is zojuist geëindigd in een 2-0 overwinning. Mimoun Mahi opende na ruim 10 minuten de score op aangeven van Jenssen. Diep in de tweede helft (met nog ongeveer 20 minuten op de klok) verdubbelde invaller Alexander Sorloth de marge. De overwinning is dik verdiend! Grunn had het meeste balbezit, de beste mogelijkheden en kansen. Het verzuimde echter meer doelpunten te maken. De tegenstand van de gasten uit Kerkrade was minimaal.

eerste helft
De trots van het noorden kwam goed uit de startblokken. Het eerste doelgevaar ontstond uit een corner. Etiënne Reijnen knikte over het vijandelijke doel. Na een minuut of tien was het wel raak. Een aanval over meerdere schijven eindigde bij Ruben Yttergard Jenssen die de bal door het geel-zwarte zestienmetergebied plaatste richting tweede paal. Mimoun Mahi (helemaal vrijgelaten) kon de bal simpel binnenschieten. Grunn had de voorsprong op zak, de Koempels wisten vanaf dat moment, dat de bus niet te lang voor het eigen doel geparkeerd kon blijven staan....

Halverwege het eerste bedrijf ontsnapte FC aan de gelijkmaker. Ajagun dook op voor Sergio Padt maar werd afgevlagd wegens buitenspel, iets wat niet het geval was....

In het slotkwartier voor rust had FC Groningen verder kunnen uitlopen. Van Leer pakte een schot van Mimoun Mahi uit de korte hoek. Tom Van Weert's pegel eindigde jammelijk in het zijnet. De gasten begonnen wat meer te drukken. Sergio Padt moest tot het uiterste gestrekt op een venijgig afstandsschot van Van Hyfte. De hoekschop leverde gelukkig niets op. Ook Mytides was dichtbij een kans na een verre uittrap van zijn doelman Van Leer.

tweede helft
Het spel golfde op en neer. Yoëll van Nieff produceerde een leuk afstandsschot om doelman Van Leer (die wat ver voor zijn doel stond) te verrassen maar de bal ging ruim naast. Kort daarna loste Van Leer een harde knal van Albert Rusnak, de bal kon worden weggewerkt. Mimoun Mahi stoomde even later door over rechts en stuitte eveneens op de sluitpost. Niet veel later moest de doelman weer reddend optreden op een hard schot van Mahi.

Tom van Weert kreeg een dot van een kans maar schoot ruim over. En een paar minuten verder bleek van Leer met een knappe redding weer een sta in de weg, nu voor van Weert. Een minuut of 20 voor tijd viel de definitieve beslissing. Een corner ging hieraan vooraf met als tussenschakels Etiënne Reijnen en Tom van Weert. Invaller Alexander Sorloth joeg vernietigend van dichtbij de 2-0 tegen de touwen. Het definitieve breekpunt van de wedstrijd.

In het slotkwartier waren er kansen voor Bryan Linssen (redding van Leer), Kasper Larsen (kopte nipt naast), en Simon Tibbling (hard naast).

Mede dankzij deze vijfde driepunter van dit seizoen heeft FC zich virtueel gemeld in het linkerrijtje op plek 9. Volgende week zondag wacht thuis Go Ahead Eagles.

1-0 Mimoun Mahi         Via FOX Sports

2-0 Alexander Sørloth  Via FOX Sports

Opstelling FC Groningen: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, van Nieff, Tibbling, Bacuna, Jenssen (Idrissi/76), Rusnak, (Linssen/58), Van Weert, Mahi (Sorloth/69)

Opstelling Roda JC: van Leer, Milec, Werker (Stassar/90+1), Kum, Van Peppen, (Paulissen/68), Rosheuvel, Gullon, Ajagun, Auassar, van Hyfte, Mytides (Djim/76)

Tijdens de persconferentie nam trainer Ernest Faber uitvoerig de tijd om op onze vraag welke er de reden van was dat Samir Memiseviç niet speelde te antwoorden. Hij meldde dat Samir nog een kleine trainingsachterstand heeft en dat hij ervoor kiest om met de huidige basiself te starten vanwege de goede resultaten die er momenteel worden geboekt. De trainer stelde verder dat het prettig werken is met een selectie die aan elkaar gewaagd is, zodat iedereen elkaar scherp houdt.