Terug

Deel deze pagina:

Welkomstinterview Peter Leeuwenburgh

Door Sven Heikens 2 reacties

Één van de nieuwe spelers afgelopen zaterdag op de eerste training was Peter Leeuwenburgh. De 27-jarige keeper kwam over van Cape Town City FC waar hij drie jaren speelde. Peter Leeuwenburgh werd gepresenteerd met rugnummer 1 en zal met Jan Hoekstra en Jan de Boer gaan strijden wie komend seizoen onder de lat het Groningse doel mag verdedigen. Van Boerenmacht namen we contact op met de nieuwbakken FC-keeper.

BM: Hi Peter! Allereerst welkom bij FC Groningen! Ben je na drie jaren Zuid-Afrika al weer een beetje gesetteld in Nederland?

Ja zeker, lekker om weer thuis te zijn na 3 jaar Kaapstad. Familie en vrienden weer in de buurt en alles weer oud en vertrouwd.

BM: Hoe is het uitzicht jullie huidige huis/appartement in vergelijking met het uitzicht van jullie appartement in Kaapstad ;) ?

Qua uitzicht zal het waarschijnlijk nooit meer zo worden als in Kaapstad, maar Nederland heeft weer genoeg andere voordelen.

BM: Wie is Peter Leeuwenburgh en wat zijn je kwaliteiten?

Een 27-jarige keeper die 14 jaar bij Ajax speelde en de laatste 3 jaar 100 wedstrijden in Zuid-Afrika heeft gespeeld. Ik ben comfortabel aan de bal en kan, denk ik, relatief goed redding brengen in 1 tegen 1 situaties. Ik geloof dat alles altijd verbeterd kan worden en dat is bij mij niet anders.

BM: Wat wist je al van FC Groningen? Heb je toen Groningen zich concreet meldde, info ingewonnen over FC Groningen? En zo ja, hoe?

Natuurlijk veel van de club zelf. Het is een grote naam in het voetbal. Ik heb wel bijvoorbeeld even contact gehad met Kaj Sierhuis met wie ik bij Ajax een goede band heb opgebouwd.

BM: Had je naast Groningen nog andere opties waar je heen zou kunnen in deze zomer? En zo ja, wat gaf de doorslag aan Groningen?

Er was een aantal andere clubs ook geïnteresseerd, maar FC Groningen was al redelijk vroeg concreet en daar kreeg ik zo’n goed gevoel bij dat ik niet wilde wachten.

BM: Hoe voelde het voor jou als speler dat een technisch directeur tien dagen langs kwam bij jou om je te volgen?

Ik wist al van de interesse. Het is niet heel gebruikelijk dat een TD even 10 dagen langskomt, maar met Kaapstad kan dat bijna niet anders. De club wilde een goed beeld bij mij hebben en het gaf ook de mogelijkheid om nog een aantal keer goede gesprekken te voeren met elkaar. De club is zeer zorgvuldig te werk gegaan en dat ze bij mij uitkwamen geeft dan ook veel vertrouwen.

BM: Kende je al een aantal toekomstig teamgenoten?

Ik heb met Damil en Azor bij Ajax gespeeld en met Wessel bij het Nederlands XI onder 20.

BM: FC Groningen heeft natuurlijk jarenlang Sergio Padt onder de lat gehad. Als je jezelf moet vergelijken met Padt; wat zijn jullie grootste overeenkomsten en verschillen?

Het heeft geen nut om mezelf te gaan vergelijken. Sergio heeft het hier geweldig gedaan en daar heb ik veel respect voor. Ik wil dat ook gaan doen, maar wel op mijn eigen manier en met mijn eigen kwaliteiten.

BM: Tot slot: Wat is je doelstelling bij FC Groningen? 

Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en mezelf ontwikkelen in de Eredivisie. Ik kijk er enorm naar uit om voor een vol stadion te spelen en verwacht dat we de lijn van vorig seizoen dit jaar door kunnen trekken.

Reacties:
Metworst30-06-2021 om 17:56

Welkom Peter, veel succes bij onze geweldige club. 

Nachtwacht30-06-2021 om 19:24

Mooi... ben heel benieuwd

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!