Terug

Deel deze pagina:

Ouvreprijs Arjen Robben voor uitzonderlijke staat van dienst

Door Redactie 4 reacties

De Eredivisie CV (ECV) heeft een nieuwe prijs toegevoegd bericht de Vennootschap via haar website. Het gaat om een ouvreprijs die dit jaar voor de eerste keer naar Arjen Robben gaat voor zijn uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlandse voetbal. Op woensdag 8 september is er een live uitzending 'Eredivisie Voetballer van het jaar' op ESPN, aanvang 20.30 uur. Naast de ouvreprijs is er een prijs voor de Speler van het jaar, de Speler Onder-21 van het jaar, het mooiste Doelpunt van het jaar en Scheidsrechter van het jaar.

Op 3 december 2000 debuteerde Arjen Robben bij FC Groningen. In 2002 maakte Robben de overstap naar PSV (landskampioen 2003) en vervolgde vanaf 2004 zijn carrière in het buitenland. Via Chelsea, Real Madrid streek Robben neer bij Bayern Munchen waar hij tien jaar voor voetbalde. De aanvaller sleepte tijdens zijn buitenlandse periode tal van prijzen in de wacht.

Ook voor het Nederlandse elftal was Arjen Robben jarenlang één van de allergrootste smaakmakers, gekenmerkt door zijn enorme drive, de vele individuele acties, snelheid, assists en doelpunten. Na een tussenstop van een jaar keerde Robben het afgelopen seizoen terug bij zijn oude liefde FC Groningen. Door een hardnekkige blessure bleef het slechts bij zeven optredens. Arjen Robben speelde zijn laatste wedstrijd op 19 mei 2021 tegen FC Utrecht.

Directeur van de Eredivisie Jan de Jong stelt dat Arjen Robben het levende bewijs is van de vele jongensdromen die kunnen uitkomen. Gezegend met het gegeven talent, een buitenaards doorzettingsvermogen, een Hollandse meester. Talent is niet te kopiëren maar inzet, professionaliteit, de wil om te winnen en de beste te willen zijn gelukkig wel aldus de Jong. 'Arjen is de Parel op de kroon van de Eredivisie en hoort thuis in de eregalerij van het Rijksmuseum van de Eredivisie.'

Reacties:
Fan op afstand06-09-2021 om 20:34

Meer dan terecht. Gefeliciteerd Arjan.

Herman Badkuip06-09-2021 om 21:02

Heel bijzonder zo’n oeuvreprijs voor onze Arjen Robben en dikverdiend hoor! Want als er één deze prijs verdient, is ‘t Arjen wel! Als jeugdig talent spelend bij FC Groningen droomde hij van het voetballen bij een nationale topclub en later van een internationale carrière. Tis allemaal gelukt, Arjen heeft met verschillende internationale topclubs grote prijzen gewonnen en was een belangrijke voetballer in het Nederlands elftal! Bijna werden wij met Arjen wereldkampioen in Zuid-Afrika, ‘t scheelde niets....Na een succesvolle internationale voetbalperiode, besloot Arjen zijn carrière te beëindigen bij zijn eigen FC Groningen! Ben supertrots op hem en vind ‘t geweldig dat heel Nederland hem op deze manier waardeert! Arjen Robben heeft een bijzondere staat van dienst en is heel waardevol geweest voor het Nederlandse voetbal!

brummie07-09-2021 om 11:53

Een prijs die Arjen Robben toekomt! En als eerste deze prijs te mogen ontvangen is natuurlijk ook speciaal. Kunnen we met z'n allen trots op zijn! Een sieraad voor de sport.

Nachtwacht07-09-2021 om 17:11

Terechte waardering, zeker omdat de wens er ook was om in de Eredivisie af te sluiten

Een trotse Groninger en boegbeeld voor de club

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!