Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE 21/4 + FOTO'S AFSL. TRAINING] Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen

Door Redactie 9 reacties

Donkere tijden in de Vetkampstraat. Een rode lantaarn die en meer en meer opgloeit boven de Adelaarshorst, een gat van 5 punten op de nacompetitie... Met nog 3 wedstrijden op de speelkalender waaronder een bezoekje aan 's lands hoofdstad, een vrijwel schier onmogelijke rood-gele opgave om via verkeerde play off's de rechtstreekse degradatiedans te ontspringen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een kat in het nauw soms onvoorspelbaar uit de hoek springt. In de wetenschap dat FC Groningen zich vaker uiterst coulant getoont heeft voor ploegen in acute doodsnood en (dit seizoen) niet één keer twee zeges op rij teweeg bracht, is dit op voorhand niet bepaald een geruststelling voor een goed resultaat. Voeg daar de rol van arbiter van dienst Serdar Gözübüyük aan toe plus diens groeiende staat van fc-onvriendelijke statistieken en we komen tot de respectvolle slotsom dat een gewaarschuwd groen-wit, voor twee telt. Kortom, Kowet gaat (tegen beter weten in) nog even alle zeilen bijzetten om die allerlaatste strohalm te grijpen, Grunn daarentegen wil gaan vlammen om het seizoen in stijl af te sluiten. Van onderschatting kan en mag geen sprake zijn!!!

 

Korte terugblik tegen PEC Zwolle
Een klinkende 5-1 overwinning op de ploeg van Ron Jans, wie had dat gedacht, wie had daar op gerekend? Kom je tijdens dit seizoen vaak moeilijk tot scoren, blijkt dat alle puzzel stukjes spontaan op hun plaats vallen. Met name het aanvalskoppel Linssen en Mahi vindt elkaar steeds beter. Het doelsaldo is nu 46-45. En plek 9 nog steeds in bereik. Al met al een heerlijke opsteker. Kan dit goede gevoel worden meegenomen en vertaalt naar de laatste 3 finales van de competitie?  

Go Ahead Eagles
Zoals het er nu naar uitziet (en even los van het resultaat van dit weekend) lijkt het er op dat Kowet na 1 jaar terugkeert richting Juup. Trainer Hans de Koning (vorig seizoen nog een held) werd een maand geleden op non actief gesteld. En waarom? Diens opvolger (en oud FC trainer) Robert Maaskant moest zorgen voor een "schokeffect." Begin april won Kowet verrassend met 2-1 van FC Twente. 

Tijdens de midweek kreeg het een genadeloos pak slaag van Feyenoord (8-0). Ook tegen Heracles (4-1) en Willem II (2-0) werd verloren. Het beoogde effect om het kussen stevig op te schuddden vertoont resultaattechnisch gezien meer en meer een uitgeschud geheel... 

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in 1-1. FC begon nog prima aan de wedstrijd, Mimoun Mahi scoorde in de 20e minuut. Juninho Antonia zette 10 minuten later de wedstrijd in evenwicht. Daarna kakte alles bij Groningen in elkaar en viel er bitter weinig meer te beleven. 

Historie (via FCG Stats)

Deze uitwedstrijd werd 18 keer gespeeld, doelsaldo 23 doelpunten vóór en 37 tegen. Het gemiddelde winstpercentage is 16,67%.

10-08-2014 ED Go Ahead Eagles - FC Groningen 2-3  

25-08-2013 ED Go Ahead Eagles - FC Groningen 3-3

22-04-2000 1D Go Ahead Eagles - FC Groningen 2-3  

15-05-1999 1D Go Ahead Eagles - FC Groningen 1-0  

19-08-1995 ED Go Ahead Eagles - FC Groningen 2-2

 

FC Groningen

Geblesseerd: Tom van Weert, Kasper Larsen en Desevio Payne

de vermoedelijke opstelling: Padt; Hiariej, Memisevic, Van Nieff, Davidson; Drost, Jenssen, Bacuna, Idrissi; Mahi, Linssen

In de wetenschap dat Willem II vrijdagavond op bezoek gaat bij Heerenveen en Heracles een dag later een Overijsselse derby uitvecht in Zwolle is de kans reëel dat de concurrentie dit weekend punten laat liggen. Kan FC Groningen daarvan profiteren?

Om aanspraak te maken op die negende plek is een eerste vereiste om dan zelf de drie punten mee te nemen naar Groningen! 

COME ON FC!

Reacties:
kees20-04-2017 om 21:29

Tom van Wie?   begrijp niks van die blessure van hem.  Maar goed, zonder hem kunnen en moeten we gewoon winnen:  Snelle Antonia opvangen en slim door hun defensie combineren, dan zijn ze snel geklopt. Maaskant z'n ploeg gaat waarschijnlijk  achterin hangen tot in de tweede helft..en fanatiek thuispubliek hebben ze daar wel: ik zeg toch 1-2

20-04-2017 om 21:44

Ze kan nooit achterin hangen , ze zullen wel gek wezen. Ze vechten voor hun laatste kans , dus reken maar dat ze erop klappen met steun van het publiek. Dus zal lastig worden voor grunn tenzij ze een vroege goal produceren en de mondjes snoeren en go ahead in rauw dompelen.

Ronnie 21-04-2017 om 12:51

Mooi oud stadionnetje. Net als in het oosterpark waar je als je aan kwam lopen de frituur van van Kammen al kon ruiken en waar je op de tonny van leeuwen tribune de hele wedstrijd in de walm van hamburgers en uien zat. Nostalgie dus.

tijd voor serieuze zaken. Dit moet gewonnen worden. Desnoods, zo deden wij dat vroeger, vriend Antonia naar veld twee over de reclame borden. Hou dat ventje in de gaten.

Reijnen mooi thuis laten, die is te langzaam tegen dit soort tegenstanders. Ik heb geen hekel aan die Maaskant, maar gub groningen de winst wel 3 x extra. Go for it!

GerdaS21-04-2017 om 16:59

Gerucht. Dat de fc achter lucas  Woudenberg wil.

MAAR AZ en Zwolle ook. Afwachten dus . Bron VP 

FCG-Forever21-04-2017 om 18:15

Groningen achter de schermen wel druk bezig verneem ik, Dessers van NAC en nu inderdaad Woudenberg 

Woltjer21-04-2017 om 19:21

Ik volg NAC redelijk omdat ik in Breda woon. Desser is een hardwerkende spits die een neusje heeft voor de goal, valt goed in de smaak bij het vrouwelijk publiek. 

Zou weleens een aanwinst kunnen zijn in de breedte, maar zeker geen jongen die er 15 inlegt.

 

21-04-2017 om 19:36

Ook boven die 10 assists zegt ook wel wat, boven de 20 goals is nog jong. In potentie de beste van de 3 topscoorders uit de jupiler leage

Woltjer21-04-2017 om 19:27

Wij gaan dit potje winnen 2-5

21-04-2017 om 19:37

Op basis waarvan?

appie happie21-04-2017 om 19:41

Veel beter zijn  , fcg  topteam  alleen wat laat op stoom.

21-04-2017 om 20:22

Hele seizoen al wisselvallig , na een winstpartij werd weer verloren. Go ahead vliegt er bovenop en vecht voor zijn laatste kans om in de eredivisie te blijven. Laat grunn eerst maaar zien dat ze laat op stoom komen en 3 a4 wedstrijden achter elkaar punten te pakken. Ik ben benieuwd , hoop op winst natuurlijk maar gezien het wisselvallige seizoen hoef je daar niet rekening mee te houden.

rob roy21-04-2017 om 20:51

Veel supporters hopen dat de FC-Groningen via een "houdini act" zich alsnog plaatst voor de Play-Offs voor de voorrondes van de Europa Leaque. Eerlijkheidshalve vind ik dat FC-Groningen dit jaar niet mee zou moeten doen aan deze PO competitie. We hebben het hele  seizoen als "een krant" lopen ballen en het zou niet eerlijk zijn dat bijvoorbeeld een Willen 2, die voor hun doen een prima seizoen hebben gedraaid, deze competitie zouden missen. Ik ben geen fan van v.d Looi, maar ik gun hun liever de "eer", dan onze club, die er toch na de eerste ronde weer uitvliegt. That's my opinion of zoals Pilatus ooit zei "Quod scripsi, scrips".

Woltjer21-04-2017 om 21:42

Schijt aan Willem II, ik hoop dat we ons wel plaatsen. 

De kans is zeker dan aanwezig dat we eruit worden geknikkerd in de eerste ronde.

Als je realistisch kijkt is een voorronde Europa League het hoogst haalbare. Haal je de groepsfase is dat al een historisch resultaat. Wedstrijden zoals tegen Inter, Partizan en Madrid zijn vervlogen tijden.

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!