FC Groningen begint oefencampagne met 0-2 overwinning in Annen

Door Sven Heikens 7 reacties

FC Groningen is vanavond de oefencampagne gestart met een zuinige 0-2 overwinning op Annen. Beide doelpunten werden gescoord in de eerste helft en dus door het team wat in de eerste helft voor de dag kwam, want trainer Lukkien koos ervoor om twee verschillende elftallen te laten spelen die elkaar aflosten in de rust. Doelpunten werden gescoord door Irandust en Kevin van Veen

Opstelling eerste helft: Jurjus; Beukers, Rente, Balker (c), Peersman; Schreuders, Oratmangoen; Irandust, Krüger, Slor; Van Veen.

Na een rustig begin kwam Groningen na een kwartiertje in de eerste helft goed op stoom. Kansen voor Slor en Schreuders troffen nog geen goal, maar het schot van Irandust in de 17e minuut wel. Even later was het alweer raak, na goed werk van Krüger kon Van Veen binnen schieten. Groningen hield de druk er in de rest van de eerste helft goed op, maar met name Van Veen wist zijn kansen niet meer te benutten. Ruststand 0-2.

In de tweede helft bracht Lukkien een bijna compleet nieuw elftal op de been, enkel keeper Jurjus bleef staan.

Opstelling tweede helft: Jurjus; Van Gelderen, Blokzijl (c), Musampa, Määtä; Pelupessy, Valente; Turay, De Jonge, Postema; Van Bergen

In de tweede helft, waarbij jongeling Blokzijl overigens de aanvoerdersband mocht dragen, had Annen het een stuk eenvoudiger. Groningen speelde in een veel te laag tempo en kon geen druk meer houden op de defensie van Annen. De keeper van Annen wist zich nog een aantal keren te onderscheiden op inzetten van o.a. Van Bergen en Postema. Groningen wist niet meer te scoren, eindstand in Annen 0-2.

Een eerste oefenwedstrijd is altijd lastig in te schatten, wat wel opviel was een aantal punten. Nieuweling Beukers viel in positieve zin op en met zijn drive naar voren wist Groningen een aantal keren gevaarlijk te worden. Jorg Schreuders mocht op de '6-positie' starten en deed dit naar behoren, wist veel ballen snel weer te veroveren. Tot slot Irandust, leed weliswaar relatief veel balverlies, maar qua creativiteit stak ie er vanavond met kop en schouders bovenuit.