Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen speelt stadion ontruimingsvoetbal en verliest met 1-0 van Vitesse

Door Redactie 103 reacties

Wat er vandaag met de spelers van FC Groningen aan de hand was zal nog een hoop stof tot discussie geven. Leek het lek in de uitwedstrijd bij NEC boven water, vandaag was het een collectieve wanprestatie van jewelste waarin vrijwel niets lukte en een aantal spelers onzichtbaar waren. Van meet af aan was er maar één ploeg aan het voetballen waarbij FC zich gelukkig mocht prijzen dat het uiteindelijk niet met veel grotere cijfers is afgestraft. Ook na de 1-0 achterstand zou je onder normale omstandigheden mogen verwachten dat er urgentie wordt getoond op jacht naar de gelijkmaker. Het was voor vandaag allemaal teveel gevraagd.

eerste helft
FC Groningen kwam al snel onder druk. Een strak ingeschoten vrije trap werd gekeerd door Verrips, een vlammend schot scheerde naast de tweede paal. Een hoekschop eindigde op de voet van Meulensteen die geheel vrijstaand ruim naast schoot. Ook Wittek was dichtbij de openingsgoal diens inzet van heel dichtbij over het doel ging. In de twaalfde minuut was het 'wel raak.' Een voorzet over de rechterkant werd knap ingeschoten door Vidovic. Opnieuw ontsnapten de Groningers, deze keer door toedoen van de VAR dat buitenspel had gezien. Bialek kwam opnieuw in scoringspositie maar kon bijtijds gestuit. Het was een mirakel dat de gasten nog niet op voorsprong waren gekomen want FC voetbalde het eerste kwartier zwaar onder de maat.

Vitesse bleef de bovenliggende partij. De thuisploeg daarentegen voetbalde onsamenhangend, slap en ongeconcentreerd. Doelman Verrips onderging een 'blessurebehandeling.' Voor Wormuth de gelegenheid om zijn spelers bij te praten... 

Na een ruim half uur leek FC wat meer in de wedstrijd te komen. Suslov toonde dreiging met een scherpe vrije trap en een hoekschop. Tussen de bedrijven door kende Kasanwirjo risicovol spel dat maar net goed afliep. In de slotfase greep Te Wierik goed in op de doorgekomen Bialek. De aanvaller werd daarna opnieuw gevaarlijk, maar stond buitenspel. Onder een striemend fluitconcert werd de gang naar de kleedkamer ingezet...

 

tweede helft   
Wormuth greep in. Van Gelderen en Kalley maakten hun opwachting voor Määttä en Abraham. Kasanwirjo schoof door naar centraal achterin. Voor de rest behield Vitesse de regie. In de 53e minuut ontstond de eerste kans voor FC. Balker stoomde op over de as van het veld en legde af op Ngonge. Diens voorzet ging via de inkomende Krüger van dichtbij over het doel. Aan de andere kant van het veld kopte Bialek geheel vrijstaand naast het doel van Verrips.

Van Gelderen greep goed in op Vidovic die wou uithalen. Irandust en Valente vervingen Suslov en Ngonge. In de 72e minuut kopte Cornelisse een hoekschop in dat op de achterlijn werd weggehaald. Weer ontsnapten de Groningers. Ook Balker voorkwam een zekere tegentreffer. De verdediger incasseerde een hard schot op het lichaam waarbij hij naar de grond ging. 

Een klein kwartier voor tijd viel de 0-1 van Bero. Kalley kopte te zacht verdedigend uit (voor het eigen doelgebied) en in een melee van spelers was Bero het eindstation. In de 83e minuut was Duarte dichtbij de gelijkmaker door een vrije trap op de buitenkant van de paal te schieten. Aan de overzijde was Manhoef dichtbij de 0-2 maar stuitte op Verrips. Ook Bialek kon vrij uithalen en weer was het Verrips die uitstekend ingreep. 

De conclusie voor vanmiddag is dat Vitesse goed heeft ingekocht en daarmee de weg omhoog lijkt te hebben teruggevonden. Voor FC Groningen is het te hopen dat er nog wat punten kunnen worden bijgesprokkeld tot aan de winterstop en dat er een flinke kwaliteitsinjectie gaat komen. 

Opstelling FC Groningen: Verrips, Kasanwirjo, Balker,Te Wierik, Määttä, Pelupessy,  Ngonge, Duarte, Suslov, Krüger, Abraham

Opstelling Vitesse: Reiziger, Arcus, Flamingo, Cornelisse, Meulensteen, Wittek, Kozlowski, Bero, Tronstad, Bialek, Vidovic 

Reacties:
grunn196704-09-2022 om 18:58

Exit Fleddie fiasco per direct!!

Wat een zooitje deze selectie.

Medelijden met wormuth.

alexvl04-09-2022 om 19:03

TOTALE AFGANG.

kasanwirjo uit de basis, suslov uit de basis, pelupessy wederom KUT.

 

Waarom verdediger erin als je achterstaat?

Speel gewoon; 4-1-4-1, waarom 2 verdedigende middenvelders?

Stadjer8104-09-2022 om 19:13

Gooi die top 8 doelstelling maar uit het raam. Daarvoor heb je een idee en scorend vermogen nodig. Beide is hier niet aanwezig.

Op deze manier speel je keihard degradatievoetbal. We hebben nu een paar staartploegen thuis gehad. Geen enkele wedstrijd was overtuigend. Alle tegenstanders hadden hierin meer kansen dan wij.

Vorig seizoen uiteindelijk 2 punten boven de streep. Deze selectie is slechter. En de kritiek van Pelupessy is ook vrij opmerkelijk, eigenlijk zegt hij dat deze ploeg niet in staat is om op te bouwen en vraagt hij zich hardop af of het de manier is. Dit wordt snel genoeg betonvoetbal en dat is ook logisch, want met spelers als Kruger heb je wederom niet scorende aanvallers in huis gehaald. Op Cambuur na de minst scorende ploeg in de competitie. Maar Cambuur speelt verzorgder met minder middelen dan wij.

Waarom lukt het ploegen als Vitesse, Twente, Sparta en Heerenveen om spelers te halen die meteen wat toevoegen? Neem zo'n Lauritsen bij Sparta, heeft er toch al 3 gemaakt.

Herman Badkuip04-09-2022 om 19:25

Vond die Japanner Koki Saito óók geweldig debuteren tegen Volendam met zijn 3 assists! Hadden wij deze speler maar op linksbuiten, dan hadden wij een échte Pepi en Koki voorhoede gehad!

Dijk04-09-2022 om 20:34

Omdat de fc een kind heeft zitten als hoofdscout. Leuk de euro's op de bank. Fledderus waardeloos figuur.

b.raatjes196604-09-2022 om 19:17

Jongens de grote aanvaller moet nog komen alleen de papier werk duurt lang ik hoop dat het deze week rond komt en dan vlammen tegen CAMBUUR dan is deze wedstrijd al weer vergeten 

BROMBEER04-09-2022 om 19:19

Een zwaluw maakt geen zomer raatjes en zonder aanvoer is pepi ook nix, hij is geen messias. En dit team kan nog geen 3 keer naar de goede kleur soelen, schei uit.

Stadjer8104-09-2022 om 19:19

Ook een spits die dit kalenderjaar op 0 doelpunten staat.

Holwierde04-09-2022 om 20:31

Dus als Pepi er straks in komt dan zijn alle problemen weg .

Je mist gewoon 4 kwaliteits spelers.

Dijk04-09-2022 om 20:38

Droom maar lekker en hoop maar lekker een nachtkaarsje volgende week raatjes.Stom gelul volgende week is deze wedstrijd vergeten.  Wordt eens wakker.

b.raatjes196604-09-2022 om 19:19

We kunnen het wel op de nieuwe spelers gaan wijzen die zijn er nog maar net die moeten nog wennen in Groningen geeft hun nog even de tijd naar mate zullen ze wel beter worden 

Herman Badkuip04-09-2022 om 19:20

Ben écht zwaar teleurgesteld in het team van trainer Frank Wormuth.....FCG kan het spel niet maken in een thuiswedstrijd en ook verdedigend waren onze spelers erg matig! Géén enkele samenhang in het team, géén spelconcept, géén vechtersmentaliteit....leek wel de eerste wedstrijd in de voorbereidingsperiode! FCG heeft alle spitsen [Michael de Leeuw-Romano Postema-Jörgen Strand Larsen] in de zomertransferperiode weggedaan en twee spitsen gekocht, waarvan Ricardo Pepi hélaas nog niet speelgerechtigd was....Florian Krüger werd amper aangespeeld door onze middenvelders en vleugelspelers én was eigenlijk nog lang niet fit voor een hele wedstrijd! Trainer Frank Wormuth had veel beter voor een 4-4-2 systeem kunnen kiezen met dit spelersmateriaal. Een versterkt middenveld en twee spitsen....Vond Kalley na de rust veel feller dan Määttä, vermoed dat Matuta en Musampa nog niet wedstrijdfit waren, anders hadden zij zeker na de rust meegespeeld! Liam van Gelderen vond ik als rechtsback óók sterker dan Nana Kasanwirjo, die hopeloos uit vorm is....Iedereen deelde in de malaise, op Mike Wierik, Radinio Balker en Michael Verrips na! Zij hielden FCG nog even op de been, maar het was deze wedstrijd vechten tegen de bierkaai! Vitesse heeft dikverdiend gewonnen, er was maar éen team dat recht had op de overwinning! Deze wedstrijd snel doorspoelen én volgende week zondag in Leeuwarden weer een nieuwe kans op een resultaat! 

Dijk04-09-2022 om 20:41

Lul er maar lekker overheen Badkuip. DRAMATISCH WAS HET.  Deze wedstrijd snel doorspoelen nou de supporters spoelen niet gauw door.  

Herman Badkuip04-09-2022 om 21:44

Wat een gezeik van jou Dijk, lul nergens over heen jongen, je moet ‘t goed lezen! Een heel realistische post van mij over een hele, matige wedstrijd van het team van Wormuth! Zonder dat ik op de man speel, dat laat ik natuurlijk aan jou over! 

Metworst04-09-2022 om 19:23

Eerste wedstrijd van het seizoen gezien, en schrik hier best wel van. Gelukkig hebben we nu wel een prima keeper. Te Wierik bracht nog strijd, en later Valente ook. Het vertrouwen bij de spelers is volledig weg. De backs werkelijk tranen trekkend slecht. Waarom Ngonge gewisseld werd snapte ik niet, de enige met scorend vermogen. Wat een matig elftal zeg. Ik hoop de Pepi een nieuw elan erin brengt. 

Fido04-09-2022 om 19:23

Pepi moet ons redden. Droom maar lekker verder.

Wij scouten spelers die niemand wil hebben.2 jaar niet gescoord daarvoor 31 wedstrijden 14 keer.. Dus weer een speler die zelfvertrouwen mist

b.raatjes196604-09-2022 om 19:25

En geeft de nieuwe spelers nog even aub de tijd ze moeten nog wennen en ze moeten zich nog aanpassen dus dat komt wel wacht eerst nog af geeft ze de tijd in Duitsland voetbal ze anders dan in Nederland en ze moeten zich nog even aanpassen je bent nieuw en je moet er gelijk staan in een groep waar je nog niks van elkaar weten is dat best moeilijk en ik heb wel vetrouwen in de nieuwe spelers geeft ze de tijs

b.raatjes196604-09-2022 om 19:27

Ze zeggen altijd eerst de kat uit de boom kijken als nieuwe speler wil je het goed doen en het lukt niet altijd dus geeft hun de tijd en die brengt van zelf vruchten af 

Dijk04-09-2022 om 20:48

Jsl keek ook eerst de kat uit de boom bij Celta 

Nachtwacht04-09-2022 om 19:30

Wat een waardeloze wedstrijd. Geen enkele speler die er bovenuit stak

Waarom met vijf verdedigers gaan spelen als je in de eerste helft geen kans hebt gecreeerd?

Marco04-09-2022 om 19:30

Gelukkig hebben we Verrips

Lijkt het eerste seizoen onder Buijs te gaan worden, waarin er in de winterstop gerepareerd werd.

Dit was een veredeld jeugdelftal zonder idee en voetbalverstand.

Ngonge is de enige speler die makkelijk scoort, als je die wisselt speel je al niet meer voor de winst.

 

Johan04-09-2022 om 19:31

Wordt een verschrikkelijk seizoen. Wat hebben wij een baggerelftal.......Echt verschrikkelijk.

Bikkel 04-09-2022 om 19:38

Gewoon bagger en die raatjes lult ook maar wat in het rond

Dijk04-09-2022 om 20:45

Droevig 

Fido04-09-2022 om 19:39

Wormuth net gezien na de wedstrijd hij weet het nu al niet meer,een trainer met zoveel ervaring. Heeft het over een stapje terug in trainings niveau

TirolBeuk04-09-2022 om 19:48

Volgend jaar kkd ben ik bang . Wat een afgang ,denken dat ze met Duitsers het wel klaren pfffff , niet om aan te zien ,totaal geen intensie om op de aanval te spelen enne ,ach laat ook maar ????

BROMBEER04-09-2022 om 20:07

.maar wel de rijkste club in de kkd

Durovski04-09-2022 om 20:01

Ons jeugdelftal heeft van de kerels van Vitesse verloren.

Nachtwacht04-09-2022 om 20:02

Echt een teleurstelling. Verdiend verloren en echt een verschrikkelijke slechte wedstrijd. Zo voetbal je het stadion niet vol

Het middenveld is dit seizoen het probleem. 

Er lopen twee spelers in de as, Pelupessy en Duarte. Suslov rechtsbuiten en Ngonge op een soort van 10. Dat mechanisme liep vandaag voor geen meter, waardoor de backs ook beiden weinig afspeelmogelijkheden hadden en een ongelukkige wedstrijd speelden. 

Ik hoop overigens dat 5-3-2 een kleine vergissing was van onze Duitse vriend

DanMan197104-09-2022 om 20:03

Misschien dat Bacuna de kar kan trekken...

Herman Badkuip04-09-2022 om 20:20

Leandro Bacuna, 31 jaar en centrale middenvelder, is sinds juli 2022 zonder club.....wellicht dat wij hem nog aan kunnen trekken als hij salaris wil inleveren?

ollie04-09-2022 om 22:05

Salaris inleveren?

hij is zit zonder club en heeft dus geen salaris!

b.raatjes196604-09-2022 om 20:06

Ik denk dat we op pepi wachten dan kunnen we weer met 3 aanvallers voorin spelen 

Dijk04-09-2022 om 20:53

Laat me niet lachen die geen deuk in pakje boter schoppen. In Duitsland waren ze blij dat ze van pepi af waren de grootste miskoop ooit.

Tanner05004-09-2022 om 20:16

Doelstelling net als vorig seizoen: 15e plaats en handhaving.

Cantona04-09-2022 om 20:21

Het slechtste FC Groningen wat ik ooit gezien heb.

Telkens wanneer een club voor geen meter draait blijkt FC Groningen het beste medicijn.

RKremer04-09-2022 om 20:58

Mooie omschrijving en helemaal mee eens. Afgelopen jaren nog nooit zo'n slechte pot gezien. Geen plan, geen strijd, geen karakter, geen idee. We gaan elk jaar weer een trede lager. Het ergste is zelfs dat het berusting is en de teleurstelling al voorbij ben.

Rob197004-09-2022 om 20:24

Groningen is ernstig ziek, een patiënt met erg veel mankementen, een scouting die er helemaal niets van kan, een trainer die het nu al niet meer weet, en de tegenstander fantastisch noemt.  Er ontbreekt zoveel aan bij Groningen, en dat zie je op het veld terug.

Alle spelers op het veld zijn gehaald op basis van eigen indruk, en interpretatie om een fatsoenlijk elftal neer te zetten, door de eigen scouting, de technische staf en ook de trainer.

dat Wormuth trainer zal worden wist Fledderus al heel snel, dat Wormuth trainer zou worden wist hijzelf ook al vrij snel. Fledderus en Wormuth hebben daarover flink veel contact gehad. Evenals de spelers die voor de voorbereiding zijn gecontracteerd, daar zitten spelers tussen die een heel jaar gescout zijn, en naar nu dus blijkt niet kwalitatief genoeg. Dan is er maar één conclusie, de beleidsbepalers zijn van hetzelfde niveau.

Dit is niet erg, als je geen ambities hebt, maar als je een groot masterplan hebt, dan is de manier van uitvoering van een amateur niveau. Vreselijk veel geld binnenharken met verkopen, en vreselijk slecht weer inkopen. De verhouding tussen deze twee is schrikbarend groot. 
Fledderus zal eens wat minder voetbalmanager moeten spelen, maar iets meer werken aan een goede technische staf binnen de Fc. Iedereen kan zien dat dit armoede is, en dat er ook niet veel potentie in zit om dit snel te verhelpen.

Pelupessy zag nog niet het probleem en denkt dat het de volgende keer beter zal gaan. Wormuth gaat het de volgende week weer proberen, want hij zit in een proces. Maar dat gaat gigantisch fout, bij een achterstand een aanvaller opofferen voor een verdediger, geeft mij niet veel vertrouwen. Drinkpauzes niet benutten om het spel aan te passen aan de tegenstander, en dus gewoon doormodderen. 
Dit was in vorige wedstrijden ook het geval, vorige week Suslov veel te lang laten staan, Maata die volledig voorbij wordt gelopen, maar laten staan, met als dieptepunt Ajax, geen aanpassing aan je systeem terwijl je hopeloos werd overlopen.

Ik zie niet veel perspectief voor deze patiënt, want bij een drukverbandje zal het niet blijven, hier moet een hele verbandkist tot operaties aan toe aan te pas komen om weer gezond te worden. Gezondheid is niet te koop met geld, dus zullen er andere wegen bewandeld moeten worden, en wel heel snel alstublieft, want in deze competitie kun je maar zo het kind van de rekening worden.

Holwierde04-09-2022 om 20:28

Goed gesproken ,je had er nog bij moeten zetten dat deze patient ,eind van het seizoen in de KKd opnieuw moet beginnen .

 

Herman Badkuip04-09-2022 om 20:51

En wat zou volgens dokter Rob1970 het beste medicijn zijn om patiënt FC Groningen nog te kunnen redden? Trainer Frank Wormuth ontslaan en Danny Buijs terughalen? Fledderus en Gudde de laan uitsturen? Straftraining voor het hele team? Andere spelers met killersmentaliteit opstellen? Het complete scoutingsteam opdoeken? Of je gezonde verstand gebruiken én met z'n allen keihard knokken om het tij te doen keren? NEC uit was een verademing na de voorgaande duels, met één grote fout van onze trainer Wormuth, die niet op tijd inzag, dat een aantal spelers er flink doorheen zaten! Vandaag een offday voor het complete team én volgende week gaan we revanche nemen voor het hele matige optreden van vandaag!

Rob197004-09-2022 om 22:06

Niet zo heel moeilijk, de datascouting maar eens de deur uit, evenals het videoscouten van de tegenstanders, op beide punten wordt niet gescoord. Groningen staat al deze hele competitie een systeem te spelen die niet op de tegenstander is aangepast. Ajax en Vitesse was een afgang, Volendam kon niet bestreden worden na een fatsoenlijke voorbereiding, NEC ging redelijk, maar ook daar hield het niet over, door te laat of niet te wisselen.

iedere leek kan zien dat Maata niet kan verdedigen, kort zitten en agressief verdedigen lukt niet, heeft een dramatische draaicirkel, is stijf links, en daarbij zijn medespelers niet fatsoenlijk kan aanspelen. Als je dit niet ziet tijdens het scouten, dan kijk je waarschijnlijk alleen zijn promo video.

Danny Buijs ging zijn eigen weg, met niet aan te gluren voetbal en af en toe wat punten, hij kon ook niet wisselen, maar had er nog wel meer vuur in. 

Wat Fledderus kan doen is een clubloze voetballer halen, die wel voetbalgogme heeft. Misschien kan de trainersstaf ook eens opgeschut worden, daar zitten zoveel op de bank, die zien toch ook, dat de trainer te laat of verkeerd wisselt. Arts heb ik altijd mijn gedachten over gehad, en over die nieuwe trainers kan ik nog niet enthousiast worden. Vroeger knalde het nog weleens op maandagochtend in de wandelgangen, door inbreng van echte voetbal en clubmensen, maar dat komt tegenwoordig van slechts enkele personen, die niet de klasse van Koeman, Veldmate, Fransen end. hebben. Sleep alstublieft Robben dikker in de organisatie, en betrek hem erbij.

BROMBEER05-09-2022 om 09:09

spijker op zijn kop rob1970. Dit groningen hoort samen met volendam en excelsoir tot de zwakste broeders van de competitie, en dan is het maar net wie de grootste wil heeft om te overleven, En er is maar een remedie , fleddie & wormuth out, robben td en lukkien trainer en terug naar de basis met keihard trainen en werken voor elkaar en gewoon een ouderwetse scouting,. Hoelang blijven we dit nog pikken!!

Herman Badkuip04-09-2022 om 20:34

Doe niet, zoals veel pessimistische posters, mee aan het paniekvoetbal op deze Boerenmachtsite hoor.....Wij hebben nog maar 5 wedstrijden gespeeld én dus nog 29 te gaan! Buiten de top 5 van de eredivisie [Ajax-Feijenoord-AZ-PSV-FC Twente] staan bijna alle andere clubs dicht bij elkaar! Alleen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles staan puntloos en stijf onderaan. Wij hebben nog 9 wedstrijden tot de winterstop én dan kunnen we de balans opmaken....én misschien in de winterstop versterkingen ophalen? Vanaf nú géén doelen gaan stellen, maar wedstrijd voor wedstrijd vechten voor een resultaat, dát moet het motto voor FCG zijn!

Nachtwacht04-09-2022 om 20:39

Het resultaat vind ik ook niet zo belangrijk, maar het spel was zo verschikkelijk slecht en het was ook nog eens niet leuk om naar te kijken. Ik heb er minder moeite mee, als we verliezen en ik heb een leuke wedstrijd gezien met veel kansen

Oeleoptak04-09-2022 om 20:59

Je praat de trainer na, met de bergen kleiner maken. Alsof de spelers psychiatrische patiënten zijn. Gaat om profs die veel te veel verdienen. En vergeet dat de FC een redelijk gemakkelijk beginprogramma heeft. 
Ik zou er een fikse straftraining in gooien. En als ik directeur was zou ik stevig ingrijpen bij de staf. Te beginnen met Fleddie Flipper, vanwege het flipperkastvoetbal. Daaropvolgend de waardeloze scouting. Met ingrijpen bedoel ik uitraderen, om met de trainer te spreken

appie happie04-09-2022 om 21:08

Je kunt niet optimistisch zijn Badkuip,want dit gaat nu al jaren zo!!dus bergafwaards .. is de stelling..en gezien de uitspraak van de trainer..dat hij nu niks meer kan doen..ik zeg Fataal!!! Dus trainer maar bij de weg,hier heb je niks aan..druiloor eerste klas..

Ach de volgende x kan het er heel anders uitzien..Cambuur rekent zich al rijk...laten we Pepie. Inzetten..ons geheime wapen..

Dijk04-09-2022 om 21:38

DRAMATISCH WAS HET!!!!

Dijk04-09-2022 om 21:39

Leken wel voetballers met pampers om.

Herman Badkuip04-09-2022 om 21:49

Ben heel realistisch hoor Appie, wij zijn toch BOEREN en die geven nooit op!

TomOkker06-09-2022 om 20:23

Laat die boeren er buiten want daar heb ik het wel even mee gehad.

Hoekie04-09-2022 om 20:48

Ik lees nergens dat deze nederlaag is ingeleid door technische en tactische tekortkomingen aan de linkerkant van het verdedigingsblok en de linkerkant van het middenveld. linksback Mattaa verzuimde de opkomende nr 2 van Vitesse tijdig op te pakken en liep constant als een centrale verdediger of als linker aanvallende middenvelder te spelen. Moet gezegd dat hij aan Abraham weinig steun had. Deze 2 spelers speelden als pupillen en trokken andere spelers mee in de malaise. Ook Kasanwirjo speelde een dramatische partij. De veel verguisde ter Wierik scoorde met Balker en Verrips een voldoende. Naar mijn idee had Wormuth al veel eerder moeten ingrijpen want een ruststand van 0-3 was heel normaal geweest gelet op de vrijheden die Vitesse kreeg op rechts. 

Het zou Wormuth sieren als hij deze tactische misser voor zijn rekening neemt en veel eerder had moeten ingrijpen.  In veel eerdere posts had ik de Buijs-haters  al gewaarschuwd dat deze trainer geen Tita Tovernaar is. Ik neem aan dat Mattaa even rust krijgt en dat  Kalley tegen Cambuur in de basis staat. 

Ik verwacht de komende maanden een lastig leerproces van vallen en opstaan. Voor de Grote Markt kunnen we met spelers als Abraham, Irandust. Mattaa en Kasanwirjo en zelfs Suslov niet meekomen. 

appie happie04-09-2022 om 21:04

Maätä is links back

Hoekie04-09-2022 om 22:04

Uit de tekst blijkt dat ik linksback had willen schrijven. Tekst aangepast... dank. 

DanMan197104-09-2022 om 20:53

Ik denk dat we nog wel de nodige punten gaan pakken dit seizoen. De KKD is nog ver weg. Als er rust èn leiding op het middenveld komt, dan gaan we de goede kant op. Suslov heeft het op dit moment niet en Pelupessy is (nog) onzichtbaar. Rust op het middenveld zal mi uitstralen naar de verdediging. Punt van aandacht blijft de voorhoede: weinig scorend vermogen. Afwachten wat Pepi gaat brengen, hij zal het echter niet alleen kunnen.

Rob197004-09-2022 om 21:25

Pelupessy en Duarte spelen op het middenveld, wat waarschijnlijk hun opdracht ook is. Zo statisch als de pest, wisselen bijna niet van positie, vragen ook nagenoeg niet om de bal, om naar voren toe te voetballen. Plichtmatig wordt er over het veld gelopen. Hierdoor mag te Wierik de opbouw verzorgen. In geen enkel elftal in de eredivisie wordt de opbouw zo verzorgd. Er is gewoon een gebrek aan kwaliteit op het middenveld die wel het tempo kan bepalen, de voortgang of een uitbraak kunnen opzetten.

Een nieuwe spits, die complimenten van de trainer krijgt omdat hij het goed heeft gedaan, omdat hij zo lang niet heeft gespeeld. Wat hij heeft laten zien, had Postema ook gedaan. Abraham, blijft fysiek tekort komen, maar wordt vervangen door een linksback????. Ngonge wordt eraf gehaald, (de meest gevaarlijke speler), en wordt vervangen door een middenvelder???? Strand Larsen, Postema, de leeuw en Joosten weg, en bij de eerste de beste wedstrijden is er een gebrek aan aanvalskracht. 

Het enige positieve is de aanwezigheid van Robben in het stadion, die in de nabespreking onder het genot van een kopje koffie, het hele gebeuren binnen 5 minuten kan kraken en in de volgende 5 minuten tips kan geven om uit deze malaise te komen. Modder niet door en haal voetbal know-how binnen de club en zorg voor vooruitgang i.p.v. de neerwaartse spiraal waarin we zitten. 

Oeleoptak04-09-2022 om 21:26

En wie moet die rust brengen? De beste spelers staan er al maar niemand die de leiding neemt. Pelipessy is dat ook niet. Niemand die die Kasanwirjo tot zijn enkels verrot scheldt om zijn waardeloze spel.

Holwierde05-09-2022 om 12:45

De KKD is inderdaad nog ver weg ,maar komt per week dichterbij.

Hinderk04-09-2022 om 21:00

Ik vraag mij af of er nu niemand bij de club is die al die lamlendelingen eens goed de waarheid verteld.
Zit hier op de camping in Brabant en gelukkig vanmiddag niet in het stadion. 
Je schaamt je toch je ogen uit je kop als de andere campinggasten door hebben dat je fan van de Fc bent. 
Als er geen harde woorden vallen is het seizoen over voor het begonnen is. 
Hebben hier 3 seizoenskaarten en en 2 kleinkinderen die lid zijn, is over de twee corona jaren rond de €1500,00 wat met plezier aan de club geschonken is maar je krijgt er bitter weinig voor terug. 
Hier moeten de beleidsmakers toch maar eens goed over nadenken, het stadion loopt nu langzaam leeg. 

BROMBEER05-09-2022 om 09:23

Omdat ik de top in en in verrot doordat mensen men sen eigen mening zorgvuldig zijn weggesanneerd door die narcistische en achterbakse fledderus straalt dat naar beneden uit. Maar dit is iets wat ik al maanden roep en je ziet het ook naar de jeugdafdeling doorstralen en zal zowel bij het eerste als bij de jeugd wel gaan blijken. 

Reactie verwijderd door redactie

Dijk04-09-2022 om 22:00

Die zit nog keer espn te kijken of hij iets positiefs heeft gezien.

Tanner05004-09-2022 om 22:48

niet zo negatief doen

Tanner05004-09-2022 om 23:39

Er zijn heel wat lui die zich hier boer noemen terwijl ze ondertussen mensen uit de landbouw en veehouderij belachelijk maken. 
Kan je bij de Graafschap niet zeggen, vandaar de naam SUPERBOEREN

b.raatjes196604-09-2022 om 22:15

Wat een commentaar allemaal we weten allemaal dat de groep moet nog bloeien ik heb nog geen enkele club gezien die ik goed vindt feyenoord valt tegen psv valt tegen ajax heeft zijn ups en douwn en dat soort spelers krijgen we straks ook op wk te zien dus alles moet beter en WORMUTH gaat nog wel bloeien we hebben vaker gezien dat de eerste seizoen helft niks was en de tweede seizoen helft stukken beter was wij als toeschouwers weten dat we hebben nog wel lager gestaan en naar de winterstop stonden we toen plotseling op de 8 ste plaats dus alles is mogelijk in voetbal dat hebben we vaker gezien 

b.raatjes196604-09-2022 om 22:24

Weet je nog in begin van Danny buijs waar we toen stonden ëen na laaste plaats toen greep bestuur in kwamen er nieuwe spelers erbij en toen viel allemaal goed we stonden plotseling op de 8 ste plaats zo gek kan het zijn dus geen paniek saaien nu al dat is niet goed voor de groep en de trainer als we nu al onrustig worden wie weet kunnen we straks genieten van pepi of KRÜGER in begin liep het ook niet met strand larsen en hoe ver heeft hij het geschopt heel ver dus ik heb nog wel wat vertrouwen in de groep 

Stadjer8104-09-2022 om 22:40

Wat ik mis, en misschien zijn die er ook niet, zijn spelers als Martin Drent, Leonardo en Hans Visser. Dat was Toto Divisie, maar de doelpunten werden aaneengeregen en met zeer behoorlijke cross passes en leuk voetbal. 

In de Eredivisie vervolgens was het weliswaar handhaven geblazen de eerste 2-3 jaar, maar wel altijd met strijd. Zeker in eigen huis was dat het geval. Jan van Dijk was een matige coach, maar wel eentje die het vuurtje aanstak en de confrontatie zocht met zijn spelers. Zo'n thuisduel als tegen Vitesse nu heb ik in de jaren dat we onderin meedraaiden, na promotie in 2000, niet gezien. Op die periode Lodeweges na allicht, toen de spelersgroep gek werd van zijn theorie. Maar toen brak de hel al snel los en kwam er een kentering met Ron Jans. Ook de eerste pakweg 10 jaar was de Euroborg een lastige horde voor veel ploegen. Tegenwoordig zie ik nauwelijks verschil tussen uit en thuisduels.

 

Waar is het misgegaan? Op een gegeven moment haalden we voetballers als Suarez, Silva, Berg, Lovre, Stenman en Sankoh en draaiden we in de top 5 mee. Seizoenskaarten waren niet aan te slepen, er was een wachtlijst van een paar duizend zelfs. Ik weet dat er ook flink wat miskopen waren, zoals Pedersen, Femi. Maar er is toch ook veel geld binnengeharkt. Ergens heeft de club de stap niet kunnen maken. De Euroborg zelf ook, niet gebouwd met het oog op uitbreiding. Nou hoeft dat ook niet meer omdat ze het niet eens vol krijgen, maar dat heeft weer te maken met mindere prestaties en vooral heel slecht voetbal. Ironisch genoeg hebben we wel de beker gewonnen na onze topjaren, al was die selectie op dat moment eventjes zeer behoorlijk met Chery, Rusnak, Lindgren en De Leeuw. Maar dat was meer een stuiptrekking want met die inkomsten van de winst + EL groepsfase is niets gedaan. We hadden een ploeg die niks te zoeken had in de EL terwijl Nijland daarvoor nogal grote woorden had. Sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Nog wel wat subtop klasseringen af en toe, maar vaak behoorlijk uit het niets en een kansloze aftocht in de playoffs.

Wat doet dat Topsport centrum precies en wat is het nut er van? Sinds dat er is presteren we namelijk ronduit kut. En de beloftenploeg speelt ook geen KKD ofzo. Zo te zien zijn ze ingemaakt door Feyenoord O21. 

En met Fledderus, Gudde en Wormuth zie ik eigenlijk hetzelfde beleid dat er was onder Nijland op een gegeven moment, namelijk een soort Old Boys Network. Dit is geen haar beter.

 

Rob197004-09-2022 om 22:56

Helemaal eens, niets aan toe te voegen. 

BROMBEER05-09-2022 om 09:04

fledderus heeft totaal geen netwerk, gaat af op zijn jeudige datascout beuving en blijft dan continu hangen in dezelfde spelers. Kruger, ihandust , pelupessy ze kunnen niet doorschakelen naar een andere speler. En dan geef je spelers als kruger, maata en abraham allemaal lang lopende contracten  waar je amper vanaf komt en zelfs jules de korte kan zien dat ze tekort  komen , waarom niet eers huren met een koopoptie om te kijken wat ze in zich hebben. Maar dit groningen gaat het bij tegenslagen heel erg lastig krijgen. De enige echte karakterspeler is te wierik en die komt juist voetballend weer te kort, op het middenveld totaal geen creativiteit om de spitsen aan het werk te zetten. Ik zie weining spelers die het in zich om op te staan  , als het moeilijk gaat worden. En dan lekker narcitsisch en dapper vertellen in zijn you tube filmpjes hoe hij JSL wel niet aangepakt heeft op deadlineday, terwijl hij zelf niet eens door heeft dat het vijf voor twaalf in voor de hele club, de zak!!

b.raatjes196604-09-2022 om 22:50

Wat ik bedoel we hebben vaker onderaan gestaan en naar de winterstop gingen we plotseling als een speer en ik denk dat deze groep moet nog bloeien en dat kan ook maar we schieten nu al de nieuwe spelers af daar is het nog te vroeg voor we hebben pepi nog niet gezien we hebben KRÜGER nog maar ëen keer gezien we zeiden toen ook van strand LARSEN in begin och wat waardeloos speler en wat is hij goed geworden bij fc Groningen maar geeft de nieuwe spelers wel de kans ze zijn er nog maar 3 dagen en dan al in de basis staan nou durf dat maar je moet gelijk alles zien laten anders wordt je afgeknald door de supporters dat is niet makkelijk daarom wil ik positief blijven de bijde spelers moeten nog wennen dat heeft even tijd nodig geeft ze die tijd 

Marco04-09-2022 om 22:59

Snel een paar contractvrije ervaren spelers halen. Laat ze een weekje meetrainen, dan weet je wat ze kunnen.

Een Jetro Willems zou een prima speler kunnen zijn. Linksback van 28. Heeft nog interlands gespeeld. Ervaren en sterk, kan het rechterrijtje nivo prima aan. 

Verder is er nog een ervaren spelbepaler en een beest van een defensieve middenvelder nodig. 

Tanner05004-09-2022 om 23:21

Jetro Willems lijkt me echt geen verkeerde optie. Fledderus let je op?

Grunnfanatic04-09-2022 om 23:03

Wat een gezeik over positief blijven en de spelers moeten allemaal nog wennen. Dit wordt gewoon weer een seizoen met voetbal wat niet om aan te zien is. Een koers die al jaren op rij zichtbaar is. Ben bang dat dit echter het seizoen is dat die koers gaat leiden naar de KKD. Ik heb vandaag geen enkel aanknopingspunt gezien richting een positief beeld. Met het aanstellen van Fledderus is het lot van Groningen bezegeld. Al jaren zien we anti-voetbal en helemaal nu zijn maatje Wormuth er bij is gekomen. Als iemand wil weten hoe dit gaat aflopen hoef je alleen maar te kijken waar hun vorige project staat. Groningen volgend jaar samen met Heracles in de KKD.

Stadjer8104-09-2022 om 23:38

Je zou haast zeggen, gezien de dalende lijn, dat je een keer de klos bent en wel afzakt naar 16 of lager. Vorig seizoen hebben we het gezien, Heracles waande zich al veilig, had 2 punten minder dan wij. Ineens begonnen alle ploegen onderin te winnen en Heracles was 16e. Dan weet je, het wordt moeilijk want zo'n KKD ploeg als Excelsior kan alleen maar winnen en die waren ook in topvorm op dat moment terwijl Heracles nog lamgeslagen was door de plotselinge 16e plaats. Als wij 16e worden, geef ik ons weinig kans op handhaving tegen een hongerige en oppertunistische KKD ploeg. 

Momenteel zie ik niet hoe deze ploeg zich gaat handhaven. De meeste ploegen bieden wel iets, zoals Sparta met die spits en die Japanner. Wij hebben samen met GAE eigenlijk helemaal niets, en ik vond die 2 ook gelijkwaardig vorige week. Zelfs Fortuna heeft met Burak een trefzekere spits, Ozyakup en Seuntjes kunnen goed voetballen. Het is dat die gozer het hele beleid lijkt over te nemen en de sfeer verziekt maar er zit wel wat kwaliteit en routine in die ploeg. Ze verliezen eigenlijk nipt van Ajax en Utrecht. Ook zo'n team die tegen ons opeens gaat draaien. Emmen heeft met Messaoudi, Diemers en Zivkovic eigenlijk ook op bepaalde posities meer kwaliteit dan wij. Die hebben PSV, Feyenoord en AZ gehad. Wedstrijden die wij ook niet winnen.

 

 

 

 

 

Oeleoptak05-09-2022 om 00:36

Ik heb eens gekeken naar onze hoofdscout. Beuvink, 23 jaar momenteel en al twee jaar bezig vanachter zijn computer. Tevens heb ik gekeken naar een paar andere clubs, zoals Heerenveen, Twente en Heracles. Geen van hen heeft een hoofdscout van 23. Die dus de andere scouts aan moet sturen. Allen hebben er mannen zitten die enig zo niet veel verstand hebben van de voetballerij. Hoe komt Fleddie erbij dat dit een gezonde constructie is? Dat ventje denkt uit videofilmpjes te zien welke speler goed is? Daar komt natuurlijk wel meer bij kijken. Voetbal is geen videospelletje en zaken zoals karaktereigenschappen haal je niet uit een computer. Dit lijkt mij allerminst een goede constructie. Een 23 jarig manneke zonder voetbal knowhow die andere scouts moet aansturen. Zullen die andere scouts leuk vinden. Maar wie gaat in tegen de bevindingen van de hoofdscout? Waar Fleddie achter staat? dat moet je maar durven! Welke idioot heeft dit bedacht? Oh ja, Fleddie zelf natuurlijk. 
Misschien wordt het tijd om de scouting weer eens op een normale en op voetbal gestoelde manier te organiseren?

Stadjer8105-09-2022 om 08:34

Dat is een millenial die lekker FIFA moet gaan spelen en hier moet opdonderen. Zo werkt het in de praktijk niet en dat blijkt wel. Iedereen kan Football Manager opstarten, of livestats doorzoeken en een conclusie op basis van statistieken trekken. 

Rob197005-09-2022 om 09:26

Fledderus komt hem tegen op een lezing, en vindt zijn verhaal interessant. Komt met hem in gesprek en gelooft in zijn manier van werken. Tot die tijd is er geen grote belangstelling geweest voor deze Wizzkid. Het was de poging waard, maar is volledig mislukt, en dan moet je conclusie's trekken. Echter het grote probleem, is dat Fledderus een situatie gecreeerd heeft die hem zelf ook de kop gaat kosten. Hij wordt nagenoeg niet gecorrigeerd, wat echter wel zou moeten.

Een ieder kan iemand overtuigen met een verhaal, maar de praktijk is heel anders, en als dit aan de orde is moet je ingrijpen en loslaten wat je voor ogen hebt. Beuvink is niet geworden wat er van gedroomd werd, en dan is het afscheid nemen, ik ken veel jongens die FIFA spelen, en weten uit alle competitie's ook wel de pareltjes te halen, inclusief de mogelijke verbeteringen.

Met alle spelers die Groningen heeft gehaald, zie ik ze thuis nooit opspringen om enthousiast te worden over de potentie van de gehaalde spelers. Nu kunnen wij als supporter dat ook zien, dat bepaalde spelers geen skills hebben om een waardig eredivisie speler te worden. Terwijl onze specialisten wel weten dat van Kaam, Messaoudi, end. niet goed genoeg zijn. En daarentegen spelers als Tounekti, Irandust, Olssen, Strunk Jocobsen, Matuta, Leeuwenburg, Sverko, Dammers en in een iets langer verleden Leal, Bratveit, Dankerlui, Joosten, Abraham, enz. halen.

Een groot lijstje met spelers die tot nu toe niets opgeleverd hebben. Alleen Strand Larsen is een voltreffer, maar daar blijft het ook bij. Er zijn meer clubs met dramatische transferstatistieken, maar dit is toch wel droevig, omdat er ook nog grote sommen geld mee zijn gemoeid.

Het verhaal wij volgen ze al jaren en in de vorige window waren ze onbereikbaar, dat zijn dooddoeners. Steek je nek eens uit naar een bovengemiddelde speler die er echt toe doet, dit levert namelijk meer op dan hopen op..... 

In ons land hebben wij een minister van energie, die geen praktijkervaring heeft, en daarbij alles in het honderd laat lopen, en wij hebben helaas een hoofdscouting die geen praktijkervaring heeft in de voetbalwereld met zijn eigen wegen en wetten. Ook hier graag een scout die er toe doet, en talent in leve de lijve kan onderscheiden van top en flop.

Ik heb dit reeds eerder geschreven, en toen werd er op gereageerd, dat ze uit goede competitie's komen die gelijkwaardig zijn als die van Groningen, maar dat wordt mij nog steeds niet duidelijk. 

Voetbal kan heel simpel zijn, en daarbij hoort ook een pass over 10 meter, maar ook een crosspass van 30 meter of meer. Laat het nu zo zijn bij Groningen dat de crosspass wel tot de mogelijkheden behoord, maar de korte pass weer niet. Dit heeft niets te maken met het moet allemaal nog even wennen, waarom lukt het Vitesse met 3 nieuwelingen wel en Groningen met 1 niet.

Mismanagement is mijn conclusie. Met een falend beleid op het sportieve vlak, economisch zit het wel goed, maar daar koop je weinig voor, want het blijft wel een entertainment sport, waar de toeschouwers komen voor vermaak en niet meer dan dat.

 

Nachtwacht05-09-2022 om 12:33

Ik vind een Duarte en een Kasanwirdjo wel goed gescout, al komt dat er nu even niet uit

Rob197005-09-2022 om 19:48

Duarte is ook een goede speler, maar die was er al, dan ga je in het tweede jaar toch zo voetballen dat hij weer in zijn sterkte komt te spelen. Zetten ze pelupessy er naast, en het swingt van geen meter.

kasanwirjo, speelt ook niet op zijn positie, dan heb ik nog liever te Wierik op de back positie en Kasanwirjo met Balker in het midden, en daarvoor Duarte of Pelupessy die snel de opbouw kunnen verzorgen.

Japie06-09-2022 om 16:32

@Rob 1970,

Ik zou,als ik jouw was, bij FC-GRONINGEN eens een spreekwoordelijk balletje opgooien en kijken of jij ook hoofdscout zou kunnen worden, bij de club.. Je zit tenminste zo af te geven op de jonge Beuvink en weet alles zo goed, dat genoemde "move" wel succesvol  moet kunnen worden.

b.raatjes196605-09-2022 om 06:45

We zijn negatieve reacties allemaal wees nu eens positief 

Rob197005-09-2022 om 07:01

Dit zijn niet allemaal negatieve reacties, maar bevindingen waar het fout gaat. 

Grunnfanatic05-09-2022 om 07:25

Als een glas voor de helft gevuld is kan je nog discussiëren of het halfvol of halfleeg is. Als er maar maar een paar druppels in het glas zitten is het onzinnig om positief te blijven. Ik snap best dat sommigen hier een groen-wit bord voor hun kop hebben. Maar als je kijkt naar het tot nu vertoonde spel kan je niet anders dan vaststellen dat wij met nog een stuk of 3 ploegen gaan uitmaken wie er gaan degraderen dit seizoen. Praten over de playoffs en een top 8 klassering slaat nu nergens op. 

Oosterparkers 05-09-2022 om 08:00

Ik volg alles hier al jaren. Maar ik moet me nu toch maar registreren. Ongelooflijk wat een slecht pot voetbal gister en over inzet maar niet te spreken.

Spelers zijn niet eredivisie waardig, geen leider, geen creativiteit. Uiteraard heeft de scouting hier schuld aan, maar laten we niet vergeten dat het voetbal wereldje ook compleet verpest is.

 

bedragen zoals 11 miljoen voor strand Larsen is belachelijk. Suarez, Robben en berg zijn van een ander niveau en zijn voor veel minder verkocht. De prijzen voor spelers zijn veel te hoog en dan hebben we ook nog extreme eisen en salaris van de spelers.

er zijn op dit moment spelers bij Fc Groningen die het nog moeilijk krijgen in de hoofdklasse !

Dus tip van de dag, neem een compleet leuk ingespeelde team van de hoofdklasse over, dan hebben we een beter elftal dan de huidige a selectie.

uiteraard hoop ik dat ik me dik vergis en dat de Fc zich hersteld en mij laat verbazen. Maar volgens mij missen we een paar bijters en wat ervaring.

Stadjer8105-09-2022 om 08:32

Waar je geen rekening mee houdt is inflatie.

Suarez was in 2006 verkocht. Toen werd er nog geen Eredivisie speler voor 100 miljoen verkocht en ook geen speler voor 220 miljoen elders. Als we Suarez nu zouden hebben, dan zouden we er 15-20 voor krijgen, pakweg 3x zo veel. Je zit ook met positieverbetering. Ajax kan inmiddels salarissen bieden van pakweg 10x zo veel. Bovendien Suarez zou gaan muiten. Erger dan JSL uiteindelijk deed. We zagen het ook bij Antony en Alvarez. Zit toch in die mentaliteit en ongetwijfeld apparaat aan zaakwaarnemers om zo'n speler heen.

 

Ja de grootste zorg is het vertoonde spel, zoals tegen Vitesse heb ik zelden gezien. En ook Kenneth Perez was eigenlijk verbijsterd, terwijl hij al niet zo'n enorme positivo is. Maar dit was de absolute ondergrens. Zo slecht kan de ploeg thuis dus spelen, tegen een Vitesse dat onderaan stond. En het is niet dat we tegen Volendam en Go Ahead al hebben laten zien dat we wellicht het linkerrijtje kunnen halen. Dat waren gelijkwaardige ploegen, die ons bij vlagen eigenlijk ook op een hoopje speelden en sowieso veel meer schietkansen produceerden.

We zijn een degradatiekandidaat op deze manier, punt uit. Een voordeel is dat we wel financiele ruimte hebben om alsnog iets te gaan doen in bijvoorbeeld de winterstop, mocht er tegen die tijd geen verbetering zijn gekomen.

 

 

appie happie05-09-2022 om 08:57

Zou mij niet verbazen wanneer de trainer uit zichzelf opstapt.

Dit is eigenlijk ern onwerkbare situatie..

Spitsen en een goede defensieve middenvelder,links en rechtdback..Dat hebben we nodig,kortom een half elftal.

Ik zou maar eens kijken welke spelers er in Nederland nu nog zonder club zitten..Een paar oudere spelers met ervaring en power...gewenst...

Dijk05-09-2022 om 09:23

Dat denk ik ook appie denk dat Wortmuth al slapeloze nachten heeft gehad. 2e keer dat hij benoemd basis daar moeten we naar terug. Leek gisteren wel of het elftal aan het muiten was. 

En niet om Kruger maar om hem gelijk en 4 jarig contract te geven op basis waarvan? 

En de ondergrens is er volgens mij nog lang niet. Weekend tegen Leeuwarden wederom verlies. Fledderus al in paniek? 

BROMBEER05-09-2022 om 09:32

Gewoon eerst een een nieuwe TD , begin daar maar es eerst mee. De appel is rot en dat gedeelte moet er eerst uit gesneden worden.

Dijk05-09-2022 om 09:42

Fledderus zal nooit uit zijn eigen opstappen heeft  de steun van Gudde. En inderdaad het is niet alleen verkopen van spelers.  Maar gaat erom wat op het veld staat. En een trainer die denkt waar ben ik aan begonnen?

Marco05-09-2022 om 09:58

Voetbal dramatisch. In bijna ieder linie teveel jeugdspelers en te weinig kwaliteit. 

Gudde en MJF willen eerst verdienen, dan uitgeven. Hierdoor is de club weer financieel gezond. Is goede inslag.

Beuvink reikt spelers aan. Maar of spelers benaderd worden en komen hangt van veel factoren af. JSL kwam wel op zijn voordracht. Zelfs toen Robben hier speelde zagen spelers af om naar Groningen. te komen.

Vitesse zat een week geleden in dezelfde crisis. Ze haalden een paar spelers en een week later is het hosanna.

MJF kan het beste 3 ervaren contractvrij spelers halen voor de positie: spelbepaler, verdedigende middenvelder en linksback. 

Begin met het vastleggen van Jetro Willems; linksback zou aanwinst zijn.

 Vorig jaar verloren we de laatste 7 wedstrijden. Eindigden als 12. Hierbij nog beste aanvaller en verdediger verkocht. Idee van leuk aanvallend voetbal en play off slaat nergens op. Alleen keeper is beter, en Balker doet mee. Voor de rest zelfde of minder.

 

Hoekie05-09-2022 om 10:08

Ik vraag mij af of deze trainer wel zo goed past bij een club als FC Groningen. In Duitsland was hij gewend met topcoaches en topspelers te werken. Theoretisch zal hij goed onderlegd zijn maar bij zijn uitleg na de wedstrijd komt hij niet veel verder dan dat de spelers basiskwaliteit missen en dat de FC door Vitesse is overklast. Iedereen kon zien dat we technisch en tactisch werden weggespeeld.

En daar wringt de schoen: Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat wij als toeschouwers zien dat het tactisch fout gaat en de trainer met tactische omzettingen wacht tot na  de rust. Je kunt van Buijs van alles zeggen maar hij had binnen 5 minuten door dat er ingegrepen moest worden, hetzij met een wissel of verbaal met gebaren als zijn spelers zij niet goed staan. 

Jonge spelers als Abraham, Mattaa, Kasanwirjo en zelfs Suslov worden niet of nauwelijks in het veld gecorrigeerd of gecoacht tijdens de wedstrijd. Pelupessy zou de aangewezen persoon moeten zijn maar die had gistermiddag al moeite genoeg met zijn eigen spel.

Roelofsky05-09-2022 om 10:23

Zag het helemaal zitten met onze nieuwe trainer.... Maar gisteren zag ik de onmacht op zijn gezicht waar ik toch wel behoorlijk zorgelijk van wordt... De jongens kunnen allemaal wel voetballen dat is het niet maar de balans in het team is er niet. We moeten naar een andere manier van scouten want dat is zeer teleurstellend. Zo kan het niet langer er moet iets gebeuren Gudde...

Reactie verwijderd door redactie

BROMBEER05-09-2022 om 11:06

Volendam Thuis- Erste 25 minuten goed gespeeld, daarna scheelt getikt door voldendam, wat tot op heden geen hoogvlieger is en uitblinkt met goed voetbal, en mag je uiteindelijk handjes dicht knijen met een  punt.

Ajax Uit- Helemaal aan gort gespeeld

GA Eagles Thuis- Slecht veldspel en mag je blij zijn dat GAE geen scherpe aanvallers had , anders verlies je met 1-4/ 1-5

NEC Uit- Veldspel matig heel hardwerken een terecht gelijkspel uiteindelijk. Waar er zeker wanneer er eerder door de trainer was gewisseld ook een overwinning had ingezeten.

Vitesse- Slechtste wedstrijd ooit gespeeld in de euroborg, nergens en dan ook nergens recht op. Enige pluspunt is dat vitesse niet an haar doelsaldo heeft gewerkt.

 

Conclusie : Een zeer slecht en onsamenhangend spelend fc groningen , waar totaal geen enige kwaliteit, spirit en wedstrijdbeleving inzit. Geen technische visie uitstralend vanaf boven en geen hand van de trainer zichtbaar op het veld.

FC Groningen onwaardig dit spel en beleid..

Nick198705-09-2022 om 11:36

Ik heb veel slechte wedstrijden de afgelopen jaren gezien,uit en thuis.maar dit slaat daadwerkelijk nergens meer op.het lijkt er wel op alsof we als team al jaren in een neerwaartse spiraal zitten.er is geen strijd en geen passie.het lijken wel een stelletje zondag 5e klasse voetballers.sommige spelers lijken er ook helemaal geen zin in te hebben(irandust,ngonge,abraham) en zo kan ik er nog wel een paar noemen.ze lopen over het veld heen sjokkend of als gangster.dit team heeft meer ervaren voetballer nodig dus zal freddy zijn portemonnee moeten trekken anders loopt dit niet goed af.enigste lichtpuntje is de keeper en balker

brummie05-09-2022 om 11:47

@BROMBEER,

 

Fijn om te lezen dat je zo betrokken bent met mij en mijn laptop, dank!  Soms ontbreekt gewoon ook even de tijd om re reageren of  laat je het even bezinken.  Gisteren was gewoon slecht, dat kon iedereen toch zien? Vond te Wierik een van de weinige die wel duels aanging en strijd leverde. 

Ik kan me wel vinden in het verhaal van Hoekie inzake Wormuth. Dat je in de rust pas alles weer tactisch op orde moet brengen, is wel wat laat. Je zag wel dat de 5-3-2 /3-5-2 variant de ploeg (nog) beter ligt. Maar in deze formatie was het ook aanvallend eigenlijk niets.  Vond van Gelderen als RB trouwens niet raar invallen. 

Wormuth heeft in mijn ogen een betere en grotere selectie tov Buijs. Onder Buijs zag ik in iedergeval strijd en een strijdplan. Die mis ik toch wel in de afgelopen wedstrijden. Het is ook de verantwoordelijkheid van Wormuth dat hij het team gretig aan de aftrap laat verschijnen. Ik zie onder de spelers trouwens geen onwil, maar het is bij vlagen allemaal wat gelaten. Tenminste dat komt zo over. 

Dat voorin de spoeling dunner was vanwege dat Florian niet topfit was en weinig volledige wedstrijden gespeeld heeft,  en Pepi nog niet speelgerechtigd maakte het ook niet makkelijker.

Ik maak me verder nog geen zorgen. Iedereen binnen -en buiten het veld de FC, is teleurgesteld gisteren. Toch als we het team niveau NEC weer kan halen dan moet Cambuur uit weer perpectief geven.

Verder wil ik nog graag positief afsluiten. Romano Postema in zijn eerste wedstrijd bij Roda direct trefzeker! 

Nachtwacht05-09-2022 om 12:34

Vond 5-3-2 niet passen. Betekende dat we achteruit gingen hangen en zelf niets meer creeerden. De vrije man vinden werd onmogelijk

Herman Badkuip05-09-2022 om 13:03

Inderdaad liever een 4-4-2 óf 4-3-3 systeem, niet té veel de nadruk op het verdedigen leggen! Aanval is en blijft de beste verdediging!

Herman Badkuip05-09-2022 om 12:15

De invalbeurten van onze backs Liam van Gelderen én Yahya Kalley bevielen mij ook wel! Ook over onze keeper Michael Verrips hoeven wij ons geen zorgen te maken. Verder een sterke Radinio Balker gezien, ging op een gegeven moment gevaarlijk mee in de aanval én Mike te Wierik, heel enthousiast en hardwerkend, maar komt handelingssnelheid te kort.....Waarom hebben wij gisteren géén Emmanuel Matuta en Nordin Musampa gezien? Volgens mij zou Matuta de brekersrol van Matusiwa zo in kunnen vullen....zijn ze nog steeds niet wedstrijdfit? Kasanwirjo en Määttä vielen door de mand met hun ongeïnspireerde spel! Suslov, Duarte en Pelupessy óók niet gezien...Spits Florian Krüger kun je nog niets aanrekenen, moet nog wennen aan zijn medespelers. Maak mij ook geen grote zorgen hoor, we hebben toch tegen NEC gezien dat dit team best wel kan voetballen, komt vast wel goed. Misschien al volgende week in de uitwedstrijd tegen Cambuur.....Laat mij in elk geval niet meeslepen met de negativisten op dit forum! 

BROMBEER05-09-2022 om 12:39

Je ziet het spelletje goed badkuip 

appie happie05-09-2022 om 12:41

Ruud Vormer halen.iom Brugge dat dan zijn kontakt laat ontbinden..Vormer zet gewoon de boel ff neer..geeft leiding..

Dan heb je een middenvelder met power en die niet vies is van aanpakken.Want daar schort het nu ook aan..al die havo 5 pubers is ook niks.

Kost je wellicht 1 mio salaris per jaar..maar dat weegt niet op tegen het verlies..minder toeschouwers   misschien wel kkd volgend jaar..

Nee er moet NU  iets gebeuren..

Herman Badkuip05-09-2022 om 13:01

Liever de Colombiaan Éder Balanta van Club Brugge halen, deze defensieve middenvelder schijnt ook weg te mogen.....transfermarkt sluit DI. 6/9 in België! 

appie happie05-09-2022 om 17:34

Goede tip Herman..gil jij dit ff door aan Fleddie

Nachtwacht05-09-2022 om 12:48

Wormuth moet duidelijke keuzes gaan maken op het middenveld. Nu hebben we eigenlijk geen middenveld en kunnen we onmogelijk een fatsoenlijke aanval opzetten. Kan betekenen dat een ervaren rot moet gaan banken. Het loopt nu door elkaar. Suslov is geen aanvaller en Ngonge geen 10. Beiden werden gisteren wel zo ingezet. Spelers begrepen elkaar niet en lijken ook niet te snappen wat er van ze verwacht wordt. Exemplarisch waren de passes vanuit Mattaa op Abraham, waarvan er geen enkele aankwam. 

Ondanks alles heeft Wormuth best wat mogelijkheden, met Pelupessy, Duarte, Suslov, Valente, Matuta en eventueel Kasanwirdjo/ Oratmangoen. Voor de 10 positie Valente, Lundqvist en Irandust

Of 4-4-2 met een ruit, met keuze uit Ngonge, Abraham, Pepi en Kruger in de spits

Of 4-3-3 waarbij naast Pepi een keuze gemaakt moet worden tussen vleugelspelers Kruger, Ngonge, Oratmangoen en Abraham

grunn196705-09-2022 om 13:12

De negatieve posten heeft bij de meeste niks te maken met negativisten maar realisme.

De Fc is mijn club al vanaf midden jaren 70 (eerste wedstrijd thuis tegen wageningen)

Ja ik ben kritisch, tuurlijk hoop ik dat het goed gaat met de club en iedergeval leuk voetbal speelt en er een goede spirit in het elftal zit. Ik weet ook wel dat je met het huidige budget geen top elftal bij elkaar kunt krijgen, maar wat er de afgelopen jaren aan spelers gehaald is bedroevend en dan druk me nog zacht uit. Fleddie is totaal ongeschikt in de functie TD, hij is verantwoordelijk voor de scouting. Kijk wat er afgelopen jaren is gehaald alleen uit Zweden meer dan 3 miljoen gekost. Waar is die Abraham op gescout, ik denk dat zijn oude club nog gierend van het lachen zijn voor wat de FC er voor betaald heeft. Vroeger hadden we een enorm goed netwerk in scandinavie, balkan en zuid amerika. Volgens mij is er niks meer van over. Nieuwe back Maata, sorry die hoef ik maar 1 wedstrijd te zien, zie ik al dat het niks is. Staat helemaal verkeerd op zijn benen als back en betaal je meer dan een miljoen voor. Koekkoek waar ben je mee bezig.

Verkopen kan Fleddie als de beste, heeft hij bewezen.

Aankopen bedroevend per direct uit functie halen voordat hij meer schade aanricht. Het gaat nog jaren duren om deze schade te herstellen en misschien wel met een degradatie naar KKD.

Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik zie dit seizoen alweer als verloren. Kijk naar Wormuth die arme man ziet ook al niet meer zitten in deze selectie.  Als Wormuth eruit gaat dan gaat Fleddie mee, dat mag duidelijk zijn.

Ik hoop dat het allemaal meevalt maar ik zie het somber in en dat is een realistische gedachte op basis van de huidige selectie.

BROMBEER05-09-2022 om 15:02

correct  grunn. Zolanfg fleddie scouting en aankoopbeleid onder zich heeft zal het bergafwaarts gaan met onze fc .

Je hoeft geen voetbalkenner te zijn om te zien dat deze selectie metaal, kwalitatief en fysiek tekort kom om ook maar bij de eerste 14 van te eindigen dit seizoen. Daar onder wordt het net een tombola ,waarbij de teams met de beste teamspirit aan het langste eind gaan trekken.

brummie05-09-2022 om 14:23

Vitesse speelde gister 5-4-1, lag nadruk toch ook niet op teveel verdedigen?  Ik vond dat 2e helft backs van Gelderen en Kalley juist meer ruimte hadden om op te stomen in de 3-5-2/5-3-2 formatie. 

Als uitvoering goed is dan kun je schakelend 3-5-2/ 5-3-2 prima aanvallend spelen. Je kan dan ook nog redelijk makkelijk schakelen naar 4-2-3-1

 

Reactie verwijderd door redactie

Tanner05005-09-2022 om 14:39

Kudus huren van Ajax.
Met Ngonge, Kudus en Pepi heb je echt een goed aanvalstrio staan.
Lijkt me een stap in de goede richting.

Oeleoptak05-09-2022 om 15:30

We kunnen wel gaan denken dat spelsysteem een redmiddel kan zijn, maar dat helpt niet echt. Als de wil om te winnen er niet is. Als je geen duels aangaat etc etc etc

Als de vechtlust er niet is, en de kunde niet/onvoldoende. Ben het met Brombeer eens. Niet om negatief te doen, maar omdat overduidelijk is dat het kwalitatief slecht is. JSL was een voltreffer maar verder zijn de aankopen van JSL ondermaats, vaak beroerd.

Als Pelupessy nogal flegmatiek sprak na de wedstrijd dat het matig was, dan vraag je je af hoe de man zijn beleving is. Te wierik sprak van dramatisch en dat was het, diep, diep dramatisch. Als je zelfs niet na achterstand alles geeft als team, wat is er dan aan de hand? Dat was in het verleden nooit zo. De FC is ziek, zwaar ziek. En het virus is de staf. De uitvinding van Fleddie om een 21 (toen) jarige  hoofdscout te maken was belachelijk. Geen enkele club heeft zo'n constructie. Sindsdien zijn de aankopen niet goed genoeg, laat ik het verzachtend zo maar zeggen. 

Alleen een ander technisch beleid kan, pas op termijn, beterschap geven. Fleddie en zijn nerd moeten weg. De trainer met zijn curieuze wissels kun je nog even aanzien, Maar Gudde moet ingrijpen. Doet hij dit niet dan moet dit later alsnog, als het wellicht te laat is. En dan heeft hij ook een brevet van onvermogen te pakken. Leiderschap bewijst zich vooral in slechte tijden. En die zijn nu aangebroken.

Nevland05-09-2022 om 15:50

Daar begint het mee: De WIL OM TE WINNEN,strijdlust passie enz. Aan de supporters ligt het niet. Als je dat niet kunt opbrenge als speler om wat voor reden dan ook moet  je wat anders gaan doen. Laat je contract maar ontbinden ! Eigenlijk is alles al gezegd hierboven. Wat ik wel vind is dat als je kritiek hebt dit niet als negatief moet worden gezien. We willen allemaal dat het beter gaat.

 

brummie05-09-2022 om 15:51

Het scoutingsteam bestaat uit meedere personen. JSL is toch ook goed gescout? Verrips is een prima aanwinst en ook Balker voldoet. Het is te makkelijk om alles op scouting te gooien. Floirian komt trouwens uit de koker van Wormuth/Fledderus zelf bijvoorbeeld.  Het team heeft ook bewezen dat het wel duels aan kan gaan (NEC uit). Er zit meer in dit team, en dat lijkt me meer een taak van de technische staf. 

Fledderus heeft ervoor gezorgd dat er goed verkocht is, zowel eigen jeugd als gescoute aanwinsten. Om nu hoofdscouting en Fledderus eruit te gooien lijkt me tekort door de bocht en onnodig. 

Ik denk dat er genoeg kwaliteit in het elftal zit, en mocht het even tegen zitten dan is het minimale wat je kan doen is duels en strijd aangaan. Spelers en TS zullen dit samen moeten gaan bewerkstelligen. 

Na NEC uit waren velen positief en nu is de FC na een van de slechte wedstrijden ooit, als erg ziek aangeduid. Dat lijken me twee enorme uitersten en wat nuance is denk ik dan op zijn plaats. Met een resultaat tegen Cambuur en Sparta kan het er allemaal heel anders uitzien. Hadden we gister 3 punten gepakt van Vitesse had FC 8e gestaan en was het beeld heel anders geweest. Neemt niet weg dat ik begrijp dat gisteren dramatisch was. Maar minder kan het niet worden lijkt me...

Oeleoptak05-09-2022 om 17:20

Brummie

Er zijn deze window spelers verkocht, maar dat was ballast die hij ooit haalde. Joosten bv voor 600 duizend. Dat hebben we vast niet terug gekregen. Ik denk dat deze window we ons hadden moeten versterken. Mijns inziens zijn we met het vertrek van JSL alleen maar zwakker geworden. Mijn eerste indruk van Kruger is niet zo positief, maar dat kan nog meevallen. En Pepi moeten we ook nog zien idd. Feit blijft dat er geen aanvoer komt en het dus lastig wordt, want we hebben alleen maar doelpuntmakers verkocht, op Gonge na. Op het middenveld mist een persoonlijkheid die spelers kan sturen. De huidige spelers doen dat niet, Kasanwirjo kan rustig doorklungelen zonder op zijn flikker te krijgen. Jij rept over resultaat tegen Cambuur en Sparta. Dat zijn ploegen met een plan en passie. We zullen zien. 

 

Rob197005-09-2022 om 18:06

#Brummie, zoals ik schreef in een eerdere post, zijn er wel heel veel net niet aankopen, en dan kun je wel de klapper met Strand Larsen hebben, maar dan houdt het ook wel op. Verrips die hoef je niet te scouten, als je 2 keer op de tribune bij Emmen hebt zitten kijken. Het is op het totaal plaatje veel te mager, omdat er een filosofie ligt van jong kopen en weer snel verkopen met een hoge marge. Allemaal leuk, maar als je club gezond is geworden door goede verkopen, dan is het zaak om wel door te groeien. En niet altijd hetzelde kunstje van jong kopen of transfervrij en dan weer goed verkopen.

Uit Scandinavie zijn de laatste tijd ook veel spelers gekomen, die serieus geld hebben gekost, en het helemaal niet gemaakt hebben.

ik weet dat jij een goed geheugen hebt, en veel posts van mij nog wel kan herrinneren, maar voor dit senario heb ik al regelmatig gewaarschuwd, dat het kwalitatief minder en minder wordt. Irandust had ik ook veel vertrouwen in, maar in eerste instantie dacht ik dat Buijs hier debet aan was, maar het blijkt dat deze speler helemaal geen duelkracht en power in zijn spel heeft. Dat had een goede scout direct kunnen zien, en dan had je de afweging kunnen maken, hebben wij deze speler nodig.

Irandust, Lundqvist, Oratmangoen, allemaal spelers voor die zo bepalende plek gehaald om belangrijk te zijn, maar er is niet 1 die voldoet. Ze krijgen ook niet de kans, maar daar hebben wij een voorbereiding voor gehad, en daar zijn ze niet opgesteld om zo te gaan voetballen.

Buijs had een hopeloze spelopvatting waarin dit soort jongens niet rendeerden, maar Wormuth kan ze ook niet plaatsen, met als het voetbal van gisteren tot gevolg. Dan kunnen we wel denken als wij gisteren3 punten hadden gepakt dan sta je 8e, maar dat heeft er geen moment ingezeten, en dat was tegen Volendam, Ajax en Go Ahead niets anders, hopeloos voetbal waar ik geen hoop uit kan putten. Hier laat ik het ook maar weer bij. Als je twee thuiswedstrijden dit hebt moet aanschouwen, is het zoals ik eerder schreef een patient met veel mankementen, en gisteren was geen incident, wij zitten al 4 jaar naar bagger te kijken.

BROMBEER05-09-2022 om 21:01

Ga jij eerst morgenochtend maar ff weer grasmaaien bij fledderus  brummie, hij kan qua aankopen er geen kloten van . Gewoon accepteren.  Fleddie adieu we zijn je beu!!

Marco05-09-2022 om 15:56

Ben wat minder negatief over de aankopen. Veel spelers die komen hebben best wel kwaliteit voor de middenmoot. Veel jonge spelers hebben ook echt potentie. Een speler als Ngonge begint zich echt in de kijker te spelen. Goed gescout. Vorig jaar al 7 doelpunten, vaak ook mooie doelpunten en tegen goede tegenstanders. Scoorde dit seizoen al in de Arena. 

Probleem is meer dat er teveel talent in de basis staat. Te Wierik staat naast 3 verdedigers die minder dan 34 wedstrijden Eredivisie hebben gespeeld. Hierbij kunnen de beide backs goed aanvallen, maar moeten ze nog leren verdedigen. Pijnlijk om te zien, vraag me ook af of ze dit dagelijks oefenen op de trainning. Dit vraagt tijd. 

Duarte, Pepulessy en Lundqvist lijken erg op elkaar. Wat ze nodig hebben is een beest van een balafpakker naast zich, en een spelerbepaler er voor. Suslov is een goede rechtshalf in 4-3-3. 

Voorin ook alleen jonge spelers.  Ngonge die het goed doet. Aanvalsspel zou daarom beter op hem afgestemd kunnen worden. Abraham is goed als er ruimte ligt, doet ook verdedigend zijn best. Die jongen moet eindeloos oefenen op de eindfase voor het doel. wordt sterker maar heeft duidelijkheid nodig. Oratmongoen, Is linkeraanvaller, die is wijsgemaakt dat hij een spelbepaler is. 

Wat ontbreekt is een ervaren spelbepaler, een beest van een verdedigende middenvelder, en een ervaren linksback voor de komende tijd. 

Tegen Cambuur mogen we counteren, dan komen de aanvallers die we hebben ook meer in hun kracht. Wel moeten ze slim worden aangespeeld. 

Herman Badkuip05-09-2022 om 16:14

FC Groningen is een echte counterploeg, omdat ze zélf, met de huidige spelers, het spel niet kunnen maken! Daarom lijkt mij, dat het 4-4-2 systeem met twee snelle én doelgerichte spitsen [Ngonge en Pepi] het beste is voor ons team. Een beest van een verdedigende middenvelder loopt te muiten bij Club Brugge [Éder Balanta] en is voor morgen 24.00 uur nog op te halen!!! Spelmaker zou Ruud Vormer, mag vertrekken bij Club Brugge, kunnen zijn.....

Maak mij verder nog weinig zorgen over de positie van FCG in de eredivisie hoor....Slechts 5 teams [Ajax, Feijenoord, PSV, AZ en Twente] steken er boven uit, de rest, plek 6 t/m 18, doet weinig tot niets onder voor elkaar! Paniekvoetbal is écht niet nodig hoor, het team van Frank Wormuth moet alleen nét zo fanatiek worden als de supporters op Noord óf uit de sfeervakken!

Henk105-09-2022 om 18:49

Vormer zou een goeie zijn.. zichzelf uit laten kopen en dan transfervrij naar de FC. Verder de uitdaging aangaan om Ittaharen weer aan de praat te krijgen. Beetje meer body en creativiteit kan absoluut geen kwaad.... ik ben blij dat we straks in mei 2023 uiteindelijk op een 12e plek uitkomen. Wil nog wel even kwijt dat ik het vreemd Vind dat de nieuwe trainer niet wist van de beroerde kwaliteit van de meeste spelers... je mag verwachten dat een pass over 12 meter bij een eigen speler terecht komt...

Boerentrien05-09-2022 om 16:32

Enthousiaste supporters, die voor een goede sfeer hebben gezorgd en voetballers, die daar vrijwel niets tegenover hebben gezet. Verliezen mag, maar 100% inzet MOET!!! Gelukkig hebben ze tegen NEC laten zien, dat er wel wat meer inzit. Daar hou ik me dan maar aan vast.

Herman Badkuip05-09-2022 om 16:37

Kijk dat is nou iemand met clubliefde....hou van de posts van Boerentrien! 

opa05-09-2022 om 20:29

Voetballers  die overal vandaan komen blijken dus nergens iets geleerd te hebben, geen steek en onze trainer lacht daar om, 

Fan op afstand05-09-2022 om 20:52

Vanavond op het eind van het tv-programma " Voetbalpraat" kwam de FC nog even voorbij. En daar werd geconcludeerd dat Fledderus de laatste jaren een kraak nog smaak aankoopbeleid voert. En er gingen ook stemmen op die zich afvroegen of Wormuth wel zo'n goede trainer is. De mensen met "kennis van voetbal" zijn zeer teleurgesteld in de FC. Gewoon ff een korte weergave van wat er besproken is over de FC. Oh ja, de AD en TD moeten met een uitdrukking van weerzin op hun gezicht op de tribune gezeten hebben.

Herman Badkuip05-09-2022 om 21:25

Hadden we nou maar onze Dick Lukkien binnen gehaald.....heb hélaas ook veel twijfels over de capaciteiten van de sympathieke trainer Frank Wormuth. Logisch toch dat MJF en Gudde als een zuurproeme op de tribune zaten, ook zij waren zwaar teleurgesteld over het niveau van FCG! 

BROMBEER05-09-2022 om 21:16

Mijn eerste mening over kruger is dat hij een fijne mix is van jannick pohl, pascal averdijk , bert stokkingreef en matha van duren. Zal wel een fijne datascore hebben 

Oeleoptak05-09-2022 om 21:27

Moet wel een topper zijn aangezien hij direct een 4 jarig contract heeft gekregen. 

Herman Badkuip05-09-2022 om 21:32

Niet te voorbarig Brombeer, dat kun jij na slechts één wedstrijd toch nog niet concluderen? We moeten niet te snel conclusies gaan trekken hoor, geef óók deze nieuwe speler alsjeblieft even de tijd om aan de teamgenoten te wennen! Blijft wel heel jammer dat Vitesse er met Vidovic van door ging....de contacten van Arjen Robben met Bayern München stellen dus ook niet veel voor! En ook de Turkse spelverdeler Özyaküp, die wij ook goed hadden kunnen gebruiken, hebben we laten gaan....De Turkse club Fortuna Burak haalde hem maar wat graag binnen!

TirolBeuk05-09-2022 om 21:35

Of weer zo’n blindelingse actie , waarom niet Veldmate bellen ????. Wat een rommeltje , dit word een hele kluif om de koppies de zelfde kant op te krijgen , misschien nog verrassing morgen met twee Brugge spelers? 

BROMBEER05-09-2022 om 21:40

Badkuip hoop echt het beste voor hem, maar ben bang van niet. Heb echt niets kunnen ontdekken wat ook naar een beetje gogme of klasse waarborgt. 

Holwierde05-09-2022 om 21:39

Dick lukkien kan ook echt niks met dit rommel.

Als ik Fledderus was zou ik nu rondkijken voor twee @ 3 transfervrije spelers ,er lopen vast nog wel wat rond.

Reactie verwijderd door redactie

BROMBEER05-09-2022 om 21:42

Holwierde als ik hem was ging ik rondkijken näar een nieuwe baan

Herman Badkuip05-09-2022 om 21:57

Beste Holwierde, trainer Dick Lukkien kan van veel nieuw gehaalde spelers een hecht team maken en ze laten spelen volgens een vast spelconcept.....dat is Herr Wormuth hélaas nog niet gelukt!

Schat Emmen op dit moment sterker in dan ons eigen FCG....zij hebben al drie sterke tegenstanders [PSV-Feijenoord-AZ] gehad!

TomOkker06-09-2022 om 20:25

Sterker Emmen is al 3 seizoenen leuker om naar te kijken.

BROMBEER05-09-2022 om 22:48

Badkuipie eventjes op je woordjes letten he, anders wordt je straks weer terug geflopt door grote boze brummie oftewel mjf

Herman Badkuip05-09-2022 om 23:31

Ben onafhankelijk Brombeertje, bepaal helemaal zelf wat ik op deze site post! Als je alle posts van mij kent, weet jij dat ik een groot voorstander was en ben van trainer Dick Lukkien! Had hem liever samen met assistent Groninger bij FCG gezien dan Wormuth, maar goed er zijn door de technische staf andere keuzes gemaakt! Hoop toch dat Wormuth het team weer aan het voetballen krijgt, want dat verdient de trouwe aanhang van FCG!

Oeleoptak05-09-2022 om 22:52

Daar heeft Badkuip wel een punt. Ik schat Emmen ook hoger in. En bij Lukkien wordt er in ieder geval verzorgd en herkenbaar voetbal gespeeld. En ze halen met een beperkt budget goede spelers. 

Oeleoptak05-09-2022 om 22:57

Wat me trouwens bevreemdt is dat onze Raad van Bestuur geen voetbal man in hun midden heeft. Bij de meeste clubs is dat wel zo. Kun je van mensen uit de zorg of onderwijs verwachten dat die de algemeen directeur aanspreken op het geboden vermaak, voetbal voorzover je dat nu vermaak of voetbal kunt noemen?

Misschien is dat wat voor Robben, die dit weekend hoofdschuddend op de tribune zat. Nog beter zou zijn dat hij in de staf zou gaan zitten, bij voorkeur op de plek van Fleddie.

b.raatjes196605-09-2022 om 23:29

Nee dat is ook niet waar fc Emmen heeft met 3-0 verloren van az dus Dick lukkien is niks niet beter dan WORMUTH ik vind WORMUTH wel goed voor fc Groningen hij heeft duidelijk gezegd deze team moet groeien en trouwens strand larsen is op de laatste moment verkocht en toen hebben ze gauw twee aanvallers erbij gehaald en ËËN daar van is nog niet speelgerechtig daar hopen we deze week te voor elkaar te krijgen en de nieuwe spelers moeten ook nog even wennen aan de speelstijl van fc Groningen dus nu niet met zijn allen fc Groningen in de steek laten geeft ze een mooie kans om dit goed te maken samen met trainer WORMUTH 

Herman Badkuip05-09-2022 om 23:37

Maak je geen zorgen hoor Raatjes, niemand op deze Boerenmachtsite zal FC Groningen in de steek laten, daar zijn we met zijn allen veel te veel supporter voor! Wij hebben allemaal groenwit bloed in onze aderen en niemand krijgt ons klein! Zondagmiddag 11/9 vreten wij de echte Friezen op met huid en haar! 

Marco05-09-2022 om 23:34

Raad van Bestuur is altijd al een dinner- en erebaantje geweest . Moeten kijken naar continuïteit en lange termijn. Of Duarte een bal net binnen of buitenkant paal trapt moeten zij van weg blijven.

Bij Nijland hadden ze om financiële redenen moeten ingrijpen op enig moment. Toen Nijland naar de gemeente ging voor steun, waarbij hij publiekelijk afzag van een loonsverhoging in de jaren na de bekerwinst. Toen Hateboer etc. bijna gratis weggingen, en er ongezonde leningen zijn aangegaan. Ook financiering Doan was opmerkelijk.

Nu spelen er andere dingen, eigenlijk alleen op sportief vlak. Een selectie die wat tegenvalt en een verlies partij tegen Vitesse. Dat kan Gudde, MJF, met de trainer prima oplossen.

Buijs wilde een volwaardige opvolger van Matusiwa, die ontbreekt nog steeds. Irandust voldoet niet. Deze 2 plekken in het hart van het elftal moeten op kort termijn worden ingevuld. Ook kunnen de backs niet verdedigen. Dit valt goed te trainen, maar kost enkele maanden. 

brummie06-09-2022 om 08:11

@brombeer,

Blijkbaar vindt je het leuk om mij op dit forum telkens op een niet inhoudelijke negatieve manier te benoemen. Als ik jou was zou ik me meer (positief) richten op de FC i.p.v. negatieve focus op mijn persoon. 

Dit forum is voor iedereen die de FC een warm hart toedraagt, maar niet om mensen persoonlijk zwart te maken. Heeft namelijk geen enkele toegevoegde waarde of enig niveau. 

Herman Badkuip06-09-2022 om 08:52

Misschien wordt 't eens tijd dat Brombeer en Dijk op hun woorden moeten passen, hun negativiteit naar de personen toe heeft geen toegevoegde waarde óf niveau voor dit forum. Misschien moeten de moderators van Boerenmacht.nl een keer ingrijpen?

Dijk06-09-2022 om 10:59

He badkuip bemoei je met je eigen zaken. Wordt eens tijd dat de moderators bij jou ingrijpen na je dagelijks gezeur hier op dit forum.  Nee jou niveau is goed. Maar tegen de tijd dat iemand gaat roepen de hoogste boom is niet goed genoeg ja dan ga iemand zwart maken o.a. Japie maar deze berichten worden gelukkig weggehaald maar daar zeg je niks over. Begin je eigen zogenaamde boeren medium in het westen.Kun je zelf bepalen wie op je site komt. Want jij denkt inmiddels dat jij bepaald dat we naar jou poppen gaan dansen.  Nou ik niet. Let niet op mij. En wie noemt mij zeik dat ben jij. Hoe bedoel je op de man spelen badkuip.

Herman Badkuip06-09-2022 om 08:43

Vandaag is de laatste kans om nog twee spelers van Club Brugge [ Ruud Vormer, ervaren spelverdeler én Éder Balanta, balafpakker op het middenveld ] binnen te halen! Tis bekend, dat FC Groningen interesse heeft in Ruud Vormer, samen met FC Utrecht en Vitesse. Ruud Vormer is zónder vergoeding op te halen en heeft behoorlijke salariseisen....Éder Balanta heeft 't ook niet meer naar zijn zin bij Club Brugge en zou bij ons de rol van Azor Matusiwa op zich kunnen nemen! Zou 't Mark Jan Fledderus vandaag lukken om beide ontevreden spelers aan de haak te slaan? Voor het evenwicht in de selectie van Wormuth zou 't een groot succes zijn! Misschien zijn beide spelers wel de missing link van ons FCG! 

LeoFCG06-09-2022 om 09:30

@Herman Badkuip, de transfermarkt in Nederland is dicht dus wij kunnen alleen nog transfervrije spelers halen. Dat de Belgische markt nog open is betekent dat zij nog wel spelers kunnen halen uit Nederland, maar andersom niet meer. Tenzij ze hun contracten laten ontbinden.

appie happie06-09-2022 om 10:36

Brugge kan kontrakt ontbinden,dan kan het wel.

Herman Badkuip06-09-2022 om 20:47

Ben bang dat wij de komst van Ruud Vormer van Club Brugge wel kunnen vergeten. Hij gaat waarschijnlijk kiezen voor een exotisch avontuur in Saoedi-Arabië, een club in de zandbak! Ook Mechelen van trainer Danny Buijs zat op 't vinkentouw....

Oeleoptak06-09-2022 om 10:08

Is die Labyad nog vrij? Die kan iig een goal maken. Hij is niet zonder onbesproken gedrag, maar ok. Of Bacuna. 

Marco06-09-2022 om 14:17

Misschien eens informeren of Ryan Thomas weer fit is. Ook een speler die kan voetballen en gratis op te halen is. 

Oeleoptak06-09-2022 om 17:31

Die vind ik niet zo goed. In de eerste plaats moet er iemand komen die overwicht heeft, de rest kan aansturen. Een middenvelder dus zou ik zeggen. Groningen kan nog volop shoppen qua contractvrije spelers. Dat die meer salaris vragen is dan maar zo, voor diegene salarisplafond verhogen desnoods.  Daar zit een risico in maar dat lopen we ook als er niks gebeurt.  Fleddie moet dus verder kijken dan zijn grabbelton waar zoveel ook dure teleurstellingen uit komen. In de winterstop maar weer leuren met Lundquist, Irandust, Dankerlui. Heb je allemaal niks aan. 

Fan op afstand06-09-2022 om 19:06

Het is nog vroeg in het seizoen maar de beleidsmakers moeten nu al eens goed gaan evalueren. En dat zijn niet alleen de spelers maar ook de trainer en de manier van scouting. En ik denk als je nu als FC iets koopt kijk dan niet eerst naar de restwaarde maar mentaliteit en ervaring. Iemand die het lef heeft om andere spelers te coachen, zelfs met een keer onvriendelijk te zijn en spelers op sleeptouw kan nemen. Kijk eens naar wat werkpaarden ipv sier paarden. Bikkelaars zoals Matusiwa en Itakura uit het verleden of uit nog verder verleden een Grandqvist. En spelers die een wedstrijd kunnen lezen. En mag toch aannemen dat Fledderus dat nu toch ook wel in de gaten heeft. 

PDI06-09-2022 om 19:20

Ik heb me eigenlijk al gestoord aan de kinderlijke manier waarop sommige spelers zich meenden te moeten presenteren tijdens de supportersdag. De opkomst op het veld, dan neem je jezelf en het publiek niet serieus. Ik had dit niet gepost als de daden er ook naar zijn, maar dezelfde personen laten ook in het veld alshet erom gaat geen ballen zien. Kappen met dat naïeve gedoe en ga eens wat doen, laat zien dat je je best doet. Wat mij betreft schoffel eens iemand onderuit, m.a.w. tot zover mag je en niet verder. Laat eens zien dat je een kerel bent!

FCG_far away_106-09-2022 om 21:13

Ik heb de afgelopen wedstrijd niet uitgekeken, na de eerste helft ben ik eten gaan koken. Dat was spannender dan het vertoonde spel. Op dat moment was al zichtbaar dat de tegenstander wilde winnen. Dat willen wij natuurlijk ook wel, maar dan met weinig inzet.

Wanneer er een nieuwe trainer komt, worden andere spelstijlen gespeeld die de spelers goed of minder goed beheersen. Ook worden sommige op andere posities gezet, soms ten goede, vaak minder goed. Ik zie als grootste voorbeelden Kasanwirjo en Suslov. We hebben vorig jaar gezien dat ze beide echt wel kunnen ballen, maar niet op de positie waar ze nu staan. Vorig jaar was er commentaar op de FC dat we niet konden verdedigen en dat de rechtsback geen man kon dekken. Wormuth maakt nu andere keuzes om dit op te vangen. Ik zeg niet dat de keuzes goed zijn, maar ik begrijp het wel.

Wat me in de afgelopen wedstrijden vooral opvalt is dat ons middenveld met Duarte en Pelupessy weinig tot niets brengt. Verdedigend doen ze (nog) wel wat, maar geen van beiden legt ook maar enig risico in het spel door vooruit te denken. Met Lundqvist, die het liefst in de voet, met veel ruimte voor zich om een pass te geven, aangespeeld wil worden, wordt daar de aansluiting niet gevonden. Ook de inzet van beide valt me tegen. Een breker op het middenveld, zoals hierboven geroepen wordt, begrijp ik wel, maar heeft weinig zin als alle passes achteruit gaan.

Er zijn ook lichtpuntjes, onze keeper is een zekerheidje, beide CV's ook (ondanks de draaicirkel en snelheid van Te Wierik). Ngonge brengt extra's voorin, maar de rest valt totaal niet op. Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat Abraham ondertussen zijn draai wel gevonden zou hebben, maar daar komt weinig van. Als tegenstander moet je fysiek tegen hem spelen, komt hij totaal niet uit de verf. Dit geldt voor meerdere van ons, zoals ook Lundqvist. Ze kunnen echt wel ballen, maar wellicht in een lager tempo met minder weerstand. Irandust komt ook (nog) niet uit wat ik ervan verwacht had.

Ik wil niet zeggen dat onze TD het niet goed doet, want de spelers die gehaald waren, konden allemaal ook elders onderdak krijgen voor hetzelfde geld. Dat betekent dat er veel scouts niet kunnen scouten, of dat de spelers (nog) niet laten zien wat ze kunnen.

Bovendien denk ik dat iedereen vooral teleurgesteld is in de wedstrijd omdat Vitesse nog niet gewonnen had en onze FC met winst lekker middenmoot had gestaan. De manier waarop verloren wordt, is dan dubbel pijnlijk.

Al met al, veel werk voor Wormuth en ik denk dat we vooral geduld moeten hebben. Dat het elftal nog niet in balans is, zal duidelijk zijn. Wormuth mag nu laten zien dat hij een goede trainer is.

Steve Goble06-09-2022 om 21:57

Uitstekend verhaal FCG, goed geschreven. 100% eens. Suslov valt me overigens sowieso erg tegen. Contract vorig seizoen zwaar opgewaardeerd, Sloveens international... zou 1 van de sterkhouders moeten zijn. Vorig seizoen viel het al niet mee, de laatste wedstrijden wederom zwaar onder de maat. Helaas heeft 'Koning Irandust' ook nog niets laten zien, zeer teleurstellend. Hoop dat er een grote ommezwaai gaat komen, wordt erg lastig.

Marco06-09-2022 om 21:32

Zie graag dat MJF op kort termijn een paar contractvrije spelers binnenhaalt. Het is wel duidelijk wat ontbreekt.

Er zit nu nog 18 duizend man op de tribune. De club is na het vertoonde spel in crisis stand gekomen. Als we nog tot de winterstop moeten wachten op een kwaliteitsimpuls dan zit er strak nog 10 duizend man op de tribune, met een rotsfeer rond de club de komende maanden..

Ook is Wormuth met ambitie gekomen. Geef hem dan selectie waarmee hij iets kan!

Herman Badkuip07-09-2022 om 08:56

Wij zullen 't in ieder geval tot de vroege winterstop moeten doen met de huidige selectie, want er komen géén spelers bij! Nóg 9 wedstrijden volle bak werken aan de juiste formatie én wellicht zijn versterkingen dan niet meer nodig.....Met zijn allen blijven we achter de Trots van het Noorden staan, om te beginnen komende zondag in Leeuwarden tegen SC Cambuur! FORZA FC GRUNN! 

Oeleoptak07-09-2022 om 10:26

Badkuip

Hoe weet jij zo zeker dat er geen spelers bijkomen?

Dijk07-09-2022 om 10:47

Elke dag contact met Fledderus en Wortmuth. 9 wedstrijden vollebak nog wél. En dan staan ze 3e in de competitie Pepi inmiddels topscorer samen met Kruger. Aanstaande zondag al worden de Friezen met huid en haar opgevreten door de fc. Wél ff bijzeggen MISSCHIEN.  En daarna de spelers van het Kasteel.  Ook met huid en haar.  Of ook misschien, we zullen het allemaal zien. 

Herman Badkuip07-09-2022 om 11:53

Je moet er in blijven geloven Dijk, opgeven is géén optie voor ons! We hoeven 't spel niet te maken in Leeuwarden en Rotterdam, lekker op de counter spelen, dat ligt ons wel....dat hebben we in Nijmegen gezien.

Reactie verwijderd door redactie

Marco07-09-2022 om 11:31

Onder druk wordt alles vloeibaar.

We hebben nu een paar wedstrijden van gelijkwaardige tegenstanders. Is afwachten wat dit brengt.

Az zal in de thuiswedstrijd een maatje te groot zijn, waren ze ook in Emmen. Gaat het thuis tegen het lastige RKC mis, dan breekt de pleuris uit, zo is het in Groningen altijd gegaan.

Nu er flink is verkocht, mag er ook wel weer iets teruggekomen waarmee het trouwe publiek wordt vermaakt.

Denk dat MJF het zichzelf niet zo moeilijk moet gaan maken. Met 2 ervaren versterkingen erbij (spelverdeler, verdedigende middenvelder) gaat het al veel beter.

Ik zou zeker niet wachten tot de winterstop. Mensen gaan in tijden van een economische crisis geen dure voetbalkaartjes kopen om voetbal te zien, wat ze ook bij de plaatselijke amateurclub kunnen kijken.

BROMBEER07-09-2022 om 12:36

Geloof mij maar marco, fledderus heeft  de "gewone supporter"geen moment in de rekening, het enige wat hij doet voor de spiegel staan en op zichzelf te geilen, omdat ie de "grootste"uitgaande transfer ooit heeft gescoord. Maar hij vergeet voor het gemaak ff dat hij ook direct   de meest armoedige selectie ooit heeft neergezet. En er is binnen dit fc groningen niemand die de narcitsche zelfingenomen smurf corrigeert.

Maar geloof mij de toekomst gaat dt bewijzen..

Ronnie 07-09-2022 om 11:35

Ik verwijs alle deskundigen hier op dit forum, zowel de positivoos als de negativoos, naar de opinie van Wim Masker van vandaag 

Deze ervaren volger van de fc legt de vinger op de zere plek. 

In de winterstop moet worden herstelt, op meerdere posities. Lees het stuk vooral deskundigen!

Oeleoptak07-09-2022 om 12:14

Waar staat dat interview?

Marco07-09-2022 om 12:35

Wim Masker wil altijd de kool en de geit sparen. Geen nieuws waarde.

Kan als onafhankelijk journalist beter een artikel schrijven waarom profs na 7 weken voorbereiding nog geen pass over 30 meter kunnen geven. Geen enkel schot tussen de palen in een thuiswedstrijd. 

Hoekie07-09-2022 om 12:55

Ik ben het me je eens dat zijn laatste bijdrage weinig nieuwswaarde bevat. Ik denk dat je het antwoord op de vraag waarom deze spelers geen pass kunnen geven over 30 meter ook zelf kunt geven. Deze spelers zijn 4 jaar gewend geraakt om lange ballen te geven en moeten nu van Wormuth ineens gaan voetballen. Dat proces blijkt voor deze spelersgroep te lastig te zijn en daardoor is er geen greintje zelfvertrouwen. Daarnaast is deze groep mentaal niet sterk genoeg, ontbreken  er kwaliteitsspelers met ervaring en grijpt de trainer ook niet of te laat in als er een paar spelers aan het verzuipen zijn. 

Japie-R07-09-2022 om 20:18

Het ontbreekt deze spelers aan zelfvertrouwen, zelfvertrouwen dat er door de vorige trainer met veel geschreeuw en geraas uit is verdwenen. Het is aan de huidige ervaren trainer dit zelfvertrouwen weer op te kweken.Dit heeft tijd nodig, tijd wat in het moderne voetbal erg schaars is, er moet namelijk gepresteerd worden.Het huidige team heeft wel degelijk kwaliteit wat je kunt zien als je individueel de speler observeert. Het geheel is daarentegen nog geen team, het hangt nog zoiets van los zand aan elkaar. Hier ligt ook een belangrijke taak bij de trainer. Tot de winterstop hebben we nog negen wedstrijden die de club met de huidige spelers moet spelen. Laten we hopen dat Wormuth het team snel aan het voetballen krijgt, anders lopen we teveel achterop voor een goede klassering.

Hoekie07-09-2022 om 12:43

Ronnie@  De stukjes van Wim Masker lees ik altijd met heel veel plezier. Hij is inderdaad deskundig en zet altijd helder uiteen wat er schort of goed is aan het spel van de FC. In zijn opinie van deze week weet hij weinig goeds te melden en neemt hij de recent aangetrokken spelers onder de loupe. De lezer zal niet verrast zijn dat de slotconclusie erg negatief uitpakt. 

Oeleoptak07-09-2022 om 16:25

Heb het gelezen inmiddels. Van de verdedigende duo op het middenveld heeft hij geen hoge pet op, te weinig duelkracht. De backs pover, van Gelderen nog niet veel over te zeggen. Verdient een kans wat ik met hem eens ben. Kelley doet de gekste dingen zegt hij, wat waar is. Een rode kaart ligt daar voortdurend op de loer. We hebben voor die positie nog een geblesseerde trouwens.  Kasanwirjo uit vorm, wat idd al tijden aan de gang is. Verder gebrek aan goede vleugelspitsen. 
lichtpuntje is Verrips, maar daar zijn we het allemaal over eens. 

Herman Badkuip07-09-2022 om 19:13

Liam van Gelderen maakte volgens mij een prima invalbeurt, verdedigend beter dan Kasanwirjo en met drang naar voren en Yahya Kalley wilde zich in het duel met Go Ahead té druistig laten zien met veel onnodige vertredingen. Tegen Vitesse speelde hij al een stuk rustiger en voorkwam het opkomen van verdediger Arcuse van Vitesse! Zou als centrale verdedigers Radinio Balker en Nordin Musampa wel eens willen zien spelen, een linkspoot in het centrum is een voordeel! Een ruit op het middenveld met Emmanuel Matuta als breker, Joey Pelupessy en Laros Duarte aan de flanken én Suslov ervoor. Twee snelle spitsen, Pepi of Krüger met Cyril Ngonge in de voorhoede. Te Wierik en Kasanwirjo even een wedstrijd banken......

Rob197007-09-2022 om 21:10

Het stukje van Wim Masker is eigenlijk een beetje een sneu stukje. De inhoud is volledig gejat van dit forum. Ik ga hem hier op aanspreken, een erg groot Sonja Bakker gehalte. 

b.raatjes196607-09-2022 om 14:30

Is die pepi nu al speelgerechtigd 

Dijk07-09-2022 om 18:01

Nee

Oeleoptak07-09-2022 om 18:01

Daar zijn ze mee bezig Raatjes. Hopen dat ze hem voor Cambuur kunnen opstellen. 

b.raatjes196607-09-2022 om 18:08

Oke maar ik wil zeggen dat we niet alleen de de td of de trainer WORMUTH de schuld moeten geven..de spelers moeten zich afvragen zijn wij wel goed bezig ze worden betaald door de club dus laten ze maar zien dat ze profvoetballer wilt worden..die SUSLOV ook hij wil de drager van de club zijn laat dan zien wat je kunt als de spelers hoge op willen dan ook laten zien 

Marco07-09-2022 om 19:07

Suslov moet wel snel gaan presteren op het veld anders wordt dat een triest gevalletje.

Arjan Robben was ook een groot talent, maar via PSV ging hij op zijn 20ste naar Chelsea als basisspeler. Suslov is inmiddeks ook 20 en was tegen NEC en Vitesse een van de mindere spelers, ook ten opzichte van leeftijdsgenoten.

Suslov kan beter in een elftal gaan spelen waar ze 4-3-3 spelen en hij rechtermiddenvelder is. Misschien maar ruilen of verkopen in de winterstop. 

Herman Badkuip07-09-2022 om 21:10

Maar Marco, dat beter moeten presteren geldt toch voor bijna alle spelers van FCG.....Ze zullen tegen Cambuur uit een heel ander vaatje moeten tappen!

Oeleoptak08-09-2022 om 10:21

Gonge uit eerste selectie gezet. Geen goed gedrag. Dat belooft wat. Zowel voorkansen/goals komende tijd als toekomst algemeen zoals sfeer rond de club. 

Dijk08-09-2022 om 12:36

Dit gedrag zag je toen hij afgelopen zondag werd gewisseld.  Wortmuth wilde iets tegen hem zeggen maar Ngonge wilde dit niet. 

Holwierde08-09-2022 om 10:31

Terecht ,hoe lang duurt het nog dat Suslov eruit gezet wordt.

Het zijn twee onruststokers in deze selectie.

BROMBEER08-09-2022 om 11:09

Dit is dus waar ik begin van de maand al voorwaarschuwde raatjes, brummier en badkuipie en toen zag ik het niet goed en was het zijn functioneren allemaal de schuld van danny buijs.

Die jongen is misschien wel de beste voetballer in potentie van fcg , maar is zo labiel als een deur en heeft totaal geen realiteitszin in de zin dat je gewoon elke dag keihard moet werken om beter te worden.Maar dat vergt soms maatwerk en dat is lastig voor fc groningen. Had onze wormuth ook geen problemen met de mentalteit van een armenteros en burgzorg bij heracles. Ook allebei wat speciale jongens en werden door vadertje  wormuth op een gegeven moment ook buiten de selectie geplaatst.

Rob197008-09-2022 om 11:26

#brombeer, het is ook hoe je ermee omgaat, daar zijn ze in Groningen niet zo heel goed in. Dit soort jongens moet je juist belangrijk maken en paaien, en niet de gehele dag afzeiken en willen verbeteren. Iedere speler op zijn niveau brengt iets, deze jongen heeft ook iets extra's en voor Groningen meer dan gemiddeld, maak daar dan ook gebruik van. 

b.raatjes196608-09-2022 om 11:12

Dan denk ik dat pepi speelgerechtigd is

Rob197008-09-2022 om 11:21

Bla, bla, over normen en waarden, en wat er allemaal verlangt wordt.

Ik kan de FC ook wel een hele waslijst aandragen wat ik als toeschouwer verlang, en daar komt al jaren niets van uit. Denk daar maar eens over na, met alle gedane belofte.

Ngonge vorig jaar geslachtofferd door Buijs en nu weer door Wormuth en Co., waarschijnlijk is hij lastig, maar leer eens omgaan met dit soort voetballers. Speler die scoort, gevaarlijk kan zijn, snel in de omschakeling en ook nog een assist of voorzet kan geven. Echter kiezen ze weer eens voor de normen en waarden. Zo doen ze het nu voor de buitenwereld overkomen, maar het past de trainer wel om zonder Ngonge verder te gaan, de twee nieuwe spitsen moeten gaan spelen en wel in een systeem waar Ngonge niet past, en dan is dit een mooi moment.

Als je voor de wedstrijd aangeeft, dat Kruger nog geen volle wedstrijd kan spelen, en dan bij een wisselmoment je sterkste aanvaller vervangt door een verdediger/middenvelder, lijkt het mij logisch dat je gefrustreerd gaat raken.

Over gefrustreerd gesproken, iets borrelt in mij dat ik op korte termijn helemaal klaar ben met deze puinhoop en mijn frutratie alleen maar groter wordt over een voetbalclub die niet een klein beetje bergafwaarts gaat, maar op korte termijn een ravijn in gaat rijden.

 

BROMBEER08-09-2022 om 11:42

100%  gelijk  in rob  , ze hebben het liefste allemaal brave schoothondjes en spelciale spelers hebben soms ook inderdaad  een speciale behandeling nodig . denk daarbij  ook dat daarbij de negatieve sfeer die vanuit de directie neerdaalt ook een grote rolt speelt. Clubmensen die op non actief worden gesteld of ontslagen , spelers waar afspraken mee worden gemaakt en niet nagekomen enz enz, er heerst heel veel negativiteit binnen de club en vaak is daar 1 persoon bij betrokken.

Nevland08-09-2022 om 11:44

Ongelofelijk maar niet verrassend dat dit gebeurt. Maar goed we hebben nog 2 spitsen over . Gewoon 442  spelen. Groningen is geen club voor 433..Nu alle koppen bij elkaar houden en er vol op. Zo simpel is het en in de de winterstop die al snel komt dit jaar ivm wk maar weer kijken .Al dat gejank.heb je niets aan.

 

 

Bayco08-09-2022 om 11:50

Dat hij weer uit de selectie gezet wordt.. ligt meer aan hem dan aan fc.

Als je nu al bij 2 trainers op rij na paar wedstrijden door je gedrag gewisseld wordt..Dan heb je ook gewoon isseus. En denk ik dat het wel terecht is. Iedereen behoord zich te gedragen.. het is gewoon je werk.

Wat ik wel vindt is..we scouten digitaal op punten die passen bij fc groningen. Gedrag is daar ook een onderdeel van. Hoe kan dat dan gebeuren dat hij wel bij fc speelt. Hij was voor zijn periode bij fc al niet van onbesproken gedrag.

 

 

brummie08-09-2022 om 11:55

je hoopt natuurlijk dat je zo'n jongen, die behoorlijke voetbalkwaliteiten heeft, te kunnen begeleiden om zich zowel voetballend als mentaal te verbeteren. 

brummie08-09-2022 om 11:51

Vorig seizoen onder Buijs was Ngonge zijn gedrag ook niet onbesproken. Buijs gaf aan dat het soms een hele moeilijke jongen is om mee te werken. Ook voor anderen. Karakters liggen erg uiteen gaf TS aan.

Als 2 trainers moeite hebben met zijn gedrag en buiten de selectie zetten, lijkt me dat het probleem bij de speler ligt, en niet andersom.

Het teamproces staat voorop, en als Ngonge andere normen & waarden daar aan over houdt, zal hij zich toch moeten schikken, en met zichzelf aan de slag gaan. Paaien en en belangrijker maken terwijl Ngonge zelf andere normen en waarden hanteert lijkt me funest voor de groep. Zeker als je geen discipline binnen -en buiten hte veld toont. 

Fc geeft duidelijk signaal af, en kijkt gelukkig niet naar andere sentimenten. 

Rob197008-09-2022 om 12:49

Ik blijf het opnemen voor deze jongen, Buijs en Wormuth, daar wordt ik ook niet vrolijk van in hun omgang. De omgang met van Kaam en de Leeuw, maar ook met Strand Larsen geeft mij nu niet het vertrouwen dat het echte people managers zijn bij de Fc. Ook met deze spelers was er geen uitleg en overleg. Wil is wet methode, niet echt een weg naar succes. En vorig seizoen was het helemaal een chaos aan het eind. 

Fledderus loopt intern ook rond als een olifant in een porceleinen kast, daar is voor Groningen nog wel wat te halen. Afserveren van spelers is een makkelijke oplossing. En als je nu kunt zeggen, Groningen is een swingend elftal, in de laatste jaren dan weet je zeker dat het aan de speler ligt. Wormuth brande in de eerste wedstrijden zijn selectie af over het missen van vaardigheden, dit onder het mom om alles weer op scherp te zetten. Het resultaat is inmiddels bekend, een wedstrijd tegen NEC met iets meer inspanning en dat was het.

Ik kan hierin niet veel talent vinden om nu direct alle schuld op de spelers af te schuiven. 

Jantje08-09-2022 om 11:55

Ben suporter in goede tijden en mindere tijden. ook al gaat het nu iets minder ook daar komt de FC wel weer uit. ben suporter voor het leven. elke club maakt dit keer mee. ik verwacht dat allemaal wel weer op zijn plek valt straks. er gaat niks boven de FC. 

Zeeman08-09-2022 om 12:18

Volkomen eens met Jantje, dit is tenminste een verstandig geschreven stukje.

Rustig blijven in deze roerige tijd is een must, geen paniekvoetbal aub.

Komt allemaal wel weer goed en zoals al gezegd is , dit maakt elke club dit wel eens mee.

Holwierde08-09-2022 om 13:15

we zitten hier al wel 5 jaar in ,slechte selectie voetbal wat niet naar te gluren is ,elk seizoen weer slechte aankopen ,spelers op de verkeerde plek zetten ,spelers halen die nog jaren moeten groeien wat er misschien niet uitkomt ,triest hoeveel jaren moeten we dan nog wachten Jantje

 

Nevland08-09-2022 om 12:40

komt allemaal wel weer goed... Zo ken ik er ook nog wel een paar. Wij maken dit al veel te lang mee. Maar komt vast wel weer goed.

grunn196708-09-2022 om 12:49

Helemaal niks aan de hand. We hebben een geweldige selectie en super goed ingekocht. De sfeer binnen de selectie is top, ze gaan vanmiddag paintballen en daarna gezellig steengrillen. De eerste wedstrijden van het seizoen waren geweldig strijd passie en duidelijk strijdplan. Wormuth is in een warm bad gekomen en is super positief over deze selectie, puilt uit van de kwaliteit, vooral de scouting uit Scandinavië is geweldig. Spelers Kalley, Iandrust, Abraham, maattal zullen straks  voor miljoenen worden verkocht. Top 6 dit seizoen is een formaliteitje. Onze TD is geweldige bezig nagenoeg geen miskopen giga netwerk in Europa, hopen dat we hem kunnen behouden er wordt door de top van Europa al flink aan hem getrokken. Cambuur wordt as weekend opgerold, op iedere positie hebben wij betere spelers. Zal weer genieten worden net zo als tegen Vitesse.

Laat ons weer eens juichen!!

Dijk08-09-2022 om 13:20

Mooie positieve post Grunn 1967. Denk dat Fledderus nu wel op vakantie kan ff niks na zijn succesvolle transfer periode. En Frank heeft de touwtjes goed in handen. 

Inderdaad laat ons weer eens juichen. 

BROMBEER08-09-2022 om 13:37

WE GAAN DE GROTE MARKT BESTORMEN!!!!

BROMBEER08-09-2022 om 13:40

Ik zeg onze noord tribune maar  uitroepen tot de MJF Tribune!! Voor de beste  groninger td allertijden, nu al een legende..

Herman Badkuip08-09-2022 om 14:31

Lekker ironisch stukje grunn1967tis goed te zien dat jij heel begaan bent met de situatie bij FCG! Koren op de molen van Dijk en bij Brombeer zie ik steeds meer trekjes van Donald Trump! We zijn weer goed bezig mannen, echte supporters van FC Groningen!

Rob197008-09-2022 om 15:54

Humor houd je overeind in moeilijke tijden. 

Hoekie08-09-2022 om 13:24

Ons cluppie is doorgeschoten in het aantrekken van jonge onervaren spelers waarvan verwacht wordt dat ze er gelijk staan. De technische staf zal inmiddels zich achter de oren krabben hoe ze dit hebben laten gebeuren. Repareren wordt een lastig verhaal. De opgehaalde transfermiljoenen kunnen pas in de winterstop worden ingezet om een paar ervaren kwaliteitspelers te halen en op een aantal miskopen verlies te accepteren. Daarnaast zal er grondig gekeken moeten worden hoe men het zo ver heeft laten komen. Je wint met zijn allen en je verliest met zijn allen. Er moet ook bij de trainer een omslag komen en daar kan hij nog wat leren van Buijs. Die zocht regelmatig de schuld bij hemzelf i.p.v. steeds maar naar anderen te wijzen.

Reacties zijn uitgeschakeld