Terug

Deel deze pagina:

Pelupessy gekozen tot aanvoerder, Verrips eerste doelman

Door Redactie 21 reacties

Vandaag werd bekend dat Joey Pelupessy door de spelers tot nieuwe aanvoerder is gekozen. Laros Duarte werd aangewezen als reserve aanvoerder. Voor doelman Michael Verrips was er eveneens goed nieuws. De keuze van trainer Frank Wormuth viel uiteindelijk op Verrips die nu de eerste doelman is. 

RTV Noord berichtte dat Daniel van Kaam is teruggezet naar Onder-21. Van Kaam die eerder (na de wedstrijd van Jong Oranje tegen Gibraltar) al had aangegeven FC Groningen te willen verlaten, kreeg van Wormuth recentelijk een aantal dagen respijt om alsnog na te denken over zijn toekomst. Van Kaam bleef bij zijn standpunt, voor Wormuth de reden (ondanks diens eerlijkheid) om de middenvelder uit de selectie te zetten met als reden dat de trainer enkel met spelers wil werken die bij Groningen willen blijven. Mocht van Kaam in tussentijd van mening veranderen, zal de deur naar de eerste selectie alsnog openstaan. 

 

Reacties:
b.raatjes196629-07-2022 om 20:26

Hartstikke goed ik denk dat we goed seizoen kunnen verwachten 

Marco29-07-2022 om 21:10

Vreemde situatie rond Van Kaam.

Zou van beide partijen veel slimmer zijn als ze eerst eens rustig de uitwedstrijd tegen Ajax afwachten.

Zowel Duarte als Suslov stonden al eens in de belangstelling van andere clubs. Bij een goede prestatie in de Arena kunnen ze zo verkocht worden. Dan is de situatie voor Van Kaam en Groningen weer heel anders. 

TomOkker29-07-2022 om 22:22

Niks vreemds aan, zo helder als glas. Daarbij Duarte en Suslov kunnen we met deze selectie prima opvangen.

Herman Badkuip29-07-2022 om 21:10

Trainer Frank Wormuth maakt tot nu toe duidelijke keuzes.....de aanvoerder is bekend, de eerste keeper is geen verrassing voor de volgers van FCG én Daniël van Kaam is de eerste speler, die uit de té grote selectie valt. Ná morgen, de laatste oefenpot tegen Osasuna, zullen nog meer spelers ontevreden zijn én uit de eerste selectie van 24 spelers vallen! Denk zelf dat naast Daniël van Kaam, ook zijn broer Joël, Kian Slor, Sam Schreck, Romano Postema, Mike te Wierik en Damil Dankerlui buiten de boot gaan vallen en voor andere clubs kunnen gaan!

brummie29-07-2022 om 21:39

Verwacht dat Postema en te Wierik bij 1e selectie blijven. Zeker omdat Postema ook net verlengd heeft. Te Wierik zou ik nog niet afschrijven.  Overige spelers die je noemt  zullen waarschijnlijk buiten de boot gaan vallen. Daarnaast hebben  we 4 keepers onder contract. Lijkt me het beste als daar een van verhuurd gaat worden. 

Sapmeer29-07-2022 om 21:24

Toch jammer dat van Kaam het niet lijkt te redden.Speelde in zijn eerste jaar in de hoofdmacht een prima seizoen en was regelmatig een van de betere spelers.Hij mist mogelijk toch een beetje de topsport mentaliteit en heeft misschien niet het karakter om keihard terug te vechten. Aan zijn voetbalcapaciteiten ligt het absoluut niet. Toch jammer dat om uiteenlopende redenen eigen kweek met voldoende talent het niet redden bij de FC (  o.a.Dallinga, van der Looi,Balk, en nu weer van Kaam).Wel heb ik de indruk dat gehaalde spelers vaak een klein streepje voor hebben op eigen jeugd,ik kan me dan ook voorstellen dat dit soms wat frustratie oproept bij spelers als in dit geval van Kaam

TomOkker29-07-2022 om 22:17

4 jaar Buijs gaat natuurlijk ook niet in je koude kleren zitten om vervolgens ook nog even en public tot aan de enkels toe afgebrand te worden.

Heeft niks met topsport mentaliteit te maken, als je baas het niet in je ziet zitten, moet je een keus maken, zoals bijvoorbeeld Balk en Dallinga.

b.raatjes196629-07-2022 om 21:42

Daar ben ik het niet eens wormouth geeft van KAAM nog een kans hij kan terug komen in de eerste selectie als hij zegt ik ben voor fc Groningen als hij dat niet doet tja dan maar naar een andere club voor mooie prijs en postema houden ze er wel bij hij heeft net zijn contract verlengt dat doen ze niet zo maar en hij is ook wel belangrijk voor ons kijk naar nec toen scoorde hij 2 belangrijk goals 

brummie29-07-2022 om 23:02

@Tomokker

Vergeet niet Dat Buijs van Kaam heeft laten debuteren in het 1e elftal. Alleen vorig seizoen kwam van Kaam minder aan spelen toe. De andere seizoenen speelde hij zeer regelmatig en was ook basispeler onder Buijs. 

Op dit moment komt hij gewoon tekort voor een basisplaats bij de FC. Heeft echt wel kansen gehad, denk als meerdere hier op het forum, meer een mentaal probleem. Ook heeft hij zich ook niet na een goed seizoen 2021 niet echt verder goed door ontwikkeld. Zijn marktwaarde was in 2021 maar liefst 2,5 miljoen en is nu gezakt naar 700.000.  Ligt nog 1 jaar vast. Einde seizoen 2021 gaf Buijs ook aan dat van Kaam zijn niveau omhoog zal moeten. In het 1e elftal komen en basisspeler worden is een prestatie. Maar dan moet de volgende stap komen. basisspeler blijven,  en door blijven groeien. 

Hij geeft zelf aan weg te willen, en niet 100% zich te kunnen inzetten voor de FC. Dat zegt in mijn ogen ook iets over de speler.

Situatie Balk en Dallinga, en ook van Kaam zijn allemaal verschillend, en staan volgens mij los van elkaar. FC wilde bijvoorbeeld wel door met Dallinga, en Balk dacht meer minuten te kunnen maken bij (jong) Utrecht. 

campesino30-07-2022 om 10:42

Van kaam en buijs hebben we het hier al honderd keer over gehad. En dat is jammer, want dit lijkt me typisch een spelers als idrissie die ergens anders opbloeit. Maar goed hij heeft nu Duarte voor zich en wil gewoon naar Emmen. 

Rob197030-07-2022 om 11:04

Inderdaad 3 verschillende verhalen, met daarbij 2 keer Buijs in de hoofdrol, en 1 keer Fledderus.

Van Kaam is kapitaalvernietiging geweest door een zwalkende trainer, die het allemaal niet meer wist en maar wisselde en wisselde.  Dallinga kreeg absoluut geen vertrouwen van Buijs dat hij ook maar 1% kans had op speeltijd, en daarop vertrok. 

Balk is een spelletje geweest tussen Balk en Fledderus, waarbij een ieder zijn dingetje heeft gedaan, met als gevolg een vertrek. Daar zijn ze beide wijzer van geworden. En daarbij is hij nog eens gepiepeld door Buijs na zijn winnende tegen Ajax. 

Dus eigenlijk schrijf ik die ook nog toe aan Buijs. 

Kortom een mooie opsomming van kapitaalvernietiging, waar de spelers, maar ook de trainer een grote vinger in de pap hebben gehad.

Van Kaam heeft telkens in jong Oranje uitstekend gespeeld, dus aan zijn kwaliteiten zal het toch niet kunnen liggen. Dallinga heeft bewezen dat hij wel iets in zijn mars had, die bij Groningen niet de kans heeft gehad om het te laten zien.

Het is gelopen zoals het gelopen is, maar het is wel jammer, van Kaam is een mooie voetballer, die goede kwaliteiten heeft, en dat in de toekomst zeker nog zal laten zien. 

brummie30-07-2022 om 11:41

Volgens mij is van Kaam hier ook in de hoofdrol. Het is ook aan hem om te laten zien dat trainers niet om hem heen kunnen. Om alleen naar Buijs/Wormuth en Fledderus te wijzen is tekort door de bocht. 

Rob197030-07-2022 om 12:17

Dat kan, maar als je een heel seizoen speelt, en daarbij niet onverdienstelijk. Je maatje op het middenveld, Matusiwa weg gaat en daarvoor Duarte terugkomt, en hij daarna niet meer in de plannen van de trainer voorkomt, omdat hij een heel ander idee heeft, dan weet ik niet waar de schuld ligt. Van wat de trainer er van heeft gemaakt, dat weten wij inmiddels, een rampseizoen, die ook alleen verliezers kent. En de kwaliteiten van van Kaam waren bekend. Om dan nu te zeggen, dat er zoveel betere alternatieven waren, gaat niet op, want die waren er niet, in het verdedigende concept van Buijs.

corinti30-07-2022 om 11:18

Van Kaam in de voorbereiding een paar keer zien spelen,en met name tegen osnabruck (om zijn favoriete plek/middenveld),was hij zeer goed,een van de betere.Ook in de andere wedstrijden,waarin hij als LB is gebruikt heb ik hem niet kunnen betrappen dat hij geen 100% inzet toonde.

Hij weet/voelt dat hij dit seizoen niet veel in de basis zal staan en daarom alle opties open houd,vind ik van speler uit niet zo gek gedacht.

Hij zegt daar niks verkeerd mee, om vervolgens hem uit de selectie te zetten...(?)

Als de trainer echt zo consequent is zou hij dat ook met bv de Leeuw moeten doen, blijft hij wel 100%?

Oftewel,geen winnaars

b.raatjes196630-07-2022 om 12:07

De trainer wormouth heeft gelijk als je speler van fc Groningen is moet hij dat ook echt zijn niet in je achterhoofd zeggen ach ik wil weg of iets voor de pers gaat roepen en de trainer heeft hem de kans gegeven wat wil je voor wie ben je of wil je nog steeds weg en hij zou afgelopen donderdag er een duidelijke voorkeur zeggen tja en dan kom je niet opdagen dat is laf en gemeen en ja dan moet je ook de straf dragen hij had een kerel moeten zijn en eerlijk zeggen wat hij wil en niet weg blijven dat is de domste wat je kunt doen 

b.raatjes196630-07-2022 om 12:11

Dat kan ik ook niet met je baas doen..afspraak is afspraak die moet je nakomen dat telt ook in voetbal de trainer wormouth gaf hem de kans en als je niet komt ..dit was niet slim kijk naar dammers die mocht weg en wat doet de trainer wormouth nee hij mag niet weg hij moet blijven dat heeft hij ook tegen strand larsen gezegd 

b.raatjes196630-07-2022 om 12:16

Dus dit is een prima trainer voor fc Groningen hij geeft duidelijkheid..aan de spelers hij legt goed uit wat hij wil zien..en het maakt niet uit als je de tweede helft erin komt dat is net zo belangrijk als de eerste helft het gaat om resultaten voor fc Groningen..we willen hoog eindigen we hebben een prima links back gehaald die mättää is zo slecht nog niet goed ploeg staat ernu 

Bayco30-07-2022 om 12:19

Zo blijkt maar weer .. goed voetballen is niet het enige wat je als topsporter nodig moet hebben. Als van kaam echt zo goed was dat niemand er omheen kon... Dan speelde hij wel en stonden de clubs in de rij om.hem.over te nemen. Van kaam is de enige die dit te verwijten is. Als topsporter moet je ook om kunnen gaan met eventueel tegenslagen.. 

Ik hoop echt dat die jongen ergens anders de juiste instellingen enz weer kan vinden..

 

Vanmiddag lekker in het stadion kijkend naar een leuke wedstrijd. Waarin bepaalde dingen duidelijk worden 

corinti30-07-2022 om 12:20

Niet opdagen is nooit het geval geweest,ze hebben getraind en om de tafel gezeten,maar goed...

beter voor alle partijen een goede oplossing

appie happie30-07-2022 om 12:39

JSl

Is weg

Als er 9 mio plus bonus wordt geboden st denk  einde verhaal voor de FC..

Alberto130-07-2022 om 14:36

Blunder van de technische staf om D van Kaam niet

op op te stellen. Als hij speelt komt er meteen meer voetbal in de ploeg. Dat hij te weinig een bikkel is daar zou juist aan gewerkt moeten worden, hij heeft veel overeenkomsten met Frankie de Jong. Dallinga ongeveer hetzelfde verhaal . Als deze jongens met zoveel krediet hadden gehad als El Hankouri was het anders gelopen. Tuurlijk jan een speler het voor een deel zelf bepalen maar helaas ligt het oook vaak aan de klik die de trainer met je heeft en diens voor ingenomenheid. 
wel een type als Irandust halen ( ook niet sterk in duels) terwijl je je eigen jeugd laat vertrekken. 

Japie-R30-07-2022 om 14:45

Al doe je het als TD/trainer ook nog zo goed, er is altijd wel wat aan te merken op iemands handelswijze, en achteraf kijk je altijd een koe in de kont.Zo is het leven nu éénmaal.

Herman Badkuip30-07-2022 om 16:56

Ben best wel tevreden over het spel van FC Groningen in de eerste helft....twee fraaie goals van Cyril Ngonge en Nereysho Kasanwirjo. Nieuwe linksback Isak Määttä bevalt mij tot nu toe erg goed, sterk verdedigend en snel in de omschakeling naar voren! Radinio Balker heerst in het 16 metergebied, speelt verdedigend erg sterk en straalt rust uit. Heeft een prima lange pass, waarmee hij onze spitsen goed kan bereiken. Osasuna valt mij in de eerste 45 minuten erg tegen, veel onnodige overtredingen op Ngonge en Suslov. De Spanjaarden hebben geen echte kansen gehad tegen de goed georganiseerde verdediging van FCG! Hoop dat onze jongens van Wormuth in de tweede helft nog meer voetbal laten zien....misschien een paar frisse spelers erbij?

grunn196730-07-2022 om 17:15

Prima wedstrijd van de FC,  organisatie staat goed.

Ook al is dit tegen Osasuna B, zullen morgen met het A  elftal tegen Feyenoord spelen.

b.raatjes196630-07-2022 om 18:15

Die mättää deed het best goed prima speler 

opa30-07-2022 om 18:31

De linksback had het de tweede moeilijker, maar ging er wel voor

b.raatjes196630-07-2022 om 19:14

Hij deed voor het eerst mee dat lijkt mij best moeilijk maar hij stond er goed op MÄÄTTÄ hij viel niks tegen 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!