Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen eenvoudig langs VVV Venlo

Door Redactie 36 reacties

Geen El Khayati die voorlopig (Fox Sports in gesprek met trainer Danny Buijs) in Qatar blijft. FC Groningen kwam ruim halverwege eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Joosten. Kort na de pauze scoorde Strand Larsen de 2-0. Er kwamen meerdere mogelijkheden om de score uit te bouwen. maar dat bleef uit. In de extra tijd deed Giakoumakis met een knappe omhaal wat terug en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1. Ondanks de kleine overwinning bleef de trots van het noorden vrij eenvoudig overeind.

eerste helft
Een individuele aktie en een schot diagonaal voorlangs op naam van Machach. VVV probeerde te drukken, Groningen werd sterker en in de 14e minuut scoorde van Kaam na knap voorbereidend werk van Strand Larsen. De VAR greep in. Strand Larsen zou zijn elleboog hebben gebruikt maar was het niet stervende zwaan Swinkels, die als eerste de Noor onreglementair aan het shirt had vastgepakt in het strafschopgebied? Van Lindhout keurde na het zien van de beelden de treffer af. Een dwaling!

In de 25e minuut dan toch de verdiende voorsprong. Een voorzet van Da Cruz kwam terecht bij Joosten (zijn eerste) die kon afronden, 1-0. Van Kaam kreeg direct daarna de kans op 2-0 maar schoot naast.

Groningen domineerde het spel, er waren mogelijkheden maar het tempo was vaak laag waardoor de Venlonaren in de wedstrijd bleven. Giakoumakis blesseerde zich aan zijn rechterknie bij het neerkomen maar kon door. Op slag van rust een vrije trap van Van Crooi en twee hoekschoppen voor de gasten.  

tweede helft
Lundqvist was ingebracht voor Van Kaam. En al vrij snel de 2-0! Lundqvist onderschepte de bal op het middenveld, gaf de bal naar voren richting Strand Larsen die op zijn beurt op de rechterkant Da Cruz vond. De Noor die voor het doel opdook kreeg de bal terug en liet Kirchbaum kansloos.

Da Cruz die geblesseerd raakte werd naar de kant gehaald, El Hankouri mocht het laatste half uur volspelen. Bij VVV kwamen (oud FC) Arias en Hunte erin voor Machach en Jansen. Giakoumakis kreeg een grote kans maar stond in buitenspelpositie. Hoogtepunten bleven spaarzaam. El Hankouri mikte voorlangs. Dankerlui leek een vrije doortocht te krijgen maar werd bijtijds afgestopt. Joosten kreeg een schietkans maar schoot naast. 

Voor het laatste kwartier, Gudmundsson in voor Joosten. De Zweed zag zijn doelpoging diagonaal naast de tweede paal gaan. Kort daarna een rush van de Zweed die strandde op Kirchbaum. Voor het doel van Padt kopte van Dijck kansrijk over. Balk mocht de extra tijd volmaken voor de moegestreden Strand Larsen.

Er werd vijf minuten extra tijd bijgetrokken. Giakoumakis wist met een omhaal nog de 2-1 te maken. Daarna klonk het eindsignaal.

Door deze overwinning blijft FC prima in de lift en staat momenteel zesde. Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 7 Feyenoord dat dit weekend uitspeelt tegen FC Emmen.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, van Hintum, Matusiwa, El Messaoudi, D van Kaam, Da Cruz, Larsen, Joosten                                          

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Swinkels, Schäfer, Linthorst, Post, Janssen, Machach, Giakoumakis, van Crooy  

Reacties:
Marco31-10-2020 om 22:26

Prima resultaat waardoor we de beste seizoenstart sinds jaren hebben.

Eerste helft goed de ballen in de 16 geslingerd wat zorgde voor kansen en een goed doelpunt.

Tweede helft was voetballend veel te onrustig. Goede interceptie van Lundqvist en overzicht van La Cruz zorgde voor het spitsen doelpunt van Larsen. Daarna kreeg VVV onnodig meerdere mogelijkheden en waren de vleugelspelers teveel bezig met eigen succes ipv vrije man vinden in 16.

Mooie overwinning met potentie op beter.

Johan31-10-2020 om 22:39

Prima resultaat. Bij vlagen leuke dingen gezien.

Bas3831-10-2020 om 22:58

Hoop dat de blesures mee vallen 3punten lekker weekend

kees31-10-2020 om 23:44

Grootste deel 2e helft was FC Groningen bezig met ( succesvol ) compact staand, strijdend om iedere bal en deze opportunistisch naar de voorste linie  te verplaatsen..  toen Strand Larsen niks meer kon belopen liet Buys hem nog zeker een kwarier tot 90 ' staan... Hankouri als wissel had in de 2e helft nauwelijks gecombineerd : zo kreeg  je een 2 mans voorhoede ( wéér) met een zwervende Gudmundsson erbij, maar zonder doelpunten en waarom dan niet eerder doorgewisseld-trainer ?  ons middenveld leek gaandeweg 2e helft VVV nauwelijks te kunnen bespelen, maar VVV kon zelf geen vuist meer maken. 

....en  dus liep het goed voor Groningen af.  Volgende week Feyenoord..(een uitwedstrijd die wij nooit winnen).dat voorin trouwens met bevliegingen  gevaarlijker dan VVV speelt... Padt dan M.O.M ?

TomOkker01-11-2020 om 13:08

Ik denk da Silva MotM, Feijenoord is een bang haasje zonder hun aanhang. Ik verwacht een overwinning in de havenstad.

RKR01-11-2020 om 00:18

Het is wel lekker dat we in November weer eens in de subtop staan. VVV heeft de vorige 2 ontmoetingen met ons gewoon gewonnen.

De voorhoede lijkt een schot in de roos te zijn, het is beter dan vorig seizoen. Da Cruz en Joosten spelen met durf. Larsen is een spits die op de juiste plek staat. Defensief vind ik ons wel iets minder, omdat Te Wierik een klasse beter was dan Dammers. Itakura ben ik fan van. Die jongen vind ik echt geweldig. Hij is een CV die je wilt hebben in je team; altijd een voldoende, kopsterk en schuwt een harde tackle niet. 

corinti01-11-2020 om 07:57

Ik heb een dubbel gevoel bij eventuele komst van El khayati. Als je nu kijkt nr de komst van Joosten en da cruz, wat ik wel versterkingen vind, dat hierdoor de inbreng van ons jeugdig talent zoals slor, suslov en balk waarschijnlijk minimaal zal zijn. Als dan ook El hankouri, lundqvist en robben ook nog minuten moeten maken.wordt het wel dringen om speeltijdWat gaat buijs bv doen met messaoudi /van kaam? . Tel daar bij op dat het jeugdteam <21 Jr tot zeker december niet voetbalt, dan staan onze talenten 6/7 maanden stil qua wedstrijden. Zie dan nog maar qua ritme nog aan te sluiten bij het eerste. Dus El khayati.. misschien kapitaal vernietiging? 

Metworst01-11-2020 om 08:29

Daar heb je een punt, maar de laatste wedstrijden krijgen de jongsters ook al niet veel speeltijd. Gisteren was daarvoor wel een uitgelezen kans om Suslov en Balk wat eerder te brengen toen onze voorhoede was uitgeraasd. Ik weet zeker dat wat jeugdige energie VVV wat verder van ons doel had afgehouden.  Dat Larsen niet wat eerder werd gespaard begrijp ik ook niet, was de laatste kwartier niet meer fit. 

Al Khayati erbij zou komen is er voor de trainer wel meer keuze en concurentie is goed voor een team. Bovendien is voor die positie creativiteit en scorend vermogen wel wenselijk. 

opa01-11-2020 om 09:12

Als ik de interviews van de mensen van VVV zie is het net of ik naar een andere wedstrijd heb zitten kijken en met de afgekeurde goal af doen alsof Lars en alleen de grote boosdoener was, heeft Danny Post niet in een ver verleden bij ons gespeeld en het niet gered? 

kees01-11-2020 om 09:59

Of de scheidsrechter een verkeerde beslissing neemt, of de VAR... het blijft mensenwerk, bij de duels, contacten en bij voetbalarbitrage.  De VAR heeft een bijkomend belangrijk voordeel dat  (voor de scheidsrechter ) overtredingen die gemist worden, dat die alsnog gecorrigeerd kunnen worden, en dat spelers het theaterwerk van geniepige dan wel gevaarlijke overtredingen, nog eens beoordeeld en bestraft zien worden.

Belangrijke les uit deze wedstrijd is dat het afbraakvoetbal met veel terugtrekkend positiespel dat ook in de tactiek van Buys in de tweede helft ( en van VVV in de eerste helft ) niet automatisch tot punten leidt. Buys heeft het vaak over "waar we staan in de ranglijst als er 34 wedstrijden zijn gespeeld"... Op zich is dat waarheid als een koe, maar de schommelende prestaties ( van uitslagen ) moeten er wel uit wil je bij de subtop spelen!

 FC Groningen zit nu in een transformatiefase waar individuele klasse belangrijker wordt voor behalen van noodzakelijk resultaat en  waar hopelijk in de toekomst meer doorgeselecteerd op (sterkere) spelers gaat worden: het begint met altijd met ambitie in de topsport;  voorin vooral moeten dan kansen benut worden, en Strand Larsen heeft zijn waarde hierin om zichzelf maar ook andere spelers in positie te brengen...maar het is zeker een verademing om het elftal nu beter in balans te zien spelen, ten opzichte van afgelopen twee jaar, toen kwaliteitsspelers meest werden verkocht in plaats van behouden ( Padt en Itakura bewijzen dit ) en die ene aanvaller geen enkele bruikbare bal kreeg.   Was toen bij iedere tegenstander( vooral de zwakkere ) van krachtsverschil of een afgetekende overwinning met een groot doelpuntenverschil nauwelijks sprake meer, nu moet met buitenspelers en zonedekking er meer variatie komen er zeker gebruik gemaakt gaan worden van topfitte en "in vorm verkerende" spelers. 

Dus @ Metworst: VVV speelde in de tweede helft sneller combinatiespel tot de 16 meter... je moet nog geduld hebben, maar onze jonkies/invallers kunnen (nog) niet de basisspelers overtreffen als het gaat om constantheid  en doelmatigheid.  Dat wordt m.i. nog wel eens vergeten.. 

     Er komt nu voor de FC een lastige reeks aan in  de competitie als FC Groningen vier  subtopper-tegenstanders achterelkaar ontmoet:

8-11  Feyenoord-uit  ;  21-11 Vitesse thuis ; 29-11 Willem II uit ; 6-12 AZ thuis

Rob197001-11-2020 om 10:43

Er zit een groot verschil in de jeugdspelers, de oude garde en de nieuwelingen. Joosten, Da Cruz, zijn spelers met snelheid, een actie, en een goede drive, (Joosten op zijn eerste wedstrijden na). Duidelijk zichtbaar als deze jongens gewisseld worden. Afgelopen seizoen zat je na Asoro, Hrustic, Redan, Postema, en Hankouri te kijken,die het aanvallende spel, moesten verzorgen. De huidige buitenspelers hebben de nodige aanvallende impulsen waardoor het nu wel lukt om wedstrijden te winnen. Het veldspel is gelukkig zo aangepast, dat een op papier zwakkere tegenstander niet met Buijs zijn reactie voetbal wordt bestreden.

Het is een zegen, dat deze twee voetballers zijn gekomen, waardoor er makkelijker gevoetbald kan worden. Uitwedstrijden van afgelopen seizoen, zoals bij ADO, Fortuna, Sparta, waren niet om aan te gluren, en met een strijdwijze om niet te verliezen, en dan de hoop om toch een overwinning mee naar huis te nemen.

Met het huidige materiaal is dit niet altijd aan de orde, wetende dat er nu betere spelers in het veld staan, die iets met een bal kunnen, een actie hebben, en eventueel een bal kunnen vasthouden als het nodig is.

De mix op dit moment is goed, en ik heb het idee, dat het ook een clubje vrienden aan het worden is, die dit voor elkaar over hebben. Messaoudi, is een niet ophoudende verbindingsspeler, die misschien niet het creatieve brein is, die men zo graag wil, maar hij is wel de speler, die van 16 tot 16 voetbalt, en zelfs nog verder. Matusiwa en Itakura, zijn op dit moment topspelers, die het verschil maken in de as, samen met natuurlijk Padt. En als daarbij een spits staat die tot op heden goed functioneert, is er eindelijk na jaren weer een basis waarmee je ook kunt voetballen om wedstrijden te winnen. 

De jeugdspelers kunnen aan deze spelers nog niet tippen, maar dat gaat vanzelf komen, mits ze iets eerder gebracht worden. Dat Hankouri in de piekorde nog hoger staat is een kwestie van tijd, of hij moet wedstrijden achter zijn naam hebben voor een wintertransfer, of hij heeft kwaliteiten die ik niet zie. Gisteravond vond ik weer een bevestiging, als ik hem vergelijk met de invalbeurt van Gudmundson, toch wel een groot verschil. 

Hopen dat de basis lang fit blijft, dan kun je een mooi seizoen draaien, waarbij je enig geluk nodig hebt, want het verval is erg groot, als je moet gaan terugvallen op de getalenteerde jeugd, dat hebben wij met Postema ook gezien, het gat is groot naar een basisspeler voor de eredivisie. 

Een mooie klassering op dit moment en dat is jaren niet geweest.

Nachtwacht01-11-2020 om 10:35

Het goeie was er tweede helft wel vanaf, maar het was wel weer leuk om naar te kijken. Hoop dat Buijs deze opstelling laat staan komende wedstrijden en dat hij zich niet aanpast aan bv Feijenoord. El Messaoudi verrast me positief. Die was vooral eerste helft overal te vinden en continue aanspeelbaar. 

Dat Buijs Balk niet eerder bracht begreep ik niet zo goed. 

ChiChi01-11-2020 om 10:40

En ja hoor,ik zat er al op te wachten: de lieveling van Buys, el Hankouri,  werd ingebracht!!!!!

Je staat met 2-0 voor, waarom geen Suslov, Slor of Balkie niet????? Onbegrijpelijk!!!!

 

 

 

A Matter of Honor02-11-2020 om 15:29

Ga jij eens met Buijs in "conclaaf" in plaats van al die nega berihten op dit forum. Het enigste waar je steeds over zeurt is, dat El Hankouri jou niet bevalt. Zet eens een andere plaat op, man!!!

corinti01-11-2020 om 10:51

Dat Ajax met 13-0 wint van VVV heeft te maken dat ajax wel doordrukt,geen genoegen neemt met minder en vooruit denkt.Natturlijk speelt kwaliteit van de spelers een rol,maar zeker ook de gedachten en tacktiek van een trainer. Buijs loopt het dun door de broek bij een kleine voorsprong.En gaat dan middenvelder linie naar achteren laten spelen.Zie Matusiwa na de 2-0,die stond bijna als laatste man,hierdoor zakt alles in krijgen we geen druk meer vooruit,worden afstanden groter en komt zelf VVV terug in de wedstrijd. 

Dit VVV had met grotere cijfers naar huis gestuurd kunnen worden.We klagen over gebrek aan creativiteit,maar laat gewoon onze middenvelders in de 16 komen dan gebeurt dat echt wel,zie van Kaam:afgekeurde goal en schot net naast.Maar ik hoorde buijs duidelijk roepen om dit niet te doen..komop zeg..vooruit denken.dan kan deze ploeg meer dan dat we nu zien.

Marco01-11-2020 om 11:32

Balk volgende week naast Larsen zetten in de eerste helft tegen Feyenoord. Beginnen met dezelfde opstelling als tegen Ajax. Dan lok je Feyenoord uit de tent en kun je hun traag centrum pijn doen.

In de rust omschakelen naar 4 3 3 door joosten en da Cruz te brengen. Dan speel je het vermoeid feyenoord stuk. 

kees01-11-2020 om 11:49

@Marco

wil je dit bericht even doorsturen naar de TS, liefst naar Buys zelf ??  kan ie in z'n koffertje met tactische tools stoppen !

frankism01-11-2020 om 12:24

vind ik nog niet eens een heel slecht idee. 

 

Eerste helft verrassend 442 en een Balk die iedereen achterin uit hun doen brengt, en dan 2e helft omschakelen naar 433 met creatieve buitenspelers die dan hun verdediging de vernieling in spelen. 

 

Maar buys kennende zal hij toch met zelfde basis beginnen (die ik ook overigens de eerste helft prima vond spelen, dus daar heb ik ook geen moeite mee)

PDI01-11-2020 om 11:45

Heeft iemand al gehoord waarom Buijs Strand Larsen liet staan terwijl toch duidelijk was dat hij  geblesseerd was. Zo maak je die jongen kapot, in zijn bevlogenheid moet je hem beschermen, zowel Buijs als ook de medische staf. We moeten zuinig zijn op deze jongen, dan gaan we daar nog veel van genieten. Ben benieuwd of iemand al iets gehoord heeft over de reden dat hij bleef staan. 

TomOkker01-11-2020 om 13:05

Wat een gezeur weer. Larsen kan zelf aangeven of hij door kan of niet en als blijkt dat hij geblesserd was dan is het niet proffesioneel van Larsen om hier niet aan toe te geven. 

RooieRed01-11-2020 om 14:34

Een mooie teamoverwinning van een min of meer ingespeeld team nu. Het voetbalconcept klopt gewoon. Met 13 punten uit 7 wedstrijden, maar liefst 8 punten meer dan vorige seizoen tegen dezelfde ploegen (toen maar vijf puntjes). Heb vertrouwen in een positief resultaat tegen F'noord.

Roelofsky01-11-2020 om 15:34

Uiteindelijk heeft MJF toch prima spelers gehaald en verkocht... Buijs heeft eindelijk (hoelang is hij hier al trainer??) het licht gezien met een 4 3 3 systeem. O ja en hoe hete die ene circus artiest ook al weer Hrustic of zoiets... Mist iemand hem nog ?? maar ja we zitten nog wel met die andere opgescheept... Prima wedstrijd gisteren... maar weer vreemde wissels.

appie happie01-11-2020 om 16:04

Ruilen we de ene El voor de andere El toch

Zeeman01-11-2020 om 16:07

Volkomen mee eens met Roelofsky. MJF heeft het prima gedaan en heeft er toch wel kijk op, waar menigeen aan twijfelde, hij heeft aardig balans in het elftal gebracht.

Herman Badkuip01-11-2020 om 17:23

En weer drie dikverdiende punten voor de Trots van het Noorden! Afgekeurde goal van FCG was volgens mij onterecht, Swinkels trok de arm van Strand Larsen zélf naar zich toe....Maar goed de VAR besliste anders. Had zelf een 4-1 overwinning voorspeld, gezien de kansen voor ons FCG had 't gekund. Volgende week een mooie uitwedstrijd in de Kuip tegen lucky Feijenoord. Jammer vanmiddag voor FC Emmen dat ze 't in de laatste seconden uit handen hebben gegeven.....Trouwens wel een wereldgoal van Michael van Leeuw! Feijenoord kunnen we volgende week misschien wel verslaan als het spelconcept van Danny Buijs goed uitgevoerd wordt door zijn spelers. Je zou inderdaad kunnen kiezen voor de Ajax-opstelling met Balk en Strand Larsen en reactievoetbal gaan spelen, maar Feijenoord is niet in goede doen en heeft ook nog een lastige Europese wedstrijd tegen Dynamo Moskou op donderdag.....Als ik Buijs was zou ik lekker aanvallend gaan spelen met de vertrouwde opstelling van de laatste weken. Zou toch geweldig zijn als wij Feijenoord in de Kuip kunnen verslaan! Ben trouwens ook benieuwd of de komst van El Kayathi nog doorgaat.....

Andries01-11-2020 om 17:46

VVV heeft iets te maken met vreemdelingen verkeer.

En met voetbal.

Voetbal met veel vreemdelingen.

El Hankouri komt uit de streek waar Buijs ook weg komt.

Buijs laat hem spelen tot hij wat gaat presteren.

Buijs wil hem aan de loop krijgen.

Hij zegt ik zal hem aan de loop krijgen.

Net zo'n geval als Hrustic.

Heeft Buijs ook niet aan de praat gekregen.

Ondanks al dat gepraat met de spelers in kwestie.

Sommige spelers hebben nog altijd fatale acties in huis.

Slippertjes die er toe doen.

Voorbeelden van Kaam, Matusiwa, Itakura.

Van Kaam is net als Hancouri een naast het doel schutter, plassen naast de pot zo gezegd. 

Wat nog ontbreekt zijn schoten op doel van afstand.

Chery goals.

Dus Buijs laat de spelers ook een keer van afstand op doel schieten.

Feijenoord is een moeilijke klus.

De enige oplossing is vol op de aanval en de verdediging gesloten houden.

Dammers is na enige tijd oververmoeid en gaat fouten maken.

Verkeerde passes.

Het kan dus nog beter.

Een verbeterpunt voor Buijs.

Strand Larsen had eerder gewisseld moeten worden.

Kan nog geen hele wedstrijd spelen.

Wat is er met Robben.

Kleine pijntjes?

Ribery voetbalt nog volop.

Dus Robben ga er voor met de tanden op elkaar.

En niet zo hard trainen meer.

Pietjepal01-11-2020 om 19:54

Feyenoord is altijd een ramp ploeg voor Groningen. Buijs mag echt iets uit zijn hoge hoed toveren wil dat lukken. Het zou fantastisch zijn als Groningen de speelwijze tegen Ajax op de mat kan leggen. Maar ik ben voor dit seizoen al dik tevree. Op naar het volgende!

Nachtwacht01-11-2020 om 20:53

Niks aanpassen aan Feijenoord en daarom ook geen 442, gewoon startopstelling van de laatste twee wedstrijden en uitgaan van eigen kracht met twee flitsende vleugels. Zoveel kansen hebben we tegen Ajax niet gecreeerd en Feijenoord is echt geen wonderploeg.

Oeleoptak01-11-2020 om 23:14

Helemaal mee eens, niet aanpassen. Feyenoord verkeert nu niet bepaald in een flow. 

Tav late wissel van Strand. Natuurlijk moeten spelers zo professioneel zijn om dat zelf aan te geven. Maar die jongen is zeer bevlogen en dan zou het verstandig zijn om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen. 

kees02-11-2020 om 03:15

 er lopen wel meer rond die Buys in bescherming moet nemen      haha

appie happie02-11-2020 om 09:28

Kees,

Kun jij Buijs en Mjf even mailen dat ze el Khayati moeten laten komen..Hij kan het verschil maken,dan valt bv de 2- 0 eerder of de tegenstander wordt angstiger enzzz..kortom er komt veel meer dreiging 8 n de spel van de FC.Dan in de winterstop el Hankouri verhuren.

 

El Khayati duurt eigenlijk te lang..als het wat zou kunnen worden,hadden we allang meer info gehad,denk ik..

frankism02-11-2020 om 09:38

Ja Kees, regel dat. ;)

kees02-11-2020 om 13:08

 

de actualiteit en opportuiniteit  in het profvoetbal is altijd sneller dan wij hier op BM kunnen becommentariëren.. ik probeer altijd tussen de feitenlijkheden van het moment ( Robben, Harrouri, El Khayati enz ) dóór te kijken 

 

MJ Fledderus heeft na afkestsen  onderhandelingen met Sparta  betreffende  Harroui op de laatste transferdag... gezegd dat hij zeker in december/januari  weer een poging wil wagen.  Nou staat Sparta er niet florissant voor in de competitie dus heel erg waarschijnlijk is een overgang  m.i. niet!

 

Vwb El Khayati is er door trainer Buys e.e.a gecommuniceerd, maar daar kan de werkelijkheid ook niet uitgesproken zijn ( leugentje voor bestwil?) :  El Khayati verblijft voolopig (?)in Qatar.  en Buys zei over hem "geen sprake van"

 

Niet of Wel... ik denk dat de TS nog wel een versterking gaat halen  ( een Zweed of Noor misschien - zo zei MJF in een recent interview met DvhN- ) want er is vast nog geld over op de spelersbegroting.

Veel belangrijker vind ik, of Balk binnenkort een nieuw contract bij FCG tekent want dat verloopt in de zomer '21.  Dan  kan Buys zonder probleem hem  opstellen in de basis , want met 5 wisselmogelijkheden  tegenwoordig hoef je daar ook niet krampachtig in te doen.

Ik verwacht voor as weekend ( Feyenoord uit ) een sterk FC Groningen dat kansen genoeg krijgt, maar die wel moet zien te verzilveren!.  Als Buys nu eens de hele wedstrijd kiest voor die 3-4-3 speelwijze en Post een eerste helft erbij, dan kan er misschien een punt worden gewonnen (Advocaat verloor een jaar lang geen competitiewedstrijd ) .

 

Nog 6-8 weken geduld dus , vwb de wensen over -mogelijke- aanvallende versterkingen, , en we krijgen vanzelf rond  eindejaar  een aardig overzicht over de stand op de ranglijst van FC G, waarbij natuurlijk wel de beker wedstrijd tegen TEC ( in Tiel ),  op 2 december 19.45 u,  gewonnen  MOET worden!

 

brummie02-11-2020 om 09:54

Dik verdiende overwinning op VVV. Je ziet dat met Da Cruz, Strand Larsen en Joosten FC aanvallend meer body heeft gekregen.

Hte ziet er allemaal evenwichtiger en volwassener uit.  Als je met buitenspelers speelt, is het logisch dat je een buitenspeler Hankouri in laat vallen. En hij vulde dit niet ondermaats in. 

Zoals Buijs al aangaf is El Khayati voorlopig nog niet aan de orde. Qua punten en spel op dit moment ben ik heel tevreden. Ploegen waarvan, ook op dit forum veel van werd verwacht zoals bijv., Willen II, Utrecht, Heracles en Emmen laten we achter ons.

Op naar de Kuip. Lijkt me een boeiende ontmoeting!

hermank196902-11-2020 om 10:17

Niet voor Khayati gaan maar voor Harroui maar dat is mijn mening. Potentïeel beter en winstmakend.

RKR02-11-2020 om 10:42

Ik zie ook liever Harroui komen, en die wil ook graag. Gezien de situatie bij Sparta en hoe de FC er voor staat nu helemaal wel denk ik.

 

 

frankism02-11-2020 om 11:15

scheelt wel een paar miljoen. El Khayati hoef je alleen maar salaris te betalen. 

 

Met oog op de toekomst is Harroui wellicht beter, maar die afkoopsom is nog best fors. 

Marco02-11-2020 om 14:15

Beide spelers zijn een directe aanwinst. Zou nu ook voor El Kayati gaan. In december al laten beginnen met meetrainen en 2de seizoenshelft laten presteren. Zijn salaris kan grotendeels door overheidsloonsubsidie worden betaald.  

Zonder publiek mist Groningen veel inkomsten. Speler van Sparta was nr 2 op de lijst na Diemers, die bij Sparta rechtsaf speelt. Met Femi betaalden we ooit ook de hoofdprijs en toen dat tegen viel zaten we weer een paar jaar zonder geld. 

FC NL05002-11-2020 om 14:43

Bleeker meldt in podcast van RTVNoord dat El Khayati niet komt,maar dat FCG/Fledderus wel richting akkoord gaan met het Zweedse 'buitenkansje' Stefano Vecchia van Sirius.

Bron : De Koffiecorner #96: 'El Khayati komt niet, maar déze speler wel' - RTV Noord

 

Info over Vecchia : Stefano Holmquist Vecchia - Spelersprofiel 2020 | Transfermarkt

TomOkker02-11-2020 om 18:09

Goed dat je dit even noemt dit brengt mij bij het volgende, voordat mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, dan adviseer ik om even naar het verhaal van Martin Drenth te luisteren, wellicht bespaart zijn kijk over het wel en wee van FCG vele onzinnige/nietszeggende posts.

Hoekie02-11-2020 om 19:26

Ik had de podcast al eerder beluisterd. Wederom ben ik niet onder de indruk wat daar besproken wordt. Misschien leg ik de lat wel te hoog. Stefano Bleeker komt niet veel verder dan het delen van zijn frustratiemomenten en valt vaak in herhaling. Ook van de inbreng van Martin Drent ben ik niet echt van onder de indruk. Hij noemt Danny Buijs een verdedigende trainer en noemt zijn assistenten marionetten die geen tegengeluid laten horen. Deze uitspraken heb ik al tig keer gehoord en bevatten een nieuwswaarde van nul. Wel een leuk nieuwsfeitje of is het een gerucht dat Stefano Vecchia mogelijk naar de FC komt. 

Het is geen geheim dat Drent onze Jopie Gall graag bij de FC aan het werk wil zien en noemt zelfs Erwin Koeman als mogelijke assistent. Ik denk dat je dan niet alles in de juiste verhoudingen ziet. 

kees02-11-2020 om 20:03

@ Hoekie, Tom Okker:  je merkt uit alles dat Bleeker maar ook Drent veel frustraties hebben overgehouden aan de  beperkende maatregelen voor bezoek aan "besloten-vanwege-corona" trainingen en wellicht ook het feit dat die drie mannen-FCGvoetballiefhebbers en volgers op deze podcast, niet bij lange na opkunnen tegen de uitstekend gebekte Gudde jr en MJF.

Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn kan zijn tussen deze twee groepen met openlijk geventileerde verschillende meningen, dat is niet vreemd.  17 miljoen kenners van voetbal in Nederland, toch?

Maar ik ben blij dat via een doorgeefluik af en toe toch een naam bekend wordt van een mogelijke speler, zoals die Zweed en trouwens ook dat men nu enthousiast is over de nieuwe speelwijze van Buys... na het resultaatvoetbal van de afgelopen 2 jaar.

Niks meer om nu nog te sikkepiitten... Feyenoord gaat geen gemakkelijke tegenstander krijgen as. zondag !

Hoekie02-11-2020 om 15:47

FC NL050  El Khayati en Harroui snel vergeten en voor Stefano Vecchia gaan. Zeer interessante speler! Ik hoop dat het gaat lukken. Ik hoop dat het al in een ver gevorderd stadium is, anders kapen andere clubs deze speler voor onze neus weg.

Andries02-11-2020 om 19:39

Vecchia.

Hoe komt Bleeker aan deze informatie.

Van Fleddi?

Dan is het in kannen en kruiken.

Een echte Italiaans ogende speler.

Is een Zweed.

Scoort gemakkelijk en is een dribbelaar.

Wil altijd vooruit spelen.

Buiten kansje.

Die Fleddi toch.

Wij kunnen niet zonder hem.

A Matter of Honor02-11-2020 om 20:08

Voor wat het waard is: Stefano Holmquist Veccchia , plek 135 waardevolste speler in de Zweedse competitie. Plek 7  waardevolste speler van zijn club Sirius. Plek 178 waardevolste speler van Zweden. 24 wedstrijden, 11 goals en 7 assist, en dat als rechtsbuiten/rechtshalf., en daar komt bij dat hij ook linksbuiten kan spelen, multifunctioneel in de voorhoede dus.

appie happie02-11-2020 om 20:15

Ziet er goed uit,voor wat de Zweedse comp.waard is natuurlijk.

Zou persoonlijk el Khayati ook zien zitten hoor..

Hoekie02-11-2020 om 20:55

El Khayati is een dure jongen denk ik. salaris snel een tonnetje of 4 schat ik. Deze Stefano zal nu nog niet de helft verdienen schat ik.

A Matter of Honor03-11-2020 om 15:17

El Khayati een prima speler voor het middenveld en kan een goal maken én een goeie ondersteunig voor de spitsen, maar is al ruim dertig jaar, dus financieel geen meerwaarde voor de club, dus dan toch maar die Zweed.

Oeleoptak02-11-2020 om 21:14

Ok. Die Vechia is een rechtsbuiten. Daar hebben we al; El Hankourie, maar contract is aflopend dacht ik en zal ws niet verlengd worden. We hebben ook Robben, maar die zal weinig meer gaan spelen gezien de ontwikkeling. Maar we hebben ook Cruz, weliswaar eigenlijk linksbuiten, maar kan dus ook prima op rechts zoals we zien. is ook rechts. We hebben Suslov, weliswaar aanvallende middenvelder, maar kan ook rechtsbuiten. Ook Joosten kan rechtsbuiten spelen. Op linksbuiten kan Slor hem vervangen. Dus ik ben bang dat de jeugd nog minder aan de bak komt als deze Zweed zou komen. 

Ik zou het geld even op zak houden en als er toch wat gehaald moet worden zou ik toch voor een goede aanvallende middenvelder gaan.

A Matter of Honor02-11-2020 om 21:44

Daar waren ze mee bezig, met de naam Harroui, maar die bleek 3 miljoen te kosten, dus dat geld houden ze even in de zak. Die Zweed is in december transfervrij, is 25 jaar en kost alleen salaris. Z'n statistieken zijn veelbelovend, dus hier valt FC-Groningen nooit een buil aan. Halen maar die speler.

kees03-11-2020 om 08:01

Spelen in "de kuip", maar zonder publiek is zeker in het voordeel van FC Groningen.  En natuurlijk is Feyenoord licht favoriet voor de overwinning al hebben ze daar in Rotterdam problemen genoeg met een druk programma Europaligue/verlies tegen Wolfsberger/  en blessures  (Jorgeson, Teixeira, Bozenik) en het genoemde probleem van trainer Advocaat die met vervangende jeugdspelers bij Feyenoord het niveau van de selectie op de training in de aanvang van de competitie  achteruit zag gaan - zo liet hij vorige week weten. 

Die discussie over het opstellen van  jonge spelers speelt dus net als bij FC Groningen!. Verder is natuurlijk Berghuis de gevaarlijke man en zal Diemers precies bekend zijn bij trainer Buys hoe je die speler, maar ook alle andere spelers van Feyenoord  moet uitschakelen..

in deze omstandigheden is er daarom nu een "kans op overwinning" op Feyenoord in het komende weekend  (en in dat geval komt FC G  daarmee over F. heen en terecht op plaats 5)  en kan Buys zich bij FC Groningen-fans  bijkans onsterfelijk maken ! en in dàt geval verwacht ik de nodige coronaverwensingen van Rotterdamse supporters op social media  en het chagrijn in die column van Van Hanegem 

ChiChi03-11-2020 om 12:58

A Matter of Honor: Niet halen!!! We hebben el Hankouri toch????? De speler met het HOOGSTE rendement.............

We zijn Jans nog steeds dankbaar voor deze aankoop! Slechtste speler van de selectie!

Maar nu even serieus: die Zweedse speler WEL halen!

Rob197003-11-2020 om 13:16

Net als de hoofdsponsor, een contract voor onbepaalde tijd. Want ooit.......

 

appie happie03-11-2020 om 13:48

Mbt Robben!!! Super fit..maar   kan geen wedstrijden spelen..ik kan dat zomaar niet begrijpen...wedstrijdfit  draaien ,kappen ,sprinten..maar wat nog meer dan?

 

Moeilijk verhaal wordt het ben ik bang..

Andries03-11-2020 om 21:03

Die gewilde Zweedse speler Vecchia heeft meer opties.

Heerenveen, AZ, Barcelona, Liverpool, Juventus?

Speelt niet in het Zweedse elftal.

Wil graag met Robben voetballen.

Toen Fleddi hem vertelde dat Robben maanden lang in de blessure mand moest verblijven, vertrok zijn gezicht.

Vecchia zei ik zal je de deur uitlaten.

Je hoort van mij....

Wat zijn wij weer grappig.

Hopelijk heeft Fleddi een ander verhaal afgestoken.

Zoals wij willen kampioen worden en hebben jou nodig.

Groningen is een mooie club en wij hebben de Martini toren.

En bla, bla bla.

Meestal hoor je Fleddi niet tot dat een handtekening is gezet.

Waarom nu Vecchia een buitenkansje in de publiciteit gebracht.

Dat maakt andere clubs wakker.

En dat is niet de bedoeling.

Bleeker moet dus zijn mond pas open doen als een handtekening is gezet.

En mondelinge afspraken tellen niet.

Dat heeft de FC ondervonden.

kees04-11-2020 om 11:19

Andries... véél te kort door de bocht.

 Gelukkig is het nog boven 0 graden anders had je misschien een slippartij met dodelijke afloop...??

Je stelt dat Bleeker zijn mond voorbij heeft gepraat...met andere woorden:  zonder instemming van MJF dit nieuws  heeft gedeeld met de buitenwere3ld... hoewel W. Pomp van DvhN, die naderhand op een eigen podcast vertelde  "niks geen naam te weten over die Zweed"... dit zal ook wel niet helemaal kloppen en wat er precies afgesroken is met die speler...dat blijft dus nog voor ons gissen, maar Fledderus zelf heeft  - terugkomend uit Zweden - ook iets over Vecchia  gezegd

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!