Terug

Deel deze pagina:

Gaat Mimoun Mahi aankomende zomer alsnog naar Engeland?

Door Redactie 10 reacties

Het gaat goed met Mimoun Mahi. Niet geplaagd door blessureleed, belangrijk voor het team en met zijn twee treffers tegen PEC Zwolle inmiddels zijn seizoenstotaal op 14. Voor zichzelf heeft de topscoorder een doel gesteld, om er sowieso 15 te maken. Met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt dit zeker haalbaar. Zoals bij velen ongetwijfeld bekend, had het niet veel gescheeld of de balkunstenaar was eind januari getransferreerd.

Tijdens de laatste dagen van de winterse transferwindow kwam er zeer concrete belangstelling uit Engeland. Een club uit de Championship (die niet bij name werd genoemd) bood drie keer. FC Groningen weigerde en koos voor het sportieve aspect omdat een aantal jongens (Hateboer, Rusnak en Hoesen) al een overstap had gemaakt naar een andere club. Begin februari is aan Mahi een verbeterd contractvoorstel voorgelegd. Een kleine maand terug werd duidelijk dat Mahi het aanbod heeft afgewezen. FC had een clausule om diens contract met 2 jaar te verlengen, deze optie is gelicht. 

Via Podium TV (programma FC Noord) vertelde Jeltema recent dat we op het eind van de (winterse) window wel even hebben lopen zweten over het bedrag dat geboden werd. Naar verluidt zou het Fulham geweest zijn dat een bod zou hebben uitgebracht van 3,3 miljoen euro.

Jeltema bevestigt dat je met die 3,3 miljoen aardig in de richting zit maar noemt (wederom) geen naam van de club. "Als zo'n bedrag weer geboden wordt, dan is die weg. Dat lijkt hartstikke reëel. Voor FC Groningen zijn dit grote bedragen." 

Elwin Baas (RTV Noord) twitterde eerder deze dag: Mahi gaat er nog steeds vanuit dat Fulham hem nog steeds serieus volgt. Prijs blijft stijgen. Afgelopen winter een bod van 3.3 miljoen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reacties:
16-04-2017 om 22:30

mooi laten gaan en dan die Hasselbank van Excelsior halen

 

Hugo de Gekste17-04-2017 om 09:10

Hasselbaink? Nee joh.... Middelmatige spelers aub niet

ik zeg, haal maar oud FC spelers op ivm instelling

Nijland, Holla, daarnaast Falkenburg op halen?

rob roy17-04-2017 om 12:29

@Hugo,

Hasselbaink is snel en een doorzetter, iets wat we bij de club wel kunnen gebruiken. Nijland, bankzitter bij PEC, is hem ook niet, en de geschiedenis van Holla is bekend. Is met heibel bij de FC vertrokken........dus, geen goede keus!!!!.

kees16-04-2017 om 23:00

Ik ben er nog niet uit: bij welke teamspeler naast zich, rendeert Mahi het meeste?... Steeds heb ik mij die vfraag gesteld, en de laatste maanden toden Mahi wat terugviel in vorm en samenspel vooral, toen dacht ik even: deze man gaat niet beter worden...

Zie nu, zijn totaal op 14 goals dit seizoen, een mooi gemiddelde voor een aanvaller. 

Stel nu dat M<ahi vertrek voor een mooie som geld, dan komt er weer wat vrees dat een opvolger er lange tijd voor nodig heeft om zich aan te passen in het team en ook misschien ( net als Hoessen ) het net niet uis.  Drost speelde vanuit achter-middenlinie met steekpassjes ( 4e goal was zo'n voorbeeld ), maar is bijvoorbeeld niet een snelle afronder. Mahi kan een of twee man aan zich binden en alsnog passeren.  Verder hebben we Linssen die weer op snelheid kan ciounteren en Sorloth die al beter kopt dan het afgelopen seizoen...  wie moet er voor Mahi inn de plaats? weer een counterspits of een thype Huntelaar of Dost ?  Of nog liever: een type Schone, omdat je voetbalgtechniek niet meer snel kunt bijleren. ..en zeg nou zelf...een scorende spits is eigenlijk een vereiste !

harley16-04-2017 om 23:55

Laten we van Weert halen!

kees17-04-2017 om 00:02

grapjas!, maar als je tot 18 selectiespelers volgend jaar kan tellen, dan is het dit seizoen bepaald niet dik bezaaid met krachtpatsers, toch

17-04-2017 om 07:51

In nederland kees Oulare , Sol , Armenteros , Hassenbank , en in de jupiler leage Dessers , Parzycek en Boeree

Thijs_Faber17-04-2017 om 10:07

Oulare is bezit van Watford, heeft Watford 8 miljoen gekost. Is denk ik onhaalbaar voor FC Groningen 

17-04-2017 om 10:04

 Ja jong Hugo de Gekste.

Nijland bakt er niks meer van .

Hollan hadden ze gratis kunnen halen een jaar geleden en gaan er nu echt niet voor betalen dat zou dom zijn.

En Falkenburg nee toch maar niet die bakt er ook niks van.

Sorloth verkopen en ik zou daar een van de drie nemen Dessers, Parzycek is transfervrij of Boere.

Leuke spitsen jonge spitsen .

 

 

Nogutsnoglory117-04-2017 om 11:21

Lees net dat Liverpool een bod van ongeveer 60 miljoen euro aan het voorbereiden is op Virgel van Dijk. Dat kon nog wel eens een meevaller zijn voor Hansie Hansie. 

17-04-2017 om 11:23

Dan word oulare lastig thijs.

Maar hugo je noemt hasselbank middelmaat dat is misschien zo maar hij is nog jong en er zit nog rek in. De namen die jij opnoemt zijn ook puur middelmaat en al veel ouder en gaan niet veel beter worden. Falkenburg bijv de veel mindere versie van de leeuw. Nijland een echte softie met een goeie techniek. Holla weet wel wat nodig maar veel te traag. 

appie happie17-04-2017 om 13:27

En bloedsnel  net als spits van Zwolle   Menig!  Is van Ajax dacht ik  maar die gast is ok ern turbo zeg.

17-04-2017 om 13:52

Ik zie net dat hij 26 is dus niet superjong meer maar wel gratis.

ronald197617-04-2017 om 13:06

Op voetbalprimeur iraanse international rechtback naar eredvisie club zal dat onze fc zijn

harley18-04-2017 om 13:07

Denk het niet..wij hebben ter Wierik immers al gehaald voor die positie..

Robba17-04-2017 om 14:05

€60 mil voor van Dijk? Voor de FC ligt dit anders dacht ik ivm dat het hier een binnenlandse transfer betreft. Doorverkoop zal denk ik maximaal €1 miljoen bedragen, mocht het zover komen. 

Voor de vacature vwb de spitspositie hoop ik op een buitenlander die zich deels al heeft bewezen (volledig bewezen dan is die niet meer haalbaar).

Die 3 Jupiler league boys weet ik niet.. Zo gelukkig is de FC daar niet mee geweest.. Hopen is van weert dan weer fit.. Trouwens.. Gaat hij nog ballen dit jaar?

fc gras20-04-2017 om 18:13

Poging wagen bij Woudenberg, is volgens mij derde keus achter kongolo en nelom geworden. Misschien Zivkovic proberen te verleiden voor een terugkeer, ideale speler voor het countervoetbal van Faber. Misschien een talent van ajax erbij huren, zoals een Nouri of vd beek of Menig. Ben benieuwd wat er gaat komen, groot probleem is dat genoemde spelers ergens anders makkelijk een stuk meer kunnen verdienen als hier ben ik bang.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!