Terug

Deel deze pagina:

[Update 20 januari] Boerenmacht transfertalk

Door Sven Heikens 85 reacties

De Groningse transfergeruchtenmachine draait inmiddels weer op volle toeren. Gaat Padt verlengen? Of vertrekt hij aan het eind van dit seizoen transfervrij? Kan Groningen de ongelukkige Te Wierik verleiden tot een terugkeer in Groningen? En wie is die Scandinavische keeper die waarschijnlijk deze winter al gehaald wordt? 

Praat mee in de reacties!

Update 7 januari - Volgens het Zweedse medium Expressen heeft het Zweedse Häcken een bod van FC Groningen geaccepteerd op Irandust. Zou dit de aanvallende versterking zijn, waar Fledderus het over had? Daleho Irandust is een 22-jarige aanvallende middenvelder.

Voltooide transfers:

IN

      Mike te Wierik - contract voor 3,5 jaar

      Per Kristian Bråtveit - Huur + optie tot koop

UIT:

      Remco Balk - transfer naar FC Utrecht

      Thomas Poll - verhuur halfjaar aan FC Dordrecht

NA DIT SEIZOEN:

      Sergio Padt vertrekt transfervrij naar Ludogorets

      Radinio Balker komt transfervrij over van Almere City FC

 

Reacties:
Fan op afstand30-12-2020 om 10:08

Volgens verschillende bronnen zou onze FC gaan voor een keeper uit Noorwegen. Bratveit genaamd. Voor mij onbekend maar zal wel iets hebben anders zou Fledderus er geen werk van maken. 
Daarnaastben ik benieuwd wat er in de winterstop nog meer binnen gehengeld wordt want dat er iets bij moet voor aanvang 2e helft competitie is duidelijk. Er zijn verschillende namen genoemd o.a. een speler uit het Oostblok en daarnaast werden namen genoemd van spelers uit Scandinavië. Kijken wat er komt.

ChiChi30-12-2020 om 10:41

Ik heb grote vraagtekens bij deze keeper!

Is bij zijn club  de reserve keeper en op de bank beland..........

Is geen goed teken.

Plattil30-12-2020 om 13:09

Vanuit de Noorse media":

Maar Tommi Vaiho maakte het seizoen van zijn leven en werd vorig jaar een van de grote gouden helden en de Noorse doelman kreeg de meest versleten bank. In 2020 waren er 18 wedstrijden en 19 tegendoelpunten en vijf doelpunten gescoord voor de Noor, die eerder dit jaar ook zal worden opgeroepen voor het Noorse "nationale noodteam".

Eerst even verdiepen en dan kommentaar leveren.

Marco30-12-2020 om 10:57

El Khayati vastleggen.

 

Keeper wordt gehuurd,  dus financiële risico's zijn beperkt. Misschien is het wel een heel goede keeper.

hermank196930-12-2020 om 11:07

Wij hebben een jonge top scout dus dat komt wel goed.

Al heeft hij nog geen teen op ons grondgebied gezet, oordeel niet en wees positief. Negatief doen kan altijd nog.

Herman Badkuip30-12-2020 om 11:09

Geweldig weer een onvervalste Viking bij FC Groningen....Per Kristian Bratveit, een 24-jarige keeper voor de neus van Heerenveen weggekaapt! Zij konden hem niet betalen of heeft onze gelouterde spits Jörgen Strand Larsen een rol gespeeld? Hoop dat er nog een aantal talenten uit het hoge noorden [Noorwegen en Zweden] bij ons komen voetballen. Zijn altijd spelers met de juiste vechtersmentaliteit, die in FC Groningen een springplank zien naar de Europese top! Maar....je moet deze jonge, gretige, talentvolle voetballers wel even de tijd geven, dat hebben wij ondervonden met Alexander Sörloth...

JPS30-12-2020 om 11:53

Goed werk - niet afwachten maar gewoon doorgaan. Deze keeper kan je nu toch niet als slecht beoordelen. Heeft debuut gemaakt bij Noors elftal zal een andere keeper zijn dan Padt.

Oeleoptak30-12-2020 om 13:36

Padt is goed. Heeft soms fabelachtige reddingen. Maar heeft ook minpunten zoals uittrappen en zit bij hoge ballen ook nog wel eens mis. 

En met 24 jaar zit je als keeper nog volop in ontwikkeling. Ben benieuwd.

Johan30-12-2020 om 13:46

Ken deze keeper verder niet maar zal goed zijn. Wat ik me afvraag is zal hij ook gelijk al gaan keepen? Want wat heeft eerst huren met optie tot koop anders voor zin als je hem niet in wedstrijden beoordelen kan? 

kees30-12-2020 om 14:23

dat is nou net de CLOU  !   :  Padt denkt ( nu ) aan AVONTUUR, EN  het beste aanbod qua geld, en door het NU al aantrekken van deze keeper  is de club niet afhankelijk van een wurgconstructie bij zijn onderhandelingen: zoiets als:" ik keep toch wel, en ga lekker cashen en zo eind van contract transfervrij de deur uit "..  Ik denk dat deze Noorse keeper, die schat ik in een lijnkeeper is, wel  een stel prima reflexen heeft  en gezien zijn status bij de Zweedse kampioen en Noorse Nat XI ook voor Groningen ballen eruit zal halen !

en over Padt:  ach hij zal ook wel soms op de bank komen  als de club genoeg heeft van zijn getouwtrek..of Padt is al officieus "weg"naar een andere club, dat kan natuurlijk ook in een constructie die we eerder hebben gezien: nu elders tekenen bij een club  voor contract per zomer 2021...jammer dat Groningen daar dan niks van ziet...clubliefde...hou op.

en SCHeerenveen?.... hahaha

 

appie happie30-12-2020 om 14:43

Kees lach niet te hard,straks gaat Padt naar Heerenveen

A Matter of Honor30-12-2020 om 16:32

Nee Appie, Padt wil toch graag "cashen", nou dan moet hij niet bij Akkrum-zuid zijn want die lopen er allemaal met magere gezichtjes rond omdat ze geen geld hebben om eten te kopen. SC-Heerenveen...........laat me niet lachen!!!

kees30-12-2020 om 17:45

@ MO'H

 zie jij dan Padt in dat Pompeblêde tricot lopen?   dan lijkt ie wel op   ...Sapperdeflap -Pipo de clown ! haha 

A Matter of Honor30-12-2020 om 19:35

Moet hij dat zeurderige volksdeuntje ook leren meezingen..............mompel,mompel.

RooieRed30-12-2020 om 15:41

Ach, Padt heeft het de laatste jaren prima gedaan bij FCG en was waardevol. Begrijpelijk dat hij wat uitgekeken raakt en toe is aan iets nieuws. Gewoon laten gaan en nog wat poen beuren. Met de huidige twee reserve keepers en de nieuweling hebben we voldoende potentie tussen de palen staan. Heb liever eentje die er nog vol voor gaat, dan iedere seizoenshelft gecollecteer om geld.

Padt heeft de nodige punten gepakt voor FCG, maar had ook regelmatig wat foutjes (zie Emmen en Heracles nog vrij recent). Overall gezien had FCG een prima keeper aan Padt, maar vers bloed lijkt me beter ook voor de spirit in het team.

Marco30-12-2020 om 17:05

Zie Padt graag het seizoen afmaken. Is een keeper die al vaak heeft bewezen het verschil te kunnen maken, maar ook in de communicatie en organisatie is een wisseling niet snel een verbetering.

Goed voor Larsen dat hij een Noors maatje krijgt.

DanMan197130-12-2020 om 17:53

Voorspelling: als Bratveit echt een goede keeper is (wat ik wel verwacht, anders halen ze hem niet), dan verhuist Padt in januari naar de bank. Voor het einde van de transferwindow zal hij verhuizen naar het 2e niveau in Duitsland of Engeland. Win win situatie lijkt me.

grunn196730-12-2020 om 18:31

Dit is de 2de keeper van die Zweedse club, word ik niet echt enthousiast van. Krijg het gevoel dat we de reserve keeper van Heracles halen.

Zal wel nix kosten.

DanMan197130-12-2020 om 18:56

Ondanks enkele negatieve reacties ben ik optimistisch over deze jongen. Ja ik weet het; een YouTube filmpje draai je alleen van de hoogtepunten. Toch is hij eerder dit jaar opgeroepen voor zijn nationale ploeg. Ook hier weer de kanttekening dat de A-selectie in quarantaine moest. Maar hij werd echt niet opgeroepen omdat hij van die mooie plakplaatjes op z'n lichaam had.

kees30-12-2020 om 19:14

ja man...met een complete adelaartattoo in z'n nek  ...

appie happie30-12-2020 om 19:17

Uiteraard moet/mag iedereen het zelf weten maar,

 

Al die tattoo 's  helaas moet ik er niks van hebben..tis gewoon belachelijk.Geen gezicht..

A Matter of Honor30-12-2020 om 19:42

Je bent voor je leven getekend met een tattoo. Vroeger hadden alleen zeelui hun naam op hun buik getattoeerd, zo konden ze geïdentificeerd worden als hun schuit verging en hun body ergens aanspoelde..................leuk verhaaltje hé

kees30-12-2020 om 19:56

nee nee

 

een gouden oorringetje voor de vinder...en voor een sober graf als het lijk  aangespoeld was "in verre oorden"

en een tattoo met een anker of de tekst Mother erop...

tegenwoordig zou een postcode alleen volstaan...  maar ja, een Viking had ook zo'n hoornen-helm...toch

A Matter of Honor30-12-2020 om 23:57

Een gouden ringetje stamt uit de tijd van de zeerovers. Een tattoo op de buik hadden b.v. de vissers uit het dorp Pearsens-Moddergat in het Noorden van Friesland. Een anker op de arm met Moeder erop waren voor de moederskindjes op zee.

Zeeman30-12-2020 om 20:11

Maak je niet druk over een tattoo, welke voetballer heeft tegenwoordig geen tattoo, de meeste zitten eronder. Het gaat om zijn prestatie of niet?

Lijkt me een goeie opvolger van Padt, niks mis mee. 

Eerst zien dan oordelen, maar sommige mensen hebben hun oordeel al klaar voordat hij ook maar 1 minuut heeft gespeelt voor de FC.

Zou me niks verbazen dat hij gelijk in de basis staat straks en dat Padt op het 2e plan beland.

Ronnie 30-12-2020 om 22:23

Eens met de opmerking over dat de specialisten op dit forum het oordeel alweer klaar hebben. De beste man is hier nog niet eens en is al afgeschreven. Iets met azijn en zeikerds

ik denk dat Padt gewoon blijft staan. Die noor kan dan mooi een beetje wennen, nederlands leren zodat hij de verdediging kan coachen en wennen aan de competitie.

Goed ook dat ze niet op Padt wachten., goede keeper, maar daar zijn er wel meer van. En weer door

Rob197031-12-2020 om 08:17

Waarom halen wij nooit goede spelers, en de andere clubs wel, is hier wel aan de orde. Zolang niemand deze keeper heeft zien spelen kun je geen oordeel geven. Fledderus heeft juist goed ingespeeld op de mogelijke vervanger van Padt, en dat valt hem te prijzen. Wie weet is het een topper, met de perfecte leeftijd voor een vervolg. Mocht hij geen bal vangen, kan hij in de zomer weg, en is er tijd genoeg om een vervanger te halen. Goede transfervrije keepers zijn moeilijk te vinden, waarom dan niet deze constructie. Een keeper van 30 heb je ook maar twee jaar,  dan liever een keeper die al bagage heeft, en zich door kan ontwikkelen.

Padt, kwam in de wedstrijd tegen Aberdeen ook maar 2 cm van de grond, en dat is ook allemaal goed gekomen. 

kees31-12-2020 om 10:45

@ Zeeman

NOMEN EST OMEN  ( Latijn, betekent: de naam is een voorteken ! 

TomOkker30-12-2020 om 20:13

Wat een gezeur om een keeper, over het algemeen hebben we altijd redelijke keepers gehad, okay Padt staat wellicht bij menigeen in de top 3 maar gun hem nou z'n transfer.

A Matter of Honor31-12-2020 om 00:03

Ja hoor, jong. Als Padt niet wil bijtekenen mag hij in deze winterstop nog wel weg, kunnen we nog een paar centen aan hem verdienen. D 'r is niemand groter dan de club, óók Padt niet dus niet bijtekenen, gauw wegwezen. D 'is geen hand vol maar een land vol keepers.

kees31-12-2020 om 11:07

korte huurconstructie met een optie tot  koop is slim!, en heeft alleen maar voordelen.   Vergeet niet dat Ko Itakura en Matusiwa en Leal ( en anderen? ) na dit seizoen  weg zijn.

Gezeur mag je vinden TomOkker, maar dat getreuzel en getrek zoals Padt (vaker) doet  (bijv. bij die Emmen-flirt ) is ergerlijk, net als zijn schijngeblesseerdheid in de 80 ste minuut ... de laatste keer toen de scheids rennend erbij kwam, en zei:  "ga staan!", toen sprong ie meteen overeind...maar, een beetje autoriteit of leiding heeft Padt wel nodig...voor de rest keept ie prima   

TomOkker02-01-2021 om 08:56

Het enige wat ik wil zeggen Kees, het zijn maar passanten. Wat een speler allemaal zegt en roept, daar denk ik sinds Suarez heel anders over. Wil je gaan dan ga je gewoon en is het aan FCG om vervanging te zoeken en dat hebben ze nu gedaan. Voldoet ie niet dan gaan we verder zoeken, zo moeilijk is het allemaal niet. Alleen de vijver en de portemonee is kleiner geworden, maar dat geldt met een een paar uitzonderingen, voor alle clubs.

RKR31-12-2020 om 11:24

Als Padt niet verlengt gaat ie banken of weg zodat ze nog een beetje aan hem overhouden. Ben benieuwd of hij zijn hand niet overspeelt, en er daadwerkelijk interesse van een stap hoger in hem is.

FC NL05031-12-2020 om 13:08

Volgens een Noorse journalist worden de papieren/contracten tussen Bratveit en de FC op dit moment getekend !

 

Bron : Arilas Ould-Saada op Twitter: "Per Kristian Bråtveit signerer for FC Groningen i dette øyeblikk. Utlån med opsjon på kjøp til sommeren. ???????????? @DIF_Fotboll @fcgroningen https://t.co/hzzeSEGIrg" / Twitter

ChiChi31-12-2020 om 13:19

Als je het kan missen: zie dan af van COMPENSATIE, het geld voor s.k.heb  je toch al uitgegeven.

Zie op de site van de supp.verg.

Het helpt onze F.C. ontzettend veel, ook i.v.m. eventuele nieuwe aankopen!!!!!      Dus DOEN als je een groenwit hart hebt en het kan missen!

Iedereen een prettige jaarwisseling en een gezond en sportief 2021.

Hoekie31-12-2020 om 14:50

 ik doe mee

FC NL05031-12-2020 om 14:45

FC Groningen heeft komst van Per kristian Bratveit bekend gemaakt via de site.

 

Bron : FC Groningen huurt Noors international Bråtveit - FC Groningen

 

Ik ben bang dat Sergio deze winter al vertrekt, want anders had Groningen net zo goed kunnen blijven doorgaan met huidige 3 keepers.

Oeleoptak31-12-2020 om 18:00

Hij is niet superlang (1,84). Vind ik voor een keep altijd wat minder. Maar we gaan het ziet...

Fan op afstand31-12-2020 om 20:30

Hoop niet dat Fledderus uit gaat buiken nu hij een eventuele vervanger voor Padt binnen heeft. Kan nog rustig wat extra bij zoals Ter Wierik en voor het middenveld en voorhoede is ook nog wel wat ruimte. Heb verschillende namen op dit forum voorbij zien komen maar las op een ander forum dat een hier genoemde speler ( Isherwood)naar de buren gaat. Dacht Darmstadt. Dus we zijn niet de enige jagers. Hoop dat Fledderus dit ook volgt en na de wintertransfer periode pas uit gaat buiken.

kees01-01-2021 om 09:16

@ Fan op afstand

ik ben er eigenlijk van overtuigd dat FC Groningen ( ondanks alle financiële zorgen ) in deze winterperiode nog een paar mutaties gaat aanbrengen:  het verloop in de zomer is gewoon te groot: 3 of 4 basisspelers gaan einde seizoen weg vanwege einde huurperiode...en om in de zomer niet weer in een situatie terecht te komen zoals met Harroui/Sparta waar er altijd wel 2 of 3 andere clubs lachend met een goede speler weglopen (!) liggen er juist in deze tijd kansen.   

Ik ben als een klind zo blij dat de nieuwe scoutingstructuur op basis van data enz.  al deze keer wat heeft opgeleverd... Natuurlijk niet teveel geblesseerden steeds halen !  ( hoewel Van Dijk -van Willem II - ook ziek was en zich meer dan voortreffelijk heeft hersteld ) Nog steeds is het criterium bij FC G van niveau jeugd- of A international, ook werd hier met Dammers een uitzonderiung gemaakt. 

Ik verwacht in 2021 een degelijke seizoenshelft, zodat de voorsprong "op het peloton van middenmoter-clubs"  misschien een zetje in de rug is...

Allemaal de beste wensen trouwens... lekker je mening geven, zet een ander op BM maar aan het denken  

misschien rond  april weer publiek in de stadions  ??

BOUWE02-01-2021 om 17:49

Ze kunnen nu nog wat ontvangen dus zou ik het doen je hebt een goede keeper gehaald zonder dat je hem op de bank zetten dat is geld weggooit je moet hem ook gebruiken en als padt toch weg wil dan kun je nou wat geld ontvangen en als je wacht tot mei loopt hij gratis weg dan heb je 0,0 dus zo moeten we het ook zien 

appie happie02-01-2021 om 18:19

Padt naar Bulgarije

Nou dat is een hele stap vooruit.

 

Hij gaat echt geloof ik.

daar word ik nu niet vrolijk van..

piethoane03-01-2021 om 20:24

El Khayati zijn contract bij Qatar SC is nu officieel ontbonden en is hiermee transfervrij. Goede versterking voor ons middenveld? We missen toch nog een speler met een beslissende pass in de benen naar mijn mening. Denk dat hij dit wel kan brengen.

FC NL05004-01-2021 om 10:35

In een kort/klein interview met DVHN sluit Fledderus de komst van Harroui zo goed als uit ivm interesse van meer kapitaalkrachtigere clubs dan Groningen.

 

Achter de schermen is men nog bezig met Te Wierik, maar die dient dan eerst een oplossing te vinden voor zijn tot 2023 lopende contract bij Derby County

AGS04-01-2021 om 23:42

Te wierik is vooralsnog geen optie en nu niet in beeld ! Ze zijn met een andere speler bezig waar ik de naam niet van weet helaas ! 

Herman Badkuip05-01-2021 om 10:22

Tis toch niet te geloven, Joshua Zirkzee van Bayern München wordt gehuurd door Heracles Almelo....Kom op Arjen Robben laat je in München horen, dit grote talent moet bij FC Groningen gaan scoren!  

FC NL05005-01-2021 om 12:02

Ik weet dat Groningen afgelopen zomer in de laatste dagen van de window met Zirkzee bezig geweest, maar toen kwamen ze er niet met Bayern München uit qua salarisverdeling van Zirkzee Groningen wou namelijk dat Bayern ook een deel zou doorbetalen alleen wou Bayern dat niet en toen is stukgelopen 

Herman Badkuip05-01-2021 om 13:12

Klopt helemaal, maar van de zomer wilde Zirkzee nog bij Bayern blijven....de situatie ligt nu wel even anders. Zou toch nog een keer een poging wagen als ik Fledderus was....

FC NL05006-01-2021 om 14:06

Las gisteren dat de namen van Anton Donkor een Duitse linksback/linker aanvaller zou rondzingen bij FC Groningen en zag ook dat Souffian el Karouani een linksback van NEC interesse zou hebben gewekt van de FC.

 

Weet iemand of deze 2 namen inderdaad rondzingen ?

 

@AGS : Kan het zijn dat 1 van deze 2 spelers de verdediger is waarmee de FC op moment mee bezig is ?

Zeeman06-01-2021 om 18:21

Lees net op VP dat Padt in ieder geval blijft tot einde seizoen en dan nr Bulgarije gaat. 

Remco Balk weigert zijn verbeterde contract te verlengen, wil met andere clubs praten, zal wel zijn zaakwaarnemer zijn die tegen zit zoals gewoonlijk.

Fledderus heeft zijn aanbieding al ingetrokken en is niet blij met Balk zijn houding.Die denkt zeker dat hij het al gemaakt heeft.

Kan beter nog een paar jaar bij de fc blijven, maar ja geld stinkt niet he? Hij overspeelt zijn hand zo wel.

 

BOUWE06-01-2021 om 19:01

We hebben een goede keeper gehaald die moet je nu in werken hij heeft een half jaar er voor en laat hem ook een paar wedstrijden mee doen de huurprijs gaan wel door en we hebben een optie tot koop dus nu gewoon vast leggen en nu gewoon een basis plaats geven dat geeft ook vertrouwen in hem

TomOkker06-01-2021 om 19:24

Ik zou Padt meteen op de bank zetten en hem thee laten schenken in de rust.

Pietjepal07-01-2021 om 18:43

Hihi

Fan op afstand06-01-2021 om 21:29

Inderdaad. Hoe wil je anders onze nieuwe keeper laten wennen aan het elftal en het Nederlands voetbal. Om en om laten keepen?

FC NL05007-01-2021 om 11:23

FC Groningen heeft zich bij Almere City/zaakwaarnemer gemeld voor Radninio Balker een talentvolle centrale verdediger die de laatste 18 maanden een prima indruk heeft achtergelaten bij Almere City in de KKD.

 

Bron : FC Groningen wil zich versterken met Radinio Balker - RTV Noord

Johan07-01-2021 om 11:57

Goeie speler maar speelt daar nu rechtsback en is wel blessuregevoelig.

FC NL05007-01-2021 om 11:59

@Johan : Hij normalieter als centrale verdediger, maar speelt nu als rechtsback ivm feit dat daar nood aan de man is 

 

Marco07-01-2021 om 15:39

Onbegrijpelijk dat Groningen el Khayati nog niet is vastgelegd. Geef de speler een contact tot einde seizoen met een eenzijdigr optie voor nog 2 jaar. Eerste halfjaar zal salaris grotendeels door overheidsloonsubsidie betaald worden, kun je daarna verder zien.

Met het loodzware wedstrijdprogramma van de komende weken is kwaliteit, doelpunten, creativiteit en ervaring nodig, anders staan we weer snel op plek 10. 

Alf07-01-2021 om 16:31

Onbegrijpelijk? Wat is er onbegrijpelijk aan dat hij gewoon te duur is?

kees07-01-2021 om 16:33

denk je dat MJF al z'n geheimen nu prijsgeeft?  er komt nog vast ook nog wel een creatieve / scorende  middenvelder..wie dat ook moge zijn

heel goed  ! : ik vind dat dce club steeds een half seizoen vóórsorteert op een te verwachten nieuwe situatie... zo voorkom je dat het elftal opeens een kwaliteitsval maakt bij vertrek of blessures.  Matusiwa bijvoorbeeld: blijft die bij FCG topt de zomer?_ waarswchijnlijk wel schat ik in; dan  zal bij vertrek minstens met een even goede voetballer als hij is, er meteen moeten staan... die is nooit goedkoop! geldt ook voor die tweede aanvaller.

Anders is het in geval van Hintum, El Hankouri, Padt... dat kan je meestal repareren vanuit huidige selectie

 

update 7-1:  Irandust uit Zweden is een  sterke en snelle, bekeken  speler die uit alle hoeken kan scoren...een aanwinst ! 

 

A Matter of Honor07-01-2021 om 17:01

Nait vekeerd, die gozer ken  haard loop'n, mor of e ook voetbal'n ken dat mot'n we nog zain. Lot em maor komm'n den kinn'n we zain wat e ken.

Nachtwacht07-01-2021 om 20:35

Vraag me af of el Khayati wel meerwaarde heeft voor de FC. Zit geen restwaarde op en was in zijn laatste ADO jaar ook flink wat wedstrijden onzichtbaar. De eerste beelden van Irandust zijn wel veelbelovend... lijkt wel een Ziyech.

Fan op afstand07-01-2021 om 21:02

Balker en Irandust lijken mij prima aankopen. Hoop dat Balker deze winter nog aansluit. En het zou heel fijn als er nog wat verrassingen uit de hoge hoed van Fledderus getoverd zouden kunnen worden. Maar mijn inziens is er een prima weg ingeslagen, als beide spelers komen.

Andries07-01-2021 om 22:30

Fleddi is goed bezig.

Betaalbare kwaliteit.

Neus voor goede voetballers.

Vaak ook spelers die regelmatig zich blesseren.

Die spelers zijn voor een krats op te halen.

Met risico's van dien.

De beoogde Zweedse aanvallende middenvelder is weer zo'n atletische snelle voetballer.

Fleddi wil snelheid in de ploeg!

Wij hebben al een snelle Zweedse aanvaller, een kamikaze type.

Doorstomen tot hij getackelt wordt en blessures riskerend.

Hij moet dit niet zo doorzetten, want dan is hij de bal kwijt en heeft de kamikaze aanval niets opgeleverd.

Dat is Gusmundson dus.  

Advies: even afremmen en een pass geven of op doel schieten.

Tot nu toe schoot hij ook niet met scherp, losse flodders dus.

Dit moet beter.

Wat is er met Vecchia.

Komt dus niet.

Het is deze maand een komen en gaan van spelers.

Weer leuk om te zien hoe dit afloopt.

Spelers willen liever niet in de winter verkassen.

Dat had Padt ook door.

Het is momenteel bar koud in Bulgarije, land klimaat.

Zodra Padt een bal doorlaat, terwijl hij over zijn transfer nadenkt, wordt Padt gewisseld en mag de stand in laten zien wat hij voor

de FC kan betekenen.

Deze keeper hoeft geen overhemd met lange mouwen, de mouwen heeft hij laten tatoueren.

Buijs heeft dat ook.

Als je goedkoop wilt dan moet je een pak laten tatoueren.

Of ondergoed.

Dan kan je gelijktijdig douchen en de was doen.

Persoonlijk vind ik tatouaches lelijk en onnatuurlijk.

Blijf je lichaam af.

Nu naar Utrecht.

Buijs moet het moraal oppompen.

Het jaar goed beginnen.

En alle transfer perikels even thuis laten.

Balk weg en Balker terug.

Een ezel voor een andere ezel.

Wat zijn wij weer gemeen grappig.

Trump lacht niet meer, ook niet met kiespijn.

Het lachen heeft Joe Biden van hem overgenomen.

Iedereen is verbaast wat er gebeurd is.

De hele wereld heeft kennis kunnen maken met mensen in Amerika, die de Amerikaanse dream nooit waar hebben gemaakt of kunnen maken.

Rode petjes met rode koppen gingen voorwaarts op advies van Trump.

Dit is dus ook Amerika en geen Hollywood of Miami en noem maar op.

Amerika bulkt van miljonairs optrekjes.

De rode petjes moeten het met minder doen.

Wie wil er nog een rood petje.

Trump wil van zijn niet verkochte spullen af.

Hij heeft kalenders 2021 laten drukken, die niemand meer in huis wil ophangen.

Trump is een gelukkig man.

Het lukt hem niet te geloven dat hij verloren heeft.

Dan ben je gelukkig.  

 

FC NL05008-01-2021 om 10:39

Almere City heeft laten weten aan VI dat het Radninio Balker deze winter niet laat vertrekken naar FC Groningen, want men wil hem graag behouden ivm feit dat ze willen promoveren en ze weten dat ze Balker daarbij nodig hebben.

 

Ik ga er nu vanuit dat Groningen wel alles met Balker deze maand al rond wil maken zodat hij deze zomer kan aansluiten bij de selectie van Danny.

 

Bron :  Reon Boeringa op Twitter: "Almere City wil verdediger Radinio Balker (22) nu niet naar FC Groningen laten gaan. 'Zij hebben zich gemeld, maar wij zijn op een missie en zijn daarom niet van plan om deze maand goede spelers te verkopen', laat directeur John Bes weten. Balker is na dit seizoen transfervrij." / Twitter

appie happie08-01-2021 om 12:59

Als je geld biedt,zit je dr waarschijnlijk aan vast...2 ton oid..

Niet willen verkopen is meestal iets om de prijs omhoog te krijgen..

Fan op afstand08-01-2021 om 11:01

Jammer maar begrijpelijk. Hoop dat Fledderus toch verder gaat kijken want onze selectie is erg smal. Wil niet zeggen dat je Balker niet vast moet leggen maar probeer alsnog een verdediger te vinden die wel direct inzetbaar is. Beter mee verlegen zitten dan om verlegen zitten. Zeker als je voor Europees voetbal wilt gaan. En het blijkt dat Irandust ook nog geblesseerd is. Dus die is ook niet direct inzetbaar. Als ik het goed zie trek je nieuwe spelers aan die niet direct inzetbaar zijn. Heel spijtig maar mag aannemen dat Fledderus weet wat hij doet.

grunn196708-01-2021 om 21:57

Balker mooi bij almere houden, niet aan  beginnen. We hebben al genoeg spelers die blessure gevoelig zijn.

frankism09-01-2021 om 07:30

Ik lees allemaal verhalen over zirkzee die bij München weg moet. 

zou Robben niet even kunnen bellen? 

die zouden we er wel kunnen hebben 

Metworst09-01-2021 om 08:31

Balker is gisteravond geblesseerd uitgevallen met wéér een bovenbeenblessure. Dus nu niet halen en jezelf afvragen je of deze blessuregevoelige jongen uberhaubt wel halen moet. 

Dinamo Kiev lijkt roet in het eten te willen gooien m.b.t. Irandust, ze zouden hem voor de neus van Groningen weg willen kapen. Ik hoop dat ze al iets op papier hebben (voorcontract o.i.d.), of dat hij een heel verstandige jongen is en kiest voor een geleidelijke weg. Maar als een Kiev zich echt heeft gemeld grijpen wij denk ik mis. (hoger salaris/champions leage) Dinamo zou n.a.v. een tweet over deze aanstaande transfer hebben gereageerd, vandaar dat het zo van belang is niet eerder te lekken dan er handtekeningen zijn gezet. Daarvoor  ben je ook afhankelijk van de tegenpartij, maar daar gelijk afspraken over maken als je met elkaar in gesprek gaat lijkt me steeds meer wenselijk.

Ik wil de transferpret niet bederven hoor, maar hebben we iets te vroeg gejuigd over de aanstaande aanwinsten?

TomOkker09-01-2021 om 10:11

Het werd gebracht alsof het al nagenoeg rond was en dan lees je dit. Het blijft amateurisme ten voeten uit.

Metworst09-01-2021 om 11:10

Of het amateurisme is betwijfel ik, het lekken kan ook van de andere partij uitgaan. Volgens mij waren de clubs er al uit en is het daarna zaak er met de speler (zaakwaarnemer) eruit te komen. Beetje zoals met Diemers geggaan is 

Even afwachten, hopelijk lukt het evengoed om hem binnen te halen. (hoop doet gekken in vreugde leven:-)

Fan op afstand09-01-2021 om 12:01

Hoop is vaak een uitgestelde teleurstelling. Feit blijft wel dat Fledderus een grote druk op zichzelf gelegd heeft met zijn uitspraken zoals dat het een drukke transferperiode voor de FC gaat worden en dat men Europees voetbal wil behalen. Zeker als hij zelf al aangeeft dat de selectie nu te smal is. Zo hij heeft nog 3 weken volgens mij om iets aan de situatie te doen. Maar de mogelijkheden zullen beperkt zijn want weinig clubs zullen in deze periode gaan verkopen, zeker met alle onduidelijkheden qua Corona, zeg financiën. Ben eerlijk gezegd niet echt positief wat betreft een goede afloop, al helemaal als het om aankopen gaat die direct inzetbaar zijn. Maar laat mij heel graag positief verassen.

FC NL05009-01-2021 om 13:06

RTVNoord liet gisteren op de site optekenen dat er van een transfer van Balker in de winter geen sprake meer is, maar ik verwacht dat ze 1 deze dagen/weken wel met een persbericht komen dat Balker zich in de zomer bij selectie zal gaan voegen.

 

Quote van site RTVNoord : 

Versterkingen

FC Groningen hoopt zich deze winter zoals bekend is nog te versterken. Er ligt inmiddels een akkoord met het Zweedse BK Häcken over een transfer van Delaho Irandust. De 22-jarige aanvallende middenvelder kan in Groningen een meerjarig contract tekenen. Het is voor de Trots van het Noorden nu alleen nog wachten of Irandust ook daadwerkelijk zijn handtekening onder het contract zet.

Radinio Balker van Almere City FC komt deze winter waarschijnlijk niet meer naar Groningen.

frankism11-01-2021 om 21:13

t is een beetje stil rondom die Irandust de laatste dagen. Zit er een kink in de kabel of is alles eigenlijk al rond?

 

Daarnaast las ik ergens dat ie een blessure heeft...

 

Een middenvelder die de aanvallers kan bedienen lijkt me nummer 1 op ons wensenlijstje...

Alf13-01-2021 om 19:20

Wat betreft Balker: Almere City FC heeft gegokt en verloren. Als ze minder het onderste uit de kan hadden willen hebben hadden ze nog een mooie duit ontvangen.

Cantona13-01-2021 om 20:09

Ik hoop dat hij in de winterstop verkast zodat we nog een beetje aan hem verdienen.

Fan op afstand14-01-2021 om 11:47

Balk vertrekt na het seizoen. Geen geld. Padt gaat na het seizoen, geen geld. Warmerdam en Te Wierik vorig jaar gratis de deur uit. En Absalem gratis naar Roda. Wat mis ik hier? Is dat hoe een professionele organisatie werkt?
Op dit forum maar ook andere lees ik veel over voetballers waar de FC mee bezig zou zijn, inclusief links waarin dit aangegeven wordt en toch is, voor zover ik weet/lees, is nergens een klap op gegeven. Lees ik allemaal "fake" nieuws of vist de FC weer overal achter? M.a.w. waarom is het zo stil bij de FC?

ChiChi14-01-2021 om 12:13

Een broedende kip niet storen a.u.b. Komt goed!

Warmerdam, te Wierik, Padt etc. hun kontrakten liepen allemaal af en hebben ook nieuwe aanbiedingen van de FC gehad!

Maar kozen voor iets anders, clubs met meer geld.

Jammer, maar is niet anders.

A.u.b. geen tijd en energie meer steken in Balkie(hebben we al 6 jaar gedaan) en een half jaar op de tribune plaats laten nemen!!!!!!

FC NL05015-01-2021 om 15:52

@ChiChi : 

Ik ben het in hoofdlijnen met je eens, maar stel dat Irandust over 10 dagen laat weten niet komen dan heeft scouting/Mark-jan erg weinig tijd om te schakelen naar plan b/c dus IK vind dat hij wel eens aan Irandust mag vragen wanneer men een keuze van hem kan verwachten 

FC NL05015-01-2021 om 15:38

Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar wanneer gaat Fledderus zich toch eens wat steviger opstellen richting Irandust en diens management anders heb je als Irandust straks toch NIET kiest voor FC Groningen (bijna) geen tijd meer om te schakelen naar een plan b en eventueel een plan c 

FC NL05015-01-2021 om 16:41

FC Groningen wordt gelinkt aan Troupee van FC Utrecht die zowel als recths en linksback kan spelen, maar lijkt me dat als doorgaat hij wordt gehaald met oog op komend seizoen ik verwacht namelijk dat Groningen niet zal verder gaan met Leal na afloop van huidige seizoen.

 

Bron :  Dustin Bronius op Twitter: "Achter de schermen word hard gewerkt aan het vertrek van Gio Troupee. Het lijkt te gaan om FC Groningen met misschien een ruil constructie met Balk. Dat zal betekenen dat Arzani ook per direct terug gaat naar City. #transfertalk #fcutrecht" / Twitter

Pietjepal15-01-2021 om 17:53

Weet iemand hier iets over de kwaliteiten van Troupee? En issie dan echt beter dan Leal?

Metworst15-01-2021 om 20:33

Troupee zal dan denk ik als back up voor Dankerlui gehaald worden vermoed ik, ze hebben kennelijk geen vertrouwen in Can en is er geen jeugdspeler voor die plek aanwezig die tegen dat niveau aanzit.

Als linksback lijkt mij onnodig met Gudmundson, van Hintum, Leal en Poll in de gelederen.

Ik heb zelf zoiets van ga maar eerst een creatieve middenvelder halen. Maar mogelijk dient deze kans zich aan m.b.t. de situatie van Balk. 

Robba15-01-2021 om 22:40

Wel altijd mooi, criticasters over wat Fleddie wel/niet doet met Irandust terwijl ze vanaf de zijlijn toekijken en geen in/puts kennen. Zolang je niet weet wat er besproken is, zal ik de mening wat bijstellen..

Gezien jouw plan B/C..Het valt hem te prijzen, werd ook weer in VI gemeld, dat dit buitencategorie is. B/C zijn echt wel in beeld, maar hij zet hoog in en zal voor zichzelf echt wel een strategie uitgedacht hebben. 

En oh ja, als hij niet komt, dan zal Fleddie wel weer niet doortastend genoeg zijn.. Hoog inzetten is kans op succes nou eenmaal minder groot :D

Fan op afstand16-01-2021 om 09:34

Troupee zal wel niet komen want Balker is vastgelegd en samen met Te Wierik denk ik dat de verdediging compleet is volgens de FC.  Wat ik wel zeer betreur is het feit dat hier uit opgemaakt kan worden dat Ko inderdaad terug gaat. Zeer zeer spijtig. 
Dan is het dus nu wachten op aanvallende versterkingen. Aardig stil rond Irandust trouwens. Zou hij nog steeds niets besloten hebben? 

PDI16-01-2021 om 11:17

Z.s.m. het contract van Van Hintum verlengen!

Pietjepal16-01-2021 om 13:00

Welke opties heeft Irandust? Kan maar zo dat een grote Europese club hem heeft gezegd even af te wachten in het kader van ontwikkelingen bij die club. Een jong talent wordt om de oren geslagen met grote aanbiedingen weten we, zie ook Balk. Wat gunstig is dat de FC goed presteert en de scouting & fledderus ook. Die gouden generatie van Groningen kun je inmiddels wel een boek over schrijven man wat is er veel gebeurd in een jaar. Ben zeer benieuwd naar de 2e gouden generatie weet ik eigenlijk niks van of daar sprake van is. Heel fijn dat alle spelers nu echt een uniforme vechtersmentaliteit hebben waarop is gescout en tot uiting komt in training, wedstrijd en in interviews. Beste voorbeeld: Mo. Drek, ook van mij, toch focus houden op 1 ding: beter worden. Groningen de club van jezelf verbeteren en teamspirit en 90 minuten vechten. Erg erg knap. Ook de enige manier in de huidige eredivisie om niet failliet te gaan zo zonder suikeroom of investeringsmaatschappij. De Atalanta - methode. Slim aankoopbeleid, keihard werken door alle spelers, waarmee chronisch een bovenmatige prestatie mogelijk is waardoor meer inkomsten etc etc.

 

 

Herman Badkuip16-01-2021 om 13:39

Zie onze Japanse superster Ko Itakura nog niet zo snel vertrekken hoor, tis een kwalitatief goede Eredivisiespeler, die alleen nog maar kan groeien bij een subtopper als FC Groningen. Nog veel te vroeg voor een Europese topclub in Engeland, Spanje of Duitsland. Als ze bij Manchester City slim zijn, laten ze hem ook komend seizoen nog bij de FCG spelen, om hem daarna te verkopen aan een Europese topper. Hoop dan wel, dat onze club een flink percentage van de verkoopprijs af kan dwingen! Een ieder in Europa weet, dat onze toppers [Suarez-van Dijk-Hateboer-Sörloth] uiteindelijk bij een Europese topploeg terecht komen!

Roelofsky16-01-2021 om 14:50

Meende dat Ko Itakura vorig seizoen voor 3 miljoen gekocht kon worden... Dat is natuurlijk voor FC begrippen ontzettend veel geld. Maar ik zou daar toch eens serieus over na gaan denken. Als de jappanner zich zo door ontwikkeld dan brengt die het drie dubbele op. Hebben wij er sportief plezier van en de club financieel....

appie happie18-01-2021 om 19:19

Als je de helft  biedt krijg je hem ook.

Hoekie18-01-2021 om 20:25

Was dat maar waar Appie Happie. Voor dat geld haal je nergens zijn kwaliteit. 

Fan op afstand17-01-2021 om 18:45

Te Wierik is goedgekeurd en gaat morgen voor 3,5 jaar tekenen. Gelukkig. En nu Van Hintum nog.

BOUWE18-01-2021 om 19:13

Inderdaad ter wierik is terug en van hintem nog even bijtekenen 

Fan op afstand18-01-2021 om 19:30

Tja als Balk nu al weg gaat wordt het heel mager aangaande het middenveld en voorhoede. Qua aantallen maar ook qua blessures. Lopen nogal wat glazen pionnetjes rond. Dus er is echt werk aan de winkel voor Fledderus.

Via verschillende bronnen had ik toch begrepen dat Te Wierik vandaag een contract zou tekenen. Het is echter weer akelig stil bij de FC. Want heb toch ook begrepen dat Balker vast gelegd is met ingang van de zomer. Niets officieel gehoord van de FC. Zou Fledderus aan het verzamelen zijn?

BOUWE18-01-2021 om 20:38

 Volgens mij is ter wierik zondag gekeurd en vorige week was al bekend dat ze met elkaar eens waren of dit gebeurt in stilte en heeft ter wierik al getekend na de keuring welkom terug 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

 

 

piethoane20-01-2021 om 10:24

 

 

marcelfcg20-01-2021 om 19:51

Piethoane, 15x dit bericht. Kerel jij moet blauwe vingers van het tikken hebben. Alleen al voor jou hoop ik dat deze speler een topper bij ons wordt.

marcelfcg20-01-2021 om 19:51

.

Fan op afstand22-01-2021 om 13:59

Van Irandust gaat het verhaal dat hij tekent bij Toulouse. Hoop niet dat dit de speler van buitencategorie is die Fledderus bedoelt want anders kon hij de deksel wel eens weer op zijn neus krijgen na Diemers en El Hamdoui. Hij heeft nog ruim een week iets te presenteren van buitencategorie. En hoop nog steeds dat hij meerdere spelers aankondigt. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!