Jong FC wint uitduel tegen ODIN '59

Eerder in Groningen eindigde dit duel in een saaie 0-0. Maar vanmiddag in Heemskerk boekte de equipe van trainer Alfons Arts de twaalfde overwinning van het seizoen met als eindstand 1-2. Amir Absalem zag zijn afstandsschot op de paal belanden en een kopbal van Lars Kramer werd van de lijn gehaald. Namens de thuisploeg waren Tavares en Scheffer dichtbij de openingsgoal. Op slag van rust bracht Tavares de thuisploeg op voorsprong. Lang nagenieten konden de Heemskerkers niet want binnen een minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte via Daniël Bouman 1-1, hetgeen ook de ruststand was. Na de pauze waren er kansen voor Marijn Ploem en Robbert de Vos. Een minuut of tien voor tijd werd het dan toch 1-2. Antonio Sefer kreeg het doelpunt (via het lichaam van een verdediger) op zijn naam.

De Beloften blijven (voorlopig) staan op de vijfde plek met vier punten achterstand op de huidige nummer 4 Scheveningen dat met 2-0 won op bezoek bij koploper Spakenburg. FC heeft nog wel twee duels tegoed. Aankomende maandag speelt het in Assen een inhaalwedstrijd tegen ACV.

Opstelling FC Groningen Onder -23: Hoekstra, Riksman, Ploem, Kramer, Manolache, Absalem, de Vos, Postma, Sefer, Donald, Bouman