Jong Groningen wint ook uit van Quick Boys met Dirk Kuijt

De mannen van Alfons Arts hebben vanmiddag hun derde uitwedstrijd op rij gewonnen. In Katwijk (met Dirk Kuijt in de gelederen) werd het 0-2. De openingsfase was voor de Katwijkers met een kopbal van Kuijt die in de handen eindigde van doelman Jan Hoekstra. Niet veel later werd Kuijt's schot geblokt en door een andere Katwijker naast geschoten. Na ongeveer een minuut of twintig beproefde Michael Breij namens FC (uit de draai) het aluminiumwerk. In de eindfase van de eerste helft was er nog een countermogelijkheid voor de gasten waarbij doelman Hogedoorn erger voorkwam. Kort voor de pauze zag de sluitpost een kopbal naast gaan. Na een scrimmage voor het doel van Jan Hoekstra werd er afgefloten voor rust.

Na de pauze had de thuisploeg weinig meer in te brengen. Michael Breij scoorde al snel de 0-1 en verdubbelde de marge na ruim een uur, 0-2. De titelkandidaat leek rijp voor de slacht. Hogedoorn voorkwam met de voet de bijna 0-3. Vlak voor tijd was moest Jan Hoekstra een redding verrichten op het schot van Mayard. Uit de tegenstoot eindigde de bal weer op het aluminium.

Met de veertiende overwinning van dit seizoen blijft Jong FC op de vijfde plek maar houdt uitzicht op een derde plaats. Het heeft één wedstrijd minder gespeeld dan de huidige nummers drie en vier Jong Almere en Scheveningen. Aankomend weekend speelt Onder-23 thuis tegen Scheveningen.

Opstelling Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem, Maynard, Ravensbergen, Anderson, Mahmoed, Cohen, Lazic, Kuijt, Van Nieuwkerk

Opstelling Jong FC Groningen: Hoekstra, Riksman, Kramer, Ploem, Finnson, Manolache, Antuna, Postma, Browne, Breij, Freriks