Terug

Deel deze pagina:

Assistent Dennis Van Der Ree tot aan het einde van het seizoen doorgeschoven als hoofdtrainer

Door Redactie 140 reacties

Voorlopig witte rook uit Euroborg. Trainer Frank Wormuth wordt tijdelijk opgevolgd door Dennis Van Der Ree. De assistent trainer die afgelopen zomer overkwam van Feyenoord (analist)  heeft de eindverantwoording gekregen over het eerste elftal. De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gaat verder.

Reacties:
Roelofsky02-12-2022 om 14:36

Natuurlijk wens ik Dennis van der Ree veel succes maar een ervaren en talentvolle spelers voor met name het middenveld lijkt mij een must. Een talentvolle voetballer van vroeger zei eens wie het middenveld bezit wint de wedstrijd....

Nachtwacht02-12-2022 om 14:36

Prima oplossing. vd Ree hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen en heeft al wat ervaring als assistent

Er zal in de selectie ook wel gepolst zijn of er draagvlak is. 

Ben benieuwd hoe de visie is van vd Ree. Ik hoop dat hij ons positief verrast

 

Beter ook deze oplossing, dan geforceerd een uitgebluste werkloze vijfde keuze trainer

b.raatjes196602-12-2022 om 14:58

Inderdaad en als hij het goed doet mag hij van mij part ook blijven als trainer van fc Groningen 

Heiky02-12-2022 om 22:18

Precies en laten we niet vergeten dat Ron Jans ook geen echte naam was in het betaalde voetbal op het moment dat hij tekende als hoofdtrainer van de FC.

Fan op afstand02-12-2022 om 15:17

Blijkbaar heeft Fledderus de naam van de FC aardig te grabbel gegooid want volgens VI heeft Vormer vriendelijk bedankt om voor de FC te komen voetballen. 

brummie02-12-2022 om 16:05

Ik zou ook liever 1.7 miljoen salaris vangen op de bank bij Brugge i.p.v. pakweg 450.000 bij FC. Daarnaast heeft hij sinds augustus geen wedstrijd meer gespeeld in het 1e, klust bij o.a. als analist wat hij erg leuk vindt om te doen. Heeft geen interesse in de eredivisie, dus ook geen FC.

Was altijd een behoorlijk goede speler. Het valt te sieren dat MJF spelers van dit kaliber polst. Mijn inziens te dure en te oude speler voor FC.

Herman Badkuip02-12-2022 om 15:49

De aanstelling van Dennis van der Ree lijkt mij ook de beste optie voor dit moment en misschien wel voor langer.....Groot voordeel voor hem is, dat hij de huidige spelersgroep al goed kent, omdat hij al een half jaar met hen gewerkt heeft! Hoop ook dat hij meer jeugdspelers uit FCG O21 gaat inpassen in zijn selectie én hen ook speelminuten geeft in de eredivisie! Liefst geen uitgebluste routiniers als Ruud Vormer en co., die veel te veel geld verlangen....Nee, dan liever spelers als Ritsu Doan en Ko Itakura terughalen naar de Euroborg! En wellicht een Memisevic als verdedigende middenvelder.....

Japie-R02-12-2022 om 16:07

@Herman,

Ik had jouw inschattingsvermogen toch iets hoger  ingeschat maar dat je met die twee Japanners aankomt, dat meen je toch niet serieus. Doan en Itakura zijn na dit WK toch voor een Nederlandse club onbetaalbaar geworden, dacht je niet? Het enigste waar we trots op mogen zijn dat beide spelers bij de FC hebben gespeeld en wij hun de mogelijkheid hebben geboden zich in de kijker te spelen bij de meer vermogende clubs. Wij zullen het moeten doen met uitgebluste spelers (Pelupessy) en aankomend talent.

Herman Badkuip02-12-2022 om 16:14

@ Japie-R,     moet jou helemaal gelijk geven hoor, natúúrlijk zijn onze Japanners niet meer haalbaar voor FCG, maar wellicht lopen er nog meer talentvolle spelers rond in Azië of Afrika van hún niveau, die graag in de eredivisie willen spelen.....

Ronnie 02-12-2022 om 17:23

Het is toch werkelijk een brevet van onvermogen van die Fledderus dat er geen fatsoenlijke oplossing voor de trainersvacature kan worden gevonden.

Eerst doet hij heel stoer over Wormuth en steekt zijn eigen trainer een mes in de rug, daar communiceerd hij werkelijk beroerd over. En nu lukt het Fledderus niet met zijn grote bek om een fatsoenlijke trainer naar Groningen te krijgen. 
We staan potjandorie op een beroerde plek op de ranglijst, hebben een elftal wat aan alle kanten tekort komt en behoefte heeft aan echte leiding, en waar komt meneer mee? Dennis van Rhee.

Dennis van Rhee is onderdeel van het team Wormuth! Als hij zo goed zou zijn, had ie daar toch zijn invloed uitgeoefend? Net als die Arts, je bent toch een team? Dus zal er niet veel veranderen en gaan we verder met een trainer met nul ervaring met een onervaren groep die uit balans is en naast Ngonge nog meer van dat soort foute gasten bevat. Dat is een hele gevaarlijke cocktail in de strijd om lijfsbehoud en degradatie.

Herman Badkuip02-12-2022 om 23:05

Volgens mij zaten de trainers uit het team Wormuth niet altijd op een lijn....Wormuth botste waarschijnlijk ook wel eens met Dennis van der Ree...Deze jonge trainer heeft misschien wel een heel andere visie dan Frank Wormuth. Misschien wil hij wel met een ander systeem voetballen dan  het 5-3-2 systeem van Wormuth...Wellicht 4-4-2 of 4-3-3? We gaan ‘t meemaken na de winterstop.

Rob197004-12-2022 om 19:28

Wormuth botste al bijna vanaf dag 1 met meerdere personen, en was met zijn filosofische benadering in september al uitgekotst. 
Zijn ontslag was dan ook wel enigszins gepland, waarbij de uitslagen hem nog sneller naar de uitgang hebben gedirigeerd. 
Voor Fledderus was het dan ook wachten om met mogelijk optie's in gesprek te komen. Zijn gewenste nieuwe trainers, die over het algemeen allemaal goed bij de club passen, hebben aflopende contracten, maar onmogelijk om nu te halen. De huidige clubs zijn niet van plan ze nu te laten gaan, dan zou er toch echt een tussen oplossing moeten worden gezorgd, en dat is van der Ree.

Nu van der Ree, en in de zomer Lukkien. 

frankism02-12-2022 om 17:56

Net het interview met Dennis van der Ree gezien. Komt op mij degelijk en no nonsens over. Dat is wel wat nodig hebben. De opmerking dat er eerst maar weer es keihard gewerkt moet worden, en dat dan het plezier wel weer terugkomt vind ik ook wel de juiste houding. 

 

En hij is jong, waar de jonge spelers blijkbaar geen klik hadden met opa wormuth, zal dat met Van der Ree misschien beter gaan. 

 

Ik erken het, ben net als Herman Badkuip onverbeterlijk optimistisch, maar dit zou prima kunnen werken. Hopelijk spelen ze de pannen van het dak, dan hoeven ze ook niet verder te zoeken....

Dijk02-12-2022 om 18:38

Interview van Fledderus in AD vandaag schijnt nog een onruststoker Matuta terug gezet te zijn naar O21. Zou hij solidair zijn met Ngonge ? Dit betekent nummer 2 wie volgt. Volgens rtv noord schijnt hij harder te moeten trainen gewoon lui verbaasd me niks anders had toch wel vaker gespeeld. 

Brombeer had toch gelijk en dat is alweer een tijdje geleden. Zal de beerput eindelijk open gaan.

 

 

Hoekie02-12-2022 om 19:06

Het lijkt mij normaal dat als Ngonge en Musampa in beschonken toestand op de training verschijnen er disciplinaire maatregelen worden genomen. Ngonge wordt zwaarder gestraft omdat hij onder Buijs de boel al liep te verzieken. 

Begrijp alleen niet dat diverse posters het blijkbaar abnormaal vinden dat deze spelers of worden teruggezet of naar een andere club kunnen uitzien. Het steeds maar weer wijzen naar trainers, hulpverleners, begeleiders, psychotherapeuten die deze onbenullen moeten corrigeren daar zakt mijn broek van af. Deze gasten verdienen met gemak 2 a 3 ton euro per jaar en zouden eens moeten gaan nadenken wat voor luxe leventje ze hebben. 

appie happie02-12-2022 om 19:35

Je mag het niet zeggen..doe ik ook niet..maar iedereen weet het.

frankism02-12-2022 om 21:27

Het was toch Musampa die dronken op t veld kwam en niet mutata? 

 

Hoekie02-12-2022 om 21:38

je heb helemaal gelijk. Het waren Ngonge en Musampa

BROMBEER03-12-2022 om 03:13

Hey dijkie , kan je nog herinneren dat ik hier eerder op dit forum gewaarschuwd heb al in een vroegtijdig stadium dat dir fc groningen  ziek is en het driehoek ngonghe, kasanwirjo en matuta daar de grote aanstichters  van waren,  er werd toen lacherig over gedaan.  Maar ik kan je  melden er is slechts  met deze verbanning een pleister geplakt ipv de wond gehecht. De wond word pas gehecht als fledderus en beuving weg zijn,  zij hebben deze cultuur gecreëerd en die gasten gehaald .

Dijk03-12-2022 om 07:15

Ja klopt jij hebt het hier al benoemd dat de sfeer toen al behoorlijk verziekt was. Musampa is bv een meeloper en durft dan geen nee te zeggen tegen Ngonge. En deze gasten hebben gewoon schijt gehad aan bv een Wortmuth. En wat te denken aan directie. 

En mij maak je niet wijs doordat Matuta niet hard genoeg getraind te hebben en terug naar O21. Die wil ook Ngonge achterna.

Fledderus is gewoon iemand die zeker niet eerlijk is en die kneus Beuving rommel aangekocht via zijn data dus zeker deze 2 ook moven. Want momenteel wil niemand komen op een zinkend schip de leiding nemen. Geen trainers en spelers. En net of van Rhee het licht heeft gezien nu hij voor de groep mag staan. Nou goede voorbeeld gaf hij al wel door met zijn handen in de zakken te komen aanlopen. Dat doe je dus niet. Je bent een voorbeeld.

Maar er zal niet veel veranderen aan spel van de fc . Allemaal heel zwak en opmaken voor de KKD. 

Prettige feestdagen alvast en gelukkig 2023. 

En Brombeer bedankt voor jou eerlijke verhalen en die van Rob 1970. 

 

b.raatjes196602-12-2022 om 19:55

Ik zou tika de Jong erbij halen hij scoort lekker bij fc Groningen 21 

Marco02-12-2022 om 20:20

Nu er nog geen trainer is aangesteld zal er toch iemand voor de groep moeten staan. Van der Ree heeft gewerkt bij clubs waar er strijd wordt geleverd. Hopelijk brengt hij de spelers een gezonde vechtlust bij. 

Had liever gezien dat ze Grim hadden aangesteld tot de zomer met een optie voor een extra seizoen. Hij heeft met Ngonge gewerkt, dus was een breuk misschien nog te voorkomen geweest. Verder wil grim herkenbaar verzorgd voetbal spelen. Iets waar we inmiddels al heel wat jaartjes op wachten. 

Wie er ook trainer wordt, er zal heel snel kwaliteit en doelpunten gekocht moeten worden. Door het stoere gedoe rondom Ngonge leveren we weer minimaal 5 doelpunten en 5 assists in de 2de seizoenshelft in. Irandust, Suslov, of Dankerlui op die plek is 0 rendement. Misschien dat Kruger er nog kan spelen. 

Bombarda779103-12-2022 om 00:47

Grim was goed bij Willem II inderdaad... 

Dat voetbal is zo opportunistusch als het maar kan zijn. 

Weer een verloren seizoen. Van der Rhee ervoor, niet degraderen en op naar volgend seizoen. 

 

appie happie03-12-2022 om 07:42

Ik denk dat deze noodgedwongen keuze niet zo verkeerd is.

Herman Badkuip03-12-2022 om 10:19

Altijd fijn als onze dokter Brombeer weer met zijn [h]eerlijke verhalen over de selectie komt......ben benieuwd of er nog patiënten bij komen tijdens de feestdagen.....

Dijk03-12-2022 om 10:40

Nee jou inschattingsvermogen is lekker. Grootste slijmbal van Fledderus. Kijk jij maar uit dat jij geen patiënt van jezelf wordt. Oh zo fijn.

brummie03-12-2022 om 10:59

Matuta terug zetten heeft te maken dat er jeugdspelers zijn die meer intensiteit op de mat leggen. Staat niet in verhouding met escalaties Ngonge. Zijn ook twee verhaken apart. 

@dijk er zitten altijd wel wat miskopen tussen of spelers die (erg jong) het nog niet hebben of kunnen laten zien. En ook tijd nodig hebben. 

Verrips, Maäta, Krüger & Pepi zijn aankopen die wel goed zijn toch? Van Gelderen is lang geblesseerd, en Pelupessy verwacht ik ook nog meer van. Balker is nu na zijn blessure een van de betere spelers dit seizoen. 

Daarbij nog jongens als Valente die doorbreekt, Kasanjawiro en Suslov, daar moet toch veel meer uit te halen zijn?

Vergeet verder niet dat 'kneus' Beuvink medeverantwoordelijk was voor de duurste transfer ooit bij FC (JSL).

Dat dingen niet goed lopen, akkoord, maar zoals jij nu schetst is mij veel te negatief. Jij maakt je op voor de KKD, ik maak me op voor een betere 2e seizoenshelft van onze FC. Zelfs Playoff plaatsen zijn niet onmogelijk. 

 PS wens jou ook hele fijne feestdagen en sterkte in 2023

Dijk03-12-2022 om 11:51

Bedankt. 

b.raatjes196603-12-2022 om 11:37

Ik hoop dat ze nog wat halen als versterking 

Nevland03-12-2022 om 11:57

Dat hoop ik ook Raatjes. Het moet op het veld gebeuren. Ik heb wel een goed gevoel over de trainer. Misschien is het nu beter in balans. Afwachten. 

Jantje03-12-2022 om 12:45

Ik verwacht dat de nieuwe hoofdtrainer het heelgoed gaat doen straks. en verwacht zelfs dat hij het volgende jaar het ook gewoon blijft doen bij de FC. met wat nieuwe spelers staan we gewoon weer op de plekken waar we horen testaan. 

Holwierde03-12-2022 om 18:25

Tielemans Psv willen ze huren voor 1,5 jaar stond ergens op Twitter

appie happie03-12-2022 om 18:58

Wie?

TomOkker05-12-2022 om 18:54

Pielemans?

b.raatjes196603-12-2022 om 19:17

Ik vindt dat je deze trainer een grote kans moeten geven hij weet wat hij wil dus gewoon een kans geven

Holwierde03-12-2022 om 19:42

appie hapie ,daar staat toch Tielemans

 

appie happie03-12-2022 om 20:53

Nooit van gehoord ja

boertje03-12-2022 om 21:36

Leandro bacuna is ook transfervrij net als Zakaria Labyad! Fleddie doet er goed aan om beide eens te polsen 

no guts no glory03-12-2022 om 23:54

Ik denk dat een fitte Labyad echt een aanwinst kan zijn. Type Bel Hasani met een fijne techniek die een goede steekpass heeft. Heeft 2 jaar geleden ook goed gewerkt  toen ze er ook zo voor stonden en er direct goede versterkingen bij moesten komen. 

no guts no glory03-12-2022 om 23:50

Ik wens van Ree veel succes toe. Toch vind ik het vreemd dat een Arts dan niet de kans krijgt. Hoe kan een Arts zich nog motiveren als hij naar jarenlang dienstverband wordt gepasseerd door een analist die hier amper een half jaar werkt. Arts kent elk talent van de club. Die gaat vast niet vrolijk de assistent van van Ree uithangen. Ik ben ook niet kapot van de uitstraling van Arts maar dan kun je hem net als Wormuth ook beter de laan uitsturen en helemaal opnieuw beginnen met een frisse trainersstaf. 

brummie04-12-2022 om 09:27

Van Rhee was assistent (video analist) onder Slot. Daarvoor assistent trainer bij Twente en Cambuur. Heeft ook jong Cambuur en Blauw wit onder zijn hoede gehad. 

Arts lijkt me niet het type voor hoofdtrainer voor FC. Is al lang assistent trainer bij FC, en denk niet dat het goed is voor dynamiek/acceptatie groep om hem nu hoofd verantwoordelijk te maken.

 

 

brummie04-12-2022 om 09:27

 

 

 

Herman Badkuip04-12-2022 om 09:37

Verwacht dat de huidige assistent-trainers dit seizoen nog afmaken....Na de zomerstop zullen zij waarschijnlijk plaats moeten maken voor hoofdtrainer Dennis van der Ree of Dick Lukkien met andere assistent-trainers.

b.raatjes196604-12-2022 om 11:30

Nou nee ik denk dat Dennis van der ree het goed gaat doen deze half jaar dan kan flederus niet meer om hem heen dan heeft het geen zin om nog een andere hoofdtrainer aan te stellen ik zou als ik flederus was nu even kijken hoe Dennis van der ree het gaat doen en dan pas oordelen wat je zou doen 

Fugazi04-12-2022 om 11:42

Ik vraag mij af waar het grote vertrouwen in Dennis van der Ree vandaan komt. Die man is nog nooit hoofdtrainer op het hoogste niveau geweest. Deze onervaren man moet nu het dolende FC Groningen uit het slop trekken. Ik vind het nogal gewaagd. Laat ik vooropstellen dat ik hoop dat het hem lukt maar om nu te zeggen dat we de nieuwe Messias voor de groep hebben vind ik te ver gaan. Het slagen van deze trainer is natuurlijk volledig afhankelijk van de spelers die Fledderus voor hem erbij haalt. Zonder versterking verzuipt deze knaap natuurlijk ook. Het gaat nog heel erg spannend worden. Het enige wat telt is lijfsbehoud. Dromen van die andere playoffs is mooi maar totaal niet realistisch. 

brummie04-12-2022 om 12:04

Dick Schreuder en Oosting zijn ook nog maar relatief kort hoofdtrainer van Zwolle en RKC.  Beide waren ook voor hun aanstelling bij huidige club assistent trainers bij andere clubs. 

Ervaring zegt ook niet alles, en is zeker ook geen garantie voor succes. Deze (tussen) oplossing valt mee te leven. 

 

 

Koekiemonster04-12-2022 om 11:56

Wat je zegt klopt deels wel Fugazi, maar ze hebben ooit in het verleden ook ene Ron Jans de kans gegeven en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. ????

Ik vind dat we hem de kans moeten geven, en hopen dat Fledderus de portemonnee gaat trekken.

King Poffel04-12-2022 om 12:16

De schakeling naar Van de Ree ging wel heel snel na het gesprek met Schreuder. Het zou mij dan ook niet verbazen dat Schreuder alsnog van de zomer komt mits we in de eredivisie blijven, dat er dus al bepaalde afspraken zijn gemaakt maar dat Schreuder Zwolle nu nog niet wilde verlaten.

Overigens heb ik wel regelmatig goede verhalen gehoord over de trainer Van de Ree. Mocht hij het echt goed doen dan mag hij van mij natuurlijk ook aanblijven. Het komende half jaar zal het allemaal uitwijzen...

En nu Ngonge einde verhaal is (jammer maar begrijpelijk) hem graag zo snel mogelijk verkopen, kan wel een extra gratis wissel gebruiken bij mijn CVHJ .

b.raatjes196604-12-2022 om 13:42

Dat vindt ik zo flauw waar kwam Danny buijs vandaan van een hoofdklasse die ging ook naar fc Groningen en die kon het toch ook eerste jaar voor de kerst niet maar daarna ging dat toch stukken beter dus waarom geven we Dennis van der ree geen kans hij heeft bij feyenoord gewerkt schreef cambuur dus daar neemt hij al veel ervaring met zich mee en hij heeft bij fc Groningen al een half jaar op zitten en die kent de groep als je er een vreemde trainer er voor zet dan moeten ze weer aan elkaar wennen dat duurt ook weer lang en daar hebben we geen tijd voor daarom is dit de juiste persoon hij kent de groep en de groep kent hem dat scheelt alleen maar versterking nodig laten ze daar eerst eens voor zorgen versterking halen

Johan04-12-2022 om 16:14

VD Ree maar het vertrouwen geven. Fledderus zal vast ook niet deze trainer laten verzuipen dus ik verwacht aankopen. Begin maar met Halilovic. Mag blijkbaar weg bij Heerenveen wat ik onbegrijpelijk vindt. Ook graag een goede RB en iemand die wat power op het middenveld brengt. Labyad vond ik ook altijd een uitstekende speler. Kortom ogen gericht op de td en niet op deze trainer. 

Bas3804-12-2022 om 16:33

Heel nederland oefent behalve grunn hebben het niet nodig zekker 

brummie04-12-2022 om 17:02

Beter inlezen Bas. FC gaat meerdere oefenwedstrijden spelen komende periode. Zowel in Spanje als in Nederland. 

Marco04-12-2022 om 16:56

Belangrijker is nog waar de kwaliteitsimpuls blijft! 

Tegen Sparta en RKC gaven we geheel onnodig door dom handelen de punten weg. Nu wordt onze efficiënte aanvaller Ngonge weggestuurd. Het hoeft maar een paar keer tegen te zitten en je hebt als club echt een probleem. 

Bombarda779104-12-2022 om 18:08

Als Van der Rhee net zo goed blijkt als zijn voormalige collega Arne Slot, zitten we goed! 

b.raatjes196604-12-2022 om 19:25

Inderdaad en ik hoop alleen dat hij het goed doet maar ook een paar goede spelers erbij krijgt zie ik nog wel kansen 

FCG_far away_105-12-2022 om 19:59

Begrijpelijk dat iedereen hoopt en denkt dat v.d. Ree het goed gaat doen bij onze FC. Met Jans als grote voorbeeld en Buijs in mindere mate, is het optimisme snel gevonden. Wat echter vergeten wordt, zijn alle trainers (met weinig of geen ervaring) die het niet haalden bij dezelfde FC. Faber hebben we snel afscheid van genomen, v.d. Looi werd hier verguisd en ook Huistra was geen succes.

Aangezien we geen trainer van formaat kunnen vinden die wil komen, lijkt me dit wel een prima oplossing. V.d. Ree kent onze spelers, heeft her en der ervaring opgedaan en zal zich willen bewijzen als hoofdtrainer. Ook heeft hij gezien waar het tussen FCG en Wormuth niet ging. Hier kan hij zijn voordeel mee doen.

Succes met deze moeilijke ploeg!!

 

Herman Badkuip05-12-2022 om 21:50

Dennis van der Ree maakt dit lopende seizoen af als interim-trainer en ik moet zeggen, dat ik het volste vertrouwen heb in deze jonge trainer. Tis een trainer van géén woorden, maar daden en hij kan keihard ingrijpen, als dat nodig is! Hij heeft twee spelers uit de huidige selectie [Cyriel Ngonge en Emmanuel Matuta] om disciplinaire redenen teruggezet naar de O21. Daarnaast kan hij goed én duidelijk communiceren met zijn spelers en trainersstaf. Iets waarmee zijn voorganger Frank Wormuth hélaas de mist is ingegaan.... Heeft bij verschillende clubs ervaring opgedaan én heeft de motivatie om te laten zien, dat hij een goede trainer/coach is voor FC Groningen! Laten wij als supporters van FCG hem in elk geval steunen, dan gaat 't vast goed komen met deze groep welwillende spelers! 

Bayco07-12-2022 om 11:54

@TomOkker

Er is nu ook naar buiten gekomen dat schreuder niet komt vanwege onderhandelingen. Ik wist dat ze er bijna uit waren. Ik begrijp mjf dan ook niet als dit jouw beoogde trainer is je het onderste uit de kan wil halen. Je zit in nood en je doet geen water bij de wijn... teken van onvermogen. 

Nu ga je noodgedwongen verder met een assistent.. 

 

 

Niet iedereen roept zomaar wat..

 

grunn196707-12-2022 om 12:34

Ik hoop dat deze rookie niet kopje ondergaat waar ik wel bang voor ben en het volgende slachtoffer wordt van mjf.

Welke trainer je voor de deze groep zet is gedoemd te mislukken.

Wormuth is geen slechte trainer, is het niet gelukt. Buijs heeft alles er uit geperst op zijn manier en dat was op het einde uitgewerkt. Tuurlijk hoop ik dat de FC zich handhaaft maar ik zie het zeer somber in als er niet 3/4 echte versterkingen gaan komen. (Ervaring en zich al bewezen hebben) Deze gaan er in de winterstop niet komen, gaat veel te veel centjes kosten en weer met een karrevracht aan jongspul komen we op dit moment ook niet verder mee.

Welke trainer je voor deze groep zet, het gaat je never nooit lukken.  De spelersgroep is van een erbarmelijk kwaliteit en die gaan niet veel beter spelen.  Dit is niet negatief, nee dit realistische kijk en geen tunnelvisie of oogkleppen die sommigen hebben. Kijk naar het veldspel, de positie op de ranglijst, de onrust in de selectie, wegsturen van jeugdtrainers, elftalleider ... het niet kunnen vinden van een trainer en ga zomaar door. Scouting ontmanteld (waar zijn onze pareltjes uit balkan en zuid amerika ?)Hoop prutsers uit scandinavie gehaald en ook nog voor veel te veel geld, verschrikkelijk slecht gescout.

1 man is hier verantwoordelijk voor de Mark Rutte van de FC.

 

Marco07-12-2022 om 14:45

De goede spelers zijn weggekocht voor veel geld, dat is een compliment aan de scouting en MJF. Afgelopen jaren moest er low-budget worden ingekocht. Wat er over bleef zijn rechterrijtje spelers, waarvan meerdere jonge spelers nog stappen kunnen maken richting een mooie transfer.

Er zullen wel doelpunten bijgekocht moeten gaan worden. Zowel op het middenveld als op de flank scoren de spelers veel te weinig. Door makkelijker te scoren, blijft je ook uit de degradatiezorgen. 

Boerentrien07-12-2022 om 15:16

Met alle respect, maar ik vind, dat de spelers nu wel erg negatief worden neergezet. Hoewel ik heus wel gezien heb,  dat het lang niet altijd goed en met voldoende inzet gaat, heb ik te veel goede dingen gezien ( bijvoorbeeld tegen PSV) om bij voorbaat al te wanhopen. Ze zullen er denk ik voldoende van doordrongen zijn, dat het echt anders moet. Als het een team wordt, dat voor elkaar wil werken, is er met kwalitatief wat mindere spelers ook echt wel een beter resultaat te halen. 

Oeleoptak07-12-2022 om 15:27

Boerentrien

Het is beter om je bij de feiten te houden. Om degradatie te voorkomen. Deze selectie behoort tot een van de minst succesvolle van de afgelopen jaren. Twee trainers zijn er al op stukgelopen. Zeggen dat het met deze selectie wel door kan is gokken. En zo leidt je een profclub niet. Derhalve zijn echte versterkingen broodnodig. En dat zal dan wat kosten, zeker in de winterstop en gezien andere clubs weten dat we in nood zijn maar wel geld hebben. Maar dat is nu eenmaal de prijs van dit wanbeleid. 

Holwierde07-12-2022 om 15:25

Rechtsback ,een ervaren verdediger,vervanger voor Ngonge en een vervanger voor Abraham en een echte balafpakker.

Fledderus heeft dus nog wat te doen.

Maar dat doet hij vast niet er komen gewoon onervaren kinderen bij.

 

campesino07-12-2022 om 15:26

Het zeiken op MJF is ook een kunst. Pec zwolle, een eerste divisie club Wil blijkbaar meer dan 8 ton voor schreuder. Hun goed recht, maar zou MJF dat vragen dan is de wereld te Klein. Asociaal, onderste uit de kan willen, je trainer geen verbetering gunnen etc etc. 

Sterker nog, geen voetballer of trainer Wil naar Groningen komen om MJF. ( Neem van mij aan de belangrijkste reden om wel of niet te komen is geld). Dat blijft ook wel, want schreuder zelf, wilde best naar Groningen komen.

Maar nu zijn er dus ook lieden a la Bayco die in staat zijn de boel weer helemaal om te draaien. Ipv te vinden dat pec te veel vraagt voor de trainer ( wat de bij MJF zouden vinden)., Is MJF weer de gebeten hond. Hij Wil het onderste uit de kan en Wil geen water bij de wijn doen. 

Nou ik ben blij dat we niet bijna een miljoen voor een trainer als schreuder betalen. En stel dat hij toch niet voldoet en je hebt er zoveel voor betaald, dat zijn de rapen hier helemaal gaar.

marcelfcg10-12-2022 om 08:07

Applaus

Herman Badkuip07-12-2022 om 15:49

Vind 't nogal wat hoor, om een trainer als Dennis van der Ree nog vóór zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer af te branden.....Geef Mark Jan Fledderus groot gelijk dat hij de onderhandelingen met PEC/Dick Schreuder heeft afgeblazen....Tis toch van de zotte om een afkoopsom van 8 ton neer te leggen voor een nieuwe trainer! En wat nu als onze nieuwe hoofdtrainer Dennis van der Ree zijn selectie wél aan het voetballen krijgt? Hoe gaan onze criticasters van deze site dan reageren? Gudde en Fledderus hebben meer vertrouwen in de kwaliteiten van Dennis van der Ree dan sommige supporters van FCG op deze site.....Laten we onze nieuwe hoofdtrainer in ieder geval de kans geven om het beste uit zijn selectie te halen! Uiteraard mét de nodige versterkingen, die in januari ongetwijfeld gaan komen! En je weet 't, boeren geven nooit op, zeker niet als wij ze met z'n allen blijven steunen!

Marco07-12-2022 om 15:58

MJF had beter zijn tijd kunnen besteden aan het contracteren van een transfervrije trainer. Er zit echt wel een trainer werkloos thuis die voor Groningen een versterking is. 

als je het elftal op 1 positie zou mogen versterken is een socrende spelbepaler het meest nodig. Iemand die de belofte van Irandust inlost. 

 

Hoekie07-12-2022 om 17:01

Marco@ Je bent altijd lekker vlot met op- en aanmerkingen over MJF. Het lijkt er op dat jij de transfervrije trainers die naar Groningen willen komen en ook nog eens betaalbaar zijn uit je mouw schudt. Kom eens met een lijstje namen.

marcelfcg10-12-2022 om 08:08

Aan wie zit je te denken Marco?

brummie07-12-2022 om 16:59

Helemaal met je eens boerentrien. Zit behoorlijk wat kwaliteit in de ploeg. Selectie is zeker beter tov vorig seizoen. Valt veel meer uit te halen. Zijn verschillende wedstrijden onnodig in slotfase verloren gegaan waardoor we gewoon wat te laag op ranglijst  staan. 

Verwacht dat we in 2e seizoenshelft weer gaan stijgen richting linkerrijtje. 

Ondanks dat het niet altijd goed was, zijn er ook best positieve dingen te melden. Valente, Pepi en  Balker springen er uit. Jammer dat Verrips en Suslov lang er uit zijn/waren. Al keepte Leeuwenburgh goed.  Krüger gaat ook steeds beter zijn draai vinden net als Maätä. Van Gelderen is ook terug van blessure  Ik blijf positief gestemd. 

Met een beter fine tuning qua opstelling en tactiek kan het alleen maar beter gaan. Alhoewel ik zeker weet dat velen het liever niet zien, zou ik met een 3--5-2 / 5-3-2  opstelling gaan spelen. Past goed bij selectie  (denk ik).

Fugazi07-12-2022 om 17:27

Hoe kom je er nu bij dat er genoeg kwaliteit in deze selectie zit? Dat is bewezen niet waar. Ze hebben er helemaal niets van gebakken de eerste seizoenshelft en dat is echt niet de schuld van Wormuth. Van een ezel maak je nu eenmaal geen renpaard. Dat wij wedstrijden in de slotfase hebben verloren ligt dus gewoon aan kwaliteit. Dat Freddie Kruger in de laatste minuut tegen Fortuna zijn man laat lopen bij een corner is kwaliteit en dommigheid. En zo zijn er meer voorbeelden. En boerentrien refereert naar de wedstrijd tegen PSV. Dat is leuk maar wij zijn op 10 minuten na helemaal weggespeeld die wedstrijd. Maar goed die credits geef ik ze nog. Voor de rest was het heel erg slecht. Fledderus moet echt serieuze versterkingen halen anders vind ik het bij voorbaat al heel erg sneu voor van de Ree. Hup Dennis. Veel sterkte.

b.raatjes196607-12-2022 om 18:10

Het was wel WORMUTH zijn eigen schuld de spelers op de verkeerde plek neerzetten kijk een KASANWİRJO moet je naast balker zetten niet aan de zijkant daar heeft fc Groningen van gelderen voor op gehaald en ter wierik kan daar spelen duarte is geen rechter vleugelmiddenvelder hij moet op de plek van PELUPESSY spelen suslov wist WORMUTH niet op te stellen hij wist niet waar hij hem moest opstellen al met al WORMUTH wist niks van een belachelijk opstellen te maken 

brummie07-12-2022 om 18:10

Goed lezen Fugazi, ik schrijf dat selectie meer kwaliteit herbergt t.o.v. vorig seizoen. En denk ook dat er veel meer uit te halen valt. Dat Krüger zijn man liet lopen, is uiteraard een fout, maar een veel voorkomende fout in het voetbal. Veel doelpunten worden gemaakt door persoonlijke fouten in het spelletje. In alle divisies en zelfs op het WK. Ieder zijn mening  toch? We zullen zien. 

Fugazi07-12-2022 om 19:05

Jij zegt dat er behoorlijk wat kwaliteit in deze selectie zit brummie. Daar ben ik het dus overduidelijk niet mee eens. Dat heb ik dus goed gelezen. Maar goed, daar gaan wij het niet over eens worden en dat is gelukkig niet erg. Zoveel mensen zoveel meningen. En natuurlijk worden overal fouten gemaakt alleen bij Groningen wel heel veel en structureel. Dat heeft met kwaliteit te maken. @raatjes, dat Wormuth niet wist welke speler hij op welke positie moest zetten dat komt omdat de selectie van de FC totaal uit balans is. Kwalieitsarme spelers zonder karakter. Die toevallig is samengesteld door onze sympathieke TD Fledderus. Hij mag nu laten zien dat die een paar goede spelers kan halen om onze nieuwe trainer en onze geliefde club niet te laten verzuipen. 

no guts no glory07-12-2022 om 23:43

Ik ben het vaak met Brummie eens maar ga nu toch met Fugazi mee. Ik vind ook dat de selectie totaal niet in balans is. ( teveel ideale schoonzonen, er wordt te weinig gebikkeld, zie ook de lage gele kaarten last) Fledderus vindt dit blijkbaar ook want hij begint al met hoog in te zetten ( ex international en grote meneer in België Ruud Vormer ) . Er zijn al 2 spelers geslachtofferd maar uit betrouwbare bron weet ik dat Suslov en Kasanwirjo ook regelmatig dissonanten zijn in de groep. Vindt ook dat deze spelers al een jaar stil staan. Ze blijven zich herhalen in dezelfde nonchalante fouten. Het is gewoon een lastige groep. Ook door het vertrek van Ngonge verlies je goals en diepgang. Er moet echt wel serieus versterking bij anders vrees ik het ergste. Ik zou in ieder geval alles in het werk stellen om Zeefuik te huren. Dan kan Kasanwirjo van de rechtsback plaats af( die moet in het centrum of verdedigende middenvelder) Zeefuik bestrijkt de hele rechterkant en heeft zoveel dynamiek, dat is echt een directe versterking. Ook moet er iets gebeuren met het koppeltje Pelupessy/Duarte dat functioneert gewoon niet. En voor Ngonge moet een vervanger komen met diepgang en scorend vermogen. Ajax wil ook een paar dure miskopen verhuren, misschien zit daar wel wat tijdelijk voor ons bij. ( veel internationale ervaring en Ajax zal toch niet teveel vragen omdat ze anders maar verpieteren op de bank ) 

ik hoop dat Fledderus ons positief verrast zodat we toch nog wat spektakel gaan zien na de winterstop. 

brummie08-12-2022 om 07:56

Het is niet zo gek dat Kasanjawiro en Suslov wat stilstaan in hun ontwikkeling.  Vanaf voorbereiding gaf Wormuth in media al aan niet te weten op welke positie Suslov te zetten in het team. Weet uit betrouwbare bron dat voor het verstrekken van zomer transferwindow er concrete aanbieding (en) lagen voor Suslov.   Suslov is trouwens behoorlijk deel van dit seizoen geblesseerd geweest. 

Kasanjawiro is door Wormuth naar RB gezet. Dat is niet zijn beste positie. Daarnaast is Kasanjawiro nog erg jong. Grillig dus.

Beide spelers hebben ontzettend veel potentie en kunnen zeker nog forse stappen maken. Mits ze vertrouwen krijgen en op de juiste manier worden gebruikt. 

Versterking is wat mij betreft prima, ook al vind ik selectie kwalitatief zeker niet onder doen voor bijv. een Heerenveen .ik zou wel doorselecteren. Irandust en Lundqvist zijn spelers waar afscheid van genomen mag worden.

Denk dat we van Pelupessy nog niet het beste hebben gezien. Juist Duarte valt mij in het huidig seizoen tegen. Die vind ik juist stilstaan in zijn ontwikkeling. 

 

 

Herman Badkuip08-12-2022 om 10:28

Als hoofdtrainer Dennis van der Ree bij de herstart van de competitie zijn spelers op de juiste plek zet, gaan de spelers veel beter voetballen....Nereysho Kasanwirjo samen met Radinio Balker centraal achterin, Tomas Suslov rechts op het middenveld en Laros Duarte als spelbepalende middenvelder met een verdedigende middenvelder [Samir Memisevic?] achter hem! Hoop zelf dat FC Groningen onder trainer Dennis van der Ree in een 4-4-2-systeem gaat spelen.....met links op het middenveld ruimte voor Luciano Valente óf Paulos Abraham! Achterste vier, naast Kasanwirjo en Balker, Liam van Gelderen en Isak Määttä óf Yahya Kalley. Peter Leeuwenburgh óf Michael Verrips op het doel en Ricardo Pepi met Florian Krüger voorin!

no guts no glory08-12-2022 om 23:51

Ben het hier ook wel met je eens Brummie. Beide spelers hebben veel potentie maar ze hebben langzamerhand al behoorlijk wat eredivisie wedstrijden in de benen, ik verwacht er toch wat meer van. Volgens mij heb jij net als mij een seizoenskaart. Wat je niet op tv kan zien maar wel in het stadion en wat mij telkens meer opvalt is dat Kasanwirjo een erg negatieve houding heeft tov zijn medespelers. Als hij een ziekenhuis bal van één van zijn teamgenoten ontvangt foetert hij die speler helemaal stijf terwijl hij zelf constant van die nonchalante fouten maakt. Dat irriteert mij wel moet ik zeggen. 

brummie09-12-2022 om 11:06

No nuts no glory, wat houding Kasanjawiro aangaat, begrijp ik wel wat je bedoeld. Heb het idee dat nonchalance wel langzaam uit zijn spel gaat. Vergeet niet hij is nog maar 20 (!) Jaar. En gezien zijn leeftijd veruit de beste CV die we in selectie hebben. 

Als je ziet hoe jong hij is en hoe volwassen hij nu al speelt. Uiteraard gezien zijn jonge leeftijd gaat dat met vallen en opstaan. En daar valt ook zijn attitude onder. Met 20 jaar heb je nog niet alle wijsheid en pacht zullen we maar zeggen. Als hij mentaal groeit wordt dit een gewoon een bovengemiddelde goede speler met een mooie toekomst. 

Dat wij op tribune af en toe wat eigenaardigheden van hem zien op het veld, is soms wat irritant maar het is  niet zo dat ik mij er kapot aan erger. 

Durovski09-12-2022 om 18:59

Kasanwirjo is soms de enige leuke  speler van de wedstrijd.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Marco10-12-2022 om 12:15

Zoekt Groningen nu nog een trainer of gaat van Ree het seizoen afmaken?

Lijkt me  dat ze met Grim er toch zo uit kunnen zijn. De man was jarenlang keeper bij cambuur, dus kent de Noordelijke mentaliteit. Wil verder herkenbaar en verzorgd aanvalspel spelen. Iets wat het publiek nu mist. 

Vreemde situatie om oefenwedstrijden te spelen zonder de echte trainer en nieuwe spelers.

 

 

Japie-R10-12-2022 om 20:33

In de topic staat toch dat Dennis van der Rhee het seizoen gaat afmaken. En wat nieuwe spelers aangaat, de transferwindow gaat per 1 januari 2023 open , dus nu al nieuwe spelers oefenwedstrijden laten spelen "kommt nicht in frage" Geduld is een schone zaak, iets wat weinig mensen hebben,hier op Boerenmacht.

boertje10-12-2022 om 22:34

Che nunnely halen , Labyad halen, bacuna halen, en rechtsback Santiago Arias halen! Pas dan verwacht ik dat we uit het degradatie gevaar komen, allemaal transfervrij, waar is het wachten op mjf?

 

 

 

 

brummie11-12-2022 om 09:06

Allemaal spelers die al maanden (!) niet gespeeld hebben bij een club. Niet wedstrijdfit dus. En waarom hebben deze spelers nog geen club?  Daarnaast nog een aardige cocktail qua persoonlijkheden erbij in de huidige groep. 

Als dit werkelijkheid zou worden, dan zou dat pure wanbeleid zijn. 

b.raatjes196610-12-2022 om 23:22

Ik vindt dat deze trainer het super goed doet voor mij part gaan ze met van de ree verder 

Holwierde11-12-2022 om 13:56

dat is heel snel Raatjes

 

Metworst12-12-2022 om 19:46

dat slaat nergens op Raatjes, hoezo super goed doet. Hij heeft nog geen competitieduel aan de lijn gestaan. Mooi dat je vertrouwen in hem hebt, maar wel op realiteit baseren hoor. Overigens hoop ook ik dat het goed uitpakt hoor,  deze selectie heeft een mannetjesputter nodig.

appie happie10-12-2022 om 23:29

Dat weet je al snel..

TomOkker11-12-2022 om 09:39

raatjes heeft er kijk op 

Herman Badkuip11-12-2022 om 11:27

Heb zo maar 't idee, dat onze nieuwe hoofdtrainer Dennis van der Ree veel méér gebruik gaat maken van onze talentvolle jeugdspelers [Blokzijl, Valente, Schreuders, Van Bergen, Mortensen etc.] in de tweede helft van de competitie.....Volgens mij een gunstige ontwikkeling voor FCG!

Dijk11-12-2022 om 11:59

Nou we strijden tegen degradatie en er zullen veel spelers met ervaring bij moeten. Daar past jou idee maar bij als handhaving veilig is.

Herman Badkuip11-12-2022 om 15:44

Beste Dijk, ben 't met jou eens dat er ook één of twee ervaren spelers bij moeten komen.....Als jij mijn vorige posts goed hebt gelezen, weet je dat ik al een aantal keer Samir Memisevic én Deyo Zeefuik hebt genoemd als ervaren versterkingen. 

Dijk12-12-2022 om 01:21

Nee ik heb jou vorige posts niet gelezen. zeefuik en memsevic komen echt niet.  Zolang die Fledderus er is wordt er niks bijzonders als speler aangekocht. En begin nou niet weer dat Fledderus Groningen veel geld heeft zorgt. Dat weten we nu wel.  

Nog steeds geen fatsoenlijke trainer en let maar op spelers die naar de fc zullen komen. Wil je wel horen als Groningen eind van het seizoen degradeert. Dan zul je zeggen fijn Fledderus en bedankt let maar op mijn woorden. Ik hoop dat ik er naast zit . Maar zeer weinig vertrouwen in Fledderus. De buitenwereld heeft deze td al lang geschoten en voetballers hebben geen zin in spelen een strijd tegen degradatie. 

b.raatjes196611-12-2022 om 12:09

Inderdaad ik zou van de ree een kans geven als het goed gaat dan zou ik niet voor een andere trainer gaan dat scheelt in de portemonnee van de ree maakt gelijk een andre opstelling de spelers hebben weer plezier in en die pakken het positief op van de ree betrekt ook de jeugd erbij dus hij is goed bezig 

Holwierde11-12-2022 om 13:58

Met alleen jeugd kom je er nu niet ,eerst maar even zorgen dat er punten bij komt en dat ze veilig zijn ,en dan volgend seizoen wat jeugdspelers erbij.

 

Holwierde11-12-2022 om 14:01

 Nick Bakker is vrij ,waarom halen ze deze er niet bij ervaring genoeg.

brummie11-12-2022 om 14:29

We hebben 4 centrale verdedigers, waarom nog een 5e speler voor deze positie?  Ook weer een speler die niet wedstrijdfit is.  

Alles ligt nog zo dichtbij elkaar in de middenmoot. Van een degradatiestrijd is nog geen sprake. Met 3 punten erbij sta je 11de.

Fc kan eventueel door financiële buffer hoger gaan inzetten op transfermarkt. Ruimte om te investeren in spelers die direct inzetbaar zijn i.p.v. afdankertjes

 

 

 

Holwierde11-12-2022 om 16:43

nou de enigste die het goed doet is Balker ,de rest is gewoon shit.

 

Metworst12-12-2022 om 19:53

Nou, de keepers doet het ook goed Holwierde, en Pepi doet het ook prima. Maar daarachter wordt het wel dunnetjes,

Fugazi13-12-2022 om 08:53

Haha. Ja met 3 punten minder sta je onderaan. En ja, er is wel sprake van een degradatiestrijd. Hopelijk zijn de beleidsbepalers zich er wel van bewust. Als je de situatie blijft ontkennen dan is degradatie een feit.

Durovski11-12-2022 om 16:52

Zonder stevige versterkingen komen we in de shit. Dat hebben Buijs en Wormuth ook al gezegd. Maar gezien het artikel in  de Gezinsbode denkt MJF daar anders over. Misschien wil hij graag naar de KKD?

no guts no glory11-12-2022 om 20:00

Hij wou wel een echte internationale topspeler als Ruud Vormer halen. Spelers als Nick Bakker wordt je niet beter van. Ook een 13 in een dozijn voetballer. Daar hebben we al genoeg van. 

Marco12-12-2022 om 17:20

Haal wat dragende spelers op bij ploegen die zijn uitgeschakeld in de voorrondes en poulefase Conference league en Europa league. Dit is toch het niveau waar we naartoe willen. Bijvoorbeeld bij Bodo/Glimt die tegen PSV speelden, zatten best een groot aantal versterkingen voor Groningen.

appie happie12-12-2022 om 22:43

Zeefuik is gratis op te halen in Berlijn...pak die kans..

Oeleoptak12-12-2022 om 23:34

Als hij wil zou ik er als TD geen seconde mee wachten... Heeft de FC altijd power in de wedstrijd gegeven. 

marcelfcg13-12-2022 om 13:39

Direct doen. Past ook mooi in het plaatje van Fledderus, spelers met krasjes.

Heeft misschien even nodig om weer in het ritme te komen maar wat een fighting spirit heb je er dan weer bij. Ik hoal em op fietse op oet Berlin.

brummie13-12-2022 om 10:07

Wie Zeefuik wat gevolgd heeft na zijn overstap naar Hertha, kan alleen maar tot de conclusie komen dat hij zowel bij Hertha als op huurbasis in the Championship het niet gehaald heeft. 

Te weinig wedstrijden gespeeld, en hoe zit het met zijn  fitheid en zijn ontwikkeling? 

Uiteraard was Zeefuik, een meer dan goede speler voor FC.  Maar iemand terughalen op basis van het verleden, daar heb ik wel wat twijfels over. 

 

Boerentrien13-12-2022 om 13:15

Zeefuik vond ik ook altijd een zeer goede speler met een prima instelling en mentaliteit. Uit het goede hout gesneden. Dat mis ik nog wel eens in de huidige selectie. En hij is nog maar 24 jaar.

Marco13-12-2022 om 14:09

Nu er wat geld beschikbaar is zie ik liever dat er dragende spelers worden gekocht ipv van gehuurd. Ook dat we aan een elftal kunnen bouwen en niet dat na ieder seizoen de helft of meer vertrekt. 

Holwierde13-12-2022 om 15:44

Laat die Seuntjes maar naar groningen komen .Ngonge is toch weg .

 

Oeleoptak13-12-2022 om 18:55

Ligt er nog even aan of ze wat voor Gonge gaan vragen. Speler heeft zeker waarde, dus zou hem zeker niet gratis laten vertrekken. Marktwaarde is nu 1.3 miljoen. Heeft in 11 wedstrijden 3 goals gemaakt en 2 assists. Dus bijna 1:2 wedstrijden productief. Daar willen clubs heus wel wat voor betalen. En met een trainer met enig charisma zal het met de troubles ook wel loslopen. 

Zeeman13-12-2022 om 19:14

Ze laten Ngonge toch niet gratis de deur uit lopen he?

Zijn zaakwaanemer weet nog niet eens of de FC nog een transfersom  voor hem vraagt, dat is toch wel vreemd nietwaar?

Dat ze dit nog niet hebben besproken bevreemd mij zeer.

Herman Badkuip13-12-2022 om 20:54

Wij zullen nog even geduld moeten hebben, want de transferwindow gaat pas op 1 januari open.....Bij FC Utrecht kunnen we twee talentvolle Franse voetballers oppikken, rechtsvoor Moussa Sylla én verdedigende middenvelder Albert Lottin mogen weg.....

Marco13-12-2022 om 21:21

We hebben al teveel talentvolle spelers.

Er is in iedere linie een speler nodig van 24-27 jaar. 

Herman Badkuip14-12-2022 om 10:55

Leeftijd zegt niet alles hoor.....ben blij dat trainer Dennis van der Ree dat ook ziet! De jonge talenten van FCG hebben een positieve invloed op het groeiproces van de selectie!

Alf14-12-2022 om 12:05

Henk Fraser is beschikbaar! Lijkt me een goede voor de FC. Ervaren trainer.

appie happie14-12-2022 om 12:16

Absoluut goeie vent..ik ben voor.

Denk niet dat Frazer " helemaal" naar Groningen komt..

Japie-R14-12-2022 om 12:30

@Appie,

Utrecht-Groningen is net zo ver als Groningen Utrecht, gaat hij toch in Zwolle wonen, is dan mooi op de helft. Probleem opgelost..............Fraser noar Stad en wie hebb'n er ain goije duvelstoujaoger bie. Kloar toch!!!!!.

grunn196714-12-2022 om 12:26

Zou een prima keuze zijn. Alleen denk dat veel trainers met een beetje naam niet komen. Spelers groep met weinig of geen perspectief. Deze trainers hebben 1e helft van het seizoen ook gezien van de FC en in deze slangenkuil willen ze niet vallen.

Er moeten eerst minimaal 3 ervaren met de nadruk op ervaren spelers komen na 1 januari, anders wordt het hopeloos en dan wil er misschien goede ervaren trainer komen.

brummie14-12-2022 om 12:48

Fraser niet geschikt. Zeer behoudend voetbal. Daarnaast kan zijn emoties niet in bedwang houden door speler naar de keel te grijpen. 

Fugazi14-12-2022 om 14:06

Als de spelers van de FC ook maar 50 % van de mentaliteit van Fraser hadden dan zaten we nu niet in deze ellende. Die speler bij Utrecht zal er wel naar gemaakt hebben. Vervelende mannetjes van tegenwoordig. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

brummie14-12-2022 om 14:20

Hoe vervelend een speler zich ook gedraagt, zulke acties zijn niet goed te praten.  Iets met normen en waarden. Helaas vervagen die nogal in de maatschappij tegenwoordig lees ik ook hier...

Fugazi14-12-2022 om 15:05

Die vervagen zeker brummie. Dat komt vooral omdat vervelende mannetjes niet worden aangepakt als ze nog jong zijn. Kinderen worden amper nog opgevoed en horen nooit nee. Fraser is van de oude stempel. Niet lullen maar poetsen. Maar ja, dat past niet in de huidige maatschappij. 

brummie14-12-2022 om 15:45

Gelukkig trekt Fraser zelf het boetekleed aan, dat dit gewoon niet kan. Niet lullen maar poetsen heeft niets te maken met over emotioneel gedrag iemand bij de keel te grijpen. 

Maar goed, als jij je kinderen-familie af en toe lekker bij de keel wil pakken. Eat your heart out zou ik zeggen. 

Laten we het maar over voetbal hebben verder... dit onderwerp komt me langzamerhand de keel uit 

Nachtwacht14-12-2022 om 15:18

Alsjeblieft geen Fraser. Sparta begon pas leuk te voetballen toen Fraser vertrok en het voetbal van Utrecht is ondanks al die "grotere" namen het grootste gedeelte van het seizoen niet om aan te gluren. Fraser staat voor behoudend voetballen. 

b.raatjes196614-12-2022 om 15:36

Waarom zijn we al namen aan het noemen geeft nu Dennis van de ree nu een kans misschien doet hij het wel uitstekend geeft hem nu een kans het is niet leuk dat we elke keer namen gaan noemen dat kan voor van de ree heel negatief over komen hij is nu de aangewezen persoon hij neemt het nu over en als hij het super goed doet dan langer met Dennis van de ree door gaan laten we hem eerst een grote kans geven 

Dijk15-12-2022 om 01:45

Denk je dat van der ree er bang van wordt dat er namen van trainers worden genoemd ? Hij zal er heus van op de hoogte zijn dat hij wordt vervangen door een coach met meer ervaring.

Roelofsky14-12-2022 om 15:54

Aub geen Fraser... heeft in zijn trainers loopbaan helemaal niets gepresteerd... Geef van de Ree een kans. Het middenveld versterken veel belangrijker....

King Poffel14-12-2022 om 21:36

Beetje onzinnig al die reacties hier over Fraser. Het is nu toch duidelijk dat Van de Ree het vanaf nu doet, dus laat sowieso dat namedroppen maar achterwege tot aan de zomerstop.

Overigens genoeg belangstelling voor Ngonge uit de Championship en ook vanuit clubs in Nederland meldt zijn zaakwaarnemer. Laat ze dan ook maar lekker tegen elkaar opbieden.

Marco14-12-2022 om 22:43

Laat Ngonge maar mooi in Groningen blijven. Hebben we meer aan dan dat er straks weer een knuisje op de rechterflank staat. Tegen Fortuna was het een uurlang Irandust die er niks van bakte, maar ook Suslov brengt daar geen diepte en actie. Ngonge gaf de assist op de 2-2. Als die Van Ree zo goed is, dan kan die Ngonge ook wel de baas. 

 

King Poffel15-12-2022 om 07:56

Ben ik helemaal met je eens hoor. Zie Ngonge ook het liefst blijven, maar gezien de berichtgeving vrees ik dat we dat station gepasseerd zijn, erg jammer.

Herman Badkuip15-12-2022 om 19:20

Kom nou toch Marco, wat moet FCG met een speler als Cyriel Ngonge in de selectie, die zich niet houdt aan de gemaakte afspraken over waarden en normen? Het gaat toch om het teambelang? Volgens mij wil hoofdtrainer Dennis van der Ree toch al anders gaan spelen dan zijn voorganger Frank Wormuth....met een Tomas Suslov als rechter middenvelder én wellicht Nereysho Kasanwirjo als meest aanvallende middenvelder. Verder kan ook Florian Krüger prima op de rechtsvoor positie uit de voeten....En wie weet komt er tijdens de transferwindow in januari nog een aanvaller bij?  

Rob197015-12-2022 om 19:41

#Herman, denk jij dit, of weet jij dit. Mocht het zo zijn, dat hij Kasanwirjo als meest aanvallende middenvelder wil laten spelen, dan ben ik snel klaar met deze trainer. Kasanwirjo moet naar voren voetballen zonder spelers in zijn rug. Een beetje Kappelhof idee krijg ik bij dit idee, hoe meer deze spelers zich met het spel moeten gaan bemoeien, hoe meer er verkeerd gaat, laat hem lekker af en toe instappen of af en toe een mooie lange bal geven, maar laat hem niet het spel maken. 

Herman Badkuip15-12-2022 om 20:55

# Rob1970, een beetje speculeren van mij, na het beluisteren van de podcast radio Milko.....We gaan 't allemaal zien, trainer van der Ree wil in elk geval iets anders met Kasanwirjo....Hij scoorde wel twee keer in het bekerduel met Dordrecht, toen hij zich meer met de aanval bemoeide....

TomOkker19-12-2022 om 06:42

Heb het hier al eerder gezegd Kasanwirjo is geen centrale verdediger (te laconiek) en ook geen rechtsback (geen druk naar voren en geen voorzet). Het is in mijn optiek meer een middenvelder maar weet niet of hij die energie kan/wil brengen.

Ngonge is exit en terecht, als ik lees hoe lang en de manier waarop men met deze jongen is bezig geweest en 2x keer buiten de selectie gezet. Dan denk je die zal het wel een keer begrijpen wat er van een hem gevraagd wordt en je dan zo laten gaan voor de laatste 'training' dan is elke dag dat je hier bent er eén te veel. Mooi hoor al die voorzetten en goals vergeten we even niet dat het hier om een paar momenten gaat. Z'n houding was vanaf het begin al twijfelachtig. Ik ben dan ook van mening dat FCG m.b.t. Ngonge goed gehandeld heeft.

b.raatjes196615-12-2022 om 20:31

Laten we dit nou aan de trainer over hij werkt elke dag met de ploeg Laten we nou niet op de stoel van de trainer zitten 

Marco15-12-2022 om 21:41

Kasanwirjo kan wel verdedigende middenvelder worden. Speelde daar ook wel eens een enkele keer zeer verdienstelijk onder Buijs.

Phelupessi maar afscheid van nemen deze winter. Is geen leider en te slap als verdedigende middenvelder. 

Herman Badkuip16-12-2022 om 14:45

Als Joey Pelupessy op de juiste positie wordt neergezet, kan hij net als alle andere spelers van FCG van grote waarde zijn voor het team! Heb er het volste vertrouwen in, dat onze nieuwe hoofdtrainer Dennis van der Ree zijn spelers op de juiste positie zet in een 4-3-3 systeem!

b.raatjes196615-12-2022 om 23:29

Daar ben ik het niet mee eens phelupessi is ook verkeerd gebruikt hij kan wel een leider zijn achter in

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Herman Badkuip16-12-2022 om 14:46

Dat heb je heel goed gezien hoor Raatjes! 

b.raatjes196615-12-2022 om 23:42

Ik zie dat er veel beter getraind worden en de plezier weer terug ziet in de groep en veel harder gewerkt wordt en de hoofdtrainer Dennis van der ree heel duidelijk is wat er beter moet en laten we nu niet roepen die moet weg we hebben nu iedereen nodig Samen werken en goed samen werken en veel beter met elkaar omgaan en heel belangrijk is dat fc Groningen weer plezier heeft en goed voetbal laten zien en dan komen we wel weer hoge op 

b.raatjes196615-12-2022 om 23:42

Ik zie dat er veel beter getraind worden en de plezier weer terug ziet in de groep en veel harder gewerkt wordt en de hoofdtrainer Dennis van der ree heel duidelijk is wat er beter moet en laten we nu niet roepen die moet weg we hebben nu iedereen nodig Samen werken en goed samen werken en veel beter met elkaar omgaan en heel belangrijk is dat fc Groningen weer plezier heeft en goed voetbal laten zien en dan komen we wel weer hoge op 

BROMBEER17-12-2022 om 08:32

Veranderd nix , van de ree wordt een goede trainer, maar mjf blijft alles op een cijfermatige en wetenschappelijke manier benaderen,  zelfs de elftalbegeleiding. Weet zeker als er meer mensen   hadd3ngezeten met eigenschappen van een natuurlijk leider( bijv. Martin drent)  ipv  van die managertjes dan het gewoon veel beter was gelopen met een aantal  spelers, het is gewoon te koud en te steriel. In ee organisatie  bij de fc.En jonge gasten  hebben duidelijkheid nodig , maar ook soms een warme hand over de schouder om ze de goede weg te  wijzen. 

TomOkker19-12-2022 om 06:50

Laat dat wetenschapelijk maar weg want hij is geen Academicus. En vroeger was alles beter ligt ver achter ons. Drenth kan misschien zeggen wat goed of fout gaat, maar dat doet hier iedereen, zonder enige kennis, wekelijks. Een wedstrijd analyseren, inclusief tegenstander is a different koekie.

campesino17-12-2022 om 10:49

Balen.

Wedstrijd van vandaag wordt in mijn achtertuin gespeeld. Had het shirt al klaarhangen, maar lig met griep op bed.

 

appie happie17-12-2022 om 11:37

Balen  jonge...sterkte dr mit.

Herman Badkuip17-12-2022 om 13:08

Hoop dat FCG gaat winnen, zou een fijne opkikker voor jou zijn! Sterkte Campesino, misschien kun je er dinsdag tegen het Italiaanse Spezia wel bij zijn....

Herman Badkuip17-12-2022 om 13:38

FC Groningen heeft vandaag de eerste oefenwedstrijd tegen het Franse FC Metz met 3-2 gewonnen door doelpunten van Ricardo Pepi, Liam van Gelderen en Jorg Schreuders.....Ricardo Pepi mistte ook nog een penalty! Alle spelers uit de selectie van trainer Dennis van der Ree [behalve Florian Krüger] hebben zo'n 60 minuten gespeeld....

b.raatjes196617-12-2022 om 14:22

Ik zeg dit is een prima trainer gewoon ermee doorgaan 

Grunnfanatic17-12-2022 om 20:36

Goede analyse braatjes. Waar baseer je dat precies op?

Herman Badkuip18-12-2022 om 17:14

Raatjes heeft volkomen gelijk hoor.....Dennis van der Ree laat zijn team anders spelen dan zijn voorganger Wormuth. Géén onzinnige tikkies breed achterin, maar meer naar voren met de bal! Wil met een duidelijk 4-3-3 systeem spelen en zet zijn spelers op de juiste plaats! Geeft ook de aanstormende jeugd voldoende kansen om zich te laten zien! Verwacht dat in januari Blokzijl en Valente vast in de basis staan, Kasanwirjo op het middenveld gaat spelen én Irandust zich eindelijk écht laat zien én ook Suslov de pannen van het dak gaat spelen! De spelers uit de selectie van FCG zullen echt moeten strijden om een basisplaats, want er zijn voldoende opties voor Dennis van der Ree als iedereen écht wedstrijdfit is! In de oefenwedstrijd hebben Sverko, Duarte en Krüger nog niet meegespeeld, ook zij zouden basisspelers kunnen zijn....

TomOkker19-12-2022 om 07:34

Als laatst genoemde spelers er niet bij zijn dan spelen de jonkies toch niet? Het is een trainingskamp toch dan heb je ook de tijd en de mogelijkheid om wat te proberen zonder druk. Hoezo anders spelen jij vat alleen samen wat je leest je weet echt niet waar je het over hebt. En pin je niet vast op 433 , klinkt leuk en begrijpelijk voor de meeste meesten maar dat kan op verschillende manieren ingevuld worden. Dat gebrei achterin had ook te maken met de druk van de tegenstander en de machteloosheid van onze verdedigers om maar te zwijgen over de aanspeelmogelijkheden. De verhalen zijn mij allemaal wat te zonning vanuit mooie Murcia,. Het is veelal laag hangend fruit wat ik lees want onder Buijs en Wormuth was het niks dan is elke stap winst. Het lijkt verdimme wel of het seizoen nog moet beginnen moeten er seizoenkaarten verkocht worden ofzo?

Laat er eerst maar een rechtback en 2 wingers aangetrokken worden dan maar eens zien.

Herman Badkuip19-12-2022 om 10:36

Zeg TomOkker, als je de interviews met trainer Dennis van der Ree goed beluisterd, dan kun je daar uit opmaken, dat deze jonge, enthousiaste trainer duidelijk anders wil gaan spelen dan zijn voorganger Wormuth. Weet dus écht wel waar ik 't over heb hoor, hij zet ook spelers [Kasanwirjo, Suslov, Irandust, Valente] op een ander positie in het elftal en ziet potentie in zijn meegenomen jeugdspelers! Weet eigenlijk niet of 't verstandig is om nieuwe spelers aan te trekken in de winterstop....óók zij zullen een aanpassingstijd nodig hebben en staan er misschien in februari/maart? Als we al geschikte spelers kunnen halen in de transferperiode......Heb er wel vertrouwen in, dat trainer Dennis van der Ree 't gaat redden met het huidige spelersmateriaal! Maar we gaan 't meemaken.....

TomOkker19-12-2022 om 13:12

Je begrijpt dus niet wat ik zeg. ik zeg dat je alleen maar papegaait verder voeg je niks toe alleen maar onderbuik verhalen. Ik hoor of lees ook wel wat de nieuwe trainer wil maar dan heb je wel de spelers nodig die dat kunnen. Dat hij spelers op een andere positie zet wil niet zeggen dat het de positie is of wordt. Net als Raatjes een gelijkspelletje tegen een mede degradatie kandidaat en een krappe overwinning tegen een Franse KKD club en het glas is bij jou weer halfvol. Wie is volgens jou de rechtsback op dit moment en waar is die linksbuiten? We hebben Suslov toch al op links gehad was niet bepaald een succes.

Boerentrien18-12-2022 om 18:08

Eindelijk af van dat gebrei achterin, dat hoop ik echt. Wat was dat altijd een ergernis. Ik sluit mij helemaal aan bij Raatjes en Badkuip. Alles wat ik hoor en zie van van der Ree stemt mij positief.

b.raatjes196618-12-2022 om 19:27

Ik vindt dat hij het nu goed doet hij wil van dat geknoei achterin af na voren die bal en scoren dat willen we zien bij fc Groningen 

b.raatjes196618-12-2022 om 23:49

Ik snap de td niet er staat nu een goede trainer voor de groep waarom geen contact laten tekenen voor deze trainer en niet verder zoeken de spelers zijn goed te spreken over deze trainer wat is het probleem dan nog

Dijk19-12-2022 om 04:15

Laat ze eerst de competitie nou maar spelen raatjes en niet gelijk naar paar dagen trainingskamp de trainer het licht opeens heeft gezien. 1/2 jaar als assistent Wortmuth had hij dit ook kunnen aangeven. En wat  te denken van die schreeuwlelijk Buys. Niemand kreeg dit elftal aan het voetballen. 

Raatjes doe maar rustig en als je Fledderus niet snapt neem contact met hem op, hoe het nu precies zit met het zoeken naar nieuwe trainer dan ben jij ook weer rustig. 

DanMan197119-12-2022 om 17:46

Omdat één zwaluw nog geen zomer maakt Raatjes, daarom.

b.raatjes196619-12-2022 om 09:25

Ik vindt dat flederus nu niet meer moet gaan zoeken de spelers zijn nu al tevreden en als de plezier al weer terug is dan voetballen ze ook beter dat is logisch want met een chagrijnig hoofd voetballen dat levert stress op en dan wordt voetballen ook stukken minder het ziet ernu weer goed uit geen geknoei meer achterin dat was ook duidelijk een probleem het tikkie takkie voetbal is er niet meer er zit nu al veel meer aanval voetbal in dat wil deze trainer ook graag en dat is een pluspunt en de spelers gaan nu ook veel meer achter elkaar staan ik zie niet in waarom ernu al een andere trainer moet gezocht worden van de ree doet het nu uitstekend en dat moet flederus toch ook zien en horen de spelers praten toch ook wel met flederus en hij heeft de wedstrijd van zaterdag toch ook wel gezien laat hij nu nog maar wat versterking halen 1 of 2 spelers erbij dan is het klaar en geeft deze trainer van de ree een mooie contract dat heeft hij nu al verdient 

Oeleoptak19-12-2022 om 18:03

Beste Raatjes

Hou nu eens op met dat geprut. Het is elke keer hetzelfde met jou. In het begin is het met de trainer halleluja in de Gloria. Dat deed je bij Wormuth ook. En aan het eind brand je de trainers af, zie Buijs en Wormuth. Ree heeft nog niks bewezen. Oefenpartijtjes zeggen niks omdat er een andere druk op staat. In de competitie moeten we het zien, zelfs als de tegenstanders minder zijn dan Metz. Daarom willen wij graag dat Ree nog GEEN contract krijgt als hoofdtrainer. Wij willen het graag eerst zien. En wat de spelers ervan vinden is ook weinig waard. Spelers zijn soms net verwende kleine kinderen. Moeten soms gecorrigeerd worden, soms aai over de bol. We moeten nog zien hoe Ree dit oppakt als het allemaal wat minder gaat. Wij wachten gewoon af. Dus kappen nu met dat rare gedram. 

appie happie19-12-2022 om 18:20

Ach laat Raatjes toch.

Hij heeft nog niet door dat het " maar" een spelletje is..

Ik maak me ook wel eens druk,maar ben het de andere dag weer vergeten.

En ja vRee moet zich idd eerst maar eens bewijzen.

De voortekenen zijn positief,daar houden we het op.

Nevland19-12-2022 om 17:34

Seuntjens is nu beschikbaar. Lijkt mij een directe versterking.

Holwierde19-12-2022 om 18:43

komt niet hij gaat naar RKC

 

brummie19-12-2022 om 19:05

Ik vind niet erg dat Seuntjes niet komt. 

Begrijp uit podcast van Noord dat Fledderus elke dag in Spanje met 4 agenten om tafel gaat. Er zijn veel agenten in Spanje vanwege grote aandeel clubs die daar hun  trainingskamp houden. 

FC is concreet bezig met spelers, afwachten. Lijkt me dat men ook kijkt  naar een vervanger voor Pepi komende zomer.  Zullen ook ongetwijfeld spelers mogen vertrekken. Verder is er interesse in Määtä. 

 

b.raatjes196619-12-2022 om 21:36

Ik vindt het scheef als van de ree het hartstikke goed doet dat je dan al achter een andere trainer aan gaat zo ga je niet met elkaar om ik vindt geeft hem nu een kans en ga later een beslissing nemen 

b.raatjes196620-12-2022 om 10:20

Want ik vindt dat je nu zegt tegen van de ree nou doe nu je best maar we zoeken ondertussen verder naar een andre trainer dat is niet eerlijk hoe zou jullie je voelen als de baas tegen jullie zeggen je doet je best om deze klus te klaren en ik ga ondertussen zoeken naar een andere persoon dat is toch niet leuk en trouwens als van de ree heel goed in de groep staat hij geeft duidelijk boodschap mee aan de spelers en de spelers luisteren daar goed na en het wordt goed uitgevoerd en we komen er weer bovenop en we stijgen weer hoger op de ranglijst dan vindt ik ook dat er wat tegen over moet staan dus flederus moet nu stoppen met zoeken eerst deze trainer een kans geven en als het niet lukt dan kun je altijd nog op zoek naar een andere trainer flederus moet nu op zoek naar versterking naar nieuwe spelers dus laat de trainer even wachten tot wat deze trainer er van terecht brengt 

Nevland20-12-2022 om 13:12

Waarschijnlijk is dat ook besproken met de trainer, en misschien kan hij dan aanblijven als hoofdtrainer als  de resultaten goed zijn of meevallen. Nu eerst op zoek naar versterking binnen de lijnen. De window loopt tm 31/1 volgens mij. 

 

 

Dijk20-12-2022 om 16:35

Inmiddels 2-0 voor Spezia en gebleven. Het chagrijn voor de fc nog lang niet weg. Maar gelukkig deze wedstrijd nog niet voor de competitie. Drama Lunqvist wat is deze slecht, rest van het seizoen maar tribune. Suslov, Dankerlui, Abraham, Pelupessy kampioen verstoppertje spelen las ik op andere forum gelukkig zagen deze supporters hetzelfde, Kalley, ter Wierik allemaal spelers om snel afscheid van te nemen strik erom. En Fledderus actie want je red het niet met 3 spelers. En Pelupessy op welke basis is hij gescout door Beuving ongelofelijk. En dan ben ik nog positief. 

Raatjes heb je de wedstrijd ook gezien?

 

b.raatjes196620-12-2022 om 17:27

Ach ik hecht nooit een waarde aan oefenwedstrijden kijk met WORMUTH verliezen we met 6--0 tegen Bremen dit is maar 2--0 en ook nog met spelers met blessure KRÜGER er niet bij DUARTE er niet bij van GELDEREN niet erbij en dan ook de eerste helft zonder pepi ach ik heb niks met oefenwedstrijden ik vindt dat ze nu wel anders spelen in positieve zin we wonnen wel met 3-2 van fc metz een Franse ploeg nou en de Franse die nooit zo tegen hun verliezen kan nou dat vindt ik knap van fc Groningen 

Dijk20-12-2022 om 17:32

Nee Raatjes niet zoveel waarde hechten aan oefenwedstrijden. Waarom wel tegen Metz omdat ze deze hadden gewonnen? Droom lekker verder, op naar de KKD met Fledderus voorop.

 

Bierboer20-12-2022 om 17:44

Nog weinig van te zeggen. Wedstrijdje of 6 verder kun je beetje kijken hoe de vlag erbij hangt denk ik. Wat wel duidelijk is, is dat er minimaal 4 ervaren versterkingen bij moeten, wil je nog beetje meedoen. Selectie voor de winterstop teveel middelmaat en zelfde type spelers. Geen leider(s) welke als het voetballend niet lukt met een gezonde portie strijd en inzet, af en toe op of over het randje, vechten voor een resultaat.

Gelukkig duurt het seizoen nog even en is er nog van alles mogelijk. Ben wel benieuwd of/wat er bij komt. We gaan het zien

Marco20-12-2022 om 18:04

Wel blij dat we op dit moment weer door de ondergrens heen zakken. Liever nu dan tegen Excelsior. 

Er zal in iedere linie een ervaren kwaliteitspeler bij moeten. Dat konden we het hele kalenderjaar al wel zien, waarbij Ngonge voor het scorebord nog belangrijk was.

Heracles had afgelopen winterstop ook 10 miljoen op de bank. Met wat afdankertjes dachten die het te kunnen halen. Dat liep anders. Hoop dat MJF dat risico voorkomt en met gerichte versterkingen: rechtsback, spelverdeler, flankspeler. De selectie op orde brengt. Anders dan bij Heracles kan de trainer niet de schuld krijgen, hij moet het vak nog leren. 

b.raatjes196620-12-2022 om 18:20

Ik hoorde flederus roepen dat hij volop bezig is met versterking we moeten daarop wachten waar hij mee komt en we moeten KRÜGER ook nog niet vergeten hij is in Nederland achter gebleven wegens ziekte die zal nu ook wel weer beter zijn dus ik heb nog wel vetrouwen in fc Groningen en wachten nu op versterking 

campesino20-12-2022 om 18:32

Heb de wedstrijd op TV gezien. Was helaas nog niet voldoende hersteld om er live bij te zijn. Ben eigenlijk blij dat we verloren hebben. Begon al bang te worden dat MJF het wel met deze selectie ziet zieten. Maar er mist inderdaad van alles. Maakt niet uit welke trainer je ervoor zet.

Persoonlijk zie ik deze selectie meer geschikt voor 4-4-2. Of 5-3-2 maar goed, het wordt dus 4-3-3. Dan missen we dus 2 vleugelaanvallers. Met Lundqvist en suslov op de vleugels wordt het echt niks. Abraham wordt ik zolangzamerhand ook moe van en als ik het goed zag stond op het eind dankerlui rechtsbuiten. Je moet toch wat, maar dat kan echt niet. Dankerlui als rechtsback trouwens ook niet. Daar moet dus ook zeker versterking komen. En kasanwirho  als verdedigende middenvelder, geen idee of dat wat is, maar anders moet daar ook wat bij.dat zijn dus 3-4 versterkingen. Dat zie ik niet gebeuren. 

 

 

brummie20-12-2022 om 19:14

Na de oefen overwinning op Metz, op een mooie post van Herman, totaal geen reacties. Nu na een (oefen!) nederlaag stromen de (negatieve) reacties weer binnen. Typerend voor een aantal op dit forum. 

 

TomOkker20-12-2022 om 19:23

Op mooi weer praat zit ik niet te wachten en zeker niet van personen die er de ballen van snappen.

Dijk20-12-2022 om 19:38

Logisch,  jij ziet de fc graag in de KKD spelen natuurlijk. 

TomOkker21-12-2022 om 18:59

Het is in ieder geval al 2 en miscchien wel 3 seizoenen het niveau van de KKD.

Marco20-12-2022 om 19:22

Nog los van het resultaat was het voetballend ook minder.

Herman Badkuip20-12-2022 om 19:38

Oefenwedstrijden zeggen mij niet zoveel, trainer Dennis van der Ree wil alle spelers uit de selectie minstens één helft van deze wedstrijden aan het werk zien. Daarnaast zijn er ook nog spelers geblesseerd [Laros Duarte, Marin Sverko, Nordin Musampa en Emmanuel Matuta] óf ziek thuis [Florian Krúger]. En volgens Mark Jan Fledderus is FC Groningen concreet met diverse versterkingen bezig....Laten we dus nog maar even afwachten, misschien dat de laatste oefenwedstrijden in deze winterstop tegen FC Utrecht vrijdag 23-12 én vrijdag 30-12 thuis tegen Almere City meer duidelijkheid gaan geven. Tis dus nog véél te vroeg om nu al met conclusies te komen....Weet zeker, dat er op zondag 9 januari om 16.45 uur uit tegen Excelsior Rotterdam een kwalitatief sterk FC Groningen op het veld zal verschijnen!

Dijk20-12-2022 om 19:50

Jij weet week in week het zeker maar tot dusver was het weer bagger voetbal badkuip. En die geblesseerde spelers spelen anders ook niet alleen Duarte en Kruger dan dus totaal geen meerwaarde de andere. En als de trainer zijn spelers nu nog niet kent. Dan kent hij zijn elftal met zijn nieuwe versterkingen helemaal niet. En concreet is nog lang niet zeker. En niks te vroeg om conclusies te trekken. Dat mag alleen jij maar zeker. 

campesino20-12-2022 om 20:13

Brummie,hoe Wil je dat de mensen reageren na een oefenwedstrijd die ze niet gezien hebben. Deze wedstrijd hebben we wel kunnen zien (fcg forum had een goede link). Tsja, dan is het iets makkelijker reageren. En ik Neem toch aan dat ook jij bezorgd bent. Zonder versterkingen is het aanvallend steriel en achterin maken dankerlui en companen iedere wedstrijd wel hun foutje. Dan regent het straks weer nederlagen 

brummie20-12-2022 om 20:42

@Campensino,

Er is genoeg geschreven in de media over de wedstrijd tegen Metz. Er is een samenvatting en uitvoerig besproken in podcasts. Naast kritische ook  positieve geluiden. 

Vind het frappant, en dat gebeurt vaker, dat er alleen gereageerd wordt op het forum als FC verliest.

 Oefenwedstrijden zijn altijd wat moeilijk in te schatten. Alleen al kijkend naar de verschillende opstellingen voor en na rust. Het is een afsluiting g van trainingskamp in Spanje waar alle spelers weer speelminuten kregen. De enige duidelijkheid is dat waarschijnlijk FC in een 4-3-3 samenstelling de competitie zal gaan hervatten. Ook is er aan bepaalde spelers duidelijkheid gegeven op welke positie zij zich moeten gaan richten. Zoals Suslov. 

Ik ben niet zo bezorgd. Na het vertrek van Wormuth kan het alleen maar beter gaan denk ik. Het zit ook allemaal nog zo dichtbij elkaar. 1 of 2 wedstrijden winnen en je staat weer in het linkerrijtje. En daarbij denk ik dat er veel meer uit de huidige selectie te halen valt. Wellicht met 1 of 2 versterkingen erbij zie ik het aardig positief in en heb vertrouwen in de 2e seizoenshelft. 

 

 

campesino20-12-2022 om 21:02

Oefenwedstrijden zeggen inderdaad niet veel, helemaal niet als de bodoeling is dat iedereen speeltijd krijgt.  Wat me wel wat zet is dat zowel Buijs als Frank geen chocolade van deze deze selectie konden maken. Het zou raar zijn zijn als dat nu ineens wel gebeurde. Als er een verdedigende en aanvallende sterkhouder bijkomt en nog wat extras op de vleugels, dan heb ik er ook wel vertrouwen in. Problema is, dat ik weinig vertrouwen heb dat MJF deze aankopen weet te strikken. Maar goed, hopelijk komt hij binnenkort met nog een Pepi op de proppen

brummie20-12-2022 om 21:13

Denk dat deze selectie kwalitatief beter is t.o.v. Buijs vorig seizoen. Er zijn ook aardig wat nieuwe spelers aangetrokken in de zomer. Hoop dat Fledderus al inspeelt op einde huur  Pepi komende zomer. Pepi is trouwens een schot in de roos, zeker gezien het een huurspeler betreft.

Verwacht verder sowieso nog een ervaren rechtsback erbij. 

Fugazi20-12-2022 om 21:45

Oefenwedstrijden zeggen zeker niet zoveel maar ik heb ook al 14 competitie wedstrijden gezien die mij wel wat zeggen. Nu hebben we een nieuwe trainer die het licht heeft gezien. Dat had hij nog niet toen hij assistent was. Maar goed, van der Ree gaat 4-3-3 spelen. Ik vraag mij alleen af wie op de vleugels gaat spelen. Fledderus zal dan wel druk zijn met het aantrekken van vleugelspelers. Ik ben heel erg benieuwd naar onze nieuwe aanwinsten. Ik denk namelijk niet dat de huidige selectie veel kwaliteit herbergt. Herman weet zeker dat ze er 9 januari klaar voor zijn. Ik heb daar sterk mijn twijfels over. Waarschijnlijk is Fledderus dan nog druk bezig met het zoeken naar nieuwe aanwinsten. 

no guts no glory21-12-2022 om 20:56

Zoals het er nu uitziet zal Suslov op de linkervleugel terecht komen. Waarschijnlijk een beetje hangend? Hij heeft absoluut niet de snelheid voor een flitsende actie buitenom. Hij heeft daar eerder gespeeld maar kon mij niet overtuigen. En rechtsvoor hebben we ook geen vleugel flitser, vindt Kruger ook niet zo'n type. Ik zou ook voor 4-4-2 gaan. Het alternatief Oeratmagoen als verdedigende middenvelder heb ik ook mijn twijfels bij. Ik denk dat er echt wel wat bij moet. En in de zomer dan flink de bezem erdoor en van veel 13 in een dozijn voetballers afscheid nemen. Dan maar het risico nemen met een wat kleinere hoogwaardiger selectie. 

b.raatjes196620-12-2022 om 23:32

Wacht nu maar rustig af ik denk dat we wachten moeten tot 1 januari 2023 dan gaat de transfer markt open en flederus was nu al bezig dat wordt straks wel duidelijk als de transfer markt open is

Nevland21-12-2022 om 12:17

433 zou ik niet doen. altijd en overal 442 met opkomende backs die de voorzetten naar Pepi moeten geven met Kruger in de buurt. Reactievoetbal om mee te beginnen. Niet mooi maar wel effectief. Eerst de punten en dan pas de rest.

TomOkker21-12-2022 om 19:22

Dat is op papier zo ja maar in de praktijk betekent 442 met dit elftal pompen of verzuipen. 442 532, 4321 het is allemaal lood om oud ijzer. Belangrijker is dat je weet wat je moet doen als je tegenstander beter is. In ieder geval 433 hebben we op dit moment niet de spelers voor en al zeker niet een speler die zogenaamd de 'achterlijn' haalt. Mätää zou het kunnen.

b.raatjes196621-12-2022 om 19:43

Ik lees dat we nu al denken hoe we gaan spelen ik wil eerst toch eens weten welke spelers erbij komen laten we daar eerst op wachten 

Marco22-12-2022 om 09:13

Een strategie kiezen waarbij Pepi het best rendeert.

Pepi heeft al aangetoond makkelijk te kunnen scoren. Zeker nu Ngonge weg gaat, die ook nog eens scoorde, moet je zo gaan spelen dat Pepi nog meer kansen krijgt. Voetbal gaat om doelpunten maken. 

BROMBEER22-12-2022 om 12:14

De enige optie om Oratmangoen enigzins te laten renderen is mijn inziens om hem alah Gudmonsson om te turnen,

toe een wingback. Voor alle andere posities in het veld komt hij om alle vlakken gewoon veel te kort,

Marco22-12-2022 om 12:52

Oratmangoen is geschikt als linksbuiten in een 4-3-3 in thuiswedstrijden.

Die jongen moet maar 1 ding doen, en dat is een goede voorzet geven op Pepi. Misschien dat hij dan nog aan 5 assists komt. 

Helaas is die jongen wijsgemaakt dat hij ook andere posities kan spelen. Daarvoor is hij te slecht. Hij mag blij zijn als hij als linksbuiten speelminuten krijgt. 

Als ik trainer was geweest had ik Slor de voorkeur gegeven, ook een beperkte speler, maar wel uit de eigen jeugdopleiding en brengt nog wat gif in het vaak lamlendige voetbal. 

Als ik  MJF zou zijn, snel een goede flankspeler halen en Ngonge houden. 

 

 

Nevland22-12-2022 om 13:14

Ik ken jullie niet persoonlijk maar ik wens jullie prettige feestdagen en een gezond 2023.!

Fido23-12-2022 om 09:35

Volgens mij wordt het tijd om de onderwerp te verversen hij wordt zo sloom.

Prettige kerstdagen en gezond 2023 en veel voetbal plezier

Japie-R23-12-2022 om 21:07

Deze topic staat al vanaf 2 december hier op deze site. Intussen is de club in Spanje geweest, heeft daar wedstrijden gespeeld en  heeft nu het laatst een wdstrijd tegen FC Utrecht volbracht. Reacties van Boerenmacht? Niks,nada. Wordt het niet eens tijd dat de heren uit hun winterslaaphol tevoorschijn kruipen en ons van recent wereldnieuws voorzien, want 140 reacties op één topic lijkt mij wat overdreven. Dus mannen of vrouwen (doorhalen wat van toepassing is),  kom, aan het werk, hup,hup!

Oeleoptak23-12-2022 om 09:40

Inderdaad, zeer sloom

Oeleoptak23-12-2022 om 09:44

Zelfs p.raatjes komt er amper nog doorheen...

brummie23-12-2022 om 11:37

In het kader van geruchten m.b.t. eventuele nieuwe trainer FC, wordt er op social media geschreven dat Maaskant wellicht weer trainer FC  gaat worden. Dat lijkt mij broodje aap. Zou ook horror zijn als deze man weer terug zou komen. 

Een ander gerucht is dat Dick Schreuder vanochtend in de Euroborg weer een gesprek heeft gehad. 

Voor wat het waard is allemaal.

 

Wens iedereen fijne kerstdagen en een gezond en positief 2023 toe!

Dijk23-12-2022 om 13:51

Tussenstand Utrecht-Groningen 0-3 Suslov, 2x Pepi. Hecht er niet zoveel waarde aan is maar een oefenpotje.

Bayco23-12-2022 om 14:49

Idd maar een oefenpot. Maar zie wel leuke dingen. Ragnar speelt leuk op midden. Blokzijl doet prima.  Suslov eindelijk weer lekker bezig sinds nieuwe trainer.  ( en die heb ik zeker bekritiseerd ) kasanwiro is weer met voetbal bezig

Zit leuk aanvallend voetbal in. Dat geeft de burger moed. Maar moet ook zeker nog wat versterking bij en pelupessy valt afgelopen potjes erg tegen. 

Maar net wat ik zeg geeft de burger moed.

Herman Badkuip23-12-2022 om 15:13

Blijft een oefenwedstrijd, weet ook niet of FC Utrecht in zijn sterkste opstelling speelde, maar een 3-0 overwinning is nooit verkeerd én alleen maar goed voor 't zelfvertrouwen! Hoop dat FCG deze lijn de komende weken gaat doortrekken, met Florian Krüger en misschien nog wel versterking[en] erbij!  

 

Allemaal gezellige kerstdagen én een gezond én sportief 2023!

Bayco23-12-2022 om 15:16

Wat ik zo kon zien geen verkeerde opstelling Utrecht.

 

Alleen livestream was erg matig Dus kan me vergissen

brummie23-12-2022 om 15:18

Utrecht speelde in een mix, aangezien ze ook een oefenwedstrijd in Den Haag hadden op hetzelfde moment. Bij FC zie je steeds meer hoe de posities qua basis ingevuld gaan worden. Overwinning zeker goed voor het zelfvertrouwen, en ook de nul gehouden. Mede door knap keeperswerk van Verrips. 

b.raatjes196623-12-2022 om 15:58

Nou wat ik zag dat fc Groningen verzorgd goed voetbal speelde en dat er geen gepingel achterin zit ze zetten goed druk na voren en zo hebben we knap gewonnen deze trainer zet zijn ploeg goed neer de spelers krijgen duidelijkheid wat de trainer van hun vraagt en RICCARDO pepi wordt goed bedient en dat ziet er uitstekend uit 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!