Terug

Deel deze pagina:

Ondertussen is Esbjerg; Boerenmacht in gesprek met Nicklas Strunck Jakobsen

Door Sven Heikens 0 reacties

Begin oktober meldde FC Groningen dat Nicklas Strunck Jakobsen het komende seizoen verhuurd ging worden aan het Deense Esbjerg fB. Boerenmacht nam contact op met de FC Groningen-huurling. Lees hieronder hoe het met de jonge Deen gaat en wat zijn doelen zijn voor het seizoen.

BM: Hi Nicklas! Hoe is het in Esbjerg?

Met mij gaat alles erg goed! Het leven is Esbjerg bevalt mij ook goed. Ik kan het goed vinden met de mensen rondom de club en ik heb het hier fijn!

BM: Wat was de voornaamste reden voor deze verhuur? En had je er zelf intern om gevraagd?

Ik had een goed gesprek met de club en beiden hadden we het idee dat het het beste was om mij elders minuten te laten maken 

BM: De huurconstructie is een huur inclusief optie tot koop: Hoe kijk jij naar deze constructie?

Klopt. Bij de huurovereenkomst zit tevens een optie tot koop, maar daar houd ik mij nu totaal niet mee bezig. Mijn focus ligt puur en alleen op het veld, waar ik het moet laten zien. Dat is het enige waar ik nu invloed op heb.  

BM: Bij Groningen werd je veelal als rechtsback gebruikt, bij Esbjerg speel je daar niet.

Nee klopt, bij Esbjerg heb ik een rol op het middenveld. 

BM: In de voorbereiding op dit seizoen speelde je best veel en liet je jouw kwaliteiten zien. Toch haalde Groningen twee nieuwe backs. Voelde dit als een teleurstelling? En had je meer kansen verwacht in de competitie?

Ik had er zeker meer van verwacht, maar zo werkt het nu eenmaal binnen het voetbal. Je weet nooit zeker wat gaat gebeuren binnen het voetbal.  Ik was uiteindelijk blij dat Groningen mij naar Esbjerg liet gaan om speelminuten te maken.

BM: Terugkijkend op je stap naar Groningen toe: Hoe was het om als 19-jarige jongen de stap naar Groningen te maken vanuit Denemarken?

Het was een goede, maar tegelijk ook een moeilijke stap voor mij. Zeker in het begin was het lastig, omdat ik uiteraard moest wennen aan hoe alles ging in Groningen, de speelstijl van de club et cetera. Maar uiteindelijk heb ik heb ik erg veel geleerd en dat is uiteindelijk het belangrijkste voor mij.

BM: Hoe kijk je terug op je twee eerste seizoenen in Groningen?

Zoals ik eerder zei heb ik hier heel erg veel geleerd. Natuurlijk ben ik niet zo blij dat ik niet de kans in het eerste elftal heb gekregen, maar al met al kijk ik met een goed gevoel terug van de eerste twee seizoenen om in Groningen te zijn en om mijn ploeggenoten elke dag te zien op de club.

BM: Heb je veel contact met de club tijdens je verhuur?

Ik heb wat contact met de technische staf binnen de club. 

BM: Tot slot: Wat zijn je doelen voor dit seizoen?

Mijn doelen zijn om met Esbjerg te promoveren naar de hoogste Deense divisie en om mijzelf  te blijven verbeteren en ontwikkelen, wat de eerste seizoenshelft erg goed ging! 

Hierboven één van de goals die Nicklas scoorde voor Esbjerg fB

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Nicklas speelde tot dusver 12 competitie- en bekerwedstrijden voor Esbjerg en is daarmee een vaste waarde binnen het elftal. In deze wedstrijden scoorde Nicklas bovendien twee goals. 

Boerenmacht wenst Nicklas voor de rest van het seizoen veel succes toe bij Esbjerg en we blijven hem op de voet volgen!

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!