Jong FC nipt onderuit tegen ONS Boso Sneek

Door Redactie 1 reactie

De wedstrijd tegen ONS Sneek is vanmiddag in eigen huis met 2-1 verloren. Beide teams gooiden veel fysiek in de strijd en met name aan groen-witte zijde ging er diverse malen (kermend van de pijn) een speler naar de vlakte. FC Groningen -onder 23 kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via een kopbal van Pier Veldman op aangeven van Amir Absalem. De Snitsers waren een korte fase daarna dichtbij een tegentreffer. Doelman Nick Borgman verrichtte achter elkaar twee uitstekende reddingen. Het duel leek af te stevenen op een 1-0 ruststand. Uit het niets werd het op slag van rust dan toch 1-1. Doelman Borgman leek de bal te hebben maar loste waardoor Iloba Achuna namens ONS de bal kon binnenwerken.

Ook na de pauze bleef het duel lange tijd in evenwicht. Het spelbeeld ging op en neer onder leiding van een bij vlagen zeer irritante scheidsrechter Gerritsen. Diverse pogingen tot een overtreding en/of lichte vergrijpen op de thuisploeg - werd vrijwel niet voor gefloten maar als FC wat (terug) deed, werd het gelijk bestraft met een vrije trap tegen.

Aanvaller Yume Ramos wist een minuut of tien voor tijd uit een combinatie met Curty Gonzales Nick Borgman nog een keer te verschalken en rondde af in de hoek, 1-2. Doelman Bas van Wegen verrichte nog een redding op de inzet van Tim Waterink.

Door deze vijfde nederlaag van het seizoen raakt de top vier verder uit zicht. Jong FC is gezakt naar plek 7 en mag volgende week zaterdag op bezoek bij koploper Lisse.