MATCHDAY - FC GRONINGEN ONTVANGT AZ!

Door Tom Kuiper 11 reacties

MATCHDAY! Na een week vol depressies wat betreft interland voetbal, mag onze eigen FC weer aantreden in het Noordlease stadion. De tegenstander van vanmiddag is AZ. Een wedstrijd die vaak spektakel biedt. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen, waaronder de wedstrijd in de finale van de play offs in het seizoen 2013/2014 (3-0)!

Na de zure nederlaag in Zwolle is Groningen er op gebrand om revanche te nemen. De Zwollenaren gingen in blessure tijd, na een rode kaart van Tom van Weert, langs Groningen en trokken zo de overwinning over de streep. Maar goed, genoeg gezegd en geschreven over die wedstrijd.

De gasten uit Alkmaar verloren vorige week na een goede eerste tien minuten, met 0-4 van de huidige landskampioen Feyenoord. De wedstrijd had er heel anders uit kunnen zien, want in de openingsfase leek AZ benadeeld te worden doordat de arbitrage een geldig doelpunt afkeurde. Hoe dan ook zou trainer van de Brom zich vast willen halen aan de eerste tien, vijftien minuten.

Tom van Weert, Lars Veldwijk en Todd Kane zijn er niet bij vanmiddag. Kasper Larssen is een twijfel geval.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Te wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam, Jenssen, Bacuna, Drost/Hrustic, Idrissi, Mahi, Doan

De weersverwachting is goed, de grasmat ligt er keurig bij en twee teams die iets goed te maken hebben, alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag liggen in het verschiet!

Op naar de drie punten! FORZA GRONINGEN!!