Terug

Deel deze pagina:

[update 9 april + fotoalbum] Ontluisterende eerste helft in Den Haag, leidt elfde seizoensnederlaag in

Door Redactie 43 reacties

De opening was veelbelovend met veel druk naar voren. De gasten kregen vrij snel een hoekschop, de inzet van Samir Memisevic werd van de lijn gehaald. Ook de vrije trap van Bryan Linssen was dreigend, Grunn leek op weg naar de openingstreffer. Niets bleek minder waar! In een tijdsbestek van 10 (!) minuten werd Sergio Padt 3(!) keer gepasseerd. In de dertiende minuut opende Bakker de score, 7 minuten later verdubbelde Malone de marge en nog geen 2 minuten later was het 3-0 hetgeen ook de ruststand was. Direct na de pauze werd het 4-0. De veel bewierookte Samir Memisevic die simpel de bal weg had kunnen werken, rekende niet op Malone die kinderlijk eenvoudig de bal langs Sergio Padt schoot. Mimoun Mahi mocht niet veel later iets terugdoen (penalty) nadat Jesper Drost was vastgehouden in de Haagse zestien, 4-1. Na ruim een uur werd het 4-2. Een afgeslagen hoekschop werd door Bryan Linssen hard in het Haagse doel geschoten. De achtervolging werd ingezet, Grunn kende een sterke fase, de ooievaars wankelden met meerdere kansen voor Alexander Sorloth. Ook Jason Davidson was dichtbij maar knalde wild over. In de extra tijd pegelde Bryan Linssen zijn tweede van de avond achter doelman Swinkels, 4-3. Het mocht allemaal niet baten. Nummer 9 Heracles won vanavond wel en heeft nu een gat geslagen van 4 punten op FC.

FC Groningen on Twitter

Faber: 'De vrije dag is ingetrokken. De spelers mogen zich om 8.00 uur melden morgenochtend.' #adogro

 

FC Groningen on Twitter

Faber: 'Ambitieloos en Groningen onwaardig. Je staat als ouwe wijven te verdedigen.' #adogro https://t.co/jpoGpajhaB

FABER WAS DUIDELIJK VOOR DE CAMERA'S van FOX

FOX Sports on Twitter

Faber zwaar geïrriteerd na nederlaag bij ADO: "Iedereen staat als een stel kamelen te slapen." #adogro https://t.co/gj3xa5hRlx

 Fotoreportage ADO - FCG

Reacties:
kees08-04-2017 om 21:56

FC Groningen speelde een te slechte wedstrijd om in aanmerking te komen voor een overwinning.  Zowel de spelers individueel a;s het tactisch concept was gewoon onvoldoende.  Drost was wederoom een van de minste met zijn aandeel...waarom niet meteen Van Nieff erbij.?

Groen hart08-04-2017 om 22:05

Totaal niets te zoeken in de play offs , bezem door de scouting en ook Hans mag wel eens ter discussie worden gesteld 

kees08-04-2017 om 22:14

de directeur staat nu niet ter dfiscussie...maar wel is het belangruijk dat hij komende zomer geloofwaardig blijft in zijn uitspraken...mensen van de club die systematisch ontkennen dat er moet worden geïnvesteerd in nieuwe, sterke spelers en zich niet verschuilen achter één zo'n minder seizoen...

Supporter 05008-04-2017 om 22:17

Eens

M0i08-04-2017 om 22:41

@kees, geloofwaardig blijven zeg je ...... Hans is van de verkoop van reclameborden zegt hij zelf altijd, en verkopers brengen het altijd mooier dan het werkelijk is. Hans spreekt al vele seizoenkaart folders achtereen over aantrekkelijk voetbal met inzet en acties voor de goal ..... Dit seizoen thuis maar 2  keer gezien. Twente en Utrecht 1e helft. Verder was het prut. De beste 3 wedstrijden zijn uit gespeeld. Dat was het dan ook. 5 uit 28 is Groningen onwaardig. Ik blijf supporter maar ga volgend seizoen wel fox kijken.  Scheelt veel tijd, geld en als dit jaar de maatstaf is, ergernis.

Cantona08-04-2017 om 22:07

Van Nieff is ook niet echt bijzonder.

We missen gewoon een handvol eredivisiewaardige spelers, en je kunt er ook wel meer dan een handvol weg doen.

 

kees08-04-2017 om 22:17

We hebben geen spits alleen ronsdzwervende anvallende middenvelders... We hebben geen opkomende middenvelders die 2 man passeren in de as en een pegel lanceren, we hebben geen sterke corner, laat staan sterke koppers... we hebben meer niet dan wel aan kwaliteit: al die spelers voetballen met veel te weinig passie en snuggerheid !

Supporter 05008-04-2017 om 22:16

DRAMA met hoofdletters.. wat een zwak begin. Dan kom je na rust met dezelfde 11 terug en krijg je de 4e om je oren.. hier is een steek laten vallen door de trainer.. geen wissels na 3-0 achter?? Niet scherp uit de kleedkamer?? De wissels van Faber hebben nog nooit effect gehad.. ik ben eruit.. ik ga mijn seizoenskaart niet verlengen.. Één geruststelling.. we hebben niets te zoeken in de play-offs. Hoorde woensdag dat de verwachting is dat er 3000 seizoenkaarthouders niet gaan verlengen.. snap ik volkomen! Bedankt Faber! Voor je mooie aanvallende beloftes. 

08-04-2017 om 22:27

Supporter ben je in goeie tijden en in slechte tijden! Maar je goed recht! Voor de rest eens met vele berichten hier.

Groen hart08-04-2017 om 23:11

Wissels wie dan ? De bank is nog slechter 

Groen hart08-04-2017 om 23:12

 

 

Wissels wie dan ? De bank is nog slechter 

09-04-2017 om 08:39

Bekerwinst? Winst play offs? Met saai lelijk voetbal maar je kan niet alles hebben. Daarom zijn we ook supporter geworden van de fc.

08-04-2017 om 22:25

Stelletje slapjanussen om zo belangrijke wedstrijd in  te gaan. Maar weer dezelfde punten als de rest seizoen echte leiders ontbreken! Dramatisch seizoen. Nijland moet echt gaan investeren in de selectie en niet in die poppenkast eromheen wat hier al vaak geroepen is!

Cantona08-04-2017 om 22:53

Supporter ben je in goeie tijden EN in slechte tijden!, welke goede tijden?

da's al een poosje geleden

Rob197008-04-2017 om 22:27

Ik ben blij dat de technische staf heeft ingezien, dat ze wel zonder Hoesen, Maduro, Rusnak en Hateboer de play offs zouden halen, 500.000 euro op de bodem van de schatkist en 12 eindigen in de eredivisie. Wat ze in de winter verdient hebben, zijn ze in twee maanden tijd dubbel kwijt...... is Peter Hoekstra ook nog actief, of loopt deze ook de hele dag voor jan met zijn korte achternaam op het veld. Hoekstra ex-international, kan een trainer toch wel uitleggen hoe een linkermiddenvelder zou moeten kunnen voetballen. Rusnak inruilen voor Tibbling is een volledige misvatting. Zoals zoveel meer dingen. 

08-04-2017 om 22:28

Bezuiningen voor de poppenkast topsportcentrum enz enz enz

Supporter 05008-04-2017 om 22:40

@achmed, supporter ben je zeker in goede en in slechte tijden. Maar na 12 seizoenen heb ik nog nooit zo'n slecht gevoel/ vertrouwen gehad dat het goed komt met dit beleid.. kijk eens wie er dit seizoen weggegaan zijn? Wat is er voor terug gekomen? 500.000 voor Hateboer ben je dubbel en dwars kwijt aan het feit dat je op plaats 12 staat. Afgelopen woensdag Tibbling zien zwoegen maar wat was dat dramatisch.. ( kom Simon niets aan doen hij is geen buitenspeler) is een kwestie van de poppetjes op de goede plaats zetten.. en waarom Maduro er niet in, in de rust?? Of moet er elke minuut dat hij speelt extra betaald worden? Je kunt je optrekken aan de wedstrijd van woensdag tegen NEC.. maar wees eerlijk die was 80 minuten ook dramatisch.. ( in eigen huis hé) 

08-04-2017 om 22:55

Je hebt helemaal gelijk het is een dramatisch seizoen er word geinvesteerd in een topsportcentrum en bezuinigd op de selectie en wij als supporters zijn de dupe. En nu weer met die obligaties het slaat alles allemaal randzaken. De focus moet weer naar de eerste selectie en dit seizoen snel vergeten!!! Nogmaals dramatisch. Maar zal altijd blijven komen omdat ik nou 1maal supporter ben van de club fc groningen wat tegenwoordig in de moderne voetbalwereld veel te commerciel is!

Nachtwacht08-04-2017 om 22:43

Totaal onnodig een hoekschop weggeven en dan bij de hoekschop dramatisch verdedigen. Onze backs zijn gewoon niet goed genoeg en lieten zich veel te makkelijk uitspelen. De eerste helft scoorde niemand een voldoende.

Idrissi viel heel goed in. Op basis van de hele wedstrijd was een punt terecht geweest.

ronald197608-04-2017 om 22:46

Ik zal komende zomer mahi tibbling pad voor goede prijs weg laten gaan deze 3 spelers tekenen niet bij  verder tommie.  Van nief drost sorloth ook weg hebben veel vers bloed nodig en ook ander type trainer als deze man wisselt tjonge tjonge wat slecht rhustic er niet in maar wel van nief en sorloth nijland wees een kerel neem meer risico en zorg dat er komend seizoen ploeg met veeeeel strijd en passie komt met 1 goede leider in het veld

Nachtwacht08-04-2017 om 22:47

Hoewel Drost nog jong is, mag hij nu zo langzamerhand wel gaan laten zien waarom hij gehaald is. Was vandaag niet goed genoeg.

kees09-04-2017 om 08:47

Drost krijgt wat cult allures á la Rusnak...  vindt zichzelf (te) goed.  één maal was ie gevaarlijk bij een inglijer bij de voorzet van rechts bij 1e paal.  Verder begrijp ik niet goed wat Davidson in de aanval doet.  We hebben geen 4-3-3 systeem en simpel denken dat een "man-meer" bij die bomen van ADO spelers een "eitje" is...er zit angst én gezapigheid in de ploeg...ik denk omdat het seizoen feitelijk gedaan is...en vwvb die supporters obligaties... is gewoon een externe financiering voor de gewenste aankleding van het stadion, maar ik vind dat er wel een luchtje aan zit: er wordt een rente beloofd afhankelijk van de bezettingsgraad van het stadion.  De trend hiervan is neergaand, dus als supporter/investeerder wordt het het rendement te mooi voorgespiegeld...althans zo denk ik erover.

Gek genoeg heeft FC Groningen zelf nog geen statement gemaakt inzake de sportieve doelstellingen van de Eerste selectie voor komend seizoen...Komt dat alsnog, dan zal ook hier cynisme klinken...want sigaren uit eigen doos.... nou ja: je kent het spreekwoord.  

Goed, die ter Wierik is aangetrokken, maar ook is al aangekondigd dat de selectie naar 18 man teruggaat. Verder zou ik wel eens een update willen zien van de beleidsmakwers:  zo'n Kemkers die toch al een mooi poosje bij FC Groningen rondloopt...of een update over de scouting : Koolhof bleef toch, en van het beleid "50% eigen spelers in 2018" is nog bar weinig te zien; 

 

FC Groningen staat nu 11e , bij winst van PECZwolle 12e... en dat is een realiteit waar niemand om heen kan, helaas  

campesino08-04-2017 om 23:04

Ik zie dat keer de spelerscijfers achtewege blijven. dus doe ik het maar. ten eerste begint iederren met een 5, omdat ze zich vlak voor de pauze minutenlang lieten dollen: ole ole ole... is er dan gvd niemand met een beetje eergevoel in zijn donder die dit stopt , ook al is het met een overtreding of gele kaart. schandalig. ok daar gaan we dan:

padt 5 kon verder weinig aan de goals doen.

davidson: 3 dramatsich, veel in de aanval maar zonder rendement.

reijnen: 2 gaf op kinderlijke wijze een corner weg waaruit de goal viel

mimesivic.  0 hoop dat er voorlopig niemand meer om deze prutser zit te zeuren.

hiarieh 3 zie davidson

bacuna 2 sjokt maar wat mee 

jenssen: 0 ipv zich vol voor de bal te gooien houdt ie in en laat de tegenstander rustig scoren. man man man nooit meer opstellen diet mietje

tibbling 0  deed ie mee?

drost: 0 gewoonweg zielig, wil ik volgend jaar niet terug zien

mahi: hvormcrisis, 

linssen: 7 werklust en 2 goals

 

faber: 0 dacht dat het na roda niet beroerder kon. dus wel. weet de manschappen niet te motiveren als je met drost begint kom je zowiezo niet boven een 0 uit. 

dat toch nog terugkomt tot 4-3 telt niet mee in de beoordeling. dat geeft alleen maar aan hoe droevig het nivo van ADO is.

nijland: 0  je selectie van alle kwaliteit ontdoen om 2 stuivers te besparen is de supporters niet serieues nemen.

hier laat ik het voorlopig bij. ik haak tijdelijk af.

 

M0i08-04-2017 om 23:20

De trainer zal het met je eens zijn, hij kwalificeert zijn spelers als ouwe wijven en slapende kamelen. Morgen om 8 uur melden is wel het minste wat ze kunnen doen. Wat mij betreft ook de Mercedes inleveren en voorlopig maar op de fiets. 

kees09-04-2017 om 08:55

ik voorspel je: jij komt terug...maar dat moet ook want hier, op dit foirum, worden nog wel eens rake dingen genoemd!  De supporter heeft toch ook een bijdrage te leveren aan de club.  Wij zijn i.h.a. veel nuchterder dan bijvoorbeeld Feyenoordsupporters.  Die hebben al (zelf?)moorden aangekondigd als ze geenm kampioen worden... hoe dom kan je zijn.  Stel je voor dat de Groninger supporters-en daar hoor jij ook bij, Campesino, zulke tal zouden uitslaan als Beenhakker:  "we zijn geen kampioen meer sinds 1998, hety wordt wel eens tijd...  <De Groninger denkt stilletjes:  kan vriezen kan dooien> ..   toch?  

kees08-04-2017 om 23:49

ach ..als je een slecht rapport kreeg van school  en daarop bleef zitten... dan dacht mijn vader voeger ook: (na een dag stil te zijn) we kijken de andere klant op, niks meer aan te doen, bladzijde omslaan !   Ik hoop dat ze bij FC Groningen voorlopig even niet meer over "Play Offs halen" beginnen.

 

grunn197008-04-2017 om 23:50

spelers zijn meer met hun kapsel bezig dan voetbal, ze hebben gewoon een verkeerd beroep uitgekozen

KWibus09-04-2017 om 01:03

Ach ja, alles is gezegd. Het is een drama. Elke keer als een stapje gezet kon worden word de supporter de dupe. Hoe kan je na 50 minuten GVD met 4-0 achter staan in den Haag!! Flikker toch op man. Geen PO, lekker lang op vakantie, 3 bezems door de selectie! Ik ben er helemaal klaar mee! Tjus

blauwevogel09-04-2017 om 05:32

Volgende week veilig spelen ,PO  vergeten met dit labiele elftal en direkt beginnen aan een totale renovatie van dit elftal en ophouden met gezeik dat er geld is ,met dit zuinige gedoe worden we elk  jaar minder voor mij mag die rode stier op de voorkant van ons shirt wat nu gaat elke cent in het geweldige topsportcentrum we nu een spelers budget ala excelsior we zoeken koopjes en transfervrije spelers

ronald197609-04-2017 om 08:58

Inderdaad kwibus 3 maal bezem erdoor we hebben weer passie en strijd nodig en dat hebben deze zielige jongens niet

09-04-2017 om 10:15

Waar haal je dat tegenwoordig nog vandaan? Allemaal gepamperde verwaande voetballertjes met een dikke bankrekening , af en toe een 1dags vlieg die werkt voor zijn geld , maar in de eredivisie heb je er minimaal 5 , 6 nodig in je team.

jvantilt09-04-2017 om 10:07

Ontluistering is een term die je  voor het hele seizoen kan gebruiken, maar ook voor de seizoenen ervoor. Afgelopen jaren nooit een stabiel volwassen FC Groningen gezien. Te hoog gegerepen wat betreft doelstelling, té matige spelers aangekocht, té weinig inzet, té weinig techniek, té weinig spelvreugde, té weinig, té weinig, té weinig.

Ik heb al vaker gepleit voor degradatie; geheel overnieuw beginnen met nieuwe jonge spelers i.pv. een bijelkaar geraapt zootje van middelmatigheid.
Daarnaast nog eens kijken welke visie je als club wilt en welke mogelijkheden er zijn op basis van sponsoring. Ik heb enorm veel tegen om jezelf profileren als depandance, als kweekvijver, voor andere clubs. Als grootste club van het Noorden moet je toch andere ambities hebben dan proviciale. 

brummie09-04-2017 om 10:59

Fc startte goed gister tegen ADO. Na de goal zakte alles inelkaar. Blijkbaar erg weinig zelfvertrouwen. Memisevic speelde heel matig. Op dit moment is larsen op alle fronten verder in zijn ontwikkeling. Veel spelers door de ondergrens. Blijf erbij dat selectie fc zeker goed genoeg is voor een hogere notering op de ranglijst. Faber mag deze nederlaag zich óók aantrekken. De tv kende een prima voorbereiding, selectie was al vroeg intact. Direct na de zeperd tegen feyenoord thuis, eerste competitieduel, is team nooit in een flow gekomen. Is ook soms lastig de oorzaak te vinden. Kijk maar eens hoe Heerenveen compleet wegzakt nu, terwijl 1e helft vd competitie gewoon goed was. Naast kwaliteit, heb je soms ook geluk nodig dat dingen samen vallen. Heeft misschien ook te maken met het groepsproces en hiërarchie binnen het team. Het enig lichtpuntje op dit moment is dat Linssen zijn draai heeft gevonden. Laten we hopen dat in de komende wedstrijden er nog een paar spelers volgen. Hoop doet leven!

09-04-2017 om 11:19

Realistisch zijn , voetbal je dit seizoen uit op een plek 10 tot 13. En heb je gewoon een dramatisch seizoen gezien en gespeeld! Maar de oorzaken kennen we al. Nijland speelt momenteel online soccer maneger met Fc Groningen! Hopen op een goeie afloop over een aantal jaar , als deze investering zichtbaar is ( topsportcentrum) en alle bezuinigingen erdoor zijn.

M0i09-04-2017 om 12:23

@Brummie, bedankt voor je realistische beschouwing. De hoop op verbetering heb ik ook. De komende twee thuiswedstrijden zijn de laatste kans op een uithangbord voor volgend seizoen. Een kentering is zeer hard nodig, ik hoor veel "stoppers" en "twijfelaars" in mijn directe omgeving.

kees09-04-2017 om 17:08

je hebt gemerkt, Brummie, dat ook als je niet post wordt er al ( virtueel op je gereageerd ) ...is  bij mij eender hoor... Maar wat ik wil zeggen is:  als je alleen op hoop ( en dus op gevoel ) de volgende wedstrijd tegemoet gaat , en die bekende groenwitte bril ophebt, ...(waar op zuichzelf niemand een bezwaar tegen kan maken tfrouwens ) danb moet ook jij toch ook b egrijpen dat we hier te nmaken hebben met een onderbroekenelastiek wat opgerekt wordt, en waar later als reactie op het bericht dat de financién/lees: inkomsten, bij de club ( weer) tegenvallen, en er (weer) bezuinigd gaat worden...dat we dan op een beleid zitten dat gewoon verschraling betekent.   Zelf dit jaar met die professionele trainingsaanpak hebben we toch veel langdurige blessures gehad.  kijk naar Van Weert, maar ook achterin met Larson en Davidson en Memisevic en Tibbling...Niks aan te doen , maar hoe ga je dat met een 18 koppige selectie doen?  Ik zie het "topsportdoel ibn de betejkenis van optimaal sportklimaat" ( citaat jeltema)  helemaal ( Nog ?? niet terug in het beleid...en ik denk er het mijne van, namelijk dat Jeltema en Nijland en Kemkers bedoelen met "Topsport": gebeitelde banen waar je goed geld kan verdienen.

maar over deze materie:  niemand die mij hier gerust kan stellen, helaas !    

alexvl09-04-2017 om 11:35

Red Bull!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ludopi09-04-2017 om 11:40

Ik wordt dit jaar 70, niet dat iemand daar in is geinteresseerd, en kom al sinds mijn 7e jaar bij GVAV/FC Groningen. In de eerste jaren alleen het laatste kwartier want dan gingen de hekken open en kon iedereen gratis naar binnen lopen. Toen ik wat ouder werd ging ik, als ik niet zelf moest voetballen, ook naar GVAV en de laatste 30 jaar als seizoenkaarthouder. En altijd met veel plezier. Was het voetbal vroeger beter? Natuurlijk niet. Het grote verschil was dat de mannen die toen de eer van GVAV hoog hielden er nog een dagtaak bij hadden en een fooi verdienden. Later in de tijd van FC Groningen was alles ook nog niet hosanna maar twee weken op zondagmiddag om half drie zat je in het Oosterpark. De laatste jaren is het voetbal zo commercieel geworden dat we regelmatig zaterdagavond om kwart voor negen in de winter in de Euroborg worden verwacht. Verekken van de kou en wat we daar dan te zien krijgen is treurig. En dat gaat al jaren zo. En hebben de spelers er ook een dagtaak bij? Nee ze kunnen zich alleen op voetbal concentreren. En voor een salaris waar een hartchirurg voor moet overwerken. Ze lopen er bij als modepoppen maar dat is de tijd. Maar als ik dan zie dat ze niet in staat zijn een corner fatsoenlijk voor het doel te krijgen en geen idee hebben hoe te verdedigen. Spelers staan op een plaats waar een beetje voetbalkenner kan zien dat ze daar niet horen te spelen (bv Tbbling) dan moet ik me ernstig beraden of ik dit jaar weer een seizoenkaart moet nemen. Als supporter echter hoop ik dat een heleboel mensen wel weer gewoon hun kaart verlengen. 

appie happie09-04-2017 om 12:19

Klopt helemaal , ik weer Nog wel dat Piet elke dag langs kwam in zijn er kar...6 dan werken en zondag voetballen..Ferry petterson  vracht elke dag schoolmelk  van de Dominicaanse rond en ga zo maar Door. .

Nee die juffers van nu...1 x per dag 1.5 uur rond hangen op trainingscentrum. .O wat ben ik moe..De enige op het geld behalve Path die mij kan bekoren is Linssen..De rest zijn zoals gezegd  ballerinas 

Ik heb de wedstrijd gister niet gezien, noraal kijk ik dan ff een samenvatting..Maar geen zin in...laat maar..

 

rob roy09-04-2017 om 12:55

!!!!!! Mensen die zeggen dat in dit team kwaliteit rondloopt, wil ik graag uitnodigen om namen te noemen die deze kwaliteit dan werkelijk bezitten. Ik heb het dit seizoen nog niet gezien dat er ook maar één speler boven uit steekt qua spelinzicht, gogme en doorzettingsvermogen. Allemaal ingrediënten die een doede voetballer moet hebben.Resultaat is dat je van de 30 wedstrijden er 7! hebt gewonnen, 11 hebt verloren en 12 gelijk hebt gespeeld. Een winst moyenne van nog geen 25%, voorwaar een prestatie van dit team waar je de tranen van in de ogen schieten. Het heeft lang geduurd , maar begin nu toch aan de kwaliteit van de trainer te twijfelen. Huistra was niks, Maaskant was niks, v.d Looi was helemaal niks en nu hebben we Faber........na ja!!!!!!

kees09-04-2017 om 16:54

iedere traiuner bij FC Groningen wordt gepaaid en betaald met een hoop zonnige vooruitzichten...en zeg nou zelf Roib Roy...als je op je balkon in de zon zit, vandaag, dan denk je toch even niet aan wat er allemaal NIET goed is?  nee ...je kijkt wel uit om die spaarzame mooie momenten te bederven voor jezelf....Ik bedoel maar: De trainer kan nu niks..hij moet het vetrtrouwen geven in spelers die het al week na weejk niet laten zien, daarmee zijn de voorzuitzichten bij FC Groningen voor volgend jaar nog weer slechter ( net als het weer: iedere dag moet de verwachting bijgesteld! , ook met het clubvoetbal bij de FC G ,als ze mety 18 man gaan spelen./.ik geloof er trouwens niks van:  Nijland is een onderhandelaar pur sang ( dat betekend tot in z'n vezels ) en wil steeds het genoegen smaken van een financieel tevredden mens..,.anders niet: het is zuur voor de echter FC G supportersd want uitschieters in het presteren kunnen we op deze manier wel vergeten!

Gebnoeg gekankerd...zoals je zei Rob Roy...het is en blijft vandaag mooi weer..  en trouwens...Feyenoord wordt geen kampioen. 

rob roy09-04-2017 om 19:01

Inderdaad Kees, ik heb vanmiddag "heerkijk in de zo op mijn balkon" gezeten en mij niks aangetrokken van wie of wat dan ook. Ben even helemaal klaar met het hele voetbal.  

09-04-2017 om 13:09

Kwaliteit is er niet en ben er bang voor dat dat er ook niet meer komt.

Vandaag is de vrijedag ingetrokken terecht maar of het helpt weet ik niet.

Als ze nog niet weten waar ze het allemaal voor doen kunnen deze spelers beter stoppen met voetballen.

We kunnen het allemaal wel op Faber gooien ,maar als Faber betere spelers wil en Nijland en co willen dat niet dan heeft Faber ook niks te vertellen.

Nijland moet eens heel goed in de spiegel kijken wat hij de laatste 4 seizoenen heeft kapot gemaakt.

Nijland is meer met de randzaken bezig dan dat er een kwaliteits elftal staat.

Nijland hoopt dat er binnen twee A drie jaar een elftal staat met 50 procent eigen jeugd.

Ik snap dat ze het niet in de gaten hebben dat dat er niet loopt bij Groningen .

 

brummie09-04-2017 om 13:48

Als er geen kwaliteit rondloopt, waarom zijn spelers desondanks wisselvallig seizoen nog in trek bij andere clubs? Padt, Mahi en in goede vorm tibbling zijn zeker spelers die de club geld gaan opleveren. We moeten nu niet doen of het allemaal niets is. Het is een wisselvallig seizoen en soms inderdaad matig. Talenten zoals idrissi en bacuna hebben ook duidelijk potentieel om door te groeien. Huistra zijn laatste half jaar was qua resultaten matig, maar stond destijds in de winterstop 3e. Maaskant was geen succes, maar van der looi heeft het gewoon uitstekend gedaan bij fc. Als ik terug kijk op trainers zoals Jacobs, en bijv. Pim verbeek of the vonk. Dat waren missers van de hoogste plank. Je weet wel van die tijd dat alles nog zo mooi en beter was in het Oosterpark. Niet dus.

09-04-2017 om 14:00

In veel heb je gelijk , behalve het seizoen dat is dramatisch. Vd looi uitstekend gedaan kwa resultaten! Alleen het spel was minder leuk om te zien. Ook bepaalde spelers zijn zeker goed genoeg , maar niet om een elftal te dragen zij missen juist dragende krachten om zich heen om beter te kunnen renderen!

Johan09-04-2017 om 14:16

Tibbling? Als linksbuiten?

kees09-04-2017 om 18:42

je vergeet dat na de periode Jans, ook sdirecteur Nijland repte van een toekomst "waar FC Groningen zich structureel bij de top 5 van Nederland zou scharen"... Dat vooruitzicht is er nu niet meer, en soi ! maar er moet wel iets te verwachten zijn, behelave een eventuele transferwinst voor Tibbling, Padt en mahi, want die gelden komen ( NU ZEKER NIET ) terecht bij een kleinere selectie, en dat is niet alleen de feiten voor "de supporters die hun verwachtingspatroon moeten bijstellen" - citaat Brummie - maar ook in strijd met de geuitte clubambities met Topsport-opleidingsclub in Groningen waar de laatste jaren in het beleid is gesteld.

We hebben zeker geduld, en het kan maar zo dagt de komende wedstrijden wel een upswing komt in het team waardoor toch nog een plek 9 of 10 wordt bereikt...maar volgend jaar met al die vertrekkende spelers zal er als eerste IETS GOEDS voor in de plaats moeten komen, dat staat voor mij als een paal boven water, als u mij begrijpt. 

09-04-2017 om 13:55

Nogmaals al het geld zit in dat topsportcentrum en niet in de selectie. Ook dit jaar word er weer bezuinigd op de selecties , of door geselecteerd tis maar net hoe je het wil bekijken. Ook dit jaar zullen veel transfervrije spelers komen! Maar goed Nijland en co komen maar weinig naar buiten toe over hoe het er voor staat etc! Maar verwachten wel dat supporters hun seizoenskaarten verlengen en zelf obligaties gaan kopen. Ik vind het jammer dat supporters afhaken , maar kan het best begrijpen! Ik zit volgend seizoen gewoon weer op mijn stoeltje!!

kees09-04-2017 om 16:57

Directeur H. Nijland is net als het weermannetje: bij hoge druk komt ie naar buiten, bij lage druk blijft ie weg !!  haha

rob roy09-04-2017 om 18:57

Bij mijn weten komt hij helemaal niet naar buiten, ook niet bij deze "depressie". Hij laat z'n snater alleen maar zien als hij voor de Televisie wordt gevraagd, want Oh dat mannetje is zo mediumgeil.

harley09-04-2017 om 15:22

En omdat het geld in het topsportcentrum zit..moeten de supporters geduld hebben...en dat geduld is er niet. Niet voor niets willen zoveel supporters weg nu we  misschien als 12 de eindigen. Onder van der Looi was het voetbal minder..de resultaten beter en gingen er minder weg. 

Je leest reacties als: zat van het wanbeleid van de laatste jaren...dus ook de jaren onder v/d Looi..inclusief bekerwinst. Dit jaar lijkt wel als de bekende druppel te worden gezien.

iedreeen moet maar doen wat hij/zij het beste vindt.....ik blijf.

Drommelk09-04-2017 om 18:12

Wat een dramma de verdediging is de hele seizoen al slecht. Bij de amateurs lopen er nog betere spelers kijk maar bijvoorbeeld pkc 83 in groningen Serginho Fatima.. hele goeie!! blijkbaar zijn de scouts blind zoals altijd!

Don Chaot10-04-2017 om 09:38

Eerste helft? Wat dacht je van die 4-0 die keek Padt er gewoon in! Het was weer een ouderwets drama, bij de FCG is er steeds weer regen na zonneschijn!

10-04-2017 om 10:25

Als de spelers na 30 wedstrijden nog niet weten waar ze voor voetballen ,berg dan je voetbal schoenen maar op.

Straftraining hebben ze gisteren gehad nou helpt dat ,dacht het niet ben benieuwd

 

Roelofsky10-04-2017 om 10:52

Wie is de schuldige van de malaise bij de FC?? Is het Jeltema met zijn scoutings team en zijn zogenaamde kapstok spits? Is het Faber die een Tibbling links buiten zet en soms vreemd en te laat wisselt? Kan aan mij liggen maar ik versta hem ook niet maar dat terzijde. Of zijn het de spelers die als team als los zand aan elkaar hangen en waar de meerderheid met zijn eigen carriere en kapsel bezig is. Eerlijk gezegd ik weet het niet meer..... Maar dat er koppen moeten rollen staat voor mij vast. Dit kan zo niet langer directie grijp in....

appie happie10-04-2017 om 12:04

Tegen Nec was het stadion aardig leeg zal tegen Pec nog erger zijn ben ik bang voor.

De komende 2 wedstrijden moeten gewonnen Pec en Goahead wat eigenlijk al gedegradeerd is...

Daarna twente en psv  daar reken ik op 0 punten...

Faber is zich daar ook van bewust daarom trekt hij nu (pas) van leer..Dan licht niet aan hem. Denk hij.

10-04-2017 om 12:46

Je moet het zo bekijken Jeltema en Nijland gaan om het geld en dan wat kan en niet kan.

Faber wil best wel betere spelers maar als daar geen geld voor is houd het op.

In de winterstop spelers weggedaan niks er weer voor terug mag je Nijland aanrekenen.

Faber moet het doen met het rommel wat er is.

Faber kan best wel even in de spiegel kijken met zijn wisselbeleid .

Ik snap niet dat ze Maduro en v/d laan er niet in doen je kunt mij niet vertellen dat ze minder zijn dat het rommel wat er nu staat.

Ben benieuwd met wat voor afgedankte spelers ze komen .

Nijland en Jeltema moeten nu alle aandacht besteden aan het eerste elftal en even ophouden met randzaken eromheen .

Ronnie 10-04-2017 om 18:52

Goed beleid om in de winterstop spelers weg te doen voor lage prijzen en nu zo laag te eindigen dat we 2 miljoen aan tv gelden mis lopen.

daar gaat de netto winst deze winter (kosten rusznak en hateboer versus opbrengsten= saldo nihil) en voor deze zomer en dus geen of weinig geld om te investeren. 

Te Wierik is gekomen voor rechtback, maar mag morgen reijnen vervangen want dat is al weken een risico.

we hebben geen linksback, dus dat kost geld, moeten op rechtback iemand hebben kost geld, Padt gaat weg kost geld, nieuwe spits kost geld( Sorloth weg aub) aanvallende middenvelder die spel kan verdelen ( drost weg, kan er helemaal niets van) en een linkerbeen rechter aanvallende middenvelder erbij ( tibbling past niet in 442 systeem, kan beter bij de PTT postbode worden)

nou dat kost dus een paar centen.

gelukkig zit nijland al een paar jaar op de schatkist, dus die moet wel bijna openbarsten. Kan ie mooi mijn lijstje afwerken.

Marco10-04-2017 om 23:00

De scouting en Faber moeten zorgen dat PSV volgend jaar Adam Maher aan Groningen verhuurd. 

Met een goede spelbepaler kan het nog wat worden, anders kun je maar beter zonnepanelen in de tweede ring gaan leggen, want opbrengst van publiek zul je niet meer hebben.

marcelfcg11-04-2017 om 17:33

Alsjeblieft niet zeg. Maher heeft een enorm gedragsprobleem. Is dit seizoen volgens mij verbannen naar Turkije. Lekker laten daar.

appie happie11-04-2017 om 15:20

Boere heeft in ieder geval wel zijn naam mee...wanneer de fc de club is die heeft gemeld bij Oss.

GerdaS12-04-2017 om 15:43

Seizoen kaart niet verlengd  . Zie ( wij) zien het voor komend seizoen  niet verbeteren.  Wij gokken er NIET op . 

harley12-04-2017 om 16:02

En als het nu over 3 seizoenen echt beter gaat..kom je dan terug?

Rob197012-04-2017 om 18:07

Ja, dat denk ik wel zoals zo velen, maar wat is daar mis mee. Ik begin me eraan te ergeren, dat je in een hoek geplaatst wordt als je dit soort teksten schrijft. De discusssie kan weer losbarsten....successupporter...glory hunter..... Ieder zijn eigen. Als je niet verlengt, dan heeft dat niets te maken met geen liefde voor de club te hebben...enz enz enz....

harley12-04-2017 om 20:46

Rob1970@ ik erger me ook wel eens ergens aan. Bijvoorbeeld als mensen een vraag niet normaal kunnen beantwoorden. Ik stel GerdaS een normale open vraag.

en dan komt er toch een verhaal van jou....

12-04-2017 om 18:08

Denk jij nu echt Harley dat het over 3 seizoenen beter gaat dacht het niet .

Dit ongeregeld zootje krijgen het niet meer op de rail het gaat al wel 4 seizoenen zo .

En het ergste is ze leren er niet van het gaat maar door.

harley12-04-2017 om 21:01

Ik vind het spel juist dit seizoen veel leuker om naar te kijken. Alleen zijn de resultaten shit. Ik denk ook niet dat er dit jaar geld is om een kwaliteitsimpuls te geven. Mogelijk over 4 a 5 jaar als de jeugdopleiding op niveau is.

aan de andere kant. Je hebt het over "dit zooitje ongeregeld" . Kijk eens naar het elftal van 3 jaar terug. Compleet anders. Ik denk over 3 jaar ook wel weer. Hopelijk kunnen ze de dalende lijn stoppen.

12-04-2017 om 18:26

Heeft niks met in een hoekje drukken te maken maar een heldere mening! En in jou ogen zeggen waar het op staat! Net als wat jullie doen.

 

Als grunn degradeerd zelfs dan bezoek ik het stadion omdat ik supporter ben van de club grunn waar ik mij aan verbonden voel tijdens wanbeleid en matig spel en tijdens succes.

Maar nogmaals iedereen moet zelf weten wat hij doet maar ik noem het successupporters

12-04-2017 om 18:26

Heeft niks met in een hoekje drukken te maken maar een heldere mening! En in jou ogen zeggen waar het op staat! Net als wat jullie doen.

 

Als grunn degradeerd zelfs dan bezoek ik het stadion omdat ik supporter ben van de club grunn waar ik mij aan verbonden voel tijdens wanbeleid en matig spel en tijdens succes.

Maar nogmaals iedereen moet zelf weten wat hij doet maar ik noem het successupporters

12-04-2017 om 18:41

Geweldig Achmed misschien heb jij thuis ook niks te doen of te vertellen en dat jij er uit moet .

 

12-04-2017 om 19:22

Haha gaan we op die tour , nee ik geniet met volle teugen van mijn jonge gezin en lieve vriendin. En geniet ook met vrienden gezellig in het stadion. Beste Sjon wat ik al zei iedereen moet lekker zelf weten wat hij of zij doet met zijn eigen verdiende vrije tijd.

13-04-2017 om 08:27

Lucas Woudenberg mag weg bij Feyenoord 

appie happie13-04-2017 om 10:50

vorig jaar wilde hij niet,nou hoeft het van mij niet meer.

appie happie13-04-2017 om 13:11

Ja sjon  heb me verdiept...Woudenberg kan konen. ..en die andere veijonivic  wil ik ook wel...Dan hebben we dr 2 nu nog 5 andere..Wie? 

kees14-04-2017 om 02:16

zonder een moraalriddwer te zijn ( want de discussie over de selectie gaat mij veel te veel naar een welles-nietes houding bij het bestuur en belid van de club ) kom je er met namen alléén niet uit>  Men blijft maar voortborduren op een idee dat de selectie op zwakke punten of getalsmatig versterkt moet worden, en desnoods aangevuld met jonge spelers.  In feite geldt er een ander dictaat van het beleid: de spelersselectie wordt verkleind, jonge spelers met nieuwe contracten, en oudere spelers met kortere contracten dan voorheen, en enkele duurdere en ervaren spelers die lange contracten krijgen vanwege tussentijdse afkoop met transferwinst... bij elkaar  bepaalt de economie van de BVO welke spelers uit welke categorie werkelijk gaan komen.  Scouting heeft naar mijn idee niet de eerste prioriteit, maar speelt natuurlijk wel een rol in het beoordelen van de potentie van de individuele speler...   De profwereld is hard, want een club die steeds heen en weer schuift met spelers(contracten) komt eigenlijk veel te weinig toe aan een overtuiging dat op iedere positie op het veld een sterke speler, en met een als collectief groeiend elftal, een sterke performance én die gewenste hoge eindklassering vanzelfsprekend is. 

Appie:  we gaan een zo'n grote verandering van de basiself zien in de zomer, dat we nergens het gevoel krijgen dat de nieuwe spelers/vervangers het beter en langer kunnen gaan doen dan in het huidige seizoen ...het is het gevolg van het betaald voetbalcircus waar spelers lang niet meer 300 wedstrijden bij een club spelen...en (trouwens) dat cijfer van aantal offciele wedstrijden daar tellen ook de meest korte invalbeurten bij...zo las ik laatst dat J. Bacuna al ruim boven de 40 in het Eerste zit...  naar mijn gevoel  is dat de helft lager...  Dan ben je als speler ook snel weer toe aan een transfer of afscheid van de club als je het niet kan waarmaken in die korte tijd.  Voetbal is hard en de werkgever is grillig

Gertjan13-04-2017 om 11:09

Beste mensen , laten we nu ophouden onderling op dit forum een beetje te ruziën.

We weten allemaal wel dat het nait best is, verkeerd inkoopbeleid blijkt nu en zo zijn er veel meerdere redenen aan te wijzen.

Voor de TV gelden is het nu belangrijk dat het seizoen zo goed mogelijk wordt afgesloten. De playoffs moeten we eigenlijk niet

willen met dit team denk ik.

Uithuilen en het vlgd. seizoen opnieuw beginnen met hopende toch nieuwe spelers wat Nijland en Co. ons doen beloven,

maar oke, alleen beloftes hebben we niks aan, dus eerst zien.

 

Ik lees hier op het forum links en rechts de reacties lees over het wel- of niet verlengen seizoenkaart :

je bent FC supporter in hart en nieren, in goede - en in slechte tijden en we staan voor altijd achter de club dus niet ouwehoeren en zeiken, regelmatig kut roepen is prima, maar gewoon verlengen en hopen op betere tijden die vast en zeker weer komen.

 

Wij zijn verdorie Groningen ! Boere ! Come on FC.  

 

 

 

13-04-2017 om 11:46

Kijk Gertjan ik heb er geen last van maar er zijn genoeg supporters die het niet breedt hebben.

Dus om dan een duur seizoenskaart te kopen met benzine drinken erbij en dan regelmatig een slechte wanbeleid wat ze bij Groningen voeren ,om dat te beslissen om geen nieuwe te nemen geef ik hun grootgelijk in .

Je wilt waar voor je geld dat je vermaakt wordt vechtlust .

En niet zo als deze ouwe wijfen die nu op het veld staan.

En Appie Happie als je dan toch als jeugdspeler de kans kan krijgen bij Feyenoord en dat heeft gedaan is zijn goed recht.

Kijk het is nu te hoog gegrepen voor hem dat weet hij nu dan is Groningen een leuke club .

Peetje13-04-2017 om 12:30

Vejinovic en Woudenberg alvast aantrekken voor volgend seizoen. Haal je ervaring én kwaliteit (voor Groningen) binnen met deze twee spelers. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!