Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Groningen:

Door Sven Heikens 4 reacties

Zaterdagavond mag FC Groningen weer de wei in en wel tegen RKC Waalwijk. Op 'Manfield Road' zal scheidsrechter Van de Graaf die avond om 21.00 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd tussen de nummers 6 en 14 van de ranglijst. 

FC Groningen

Ondanks de vele blessuregevallen binnen de Groningse selectie, blijft de ploeg van Buijs toch zijn punten wel pakken. Waar het misschien voelt dat Groningen in een mindere reeks terecht is gekomen, verloor het slechts 1 keer (op bezoek bij Ajax). Daarentegen won de ploeg zelf ook maar 1 (Fortuna-thuis) van zijn laatste vijf potten en omdat de ploegen net onder FC Groningen week op week niet weten te profiteren, staat Groningen nog steeds zes punten los van plek 7 en zeven punten op plek 8, de plek die aan het eind van de rit ook nog recht geeft op de play offs om Europees voetbal.

In de wedstrijd tegen FC Emmen moest Groningen Te Wierik, Gudmundsson, Matusiwa, Robben en Strand Larsen missen. Daarnaast viel Lundqvist uit met een blessure aan zijn enkel. Vandaag stond Mike Te Wierik wel weer op het veld en Gudmundsson zat vorige week al dicht tegen de selectie aan (aldus Buijs in de voorbeschouwing op Emmen-thuis). In de loop van vrijdag zal er meer bekend worden over de personele bezetting voor komende zaterdag. 

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk krijgt net als vorig seizoen ook dit seizoen veel credits en complimenten voor het spel wat de ploeg op de mat legt. Met fris en aanvallend voetbal voetbalt de Waalwijkse formatie zich dit seizoen knap door de Eredivisie heen en staan ze nu op een knappe en veilige 14e plek. De opkomst van Willem ll zal de ploeg van Grim alleen wel zorgen baren, want het gat naar plek 16 is nog maar een schamele twee punten. In tegenstelling tot VVV raken ze in Waalwijk niet gauw in de war en houden de Waalwijkers rustig koers om zich veilig te spelen.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Euroborg lieten de Waalwijkers ook zien goed te kunnen voetballen. In de eerste helft voetbalde RKC stukken beter dan Groningen en verdiende het dan ook om op voorsprong te komen. Alleen hebben de Waalwijkers het dit hele seizoen al erg lastig om hun vele kansen om te zetten in doelpunten; Iets wat ze ook in hun vorige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht opbrak. RKC de kansen en Utrecht de goals. Kortom, waar RKC op papier een zwakke broeder in de Eredivisie lijkt, lopen veel ploegen tegen een lastige pot aan, wanneer ze tegen RKC spelen. Desondanks zou Groningen, gezien de beide selecties, toch een overwinning moeten kunnen behalen komende zaterdag in Waalwijk.

Historie

Groningen heeft historisch gezien geen goede trackrecord op bezoek in Waalwijk. Van alle voorgaande 21 ontmoetingen won Groningen er slechts 4 en nam het 9 keer een punt mee terug in de bus naar Groningen. De laatste vijf ontmoetingen verliepen als volgt: (FCG Stats)

Bij winst zet Groningen een hele grote stap richting de play offs! Come on FC! 

Reacties:
Herman Badkuip18-03-2021 om 20:40

Weer een lastige uitwedstrijd in het komende weekend, trainer Fred Grim wil zijn RKC Waalwijk als 't mogelijk is altijd aanvallend laten voetballen. Ze krijgen in elke wedstrijd kansen, maar met het afmaken hebben ze vaak problemen. Toch blijven de spitsen Stokkers, Damascan, Sow en Ola John het steeds weer proberen, ook Daneels is een aanvaller om in de gaten te houden. Van der Venne,Tahiri en Anita zijn betrouwbare middenvelders met een drang naar voren en in de achterhoede valt Touba als centrale verdediger op. Keeper Lamprou is klein van stuk, maar groot in zijn keeperskunsten! Toch moet FC Groningen met z'n sterke selectie én een goede wedstrijdinstelling de Waalwijkers kunnen verrassen....We weten op dit moment nog niet welke sterkhouders zaterdagavond 20-3 beschikbaar zijn, wellicht dat te Wierik en Gudmundsson de verdediging weer kunnen versterken. Maar als ik Danny Buijs was zou ik niet al te veel risico met de geblesseerde spelers nemen. Misschien is het beter om de komende interlandbreak te gebruiken om de sterkhouders weer klaar te stomen voor weer een lastige uitwedstrijd op ZA. 3-4 tegen VVV Venlo.....

kees18-03-2021 om 21:32

Dat zal trainer Buys zeker doen... en ik verwacht ook (weer) een zgn "compact spel" waarbij we ons moeten afvragen ( vooraf dus !) of we niet wéér een slechte eerste helft met nauiwelijks kansen gaan krijgen

Het is veel belangrijker om met 2-0 voor te staan bij rust, en om daarna pas in te zakken... dat geeft namelijk ook nog die enkele kans in een counter zodat ( bij een te verwachten RKC goal ) een 1-3 overwinning op zo'n manier geen probleem is voor het beschermen van de voorsprong/ =3 punten ...

In de voorbeschouwing van de redactie mis ik dan ook een stuk overtuiging en geloof in eigen kracht bij de FC G... nederigheid in de topsport is nergens goed voor;   Je gaat er altijd voor het  maximum aan resultaat te behalen... dat staat op één !

Nachtwacht19-03-2021 om 10:51

Eens Kees, we hoeven voor niemand bang te zijn. 

brummie19-03-2021 om 12:06

Volgens mij heeft het niets met nederigheid te maken. FC probeert echt wel vroeg druk te zetten op de tegenstander waar het kan.

Alleen dat lukt niet altijd. Het geloof in eigen kunnen is best groot, ook gezien dat de ploeg nauwelijks in de problemen geraakt.

Dit ondanks het missen van  meer dan een half elftal aan basiskrachten wegens blessures.

Ik vraag me soms weleens af of sommigen op dit forum ook veel (live) wedstrijden zien van andere clubs. Zo ja, dan kan je tot de conclusie komen dat het bij FC meer dan behoorlijk gesteld is, ook voetballend gezien.

TomOkker19-03-2021 om 18:56

Tja het bekende verhaal, was Emmen nu zo sterk of FCG zo slecht. Maar goed dit is het bekende lulverhaal voor als het even tegenzit en voer voor ranglijst lovers.

Andries19-03-2021 om 12:56

De trots van Groningen.

Doe er wat mee.

De  bus wil wel.

Buijs wil ook.

Het bestuur zeker.

De supporters staan te trappelen.

Hup FC, hup FC.

RKC Waalwijk.

De schoenen industrie.

Voetbal schoenen.

Grim.

Wordt het een grimmige wedstrijd?

Grim was een keeper.

Kon geen bal raken.

Daarom stond hij in het doel.

Hij is nu een succesvol trainer.

Dat heb je vaak met sportmensen die geen bal raken, maar wel verstand van het balletje schijnen te hebben.

Verstand van voetbal wil niet zeggen dat je ook een goede trainer wordt.

Voor een goede trainer zijn meerdere eigenschappen gevraagd.

En zonder geluk vaart niemand wel.

Geluk is een belangrijke eigenschap en factor.

De FC heeft Emmen nog in de benen.

Buijs vraagt veel van zijn spelers.

Is het daarom dat er veel blessures zijn.

Te fanatiek op de trainingen?

Buijs doe het op de trainingen wat kalmer aan.

Als dit zo doorgaat met de blessures, ja dan maar doorgaan tot de allerlaatste blessure.

Dan kan de FC de tent sluiten.

Bordje op de deur: wegens blessures vanaf vandaag geen voetbal.

Sorry. 

Het is niet anders.

Anders is anders.

Gudmundsson in de picture bij Juventus.

Nu weer RKC.

Wie de uitkomst weet mag het zeggen.

RKC vs. FC Groningen 0-1.

Met deze voorspelling is Grim het oneens.

Buijs zegt hij kan er mee leven.

Wij wachten af.

 

Ronnie 19-03-2021 om 17:14

@Andries, je mist een stuk tekst over de sprookjes van Grimm. Valt daar niet iets over te dichten?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!