Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S03E14: "Matusiwa is écht heel goed"

Door Kon Veel Minder de Podcast 9 reacties

FC Groningen wist zich de eerste helft niet te belonen in de Kuip. Feyenoord won met 2-0 door doelpunten van Geertruida en Berghuis. Naast dat wij de wedstrijd bespreken, hebben wij het ook over de blessure van Arjen Robben, drie Piethoanes van de Week en het debuut van Joël van Kaam.

Reacties:
appie happie09-11-2020 om 14:43

Zoek maar vast een nieuwe controleur!! Die Fransmannen zien dit ook en komen dadelijk met een bod wat onmogelijk geweigerd kan worden..

opa09-11-2020 om 16:44

Dat zit er dik in, die vent is steengoed

Metworst09-11-2020 om 18:42

Klopt Appie, de lijstjes zullen ze al klaar hebben. Mogelijk van de winter al, maar ik hoop dat hij tot de zomer blijft. Maar die fransen wilden nu niet genoeg betalen. Ik hoop dat hij ook bij wat rijkere clubs op de radar komt. 

Marcos00909-11-2020 om 18:16

Vanaf 8 miljoen is het een goed bod.  

TomOkker10-11-2020 om 07:03

actuele waarde is 3,5mil.

Hoekie09-11-2020 om 21:41

Matusiwa gaat met grote stappen vooruit. Het bedrag dat hier genoemd wordt is op dit moment zwaar overtrokken. Hij is een van de beste balafpakkers in Nederland, gaat voorop in de strijd maar zal nog meer stappen moeten maken, wil de FC de hoofdprijs kunnen vragen. In de winterstop zullen er vast clubs informeren maar daar moet Fledderus geen gehoor aan geven. De helft van 8 miljoen euro  komt dan dichter in de buurt.  Eigenlijk is ook de aankomende zomer nog aan de vroege kant. Hij heeft immers nog een kontrakt meen ik van 3 jaar. Of Fledderus dat zo lang kan tegenhouden is nog maar de vraag. 

A Matter of Honor10-11-2020 om 13:41

Het lijkt me goed om niet teveel over een transferprijs te speculeren. Dit kan in het nadeel van de club zijn. Andere mensen, die niets met de FC-Groningen hebben, kijken mee en hebben dan gauw de neiging om conclusies te trekken. Mark Jan Fledderus weet heel goed een transferprjs te bepalen, daar heeft hij de supporters van de club niet voor nodig. Ovrigens heeft het ook geen enkel nut om over de transferprijs te speculeren want die speler staat nog ruim 2,5 jaar bij FC-Groningen onder contract, dus waar praten we over?nog afgezien van die "ouwewijvenpraat" op bovenstaande podcast.

Hoekie10-11-2020 om 14:13

Matter of Honor @  Mochten buitenstaanders op deze site terechtkomen dan hebben ze heel snel door dat wat hier geschreven wordt van nul en generlei waarde is. Kortom prietpraat. Ik ben het met je eens dat speculeren over de transferprijs geen nut heeft, maar dat geldt voor 95% van de posts. Geïnteresseerde clubs hebben betere informatiebronnen en hebben uitgebreide rapporten en analyses gemaakt en baseren zich o.a. op de spelerstatistieken voordat zij in zee gaan met de FC. 

A Matter of Honor10-11-2020 om 14:40

Ben het wel met jou eens dat het allemaal "prietpraat" is op dit forum, maar één en één is altijd nog twee en conclusies zijn gauw getrokken, óók bij de zogenaamde zaakwaarnemers én de speler himself. Matusiwa wilde zelf al graag naar Frankrijk en als hij dan hoort van die of die prijs, krijg je al gauw boze gezichten en opstandige gevoelens. We zijnde "zaak" Suarez en Silva nog niet vergeten.

Hoekie10-11-2020 om 16:44

Matter@ Zaakwaarnemers trekken inderdaad snel conclusies maar het gaat mij te ver dat een site als Boerenmacht van enige invloed is op de hele gang van zaken. Spelers worden gek gemaakt door de enorme salarissen die zij kunnen verdienen bij de belangstellende clubs. Het geboden salaris is vaak een veelvoud van wat de FC betaalt of kan betalen. Of wij hier nu 5 of 10 miljoen roepen interesseert geen van de partijen. Het zou mooi zijn als wij hier op Boerenmacht invloed zouden kunnen hebben of een transfer doorgaat of niet en tegen welk transfer bedrag. Bij Doan werden hier bedragen genoemd van 10 tot 15 miljoen. We hebben 7,5 miljoen gekregen.

Metworst10-11-2020 om 20:18

Deels heb je gelijk Hoekie. maar als supporters overal verkondigen dat hij max 2 a 3 miljoen zal opleveren en iedereeen het daarover eens is, zal de club hem eerder ook voor dat bedrag laten gaan. Als iedereen denkt dat hij 5 of meer mj waard is zal de club  misschien toch wat hoger in de boom klimmen. Je kon dat ook bij Harroui zien, vanuit Rotterdam liet van trainer tot supporter, iedereen weten dat hij minstens 3 mj waard is. Zo kon Sparta ook aan dat bedrag volhouden. UIteraard moet het wel reeel zijn, maar Matusiwa maakt een prima ontwikkeling door, is inmiddels reserve aanvoerder en heeft nog een paar jaar contract. Dus erg belangrijk voor de fc. Ik denk zelf dat het bedrag van de zomer hoger zal uitpakken dan de bedragen die de fransen wilden betalen.

 

Hoekie10-11-2020 om 22:30

metworst@ Je schat de impact wat supporters op een website overal verkondigen hoger in dan dat ik doe. Ik baseer mij veel meer op het marktprincipe van vraag en aanbod. Natuurlijk zal er altijd enige druk worden uitgeoefend door supporters om een speler wel of niet te verkopen maar doorslaggevend zal dat niet zijn is mijn mening.

Ik ben het niet vaak met Andries eens maar zijn conclusie dat hij regelmatig nog schoonheidsfoutjes maakt, tellen zwaar mee als je de hoofdprijs wilt vragen. Als Matusiwa zich verder doorontwikkelt, verdwijnen ook de foutjes en verhoogt dat zijn marktwaarde. Matusiwa zit nog lang niet aan zijn plafond van mogelijkheden, dat zien de scouts echt wel, maar elke momentopname bepaalt wel de marktwaarde van dat moment.  

Metworst11-11-2020 om 07:18

Zeker waar dat hij nog veel kan verbeteren, maar hij is voor ons wel een zeer waardevolle speler aan het worden. Een meester in balafpakken, maar aan zijn voortzetting schorte het nogal eens. Maar daarin maakt hij ook stappen, zondag vond ik hem ook erg goed voetballen. 

 

Andries10-11-2020 om 18:06

Matusiwa laat nog steeds steekjes vallen.

En dan rennen om de vergissing goed te maken.

Een goede balafpakker.

Ja als je fouten maakt dan....

Als de steekjes er uit zijn dan is ook Matusiwa klaar voor wat grotere werk.

Er zijn meer FC ers die steekjes laten vallen.

Die steekjes moeten er dus ook uit.

De FC is voor spelers een verbeter opleidings centrum.

Zolang deze spelers steekjes laten vallen dan hoeft de FC niet bang te zijn dat andere clubs voor deze spelers in de rij gaan staan.

Grote clubs kunnen namelijk geen steekjes laten vallen.

Pietjepal10-11-2020 om 18:18

Matusiwa daar heeft de Franse markt goed weet van. De vraag is ook welke competitie hij zelf wil. Ik ben blij dat hij bleef, hij bleef snel goed trainen en kent geen off-days. Zeefuik gaat nog niet lekker. Minstens zoveel talent maar gaat net zo opzichtig in de fout als bij ons in het begin. Dat had ik absoluut niet verwacht. Hopelijk krijgt ie ze op een rij want ik gun Berlin dezelfde schitterende verdedigende acties zoals tegen Babel.

Fan op afstand11-11-2020 om 15:03

Matusiwa opgeroepen voor Jong Oranje. Mooi voor speler en club.

opa15-11-2020 om 13:30

Heeft Romano wel de goede keus gemaakt?

TomOkker16-11-2020 om 07:23

Z'n debuut bij Jong Oranje is dan ook een mooie beloning. Er zat sowieso een groen wit randje om de wedstrijd van gistermiddag. Naast Matusiwa konden we ook Sierhuis, Zeefuik enReis weer begroeten en dat allemaal onder leiding van, van de Looi.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!