Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen niet blij met wedstrijden op zondagavond 20.00 uur

Door Redactie 11 reacties

De Trots van het Noorden is not amused aangaande het besluit van de ECV om (extra - red BM) competitiewedstrijden te spelen op de zondagavond 20.00 uur. Het tijdstip is ongunstig voor supporters. Daarbij is de clubleiding van oordeel dat een onnodig groot aantal duels wordt gespeeld op het genoemde tijdstip bericht de clubsite.

In 2018 zijn er onderlinge afspraken gemaakt om clubs die uitkomen in de Europese toernooien te helpen door eventueel uit te wijken naar de zondagavond. Een club die Europese verplichtingen heeft kan daarvoor een verzoek indienen bij de KNVB. Voor FC Groningen is dat niet het onderwerp van discussie. Waar het wel om gaat is het aantal geplande wedstrijden, die voor vele supporters qua tijdstip verre van optimaal zijn.   

Algemeen directeur Wouter Gudde stelt dat jeugd wordt uitgesloten van stadionbezoek. Dit geldt evenzeer voor supporters die maandagmorgen vroeg aan het werk moeten en mensen die op zondagavond afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Uit een enquete van het Supporterscollectief Nederland is gebleken dat het overgrote deel van de meerderheid tegen dit tijdslot is.

Vanuit ESPN ligt een compensatie ten grondslag voor het huidige televisie contract. Europees spelende clubs stromen een ronde later het KNVB bekertoernooi binnen. Daardoor mist ESPN zes wedstrijden die gecompenseerd moeten worden. 

Gudde is van oordeel dat het niet meer om gemiddeld zes maar om zeventien wedstrijden gaat die vanaf 20.00 uur op de zondagavond staan geagendeerd. De opzet is doorgeslagen. 'Wij hebben meerdere malen hierover vergaderd als clubs. Wij hebben erop gehamerd dat er niet meer dan zes wedstrijden moesten worden gecompenseerd, maar behoorden tot de zeer kleine minderheid die tegen was.”

Reacties:
kees14-07-2021 om 22:16

schaduwkant van profvoetbal...  Eerlijk gezegd moet Gudde hier zich bij neerleggen en erkennen dat alles in het voetbal met geld wordt gecompenseerd/betaald en onderhandeld , ook omdat (vanuit de gedachte dat hij bij uitstek allerlei activiteiten onderneemt namens de FC Groningen BV die direct niks met voetbal te maken hebben) of, zoals hij zelf wel zegt:  "het voetbal is allang niet meer enkel 1x per twee weken een wedstrijd in het stadion" )...Er klonken deze zomer recent  zelfs ambities om de motor van het Noordeijke bedrijfsleven te willen zijn  

Dat hierbij met clubwensen en hun supportersbelangen  gejo-jo't wordt, en steeds iets anders wordt uitgevonden om voor bijv. commercïële sterkere partijen zoals ESPN (FOX) hun positie te verstevigen ( kijkcijfers en prime-time uitzendingen )  dat is een gegeven. Verder werd er een half jaar geleden nog luid geroepen  (door o.a. Gudde sr.)dat er mogelijk 8 clubs na corona-zonder publiek niet meer zouden bestaan zonder overheidssteun... Dat blijkt er tot nu toe geen een te zijn geweest...Ook hier dus gelobby - met succes - voor steun  wat je ook ervan mag denken.    

Troost is wel dat er bij zondagavondwedstrijden ook weinig  Sparta of RKC supporters naar Groningen gaan reizen.

Oplossing is ook :  zorg dat FC Groningen  bij de Europese deelnemers hoort zoals de ambitie is , dan heb je meer te zeggen èn de FC supporters zullen hier meer dan dankbaar voor zijn. Daarvoor dient er zeker geld geinvesteerd te worden  in verhogen van de  spelersbegroting en hiermee in de kwaliteit van de selectie...en eerlijk gezegd helemaal gerust ben ik er niet op (!) dat aanstaande transferwinsten dan toch gaan weglekken naar andere activiteiten/ondernemingen en met particuliere relaties zoals investeerders met de FC Groningen BV waar het voetbal in Euroborg niet beter van wordt. 

Ollie Wollie14-07-2021 om 22:47

Bedankt. 

marcelfcg15-07-2021 om 07:41

Gudde moet zich hier helemaal niet bij neerleggen. Die probeert de club juist weer meer naar de supporters te brengen en het is zeer te prijzen dat hij hiervoor de bres op gaat.

brummie15-07-2021 om 07:44

Zoals Gudde al aangaf liggen de inkomsten van stadionbezoek hoger t.o.v. tv gelden. Door de versnippering van wedstrijddagen en verschillende aanvangstijden haken mensen af om nog naar het stadion te komen. 

Een wedstrijd op zondag 20.00 erbij zit de supporter niet op te wachten. Uiteindelijk gaat het om de behoefte van de consument. FC heeft een behoorlijk vergrijsd publiek, en om ook nog wedstrijden op zondag 20.00 te spelen, krijg je zeker geen nieuwe jonge  supporters/bezoekers aanwas.

 

campesino15-07-2021 om 08:29

Man, waar hebben we het over. 20.00 uur, dan is de wedstrijd om 22.00 uur afgelopen.  Dan lig je toch zonder problemen voor 12 uur in je nest?. Daar gaat een jongentje/ meisje van 10 voor 1 keer toch ook niet dood aan. Bovendien 20.00 uur is schitterende tijd. Kan je rustig eten, wedstrijd kijken en nog een biertje pakken. Als je naar de bioscoop, theater, etc gaat, ga je toch ook niet smiddags. Dit is gewoon zeiken om het zeiken. 

GroenWit02015-07-2021 om 16:46

Behalve als je van wat verder komt. Zie het niet zo zitten om mijn zoon van 10 om een uur of 1 in bed te leggen. Al helemaal niet op een zondag- of woensdagavond. En ik ben vast niet de enige. Om over 21.00u wedstrijden maar niet te spreken

Herman Badkuip15-07-2021 om 09:34

Kan voor een groot deel meegaan met de reactie van Campesino....om hoeveel wedstrijden voor de FCG gaat ‘t nou eigenlijk. Afgelopen seizoen hebben wij misschien een keertje op de zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Thuis spelen op dat tijdstip valt nog wel mee voor een keertje, uitwedstrijden moeten er niet te veel zijn....dan wordt ‘t inderdaad te laat voor onze jeugd! Het liefst zie ik meer wedstrijden op de late zaterdagmiddag, maar we kunnen ‘t niet iedereen naar de zin maken! En het allerliefst spectaculaire wedstrijden met een kolkende Euroborg, dat moet toch lukken lijkt mij?

ChiChi15-07-2021 om 09:51

Het is de bedoeling dat elke club EEN maal per seizoen op zondagavond gaat spelen!

Valt wel mee toch?

Rob197015-07-2021 om 12:44

Een wedstrijd valt ook wel mee, maar het is vaak wel een wedstrijd tegen een Europees voetballende club. En ik denk dat dit weer een stapje verder is waarna, de maandag gaat volgen. Voor mij als supporter gaat de aardigheid er wel vanaf, omdat er van mijn mogelijke wedstrijd er weer een af gaat vallen. En zo jaag je mij en misschien ook anderen wel het stadion uit. 

Commercieel is het voor en club  niet interessant, hoe meer van dit soort wedstrijden op waardeloze tijdstippen des te meer sponsors in de toekomst zullen afhaken. En als ESPN nu een mega groot bedrag overmaakt naar de clubs, dan is het misschien nig wat, maar het schijntje wat ze nu krijgen is het niet waard. Voor ESPN misschien wel want die kunnen vanaf zondagmorgen tot 10 uur s’avonds ons doodgooien met Jumbo, goede doelen en de postcode loterij reclame.

Alf15-07-2021 om 10:24

Eén avond een slechts half gevuld stadion valt niet mee. En het is ook niet nodig. Dat is precies het punt van Gudde.

Mijn hoop is gevestigd op de burgemeester om een wedstrijd op een dergelijk tijdstip gewoon te verbieden.

Andries15-07-2021 om 10:58

De EK finale Engelse tijd was ook op een Zondag om 20 uur.

Het stadion was vol bezet.

Kleine George was aanwezig.

De FC heeft op democratische wijze haar standpunt van de tafel laten vegen.

Democratie wint altijd en dat is het maximale aan vrijheid op beslissingsgebied.

Het volk wint.

Niet de autocratie.

De meerderheid heeft het voor het zeggen.

Gudde heeft verloren en jammert dat de democratie hem knockout heeft geslagen.

De democratie won het van Gudde.

Minderheden verliezen.

Democratie is het minst slechte systeem waar beslissingen worden genomen.

Als Gudde in de schoenen stond van Adolf Hitler dan........

Maar Gudde is fatsoenlijk en moppert vaak.

Nu maar weer naar het voetbal.

Geen randzaken.

Lekker balletje trappen.

Geen getrap tegen KNVB beslissingen.

Hoe is het met Robben.

Denkt hij nog steeds na?

Gaat niet over 1 nacht ijs.

Robben in qarantaine?

Ik doe het, ik doe het niet, ik.....

Wij wachten maar af. 

 

Pietjepal15-07-2021 om 12:47

Robben stopt, via FC Groningen Twitter.

Zeeman15-07-2021 om 12:53

Ja idd hij stopt ermee, jammer, maar verstandig besluit. Ben benieuwd wat hij verder gaat betekenen voor de fc en het voetbal.

appie happie15-07-2021 om 13:03

Weet je waar je aan toe bent.

 

Wel jammer dat we hem. Niet hebben zien spelen.

brummie15-07-2021 om 21:23

Wat ik lees is dat er minimaal 17 wedstrijden op zindag 20.00 worden gespeeld. Het kan zijn dat door voortgang Europese wedstrijden een aantal clubs ook de pech kunnen hebben dat ze meerdere wedstrijden op dit tijdstip moeten gaan spelen. Het is dus niet gezegd dat het maar 1 wedstrijd is per seizoen.  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!