Terug

Deel deze pagina:

Office Centre hoofdsponsor FC kan niet meer aan financiële verplichtingen voldoen

Door Redactie 7 reacties

Een flinke tegenvaller van één miljoen euro dreigt (over dit lopende seizoen) voor FC Groningen, nu bekend is geworden dat hoofdsponsor Office Centre niet meer aan haar contractuele verplichtingen kan voldoen. De hoofdsponsor is naar eigen zeggen in zwaar economisch weer gekomen door de coronacrisis. Het bedrijf heeft via de rechter een traject aangevraagd om tot een onderhands akkoord te komen met de schuldeisers.  

FC Groningen's algemeen directeur Wouter Gudde betreurt de situatie voor beide partijen en houdt er met name ernstig rekening mee dat de club er een flinke scheur in de broek aan overhoud. (bron-FC Groningen)

Aan RTV Noord vertelt Gudde dat FC Groningen niet zal omvallen maar wel dat dit enorm pijn gaat doen. Te denken valt aan het interen op de reserves en aan investeringen die de club volgend jaar had willen doen. 

Eerder werd al bekend dat FC Groningen op zoek moest naar een nieuwe hoofdsponsor.  

 

Reacties:
appie happie10-02-2022 om 17:53

Hooghoudt

Metworst10-02-2022 om 18:13

Heel vervelend dit, uiteraard voor de club, maar ook voor de werknemers van office centre. Ik hoop dat er nu een bedrijf opstaat en het gat gaat opvullen. Deze moeten we vooral vinden in een bedrijf die ondanks of dankzij corona de wind mee heeft. Maar in deze onzekere tijden en een hoge inflatie zal dat een lastige zoektocht zijn. Eventueel per wedstrijd een aandere shirtsponsor voor een ton per wedstrijd, maar welke bedrijven hebben dat bedrag over. (supermarktketens?)

Marco10-02-2022 om 18:24

Shell moet maar de nieuwe hoofdsponsor worden. Dat bedrijf heeft miljarden verdiend aan het Groninger gas. Kunnen ze na al het veroorzaakte  leed en schade wat ze hebben aangericht in de provincie nog wat iets terug doen voor wat de bevolking wat vreugde geeft.

 

Alf10-02-2022 om 18:24

Geen idee of dit een beter resultaat oplevert dan een gewoon faillissement. Wel zaak bij toekomstige sponsors goed op te letten of ze wel hun beloofde bijdrag kunnen leveren. Je hebt van die cowboys die denken door een voetbalclub te sponsoren dat ze ineens veel meer omzet gaan draaien..

De NAM heeft nog wat goed te maken hier in het hoge noorden.

PDI10-02-2022 om 19:54

Google zit in de Eemshaven, dus Google laat maar zien of je wat hebt met de omgeving waar je bent.....

Euroborg10-02-2022 om 20:27

Zal ik ook een aantal namen droppen voor de nieuwe hoofdsponsor van FCG naast de al eerder genoemde grote bedrijven..... IBM, Menzis én Jumbo, de buurman naast de Euroborg....

Heiky10-02-2022 om 20:30

Jumbo zit al in het schaatsen, wielrennen en, als ik niet vergis, Formule1. Ik denk niet dat voetbal in dat plaatje past.

A Matter of Honor10-02-2022 om 21:19

Bij sponsoring gaat het om de naamsbekendheid te vergroten. IBM,Menzis of Jumbo hebben al zoveel naamsbekendheid dat sponsoring van een modale voetbalclub echt geen zoden aan de dijk zet, net zo min als Google dit zou moeten doen. NAM is voor een groot gedeelte een staatsbedrijf net als de Gasunie, dus die vallen ook af. De enigste mogelijkheid die ik zo op kan noemen zou het bedrijf van Wijnand Pon in Feerwerd "Alta Genetics" onderdeel van "Koepon Holding" kunnen zijn. Een bedrijf met een miljarden omzet maar met weinig naamsbekendheid, in Nederland althans. En vooral een Gronings bedrijf.

b.raatjes196610-02-2022 om 22:03

Komt goed ik denk dat fc Groningen al in gesprek is met een hoofdsponsor deze sponsor zou officeel al stoppen als hoofdsponsor dus dat wisten we al dus is gudde er allang ermee bezig geweest dus ze hebben wat achter de hand dus nu geen paniek zaaien gewoon die PELLE VAN ANHOLT binnen halen en zorgen dat we bij de beste acht komen dus fc Groningen kop der vuur zet hem op 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!