Terug

Deel deze pagina:

[Update 22.25 uur - FC Groningen is uitgewinkeld] DEADLINE DAY

Door Redactie 107 reacties

Vanavond sluit in Nederland om 23.59 uur de transfermarkt. Komen er spelers bij, gaan er nog spelers weg? Zijn er verrassingen? Net als jullie zijn we zeer benieuwd wat deze dag gaat brengen en hoe de definitieve selectie van FC Groningen er per 1 februari uit gaat zien.  

Update 22.25 uur - FC Groningen is klaar op de transfermarkt berichten zowel VI als RTV Noord. In gesprek met de regionale nieuwszender zegt Fledderus enorm zijn best te hebben gedaan om versterkingen te halen en een andere samenstelling van de groep te krijgen. Zaak is nu om keihard aan het restant van het seizoen te werken met de vijftien resterende wedstrijden, waarbij het nog een hele klus zal worden om uit de onderste regionen weg te komen. 'We kunnen ons nu wel heel druk maken over waar we aan het eind staan, maar we moeten ons nu vooral focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Daarin moeten we zo goed mogelijk voor de dag komen.'

Update 21.40 uur - Aanvaller Elvis Manu (29) komt op huurbasis naar FC Groningen bericht de clubsite en wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Bulgaarse Botev Plovdiv. Daarvoor kwam Manu uit voor Ludogorets. In Nederland voetbalde de aanvaller voor onder meer Excelsior, SC Cambuur, Go Ahead Eagles en Feyenoord. In Engeland voor Brighton & Hove Albion FC en Huddersfield Town FC. Tevens heeft Manu gevoetbald in China, Turkije en Polen. 

Mark-Jan Fledderus zegt over het aantrekken van Manu dat het een speler is die veel heeft meegemaakt en die graag naar Nederland wou terugkomen om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Fledderus is van oordeel dat Elvis Manu met zijn snelheid en power veel onvoorspelbaarheid kan brengen en met diens ervaring en onder alle omstandigheden zijn doelpunten gemaakt heeft, FC Groningen kan helpen in strijd tegen degradatie.

Update 20.25 uur - FC Groningen meldt dat ook Marin Sverko vertrekt en voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan het Italiaanse Venezia FC, dat in de serie B uitkomt. Sverko die sinds 2021 uitkwam voor groen-wit,  speelde 31 officiële wedstrijden. Het contract van de verdediger loopt door tot medio 2024.

Update 20.10 uur - Mike Te Wierik gaat FC Groningen verlaten. Club en speler hebben een akkoord bereikt om zijn contract dat tot medio 2024 van zou doorlopen per direct te ontbinden. De verdediger heeft nu de mogelijkheid om uit te kijken naar een andere club, ook na de transferwindow. Mike Te Wierik speelde voor FC Groningen 156 officiële wedstrijden verdeeld over twee periodes, met een korte tussenstap naar het Engelse Derby County. Mike Te Wierik laat weten het jammer te vinden dat een mooie periode zo bij de club moet eindigen, maar dat er in goed overleg besloten is het contract te ontbinden. Te Wierik die zich altijd enorm thuisgevoeld heeft bij de club wil iedereen bedanken, en hoopt dat de club snel weer staat waar het thuishoort.

Update 17.55 uur - FC Groningen huurt Oliver Antman tot aan het einde van het seizoen met een optie tot koop, bericht de club via haar officiële kanalen. De aanvaller was Fins jeugdinternational en kwam inmiddels drie keer uit voor het Finse A team, waar hij twee doelpunten maakte. Voor het Deense FC Nordsjaelland kwam Antman 66 keer in aktie. De aanvaller scoorde 9 doelpunten en gaf 4 assists. Antman werd al een tijdje gevolgd door FC. Technisch manager Mark-Jan Fledderus laat weten dat de Fin als aanvallende versterking vanaf oktober bovenaan op het wensenlijstje stond. Diens overgang was de afgelopen tijd echter niet haalbaar. Door te blijven informeren bij FC Nordsjaelland, de speler zelf en zijn management, kwam er afgelopen zondag alsnog de gewenste opening. Mark-Jan Fledderus omschrijft de Fin als een aanvaller met snelheid en diepte in zijn spel die op meerdere posities uit de voeten kan en sterk is in de één tegen één situaties.  

Update 17.45 uur - FC Groningen bericht dat reserve doelman Jan Hoekstra per direct wordt verhuurd aan PEC Zwolle. Het contract van Hoekstra loopt tot medio 2024. RTV Noord meldt dat Hoekstra niet direct uitzicht heeft op een basisplaats maar dat er wel meer uitzicht is op speeltijd. Eerder werd Jan Hoekstra verhuurd aan Roda JC.

Update 9.20 uur - Journalist Reon Boeringa VI twittert dat Antman zal worden gekeurd, daarnaast kijkt de club nog naar één of wellicht zelfs twee andere versterkingen. Wellicht ook nog wat uitgaande transfers, denk aan Jan Hoekstra en Mike te Wierik. 

De stand van zaken per dinsdag 31 januari 22.25 uur

Inkomend:  

Aimar Sher (huur + koopoptie)

Johan Hove

Mads Bech Sørensen (Huur)

Matej Chalus (huur + koopoptie)

Oliver Antman (huur + koopoptie)

Elvis Manu (huur)

 

Vertrokken:

Cyril Ngonge naar Hellas Verona

Neraysho Kasanwirjo naar Feyenoord

Jan Hoekstra verhuurd aan PEC Zwolle

Mike Te Wierik naar FC Emmen

Marin Sverko verhuurd aan Venezia FC

Reacties:
Groen hart31-01-2023 om 06:40

Het in degradatienood verkerende FC Groningen is nog niet klaar op de transfermarkt. Voetbal International meldt dat de vijfde winterse versterking onderweg is naar de Trots van het Noorden. Groningen hoopt de Fin Oliver Antman te kunnen strikken voor het sluiten van de markt.

Groen hart31-01-2023 om 06:41

Eindelijk 1 van 21 met ervaring en die goals maakt als aanvaller, namelijk 8 goals en 3 assists in 61 wedstrijden.

Alberto131-01-2023 om 07:14

Wow! Dat is vermoedelijk nog beter dan El Hankouri. En dat was al zo geweldig. 

Bikkel 31-01-2023 om 08:16

Voorspelling... nu komen er aanvallers waarschijnlijk maar is het weer niet goed voor de meesten. Natuurlijk blijft het een gok! Maar toch een heel klein beetje positief mag ook wel! Seizoen mag dan verloren zijn, moet gevochten worden tegen degradatie in plaats van voor linker rijtje...de harde realiteit maar ik heb nog een beetje hoop dat het goed komt!

hoop persoonlijk op een nw trainer! Iemand als een Jan van Dijk misschien! Die haalt de zweep er wel over ...

TomOkker31-01-2023 om 17:35

Wie zegt dat de zweep er over moet? Die Ultee bijvoorbeeld had van mij mogen komen. Die jonge gasten zitten niet te wachten op een brulboei die het net niet gehaald heeft of een trainer die fysiek geweld niet schuwt. 

Herman Badkuip31-01-2023 om 08:27

Komen er vandaag twee Finse aanvallers bij? Talentvolle spits Ajon Saduki en rechtsbuiten Olivier Antman.....blijft spannend! En wie gaan er nog vertrekken...Mike te Wierik, Delaho Irandust, Isak Maatta, Jan Hoekstra....?

BROMBEER31-01-2023 om 10:32

Lekker , hadden beter die spits van de oude club van onze clubicoon Nevland  Viking FK kunnen halen Karlsback, groot talent en ideale opvolger van JSL. Maar goed onze TD haalt liever een wissel speler voor een koopje uit denemarken. Onder het "motto voor een dubbeltje op de eerste rij"!! en niet gschoten is altijd mis. We hebben een dikke buidel met geld, maar onze td heeft mijn inziens nog niet een enkele directe versterking gehaald die het elftal beter maakt en waar de selectie zich aan op kan trekken, zijn bijna allemaal spelers die bij hun eigen club wissel speler staan en een kras hebben.

 

Herman Badkuip31-01-2023 om 10:48

Daniël Karlsbakk gaat al naar Heerenveen! Altijd weer afwachten of het goede spelers zijn, maar de meeste nieuwelingen worden in eerste instantie door FCG gehuurd met koopoptie!

Fan op afstand31-01-2023 om 09:27

Uiteraard een dag om naar uit te zien. En als dat gebeurt wat ik zo links en rechts allemaal lees dan wordt meer dan de helft van het elftal vervangen. Vraag mij toch echt af of dat nu echt de oplossing is. Wat dit betekent laat zich volgens mij raden maar betekent wel dat de noodzaak erkent wordt. Toch blijf ik er bij dat er beter een nieuwe trainer aangesteld had kunnen worden en minder spelers maar met meer ervaring binnen gehengeld hadden moeten worden. Maar dat is tot nu niet gebeurd en dus zullen we moeten duimen dat wat er nu allemaal voor de FC komen spelen het zinkende schip kunnen redden.

Het aantrekken van al deze spelers moet volgens mij toch ook betekenen dat er uitgaande transfers zullen zijn. Ben dus wel eens benieuwd wie dat eventueel zullen zijn. M.a.w. het blijft een uitdagende dag.

Marco31-01-2023 om 09:42

Hopelijk nog spelers erbij met ervaring. Is allemaal wel heel jeugdig wat komt. 

Fan op afstand31-01-2023 om 09:57

Hoekstra op huurbasis naar PEC?

Oeleoptak31-01-2023 om 10:21

Zou het niet zo goed vinden als Te Wierik vertrekt. Is tenminste een speler met pit. En zeker niet minder dan die Tsjech. TW op rechtsback de afgelopen tijd was je zeker beter voor de dag gekomen. En helemaal als je Gonge een beste boete had gegeven oid ipv wegsturen. Maar dat is natreuren. En ook ik vind dat deze trainer wel erg veel fouten maakt. 
Kortom, het ziet er niet best uit met al die nieuwe jeugd. 

TirolBeuk31-01-2023 om 11:09

Nieuwe trainer met overwicht voor de ploeg boven evt Ree ,hij moet zelf ook aangeven dat hij voor degradatievoetbal te zacht is , waarom nu ineens wel spelers aantrekken ipv voor trainingskamp ?Zal wel weer niks worden ben ik bang voor , we zullen zien .Flederus denkt niet aan opstappen nou dan gewoon wegsturen toch ?

Herman Badkuip31-01-2023 om 11:30

Je kunt alleen maar spelers aantrekken in de transferperiodes, of ze moeten transfervrij zijn....Het terughalen van trainer Danny Buijs lijkt mij de beste optie voor FCG! Heeft overwicht op de selectie en kent de meeste spelers...Dennis van der Ree kan hem blijven assisteren! Voorwaarde is dan wel dat MJF vertrekt bij FCG, want Danny en MarkJan kunnen niet goed met elkaar overweg!

hermank196931-01-2023 om 11:46

Herman

Buijs is totaal geen optie. We moeten doelpunten maken en met het systeem verdedigend beton voetbal van Buijs schiet dat niet op. 

Bayco31-01-2023 om 12:01

@hermank1969

Buijs wil liefst ook aanvallend spelen. Maar is een realistische trainer die kijkt naar het materiaal die hij heeft en maakt daar een beslissing op over hoe te spelen. 

Nachtwacht31-01-2023 om 12:08

Begrijp de roep om Buijs en Fraser niet. Buijs verloor net zo goed 7x op rij en heeft ons verwend met dodelijke saaie wedstrijden. Voor een aantal spelers werkte zijn geschreeuw verlammend. Op het forum hier waren de meesten ook niet heel enthousiast over de tactische keuzes en het gesleep met spelers binnen het elftal. Ik hoef bijvoorbeeld alleen een Mo el Hankouri te noemen. Buijs was goed tegen 'grotere' clubs, maar presteerde zwak tegen het linkerrijtje

Fraser heeft de laatste jaren geen elftal beter gemaakt. Sterker... na het vertrek van Fraser ging het bijna overal beter.

 Nog een trainerswissel gaat het groepsproces ook niet helpen

Herman Badkuip31-01-2023 om 11:35

Als Isak Maatta vertrekt naar Bologna, zou ik Djevencio van der Kust van Utrecht of Thomas Poll naar de Euroborg halen! 

Bayco31-01-2023 om 12:04

 Als je de zelfde bedragen kan binnen hengelen als Meijer direct verkopen.  Moet maar zien of gerucht waar is. Persoonlijk denk ik niet dat hij goed genoeg is om stabiel in de eredivisie mee te doen. Tegen de zwakkere tegenstanders gaat het redelijk. Maar tegen over de toppers wordt hij helemaal zoek gespeeld...Moet nog heel veel leren

Nevland31-01-2023 om 11:43

Wat er ook gebeurt vandaag.Fledderrus blijft

Marco31-01-2023 om 11:52

Geen probleem mee dat Fledderus bllijft. Als we degraderen vliegt hij er alsnog uit. Mochten we het redden, dan heeft hij zijn lesje hopelijk wel geleerd.

Vooral doelpunten gaan kopen. Een makkelijk scorende speler als Hove scoort al in zijn 2de wedstrijd, waar Oratmangoen en Suslov er een heel seizoen voor nodig hebben. Doelpunten bepalen of we erin blijven. 

 

b.raatjes196631-01-2023 om 11:54

Hoe staat het met de nieuwe spelers we horen steeds niks

BROMBEER31-01-2023 om 12:07

denk niet meer dat er echte aanwinsten gescoord gaan worden, maar zal straks wel weer zo'n laffe smoes komen als we hebben er echt alles aan gedaan om aanwinsten aan ons te binden, maar helaas niet gelukt en we moeten het met deze selectie gaan doen en daar hebben we alle vertrouwen in!! die achterlijke duitser...

Herman Badkuip31-01-2023 om 12:38

We moeten nog eventjes geduld hebben, nieuwe spelers zijn onderweg....en spelers vertrekken! Of de nieuwe Scandinaviërs aanwinsten zijn, gaan we de komende weken ondervinden!  Komend weekend bij alle eredivisieclubs nieuwe spelers in de opstelling...ook FC Twente ondergaat veranderingen. Zerrouki naar Feijenoord en Brenet naar Engeland....we gaan ‘t allemaal meemaken!

Bikkel 31-01-2023 om 13:14

Het is akelig stil.... mss stilte voor de storm.

Groninger!31-01-2023 om 13:48

Ik zou eens bij Sparta informeren of Maurice Steijn niet wil overkomen na dit seizoen. J. Oosting van RKC is evt een goed alternatief.

Ik mis toch de slagkracht van de FC op de transfermarkt. Als ik zie waar Heerenveen mee aankomt. 2 spelers die samen rond de 4 miljoen moeten kosten plus evt bonussen. Had liever gezien dan MJF de vinger van de knip had gehaald en nu ook eens echt geld ging uitgeven. Poll en van der Kust moet je niet willen, zij gaan ons echt niet sterker maken. Poll is al gewogen en te licht bevonden, vd Kust mag niet voor niets weg bij Utrecht. Die gaat het hier ook niet redden. Ik zou FC dan toch adviseren om het scoutingsapparaat eens op de schop te gooien.

Nog 10 uurtjes te gaan.. laten we hopen dat er voldoende kwaliteit is ingekocht om degradatie te voorkomen. Scheelt in ieder geval dat de meesten een koopoptie hebben en dus niet perse definitief over genomen dienen te worden.

Bayco31-01-2023 om 13:53

Zulke uitgaven gaat fc vast niet doen. Met degradatie op de loer. Spelers willen clausule dat ze bij degredatie weg mogen. En die zal er altijd wel in staan maar nu sta je laatste en zullen spelers voor niets weg willen of met een verlies voor fc.. die hoop moeten we dus maar los laten. 

Toen Meijer en jsl verkocht waren had je kwaliteitsinpulsen moeten halen van rond de 4 a 5 miljoen.

 

Maar ja wij zijn geen td

BROMBEER31-01-2023 om 16:16

 Die willen helemaal niet komen zolang die imbiciel hier is!! Ze zijn niet gek om met zo"n zelf ingenomen narcist te moeten werken.

Groninger!31-01-2023 om 16:51

Heb je ze persoonlijk gesproken Brombeer? En wie zegt dat MJF er zelf nog is na dit seizoen. Neem gelijk maar de TD van Sparta mee. Lijkt een goeie te zijn. 

Nachtwacht31-01-2023 om 14:37

Als er een topic geopend wordt met deadline day, verwacht je een hoop vuurwerk en spektakel met aanvallende spelers en evt backs... Ik hoop dat dat snel komt.

b.raatjes196631-01-2023 om 15:31

Inderdaad we horen niks 

Dijk31-01-2023 om 15:32

De spits die men in gedachten had ut Finland Sadiku lijk niet aan de orde. En Sverko staat voor vertrek bij de fc, Venezia ruimt mooi op. 

BROMBEER31-01-2023 om 15:47

Weet je wat ik mis die bijdehante en zelf opgeilende filmpjes op deadlineday va onze fleddie, tis en blijft gewoon een focking loser!!

Dijk31-01-2023 om 16:02

Fledderus allerlei smoezen, het lag hier aan lag daar aan. Hij was toch ook zo blij dat hij naar Munchen reed om Robben te halen (informeren) of naar waar rij ik heen ja Schiphol om persoonlijk Abraham te halen. Of King Irandust op een stoel.

Of de vakantie naar Zuid-Afrika de vliegende keeper van Leeuwenburg persoonlijk om te te halen en te laten tekenen. Kijk dit heb ik gedaan!!!!!!!!!!

Nee mensen zijn op hem afgeknapt. En wat hij haalt, het is en wordt niks extra wat de FC nog kan helpen. Fledderus out.

Ps je had nog over binnen 24 uur 2 spelers voor HVEEN om verlies van Sarr op te vangen. Lijstjes daar netjes voor elkaar. Hoe lang is Fledderus bezig vanaf september oktober. Nee  smoesjes van Mark Jan hopelijk de laatste. 

MFEgrunn31-01-2023 om 15:47

Zal wel niemand meer komen. Je hoopt altijd op een onbekende speler uit Zuid-amerika of Balkan, maar die tijden zijn voorbij voor de FC. Bovendien wie wil er nu nog naar een club die 18de staat, stadion leegloopt, de oud trainer een rechtzaak begint, gedoe met media (hond Abraham), topbestuurders weg gaan wegens fraude, en Fledderus technisch directeur is, en je dramatische medespelers hebt zoals Maatta. 

 

Morgen geeft Fledderus aan volste vertrouwen te hebben in het huidige team, en dat we prima met deze spelers kunnen spelen. 

Alf31-01-2023 om 15:54

Het heeft geen zin om in het wilde weg allemaal spelers aan te trekken. Uiteindelijk gaat het erom dat de selectie voor elkaar door het vuur gaat en dan is het juist beter om een kleine selectie te hebben die elkaar al langere tijd kent.

Nachtwacht31-01-2023 om 15:56

Mijn vertrouwen in een goede afloop zakt met de minuut

Bayco31-01-2023 om 16:36

Is die luca everink iets? Rechtsback mag transfervrij vertrekken bij twente

Dijk31-01-2023 om 16:44

Vertrekt naar club in de KKD

appie happie31-01-2023 om 16:57

Waldemark  wordt bij Emmen aangeboden! Waarom halen wij die niet?

Echt wel beter dan vGelderen op rechts back..

Ze mogen Fleddie niet en gunnen ze hem niks dat zal het zijn!

Ben blij dat hij morgen weg is.

Herman Badkuip31-01-2023 om 19:17

Patrick Waldemark van Feijenoord is een aanvaller Appie en heeft geen zin om verhuurd te worden!

Dijk31-01-2023 om 17:00

Zo Fledderus zijn laatste werkdag  1700 uur zit erop. Laptop is dicht en ingeleverd bij Gudde.

Rijd op zijn fietsje met achterop Wesje Beuving de fietsenstalling uit op zoek naar club in Zweden. Schijnt dat onze scout Bakhuis een mooie club voor de boys heeft gevonden. Is even bezig geweest die Bakhuis maar dan hebben ze ook mooie club. 

appie happie31-01-2023 om 17:41

Nee tot 24 uur vandaag,koopavond!!

BROMBEER31-01-2023 om 17:54

Zo wesje nog zijwieltjes hebben?

Bikkel 31-01-2023 om 17:13

Antman is binnen 

Bayco31-01-2023 om 17:46

Krijg wel positief indruk van hem. Als je dat filmpje ziet. Lijkt me realistische jongen. Die juiste drive heeft. En lefgozertje. 

Zijn acties zien er ook mooi uit. Hopelijk kan hij ons echt versterken.

 

Welkom en suc6

TomOkker31-01-2023 om 17:26

Laten we er geen heksenjacht van maken heren. Op een van de punten moet ik MJF gelijk geven, niemand hier weet hoe de transermarkt werkt of in elkaar steekt, maar wat niet helemaal juist is dat hij na het vertrek van Wormuth aangaf dat er uit 'deze' selectie meer te halen viel, viel bij een aantal mensen in het verkeerde keelgat. Achteraf bleek dit een flinke trap na aan het adres van Wormuth. De trainingskamp gaf sommigen nog hoop want we wonnen of deden het niet slecht tegen tegenstanders die het wat minder serieus namen. MJF heeft enkel vergeten om zijn achterban te informeren dat hij druk doende was met het versterken van het team. Dat hij het in het interview ons anders wil doen laten geloven maak ik op dat hij van politiek geen verstand heeft of in ieder geval zijn inmiddels tegenstander(s) zwaar onderschat. Want dat hij hij nu zegt dat hij vanaf november al op zoek was geeft te denken. Maar de manier waarop die Bleker MJF benaderde in het begin van het interview vind ik absoluut niet kunnen en moeten we ook niet willen en zeker niet van een omhoog gevallen verslaggevertje. 

Bayco31-01-2023 om 17:37

Bleeker stelt wel de vragen die wij allemaal hebben en eerlijk gezegd zijn mjf zijn antwoorden directeur onwaardig. En wil liever niet in media verschijnen..dat was een verplicht nr die opgelegd is

Dit geval geef ik die Bleeker absoluut gelijk en prima interview 

Bikkel 31-01-2023 om 17:39

TomOkker31-01-2023 om 18:18

Ik heb het niet over de vragen, want die heb ik hier de afgelopen maand al vaker voorbij zien komen. Het ging mij om de benadering en dat kan absoluut niet.

Bierboer31-01-2023 om 17:37

Krijg beetje het gevoel dat fleddy niet zo best ligt bij bekende makelaars en ze hem ook niet helpen, maar eerder een hak willen zetten. Nergens op gebaseerd, puur een gevoel.

Ik ben nog niet overtuigd van de aankopen zover. Heb er ook geen vertrouwen in dat fleddy nog aantoonbare versterkingen gaat halen met ervaring. 

Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar heb de moed al zwaar in de schoenen. 

 

Dijk31-01-2023 om 18:26

Waarom wordt een Walemark bij Emmen aangeboden Slot zegt beter voor zijn ontwikkeling. Hier bij de fc ex collega van der Rhee. 

Net wat je zegt Fledderus nee dat gaan we niet doen. 

Nu lees ik net een van Ginkel psv, misschien naar Vitesse waar Cocu zit en die het voor elkaar krijgen een Propper en Isimat. 

En Vitesse heeft geen geld ?

Deze 4 zouden hier ook niet hebben misstaan.

De Vierde man31-01-2023 om 18:27

Dat heb ik dus ook.... ik zie ook nog geen groen witte rook opstijgen

Stadjer8131-01-2023 om 19:12

Emmen presteert beter, heeft een betere coach en speelt beter voetbal. De club is ook in rustiger vaarwater. Ik zou zo'n speler ook eerder naar Emmen sturen.

Nachtwacht31-01-2023 om 20:24

Proper is natuurlijk een apart verhaal. van Ginkel komt ook van Vitesse en kent Cocu. Klinkt wel logisch

Isimat maakte dit weekend nog een flinke blunder

Oeleoptak31-01-2023 om 19:07

Ze hebben Te Wierik afgedankt. Is nu transfervrij. Het is werkelijk niet te geloven!! Die is veel beter dan die Tsjech en kan ook nog rechtsback!! Wat is die Fleddie toch een klootzak zeg!!!!

Alf31-01-2023 om 19:15

Dat je iets niet begrijpt, maakt iemand nog niet een k.. Svp geen scheldwoorden. Daar worden je argumenten echt niet beter van.

Bikkel 31-01-2023 om 19:17

Ja hoor... alles ligt aan Fleddie 

Dijk31-01-2023 om 19:21

Contract ontbonden. Transfer van Fledderus. Berekening KKD sorry Mike op naar Emmen. 

En vertel eens keer in interview wie is Fledderus. 

Stadjer8131-01-2023 om 19:15

Je hebt niks aan die buitenlandse jonge spelers. Ze hebben ook geen feeling met deze competitie. Dat kost tijd die er niet is. En deze trainer kan er niks aan doen, maar is niet geschikt voor deze klus. 

 

Je moet eigenlijk spelers als Johnsen, Darfalou etc halen. Dat zijn bewezen Eredivisie spelers met ervaring. Die staan er waarschijnlijk direct. Destijds zaten we rond de winterstop in de penarie, en haalden we Bruns, Gladon en Bel Hassani. Toen zette wel meteen een serie neer (eerst Heracles thuis, en daarna wonnen we oa bij Willem II en thuis van Vitesse en Feyenoord). Uiteindelijk voldeden deze jongens niet echt, maar in die cruciale beginperiode wel. We finishten dat seizoen gewoon keurig 8e. 

Herman Badkuip31-01-2023 om 19:40

Misschien heb jij gelijk Stadjer81, had zélf ook liever spelers als van Ginkel, Darfalou, Foor en Johnson met eredivisie-ervaring gezien....Maar om nou te stellen, dat wij niets aan onze 5 nieuwe Scandinaviërs hebben, gaat mij iets te ver! Wellicht zijn 't voltreffers, die ons FC Groningen gaan redden in de eredivisie? Veel Deense, Zweedse, Noorse en Finse voetballers zijn bij ons in het verleden geslaagd.....denk maar eens aan Erik Nevland, Petter Anderson, Marcus Berg, Thomas Enevoldsen, Gabriël Gudmundsson, Andreas Granquist, Rasmus Lindgren, Fredrik Stenman, Tim Sparv, Jörgen Strand Larsen om er een paar te noemen. Allemaal spelers, die 't in onze Eredivisie uitstekend hebben gedaan!

Bombarda779131-01-2023 om 19:45

Eens Stadjer. Het lijkt wel alsof hij er niets van leert. 

Nemen jullie ook witte zakdoeken mee zondag? 

appie happie31-01-2023 om 19:49

Witte zakdoekjes  zondag? Dan is de dader reeds  met pek en veren de laan uit geschopt.

Laten we hopen op plaats 15  hoogst haalbaar..maar als ik zie wat er bij gekomeni s  muv Hove en de Fin,dan is dat vooralsnog niks.

Ik zou een Bazoer,Waltemart of dat soort spelers hebben.

Ach  ik laat het erbij,ik kan er toch niks aan doen.

 

boertje31-01-2023 om 19:59

Zorgen dat die Blokzijl een langdurig en goed contract krijgt. Verdediger die er de laatste tijd echt uit springt, voordat er andere kapers op de kust zijn..

Oeleoptak31-01-2023 om 20:17

Eens boertje. Ook laf van die trainer dat hij hem wisselde ipv die lachwekkende Tsjech. Maar ja, een jongen van 17 geeft je vast geen grote bek als je die wisselt. Ook al was hij de beste verdediger. 

Fan op afstand31-01-2023 om 20:23

Sverko verhuurt aan Venezia. Dus nu 5 spelers in en 5 spelers uit.

BROMBEER31-01-2023 om 20:52

Nou met Mike te wierik  wordt weer iemand afgedankt die zich met altijd met hart en ziel voor fcg in heeft gezet, en wat halen we daarvoor terug Scandinavische nobody's!! Wie stopt die Gek!!

hermank196931-01-2023 om 21:02

Je blijft maar gaan he, we weten het inmiddels wel! Het is geen liefdadigheid en Mike kon het ook niet meer belopen. Iedereen is een passant en streven is naar betere maar of het beter is moeten we afwachten. Vind je jezelf niet een beetje zielig door de nieuwe al nobody's te noemen? 

Bayco31-01-2023 om 21:10

Nou idd 

Je bent helemaal niet bij de onderhandelingen. En hij laat zelf nette reactie achter. En door contract te ontbinden krijgt hij juist alle speling om iets anders te zoeken.

Hij wordt bewierookt alsof er iemand weg gaat waar fc niet zonder kan..  Heeft goed afscheid de eerste keer gehad. Terugkomst bij fc was geen geslaagd iets. 

Prima gozer fantastisch inzet maar komt te kort 

Herman Badkuip31-01-2023 om 20:55

Volgens VI kom er nog een late surprise....FCG is bezig met een inkomende speler! Ben benieuwd nog ruim drie uur en we weten meer?

grunn196731-01-2023 om 21:19

Elvis manu

Snooty10.31-01-2023 om 21:22

"De verlosser".......Pfffff.......man, man, man. 

BROMBEER31-01-2023 om 21:23

Het kan gvd nog erger...  Jezus mina niet te geloven...

Ook hier heb je vertrouwen  in zeker grunn 1967.

Nachtwacht31-01-2023 om 21:28

Whoohaaa MANU. Buitenspeler die wat kan creeeren. Prima huur. Misschien kan hij wel blijven hangen

Dijk31-01-2023 om 21:30

Was laatste actie nu komt er niks méér. Evaluatie is klaar exit Fledderus met je paniek aankopen.

Jantje31-01-2023 om 21:33

Heeft het gewoon prima gedaan met de middelen die Groningen heeft.  We zijn geen Ajax

Jantje31-01-2023 om 21:31

Prima transfers op de laatste dag van de Fc   nu de weg terug waar Groningen hoort te staan . 

 

BROMBEER31-01-2023 om 21:35

Eerste degradant is bekend!!

Jantje31-01-2023 om 21:40

Zelfs Messi was niet goed genoeg? 

De Vierde man31-01-2023 om 21:46

Elvis Manu.....????????????

De Vierde man31-01-2023 om 21:47

Zie hem nou zitten Flutjerups op ESPN.....!!!

Dijk31-01-2023 om 22:01

Slachtoffer rol 

Fan op afstand31-01-2023 om 21:51

Dat wil ik direct niet beweren. Fledderus heeft nu een speler binnengehaald die de boel eens goed kan opschudden. Geen "ballerina's" maar een type die vuur in het elftal kan brengen door goed sleur en sloopwerk. Volgens mij echt een type die we nodig hadden en bekend met de competitie. Maar tijd zal het leren. Dit doet mij denken aan de film " Slap shot". Een team van ijshockeyers die als softies spelen totdat er 3 spelers komen die als " slopers". te werk gaan met als eindresultaat dat ze kampioen worden. Dat zal niet lukken maar krijg wel iets minder angst wat betreft degraderen. Maar ja misschien is hier wel de wens de vader van de gedachte.

TomOkker31-01-2023 om 22:06

hahaha ja die 3 broers met Elvis Castello bril wat een geweldige film.

TirolBeuk01-02-2023 om 20:09

The Hanson brothers , hope so 

Marco31-01-2023 om 21:51

Mooie versterking. Manu heeft overal gescoord en assits geven. Ook een oudere speler in de groep. Zal beter zijn dan Oratmangoen die niet scoort of geen assist geeft vanaf links.

Met 2 nieuwe vleugelaanvaller kunnen we 4-3-3 gaan spelen.

Na de 2 aankomende verliespartijen kan er dan eindelijk een 4-3-3 trainer komen of dat we verrassen. 

Misschien hebben we deze transferwindow meer verdiend dan uitgeven..geeft te denken. 

Groen hart31-01-2023 om 22:23

Dubbel gevoel, afwachten maar .

Herman Badkuip31-01-2023 om 22:34

Ben ontzettend benieuwd wat de zes nieuwe spelers ons gaan brengen, de wedstrijden tegen FC Twente thuis én PSV uit zullen realistisch gezien waarschijnlijk géén punten opleveren. Hoop wel, dat trainer Dennis van der Ree het 5-3-2 concept voor goed los laat en gaat kiezen voor een aanvallender systeem met deze nieuwe aanwinsten! Want als wij wedstrijden willen winnen, zullen we toch méér doelpunten moeten scoren dan onze tegenstanders! Laten wij onze nieuwe spelers de kans geven om goed te wennen aan hun medespelers, zodat het héél snel een samenhangend geheel wordt. Wij als supporters van FC Groningen kunnen de laatste 15 wedstrijden onze spelers alleen maar volle bak steunen in hun strijd om zich te handhaven in de Eredivisie! 

Bikkel 31-01-2023 om 23:04

Manu is wel een type die hier goed past denk ik... kan wel eens goed uitpakken!! Positief blijven...hoe moeilijk ook

Hoekie31-01-2023 om 23:12

Ben er even 3 weken tussen uit geweest en heb een goed gevoel over de aangetrokken spelers. Het zal even duren om daar een werkend geheel van te maken. Ik zie de FC niet degraderen. Er loopt wel meer kwaliteit dan de meeste zuurpruimen hier denken. Ik noem bijvoorbeeld Maata die over een paar jaar miljoenen gaat opleveren. Hij is alleen nog geen verdediger en wordt dus verkeerd gebruikt. Hateboer werd op dit forum ook week in week afgeserveerd.

Deze selectie gebruikt in een jaar tijd 3 trainers die vaker en sneller van opstellingen en systemen wisselen dan ik van onderbroek. Houd daar eens mee op en dan zul je zien dat deze selectie over een paar weken voldoende punten moet kunnen gaan pakken om uit de degradatiezorgen te komen. Dat elke aangetrokken speler hier nu al wordt afgeserveerd is absurd en zegt meer over de posters die niets beters kunnen bedenken dan elkaar na-apen en elkaar proberen te overtreffen in het beledigen van Fledderus en co. 

Hgz31-01-2023 om 23:44

Te veel miskopen miejong

Hgz31-01-2023 om 23:35

Buitenkansje van Fledderus Elvis Manu? kom op zeg en die Fin die reserve was in Noorwegen en die 2 goals scoort in 16 wedstrijden. Is die beter dan Suslov, Abraham of Oratmangoen? Wat een geweldige scouting weer. Een rechtsachter hebben we nodig man man man wat n sukkels. Heerenveen haalt direkt 2 versterkingen in een paar dagen na verkoop Sarr en wij doen maanden over spelers halen. Bijna allemaal koopjes weer en huurspelers. Ongelofelijk, kunnen ze geen spelers vinden van een paar miljoen?. Zijn ze blind ofzo? Backs moeten we hebben! Dan Blokzijl maar op rechts. En waarom zijn Dankerlui en Lundqvist er nog? Die kunnen het niveau toch ook niet aan

Rob197001-02-2023 om 09:28

Vleugelspeler van 1,70 meter die zijn laatste doelpunt op 4 september heeft gemaakt. Spits van 1,86 van 19 jaar met 2 doelpunten in 10 wedstrijden voor 4.2 miljoen. Als Fledderus met deze spelers was gekomen, dan was het waarschijnlijk ook niet goed. Dik 2 miljoen voor Abraham, is achteraf ook niet zo'n goed investering geweest. Ik wil Fledderus niet verdedigen, maar wat Heerenveen gedaan heeft is snel het geld over de balk gooien en overal de hoofdprijs betalen, met als resultaat bovenstaande spelers, deze spelers had hij waarschijnlijk ook wel willen halen, maar niet voor 4.2 miljoen.

Groninger!01-02-2023 om 00:18

De transfermarkt is dicht. Klagen heeft nu geen zin meer. Ja er is veel misgegaan, maar het enige wat wij als supporters nu nog kunnen doen is vol met z'n allen achter de club, de spelers en de trainers gaan staan en hopen en duimen dat we degradatie ontlopen. Laten we aankomende zomer maar weer evalueren en dan de conclusies trekken. Voor nu kop d'r veur!

Goldeneye01-02-2023 om 00:39

Gemengde gevoelens. Manu lijkt zeker een aanwinst en Hove ook. Verder afwachten. Erg jammer en onterecht dat Te Wierik zo moest vertrekken. Zeer de vraag of de nieuwen beter zijn en je verliest iemand die voorgaat in de strijd, precies wat nu nodig is. Kon nog wel eens weer een grote blunder zijn.

Alf01-02-2023 om 01:07

Ik denk al met al dat de FC door alle transfers er netto sterker op is geworden. Wel veel werk aan de winkel voor de staf om er een team van te smeden. Mike had ik graag een ander afscheid gegund, maar hij had een flink salaris bedongen nadat hij uit Engeland terugkwam. Bergrijpelijk en ergens ook sympathiek dat de FC hem transfervrij laat gaan.

Nachtwacht01-02-2023 om 08:10

Ik denk ook dat we er netto op vooruit zijn gegaan. In onze situatie kun je niet meer achteroverleunen op 5 verdedigers en kijken wat de wedstrijd brengt. We zullen 15x moeten spelen om te winnen. Met de nieuwe aanvallers en Hove is dat beter mogelijk.

Viel me de laatste wedstrijden ook op dat we amper een counter hadden. Pepi werd een keer diep gestuurd tegen Volendam, maar smoorde tussen drie verdedigers. Met de snelheid en balvaardigheid van een Manu en Antman moet ook dat beter gaan.

Het is 5 voor 12, maar ik heb het gevoel dat we het gaan redden...

BROMBEER01-02-2023 om 08:59

ik hoop het beste maar ben er bang voor dat team gewoon niet goed gegoeg aan het einde van het seizoen, de overeenkomsten met het degradatiejaar met fc twente zijn daar een leger huurlingen zonder enige clubbinding of gevoel  moeten seizoen de kolen uit het vuur gaan halen voor ons groen wit, die op dit moment in 1 van de donkerste fases zit in haar bestaan.

En dan kan ons TD tje zielig lope doen bij ESPN, maar hij  hoogstpersoonlijk is verantwoordelijk hiervoor....

Ik hoop .....maar vrees met grote vreze!!!!

De Vierde man01-02-2023 om 09:06

Toch bijzonder hoe rücksichtslos Fleddie anderen de deur uit bonjourt en zich zelf wanhopig vastklampt aan de deurpost.

Wormuth heeft vanaf dag 1 verkondigd dat de resultaten pas na de winterstop zouden komen. Als je dan toch voor Wormuth kiest vind ik het nogal slap beleid hem pal voor de winterstop te ontslaan en nog een trap na te geven ook.

Bolt (toenmalig teammanager) mocht destijds niet een weekje vrij nemen met zijn kinderen tijdens de voorbereiding op het seizoen, Fleddie ziet doodleuk met zijn gezin in Spanje in de transferwindow terwijl de club in degradatienood zit.

Paul Matthijs was zeer succesvol met de jeugd, daar plukken we nog de vruchten van zoals Valente en Blokzijl maar Matthijs nam geen blad voor de mond dus: "opgebokt!"

Ik vind niet dat er koppen moeten rollen als dat niet in het belang van de club is, mijns inziens ziu een demotie de mooiste oplossing zijn want handelen kan Fleddie wel. Als technisch directeur is hij helaas ongeschikt gebleken en hij etaleert ook een totaal gebrek aan zelfreflectie waardoor ik er ook geen greintje vertrouwen in heb dat ie dat zal verbeteren.

De Vierde man01-02-2023 om 09:09

Gequote van VP... door Bosmeister...day No more!

Hoekie01-02-2023 om 09:43

Gefeliciteerd! Je bent de 50ste die dezelfde tekst opreutelt. Heb je verder nog nieuws?

Goldeneye01-02-2023 om 10:08

Prima verwoord. @Hoekie: supporters moeten, conform de prima en goed onderbouwde brief van de supportersvereniging, een front vormen en het vertrek van de TD blijven eisen. De man is helaas incapabel voor zijn functie, holt de organisatie uit en zet onze FC extern slecht op de kaart. Met deze TD zal het alleen maar nog verder bergafwaarts gaan. Deze TD mist elk reflecterend vermogen vanwege een bord voor zijn kop van minimaal de omvang van Rottumerplaat.

Herman Badkuip01-02-2023 om 09:07

Weet dat de toekomst voor ons FCG moeilijk te voorspellen is, maar laten wij als échte Grunn-supporters onvoorwaardelijk achter de vernieuwde selectie van trainer Dennis van der Ree gaan staan! Forza FC Grunn 

Marco01-02-2023 om 09:10

Hardnekkig probleem was het ontbreken van een defensieve middenvelder en goede backs. Hier is vreemd genoeg niks aan gedaan, waarbij Kasanwirjo ook nog is verkocht.

Ook is Te Wierik om onduidelijke redenen vertrokken, terwijl hij met Balker een heel behoorlijk duo vormde. Na De Leeuw een gezichtsbepalende speler. Zijn mooiste moment vond ik hoe hij Dankerslui leerde verdedigen in de Arena een paar seizoenen geleden. Dankerslui werd in het eerste kwartier 3x gedold door Tadic, waarna Te Wierik fysiek zaken op orde stelde. Te Wierik gaf ook realistische interviews. 

Middenveld met Duarte Hove Suslov moet volstaan.

Voorin Manu Pepi en Antman.

Hoe de trainer nu wil spelen is nog onduidelijk. 

Denk dat we aanvallend iets sterker zijn geworden, met name door betere flankspelers en Hove. Verdedigend zijn we kwetsbaar gebleven. Een ander systeem doet daar niks aan af, zagen we al bij het doelpunt van Cambuur. 

 

 

 

Herman Badkuip01-02-2023 om 09:43

Met de huidige selectie heeft trainer Dennis van der Ree geen excuses meer vast te blijven houden aan een verdedigend spelsysteem lijkt mij. Komende wedstrijden lekker aanvallend spel met een 4-3-3 concept.....Met Verrips op doel, Dankerlui, Balker, Chalus, Bech Sörensen achterin, Oratmangoen, Hove, Suslov op het middenveld en Antman, Pepi en Manu voorin! Daarnaast een prima bank met Leeuwenburgh, Duarte, Blokzijl, Musampa, Valente, Sher, Määttä, Abraham, Irandust, Pelupessy, van Bergen, Schreuders, Krüger, zie de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet!

Fan op afstand01-02-2023 om 09:46

Gevoelsmatig zeg ik dat er toch wel een iets betere selectie is gecreëerd door wat meer aanvallende spelers erbij te halen. Mijn grote zorg blijft de trainer. Ik zeg niet dat het een slechte trainer is want daar heb ik geen kijk op. Maar het is wel iemand die met Wormuth heeft samengewerkt en samen met Wormuth er geen elftal van heeft te maken. En dan mag de selectie niet je van het zijn maar zie ook nu geen verbetering ten opzichte van de tijd met Wormuth. Daarnaast vraagt de huidige situatie om een heel andere aanpak en vraag mij af of Van der Ree dat kan bewerkstelligen. Het is tenslotte geen Ron Jans. Daarom pleit ik nog steeds voor het aantrekken van een crisistrainer. En spreek ik echt de hoop uit dat de nieuwe aankopen een grote positieve invloed hebben op het spel en hun collega's.

Oeleoptak01-02-2023 om 11:32

Eens inzake de trainer. Twee keer heeft hij nu op het eind in de verdediging gewisseld waarna de goals bij ons in het net vlogen. Betekent dat hij geen ezel is. Vertrouwen geeft het niet. Hij straalt verder ook niks uit vind ik, we zullen zien. 

Fan op afstand01-02-2023 om 13:29

Te Wierik naar Emmen. Strak plan om je concurrenten sterker te maken. 

BROMBEER01-02-2023 om 13:44

Idd , er straks de winnende scoren tegen ons. Slim gespeeld van Emmen en heel dom van grunn

Alberto101-02-2023 om 17:45

Het zijn nou eenmaal sukkels aan de leiding. Net als van Kaam zou hij best kunnen scoren, is immers extra gemotiveerd. 

TomOkker01-02-2023 om 13:38

Ik weet niet wat de nieuwe spelers gaan doen, ik verwacht de komende 2 - 3 wedstrijden ook nog geen wonderen maar dat er een totaal ander groepsdynamiek aanwezig is, is wel duidelijk en dat is m.i. het belangrijkste op dit moment. Ik kan mij vergissen maar ik denk dat er echte strijders tussen zitten die ons kunnen helpen. Over Ter Wierik kan ik kort over zijn, die hadden we nooit terug moeten halen. Sverko heeft wel wat maar m.i. te introvert om het team op sleeptouw te nemen. Ngonge terecht weggestuurd, aan de andere kant zou het mij niets verbazen dat hij licht heeft gezien en elders de pannen van het dak gaat spelen. Of hij dat al bij Verona gaat doen betwijfel ik. Kasanwirjo wil ik nog minder over kwijt, zal misschien beter bij F'noord passen maar mijn gevoel zegt dat hij voor de FC niet altijd zijn best heeft gedaan. Van wat ik tot nu toe gezien heb van de nieuwe spelers denk ik dat klasse behoud mogelijk is, zeker als Duarte weer beschikbaar en wedstrijdfit is. Door de komst van Sher denk ik dat het voor Suslov wel eens lastig kon gaan worden. Samen met Hove veel technisch vermogen en spelinzicht aan boord, daardoor in mijn optiek Valente voorlopig de kind van de rekening. Maar gelukkig hoef ik mij daar niet druk om te maken want daar hebben we v/d Rhee voor om alle puzzelstukjes op de juiste plek te leggen en laat de SV zich de komende tijd maar ergens anders druk om gaan maken en achter dit team te gaan staan.

Dijk01-02-2023 om 15:04

Valente voorlopig toch geblesseerd.

Hoekie01-02-2023 om 15:32

Heldere uiteenzetting TomOkker. Ik heb ook de indruk dat we na een paar weken pas resultaat gaan zien. Elk punt nu is meegenomen. Ter Wierik is na zijn terugkeer nooit meer de sterkhouder van weleer geworden. Prima dat ze hem hebben laten gaan. Wens hem het allerbeste bij Emmen. Kansanwirjo is naar mijn smaak verkeerd gebruikt. In zijn eerste jaar speelde hij fantastisch als CV. Waarschijnlijk is door geschuif in het elftal zijn motivatie afgenomen.  Bij Ngonge zit/zat een draadje los. Erg jammer want ballen dat kon hij. 

Het inpassen van 6 nieuwe spelers is geen sinecure maar ik verwacht net als jij een andere dynamiek. Hoe Suslov in het elftal is in te passen is voor mijn ook de grote vraag. Iemand moet hem gaan vertellen dat hij zijn acties niet te ver moet doorvoeren want ze stranden te vaak in schoonheid. Zijn rendement moet veel hoger komen te liggen dan nu het geval is. Wellicht werkt het 5-3-2 systeem in zijn nadeel omdat er minder afspeelmogelijkheden zijn. 

Herman Badkuip01-02-2023 om 16:18

Prima analyse TomOkker, fijn voor Mike te Wierik dat hij een nieuwe club gevonden heeft, bij FCG kon hij 't hélaas allemaal niet meer belopen....Wens hem veel succes bij onze concurrenten uit Emmen! Verwacht met deze nieuwe aanwinsten toch wel dat het 5-3-2 spelsysteem ná de wedstrijden tegen Twente en PSV gaat veranderen in een 4-4-2 óf 4-3-3 concept! Laat onze nieuwe spelers eerst maar even acclimatiseren én aan elkaar wennen, voordat we gaan kiezen voor een aanvallender spelwijze! Denk dat Tomas Suslov inmiddels ook wel door heeft, dat hij meer aan het teambelang moet denken dan aan zijn eigen belang. De concurrentie op het middenveld is met de komst van Johan Hove en Aimar Sher ook groter geworden. Jammer dat Luciano Valente er waarschijnlijk zo'n 4 tot 6 weken uitligt.....Voor Thom van Bergen en Thijmen Blokzijl zal een basisplek ook lastiger worden door de komst van de nieuwelingen. Zij kunnen met Jorg Schreuders rustig rijpen, totdat ze er écht klaar voor zijn! Belangrijk voor nú is, dat wij met zijn allen de rust bewaren en met z'n allen volledig achter ons team gaan staan in de thuis- en uitwedstrijden!

Johan01-02-2023 om 15:01

Zie geen enkele reden waarom wij in de eredivisie zouden blijven. We zijn er in mijn optiek in geslaagd onze sterkere punten te vervangen en aan onze zwakkere punten niks te doen. In mijn optiek geeft deze transferperiode precies aan waarom we meteen afscheid hadden moeten nemen van deze TD. Heb in de winterstop en ook daarvoor reeds geschreven dat we gaan degraderen. Die mening staat helaas nog steeds. Dit is een team zonder enige uitstraling en we voetballen het slechtst van iedereen. Grote probleem is heel simpel. Ons middenveld klopt nog steeds niet en de backs zijn te zwak voor woorden. Snap de TD ook wel een beetje. Je gaat niet de spelers vervangen die je zelf vorig seizoen net gehaald hebt met veel bombarie. Hiermee zou je immers je eigen onkunde aangeven.  Jammer dat andere dingen blijkbaar belangrijker zijn dan functioneren binnen onze mooie club. Maar goed zal weer elke wedstrijd supporten en hopen dat ik het mis heb.

b.raatjes196601-02-2023 om 16:14

We moeten nu ook positief wezen ik had niet verwacht dat we elvis MANU op gehaald hebben die zag ik niet aankomen 

Fugazi01-02-2023 om 16:53

Ik kan mij helemaal vinden in de woorden van Johan. Fledderus had zijn brevet van onvermogen al laten zien door Wormuth te ontslaan. Als die dan ook nog de spelers zou vervangen die hij zelf had gehaald dan was het helemaal duidelijk geweest. Ik ben nog steeds van mening dat hij zijn lot had moeten verbinden aan Wormuth. Nu heeft die in de afgelopen transferwindow zijn onkunde nog een keer mogen etaleren. Jammer. 

b.raatjes196601-02-2023 om 18:54

Ik zie nu transferwindou met flederus en gudde en flederus zegt we zijn eerder al begonnen met nieuwe spelers te halen maar die mochten niet weg bij hun club en sommige spelers wouden nog wachten tot er een betere clubs kwamen en dat geeft ik hun wel gelijk in en daar zit je dus mee dus wij moeten ook nu begrijpen dat het niet aan hun ligt we hebben nu geluk dat we zes nieuwe spelers erbij krijgen en ook dat er twee aanvallers erbij dus verwacht ik nu wel strijd bij  fc Groningen en veel plezier met deze ploeg dus laten we nu de club steunen 

Oeleoptak01-02-2023 om 19:19

Aanvallend zijn er nu meer mogelijkheden. Dat is positief. Maar aan de backproblemen is niks gedaan. Dat is zeer spijtig, want nu is het vrij voorzetten voor de tegenstander. Zelfs Volendam had daar weinig moeite mee. In ieder geval afscheid nemen van dat systeem met hoogstaande backs, speel 442. Simpel systeem. Train die huidige backs op verdedigen, dat is de hoofdzaak. Anders blijven we recordscores aan tegengoals krijgen. 

TomOkker01-02-2023 om 19:31

Ik snap de logica niet onze 2 nieuwe flankers.

Herman Badkuip01-02-2023 om 19:36

Denk dat wij onze backproblemen best met de huidige selectie kunnen oplossen Oeleoptak. Geen systeem met hoge backs, maar gewoon 4-3-3 óf 4-4-2 gaan spelen. Beschikbare rechtsbacks :  Damil Dankerlui en Liam van Gelderen en linksbacks :  Isak Määttä, Nordin Musampa, Yayha Kalley en Mads Bech Sörensen.

Nachtwacht01-02-2023 om 19:41

Ik ben voor 4-3-3. Aanvallend is er prima ingekocht (gehuurd). Zowel Antman, als Manu zijn snel en kunnen op beide vleugels uit de voeten en daartussen in een Pepi. 

Heb wel zin in zondag

De Generaal01-02-2023 om 20:02

Met het aantrekken van de nieuwe spelers en het verkopen/verhuren van een aantal spelers wordt hopelijk de groepsdynamiek positiever. De spelersgroep die er was zat op dood spoor met elkaar. Qua voetbalkwaliteit is het niet beter, mentaal straks hopelijk wel. Schouders eronder met zn allen!

Herman Badkuip01-02-2023 om 20:07

Heb ook wel zin in de wedstrijd van zondag tegen FC Twente, misschien gaan we de Tukkers van Ron Jans wel verrassen met ons aanvallende spel! Twee snelle vleugelspelers [Oliver Antman en Elvis Manu], spits Ricardo Pepi en daarachter een Johan Hove, die ook kan scoren! Verwacht voor deze thuiswedstrijd een goedgevulde Euroborg, want wij zijn natúúrlijk allemaal nieuwsgierig naar het spel van het vernieuwde FC Groningen!

Bombarda779102-02-2023 om 19:13

Denk het ook Herman, 5-0 Groningen

Bas3801-02-2023 om 21:05

Hopen dat we ontsnapen meer niet 12e plaats en seizoen snel vergeten

Bas3801-02-2023 om 21:08

Tegen twente heb je het altijd lastig thuis en verlies je ook altijd 

appie happie02-02-2023 om 08:14

Met dat zeer negatieve stuk in het AD zal toch nu eindelijk het kwartje toch wel vallen! En zal men the Snake er.nu eindelijk uittrappen..beem ik aan.

Hij maakt de club kapot,niemand wil meer hier naar toe..

Las ook nog de passage over Brenet,nou Fleddie mag van mij oprotten en wel direct.

Wat een een hondenzoon is dat zeg..bijna crimineel.

Maffia..

BROMBEER02-02-2023 om 09:12

Heerlijk en eerlijk stuk in het AD, het zoveelste ... Komen er steeds beter op  te staan in voetballand !!

Ik loop al ruim een jaar de dingen die ik hoor en zie binnen de club hier  te melden, het is gewoon een ABCES  fleddie is,

een ras echte narcist.  

Logisch dat geen enkele zichzelf respecterende voetballer nog voor ons groen wit uit wil komen zolang deze slang

regeert,  Het is om te kotsen dat dit gedrag door RVC en Gudde getollereert wordt...., Kapot schamen

Fugazi02-02-2023 om 08:23

Ik heb het ook gelezen appie. Echter is dit geen verrassing meer. Deze verhalen deden al veel langer de ronde. Tevens kon je dat al zien binnen de FC organisatie. Er zit haast geen echte clubman meer. Alleen Sandra van Gessel maar daar hoef je ook niet echt een kritische mening van te verwachten. 

BROMBEER02-02-2023 om 09:16

@ Fugazi bedoel je met "clubman" sandra van gessel diezelfde speler als wij ons groen wit inruilde  voor dat lelijke blauw wit  van hoerenveen zo'n 20 jaar geleden en wie nog niet zo lang geleden zijn "maatje" paul mathijs en wel  echte clubman een mes in de rug drukte op zodoende hoger op in de organisatie te komen. 

Fugazi02-02-2023 om 11:22

Ja precies die. Die een transfer maakte naar Heerenveen en die toen niet doorging omdat hij een zware knieblessure opliep. Vervolgens een jaar revalideerde bij de FC en toen die weer fit was alsnog de overstap maakte.

TirolBeuk02-02-2023 om 09:18

Gudde wees een kerel en trap die Fledde Rus eruit , de club er zeer slecht op gezet .

dussssssss Schusz

TomOkker02-02-2023 om 09:59

Collum in AD is een samenvatting van wat ik hier al een maand lang lees. Niets meer en minder dan een onderbuik verslag van een Rotterdammer. Wel een leuke memoire aan Frits Korbach, "je hebt pas van die Duitsers gewonnen als je in de bus zit" Voor de rest is het open deuren intrappen en het inzetten van een heksenjacht.

Herman Badkuip02-02-2023 om 10:14

Misschien is 't in het belang van de rust rond FC Groningen tóch maar beter om, tijdens de evaluatie rond de transferperiode, afscheid te nemen van onze technisch directeur Mark Jan Fledderus.....Er hangt zo'n sfeer van negativiteit rond zijn persoon, dat gaat nooit meer goedkomen! Echter ik weet zeker, dat deze TD waarschijnlijk niet de enige snake is in ons voetbalwereldje, als je zo de berichten leest over de handelwijze van andere TD's [bv. Feijenoord met Zerrouki], gaan er straks veel meer ten onder aan hun immorele praktijken.....

TomOkker02-02-2023 om 11:23

Daar zit wel wat in, maar ik heb er moeite mee dat schreeuwers en roeptoeters hun zin krijgen. Hadden ze dat maar jaren terug gedaan want toen was het al niet om aan te gluren en deed het spel je zeer aan de ogen. De stand in het linkerrijtje heeft menigeen zand in de ogen gestrooid.

Dijk02-02-2023 om 11:27

Wat zeg jij nou Badkuip afscheid nemen van je vriendje een snake. Jij was degene die zo vol lof over deze snake. Jij wilde nooit zien wat o.a. een Brombeer zei over Fledderus. Wat zal de snake teleurgesteld zijn in de hardnekkige optimist Badkuip. Weet hoe je dit noemt iemand een. Vul de rest maar in. 

En dan heb je weer over Feyenoord kijk naar de snake toen Cruz bijna had getekend voor Zwolle en dag erna bij de fc juist ja Fledderus.  Dit soort praktijken hebben nu zijn kop gekost. Dit zijn mensen niet vergeten. 

Fugazi02-02-2023 om 12:52

Want iedereen is gek TomOkker en verzinnen maar wat. Is geen onderbuikgevoel maar is gewoon waar. Fledderus is gewoon een akelig naar mannetje die onze club (ja onze club) naar de kloten heeft mogen helpen. De mensen die er wat aan hebben kunnen doen hebben dit nagelaten en zijn mede schuldig. Niets meer niets minder. 

Fan op afstand02-02-2023 om 11:46

Of Fledderus nu wel of niet zijn congé krijgt is van invloed op langere termijn. Waar de discussie over zou moeten gaan is wie moet de trainer nu vervangen want helaas zie ik met Van der Ree het meest belangrijke doel niet gehaald worden namelijk lijfsbehoud. 
Een meer algemene vraag is of alleen de TD zijn conclusie zou moet trekken of zijn er meerdere die eens eerlijk naar zichzelf moeten zijn. 

appie happie02-02-2023 om 11:58

Welke normale trainer stapt nu in bij de FC dan?

En kom me niet aanzetten met Joop Gall of Jan v Dijk of Buijs..maar met iemand die in dit soort situatie's weet te handelen!!

Jantje02-02-2023 om 14:23

Ik zou de hulp vragen van Arjean Robben op de trainingen van de Fc

Oeleoptak02-02-2023 om 12:06

Als Fleddie blijft komt er geen andere trainer, tenminste geen door de wol geverfde. Die zijn echt niet van plan om naar zijn pijpen te gaan dansen. Het lijkt een cultuurdingetje. Fleddie trapt iedereen eruit die het met hem oneens is. Ree wisselt de best spelende verdediger die niet zal protesteren omdat hij nog niet weerbaar genoeg is. Het gaat om de macht houden. In een gezonde cultuur werken alle professionals samen.  Is er geen angst voor weerwoord of andere mening. Het is een dynamische cultuur waarin het resultaat centraal staat. Bij de FC is het de dood in de pot. Andersdenkenden worden geloosd, zwakkeren gemanipuleerd. Daarom moet hij weg om de cultuur en organisatie op te frissen. Want hij staat aan de top en bepaalt die cultuur. Nog afgezien van al zijn missers en fouten is hij een armzalig en verkeerd boegbeeld. 

Bierboer02-02-2023 om 14:49

Inmiddels is mij wel duidelijk geworden dat fleddy niet goed ligt. Oud spelers en werknemers doen hun beklag en dit heeft meerdere media inmiddels bereikt. Geen reclame voor de fc.

Zelf opstappen doet hij denk ik niet omdat hij dan misschien wel geen vergoeding meekrijgt. 

Ben er wel klaar mee. Mag er van mij uit 

Heinrich02-02-2023 om 19:04

Na de verkoop van Gudmundsson, Meijer en JSL hadden wij nog de beste TD van de eredivisie. Om Fledderus nu overal de schuld van te geven is ook erg makkelijk. Gezien de vele reacties  willen de meeste maar 1 ding. De kop van Fledderus. Is hier dan alles mee opgelost? Denk het niet. 

TirolBeuk02-02-2023 om 20:29

Maar het word wel aantrekkelijker voor spelers en trainers om hier te komen en niet tot op de bodem verneukt te worden door die narcist .

Dijk02-02-2023 om 20:47

Inderdaad TirolBeuk hadden we nu ook niet voor degradatie hoeven voetballen.

Oeleoptak02-02-2023 om 20:53

Precies TirolBeuk

Verandering begint bij de top. Dat sommigen leuteren dat hij wel zijn best doet etc , dat is het punt helemaal niet. Dat hij goed kan verkopen ook niet. Daar tegenover staan heel veel miskopen die allemaal salaris kosten, weggegooide transferkosten ook. Dat hij met zijn verkeerde inzichten de club naar de afgrond heeft gebracht is wel kwalijk. Ook de reparaties nu zullen dat niet veranderen. Hijzelf zet zich in de slachtofferrol, maar dat is onzin. Hij heeft dit onheil over de club gebracht, hij alleen. Omdat hij verantwoordelijk is. Hij nam en neemt de beslissingen. Zolang als Gudde dat goed vindt. En die vind het al veel en veel te lang goed. Wat zegt dat over Gudde?

TirolBeuk02-02-2023 om 21:26

Precies kunnen ze geen motie van wantrouwen tegen mjf indienen ?

Fan op afstand02-02-2023 om 21:47

Daar heb je een punt. Wat ik niet kan bevatten is dat er binnen de FC geen opstand uitbreekt, zeker als je het verhaal in het AD leest vandaag. De naam van onze FC wordt te grabbel gegooid en met wat er allemaal achter de schermen gebeurt met o.a. oud spelers en ander mensen die de FC een warm hart toedragen dat zou toch tot daden moeten leiden bij de RvC, sponsoren. En dat er, voorzover ik weet, gewoon stilte in acht genomen wordt, wil bij mij niet landen. Vraag mij af wie nu eigenlijk de baas is binnen de FC. En ik heb helemaal geen hekel aan Fledderus want ik ken de beste man niet maar het blijkt duidelijk dat de man niet geschikt is voor de functie die hij nu bekleed. Dus reken de supporters in ieder geval op een nieuw TD die wel zaken kan doen aangaande inkomende transfers. En volgens mij is er wel TD te vinden die deze puinhoop op kan ruimen en een goede basis kan leggen voor de toekomst. 

Oeleoptak02-02-2023 om 22:19

Alleen Gudde kan dit regelen. Het zegt mij genoeg dat dit nog niet gebeurd is. Zegt mij genoeg over Gudde dus. De man van stinkende wonden. 

BROMBEER03-02-2023 om 09:27

IS gewoon een dikke lafaard. in plaats van de wond te hechten en fledderus de uitgang te wijzen plakt hij weer een pleister en laat hij dat narcitisch mannetje zitten. Er kan geen opstand binnen fc groningen  plaats vinden, alle mensen met een eigen mening en een andere  mening als fleddie zijn of zorgvuldig de mond gesnoerd of de deur al gewezen. Lijkt wel op een of ander oostblokland in de tijd van 1970 ofzo, onvoorstelbaar

 

 ** MASSAAL ACHTER DE PLOEG EM TEGEN DE DIRECTIE  ZONDAG !!!!

Alf03-02-2023 om 00:04

Ik vind het echt niet kunnen zoals door sommigen over Fledderus wordt gesproken. Hij is een narcist??? Kom op zeg! En trap niet in allerlei stemmingmakerij van een krant. In de topsport MOET je harde keuzes maken waar nooit iedereen blij mee is. Juist als iemand iedereen te vriend wil houden, moet je je afvragen of hij wel de juiste persoon is. En je kan het een technisch directeur niet kwalijk nemen dat niet alle aankopen een succes blijken te zijn. Ergens blijft het altijd een gok hoe een speler zich ontwikkelt.

Bayco03-02-2023 om 00:15

Helaas wist ik van interne bronnen al wat er speelde en sommigen zeiden .. ja vast jij akn het weten..

Bennet verhaal heb ik maanden terug al geroepen enz. Neit om mijn gelijk te hebben .. helemaal niet. Maar dat het al een tijd geen gezonde organisatie is is nu wel aangetoond met mensen die hun verhaal doen.. al die verhalen gaan over 1 persoon. 

Mensen die anders denken mogen dat zeker en kom dan ook met goede argumenten. Met mensen die zijn kant kiezen.

 

Ik denk het lastige met dit verhaal is. Boven in de top zijn 2 mensen opgestapt. En elke beslissing moet goedgekeurd worden. Als gudde beslist dat fleddie weg moet. Dan moet rvc en daarboven ook goedkeuring geven.. chain off command is nu niet zoals het hoort. Er kan nu niet een besluit vallen waar de meerderheid voor kiest. 

Zelf denk ik dat zijn positie niet houdbaar meer is. En zeker nu steeds meer mensen tegengas durven geven naar de media toe.

 Heel fc is momenteel dolende en zoekend . Zeker er zijn dingen heel goed gegaan zoals inverdseringsfonds aflossen.. dat is wel ineens gegaan.. voorkennis? Snel aflossen dan kan er nooit frauduleus geld bij fc zitten....

Ga opzoek naar de juiste mensen op de juiste positie. Van boven naar beneden.  Haal kennis.. en ruim de zooi op.. denk dat daar opgewacht wordt... maar zou heel ruk zijn als dat naar aanleiding van degradatie moet gebeuren.. maar miss is dat wel de beste tijd om het te doen.. heel nieuwe structuur opbouwen..

 

Maar alle hoop en steun voor onze fc. En wens iedereen wijsheid met wat er ook gebeurd . En veel sportieve successen zodat we achter onze boys kunnen staan.. 

Nevland03-02-2023 om 07:40

Gudde gaat gewoon door met Fledderus.

En wat de rvc en stichtingbestuur betreft m.b.t belangenverestrengeling,komt er waarschijnlijk nog een onderzoek van OM? Een gevalletje Twente van 2016? Denk het niet maar niet onmogelijk

Dijk03-02-2023 om 08:10

Nevland ga je door met Snake Fledderus en van der Rhee dan teken je voor degradatie van de FC. 

Op afstand03-02-2023 om 09:22

Fledderus vertrekt per direct, aldus VI. Mi goede zaak

TirolBeuk03-02-2023 om 09:23

En eindelijk weg , kunnen ze meer rust brengen en hoef je niet op te passen dat je weggetreiterd word ,basta

Fan op afstand03-02-2023 om 09:31

Denk dat dit de beste oplossing is voor iedereen. En uiteraard valt er iets te zeggen over o.a. het tijdstip maar laten we vooruitkijken en hopen dat er snel een nieuwe TD aangesteld wordt die de nodige rust binnen de organisatie brengt.

BROMBEER03-02-2023 om 09:31

GOED NIEUWS, nu op naar zondag tres puntos!!

hermank196903-02-2023 om 09:32

Onterecht of niet ik zou zeggen Brombeer, Dijk en nog enkelen, dit is jullie kans voor deze vrij gekomen vacature! Ik zou zeggen solliciteren   

Of toch maar Ted van Leeuwen aanstellen?

Herman Badkuip03-02-2023 om 11:00

Mijn optie voor de nieuwe TD van FC Groningen is Peter Wijker, oud-voetballer van AZ [periode 1993-2004] en nu werkzaam als spelersbegeleider bij Football Mix, het bedrijf van spelersmakelaar Humprey Nijman. 

Dijk03-02-2023 om 12:25

Waarom solliciteren, ik wil supporter zijn. laat ze maar mensen aanstellen die er wel verstand van hebben en die ons kunnen behoeden voor degradatie. En hermank 1969 niet op mij af reageren s..v.p. de beerput mjf gaat nog wel meer open en dan zul je zien hoe blij je van hem af bent. Nu Beuving nog met de trainer en staf.

Herman Badkuip03-02-2023 om 09:39

FC Groningen zit hélaas in een negatieve spiraal door alle verhalen over technisch directeur Mark Jan Fledderus, terwijl wij in deze lastige degradatiestrijd juist positieve energie én een strijdvaardig FCG nodig hebben! Onze TD heeft veel zaken rond FCG prima opgepakt én heeft daarnaast óók veel fouten gemaakt, zoals een ieder van ons als wij eens goed in de spiegel kijken. Om hem dan nu op deze Boerenmachtsite zó zwart te maken, gaat mij écht veel te ver....Laat een evaluatie over zijn functioneren als TD nu maar over aan de verantwoordelijken [RVC én Algemeen Directeur Wouter Gudde] van FCG. Wij, supporters van FCG, kunnen veel beter vooruit kijken naar de laatste 15 wedstrijden in de komende maanden én massaal de huidige selectie van trainer Dennis van der Ree gaan steunen in hun strijd voor lijfsbehoud! Om te beginnen komende zondag bij de lastige thuiswedstrijd tegen FC Twente kan FCG alle support ontzettend goed gebruiken! 

TouEem..Broez'n03-02-2023 om 09:41

Zal een last van zijn schouders afvallen, was geen houden meer aan. Nu een TD aanstellen die er voor kan zorgen dat er weer een ploeg (en trainer komt) te staan waar de supporters weer voor naar het stadion komen.  

Herman Badkuip03-02-2023 om 09:58

Het ontslag van TD Mark Jan Fledderus is een logisch gevolg van deze onhoudbare situatie....de negatieve sfeer rond zijn persoontje werd alleen maar erger. Wil hem bedanken voor al zijn werkzaamheden voor FCG, niet alles ging vlekkeloos, maar hij heeft volgens mij toch weer voor een sterkere selectie gezorgd door de laatste aanwinsten in de transferperiode! Wens hem al 't goede en veel succes in de toekomst én hoop voor onze club, dat de rust nú snel weer terugkomt, zodat wij samen kunnen strijden voor een handhaving van FCG in de Eredivisie!

appie happie03-02-2023 om 09:58

Onhoudbare situatie.

De enige juiste oplossing.

Marco03-02-2023 om 10:03

Persoonlijk drama voor MJF. Heeft veel inzet getoond voor de club.

Transferwindows winter en zomer 2022 teveel zwakke spelers gehaald. Hierdoor 2 seizoenen weggegooid en onderaan. Of de afgelopen transferwindow voldoende moet nog blijken. 

Zijn verkoopresultaten zijn uitstekend, hierdoor is de club financieel gezond geworden, heel knap gedaan. Inkomende spelers en communicatie te zwak.

hermank196903-02-2023 om 10:42

Inkoop en verkoop gaan wel samen, dus hij krijgt het toch voor elkaar om de zwakkere spelers goed te verkopen.

TirolBeuk03-02-2023 om 10:13

Verkoop van spelers niet altijd netjes maar wel financieel top ,alleen als er niemand naar ons wil komen door td dan valt het kwartje voor ons de verkeerde kant op helaas .Nu zsm een trainer met guts aanstellen boven vd Rhee , denk dat er nu wel iemand wil komen toch ? Come on erop of gaain vreetn .

Bikkel 03-02-2023 om 10:48

Wie wordt de volgende pispaal??? Gok zo Gudde....gefeliciteerd mjf haters!! 

Dijk03-02-2023 om 12:15

Denk Bikkel.

TomOkker03-02-2023 om 12:15

Ik snap jouw reactie Bikkel maar na alles gelezen te hebben van wat ik serieus mag of kan nemen maar nog steeds met een korreltje zout, kom je maar tot eén conclusie en dat is vertrekken.

Oeleoptak03-02-2023 om 11:52

Dat is onzin Bikkel. Op een aantal zeer cruciale punten heeft hij het niet goed gedaan. Als we degraderen geldt dat ook voor Gudde omdat deze ingreep dan te laat gekomen is. Gudde en MJF waren vrienden. Wat gezien de posities eigenlijk helemaal niet kan. Toch ontslagen. Reken je Gudde nu ook tot een MJF hater?

TomOkker03-02-2023 om 12:24

Over onzin gesproken.

Bikkel 03-02-2023 om 13:09

Dat is misschien wel zo! Absoluut... weet gewoon niet of dit de oplossing is! Vorig jaar was het Buijs... nu worden door vele geroepen om Buijs maar terug te halen... het is een betrekkelijk wereldje...

Oeleoptak03-02-2023 om 12:42

Wat bedoelt heer Okker?

TomOkker03-02-2023 om 15:45

Dat het natuurlijk geen onzin is wat Bikkel, het is enkel zijn mening. Hij zegt niet dat het de waarheid is.

Roelofsky03-02-2023 om 12:47

Zou voor Roy Beukenkamp gaan als TD heeft een goed netwerk ...en een nieuwe trainer

grunn196703-02-2023 om 12:55

prima scout, geen ervaring als TD. Je moet nu een crisismanager (TD) vinden. Met een bak aan ervaring en een giga netwerk en die vaker in dit schuitje heeft gezeten (waar het een puinhoop is)

Kom ik maar op 1 naam die volgens mij beschikbaar is: Ted v Leeuwen

Dijk03-02-2023 om 13:05

Ik dacht gelezen te hebben dat van Leeuwen gestopt was i.v.m gezondheid. 

BROMBEER03-02-2023 om 13:49

zou de nieuwe hoofdscouting moeten worden

Nevland03-02-2023 om 12:55

Ik heb Gudde woensdag nog gesproken. Ik vroeg hem naar Fledderus en zijn positie. Hij zei; We gaan gewoon door.. Niet de waarheid dus.

 

 

 

Dijk03-02-2023 om 13:03

Nieuwe topic graag. 

Reacties zijn uitgeschakeld