Terug

Deel deze pagina:

Oefenwedstrijd KRC Genk - FC Groningen 1-1

Door Redactie 16 reacties

Zoals bekend werd er de afgelopen zaterdagmiddag geoefend tegen KRC Genk. In België werd deze besloten oefenpot op het trainingscomplex van de Belgische club afgewerkt. Via de FCG clubsite is het wedstrijdverslag terug te lezen. FC Groningen trad aan met de volgende opstellingen:

 

eerste helft:
Leeuwenburg, Kasanwirjo, Te Wierik, Dammers, Gudmundsson; El Hankouri, Matusiwa, Lundqvist, Joosten; Strand Larsen, De Leeuw. 

tweede helft:
Hoekstra; Hettinga, Sverko, Blokzijl, Meijer; Daniël van Kaam, El Messaoudi, Schreck, De Jonge; Postema, Slor. 

Scores: 23' De Leeuw (0-1), 65’ Paintsil (1-1) 

Reacties:
Herman Badkuip11-07-2021 om 16:42

Heerlijke pot voetbal tussen de Belgische topper RC Genk en FC Groningen! De selectie van trainer Danny Buijs kent veel kwalitatieve spelers en als er niemand vertrekt heeft hij voldoende keuze. We hebben een aantal van de huidige spelers nog niet in aktie gezien. Ngonge, Abraham, Suslov, Dankerlui en natuurlijk....Robben! Zou geen nieuwe spelers meer aantrekken, alleen als er toppers van onze Trots van het Noorden ons gaan verlaten voor een geweldig bedrag! (minstens 5 miljoen!)

kees11-07-2021 om 19:21

reken je niet rijk

frankism11-07-2021 om 21:02

Lekker positief verhaal Herman. Kan een mooi jaar worden. mooie mix van jong en ervaren, zelfs de jonkies hebben nu een jaar eredivisie kunnen ruiken. 

 

Alleen nog een buitenkansje

Pietjepal12-07-2021 om 11:23

Genk meldt dat ze naar aanleiding van de wedstrijd met Groningen hun eerste elf gaan heroverwegen. Dan doe je als Groningen iets goed. "We kregen geen poot aan de grond. We werden gewoon afgebluft." Sjongejongejonge. Lijkt wel of Barcelona een oorwassing krijgt van Bayern.

Andries12-07-2021 om 12:07

Het is komkommer tijd.

Geen transfer nieuws.

Stilte voor de storm?

Corona heeft clubs arm gemaakt.

Messi loopt 100 duizend euro's per dag mis.

Daar is niets mis mee.

Voetbal is voor iedereen, dom of geleerd.

Jongens die het op school niet naar hun zin hebben en  het verdommen een vak te leren gaan balletje trappen.

Zo zijn Messi en Ronaldo begonnen.

De andere Messi's en Ronaldo's onder andere namen kwamen niet ver.

Voetballen is stom en dom.

Leuk om naar te kijken.

Voetbal is geen vak.

Voetbal is voetenwerk.

Voetballen met de handen in de zakken.

De FC  dartelt als koeien van stal in de wei.

Dat gedartel is kort van duur.

De trainer trekt aan de touwtjes.

Het publiek naar de stadions.

Allles gaat weer zijn gangetje.

 

kees12-07-2021 om 13:23

Gerucht

Bogdan Jocic  ( Servische aanvallende middenveler ( zowel links als rechts ) , 20 jaar 1.89 m rechtsbenig.clubcontract tot zomer 2023.. zou in belangstelling staan van FC Groningen en FC Twente ..?

Bikkel 13-07-2021 om 12:14

Dat was al bekend toch?

Pietjepal12-07-2021 om 13:59

Clubcontract zal afgekocht moeten worden. Huur van zo'n jonge  speler is weinig zinvol. Koop kan alleen met miljoenen Gudmundsson of Matusiwa.

campesino12-07-2021 om 16:04

Ben het wel met Herman eens, dat er nu BEST een leuke selectie staat, om met aantrekkelijker voetbal voor de plaatsen 6-10 te strijden. Helaas heeft ook Kees gelijk en kunnen we nos nog niet rijk rekenen. Want zonder matisuwa, gudmondson, messaoudi, larsen? maak je ook zo maar een Emmen seizoen mee.

Herman Badkuip12-07-2021 om 16:51

Kwalitatief sterke selectie op dit moment, maar bij vertrek van sterkhouders moet Mark-Jan Fledderus direct goed inspelen en de miljoenen gebruiken om sterke vervangers terug te halen...Wellicht een Harroui, Irandust of Jocic binnenhalen, dat moet toch mogelijk zijn? En geen huurcontracten met allerlei vreemde opties, maar gewoon kopen! 

Metworst12-07-2021 om 17:15

Op zich kan 1e jaar huren met koop optie prima hoor. Dan kun je een speler goed beoordelen en ook nog van de koop afzien als hij tegenvalt.

Of met een buitenkans zoals Abraham een verplichte koopoptie, waardoor je een langer verblijf mogelijk maakt, en of hoog transferbedrag. (Jaar huur met nog landurig contract) 

Metworst12-07-2021 om 17:18

Uiteraard ben ik met je eens dat een sterke vervanger gehaald moet worden als er spelers vertrekken. Een van de spelers die je noemt zou al top zijn. 

Rob197012-07-2021 om 17:31

Het is natuurlijk ook niet helemaal duidelijk hoe Genk, Groningen tactisch heeft benaderd. Bij Groningen was er de eerste helft niet veel veranderd, vaste patronen waren echt wel aanwezig. Nu vind ik John van de Brom altijd een zeikerd, als het tegen zit, het ligt namelijk nooit aan hem, maar Groningen heeft gewoon gevoetbald zoals ze graag doen, en dat is van een redelijk niveau.

De goal van de Leeuw, was een perfect uitgespeelde aanval waarbij hij op de juiste positie staat, dat komt deels door de goede voorzet, maar ook door zijn inzicht, op het juiste moment bij zijn verdediger weglopen, en dan perfect positie kiezen. Dit is ook de reden waarom hij nog steeds zoveel scoort.

Mocht Buijs dit goed kunnen toepassen, dan gaan we er zeker op vooruit. Strand Larsen en de Leeuw kunnen een gevaarlijk duo vormen. Iets wat veel clubs nu net weer niet hebben, twee afmakers.

Veel verder kun je nog niet kijken, want er zal nog wel wat gaan veranderen, maar de spelers die er nu lopen, weten hoe Buijs het wil,hebben, en dat is toch echt wel een voordeel. Inpassen van Abraham, end, zal nu veel makkelijker gaan, en dan is de filosofie van Fledderus natuurlijk wel goed, het eerste half jaar lekker wennen, en later knallen.

Het grote schip met geld moet ook nog komen, met twee potentiële verkopen, en dan ga ik er vanuit dat daar goede vervangers voor terugkomen. Want met geld is het iets makkelijker kopen. 

Veel spelers hebben minimale transfervergoedingen als clausule in hun contract. Deze spelers kan Groningen nu niet kan halen, maar wel als er iets meer geld in de schatkist ligt, wat ze dan ook niet zullen nalaten. 

TomOkker12-07-2021 om 17:19

Je kunt er op dit moment weinig van zeggen zolang je niet weet met welke spelers je de competitie in gaat. In ieder geval meer voetbal en met name van achteruit. Wordt een belangrijk jaar voor Suslov en van Kaam want ik denk dat we de opvolger voor Matusiwa al in huis hebben.  Daarnaast ben ik benieuwd wat Paulos ons gaat brengen.

kees12-07-2021 om 23:32

en vergeet spits Romano Postema niet:  verhuurd aan den Bosch ( KKD ) vorige seizoen 10 gescoord in 26 wedstrijden,  19 jaar nog maar, maar die kan zeker dit seizoen bijleren/succes hebben op het hoogste niveau.  

Marco12-07-2021 om 17:42

Wordt nog een lastig puzzeltje voor Buijs om de beste opstelling en tactiek te krijgen. Met De Leeuw. is er een 2de spits bijgekomen die 10+ kan scoren. MSL + De Leeuw in spits.Beide spelers zijn erg afhankelijk van aanvoer. In 4-4-2. Of 5-3-2 met wing backs (als je ze hebt). Op de flank is er een dubbele bezetting aan spelers, veelal spelers die weinig succesvol voor eigen succes gaan.  

val12-07-2021 om 20:40

Fledderus zal destijds met een jaloerse blik hebben gekeken naar de transfer van Ejuke van Heerenveen naar CSKA Moskou. In 2019 gekocht voor 2 miljoen en 1 jaar later weer verkocht door Heerenveen voor ongeveer 12 miljoen. Zijn doel zal zijn ook eens een dergelijke transactie te doen voor FCG. Niet alleen voor zijn eigen ego maar vooral in het belang van de club. Het eigen vermogen van FCG (groep) is nog altijd zorgelijk. Jarenlang is dit negatief geweest ofwel er waren meer schulden dan bezittingen. In het jaar 2019-2020 is er voor het eerst weer een klein positief vermogen van 0,6 miljoen door een goed resultaat (voornamelijk dankzij transfers). Om te spreken van een gezonde vermogenspositie is een eigen vermogen nodig van minimaal 8 miljoen. De snelle oplossing is een financiële klapper; een "Ejuke-tje". Er zijn enkele spelers die hiervoor kunnen zorgen. Wie laat FCG juichen ?  

A Matter of Honor12-07-2021 om 23:07

"Neighbour,'s grass is always greener". Heeft dus geen enkele zin om naar andere clubs te kijken, hoe die hun financiële huishouden voor elkaar hebben, het gaat erom dat onze club het financiële plaatje goed voor elkaar heeft. FC-GRONINGEN is nu eenmaal een club die het van transfers moet hebben en af en toe zit er dan een leuke "klapper" tussen,zoals met b.v Doan. Andere clubs hebben ook wel eens zo.n uitschieter maar dat is bij hun, net als bij ons, een unicum.. De club moet gewoon slim inkopen met jonge spelers, goed opleiden en liefst met winst weer verder verkopen. Mark Jan F. Slaagt wel aardig in deze opzet. Ik kijk in dit geval ook naar Deyovisio Zeefuik, die toch voor een aardig bedrag naar Hertha is gegaan. Ik weet nog toen die speler  hier kwam. Ik was met een vriend op het stadion toen hij binnenkwam en aan Ron Jans vroeg of er ook een plekje vrij was, bij het team en of hij "alsjeblieft" mocht komen. We hebben allemaal gezien waartoe dit heeft geleidt...........ik bedoel maar.........slim zakendoen is de term van vandaag.

 

Nevinsrow13-07-2021 om 09:33

Heb uit doorgaans zeer betrouwbare bron, dat Arjen Robben assistent wordt van Louis van Gaal. Ben benieuwd

Roelofsky13-07-2021 om 11:25

Das gek ik ook....

Bikkel 13-07-2021 om 12:14

Tevens gaat ie als pinchhitter spelen zeker?

FC NL05013-07-2021 om 13:56

Effe afwachten of je gelijk hebt, maar ik zou het Arjen enorm gunnen om assistent te worden bij Oranje en denk dat zijn goede verleden met Louis ook wel een rol zal spelen bij het kiezen tussen assistent bij Oranje of speler/staflid zijn bij FCG

A Matter of Honor13-07-2021 om 14:58

Ik weet het niet of dit de juiste oplossing zou zijn.. Hoop dat dit bij een gerucht blijft. Twee botsende karakters, die elkaar niets toegeven,denk ik. Arjen laat zich de les ook niet lezen, maar goed we zullen wel zien. Het liefst zou ik zien dat hij bij de club iets zou doen, misschien nog als voetballer of iets in de technische dienst. 

Herman Badkuip13-07-2021 om 18:55

Zie een dubbelrol voor Arjen Robben wel zitten. Lekker voetballen bij FC Groningen, al is ‘t maar een deel van de wedstrijd en assistent-trainer van Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal....Moet voor Arjen toch geen probleem zijn...En als het nodig is, kan hij altijd nog als pinchhitter ingezet worden bij Oranje! 

Metworst13-07-2021 om 20:30

Ja die dubbelrol/ functie zat ik mij ook al te bedenken. Het was toch de bedoeling dat hij hier in een dergelijke functie zou komen na zijn voetbal carriere. Dan kan hij mooi leren van team van Gaal en een WK. Daarna in dergelijke functie bij de FC aan de gang. En in deze periode nog zijn speelminuten en wedstrijden meepakken om in de Euroborg die prachtige cariere af te sluiten. 

kees13-07-2021 om 20:34

het onbereikbare is vaak een voeding voor een droom.  Betaald voetbal zit hier vol mee.

Laten we ons halverweg de voorbereiding niet afleiden;  wat dat betreft is het gewtijfel van Robben niet erg behulpzaam...tenzij...

( vul maar in )

Ronnie 14-07-2021 om 10:01

Ik zie net als anderen op dit forum Robben graag. Maar Fledderus moet er gewoon vanuit gaan dat Robben niet terugkomt en voor die positie een volwaardig alternatief aantrekken.

Mocht Robben dan ooit doorgaan en spelen, dan is dat een bonus. 

Pietjepal14-07-2021 om 12:51

Ik lees dat er een Italiaans passionato-sfeer heerst onder de spelers in de achterhoede?
Gaat mijn supportershart sneller van kloppen.
Wat een mooi seizoen zal dit gaan worden.
Alle benodigde ingrediënten zijn daar:

- Groningse strijdbaarheid
- Goede spelers
- Unieke spelers
- Interessant om te kijken hoe de voetbaltalenten zich ontwikkelen

Een resultaat zoals vorig seizoen valt lastig te overtreffen.
Eerst seizoenshelft viel belachelijk veel precies goed qua resultaten.
Maar God, wat een fijne selectie voor Groningen-begrippen het afgelopen decennium.

O, wat zou het mooi zijn als Arjen nog een paar minuten maakt in een vol stadion. Iedereen staan, klappen, ik schiet al vol als ik erover denk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!