Terug

Deel deze pagina:

[Update 1 februari] Boerenmacht transfertalk

Door Sven Heikens 208 reacties

De Groningse transfergeruchtenmachine draait inmiddels weer op volle toeren. Gaat Padt verlengen? Of vertrekt hij aan het eind van dit seizoen transfervrij? Kan Groningen de ongelukkige Te Wierik verleiden tot een terugkeer in Groningen? En wie is die Scandinavische keeper die waarschijnlijk deze winter al gehaald wordt? 

Praat mee in de reacties!

Update maandag 1 februari - Officieel - Paulos Abraham maakt de overstap naar FC en wordt in eerste instantie een half jaar gehuurd van AIK Solna. Er geldt daarna een verplichte koopoptie. Medio 2021 tekent Abraham een contract bij FC Groningen met de duur van vijf jaar. De aanvaller die tevens Zweeds jeugdinternational is, sluit zich per direct aan bij het eerste elftal. 

Mark-Jan Fledderus toont zich bijzonder verguld met deze nieuwste aanwinst en had niet gedacht vlak voor het sluiten van de markt, Abraham voor FC nog haalbaar zou zijn gezien de concurrentie. De pas achttienjarige geldt als één van de grootste Europese talenten in zijn leeftijdscategorie. In Zweden debuteerde Paulos Abraham op zijn 17e op het hoogste niveau, scoorde drie goals en gaf vier assists. 

Fledderus omschrijft de Zweed als multi inzetbaar op alle aanvallende posities. Een voetballer met snelheid, sterkte dribbel en een goede individuele aktie. Een teamspeler met een enorme werklust.

Update zondag 31-januari - Volgens VI zal Nigel Bertrams FC Groningen gaan verlaten voor PEC Zwolle. De transfer is nog niet bevestigd door FC Groningen. Daarnaast is het morgen deadline day, gaat FC Groningen de aanvallende versterking nog binnenhalen???

Update donderdag 7 januari - Volgens het Zweedse medium Expressen heeft het Zweedse Häcken een bod van FC Groningen geaccepteerd op Irandust. Zou dit de aanvallende versterking zijn, waar Fledderus het over had? Daleho Irandust is een 22-jarige aanvallende middenvelder.

Voltooide transfers:

IN

      Mike te Wierik - contract voor 3,5 jaar

      Per Kristian Bråtveit - Huur + optie tot koop

      Paulus Abraham - huur half jaar + verplichte kooptie - contract 5 jaar

UIT:

      Remco Balk - transfer naar FC Utrecht

      Thomas Poll - verhuur halfjaar aan FC Dordrecht

NA DIT SEIZOEN:

      Sergio Padt vertrekt transfervrij naar Ludogorets

      Radinio Balker komt transfervrij over van Almere City FC

 

Reacties:
Fan op afstand30-12-2020 om 10:08

Volgens verschillende bronnen zou onze FC gaan voor een keeper uit Noorwegen. Bratveit genaamd. Voor mij onbekend maar zal wel iets hebben anders zou Fledderus er geen werk van maken. 
Daarnaastben ik benieuwd wat er in de winterstop nog meer binnen gehengeld wordt want dat er iets bij moet voor aanvang 2e helft competitie is duidelijk. Er zijn verschillende namen genoemd o.a. een speler uit het Oostblok en daarnaast werden namen genoemd van spelers uit Scandinavië. Kijken wat er komt.

ChiChi30-12-2020 om 10:41

Ik heb grote vraagtekens bij deze keeper!

Is bij zijn club  de reserve keeper en op de bank beland..........

Is geen goed teken.

Plattil30-12-2020 om 13:09

Vanuit de Noorse media":

Maar Tommi Vaiho maakte het seizoen van zijn leven en werd vorig jaar een van de grote gouden helden en de Noorse doelman kreeg de meest versleten bank. In 2020 waren er 18 wedstrijden en 19 tegendoelpunten en vijf doelpunten gescoord voor de Noor, die eerder dit jaar ook zal worden opgeroepen voor het Noorse "nationale noodteam".

Eerst even verdiepen en dan kommentaar leveren.

Marco30-12-2020 om 10:57

El Khayati vastleggen.

 

Keeper wordt gehuurd,  dus financiële risico's zijn beperkt. Misschien is het wel een heel goede keeper.

hermank196930-12-2020 om 11:07

Wij hebben een jonge top scout dus dat komt wel goed.

Al heeft hij nog geen teen op ons grondgebied gezet, oordeel niet en wees positief. Negatief doen kan altijd nog.

Herman Badkuip30-12-2020 om 11:09

Geweldig weer een onvervalste Viking bij FC Groningen....Per Kristian Bratveit, een 24-jarige keeper voor de neus van Heerenveen weggekaapt! Zij konden hem niet betalen of heeft onze gelouterde spits Jörgen Strand Larsen een rol gespeeld? Hoop dat er nog een aantal talenten uit het hoge noorden [Noorwegen en Zweden] bij ons komen voetballen. Zijn altijd spelers met de juiste vechtersmentaliteit, die in FC Groningen een springplank zien naar de Europese top! Maar....je moet deze jonge, gretige, talentvolle voetballers wel even de tijd geven, dat hebben wij ondervonden met Alexander Sörloth...

JPS30-12-2020 om 11:53

Goed werk - niet afwachten maar gewoon doorgaan. Deze keeper kan je nu toch niet als slecht beoordelen. Heeft debuut gemaakt bij Noors elftal zal een andere keeper zijn dan Padt.

Oeleoptak30-12-2020 om 13:36

Padt is goed. Heeft soms fabelachtige reddingen. Maar heeft ook minpunten zoals uittrappen en zit bij hoge ballen ook nog wel eens mis. 

En met 24 jaar zit je als keeper nog volop in ontwikkeling. Ben benieuwd.

Johan30-12-2020 om 13:46

Ken deze keeper verder niet maar zal goed zijn. Wat ik me afvraag is zal hij ook gelijk al gaan keepen? Want wat heeft eerst huren met optie tot koop anders voor zin als je hem niet in wedstrijden beoordelen kan? 

30-12-2020 om 14:23

dat is nou net de CLOU  !   :  Padt denkt ( nu ) aan AVONTUUR, EN  het beste aanbod qua geld, en door het NU al aantrekken van deze keeper  is de club niet afhankelijk van een wurgconstructie bij zijn onderhandelingen: zoiets als:" ik keep toch wel, en ga lekker cashen en zo eind van contract transfervrij de deur uit "..  Ik denk dat deze Noorse keeper, die schat ik in een lijnkeeper is, wel  een stel prima reflexen heeft  en gezien zijn status bij de Zweedse kampioen en Noorse Nat XI ook voor Groningen ballen eruit zal halen !

en over Padt:  ach hij zal ook wel soms op de bank komen  als de club genoeg heeft van zijn getouwtrek..of Padt is al officieus "weg"naar een andere club, dat kan natuurlijk ook in een constructie die we eerder hebben gezien: nu elders tekenen bij een club  voor contract per zomer 2021...jammer dat Groningen daar dan niks van ziet...clubliefde...hou op.

en SCHeerenveen?.... hahaha

 

appie happie30-12-2020 om 14:43

Kees lach niet te hard,straks gaat Padt naar Heerenveen

A Matter of Honor30-12-2020 om 16:32

Nee Appie, Padt wil toch graag "cashen", nou dan moet hij niet bij Akkrum-zuid zijn want die lopen er allemaal met magere gezichtjes rond omdat ze geen geld hebben om eten te kopen. SC-Heerenveen...........laat me niet lachen!!!

30-12-2020 om 17:45

@ MO'H

 zie jij dan Padt in dat Pompeblêde tricot lopen?   dan lijkt ie wel op   ...Sapperdeflap -Pipo de clown ! haha 

A Matter of Honor30-12-2020 om 19:35

Moet hij dat zeurderige volksdeuntje ook leren meezingen..............mompel,mompel.

RooieRed30-12-2020 om 15:41

Ach, Padt heeft het de laatste jaren prima gedaan bij FCG en was waardevol. Begrijpelijk dat hij wat uitgekeken raakt en toe is aan iets nieuws. Gewoon laten gaan en nog wat poen beuren. Met de huidige twee reserve keepers en de nieuweling hebben we voldoende potentie tussen de palen staan. Heb liever eentje die er nog vol voor gaat, dan iedere seizoenshelft gecollecteer om geld.

Padt heeft de nodige punten gepakt voor FCG, maar had ook regelmatig wat foutjes (zie Emmen en Heracles nog vrij recent). Overall gezien had FCG een prima keeper aan Padt, maar vers bloed lijkt me beter ook voor de spirit in het team.

Marco30-12-2020 om 17:05

Zie Padt graag het seizoen afmaken. Is een keeper die al vaak heeft bewezen het verschil te kunnen maken, maar ook in de communicatie en organisatie is een wisseling niet snel een verbetering.

Goed voor Larsen dat hij een Noors maatje krijgt.

DanMan197130-12-2020 om 17:53

Voorspelling: als Bratveit echt een goede keeper is (wat ik wel verwacht, anders halen ze hem niet), dan verhuist Padt in januari naar de bank. Voor het einde van de transferwindow zal hij verhuizen naar het 2e niveau in Duitsland of Engeland. Win win situatie lijkt me.

grunn196730-12-2020 om 18:31

Dit is de 2de keeper van die Zweedse club, word ik niet echt enthousiast van. Krijg het gevoel dat we de reserve keeper van Heracles halen.

Zal wel nix kosten.

DanMan197130-12-2020 om 18:56

Ondanks enkele negatieve reacties ben ik optimistisch over deze jongen. Ja ik weet het; een YouTube filmpje draai je alleen van de hoogtepunten. Toch is hij eerder dit jaar opgeroepen voor zijn nationale ploeg. Ook hier weer de kanttekening dat de A-selectie in quarantaine moest. Maar hij werd echt niet opgeroepen omdat hij van die mooie plakplaatjes op z'n lichaam had.

30-12-2020 om 19:14

ja man...met een complete adelaartattoo in z'n nek  ...

appie happie30-12-2020 om 19:17

Uiteraard moet/mag iedereen het zelf weten maar,

 

Al die tattoo 's  helaas moet ik er niks van hebben..tis gewoon belachelijk.Geen gezicht..

A Matter of Honor30-12-2020 om 19:42

Je bent voor je leven getekend met een tattoo. Vroeger hadden alleen zeelui hun naam op hun buik getattoeerd, zo konden ze geïdentificeerd worden als hun schuit verging en hun body ergens aanspoelde..................leuk verhaaltje hé

30-12-2020 om 19:56

nee nee

 

een gouden oorringetje voor de vinder...en voor een sober graf als het lijk  aangespoeld was "in verre oorden"

en een tattoo met een anker of de tekst Mother erop...

tegenwoordig zou een postcode alleen volstaan...  maar ja, een Viking had ook zo'n hoornen-helm...toch

A Matter of Honor30-12-2020 om 23:57

Een gouden ringetje stamt uit de tijd van de zeerovers. Een tattoo op de buik hadden b.v. de vissers uit het dorp Pearsens-Moddergat in het Noorden van Friesland. Een anker op de arm met Moeder erop waren voor de moederskindjes op zee.

Zeeman30-12-2020 om 20:11

Maak je niet druk over een tattoo, welke voetballer heeft tegenwoordig geen tattoo, de meeste zitten eronder. Het gaat om zijn prestatie of niet?

Lijkt me een goeie opvolger van Padt, niks mis mee. 

Eerst zien dan oordelen, maar sommige mensen hebben hun oordeel al klaar voordat hij ook maar 1 minuut heeft gespeelt voor de FC.

Zou me niks verbazen dat hij gelijk in de basis staat straks en dat Padt op het 2e plan beland.

Ronnie 30-12-2020 om 22:23

Eens met de opmerking over dat de specialisten op dit forum het oordeel alweer klaar hebben. De beste man is hier nog niet eens en is al afgeschreven. Iets met azijn en zeikerds

ik denk dat Padt gewoon blijft staan. Die noor kan dan mooi een beetje wennen, nederlands leren zodat hij de verdediging kan coachen en wennen aan de competitie.

Goed ook dat ze niet op Padt wachten., goede keeper, maar daar zijn er wel meer van. En weer door

Rob197031-12-2020 om 08:17

Waarom halen wij nooit goede spelers, en de andere clubs wel, is hier wel aan de orde. Zolang niemand deze keeper heeft zien spelen kun je geen oordeel geven. Fledderus heeft juist goed ingespeeld op de mogelijke vervanger van Padt, en dat valt hem te prijzen. Wie weet is het een topper, met de perfecte leeftijd voor een vervolg. Mocht hij geen bal vangen, kan hij in de zomer weg, en is er tijd genoeg om een vervanger te halen. Goede transfervrije keepers zijn moeilijk te vinden, waarom dan niet deze constructie. Een keeper van 30 heb je ook maar twee jaar,  dan liever een keeper die al bagage heeft, en zich door kan ontwikkelen.

Padt, kwam in de wedstrijd tegen Aberdeen ook maar 2 cm van de grond, en dat is ook allemaal goed gekomen. 

31-12-2020 om 10:45

@ Zeeman

NOMEN EST OMEN  ( Latijn, betekent: de naam is een voorteken ! 

TomOkker30-12-2020 om 20:13

Wat een gezeur om een keeper, over het algemeen hebben we altijd redelijke keepers gehad, okay Padt staat wellicht bij menigeen in de top 3 maar gun hem nou z'n transfer.

A Matter of Honor31-12-2020 om 00:03

Ja hoor, jong. Als Padt niet wil bijtekenen mag hij in deze winterstop nog wel weg, kunnen we nog een paar centen aan hem verdienen. D 'r is niemand groter dan de club, óók Padt niet dus niet bijtekenen, gauw wegwezen. D 'is geen hand vol maar een land vol keepers.

31-12-2020 om 11:07

korte huurconstructie met een optie tot  koop is slim!, en heeft alleen maar voordelen.   Vergeet niet dat Ko Itakura en Matusiwa en Leal ( en anderen? ) na dit seizoen  weg zijn.

Gezeur mag je vinden TomOkker, maar dat getreuzel en getrek zoals Padt (vaker) doet  (bijv. bij die Emmen-flirt ) is ergerlijk, net als zijn schijngeblesseerdheid in de 80 ste minuut ... de laatste keer toen de scheids rennend erbij kwam, en zei:  "ga staan!", toen sprong ie meteen overeind...maar, een beetje autoriteit of leiding heeft Padt wel nodig...voor de rest keept ie prima   

TomOkker02-01-2021 om 08:56

Het enige wat ik wil zeggen Kees, het zijn maar passanten. Wat een speler allemaal zegt en roept, daar denk ik sinds Suarez heel anders over. Wil je gaan dan ga je gewoon en is het aan FCG om vervanging te zoeken en dat hebben ze nu gedaan. Voldoet ie niet dan gaan we verder zoeken, zo moeilijk is het allemaal niet. Alleen de vijver en de portemonee is kleiner geworden, maar dat geldt met een een paar uitzonderingen, voor alle clubs.

RKR31-12-2020 om 11:24

Als Padt niet verlengt gaat ie banken of weg zodat ze nog een beetje aan hem overhouden. Ben benieuwd of hij zijn hand niet overspeelt, en er daadwerkelijk interesse van een stap hoger in hem is.

FC NL05031-12-2020 om 13:08

Volgens een Noorse journalist worden de papieren/contracten tussen Bratveit en de FC op dit moment getekend !

 

Bron : Arilas Ould-Saada op Twitter: "Per Kristian Bråtveit signerer for FC Groningen i dette øyeblikk. Utlån med opsjon på kjøp til sommeren. ???????????? @DIF_Fotboll @fcgroningen https://t.co/hzzeSEGIrg" / Twitter

ChiChi31-12-2020 om 13:19

Als je het kan missen: zie dan af van COMPENSATIE, het geld voor s.k.heb  je toch al uitgegeven.

Zie op de site van de supp.verg.

Het helpt onze F.C. ontzettend veel, ook i.v.m. eventuele nieuwe aankopen!!!!!      Dus DOEN als je een groenwit hart hebt en het kan missen!

Iedereen een prettige jaarwisseling en een gezond en sportief 2021.

Hoekie31-12-2020 om 14:50

 ik doe mee

FC NL05031-12-2020 om 14:45

FC Groningen heeft komst van Per kristian Bratveit bekend gemaakt via de site.

 

Bron : FC Groningen huurt Noors international Bråtveit - FC Groningen

 

Ik ben bang dat Sergio deze winter al vertrekt, want anders had Groningen net zo goed kunnen blijven doorgaan met huidige 3 keepers.

Oeleoptak31-12-2020 om 18:00

Hij is niet superlang (1,84). Vind ik voor een keep altijd wat minder. Maar we gaan het ziet...

Fan op afstand31-12-2020 om 20:30

Hoop niet dat Fledderus uit gaat buiken nu hij een eventuele vervanger voor Padt binnen heeft. Kan nog rustig wat extra bij zoals Ter Wierik en voor het middenveld en voorhoede is ook nog wel wat ruimte. Heb verschillende namen op dit forum voorbij zien komen maar las op een ander forum dat een hier genoemde speler ( Isherwood)naar de buren gaat. Dacht Darmstadt. Dus we zijn niet de enige jagers. Hoop dat Fledderus dit ook volgt en na de wintertransfer periode pas uit gaat buiken.

01-01-2021 om 09:16

@ Fan op afstand

ik ben er eigenlijk van overtuigd dat FC Groningen ( ondanks alle financiële zorgen ) in deze winterperiode nog een paar mutaties gaat aanbrengen:  het verloop in de zomer is gewoon te groot: 3 of 4 basisspelers gaan einde seizoen weg vanwege einde huurperiode...en om in de zomer niet weer in een situatie terecht te komen zoals met Harroui/Sparta waar er altijd wel 2 of 3 andere clubs lachend met een goede speler weglopen (!) liggen er juist in deze tijd kansen.   

Ik ben als een klind zo blij dat de nieuwe scoutingstructuur op basis van data enz.  al deze keer wat heeft opgeleverd... Natuurlijk niet teveel geblesseerden steeds halen !  ( hoewel Van Dijk -van Willem II - ook ziek was en zich meer dan voortreffelijk heeft hersteld ) Nog steeds is het criterium bij FC G van niveau jeugd- of A international, ook werd hier met Dammers een uitzonderiung gemaakt. 

Ik verwacht in 2021 een degelijke seizoenshelft, zodat de voorsprong "op het peloton van middenmoter-clubs"  misschien een zetje in de rug is...

Allemaal de beste wensen trouwens... lekker je mening geven, zet een ander op BM maar aan het denken  

misschien rond  april weer publiek in de stadions  ??

BOUWE02-01-2021 om 17:49

Ze kunnen nu nog wat ontvangen dus zou ik het doen je hebt een goede keeper gehaald zonder dat je hem op de bank zetten dat is geld weggooit je moet hem ook gebruiken en als padt toch weg wil dan kun je nou wat geld ontvangen en als je wacht tot mei loopt hij gratis weg dan heb je 0,0 dus zo moeten we het ook zien 

appie happie02-01-2021 om 18:19

Padt naar Bulgarije

Nou dat is een hele stap vooruit.

 

Hij gaat echt geloof ik.

daar word ik nu niet vrolijk van..

piethoane03-01-2021 om 20:24

El Khayati zijn contract bij Qatar SC is nu officieel ontbonden en is hiermee transfervrij. Goede versterking voor ons middenveld? We missen toch nog een speler met een beslissende pass in de benen naar mijn mening. Denk dat hij dit wel kan brengen.

FC NL05004-01-2021 om 10:35

In een kort/klein interview met DVHN sluit Fledderus de komst van Harroui zo goed als uit ivm interesse van meer kapitaalkrachtigere clubs dan Groningen.

 

Achter de schermen is men nog bezig met Te Wierik, maar die dient dan eerst een oplossing te vinden voor zijn tot 2023 lopende contract bij Derby County

AGS04-01-2021 om 23:42

Te wierik is vooralsnog geen optie en nu niet in beeld ! Ze zijn met een andere speler bezig waar ik de naam niet van weet helaas ! 

Herman Badkuip05-01-2021 om 10:22

Tis toch niet te geloven, Joshua Zirkzee van Bayern München wordt gehuurd door Heracles Almelo....Kom op Arjen Robben laat je in München horen, dit grote talent moet bij FC Groningen gaan scoren!  

FC NL05005-01-2021 om 12:02

Ik weet dat Groningen afgelopen zomer in de laatste dagen van de window met Zirkzee bezig geweest, maar toen kwamen ze er niet met Bayern München uit qua salarisverdeling van Zirkzee Groningen wou namelijk dat Bayern ook een deel zou doorbetalen alleen wou Bayern dat niet en toen is stukgelopen 

Herman Badkuip05-01-2021 om 13:12

Klopt helemaal, maar van de zomer wilde Zirkzee nog bij Bayern blijven....de situatie ligt nu wel even anders. Zou toch nog een keer een poging wagen als ik Fledderus was....

FC NL05006-01-2021 om 14:06

Las gisteren dat de namen van Anton Donkor een Duitse linksback/linker aanvaller zou rondzingen bij FC Groningen en zag ook dat Souffian el Karouani een linksback van NEC interesse zou hebben gewekt van de FC.

 

Weet iemand of deze 2 namen inderdaad rondzingen ?

 

@AGS : Kan het zijn dat 1 van deze 2 spelers de verdediger is waarmee de FC op moment mee bezig is ?

Zeeman06-01-2021 om 18:21

Lees net op VP dat Padt in ieder geval blijft tot einde seizoen en dan nr Bulgarije gaat. 

Remco Balk weigert zijn verbeterde contract te verlengen, wil met andere clubs praten, zal wel zijn zaakwaarnemer zijn die tegen zit zoals gewoonlijk.

Fledderus heeft zijn aanbieding al ingetrokken en is niet blij met Balk zijn houding.Die denkt zeker dat hij het al gemaakt heeft.

Kan beter nog een paar jaar bij de fc blijven, maar ja geld stinkt niet he? Hij overspeelt zijn hand zo wel.

 

BOUWE06-01-2021 om 19:01

We hebben een goede keeper gehaald die moet je nu in werken hij heeft een half jaar er voor en laat hem ook een paar wedstrijden mee doen de huurprijs gaan wel door en we hebben een optie tot koop dus nu gewoon vast leggen en nu gewoon een basis plaats geven dat geeft ook vertrouwen in hem

TomOkker06-01-2021 om 19:24

Ik zou Padt meteen op de bank zetten en hem thee laten schenken in de rust.

Pietjepal07-01-2021 om 18:43

Hihi

Fan op afstand06-01-2021 om 21:29

Inderdaad. Hoe wil je anders onze nieuwe keeper laten wennen aan het elftal en het Nederlands voetbal. Om en om laten keepen?

FC NL05007-01-2021 om 11:23

FC Groningen heeft zich bij Almere City/zaakwaarnemer gemeld voor Radninio Balker een talentvolle centrale verdediger die de laatste 18 maanden een prima indruk heeft achtergelaten bij Almere City in de KKD.

 

Bron : FC Groningen wil zich versterken met Radinio Balker - RTV Noord

Johan07-01-2021 om 11:57

Goeie speler maar speelt daar nu rechtsback en is wel blessuregevoelig.

FC NL05007-01-2021 om 11:59

@Johan : Hij normalieter als centrale verdediger, maar speelt nu als rechtsback ivm feit dat daar nood aan de man is 

 

Marco07-01-2021 om 15:39

Onbegrijpelijk dat Groningen el Khayati nog niet is vastgelegd. Geef de speler een contact tot einde seizoen met een eenzijdigr optie voor nog 2 jaar. Eerste halfjaar zal salaris grotendeels door overheidsloonsubsidie betaald worden, kun je daarna verder zien.

Met het loodzware wedstrijdprogramma van de komende weken is kwaliteit, doelpunten, creativiteit en ervaring nodig, anders staan we weer snel op plek 10. 

Alf07-01-2021 om 16:31

Onbegrijpelijk? Wat is er onbegrijpelijk aan dat hij gewoon te duur is?

07-01-2021 om 16:33

denk je dat MJF al z'n geheimen nu prijsgeeft?  er komt nog vast ook nog wel een creatieve / scorende  middenvelder..wie dat ook moge zijn

heel goed  ! : ik vind dat dce club steeds een half seizoen vóórsorteert op een te verwachten nieuwe situatie... zo voorkom je dat het elftal opeens een kwaliteitsval maakt bij vertrek of blessures.  Matusiwa bijvoorbeeld: blijft die bij FCG topt de zomer?_ waarswchijnlijk wel schat ik in; dan  zal bij vertrek minstens met een even goede voetballer als hij is, er meteen moeten staan... die is nooit goedkoop! geldt ook voor die tweede aanvaller.

Anders is het in geval van Hintum, El Hankouri, Padt... dat kan je meestal repareren vanuit huidige selectie

 

update 7-1:  Irandust uit Zweden is een  sterke en snelle, bekeken  speler die uit alle hoeken kan scoren...een aanwinst ! 

 

A Matter of Honor07-01-2021 om 17:01

Nait vekeerd, die gozer ken  haard loop'n, mor of e ook voetbal'n ken dat mot'n we nog zain. Lot em maor komm'n den kinn'n we zain wat e ken.

Nachtwacht07-01-2021 om 20:35

Vraag me af of el Khayati wel meerwaarde heeft voor de FC. Zit geen restwaarde op en was in zijn laatste ADO jaar ook flink wat wedstrijden onzichtbaar. De eerste beelden van Irandust zijn wel veelbelovend... lijkt wel een Ziyech.

Fan op afstand07-01-2021 om 21:02

Balker en Irandust lijken mij prima aankopen. Hoop dat Balker deze winter nog aansluit. En het zou heel fijn als er nog wat verrassingen uit de hoge hoed van Fledderus getoverd zouden kunnen worden. Maar mijn inziens is er een prima weg ingeslagen, als beide spelers komen.

Andries07-01-2021 om 22:30

Fleddi is goed bezig.

Betaalbare kwaliteit.

Neus voor goede voetballers.

Vaak ook spelers die regelmatig zich blesseren.

Die spelers zijn voor een krats op te halen.

Met risico's van dien.

De beoogde Zweedse aanvallende middenvelder is weer zo'n atletische snelle voetballer.

Fleddi wil snelheid in de ploeg!

Wij hebben al een snelle Zweedse aanvaller, een kamikaze type.

Doorstomen tot hij getackelt wordt en blessures riskerend.

Hij moet dit niet zo doorzetten, want dan is hij de bal kwijt en heeft de kamikaze aanval niets opgeleverd.

Dat is Gusmundson dus.  

Advies: even afremmen en een pass geven of op doel schieten.

Tot nu toe schoot hij ook niet met scherp, losse flodders dus.

Dit moet beter.

Wat is er met Vecchia.

Komt dus niet.

Het is deze maand een komen en gaan van spelers.

Weer leuk om te zien hoe dit afloopt.

Spelers willen liever niet in de winter verkassen.

Dat had Padt ook door.

Het is momenteel bar koud in Bulgarije, land klimaat.

Zodra Padt een bal doorlaat, terwijl hij over zijn transfer nadenkt, wordt Padt gewisseld en mag de stand in laten zien wat hij voor

de FC kan betekenen.

Deze keeper hoeft geen overhemd met lange mouwen, de mouwen heeft hij laten tatoueren.

Buijs heeft dat ook.

Als je goedkoop wilt dan moet je een pak laten tatoueren.

Of ondergoed.

Dan kan je gelijktijdig douchen en de was doen.

Persoonlijk vind ik tatouaches lelijk en onnatuurlijk.

Blijf je lichaam af.

Nu naar Utrecht.

Buijs moet het moraal oppompen.

Het jaar goed beginnen.

En alle transfer perikels even thuis laten.

Balk weg en Balker terug.

Een ezel voor een andere ezel.

Wat zijn wij weer gemeen grappig.

Trump lacht niet meer, ook niet met kiespijn.

Het lachen heeft Joe Biden van hem overgenomen.

Iedereen is verbaast wat er gebeurd is.

De hele wereld heeft kennis kunnen maken met mensen in Amerika, die de Amerikaanse dream nooit waar hebben gemaakt of kunnen maken.

Rode petjes met rode koppen gingen voorwaarts op advies van Trump.

Dit is dus ook Amerika en geen Hollywood of Miami en noem maar op.

Amerika bulkt van miljonairs optrekjes.

De rode petjes moeten het met minder doen.

Wie wil er nog een rood petje.

Trump wil van zijn niet verkochte spullen af.

Hij heeft kalenders 2021 laten drukken, die niemand meer in huis wil ophangen.

Trump is een gelukkig man.

Het lukt hem niet te geloven dat hij verloren heeft.

Dan ben je gelukkig.  

 

FC NL05008-01-2021 om 10:39

Almere City heeft laten weten aan VI dat het Radninio Balker deze winter niet laat vertrekken naar FC Groningen, want men wil hem graag behouden ivm feit dat ze willen promoveren en ze weten dat ze Balker daarbij nodig hebben.

 

Ik ga er nu vanuit dat Groningen wel alles met Balker deze maand al rond wil maken zodat hij deze zomer kan aansluiten bij de selectie van Danny.

 

Bron :  Reon Boeringa op Twitter: "Almere City wil verdediger Radinio Balker (22) nu niet naar FC Groningen laten gaan. 'Zij hebben zich gemeld, maar wij zijn op een missie en zijn daarom niet van plan om deze maand goede spelers te verkopen', laat directeur John Bes weten. Balker is na dit seizoen transfervrij." / Twitter

appie happie08-01-2021 om 12:59

Als je geld biedt,zit je dr waarschijnlijk aan vast...2 ton oid..

Niet willen verkopen is meestal iets om de prijs omhoog te krijgen..

Fan op afstand08-01-2021 om 11:01

Jammer maar begrijpelijk. Hoop dat Fledderus toch verder gaat kijken want onze selectie is erg smal. Wil niet zeggen dat je Balker niet vast moet leggen maar probeer alsnog een verdediger te vinden die wel direct inzetbaar is. Beter mee verlegen zitten dan om verlegen zitten. Zeker als je voor Europees voetbal wilt gaan. En het blijkt dat Irandust ook nog geblesseerd is. Dus die is ook niet direct inzetbaar. Als ik het goed zie trek je nieuwe spelers aan die niet direct inzetbaar zijn. Heel spijtig maar mag aannemen dat Fledderus weet wat hij doet.

grunn196708-01-2021 om 21:57

Balker mooi bij almere houden, niet aan  beginnen. We hebben al genoeg spelers die blessure gevoelig zijn.

frankism09-01-2021 om 07:30

Ik lees allemaal verhalen over zirkzee die bij München weg moet. 

zou Robben niet even kunnen bellen? 

die zouden we er wel kunnen hebben 

Metworst09-01-2021 om 08:31

Balker is gisteravond geblesseerd uitgevallen met wéér een bovenbeenblessure. Dus nu niet halen en jezelf afvragen je of deze blessuregevoelige jongen uberhaubt wel halen moet. 

Dinamo Kiev lijkt roet in het eten te willen gooien m.b.t. Irandust, ze zouden hem voor de neus van Groningen weg willen kapen. Ik hoop dat ze al iets op papier hebben (voorcontract o.i.d.), of dat hij een heel verstandige jongen is en kiest voor een geleidelijke weg. Maar als een Kiev zich echt heeft gemeld grijpen wij denk ik mis. (hoger salaris/champions leage) Dinamo zou n.a.v. een tweet over deze aanstaande transfer hebben gereageerd, vandaar dat het zo van belang is niet eerder te lekken dan er handtekeningen zijn gezet. Daarvoor  ben je ook afhankelijk van de tegenpartij, maar daar gelijk afspraken over maken als je met elkaar in gesprek gaat lijkt me steeds meer wenselijk.

Ik wil de transferpret niet bederven hoor, maar hebben we iets te vroeg gejuigd over de aanstaande aanwinsten?

TomOkker09-01-2021 om 10:11

Het werd gebracht alsof het al nagenoeg rond was en dan lees je dit. Het blijft amateurisme ten voeten uit.

Metworst09-01-2021 om 11:10

Of het amateurisme is betwijfel ik, het lekken kan ook van de andere partij uitgaan. Volgens mij waren de clubs er al uit en is het daarna zaak er met de speler (zaakwaarnemer) eruit te komen. Beetje zoals met Diemers geggaan is 

Even afwachten, hopelijk lukt het evengoed om hem binnen te halen. (hoop doet gekken in vreugde leven:-)

Fan op afstand09-01-2021 om 12:01

Hoop is vaak een uitgestelde teleurstelling. Feit blijft wel dat Fledderus een grote druk op zichzelf gelegd heeft met zijn uitspraken zoals dat het een drukke transferperiode voor de FC gaat worden en dat men Europees voetbal wil behalen. Zeker als hij zelf al aangeeft dat de selectie nu te smal is. Zo hij heeft nog 3 weken volgens mij om iets aan de situatie te doen. Maar de mogelijkheden zullen beperkt zijn want weinig clubs zullen in deze periode gaan verkopen, zeker met alle onduidelijkheden qua Corona, zeg financiën. Ben eerlijk gezegd niet echt positief wat betreft een goede afloop, al helemaal als het om aankopen gaat die direct inzetbaar zijn. Maar laat mij heel graag positief verassen.

FC NL05009-01-2021 om 13:06

RTVNoord liet gisteren op de site optekenen dat er van een transfer van Balker in de winter geen sprake meer is, maar ik verwacht dat ze 1 deze dagen/weken wel met een persbericht komen dat Balker zich in de zomer bij selectie zal gaan voegen.

 

Quote van site RTVNoord : 

Versterkingen

FC Groningen hoopt zich deze winter zoals bekend is nog te versterken. Er ligt inmiddels een akkoord met het Zweedse BK Häcken over een transfer van Delaho Irandust. De 22-jarige aanvallende middenvelder kan in Groningen een meerjarig contract tekenen. Het is voor de Trots van het Noorden nu alleen nog wachten of Irandust ook daadwerkelijk zijn handtekening onder het contract zet.

Radinio Balker van Almere City FC komt deze winter waarschijnlijk niet meer naar Groningen.

frankism11-01-2021 om 21:13

t is een beetje stil rondom die Irandust de laatste dagen. Zit er een kink in de kabel of is alles eigenlijk al rond?

 

Daarnaast las ik ergens dat ie een blessure heeft...

 

Een middenvelder die de aanvallers kan bedienen lijkt me nummer 1 op ons wensenlijstje...

Alf13-01-2021 om 19:20

Wat betreft Balker: Almere City FC heeft gegokt en verloren. Als ze minder het onderste uit de kan hadden willen hebben hadden ze nog een mooie duit ontvangen.

Cantona13-01-2021 om 20:09

Ik hoop dat hij in de winterstop verkast zodat we nog een beetje aan hem verdienen.

Fan op afstand14-01-2021 om 11:47

Balk vertrekt na het seizoen. Geen geld. Padt gaat na het seizoen, geen geld. Warmerdam en Te Wierik vorig jaar gratis de deur uit. En Absalem gratis naar Roda. Wat mis ik hier? Is dat hoe een professionele organisatie werkt?
Op dit forum maar ook andere lees ik veel over voetballers waar de FC mee bezig zou zijn, inclusief links waarin dit aangegeven wordt en toch is, voor zover ik weet/lees, is nergens een klap op gegeven. Lees ik allemaal "fake" nieuws of vist de FC weer overal achter? M.a.w. waarom is het zo stil bij de FC?

ChiChi14-01-2021 om 12:13

Een broedende kip niet storen a.u.b. Komt goed!

Warmerdam, te Wierik, Padt etc. hun kontrakten liepen allemaal af en hebben ook nieuwe aanbiedingen van de FC gehad!

Maar kozen voor iets anders, clubs met meer geld.

Jammer, maar is niet anders.

A.u.b. geen tijd en energie meer steken in Balkie(hebben we al 6 jaar gedaan) en een half jaar op de tribune plaats laten nemen!!!!!!

FC NL05015-01-2021 om 15:52

@ChiChi : 

Ik ben het in hoofdlijnen met je eens, maar stel dat Irandust over 10 dagen laat weten niet komen dan heeft scouting/Mark-jan erg weinig tijd om te schakelen naar plan b/c dus IK vind dat hij wel eens aan Irandust mag vragen wanneer men een keuze van hem kan verwachten 

FC NL05015-01-2021 om 15:38

Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar wanneer gaat Fledderus zich toch eens wat steviger opstellen richting Irandust en diens management anders heb je als Irandust straks toch NIET kiest voor FC Groningen (bijna) geen tijd meer om te schakelen naar een plan b en eventueel een plan c 

FC NL05015-01-2021 om 16:41

FC Groningen wordt gelinkt aan Troupee van FC Utrecht die zowel als recths en linksback kan spelen, maar lijkt me dat als doorgaat hij wordt gehaald met oog op komend seizoen ik verwacht namelijk dat Groningen niet zal verder gaan met Leal na afloop van huidige seizoen.

 

Bron :  Dustin Bronius op Twitter: "Achter de schermen word hard gewerkt aan het vertrek van Gio Troupee. Het lijkt te gaan om FC Groningen met misschien een ruil constructie met Balk. Dat zal betekenen dat Arzani ook per direct terug gaat naar City. #transfertalk #fcutrecht" / Twitter

Pietjepal15-01-2021 om 17:53

Weet iemand hier iets over de kwaliteiten van Troupee? En issie dan echt beter dan Leal?

Metworst15-01-2021 om 20:33

Troupee zal dan denk ik als back up voor Dankerlui gehaald worden vermoed ik, ze hebben kennelijk geen vertrouwen in Can en is er geen jeugdspeler voor die plek aanwezig die tegen dat niveau aanzit.

Als linksback lijkt mij onnodig met Gudmundson, van Hintum, Leal en Poll in de gelederen.

Ik heb zelf zoiets van ga maar eerst een creatieve middenvelder halen. Maar mogelijk dient deze kans zich aan m.b.t. de situatie van Balk. 

Robba15-01-2021 om 22:40

Wel altijd mooi, criticasters over wat Fleddie wel/niet doet met Irandust terwijl ze vanaf de zijlijn toekijken en geen in/puts kennen. Zolang je niet weet wat er besproken is, zal ik de mening wat bijstellen..

Gezien jouw plan B/C..Het valt hem te prijzen, werd ook weer in VI gemeld, dat dit buitencategorie is. B/C zijn echt wel in beeld, maar hij zet hoog in en zal voor zichzelf echt wel een strategie uitgedacht hebben. 

En oh ja, als hij niet komt, dan zal Fleddie wel weer niet doortastend genoeg zijn.. Hoog inzetten is kans op succes nou eenmaal minder groot :D

Fan op afstand16-01-2021 om 09:34

Troupee zal wel niet komen want Balker is vastgelegd en samen met Te Wierik denk ik dat de verdediging compleet is volgens de FC.  Wat ik wel zeer betreur is het feit dat hier uit opgemaakt kan worden dat Ko inderdaad terug gaat. Zeer zeer spijtig. 
Dan is het dus nu wachten op aanvallende versterkingen. Aardig stil rond Irandust trouwens. Zou hij nog steeds niets besloten hebben? 

PDI16-01-2021 om 11:17

Z.s.m. het contract van Van Hintum verlengen!

Pietjepal16-01-2021 om 13:00

Welke opties heeft Irandust? Kan maar zo dat een grote Europese club hem heeft gezegd even af te wachten in het kader van ontwikkelingen bij die club. Een jong talent wordt om de oren geslagen met grote aanbiedingen weten we, zie ook Balk. Wat gunstig is dat de FC goed presteert en de scouting & fledderus ook. Die gouden generatie van Groningen kun je inmiddels wel een boek over schrijven man wat is er veel gebeurd in een jaar. Ben zeer benieuwd naar de 2e gouden generatie weet ik eigenlijk niks van of daar sprake van is. Heel fijn dat alle spelers nu echt een uniforme vechtersmentaliteit hebben waarop is gescout en tot uiting komt in training, wedstrijd en in interviews. Beste voorbeeld: Mo. Drek, ook van mij, toch focus houden op 1 ding: beter worden. Groningen de club van jezelf verbeteren en teamspirit en 90 minuten vechten. Erg erg knap. Ook de enige manier in de huidige eredivisie om niet failliet te gaan zo zonder suikeroom of investeringsmaatschappij. De Atalanta - methode. Slim aankoopbeleid, keihard werken door alle spelers, waarmee chronisch een bovenmatige prestatie mogelijk is waardoor meer inkomsten etc etc.

 

 

Herman Badkuip16-01-2021 om 13:39

Zie onze Japanse superster Ko Itakura nog niet zo snel vertrekken hoor, tis een kwalitatief goede Eredivisiespeler, die alleen nog maar kan groeien bij een subtopper als FC Groningen. Nog veel te vroeg voor een Europese topclub in Engeland, Spanje of Duitsland. Als ze bij Manchester City slim zijn, laten ze hem ook komend seizoen nog bij de FCG spelen, om hem daarna te verkopen aan een Europese topper. Hoop dan wel, dat onze club een flink percentage van de verkoopprijs af kan dwingen! Een ieder in Europa weet, dat onze toppers [Suarez-van Dijk-Hateboer-Sörloth] uiteindelijk bij een Europese topploeg terecht komen!

Roelofsky16-01-2021 om 14:50

Meende dat Ko Itakura vorig seizoen voor 3 miljoen gekocht kon worden... Dat is natuurlijk voor FC begrippen ontzettend veel geld. Maar ik zou daar toch eens serieus over na gaan denken. Als de jappanner zich zo door ontwikkeld dan brengt die het drie dubbele op. Hebben wij er sportief plezier van en de club financieel....

appie happie18-01-2021 om 19:19

Als je de helft  biedt krijg je hem ook.

Hoekie18-01-2021 om 20:25

Was dat maar waar Appie Happie. Voor dat geld haal je nergens zijn kwaliteit. 

Fan op afstand17-01-2021 om 18:45

Te Wierik is goedgekeurd en gaat morgen voor 3,5 jaar tekenen. Gelukkig. En nu Van Hintum nog.

BOUWE18-01-2021 om 19:13

Inderdaad ter wierik is terug en van hintem nog even bijtekenen 

Fan op afstand18-01-2021 om 19:30

Tja als Balk nu al weg gaat wordt het heel mager aangaande het middenveld en voorhoede. Qua aantallen maar ook qua blessures. Lopen nogal wat glazen pionnetjes rond. Dus er is echt werk aan de winkel voor Fledderus.

Via verschillende bronnen had ik toch begrepen dat Te Wierik vandaag een contract zou tekenen. Het is echter weer akelig stil bij de FC. Want heb toch ook begrepen dat Balker vast gelegd is met ingang van de zomer. Niets officieel gehoord van de FC. Zou Fledderus aan het verzamelen zijn?

BOUWE18-01-2021 om 20:38

 Volgens mij is ter wierik zondag gekeurd en vorige week was al bekend dat ze met elkaar eens waren of dit gebeurt in stilte en heeft ter wierik al getekend na de keuring welkom terug 

piethoane20-01-2021 om 10:24

FC Groningen is geïnteresseerd in de 23- jarige Bentson Manuel, spelend voor Antwerp FC. Hij werd met volle verwahctingen naar Belgie gehaald, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Hij kwam destijds over van Genk voor 3 miljoen euro. Zou dit een goede aanvulling zijn voor de ploeg? Een extra snelle buitenspeler voor het team kun je er altijd bij hebben.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Fan op afstand22-01-2021 om 13:59

Van Irandust gaat het verhaal dat hij tekent bij Toulouse. Hoop niet dat dit de speler van buitencategorie is die Fledderus bedoelt want anders kon hij de deksel wel eens weer op zijn neus krijgen na Diemers en El Hamdoui. Hij heeft nog ruim een week iets te presenteren van buitencategorie. En hoop nog steeds dat hij meerdere spelers aankondigt. 

DanMan197127-01-2021 om 18:18

Is Schöne een gekke gedachte? Of zal dat niet te betalen zijn. Heeft aangegeven graag in Nederland te blijven.

Fan op afstand31-01-2021 om 22:03

Bertrams per direct naar PEC Zwolle. Tot dusver meer afscheid genomen deze winter dan verwelkomd. Fledderus heeft nog ruim 24 uur. Kan ons nog verassen.

Groninger!31-01-2021 om 23:00

Irandust mogelijk op Schiphol voor een afspraak met MJF. Nils Froling van Kalmar FF staat ook op de nominatie om morgen nog aan de selectie toegevoegd te worden.

appie happie31-01-2021 om 23:23

Heb je t van twitter?ik las daar ook vanalles..spannende dag morgen..

Irandust is toch geblesseerd?

Metworst31-01-2021 om 23:35

Ja er is reuring op social media en een ander fc forum over Fleddie.

31-01-2021 om 23:52

Het mag ook wel eens dat MJF een speler binnenhengelt... Nog 3 wedstrijden verliezen en we staan weer middenmoot...

Nils Fröling  is een Zweed en heeft een harde pegel in zijn rechtervoet. Irandust blijkt geblesseerd , moet geopereerd en revalideren...hebben we niks aan in dti seizoen .

ik durf er niks over te zeggen wat MJF klaarspeelt, maar we zijn weer in dezelfde situatie als in de zomer2020... op de laatrste dag laten aankomen....pfff

 

 

ariefcg31-01-2021 om 23:54

Asoro wordt ook genoemd. Huur bij genoa is stopgezet en is ook een zweed. Linkt ook weer naar t liedje wat mjf op had staan

Reactie verwijderd door redactie

Groninger!01-02-2021 om 00:08

Klopt en Memisevic. Hoop dat die geruchten onwaar zijn. Tounekti zou ook zomaar de speler kunnen zijn die op Schiphol is i.p.v. Irandust. 1 ding is zeker, ze proberen nog één of meerdere versterkingen binnen te halen. Verdediger van Dordrecht hebben ze ook op de korrel maar dat is pas voor volgend seizoen. 

TOPGrUNN01-02-2021 om 00:07

Tounekti...volgens studio voetbal ?

Groninger!01-02-2021 om 00:40

 

Een van de grote talenten van Allsvenskan staat op het punt naar het buitenland te verhuizen. Volgens informatie van Sportbladet is Paulos Abraham van AIK naar Nederland gevlogen om voor Groningen te tekenen. Het prijskaartje? AIK ontvangt ongeveer 25-30 miljoen SEK voor de 18-jarige. Geruchten over een verhuizing van AIK floreren al lang rond de snelle en bekwame spits die vorig jaar indruk maakte in de Allsvenskan.

 

De UEFA nam hem op hun lijst van 50 talenten om in 2021 bij te houden en verschillende buitenlandse clubs zouden hebben geprobeerd de 18-jarige van AIK te rekruteren. Nu ervaart Sportbladet dat er waarschijnlijk een deal wordt gesloten. Volgens een bron aan Sportbladet met inzicht in de Nederlandse topclub zijn AIK en FC Groningen overeengekomen en is Abraham naar Nederland gevlogen voor onderzoek door een arts. Groningen staat momenteel op de zesde plek in de Eredivisie.

 

Gerekruteerd bij BP

 

Abraham werd in maart 2020 gerekruteerd uit Brommapojkarna en AIK betaalde iets minder dan een miljoen kronen voor hem. Zijn eerste Allsvenskan-doelpunt kwam op 25 juni 2020 tegen Falkenberg en was een van de drie goals in zijn debuutseizoen in de Allsvenskan. De 18-jarige werd in het najaar ook geselecteerd voor het U21-elftal en scoorde twee doelpunten in zijn eerste wedstrijd. Toen Abraham aan het einde van dat seizoen werd gevraagd naar alle verhuisgeruchten, antwoordde hij: 

- Eerlijk gezegd weet ik eigenlijk niet veel. Mijn broer, agent en club zijn waarschijnlijk degenen die het eigenlijk het meest weten. Het enige wat ik zie is soms in de media, ik check en ga door naar de volgende training. Misschien verlaat ik AIK na het seizoen, misschien volgend jaar, misschien het jaar daarna. Je weet maar nooit, het kan op elk moment gebeuren.

Nu wijst alles erop dat de 18-jarige AIK en de Allsvenskan al in januari verlaat voor een verhuizing ter waarde van 25-30 miljoen naar Groningen.

Pietjepal01-02-2021 om 08:47

Nou die Abraham valt me in dat filmpje niet mee. Tot dusver kan ik maar niet enthousiast worden van de wintertransfers.

frankism01-02-2021 om 09:05

je haalt me de woorden uit de mond. Als ik het filmpje bekijk wordt ik er ook niet heel warm van. 

 

Van al die namen die langs zijn gekomen uit scandinavie vond ik die Vecchia nog het meest interessant... 

Fan op afstand01-02-2021 om 09:22

Wat duidelijk is in ieder geval dat als het doorgaat het betaalde bedrag voor FC begrip wel van de buiten categorie is. Filmpjes zeggen mij niet zoveel dus ga er vanuit dat de FC haar huiswerk gedaan heeft. Laat mij verassen. De leeftijd is wel iets wat mij een wat kriebelig gevoel geeft. Maar als het doorgaat krijgt hij uiteraard het voordeel van de twijfel van mij.

Nevinsrow01-02-2021 om 10:34

Ik zie wel een speler met een individuele actie en scorend vermogen. Ook een voorzet en steekpass heeft ie in huis. Kan een groeibriljant zijn

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Marco01-02-2021 om 10:45

Hoop dat we geleerd hebben met de aankoop van Femi, dat het beter is om niet al het beschikbare budget op 1 speler te zetten.

Andries01-02-2021 om 10:56

Waar haalt Abrahams zijn mosterd vandaan?

Het filmpje laat een speler zien die zich nog verder moet ontwikkelen.

Minpunten zijn zijn schoten richting doel: naast of  voorlangs.

Ook schiet hij ze er goed gemikt in.

En hij is nog maar 18 jaar.

Zeer beweegelijk.

Een soort Mappé.

Kan wat worden.

Wilde vorig jaar niet naar Feijenoord.

Meerdere clubs hebben hem op hun antenne.

Dus Fleddi maak het maar af.

Desnoods op afbetaling.

Met Abrahams komt er voorin bij de FC meer beweging.

Hij is gretig.

Een aanwinst voor het kneuzen elftal.

Nu maar afwachten dat de deal door gaat.

Met Abrahams tegen Feijenoord, de club die door hem afgewezen werd.

Dat is niet de schuld van Feijenoord.

De speler wilde op dat moment nog niet naar het buitenland.

Dat wil hij nu wel.

Ja, ja.

De FC portemonnee is nu leeg.

Feijenoord is een ups en downs club.

Een kwaal die rondgaat in de eredivisie.

 

 

 

Bayern 01-02-2021 om 10:58

Ik vind dit wel een extreem groot risico voor een zeer jonge speler die alleen nog maar in de Zweedse competitie heeft gespeeld. Dan zou hij denk ik zo'n beetje suarezachtige kwaliteiten moeten hebben voor dit soort uitgaven. Ik hoop dat het echt een topper is en bij ons gaat stralen ALS hij komt. Maar dit voelt wel een beetje als al je spaargeld op rood zetten bij de roulettetafel in het casino. Je kunt verdubbelen maar ook net zo goed alles kwijt raken. 

Jantje01-02-2021 om 11:21

Hoop dat de fransfer door gaat . deze jongen heeft alles in huis om een wereld topper teworden. zeker met een man als Robben in huis die hem nog veel kan leren. ik zie deze transfer zeker zitten. voor club als Groningen zijn dit de spelers die wil hebben.

appie happie01-02-2021 om 11:44

2.5 miljoen euro!!! Ik vind het nogal een vedrag in deze tijd..maar oķé Fleddie zal hopelijk wel weten wat hij doet..

Ik verwacht eigenlijk nog een speler vandaag naast Abraham..

 

Hgz01-02-2021 om 12:23

Volgens mij is dit een links of rechtsbuiten. Wat het elftal (al jaren) nodig heeft is een spelverdeler. Ik snap deze niet zo. Talent ok maar wat heeft dit elftal echt nodig ?

Oeleoptak01-02-2021 om 12:31

Wat filmpjes bekeken. Denk wel dat het een veelbelovende speler is. Sterk, snel en redelijke pass en ook overzicht. Kan op beide flanken en midden. Maar als die 2 of 2.5 miljoen klopt vind ik dat heel veel.

Oeleoptak01-02-2021 om 12:35

Deze site is enorm traag trouwens

Zeeman01-02-2021 om 13:02

Inderdaad, deze site is erg traag, wie kan mij vertellen hoe dat komt?

Metworst01-02-2021 om 15:30

Omdat iedereen het transfernieuws volgt vandaag vermoed ik. 

Een overbelaste site ????

grunn196701-02-2021 om 13:01

Rotterdam heeft zich ook gemeld voor deze speler.

Ben benieuwd als het lukt. Ik vind wel veel geld in deze tijd.

Zeeman01-02-2021 om 13:08

Tja, dit gaat weer mis als Feyemoord ertussen komt, en veel hoop heb ik er dus ook niet weer op.

Zo gaat dat tegenwoordig in dit wereldje.

appie happie01-02-2021 om 13:18

Wij stappen nu over naar Harroui..voor het zelfde geld dan maar..laat Feyenoord lekker stikken met hun kaap beleid..

Harroui staat er direct en kan motm worden zondag as..tegen.ja....

grunn196701-02-2021 om 13:24

Helemaal mee eens !

100% zekerheid, die je weer voor meer geld kan verkopen.

Zweed is maar afwachten. (femi, hoop geld gekost, volgens mij hebben ze toen zijn broer gestuurd)

Pietjepal01-02-2021 om 13:27

Dichtgeklapte laptop, daar denk ik aan.

Andries01-02-2021 om 13:28

Waar haald Abraham de mosterd weg.

Weer Feijenoord op het laatste moment.

Dwarszitter eerste klas.

Feijenoord kan en wil een beter salaris bieden.

Ik hoop dat Abraham de Martinitoren heeft gezien.

Dat geeft hoop.

Een schietgebedje is nodig.

Wat een dag.

Duivel Feijenoord zit Groningen weer dwars.

Fleddi en de FC met lege handen.

We waren er bijna.

Een neuslengte te kort.

Is dit de straf voor de kwestie da Cruz en PEC?

Toen heeft de FC volgens Zwolle hun da Cruz afgepikt.

Da Cruz was aldaar gekeurd en niets stond een overgang in de weg.

Op hoop van zegen.

Abraham moet de knoop doorhakken.

Vervelend ventje.

Geen woorden maar daden.

Waar hebben wij dat meer gehoord.

Wat een vervelende dag vandaag.

In Rotterdam hangt de vlag uit.

In Groningen al een tijdje geen vlag gezien. 

01-02-2021 om 16:26

op zich heeft zo'n Zweedse (18 jaar oud) zwervende speler Paulos Abraham wel meerwaarde voor de selectie...  dan kan ie de andere jonge spelers op sleeptouw nemen... Dat Feyenoord wil toehappen op de laatste dag is gewoon te zot vor woorden: die schijten in hun broek van FC Groningen voor as weekend-wedstrijd.  Maar twee milj is waarschijnlijk het max dat FC Groningen wil betalen... een Inversteringsclubje kan daarvoor nog eens geld bijleggen... maar daarmee is het hele team niet geboeg versterkt...

morgen weten we meer 

 

grunn196701-02-2021 om 14:27

feyenoord geen belangstelling, 

halen toch nog een speler voor 24.00u ?!

corinti01-02-2021 om 14:58

2,5 miljoen voor een jeugdspeler die onze jeugdspelers(slor,j.van Kaam/suslov) in de weg zit?Het Balk verhaal krijgt wel meer vorm..

Vertrouwen uitspreken in eigen jeugd.Of ervaren speler halen voor dat geld.Buijs heeft het vaak over balans jong/oud.Nou..dat kan de prullebak in.Want voor dit geld moet hij wekelijks top zijn.

Alf01-02-2021 om 16:13

Geloof niet alles wat je leest. Het meeste is van horen zeggen.

A Matter of Honor01-02-2021 om 18:56

Worden wel meer verhaaltjes waarvan het waarheidsgehalte nog geen 2% is. Eerst maar zien dan geloven.

Herman Badkuip01-02-2021 om 16:30

Wellicht heeft MarkJan Fledderus met de 18-jarige Zweedse aanvaller Paulos Abraham wel een supertalent in huis gehaald, maar nog voordat deze voetballer zijn kunsten mag én kan vertonen wordt hij al door een deel van de supporters afgebrand! Ontzettend kortzichtig hoor en ik weet dat Grunnegers best wel kritisch kunnen zijn, ben er zélf ook één! Heb echter wel veel vertrouwen in onze Fledderus en ben positief over onze nieuwe Zweedse ster. Laat maar komen en stel 'm zondag maar op tegen Feijenoord! 

PDI01-02-2021 om 17:38

Helemaal eens!

Groen hart01-02-2021 om 16:34

Staat in top 50 uefa als talent . Laat maar komen .

appie happie01-02-2021 om 16:36

Goed bezig Kees

Bikkel 01-02-2021 om 17:49

Nog geen witte rook!!??

TomOkker01-02-2021 om 20:38

Hocus pocus en zie daar 

01-02-2021 om 22:07

 

 

 ja!  ...euhh

iets teveel hocus pocus met mijn verbinding met boerenmacht....en dikke vingers dus

Sorry mensen, bedoeling was aan het reactiesaldo te werken... scheelt inkomsten van BM site

maar: ( serieus ) Even na achten kwam het bericht en die twitter...fantastisch nieuws dus.

nogmaals excuses...voor al die lege pagina's      FC Groningen 4 ever  

 

01-02-2021 om 22:08

Op twitter mooie shot van Abraham op de dak van het Forum... beetje balletje hooghouden: Laat 'm het weekend maar invallen tegen Feyenoord, .dan zetten ze met een overwinning Diemers en Advocaat op hun nummer!

https://www.vi.nl/nieuws/fc-groningen-heeft-zweeds-toptalent-paulos-abraham-binnen

 

 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

koesj01-02-2021 om 22:48

Lekker Kees ;)

Reactie verwijderd door redactie

Nachtwacht02-02-2021 om 00:17

Wil je wat vertellen, Kees?

Reactie verwijderd door redactie

Oeleoptak02-02-2021 om 06:05

Wat is er met deze site aan de hand? 

super, SUPER TRAAG en het nieuws wordt niet bijgehouden door de redactie????

Munchen186002-02-2021 om 09:08

Er moet even een nieuw nieuwsbericht worden aangemaakt mbt onze nieuwe aanwinst. En wellicht beetje opschonen hier. Oude berichten bedoel ik :-) 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Pietjepal03-02-2021 om 01:42

Mooi beknopte uitleg van Gudde over aankoopbeleid: transferwaarde op veld zien. Noemt de spelers waarom het gaat. Mix met ervaren spelers, gescoute en zelf opgeleide. De man van 2 miljoen verwachten ze veel van. Hopelijk komt die jongen inderdaad verder zoals verwacht. Ben benieuwd, aanval kan momenteel wel peper gebruiken. Lees via Dvhn en Rtvn dat Groningen vol op hem inzet en dat ze aan een megatalent zijn gekomen. Wat ik inschat aan het interview is dat Paulos veel plezier zal beleven aan de toch wel hoogstaande techniek in de groep. Een vaak geblesseerde maar voetbaltechnisch hoogstaande ploeg met een echte strijdersmentaliteit. Robben kan nu echt zijn waarde toevoegen aan een jonge speler. Buitencategorie denken over aanvallen lijkt me fijn in zo'n groep. Dat het talent op de trainingen er nog meer vanaf druipt lijkt mij gunstig voor de hele groep.

03-02-2021 om 11:37

@Pietjepal

Positief denken....dat schrijf jij hierboven...niks mis mee, toch?

Maar ik heb toch enkele opmerkingen:  Buys is helemaal gedraaid in zijn opinie over de grootte en sterkte van de selectie; dat kan zijn omdat het schitterende eerste halve seizoen een uitdaging is om in de subtop te blijven, maar het kan ook zijn dat hij, aangestuurd door Gudde en MJF , opeens kansen zien om met handel en transferwinsten  nu al te willen vooruitlopen op het krijgen van een sterkere selectie.  Terwijl Buys de longen uit z'n lijnf schreeuwt, doet opeens Fledderus een "nu of nooit" aankoop in de laatste dagen van ruim 2 M voor een Zeedse 18 jarige jeugdspeler/international.  Terwijl eerdere aankopen van vorige zomer (soms)  wisselvaliig presteren, blijkt te meer dat de eigen talenten nog niet het rendement halen als ze pardoes  hele wedstrijden moeten spelen.  Techniek en mentaliteit is er wel, fysiek en in duels komen ze gewoon tekort voor het behalen van een reguliere overwinning.

Het wild-West gedoe op de transfermarkt met die dealine plaatst FC Groningen in een categorie van niet kapitaalkrachtige clubs, vooral vwb. salarissen en nu kan je eenvoudig calculeren dat het spelersbudget van plm 6 milj op den duur gewoon niet toereikend is voor de subtop.  Allicht komt er weer schwung in de komende serie wedstrijden van de FC  G  ;  Maar eenmaal deze route genomen, zal er steeds ook gecashed mioeten worden op spelers:  Matusiwa, Itakura, Da Silva en Van Hintum zijn nog niet zeker voor volgend jaar.Ik persoonlijk, zou Itakura voor 2 miljoen hebben gekocht, maar Radinio Balker van  Almere is al aangetgrokken.  Behalve Abraham moet er ook zeker nog een aanvallende creatieve middenvelder komen,(en dan wel van enige statuur..). Die kost ook weer net zo'n  vergelijkbaar bedrag...

Samengevat:  Groningen leeft nu boven z'n stand vwb  de financiële middelen, maar ik begrijp ook wel dat dit een grote impult geeft aan de (nieuwe?) sponsors en supporters, om op basis van de prestaties in DIT jaar, gelijk een vol stadion te krijgen op het moment dat de regering dit weer toestaat...misschien is dit laatste argument wel de belangrijkste reden waarom Abraham er nu bij is gehaald en,  dat is ook een realiteit in de voetbalbusiness: risico's nemen en opportuun denken !

Andries03-02-2021 om 12:02

Voltreffer.

Abraham noemde ik eerder op dit forum een soort Mappé (Mbappé).

Nu lees ik dat zijn favoriete speler Mbappé is.

Hebben wij een kloon Mbappé in huis gehaald?

Als hij zo goed is als Mbappé dan heeft de FC een voltreffer gehaald.

Met de adem van beter betalende clubs hijgend in de nek, heeft Fleddi de finish gehaald.

Een mazzeltje mag ook weleens  de FC overkomen.

Strand Larsen, Abraham (Mbappé) en vul maar in.

Met deze spelers moet de FC hoog kunnen reiken en klimmen.

De Grote Markt komt in zicht.

Nu nog Robben fit en er staat een elftal waar de tegenstander huizenhoog tegen aan kijkt.

Zodat het al voor de wedstrijd  1-0 staat voor de FC.

Feijenoord was ook in de markt voor Mbappé kloon.

Dat voor de derde keer.

Maar Abraham was verstandig en koos voor groei.

Het financiële aspect zal later komen.

De FC heeft een goudmijn aangeboord.

Op naar de Grote Markt.

En dat doen wij vaker.

Vaker en....   

 

Hoekie03-02-2021 om 16:07

Interessante podcast beluisterd waarin Gudde en Fledderus worden geïnterviewd over de beëindigde transferwindow. Petje af voor de gehaalde aanwinsten Abraham, ter Wierik en Balker. Ook Itakura kwam nog ter sprake. Begreep uit de reacties van de heren dat zij verwachten dat Itakura financieel onhaalbaar is voor de FC. Heb hier al eerder aangegeven dat in mijn ogen een van de beste spelers van de KKD Micky van der Ven een hele goede keus zou zijn.

Waarschijnlijk hangt daar ook een flink prijskaartje aan. Matter of Honor zal het wel weer niet met mij eens zijn, maar ik lees steeds meer berichten van verschillende kanten die mijn indruk bevestigen.

Wat Paulus Abraham betreft: Dat is/wordt een speler waarvoor je naar het stadion komt. Natuurlijk steekt de FC zijn nek uit met deze investering maar zonder risico te nemen kom je nooit verder. Ik vind dat het trio Gudde, Fledderus en Buijs een goed verhaal hebben. Ook de plannen die er liggen zijn doordacht. Ik ben overtuigd dat zij met  veel energie en daadkracht de plannen gaan uitvoeren  Op naar een mooie toekomst voor de FC.!

Herman Badkuip03-02-2021 om 16:42

Vond het ook een hele interessante podcast,waarin Gudde en Fledderus heel openhartig de vragen van de FC Groningensupporters over de wintertransferwindow beantwoordden. Heb veel vertrouwen in beide heren en de technische staf van FC Groningen. Ko Itakura gaat vast en zeker aan het einde van dit seizoen naar een Europese topper, want ook de mensen van Manchester City hebben, net als alle voetballiefhebbers in ons land, allang gezien dat hij veel in zijn mars heeft! Komt bij dat Ko ook zélf een stap hogerop wil, dus hélaas onhaalbaar voor ons. Laten we nog maar 14 wedstrijden en misschien ook nog in de playoffs Europees voetbal genieten van onze Japanse superster! Misschien ligt er voor onze club nog een leuke bonus in het verschiet bij een lucratief vertrek van Itakura.....Micky van der Ven van FC Volendam en Sam Beukema van Go Ahead Eagles lijken mij ook prima centrale verdedigers voor FCG. Ben benieuwd naar onze nieuwste aanwinst uit Zweden, wellicht dat Paulos Abraham al komende zondag tegen Feijenoord in het veld komt...De nieuwe Zweedse tandem [Gabriël Gudmundsson en Paulos Abraham] op links ziet er veelbelovend uit! En als ook Patrick Joosten, Alessio Da Cruz, Achmed El Messaoudi en Azor Matusiwa weer op volle toeren draaien, kunnen we nog veel genieten de komende wedstrijden! Klap op de vuurpijl zou het meespelen van Arjen Robben zijn.....al is het elke wedstrijd maar in de laatste 25 minuten.

Herman Badkuip03-02-2021 om 16:42

Vond het ook een hele interessante podcast,waarin Gudde en Fledderus heel openhartig de vragen van de FC Groningensupporters over de wintertransferwindow beantwoordden. Heb veel vertrouwen in beide heren en de technische staf van FC Groningen. Ko Itakura gaat vast en zeker aan het einde van dit seizoen naar een Europese topper, want ook de mensen van Manchester City hebben, net als alle voetballiefhebbers in ons land, allang gezien dat hij veel in zijn mars heeft! Komt bij dat Ko ook zélf een stap hogerop wil, dus hélaas onhaalbaar voor ons. Laten we nog maar 14 wedstrijden en misschien ook nog in de playoffs Europees voetbal genieten van onze Japanse superster! Misschien ligt er voor onze club nog een leuke bonus in het verschiet bij een lucratief vertrek van Itakura.....Micky van der Ven van FC Volendam en Sam Beukema van Go Ahead Eagles lijken mij ook prima centrale verdedigers voor FCG. Ben benieuwd naar onze nieuwste aanwinst uit Zweden, wellicht dat Paulos Abraham al komende zondag tegen Feijenoord in het veld komt...De nieuwe Zweedse tandem [Gabriël Gudmundsson en Paulos Abraham] op links ziet er veelbelovend uit! En als ook Patrick Joosten, Alessio Da Cruz, Achmed El Messaoudi en Azor Matusiwa weer op volle toeren draaien, kunnen we nog veel genieten de komende wedstrijden! Klap op de vuurpijl zou het meespelen van Arjen Robben zijn.....al is het elke wedstrijd maar in de laatste 25 minuten.

Groen hart03-02-2021 om 18:15

BM is er ziekte bij jullie . De opmerkingen worden hier weL heel lang . 

Groen hart03-02-2021 om 18:15

BM is er ziekte bij jullie . De opmerkingen worden hier weL heel lang . 

Groen hart03-02-2021 om 18:15

BM is er ziekte bij jullie . De opmerkingen worden hier weL heel lang . 

Marco03-02-2021 om 20:54

Groningen is heel blij dat ze Abraham hebben kunnen vastleggen.

Positief dat ze smaakmaker hebben gevonden.

Het kan wel druk worden voorin met Joosten, De la Cruz (was ook jeugd international op zijn 18de), Robben, Gudmonson, El Hankouri en Slor.Daarom dat ik liever een spelbepaler zien komen, zo'n speler ontbreekt in de selectie. 

Benieuwd hoe goed hij is.

Cantona04-02-2021 om 18:02

Waarom is de site al een poosje zo allerjezus traag?

Pietjepal04-02-2021 om 18:57

Vanwege een bericht met een plaatje, denk ik. Wat dan wel weer de moeite waard was, waarvan akte.

04-02-2021 om 23:08

Voorbeschouwing Gro -Fey   kijk ik ook naar uit, en naar Danny Buys wat hij zegt over deze wedstrijd van Zondagmiddag..

FC groningen is niet kansloos met Matusiwa en El Messaudi en Gudmundson, Joosten  en Strand Larsen ( en.... misschien Abraham er  45 minuten als wissel ? )

Ik zeg 2 - 2 , maar laat mij graag verrassen voor beter !   

04-02-2021 om 23:08

 

update vrijdag 5-02-2021

 

Grote kans dat voetbal op zondag wordt afgelast: 

Die Zondagmiddag  (wedstrijddag) krijgt in Groningen een zeer slecht "weercijfer 2", met middagtemperatuur -5 bij krachtige NO wind en veel sneeuw ( 12 cm ).mogelijk code oranje. Voetballen  gaat gewoon niet ...denk ik

marcelfcg05-02-2021 om 17:19

De berichten rondom een rentree van Arjen zijn niet positief. Zouden we als supporters niet wat voor hem kunnen doen om hem nog een keer moed te geven.

appie happie05-02-2021 om 18:27

Blessure aan beide kuiten

appie happie05-02-2021 om 17:28

Maar wat is er met BM aan de hand?Geen voorbeschouwing,de site werkt traag?

En wat is er dan met Robben?Hij oogt fit toch!

frankism08-02-2021 om 16:43

El Khayati tekent bij Den Haag. Jammer. die hadden we nog prima kunnen gebruiken (mijns inziens)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!