Terug

Deel deze pagina:

Groningen wil door met Da Cruz, maar aanvaller wil terug naar Italië

Door Sven Heikens 13 reacties

RTV Noord komt met het nieuws dat FC Groningen graag door wil met Alessio Da Cruz, maar dat de aavaller dit zelf niet ziet zitten. De vleugelaanvaller wordt dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Parma met een optie tot koop. Deze optie wil technisch directeur Fledderus graag lichten. "Fledderus blijft aangeven ervoor open te staan om me langer bij FC Groningen te houden, maar dat is lastig, want ik wil graag terug naar Italië, aldus Da Cruz. Als reden geeft de vleugelspeler aan dat het er hier allemaal iets minder uit komt voor zichzelf en in Italië is het er altijd wel uitgekomen, geeft Da Cruz aan tegenover RTV Noord

Fledderus meldt dat Alessio feitelijk een vierjarig contract getekend en bepaalt FC Groningen of het bij één jaar blijft of met drie jaar wordt verlengd, maar dat het daarin wel belangrijk is om te weten hoe beide partijen erin staan. 

Da Cruz speelde tot dusver 20 wedstrijden voor Groningen, waarin hij 2 keer scoorde en drie assists gaf. Voor 1 juni moet Groningen de knoop doorhakken om de optie te lichten of niet. Wordt vervolgd

Reacties:
appie happie30-04-2021 om 18:06

Nou als hij niet wil,mooi laten gaan.toch!

Is nou ook weer niet de allerbeste...er zijn anderen,komen dadelijk weer zoveel spelers voorbij..je kunt te kust en te keur.

Gewoon afscheid nemen zou ik zeggen.

 

Hij heeft zijn laatste wedstrijd voor ons gespeeld..

 

ChiChi30-04-2021 om 18:08

Ik kreeg de laatste wedstrijden al de indruk dat hij met weinig plezier aan het voetballen was.

Hij wil weer terug, dus mooi laten gaan.

Was geen toppertje en speelde meer voor zichzelf!

Fido30-04-2021 om 18:33

past mss niet in ons systeem,en voelde zich daar niet goed bij.

Ja dan is de keus niet zo moeilijk toch.

Als jezelf op het werk niet happy bent (voelt) ga je toch ook weg

Alberto130-04-2021 om 18:36

Laten gaan, we hebben teveel aanvallers die wel een kunstje in huis hebben, mag ook individuele actie genoemd worden, maar die te weinig effectief zijn. (El Hankouri, Joosten, Da Cruz.) Ook van een vleugelaanvaller mag je goals verwachten. Ik denk nog wel es terug aan de tijd dat we bijv El Idrissi of Linssen hadden. 

TomOkker01-05-2021 om 06:28

wat dacht je van Steve Goble of Rene IJkelkamp

marcelfcg01-05-2021 om 07:36

Garry Brooke

hermank196930-04-2021 om 18:37

Het was niks, het is niks en wordt niks. Als zijn kwaliteiten er in Italië wel uitkwam, waarom verhuren ze hem dan? Ciao Da Cruz

grunn196730-04-2021 om 19:13

Dit jongetje heeft in 6 seizoenen bij 8 verschillende clubs gespeeld.

Lijkt me op een nogal mislukte carrière. Lekker terug naar Italië, dan ergens in de serie B bij Lecce.

 

Reactie verwijderd door redactie

Bikkel 30-04-2021 om 19:20

De vreugde straalt er ook niet echt af.... dus zou zeggen doeiiiiiii!!! Kan aardig voetballen maar laat het veel te weinig zien

Herman Badkuip30-04-2021 om 20:41

Heel jammer dat Alessio da Cruz er anders instaat dan de technische staf van FC Groningen, heeft laten zien dat hij best goed kan voetballen, vooral in de uitwedstrijd tegen Ajax als spits. De wedstrijden daarna heeft hij helaas té weinig rendement getoond, misschien dat hij in de laatste wedstrijden nog van waarde kan zijn voor FCG. Maar dan moet hij wel gemotiveerd zijn om te presteren, anders kun je beter kiezen voor onze jonge talentvolle spelers. Daarna maar snel naar Italië zou ik zeggen....

TomOkker01-05-2021 om 06:31

Dit heet nuance, ben het met je eens. 

Pietjepal30-04-2021 om 21:50

Eerlijke vent. Zou niet de eerste zijn die niet in systeem past. Maar komt er nou geld vrij als er niet verlengd wordt? Lekker naar Italië laten gaan zou ik zeggen. Is mooi land, betaald beter en als je er ook nog beter voetbalt, tja. Ik vind heeft z'n best gedaan. Fijn dattie kwam en jammer dat t er niet geheel uit kwam. Was toch belangrijk 1e seizoenshelft.

TomOkker01-05-2021 om 07:09

Begin a.u.b. niet over systemen want zo moeilijk kan voetbal niet zijn. Want als Suslov de rust en het overzicht vind die da Cruz wel in zijn spel heeft dan hebben we een speler in huis die het heel ver kan schoppen en dan bedoel ik niet de bal in de 2e ring jagen :-) Maar moet hij op 10, wie hebben wij eigelijk allemaal voor op de 10, spelen we uberhaupt wel met een 10.

Want wees nu eerlijk, wat is nu de ideale positie van Lundqvist in het systeem of een Ter Wierik die volgens mij als centrale verdediger is binnengehaald en sinds zijn komst op de rechtsback positie speelt. We hebben een top spits in Spe in huis die verzuipt in het systeem in godsnaam welk systeem. Om over Gudmundson en de overige 6 aanvallers maar te zwijgen.

Marco01-05-2021 om 00:02

Intelligente speler met zelfreflectie. Van een linkerrijtje aanvaller mag meer worden verwacht. Daarnaast komst De Leeuw, terugkeer Postuma, mogelijke verlenging Robben en jong talent Abraham en Slor die speelminuten willen gaan maken.

Vraag is waarom Groningen door wil. Het geld kan beter op het middenveld en achterhoede besteedt gaan worden. 

Alf01-05-2021 om 00:23

Da Cruz heeft nu nog niet overtuigd. Hij komt het best tot zijn recht als rechtsbuiten. Centraal dribbelt hij teveel. Lastige beslissing voor FC Groningen, want talent heeft hij volgens mij wel. Hij moet alleen wat meer overzicht krijgen. Wel opmerkelijk dat dit in de pers verschijnt. Voelt niet correct richting de club.

Je hebt wel wat opties op de flanken nodig. Weet iemand om welk transferbedrag het gaat?

A Matter of Honor01-05-2021 om 13:27

We kunnen gissen wat we willen maar als die speler aangeeft weer naar zijn oude club terug te willen dan kan een club als FC-Groningen hoog of laag springen, maar gaat die speler gewoon weer terug. Een ongemotiveerde speler heb je niks aan, dus gewoon laten gaan en komt er ruimte voor een ander, misschien wel eigen aanstormende jeugd,wie zal het zeggen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!