Terug

Deel deze pagina:

Matchday! Rijnsburgse Boys - FC Groningen voor de KNVB Beker

Door Sven Heikens 42 reacties

Matchday! FC Groningen gaat vanavond op Sportpark Middelmors op bezoek bij Rijnsburgse Boys voor de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi.

FC Groningen

Waar Groningen dit seizoen promotie als hoofddoel moet hebben en de bekercampagne daar ondergeschikt aan zal zijn, zal het bekertoernooi wellicht wel als goed medicijn gebruikt kan worden. Groningen wist immers al 5 wedstrijden niet meer te winnen. Al leert de  recente geschiedenis ons ook dat Groningen ook niet zomaar wint van een Tweede Divisieploeg (zie Spakenburg vorig jaar).

Rijnsburgse Boys

Onze tegenstander uit Rijnsburg speelt in de Tweede Divisie. Daarin staat de ploeg van trainer Martijn Lagendijk op de 14e plek. Bekende spelers uit de Rijnsburgse selectie zijn Robin van der Meer (speelde voor o.a. Helmond Sport en Excelsior) en Dani van der Moot (afkomstig uit PSV jeugd). 

Er reizen vanavond 242 FC-supporters mee naar Rijnsburg. Come on FC!

Reacties:
Bayco01-11-2023 om 06:59

Voorop gesteld dat ik een trouwe supporter ben van de fc..!

Maar miss is het beter dat we vanvond uit de beker worden gegooid. Zodat er dan wel urgentie gevoeld word. Hoe onbeschoft en kleinnerend is het gedrag van de fc naar de supporters toe.! Een toegezegde gesprek annuleren omdat je vindt dat gudde erbij aanwezig moet zijn.. terwijl het gesprek zeker over hem zou gaan.. 

Hoe verzin je het om dit te doen. Gudde...de supporters hebben de club gesteund tijdens corona.. de supporters waren er in grote getalen na de degradatie.. 

Rvc Wanneer nemen jullie nu es verantwoordelijkheid ? Gudde wanneer ga je zelf inzien dat je niet de juiste persoon meer bent..?

Ik vindt het weigeren van een gesprek die je eerst hebt toegezegd een grote klap in gezicht van sv en uiteindelijk de supporters. Vriendenpolitiek gatverdamme...

 

Sv hoop dat jullie je echt gesteund voelen door de supporters.. tegenwoordig het enige kloppende groen wit hart...bij de club. Hopelijk gesteund genoeg om vervolgstappen te ondernemen.

Dijk01-11-2023 om 07:19

Inderdaad Bayco helemaal met je eens het heeft tijd nodig is voorbij!!!!!!!!!!!!!!!

RVC het zijn lafaards ze kruipen de directie in de kont engnekken zijn het !!!!!!!!!!!!!!

Langerler Gudde Beuvink RVC OUT deze gasten hebben er een desastreuze puinhoop van gemaakt.

Hoe lang wordt dit nog geaccepteerd? 

 

.01-11-2023 om 13:52

SV mag ook bij zichzelf te rade gaan.

- allereerst een gesprek eisen...dat doe je niet...we hebben het over een voetbalclub niet over leven en dood

- vragen dag van te voren kenbaar maken aan de RVC...hoe kan je dan goed onderbouwde antwoorden verwachten?

- wetende dat de RVC niks te maken heeft met de dagelijkse gang van zaken of het spelersbeleid etc.

- gesprek zou gaan over de RVC en niet over Gudde...maar deze komt uiteraard wel aan bod daar mag de SV eerlijker over zijn

- een open gesprek zogenaamd maar deze wel eisen is de omgekeerde wereld

- een gesprek met de RVC maar zonder de directie is sneaky en achterbaks richting Gudde want iedereen weet dat het gepruts van Gudde aan bod gaat komen

- eerste een gesprek met de RVC en dan later met Gudde? Waarom? Partijen tegen elkaar uitspelen ofzo? Wacht tot Gudde terug is van vakantie.

- je eist een onmogelijk gesprek en wanneer je deze niet krijgt zeg je het vertrouwen in de RVC op...binnen een dag.

Dat Gudde een prutser is en weg moet moge duidelijk zijn. Maar hoe de SV nu bezig is zijn ze de boel aan het opblazen en dat is alleen maar slecht voor de FC.

1 - 3

marcelfcg01-11-2023 om 14:57

Prima onderbouwd verhaal @.

Scheelt mij weer een hoop typewerk.

Mulder staat hoog in aanzien als financiële man. Dat moeten we koesteren. Dat hij niet de juiste voetbalkennis heeft lijkt hij zelf ook in te zien door Han Berger binnen de RVC aan te stellen. Dat is een stap in de goede richting. De hele RVC eruit donderen geeft nog meer chaos. Een voetbalclub gedijt het best als er rust is. Gudde kun je ook prima aanpakken in een gesprek waar zowel de RVC als Gudde zelf bijzitten.

Kortom, de SV slaat de plank met het afzeggen van het gesprek wat mij betreft flink mis.

TomOkker01-11-2023 om 15:17

Ik begrijp het ge-eis van de SV sowieso niet en het slaat ook werkelijk nergens op. Het verhaal in het dagblad van Gudde en Lukkien van een paar week geleden was oud nieuws maar voor iedereen duidelijk. Maar het past de heren natuurlijk niet dat het probleem morgen niet opgelost is. Gudde of wie dan ook wegsturen lost niets op. Daarbij vraag mij af of mensen wel weten wat de rol is van een RvC is, in ieder geval kijken ze niet naar de korte termijn en zijn bovendien ook niet uitvoerend. Ik weet niet wat ze verder denken te moeten horen maar waar FCG momenteel in zit is voor de winterstop niet opgelost. En daar veranderd het vertrek van wie dan ook niks aan. Wie hier verantwoordelijk voor is? Kijk maar eens 3 - 4 seizoenen terug. Eén positie was over die periode niet houdbaar en met die erfenis zitten we nu nog steeds opgezadeld. Gudde is over die periode ook eerlijk geweest en moest diep door het stof maar het geschutter van de spelers kun je een directeur toch niet aanrekeneen.

 

Marco01-11-2023 om 08:17

De Rvc moet zelfstandig een gesprek kunnen voeren, zonder Gudde. Helemaal als dit vooraf de afspraak was. 

Zeer zwak optreden van de Rvc. Zo ga je niet met je supportersvereniging om. Ze hadden gewoon kennis kunnen nemen van de zorgen en standpunten over het gevoerde beleid en dat kunnen meenemen voor toekomstige besluiten. 

Nog meer onrust en teleurstelling. 

Herman Badkuip01-11-2023 om 09:12

Lijkt mij, dat als onze supportersvereniging met de RVC over beleidszaken wil praten, de directie van FC Groningen daar bij moet zijn! De RVC heeft alleen maar een controlerende taak en Gudde zou zich moeten kunnen verantwoorden over de beleidszaken én zijn eigen functioneren als directeur in een open gesprek met de SV en RVC! Gewoon in alle openheid met onze persvoorlichter Richard van Elsacker erbij, dat moet toch géén enkel probleem zijn.

Rob197001-11-2023 om 09:28

Wat jij schetst Herman is voor een vervolg gesprek. De Rvc, kan er voor kiezen om het zoals eerder beschreven, het aan te horen. Om er dan niets mee te doen is aan hun. Je kunt ook het gesprek aangaan, aanhoren, je bezorgdheid tonen en daar een vervolg aan geven.

Overal in de geledingen bij Groningen werken incapabele mensen, die het probleem, teloorgang van een eredivisieclub niet kunnen voorkomen. Dit als gevolg, mismanagement.

marcelfcg01-11-2023 om 15:00

Kennis nemen alleen is niet meer voldoende. Er moeten antwoorden komen op prangende vragen. En dan is het wel zo handig als alle direct betrokkenen bij het gesprek aanwezig zijn.

Wat is het probleem om Gudde erbij te laten zijn?

campesino01-11-2023 om 09:05

 Als de supporters vd leiding afwillen, moeten ze het zo aanpakken als de AJAX fans hebben gedaan of zoals de groningen fans gewent waren in de jaren 90.  Kan me nog herrinneren dat en Nienhuis het stadion toen niet uitkwam.

Heden ten dage lijken de fans van Groningen wel een stel geprogrameerde robots die als een stel popie jopies 90 minuten staan te springen en te dzngen, waarbij het niet uit maakt of we met 5-0 voor of achter staan.

En dat de SV het vertrouwen opzecht of dat Dijk en Bromberg hier iedere dag dezelfde gramafoonplaat opzetten, dat maakt de pis vd directie ook niet lauw. Het enige wat Dijk en amigos hier mee bereiken is dat de gemiddelde boerenmachtlezer of gedeprimeerd afhaakt of razendsnel door zijn voorraad Prozac heen is

Dijk01-11-2023 om 13:46

Niet mijn probleem 

campesino01-11-2023 om 09:09

Maar waar ik het eigenlijk over wilde hebben, is over voetbal. Hopelijk toont Lukkien iets meer left en zien we vd ren je rot aanvallers Líen, postema en vd berg er maximaal eentje op het veld. Tijd dat van veen terug keert en dat Emeran vanaf het begin zijn kunsten mag vertonen.

marcelfcg01-11-2023 om 15:04

Vooral die laatste. Emeran heeft al laten zien wel een fatsoenlijke voorzet te kunnen geven. Gewoon laten staan die jongen. Bovendien de enige speler die ook een mannetje uitban spelen.

Herman Badkuip01-11-2023 om 09:25

We zouden bijna vergeten, dat er vanavond weer wordt gevoetbald in de KNVB bekercompetitie. En één klein succesje kunnen wij als FCG wel gebruiken na alle tegenslagen in de KKD van de laatste weken! Vijf KKD-teams [Emmen=NAC-VVV-Helmond Sport-Telstar] werden gisteravond al uitgeschakeld.....laten we hopen, dat onze 242 trouwe supporters niét van een kouwe kermis in Rijnsburg terug komen! En of 't nou na 90 minuten óf na verlenging óf na de strafschoppen wordt beslist, maakt mij helemaal niets uit, als wij zaterdagavond maar weer in de koker zitten voor de tweede ronde van de KNVB-beker! Zal vanavond met knikkende knieën het radioverslag van RTV Noord gaan volgen én ga duimen voor een overwinning! Forza FC GRUNN! 

Rob197001-11-2023 om 09:35

#Herman, ik heb toch een klein nuance verschil in mijn manier van winnen. Waarom niet gewoon een degelijke 0-3, dat moet toch normaal zijn. Vanuit een basis voetballen met de juiste spelers. Dan mag er namelijk niets aan de hand zijn. Voetbal kan best simpel zijn, als je het maar wil.

ChiChi01-11-2023 om 09:37

In het gesprek van de SV met de RVC willen zij het ook hebben over beleidszaken en o.a.

wat er in de komende transferperiode mogelijk is aan versterkingen.

Dan lijkt het toch normaal dat Gudde daar antwoord op moet geven.

Ik vind dat de SV wel erg halsstarrig hier in is.

.01-11-2023 om 09:56

.

Fan op afstand01-11-2023 om 10:22

Ze vliegen er gewoon uit vanavond want het verschil tussen topamateurs en KKD is miniem zoals gisteravond te zien viel. Maar voor het zelfvertrouwen is het misschien te hopen dat ze deze veldslag wel gaan winnen. 

Oeleoptak01-11-2023 om 10:55

Helemaal met Marco eens. Het gesprek had door moeten gaan. Want het was al afgesproken. Dat Gudde er niet was was allang bekend, vakantie. De SV wilde Gudde er niet bij en dat kun je ook begrijpen. Het was bedoeld om de onvrede kenbaar te maken en horen hoe de RVC hierin stond. Dat was het ws want de load aan agendapunten kun je onmogelijk in één sessie behandelen. Zeer dom dus van de RVC om het ter elfder ure af te blazen. Zo schep je afstand tot de fans. En fans zijn de reden en doel waarom een club bestaat. Als zij dat al niet begrijpen heeft deze RVC geen bestaansrecht. 

.01-11-2023 om 12:50

.

Boerentrien01-11-2023 om 11:33

Het gesprek had gewoon door moeten gaan met Gudde er bij. Zodat hij alle bagger en ellende in eigen persoon aan had kunnen horen. Misschien, dat dan eindelijk tot hem doorgedrongen zou zijn, dat er een enorme crisis aan de gang is en dat er nu echt iets moet gebeuren.

En vanavond: het zou doodnormaal moeten zijn, dat we "gewoon" winnen. Maar helaas is dat niet het geval. Toch ga ik er van uit  dat we wel de volgende ronde bereiken.

marcelfcg01-11-2023 om 15:06

+1

Fan op afstand01-11-2023 om 12:54

Lees op een ander forum dat Cherry binnenkort een contract voor 1,5 jaar zal tekenen. Normaal zou ik zeggen broodje aap verhaal maar aan de andere kant zou het ook zo maar kunnen. Hij is niet voor niets bij de FC komen trainen. Maar dat broodje aap verhaal overheerst nog bij mij.

appie happie01-11-2023 om 13:37

Waar lees je dat?

Ik zou dat geweldig vinden..missende schakel..

Sammy01-11-2023 om 18:35

Dat de competitie ( tijdelijk ) is stilgelegd in Israel wil toch niet zeggen dat je Cherry een contract kunt aanbieden. Dan zou toch eerst zijn huidig contract ontbonden moeten worden. Mischien zit ik wel helemaal mis maar voor mij is het een broodje aap verhaal.

Fan op afstand01-11-2023 om 15:03

Staat op FcGforum

ChiChi01-11-2023 om 18:58

Ze willen vanavond niet winnen!

De twee dravertjes in de spits die nooit scoren: Postema en van Bergen.

v,Veen weer op de bank.

De TS is helemaal de weg kwijt

campesino01-11-2023 om 19:50

Tegen amateurs. En dan deze elf de wei insturen. Man man man ...

Sammy01-11-2023 om 21:20

Die van Bergen is aan het solliciteren naar een rode kaart. Zet je die jongen in de basis terwijl je Kevin van Veen zelfs tegen amateurs niet laat starten. Samen met die Postema is het natuurlijk ook een drama dat dat je aanvallers zijn. Hoop voor Kevin van Veen dat hij een leuke club in de winterstop vindt.

marcelfcg01-11-2023 om 21:22

Na een uur spelen 0,3 expected goals......

En die kut trainer gaat maar door met zijn fratsen.

Sammy01-11-2023 om 21:25

Groninger samen met van Looi die Jong Oranje ook dat geweldige 4-2-2-2 liet spelen. Wat ook niets was.

BROMBEER01-11-2023 om 21:33

Gewoon. Massaal vuurwerk op zondag!!  Statement maken . Als ze niet willen voetballen,  zullen ze niet voetballen de losers,. Oprotten 

.01-11-2023 om 22:03

Eerste overwinning van de Fc in de laatste 3.000 jaar. Toppers.

Boerentrien01-11-2023 om 22:09

Gewonnen, maar vraag niet hoe. De schande om er weer uit te vliegen door een amateurclub is ons gelukkig bespaard gebleven. Voor alles en iedereen beter, denk ik. 

Herman Badkuip01-11-2023 om 22:28

Ben ik helemaal met jou eens hoor, óók vanavond weer verrassende uitslagen en twee eredivisieteams uitgeschakeld! Bekerduels zijn altijd lastige duels, zeker tegen de amateurclubs met veelal ex-profs in hun gelederen!

Marco01-11-2023 om 22:11

Opstelling uit de grabbelton, dankzij een hoekschop gewonnen. 

We kunnen met dit resultaat verder met betaald voetbal in de stad. 

Herman Badkuip01-11-2023 om 22:14

Vechtwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en FC Groningen op het knollenveld in Rijnsburg heeft een dikverdiende 1-0 overwinning opgeleverd! Zaterdagavond zitten wij in de koker voor de tweede ronde van de KNVB-beker, misschien loten wij een thuiswedstrijd tegen een eredivisionist. Liefst tegen Ajax in de Euroborg, dat zou toch geweldig zijn!

Fugazi02-11-2023 om 10:02

Ben jij er bij geweest Herman? Het was namelijk helemaal geen dik verdiende overwinning voor de FC. Dat is je reinste kwakzalverij van jou. Ik denk dat elke amateur club die nog in de beker zit hoopt dat ze de volgende ronde Groningen loten. Maakt uit of thuis voor hun nog niet eens uit. Bijna zekerheid dat de amateurs winnen van dit gemankeerde zooitje.

Rob197002-11-2023 om 13:18

Wat ik er van gezien heb in het schakelprogramma, is dat de opbouw zo onzettend traag en iedeeenloos was, dat Groningen veel problemen kent als het het spel moet maken. Daarvoor hebben ze de spelers domweg niet. .

Het veld was ook kansloos voor onze wonderboys, die zijn dit soort biljardlakens niet meer gewend zijn en dan ga je fysiek stuk, omdat de kuiten iets sneller volschieten. 

Wij hebben een fantastisch topsportcentrum, beschikking over bijna alle velden, maar lopen na 60 minuten op het tandvlees, hoe dan?

Het is het allemaal net niet, van Gelderen loopt na 6 minuten naar binnen, zijn tegenstander zet geen druk kan nog meters doorlopen en schiet daarna 8 meter naast. Je kunt met iets meer rust en kwaliteit ook direct de 0-1 in het mandje leggen en heb je een mooie avond.

 

Stadjer8102-11-2023 om 09:22

Rijnsburge Boys was niet minder. Sneller qua balbehandeling, zoals iedere tegenstander (ook Jong Ajax die nu laatste staat en hier verloor).

Dat je het lastig hebt tegen Amateurs is nog daar aan toe, maar conditioneel en qua techniek ontstijgt FC Groningen ze totaal niet. Dit is gewoon ons niveau. Onderkant KKD/Tweede divisie.

Dijk02-11-2023 om 10:02

1 mogelijkheid eerste helft, Bacuna om conditionele achterstand gewisseld. Waar was de spits geen van Veen geen Lien. 3 x geel gescoord. Sommige spelers kantje boord geen rood o.a. van Bergen, Peersman. Pelupessy geen bal naar voren balletje rond spelen.

Praatje pot grammafoonplaat Groninger was net of ik Lukkien hoorde praten. Dit is wel zo slecht. En de komende 2 wedstrijden Dordrecht, Roda JC word helemaal niks diep triest. Zijn er nog pillen? 

Fugazi02-11-2023 om 10:13

Ik ben ook bang dat zondag een kansloze dag wordt. Dordrecht draait goed en heeft helemaal geen reden om bang te zijn voor de FC. Ik vrees dat deze wedstrijd niet uitgespeeld gaat worden. Helemaal na het debacle betreffende het gesprek met de RVC. Die hadden gewoon het gesprek aan moeten gaan zonder Kim Jung Gudde. Alleen al om te laten zien dat je de supporters serieus neemt. Dat gesprek met die prutser Gudde was er ook wel gekomen. Nu laten ze zien dat ze lak aan de supporters hebben en dat kan zijn weerslag weleens hebben. De supporters bij de FC zijn allen goed als melkkoe en om als een josti de ploeg aan te moedigen en voor de rest moeten ze zich vooral stil houden. Wat iemand anders al eerder noemde. In de jaren 90 was Gudde al lang geen directeur meer geweest. Die had onder begeleiding van een peloton ME het stadion moeten verlaten en vooral nooit meer teruggekomen. 

Dijk02-11-2023 om 10:53

En Dordrecht inderdaad die wacht zondag rustig af hoe Groningen balletje rond gaat spelen en als tegen Rijnburgse Boys slechts 1 kans te noteren was 1 helft. En gezien welke fase de fc zit. 

Ik vrees ook dat er gestaakt zal staan bij de wedstrijd en inderdaad of de melkkoe dit gaat accepteren. Gudde RVC Langeler, Beuvink OUT 

Boerentrien02-11-2023 om 11:51

We willen allemaal, dat de FC links- of rechtsom beter gaat voetballen en eindelijk eens een degelijke, winnende wedstrijd op de mat legt. Maar met rotzooi trappen,  vuurwerk en het definitief staken van een wedstrijd schieten we helemaal niets op. Ik hoop, dat de clubleiding nog voor de wedstrijd van zondag met een duidelijk statement komt. En zondag er weer met zijn allen voor gaan, zowel spelers als supporters. Iedere club die in de problemen gezeten heeft, komt er wel weer bovenop. Dat zal met onze  FCG niet anders zijn.

Dijk02-11-2023 om 12:29

Boerentrien Erik Mulder kwam toch met een duidelijk statement. Ze doen het goed de fc heeeft tot 2025 de tijd. Maar we hebben het weer over andere clubs. Kijken naar de fc wat intresseert mij 020 nou? Blijf je nou week in week uit zeggen er weer met zijn allen voor gaan dat is toch precies wat die Gudde en kliek willen horen. 

Herman Badkuip02-11-2023 om 14:09

Ja Dijk, accepteer nou maar dat er óók supporters van FC Groningen zijn, die er anders naar kijken dan jij en je consorten! Laten wij elkaar meer respecteren en samen ons FC Groningen steunen! En goede gesprekken met elkaar [SV met RVC én directie] hebben meer effect dan mensen opruien én wedstrijden staken!

Dijk02-11-2023 om 15:12

Badkuip jij hebt als hardnekkige optimist en vrijkaartje verdiend.  

Jij en je consorten.

Sammy02-11-2023 om 11:24

Moesten het natuurlijk doen met een radioverslag maar wat ik hoorde wordt je natuurlijk niet vrolijk van. De jongens hebben zich het snot voor de ogen gelopen volgens de trainer. Nou geweldig, een aanvoerder die frivoliteiten gaat uithangen terwijl hij nog geen wedstrijd kan volhouden, meerdere jongens die ook rood hadden kunnen krijgen, wederom amper kansen. Een achterhoede die de bal niet bij het middenveld krijgt, het middenveld die de bal niet bij de aanvallers krijgt. En waarom, omdat die gasten gewoon stil staan of in de dekking lopen. Middenvelders die vele meters achteruit moeten lopen bij balverlies omdat ze te diep staan. Postema en van Bergen hebben heel veel werk verricht, nou heb liever dat ze eens gaan voetballen. Voor hardlopers ga ik wel naar de atletiekbaan. Zijn nu 4 maanden verder met deze groep en het wordt maar niet beter. En als je verwacht dat je team op deze intensiteit voetbalt zou ik eens beginnen met conditietraining. Je hebt de hele middag de tijd. Wordt je ook scherper van in de duels en in de passing.

Dijk02-11-2023 om 12:31

Nou Sammy dan mankeert het ieder geval niet aan mijn oren. Ik heb hetzelfde gehoord. 

ChiChi02-11-2023 om 12:12

Boerentrien. Geheel met jou eens.

Met rotzooi trappen, vuurwerk en wedstrijd laten staken schieten we niets op.

Brengt de club alleen maar verder in de problemen.(boetes,geen publiek meer etc.)

Het is te hopen dat de patstelling waarin RVC en SV zitten doorbroken kan worden.

Gesprekken moeten er zeker komen, maar ik vind ook wel dat de RVC een punt heeft,

dat als er vragen komen over beleid en wat er mogelijk is in de komende transferperiode etc.

Gudde hier het beste antwoord op kan geven.

Het elftal wordt alleen maar geholpen als zondag IEDEREEN achter de ploeg gaat staan!!!!

.02-11-2023 om 13:30

Die rotzooi gaat er wel komen. Zal niet lang meer duren. Hoort er bij he.

Nu is het de vraag hoe ver de SV het laat komen. Gaan ze alsnog in gesprek met de RVC en Gudde of laten ze de boel ploffen. Zal de SV begrijpen dat de laatste optie de FC nog dieper naar de afgrond brengt?

Met Gudde op een zijspoor komen we al een heel eind. Daarin ligt weer de verantwoordelijkheid van de RVC. Zal de RVC dit begrijpen of laten ze de boel ploffen. Zal de RVC begrijpen dat de laatste optie de FC nog dieper naar de afgrond brengt?

Impasse dus.

Gudde weg en RVC laten zitten zal denk ik naar tevredenheid, naar omstandigheden, zijn van beide partijen(RVC en SV).

Maar dan zijn we er nog niet. We hebben dan nog een nieuw directeur nodig als ook een nieuwe TD. En vooral die laatste...dat wordt nog een hele zoektocht...

Hoe vind je een TD met een bewezen verleden van de juiste spelers halen op het juiste moment. Dan moet je welhaast iemand weghalen bij een concurrent(middenmoot eredivisie) en geen beginneling. Nijkamp van Sparta? Schmedes Vitesse? Zal wel te hoog gegrepen zijn. Sjoerd Ars ex Fortuna?

Of is Gronings DNA voldoende?

BENJAMIN SCHMEDES

BENJAMOf is Gronings DNA voldoende?

Marco02-11-2023 om 13:50

Hoop dat de SV kalm aan gaat doen. Veel publiek en sponsoren zitten niet op relgedoe te wachten bij de wedstrijden.

Afgelopen jaar is de verantwoordelijke TD en 2 trainers vertrokken. 

Selectie is kwalitatief te zwak voor promotie. Bijna alle 11 basisspelers hadden vervangen moeten worden. 

Laat Gudde beginnen met hard saneren in de organisatie zodat er een gezonde financiële basis blijft. Iedere maand uitstel kost een half miljoen per maand. Het is nu al wel duidelijk dat we niet gaan promoveren.  

Veldmate zal betere spelers moeten gaan halen de komende windows. 

Supporters onrust werpt de club alleen maar verder het ravijn in. 

 

TomOkker02-11-2023 om 14:57

Wat een onzin dat Gudde weg moet. Kan mij iemand uitleggen wat dit op korte termijn oplost? Daarbij denkt men nu werkelijk dat er zo maar even een directeur voor terug is. Als ik sommige berichten lees dan mogen er wel andere figuren weg.

Fugazi02-11-2023 om 16:26

Die man heeft bewezen dat die een club naar de kloten kan helpen maar mag blijven zitten omdat men denkt dat er geen alternatief is. Nou laat ik het dan omdraaien. Als Gudde het beste is wat  de FC kan krijgen dan is de club reeds dood en begraven en kunnen we de club beter opdoeken. 

TomOkker03-11-2023 om 11:44

De club is naar de kloten geholpen door maar eén persoon en die werkt niet meer bij de FCG. Gudde mag inderdaad blijven zitten om het zinkend schip weer vlot te krijgen en ik denk dat hij daar voor de lange termijn de juiste persoon voor is. Voor de korte termijn is de TD nu aan zet.

Burdy02-11-2023 om 15:01

Snot voor de ogen gelopen. Heel moeilijk veld. Inzet strijd energie. Daar kunnen we trots op zijn. FCH anno 2023. Hoe diep kun je zinken.

Burdy02-11-2023 om 15:01

Snot voor de ogen gelopen. Heel moeilijk veld. Inzet strijd energie. Daar kunnen we trots op zijn. FCH anno 2023. Hoe diep kun je zinken.

Burdy02-11-2023 om 15:01

Snot voor de ogen gelopen. Heel moeilijk veld. Inzet strijd energie. Daar kunnen we trots op zijn. FCH anno 2023. Hoe diep kun je zinken.

Fan op afstand02-11-2023 om 15:38

Hoop dat de SV leden zich gaan gedragen. Ben meer bang voor de individuele supporter die zich niet meer beheersen kan en daarmee anderen meetrekt. Zou het ontzettend jammer vinden en niet goedkeuren maar zoals de FC met zijn achterban omgaat wel te begrijpen. En een nieuwe AD en TD liggen niet voor het oprapen, echt niet, maar onze huidige TD heeft wel aangetoond ook weinig verstand van voetbal te hebben. Want we zijn er niet op vooruit gegaan sinds de laatste transferwindow. En dat is verwijtbaar. Hij had tijd en geld. Had dus veel betere keuzes kunnen maken volgens mij.

Jandeb02-11-2023 om 16:42

Gudde weg maakt ons elftal niks beter. Heeft dus geen zin. Trainer ontslaan zal misschien een beetje helpen. Enige oplossing die ik voor dit jaar zie: in de winterstop elftal renoveren. Mooie taak voor Veldmate.

Bombarda779102-11-2023 om 17:06

@Dijk: ik ben het met je eens, Beuvink, Langeler eruit.

Langeler kreeg nog geld van Curacou, 6 ton ofzo, niet gekregen. Terecht lijkt me. Want welke arbeidsprestatie heeft hij geleverd dat 6 ton waard is?? 

Beuvink denkt nog steeds dat hij football manager aan het spelen is. Echter, als het met de football manager halverwege het seizoen niet lekker gaat, kun je gewoon de reset knop indrukken en opnieuw beginnen. Ja, dat kan hier niet. Veel te blind gestaard op data, niet op persoonlijkheid. 

PDI02-11-2023 om 17:07

Kan mij iemand vertellen wat die Langeler toevoegt aan het eerste elftal en en fc Groningen in het algemeen? Overal mislukt en hier ook geen toegevoegde waarde, kan bezuinigd worden en dus ....precies. Daarvoor in de plaats iemand met een fc hart en bewezen passie voor het noorden.

.02-11-2023 om 18:24

Eerste elftal.

Niks is ook niet zijn taak. Manager voetbal en Opleiding.

Maart 2023:

FC Groningen gaat werken met een nieuw technisch organisatiemodel. Algemeen directeur Wouter Gudde gaat hier leiding aan geven. Onder hem vallen de hoofdtrainer, de manager Voetbal en Opleiding én een nog aan te stellen derde voetbaltechnische man, die zich gaat richten op de aan- en verkoop van spelers en de inrichting van de eerste selectie.

 

Jandeb02-11-2023 om 17:51

Ontslaan van staffuncionarissen, als bv Lagerer, prima hoor, kosten alleen maar geld en voegen waarschijnlijk weinig toe aan de prestaties van ons eerste elftal, maar.... eerst dat elftal aanpakken, daar ligt het voornaamste probleem, dat is veel te zwak.

Bombarda779102-11-2023 om 19:39

Langeler voegt sowieso nergens iets toe, tis niet anders. Sorry Ard, tis niet persoonlijk. 

Bombarda779102-11-2023 om 19:39

Langeler voegt sowieso nergens iets toe, tis niet anders. Sorry Ard, tis niet persoonlijk. 

Rob197002-11-2023 om 19:45

Beuvink, zou ik zo snel mogelijk vervangen, zijn manier van scouten werkt voor geen meter. Na de deal met Strand-Larsen, vertelde hij vol trots hoe goed er gescout werd en dat zij niet het wiel hadden uitgevonden, maar dat Groningen wel een bijna perfecte scouting had.  Wat er na Strand-Larsen is aangetrokken is inmiddels bekend. Met het programma naar de Grote Markt, trek je niet veel spelers. De ranglijst trekt op dit moment geen spelers van niveau. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat een Beuvink, Gudde of Langerer een speler doet smelten als zij met een voorstel komen. Fledderus had veel flair en mooie babbels om spelers binnen te halen, maar met deze klassering en drama voetbal moet je wel heel veel flair en babbels hebben, dan lijkt mij iemand met meer bagage en een grote kennis van de markt veel belangrijker.

Mocht er nog geld over zijn dan lijkt het mij verstandig om er toch een meer ervaren man aan het roer te zetten die verantwoordelijk is voor het aan en verkoop beleid. 

Twee punt.02-11-2023 om 21:13

Gek dat hier op dit forum steeds mensen zijn die van Langerer denken dat hij iets met het eerste elftal te maken heeft. Helemaal mis lui, Langerer houd zich bezig met de opleiding van jonge en talentvolle spelers, dus "eerste elftal" ? No way.

Rob197003-11-2023 om 12:11

Hij houdt zich bezig met jong talent, eventuele aankopen in die lijn is hij wel mede verantwoordelijk voor.

Rob197003-11-2023 om 12:11

.

.03-11-2023 om 13:47

De beste man is iets meer dan een jaar in dienst. Welke "jeugdaankopen", sinds een jaar, voldoen niet? De huidige selectie van het eerste heeft hij 0,0 mee te maken.

 

Rob197003-11-2023 om 14:26

Langerer is mede verantwoordelijk voor de speelwijze van het eerste tot de jeugdelftallen. Hij schuift aan bij vergaderingen op technisch vlak, waar ook versterkingen end, worden besproken. 

Het interview met Gudde, geeft precies aan hoe er binnen Groningen gewerkt wordt.

Roelofsky03-11-2023 om 12:50

Is onze vriend Gudde alweer terug van vakantie om zijn ontslag intedienen als technisch directeur en tevens ontslag aan te vragen voor Beuvink en Langerer... haal oud spelers van de FC voor die functies.... er moet wat gebeuren maar het lijkt alweer op het doodzwijgen van de problemen ...

Stadjer8103-11-2023 om 13:33

Er is niet 1 man debet aan de teloorgang van deze club. Het is een opstapeling van foute beslissingen zoals altijd en overal. Het begint met de RvC, Gudde die geen band heeft met het achterland en met de sponsoeren, MJF die te lang zijn gang kon gaan. Dan lees ik "ik heb Wouter niet meer gesproken sinds ik ben weggestuurd, terwijl we bij elkaar in de straat wonen en de kinderen naar dezelfde school gaan". Dan weet ik alweer hoe die dynamiek in elkaar zat. Vriendjes die te lang zijn doorgegaan. En Wormuth, totaal ongeschikt profiel, was een vriendje MJF enzovoorts. Spelers zijn in de Tasmantoren gedropt en hebben daar te lang als kliekje hun gang kunnen gaan. Enzovoorts, enzovoorts.

De hele organisatie, en de invulling ervan leidt uiteindelijk tot wat er in het veld staat. En dat is zwaar onvoldoende. Tot overmaat van ramp wordt Lukkien binnengehaald, op zich een goede trainer maar geen harde hand. Die jongens als Duarte, Abraham, Suslov etc hadden allemaal een harde hand nodig. In principe is Lukkien niet zo heel anders dan Wormuth, met het verschil dat Dick uit de regio komt en beter kan communiceren. En hij is uiteindelijk ook 2x gedegradeerd he.

Uiteindelijk heeft het mismanagement ertoe geleid dat we nu geen selectie hebben die de KKD kan domineren terwijl het budget er wel was. Je wilt als staf door met een selectie die 17 punten hebben gepakt in de Eredivisie, en door Spakenburg uit de beker zijn gewipt. Daarmee win je de KKD echt niet. Die jongens weten uberhaubt niet wat winnen is en bij iedere tegengoal is het eigenlijk wel over en uit. Met een goed beleid, een type Van Leeuwen of Streuer ofzo, hadden we nu een stuk of 4, 5 directe versterkingen gehad en hadden we bovenin meegedraaid. Kijk alleen al naar ADO, die halen Van Mieghem, Van der Sande, Veerman en Van Hintum onder meer. Die eerste 3 zijn al goed voor 13 goals. Die ploeg draait na een paar transfers in de top mee.

 

 

 

 

 

 

Boerentrien03-11-2023 om 14:05

Dit lijkt me een plausibele verklaring voor de situatie, waarin we helaas zijn beland.Achteraf had Wormuth wel gelijk met zijn opmerkingen over de kwaliteit van de selectie. Hoe dan ook, er staat nu al een enorme druk op de wedstrijd van zondag. Laten we als supporters die druk niet verder verhogen en achter de ploeg blijven staan. 

Maar wie is de sterke persoon, die ons uit het moeras kan trekken, vraag ik me af. 

.03-11-2023 om 14:02

Waarom is Lukkien een goede trainer? Omdat hij beter kan communiceren dan een Wormuth?

- kan hij een ploeg vanaf de verdediging opbouwen?

- kan hij een wedstrijd lezen?

- kan hij een elftal druk laten zetten en toch achterin de boel gesloten houden?

- is het een aanvallend ingestelde trainer of verdedigend?

- kan hij spelers motiveren?

Is het niet tekenend dat de FC spelers heeft gehaald die, bijna allemaal, een hoger niveau gewend zijn dan het huidige maar het welhaast lijkt alsof het andersom is. Met deze selectie zou hij het veel beter moeten doen. Er zou veel meer opbouw moeten zijn na 3 maanden volle bak trainen. Het lijkt wel of de trainer geen idee heeft wel tactiek en welke spelers hij moet gebruiken.

Welke motivatie gebruikte de FC destijds bij het halen van Lukkien? Was het niet iets over Gronings DNA? Welke kwaliteiten nog meer?

Idem Gudde. Krijgt complimenten omdat hij zo goed is met cijfers. Deze goede cijfers zijn veelal gebaseerd op basis van verkochte spelers. 3x raden wie deze spelers heeft gehaald. Inderdaad veelal door Fledderus...want hier en daar had Fledderus af en toe geluk. Gudde loopt te pronken met andermans prestaties(geluk).

Dat de FC een jaarlijks tekort heeft van een miljoen of 3 heeft/gaat Gudde weinig aan verbeteren.

Stadjer8103-11-2023 om 20:37

Lukkien zou normaal niet goed genoeg voor ons zijn, maar goed hij heeft de KKD gewonnen en is nog een keer gepromoveerd. Communicatief wordt hij waarschijnlijk wel serieuzer genomen dan Wormuth, die werd uitgelachen.

Lukkien is ook niet de juiste trainer voor deze lastige groep. Ze hebben echt een harde hand nodig. Conditioneel worden ze er ook in de KKD uitgelopen, wat betekent dat Lukkien het niet helemaal onder controle heeft.

BROMBEER03-11-2023 om 16:09

YES YES YES !!!!! BYE BYE ZWAAI ZWAAI  W.G IS OUT!!!!!!!!

Stadjer8103-11-2023 om 20:35

Gudde is pas eind van dit seizoen weg. Maar wel goed dat de hele RvC en Gudde oprotten. Tot nooit meer ziens. Wie er moeten komen? Nou, slechter dan deze mensen kan niet. Ik zou zeggen, benader clubmensen. 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!