Groningen weet niet te winnen in een besneeuwd Kerkrade: 2-2

Door Tom Kuiper 13 reacties

FC Groningen heeft niet weten te winnen in Kerkrade vanmiddag. Ondanks de sneeuw was het voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om te zien. De ploeg van Faber zal ongetwijfeld met een dubbel gevoel terug reizen naar Groningen. Groningen poetste een 2-0 achterstand weg, maar verzuimde daarna met een man meer de voorsprong te nemen. Complimenten voor de 104 meegereisde supporters, die de ploeg 93 minuten lang gesteund heeft.

De eerste helft
In de barre omstandigheden in Kerkrade begon de FC als van ouds. De elf van Faber kwamen in de eerste 20 minuten amper op de helft van Roda. Roda toonde inzet en klapte er vol boven op. In de veertiende minuut kwam Roda op voorsprong. Na een goed schot van Schahin keerde Padt de bal nog maar net.

De keeper kon de bal niet voldoende wegwerken waarop Gustafson de bal in open doel van dichtbij kon intikken omdat van Nieff te laat reageerde. Met maar liefst 65 procent balbezit ging Roda op zoek naar de 2-0. Sergio Padt reageerde goed op een inzet van Rosheuvel. Het spel werd in de 25e minuut onderbroken om het veld sneeuw vrij te maken. De pauze kwam voor Groningen goed uit, want na de onderbreking leek Groningen meer grip op de wedstrijd te krijgen. Helaas zagen de 104 meegereisde supporters dat Memisevic de bal onhandig achter het standbeen probeerde te halen waardoor Gustafson de bal kon onderscheppen. Padt stond ver voor zijn goal en Gustafson kon de bal op schitterende wijze over de keeper heen stiften: 2-0.

Ook na de tweede tegen goal ging Groningen verder met voorzichtig aanvallen. In de 37e minuut was het dan eindelijk raak. Van Weert kon de bal intikken na een goede voorzet van Jesper Drost. Jesper Drost met zijn vierde assist in de laatste twee wedstrijden. Dat was ook het laatste gevaarlijke moment uit de eerste helft.

De tweede helft
Nadat het veld in de rust sneeuwvrij was gemaakt kon de FC op zoek naar de gelijkmaker. Toch waren de eerste mogelijkheden voor Roda, zo kreeg Gustafson een kans in de 50e minuut, maar die schoot hoog over. Met nog iets meer dan een half uur te spelen kreeg Groningen, na een lange bal op van Weert, een penalty. Auassar bracht van Weert naar de grond en zag dat scheidsrechter Paul van Boekel de rode kaart trok. Van Weert schoot de penalty laag in de rechterhoek raak. Jurjus zat er nog aan, maar de bal was te hard.

In het vervolg van de wedstrijd zocht Groningen, héél voorzichtig, de voorsprong. De eerste echte grote kans kwam pas in de 68e minuut. Tom van Weert probeerde met een lobje de doelman te passeren, maar de bal eindigde net over de goal van de Limburgers. De volgende grote kans was opnieuw voor van Weert, na een goede pass van te Wierik. Ook hier faalde de spits jammerlijk. Echte grote kansen bleven hierna uit.

Aanstaande woensdag staat PSV-thuis op het programma. Appeltje eitje…