Terug

Deel deze pagina:

Gudmundsson na dit seizoen naar een grotere competitie?

Door Redactie 18 reacties

Hoewel het nog even duurt voordat de zomerse transfercarrousel op gang komt, mag volgens VI Gabriël Gudmundsson zich verheugen op buitenlandse belangstelling. Het Italiaanse Napoli en en het Duitse RB Leipzig zijn in het bijzonder gecharmeerd. Ook het Engelse Manchester City en het Duitse Borussia Dortmund hebben belangstelling. 

Een concreet bod is nog niet uitgebracht, maar FC Groningen is op de hoogte van de toenemende belangstelling. Het contract van Gudmundsson loopt tot medio 2022. FC heeft een optie om deze met een jaar te verlengen en kan daardoor een fikse transfervergoeding vragen. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reacties:
Johan16-03-2021 om 16:46

Wie weet maar zou zn foto wel even aanpassen. Tenzij zn vriend er bewust op staat natuurlijk 

Cantona16-03-2021 om 17:15

Ja da's nait best......

DanMan197116-03-2021 om 18:03

Bij Manchester komt hij waarschijnlijk weinig aan spelen toe. Mochten ze  toch belangstelling hebben, dan misschien Ko in de deal betrekken (wishfull thinking, i know) of anders dat Nederlandse talentje Braaf.

campesino16-03-2021 om 18:58

Is een fantastische voetballen. Helaas is hij ook van glas. En daar hebben we er al zoveel van. Dus als je daar een mooi bedrag voor krijgt, gelijk doen. Kan fledderus straks met een goed gevulde beurs shoppen

Herman Badkuip16-03-2021 om 19:04

Jammer dat Gabriël Gudmundsson ons na dit seizoen gaat verlaten, maar wél voor een miljoenenbedrag mogen we hopen. Zeker als Gudmundsson binnenkort een uitnodiging ontvangt van de Zweedse bondscoach om mee te gaan naar de EK! Mocht Manchester City het meeste geld bieden, moet FCG gelijk het aanbod doen om een aantal talentvolle spelers van de Engelse topclub op eredivisieniveau op te leiden! Ko Itakura betrekken bij deze deal zou helemaal fantastisch zijn....

marcelfcg17-03-2021 om 18:03

Onze club staat er volgens mij best goed op bij City.

Deal over Rusnak, daarna die pijlsnelle Mexicaan wat een tegenvaller was, daarna met Ko een voltreffer waardoor zijn transferwaarde voor City enorm verhoogd is en nu is er de belangstelling vanuit City voor Gabriel. Ik hoop dat Fledderus er zijn voordeel mee kan doen. Als we op welke manier dan ook Ko kunnen behouden is dat een wereld deal.

Marco16-03-2021 om 20:10

Speler doet het goed als linksback. Rent zich uit de problemen en zorgt veel dreiging en acties. Voir zijn ontwikkeling zou het verstandig zijn om nog een jaar te blijven. Spelers overschatten zichzelf, zaakwaarnemers willen cashen en Groningen kan het geld goed gebruiken dus de speler zal komende zomer vertrekken. 

Andries16-03-2021 om 21:43

Daar gaat weer een speler vroeg de deur uit.

Gudmundsson.

Ren je rot.

In de JC Arena liet hij enkele top acties zien.

Het zat daar bomvol met scouts.

Je kon ze niet zien maar zij waren er wel.

Manchester City, Borussia Dortmund en ga zo door.

Mijn vraag is wanneer komen wij op de Grote Markt?

Als de heren Strand Larsen en Paulos Abraham zich als een sneltrein ontwikkelen.

Wie blijven dan over voor de Grote Markt en de grote plannen van het FC bestuur?

Komen en gaan.

Fleddi heeft het druk met het vinden van vervangende krachten.

De miljoenen vliegen in de schatkist, waarvan momenteel de bodem zichtbaar is.

Nijland zei altijd wij verkopen geen spelers.

Nu zeggen de spelers wie is de baas.

Als ik hogerop wil wie houdt mij tegen.

Dat heb ik mijn advocaat vertelt.

Die zei amen, wij doen het.

Het komt goed.

En weg is de speler.

Suarez gaf het startschot daarvoor.

Dus mensen geniet nog van onze toppers in wording voordat zij uitvliegen.

Het zei zo.

Het is niet anders.

Het wordt niet anders.

Anders is anders.

Ja, ja.

De Grote Markt is ver weg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

appie happie16-03-2021 om 22:44

Zo na 5 redelijke wedstrijden ineens een europatopper..nou voor een paar miljoen gaat hij wel..neem ik aan.

17-03-2021 om 13:22

Tja Appie:  hij is pas 21, en FC Groningen heeft hem laten spelen op een nieuwe positie van left-winger... en die zijn in trek... zeg maar in de duurdere categorie, vooral vanwege zijn dribbels en zijn assist.  Technische voetballer met overzicht.

Ik denk dat de club hem wel goed "positioneert"".. slim die optie van een extra jaar... en ook:  Gudmundsson heeft het eerste jaar bijna niet gespeeld, en mag dus de club idd danbkbaar zijn... 2,5  à  3 miljoen misschien wel...wat  komt er voor terug is nog de vraag! 

TomOkker17-03-2021 om 06:50

Meer dan prima speler, begon 3 - 4 maand geleden opeens als voormalig winger op te vallen als verdediger en werd met de wedstrijd beter. Voetbalt zich ogenschijnlijk gemaakkelijk uit moeilijke situaties door inzet lef met een techniek die je van een winger mag verwachten. De speler had natuurlijk de pech dat je voor de periode Larsen niet echt een spits had die amper in de 16 kwam. Dit had natuurlijk ook te maken met de kwaliteit om zich heen. Maar ook de blessures waren niet in zijn voordeel want als winger heb je het zwaar te verduren met de blind om zich heen schoppende 2e rangs verdedigers om maar te zwijgen van de kwaliteit van de Hollandse knollenvelden. Ik zou het erg jammer vinden als hij de FC zou gaan verlaten want i.m.o. is het een van de betere spelers in de huidige selectie. Met zo'n speler zou ik meer in het veld investeren dan in 2e rangs spelers van de middenmoot 'elite'.

ChiChi17-03-2021 om 09:13

#TomOkker.  Volledig met jou eens!!!

Deze zomer teveel in 2e rangs spelers geïnvesteerd.

Dankerlui matig.      Dammers matig.    Joosten matig.   Leal matig.

JSL topper.    De la Cruz ruim voldoende.

brummie17-03-2021 om 10:04

Leal is gehuurd. Dankerlui en Jossten zijn in mijn ogen wel aanwinsten voor de FC. Zijn ook sinds ze bij FC spelen in waarde gestegen (Transfermarkt). Dammers heeft ook goede periodes gehad en was sterkhouder bij Fortuna. 

Er zitten altijd spelers tussen die aangetrokken worden die het (net) niet redden. Maar teveel 2e rangs spelers? 

Johan17-03-2021 om 21:17

Moet zeggen dat jij altijd wel alles door een roze bril ziet. Hoe kun je Dankerlui nu een aanwinst vinden? In mijn ogen echt een draak van een aankoop die je aan de straatstenen nog niet kwijt raakt. Wat zijn transferwaarde dan ook is. Deze man ga je nooit verkopen en dient gewoon zn 4jarige contract uit. Maar goed hoop van harte dat ik me vergis. Zelfde geldt ook voor Joosten omdat hij gewoon altijd geblesseerd is en zich dus nooit kan verbeteren. Beiden heb je dus geld voor betaald wat je nooit gaat terugzien helaas. 

Alf17-03-2021 om 12:39

Leal heeft me niet overtuigd tot nu toe. Ook weinig gespeeld. Dus de technische staf denkt er blijkbaar ook zo over. Zal wel niet gekocht worden. Dammers is minder goed dan Te Wierik, maar konden we gratis aantrekken. Vorige wedstrijd viel hij goed in en als stand-in voor Te Wierik is hij goed genoeg. Joosten heeft nog niet veel laten zien. Ik ben benieuwd wat ze met de optie tot koop voor Da Cruz gaan doen. Geld is misschien op na het aantrekken van Abraham.

Alf17-03-2021 om 12:41

Overigens een pluim voor de technische staf. Door Gudmundsson anders te gebruiken is hij veel waardevoller voor het team geworden en kunnen we er nu ook een aardige duit voor vangen.

campesino17-03-2021 om 13:03

Tomokker, misschien maar ajaxfan worden, want ik ben bang dat Groningen het grotendeels met de door Jou tweederangs voetballers genoemde spelers moet doen, met AF en toe een kers op de taart als Paulus, itakura, strand larsen en ja misschien ook wel gudmondson. Toch denk ik dat groningen het zich niet kan permiteren dat een van zijn betere spelers de helft vd tijd geblesseerd op de tribuna zit. Dus daar nog meer on investeren lijkt me niet slim. Bovendien moet handelshuis groningen zijn spelers na 2, máximum 3 jaar verkopen. Een goed momento dus, om hem vd hand te doen.  Over kersen gesproken, persoonlijk denk ik dat er dit jaar voor groningse begrippen veel kersen op de taart zitten. Want ook padt en matisuwa kan je gerust kersen noemen en met Cruz en suslov zitten de nog 2 kersen aan te komen.

marcelfcg17-03-2021 om 18:12

Ik denk dat het zeer hoopgevend is dat FC Groningen Gabriel voor twee ton heeft gehaald en JSL voor een dik miljoen. Dat geeft aan dat ook in de huidige markt wij met goed scoutingswerk nog steeds aantrekkelijke spelers kunnen halen.

TomOkker17-03-2021 om 18:45

Ajax fan zal ik nooit worden, maar als de Corona voorbij is zul je mij vooral vinden bij enkele clubs in de Premier League. Daarnaast kan ik niet wachten op de BeNeleague. Volgend seizoen kunnen we al zien hoe zich dit in de basketbalwereld gaat ontwikkelen.

Bayern 17-03-2021 om 14:51

Kan snel gaan dan. Ik vind hem de laatste 5 wedstrijden leuk spelen, al zijn zijn voorzetten nog steeds vrij matig (op zijn zachtst gezegd). Voor die tijd (en nu helaas ook) wel heel vaak geblesseerd. Ik vind het bijzonder om te horen welke clubs blijkbaar interesse hebben (al hoeft interesse natuurlijk niet zoveel te zeggen). Laat hem t/m de play-offs maar even zien hoe goed hij is. Hij is nog jong natuurlijk dat spreekt in zijn voordeel. Als hij dit niveau blijft voortzetten of (liever nog) wat uitbouwd kijken we wel verder. Helaas kan het met zijn blessureverleden ook zomaar weer een tijd revalideren worden en dan is deze interesse weer als sneeuw voor de  zon verdwenen. De toekomst zal het uitwijzen. Maar ik zou me nog niet rijk rekenen als Groningen zijnde.

brummie18-03-2021 om 10:18

@johan, ik zie echt niet alles door een roze bril. Verdiep me graag in onderliggende statistieken. Joosten stond 11 keer in de basis en scoorde 3x en 1 assist. Pass nauwkeurigheid 85%.  Bij binnenkomst Joosten moest hij nog opgetraind worden en kampte met wat blessures. Ik denk dat het te vroeg is om deze speler als mislukt te beschouwen.

Dankerlui & Joosten waren ook niet buiten proportionele transfersommen die betaald zijn. (375.000 vs 600.000).

Wat ik al aangaf, beide spelers hebben een aandeel aan de hoge klassering en spel van de FC,en zijn in waarde gestegen

Johan18-03-2021 om 11:27

Heb ook niks tegen op de voetballer Joosten maar 11 wedstrijden vind ik gewoon te weinig. Jammer dat ik de statistieken van Dankerlui niet terugzie in je verhaal. En kom niet met passcompletion aanzetten want dat geloof ik wel. Kortom 975000 euro is een hoop geld voor Groningen waar je niks van terug gaat zien

hertopwil18-03-2021 om 15:45

Tuurlijk zou het jammer zijn als hij gaat,maar wij als fc supporters weten ook dat er in deze tijd geen speler langer dan 3 of 4 jaar blijven. Omdat het toz van andere teams bij de fc veel op de jeugd gespeeld wordt.Dus worden de jeugd spelers beter 

Trouwens als vervanger zou ik Cox van Fortuna wel een prima vervanger vinden.

Pietjepal18-03-2021 om 20:22

Juventus wil Gudmundsson hebben. Daar was ik voor gegaan als ik hem was. Wel eerst ff Groningen lekkere seizoensfinish geven natuurlijk. 

Herman Badkuip18-03-2021 om 21:10

Gabriël Gudmundsson gaat FC Groningen een toptransfersom bezorgen....de Europese topclubs willen de jonge Zweed allemaal in huis halen. Als ik MarkJan Fledderus was, zou ik deze topclubs tegen elkaar uitspelen om minstens 10 miljoen binnen te halen! Begrijp trouwens niet al die negatieve verhalen over de spelers [Patrick Joosten, Damiel Dankerlui en Alessio da Cruz] , die MJF heeft binnengehaald. Geef deze spelers het vertrouwen, alledrie hebben ze in het vorige seizoen door vervelende blessures bijna niet gespeeld, maar ze worden met de wedstrijd sterker en gaan ons op het eind van het seizoen nog verrassen! Ook Azor Matusiwa en Jörgen Strand Larsen komen straks weer terug en zullen laten zien, dat ons FC Groningen als winnaar van de playoffs volgend seizoen Europa ingaat! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!