[Update + fotoalbum] FC Groningen wint van VV Winsum, maar verzuimt om in de tweede helft publiek te vermaken

Door Boerenmacht 9 reacties

FC Groningen heeft vanavond met duidelijke cijfers gewonnen van eersteklasser VV Winsum, onder belangstelling van 1748 toeschouwers. De Trots van het Noorden stond bij rust al met 6-0 voor, Waterink, Drost, Bacuna, Idrissi, Warmerdam en Van Weert (strafschop) waren de schutters. Keeper Bouwman van de thuisclub had het druk, maar weerde zich kranig. Net als in Warffum, bleef Ritsu Doan aan de kant.

Na de theepauze maakte Mike te Wierik zijn debuut voor de FC, hij verving debutant Todd Kane. In de 50e minuut werd er weer gescoord in Winsum, aanvaller Tim Waterink maakte zijn tweede van de avond(0-7).

Wim Masker on Twitter

FC Groningen speelt in de tweede helft met net even te veel beloften (5). Amusementswaarde daalt sterk. Al half uur niet meer gescoord

In de 80e minuut had de FC de achtste treffer van de avond moeten maken. Middenvelder Bacuna faalde jammerlijk vanaf elf meter.

FC Groningen on Twitter

De handen gaan op elkaar voor de doelman @vvwinsum. Hij stopt de strafschop van Juninho Bacuna! #wingro https://t.co/5ZnejayqJU

FC Groningen won zodoende simpel, maar VV Winsum speelde met name in de tweede helft een goede partij.

Het blijft bij 0-7 na een van FC Groningen-kant goede eerste en povere tweede helft. Vermoeienissen eerste trainingsweek waren zichtbaar.

Aanstaande zondag speelt de FC haar derde oefenwedstrijd, Groningen kruist dan de degens met VV Annen, aanvang 15:00 uur.