Yoell van Nieff genoot van ontlading in Noordleasestadion

Door Wouter Pauwels 3 reacties

Wat een onlading in het Noordleasestadion en iedereen genoot ervan. Wij spraken na de wedstrijd Mike te Wierik, Yoell van Nieff en Ernest Faber. Een een kort verslag vindt u hier, inclusief fotoalbum. Vrijdag a.s. in FCG Radio zijn de interviews in zijn geheel te horen.

Mike te Wierik vertelde ons dat Sergio Padt had gezegd dat hij het schot van Marco van Ginkel had moeten hebben. Maar of hij een fout maakt - want hij is zo belangrijk voor ons, we zijn een team en de ene keer maak ik een fout en de andere keer een ander. We moeten het met z'n allen doen en Sergio is een fantastische keeper. Niemand neemt hem iets kwalijk.

Mike te Wierik heeft heel veel respect voor Yoell van Nieff, met zijn fantastische linkerpoot, omdat hij altijd veel traint op vrije trappen nemen en tijdens een wedstrijd moet je ze ook nemen en sta er maar eens om ze dan zo binnen te schieten, fantastisch voor die jongen zei hij. Hij vond het ook wel prettig dat een scheidsrechter als Bas Nijhuis wel veel toe liet in een wedstrijd en ook daar kwam de penalty moment uit want Nijhuis floot niet voor licht contact op Idrissi en daarna maakte Django Warmerdam de overtreding waar de strafschop uit kwam. Een terechte strafschop. Hij maakt een groot compliment naar het team want na de 1-3 nog zo terug komen in de tweede helft verdient een compliment. Hij had geen antwoord op de vraag hoe het kan dat FC Groningen bijna 2 gezichten heeft in een wedstrijd want altijd is de tweede helft veel en veel beter dan de eerste. Het is altijd lastig te verklaren zei te Wierik want je wil altijd alles geven. Dat hij zijn eerste goal voor de FC maakt is natuurlijk bijzonder en hij had iets eerder in de wedstrijd tegen Juninho Bacuna gezegd , jij maakt hem nog of ik maak hem en dat ik hem dan maak is prachtig.

Yoell van Nieff had in het Noordleasestadion nog nooit zo'n ontlading gezien als vanavond, wel eens in Euroborg. Hij vertelde ons dat zij er in de rust nog vertrouwen in hadden om een goed resultaat te halen terwijl vele mensen dat gevoel niet hadden. "Wij begonnen niet goed aan de wedstrijd en wij probeerden de bal achter hun verdediging te leggen zodat wij PSV terug konden drukken. Alleen dat lukte niet echt en we kwamen niet in duel en waren zoekende. Maar het was ook de verdienste van PSV omdat ze veel rouleerden door veel wisselingen op het veld. PSV lokte ons uit onze positie en dat deden ze goed." Over zijn prachtige goal zei hij dat toen hij de bal neerlegde dat hij al het vertrouwen had dat die bal erin zou gaan. "Toen hij van mijn voet schoot wist ik al genoeg. Het was wel een belangrijke goal want na die goal gingen we beter voetballen. Vooral in de tweede helft kwamen we meer in duels en compacter te staan en dan zie je dat wij gewoon goed kunnen voetballen" aldus Yoell van Nieff.

Trainer Ernest Faber zei dat ze het in de eerste helft erg moeilijk hadden tegen een goed spelend PSV. "Zij hadden natuurlijk wat goed te maken na de wedstrijd tegen Ajax en waren daar heel erg scherp in en wij kwamen daarin een stapje te kort. Je gaat dan met 1-3 de rust in en in de tweede helft gaat PSV een tandje lager spelen en wij wat opportunistischer. We gooiden er wat meer kracht en energie in en uiteindelijk hebben we er nog een mooi punt uit kunnen slepen. Hij vond het heel knap van zijn team dat ze zo terug zijn gekomen in de tweede helft. Een hele ontlading zei hij na de 3-3 van Mike te Wierik. Iedereen sprong op elkaar en ook aan de kant zijn er wat kopstoten uitgedeeld waarbij de scheidsrechter een aantal rode kaarten uit had kunnen delen aan onze eigen spelers. Iedereen was door het dolle heen maar het is wel fijn dat je zulke momenten met elkaar kunt delen. Dit resultaat geeft vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden voor de winterstop tegen twee Rotterdamse clubs."