Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint eenvoudig in Emmen met 0-3, pakt 3e periode en voorlopig tweede plek

Door Sven Heikens 18 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag eenvoudig en overtuigend een 0-3 zege geboekt op FC Emmen. Door een vroege 0-2 voorsprong kon Groningen de wedstrijd relatief eenvoudig uitvoetballen. Door de zege staat Groningen voorlopig op de 2e plek in de KKD én pakte het de Derde Periode van de KKD mee. Al met al een prima paasweekend voor de FC!

FC Groningen startte in dezelfde basiself als waarmee het afgelopen vrijdag een 0-2 overwinning boekte op ADO Den Haag. Bij tegenstander Emmen een aantal oude bekenden, want zowel Maikel Kieftenbeld als Mike Te Wierik stonden in de basis van de Emmenaren.

Het begin was even aftasten. FC Emmen speelde erg fel, schuwde de duels en overtredingen niet en Groningen kwam zodoende niet echt lekker in hun spel. Het eerste schotje van Bernadou kon Jurjus eenvoudig oppakken. Aan de andere kant was het bij de eerste kans wel gelijk raak. Thom van Bergen kopte raak uit de corner. Het leverde Groningen een portie extra vertrouwen op, want na de 0-1 begon Groningen beter te voetballen. Zo ook een kleine vijf minuten later. Via Postema, van Bergen, Schreuders kwam de bal bij Valente die met een schitterende pass Bacuna bereikte. Bacuna maakte geen fout en schoot de bal in de kruising achter Oelschlagel. 0-2 FC Groningen. Na de 0-2 kreeg Emmen iets meer mogelijkheden, via opportunistisch voetbal kwamen de Drenten een aantal keer rond de Groningse 16, maar tot echte kansen kwam het niet.

Wel vlak na rust, toen Emmen spits Pouwels op Jurjus kon aflopen. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de bus in het 1 tegen 1 duel. Even later was het aan de andere kant wel raak. Na, opnieuw een sublieme pass van Valente, schoot Postema zijn 1-op-1 met de Emmen keeper wel binnen. 0-3 en wedstrijd definitief beslist. Na de 0-3 begon FC Groningen met wisselen. Mendes, Blokzijl, Pelupessy, Emeran en Lien kwamen nog in de ploeg. Het spel werd, mede door de wissels en grotere onderlinge afstanden wat meer open, maar ook slordiger. In de problemen kwam Groningen niet meer en zodoende kon het relatief eenvoudig drie punten bijschrijven.

Door de overwinning staat Groningen voorlopig op de 2e plek van de KKD, waar Roda JC later vanavond nog in actie komt tegen Jong PSV.

Bovendien won het nog de 3e periode van de Keuken Kampioen Divisie en mocht Bacuna het gouden schild ontvangen van scheidend algemeen directeur Wouter Gudde. Komende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma, dan komt NAC Breda op bezoek in Euroborg.

 

Reacties:
Herman Badkuip01-04-2024 om 19:36

Een eenvoudige uitoverwinning voor FCG in de Oude Meerdijk, wie had dat voor de wedstrijd kunnen bedenken? Slechte grasmat, altijd veel strijd tussen beide teams in deze Hondsrugderby, had eerlijk gezegd niet gedacht dat het zo'n makkelijke overwinning zou worden voor de vechtmachine van Dick Lukkien. En laten we eerlijk zijn, de 0-3 was niet eens geflatteerd, het had evengoed 0-7 kunnen zijn! Welk team gaat dit FCG in deze overwinningsflow nog verslaan? Roda JC speelt vanavond nog een lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen Jong PSV, dat sterke spelers in de basis heeft......Overwinning is dus géén zekerheid voor de Limburgers! Daarna nog zes finales voor de drie koplopers Willem II, FC Groningen en Roda JC, óók de drie periodekampioenen. Willem II speelt nog tegen Jong Utrecht [u], Jong AZ [t], MVV [u], FC Groningen [t], FC Dordrecht [u] en Telstar [t],  Roda JC ontmoet nog VVV [t], TOP Oss [u], de Graafschap [t], Jong AZ [u], Cambuur [t] en FC Groningen [u]. Het team van Lukkien speelt nog tegen NAC Breda [t], VVV [u], Cambuur [t], Willem II [u], Telstar [u] en Roda JC [t].  Eigenlijk vind ik 't wel fijn, dat wij nog veel sterke tegenstanders treffen, die sterke teams kiezen altijd nét als FCG voor de aanval en willen/kunnen écht voetballen! Zwakkere teams gaan vaak voor hun eigen doel de bus parkeren en spelen met veel verdedigers in hun team vól op de counter! Altijd lastig om tegen 7/8 verdedigers te spelen, de topteams hebben daar vaak moeite mee.....alléén maar aanvallen op het doel van de tegenstander met als risico een onverdiende goal tegen. 

Zeeman01-04-2024 om 19:40

Solide overwinning en dat mag ook wel eens gezegd worden, de scheidsrechter was ook top, goede beslissingen en had alles goed onder controle. Peersman had daardoor wel een beetje geluk na die overtreding, dat hij geen rood kreeg.

Nu zondag tegen NAC met een vol huis en met hopelijk een goed resultaat, iedereen vol achter de fc en het kan bijna niet meer fout gaan.

Marco01-04-2024 om 19:58

Het resultaat is goed. Mooie beloning voor hard werken.

Voetballend was het allemaal minder. Begin was nog goed, daarna aanvallend en verdedigend heel matig. Eerste doelpunt uit een hoekschop, andere twee doelpunten uit de counter, waarbij Bacuna heel mooi scoorde. 

Emmen had vergelijkbare kansen maar bakte er helemaal niets van. Ook vreemd om je scorende spelers uit de basis te houden. Geen ploeg die de play-offs gaat halen. 

Herman Badkuip01-04-2024 om 21:57

Heel jammer, Roda JC heeft net als FC Groningen met 2-3 gewonnen van Jong PSV, de Eindhovenaren kregen in de laatste 10 minuten een onverdiende rode kaart en Daneels wist voor Roda JC de derde goal te maken! Roda JC blijft op de tweede plek staan met 64 punten en FCG derde met 63 punten....blijft dus heel spannend om de promotieplekken!

campesino01-04-2024 om 22:05

Dat is inderdaad heel jammer. Ik hoopte al stiekem op puntenverlies. Roda en Willem II hadden een periode met behoorlijk wat puntenverlies, maar de laatste tijd winnen ze net als Groningen alles.

Ik ben bang dat Groningen domweg alle resterende wedstrijden moet winnen om te promoveren. Lastig, maar ik zie ze er wel toe in staat, mits er geen blessures/ schorsingen komen.

Heiky02-04-2024 om 00:30

Het kan natuurljk zo zijn dat WII en Roda ook nog ergens, all along the way, nog ergens punten laten liggen. Het blijft wel de KKD uiteindelijk. Met name Roda zie ik dat nog wel doen. Na ADO en Emmen (waar ik echt de volle buit niet verwacht had) lijkt echter veel mogelijk.

Rapdoel02-04-2024 om 01:19

0-3..op naar meer, go fc, gaat fucking spannend worden. ..op naar vrijdag

Rapdoel02-04-2024 om 01:19

0-3..op naar meer, go fc, gaat fucking spannend worden. ..op naar vrijdag

Rapdoel02-04-2024 om 01:19

0-3..op naar meer, go fc, gaat fucking spannend worden. ..op naar vrijdag

Herman Badkuip02-04-2024 om 20:20

Volgens mij spelen ze ZO. 7-4 om 12.15 uur tegen NAC Breda hoor en niet op vrijdag.....

val03-04-2024 om 11:18

In de laatste dagen kwamen er veel domheden voorbij. Oratmangoen die in een shirt van een medespeler op het veld stond. Kroes die als nieuwe CEO van Ajax de spelregels van een beursgenoteerd bedrijf niet kent. Tenslotte Peersman met een kamikaze tackle dat normaal gesproken rood is. Het zijn dit soort domheden welke bepalend kunnen zijn in de komende periode. Elke fout in de komende periode kan fataal zijn in de strijd voor directe promotie. Welke ploeg heeft de zenuwen het beste in bedwang. Roda heeft met 1 punt voorsprong en een op papier gemakkelijker programma de beste papieren. Voor FCG kan 1 verliespartij betekenen dat directe promotie niet meer haalbaar is ongeacht het doelsaldo. Kunnen de jonkies nog 6 wedstrijden dezelfde energie leveren? Krijgen wij nog te maken met blessures en schorsingen? Laat FCG in ieder geval zorgen zelf geen domheden meer te begaan.

Herman Badkuip03-04-2024 om 17:21

Je kunt nog veel meer domheden bedenken val, maar ik denk dat trainer Dick Lukkien zijn team aardig op de rails heeft. Natuurlijk kan FCG te maken krijgen met schorsingen en/of blessures, maar geldt dat niet voor elk team in de KKD.....Weet ook niet zeker of het resterende programma van RODA JC makkelijker is dan onze wedstrijden. VVV, de Graafschap, Cambuur én FC Groningen zijn lastige duels voor de Limburgers! En zoals ik al eerder heb gepost, geef mij maar een sterke tegenstander, die zelf ook wil voetballen én de uitwedstrijd tegen Roda JC verloren wij onverdiend en de gewonnen bekerwedstrijd in Tilburg tegen Willem II geven mij het vertrouwen, dat ons met veel passie én intensiteit spelende youngsters het gaan redden!

RKR04-04-2024 om 12:31

Roda JC verloren we niet., 0-0 waarbij de FC wel de betere ploeg was.

Uiteindelijk is die slechte start erg zonde en kan ons fataal worden. Groningen presteert wel het best dit kalenderjaar, maar de achterstand was aanzienlijk. Ik hoop dat zowel Roda en W2 een uitglijder maken. In principe is eentje genoeg als de FC zelf niet meer in de fout gaat.

Het voordeel is dat ze beide ploegen nog krijgen, dus indirect heeft de FC het ook nog in eigen hand.

Herman Badkuip04-04-2024 om 13:43

Jij hebt helemaal gelijk hoor RKR, wij speelden met 0-0 gelijk tegen Roda JC in Kerkrade, terwijl FCG sterker was! Wij verloren wel met 3-2 van de komende tegenstander NAC in Breda, ook onverdiend trouwens.....Wij moeten ons zondag gaan revancheren met een mooie overwinning op NAC!

Janneman03-04-2024 om 14:05

Het doelsaldo kan ook belangrijk worden!!!

Fan op afstand03-04-2024 om 16:30

Wat gebeurt er als Vitesse nog tijdens het lopend seizoen de stekker er uit trekt. Gaat er dan een extra club promoveren?

Herman Badkuip03-04-2024 om 17:08

Verwacht dat Vitesse het sowieso niet gaat halen dit seizoen, nóg 6 wedstrijden en zij zijn gedegradeerd! Of er moet een klein wondertje gebeuren....als Vitesse de directe degradatie ontloopt óf de nacompetitie overleefd, ontstaat er een andere situatie, waarin misschien 4 teams uit de KKD mogen promoveren.....

Heiky03-04-2024 om 17:46

  ik denk dat Vitesse, meer nog dan voor degradatie, voor zijn voortbestaan moet vrezen en dat de club gewoonweg omvalt. En ja, wat gebeurt er dan met promotie/degradatie? 

appie happie03-04-2024 om 23:27

Vitesse valt niet om..gemeente zal wel bijspringen..

TomOkker04-04-2024 om 17:51

Off topic en bovendien oud nieuws maar toch Wes Beuvink naar AC Milan, het kan verkeren. Gelukkig wordt Langeler eindelijk naar voren geschoven. Maarrrr man man man wat als sommige mensen een beetje meer geduld hadden gehad, wat als sommige mensen voor eén keer na hadden gedacht, wat als sommige mensen hun emoties wat meer onder controle hadden. Ik hoop niet dat de supporters vereniging trots is met hun brief naar de RVC. Onnodig en vooral onzinnig nu blijkt. Jammer van Gudde en Mulder en Wes veel succes.

Fugazi05-04-2024 om 07:56

Volgens mij hebben we genoeg geduld gehad met deze lui. We hadden zelfs zoveel geduld dat we ons hebben laten degraderen. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor de chaos waarin we hebben gezeten. Dat het nu goed loopt is niet de verdienste van Gudde en die puppyscout. Dat het nu goed gaat heb je ten eerste te danken aan onze goede lichting vanuit de jeugd. Ten tweede is het te danken aan Lukkien. Die impopulaire maatregelen heeft durven nemen. Dat hij bepaalde vedettes buiten de selectie heeft gelaten die gehaald waren door Gudde en Scoutje. Die hadden namelijk geen idee wat er in de jeugd rondliep en dus kochten wij maar derderangs spelers die we aan de straatstenen niet meer gaan kwijtraken. Je kan dus nu wel heel wijs doen maar dit slaat als een tang op een varken TomOkker.

Stadjer8105-04-2024 om 08:58

Klopt, de meeste aankopen van Gudde presteren juist niet of passen niet in het systeem.

Het is dat we een niveau lager spelen, dat er wat eigen jeugd doorkomt. Of ze goed genoeg zijn voor de Eredivisie weet ik niet, maar in ieder geval tonen zij nu meer inzet en zeuren ze minder dan een Kevin van Veen.

Gudde is verantwoordelijk voor MJF, voor Wormuth, het laten zitten van van der Ree. Cruciale beslissingen. En vervolgens heeft hij het td beleid gedaan wat leidde tot een onsamenhangende selectie die in de middenmoot van de KKD hing. Daarna heeft hij zijn vertrek aangekondigd. 

no guts no glory05-04-2024 om 16:50

Mee eens Fugazi en Stadjer 81. Grootste fout van Gudde is te lang Fledderus een hand boven het hoofd houden en Van Ree het vertrouwen geven. ( dat laatste was een gigantische blunder ).  Verder vind ik Gudde wel een goede algemeen directeur en had hij financieel zijn zaakjes op orde. Maar met het technisch beleid had hij zich niet moeten bemoeien. Langerer krijgt van mij het voordeel van de twijfel ondanks berichten dat hij bij andere clubs op technisch gebied geen geweldige indruk heeft achtergelaten. 

TomOkker06-04-2024 om 22:45

Op de eerste plaats dank voor jullie reactie. Triest dat het mensen zijn die proberen de actie van de supportersver. goed proberen te praten. Daar ging die brief toch niet over? Ik heb zelden een dergelijke onzin gelezen, wat recht is krom lullen of andersom. Een bekende kreet die ik hier vaak lees. Beste Fugazi en Stadjer je kunt lullen wat je wilt en ik heb echt mijn best gedaan maar ik begrijp er helemaal niks van net als als jullie actie naar het RVC. Laat een ding duidelijk zijn Gudde had niet weg gehoeven wat je ook allemaal vind of beweerd. Het heeft een hoog gehalte van een complot theorie. Maar goed dat mensen soort heb je mee te dealen, het zal nooit begrijpen waarom niemand met Geert wil.

Fugazi07-04-2024 om 11:17

Hahaha. Zelden zo'n onsamenhangende reactie vol aannames gelezen. Als je dus een mening hebt die afwijkt van de mening van TomOkker dan heb je blijkbaar een brief geschreven naar de RVC. Tevens weet TomOkker wat je politieke voorkeur is. Haha. Aannames Tom. Wellicht dat je je brood kan verdienen als waarzegger. Haha.

Herman Badkuip04-04-2024 om 21:16

Vind 't zelf ook jammer dat wij afscheid gaan nemen van Wouter Gudde, maar denk dat er wel weer een geschikte kandidaat terug zal komen, misschien Frank van Mosselveld van RKC?  Vind 't doodzonde dat een Paul Matthijs niet meer bij de jeugdopleiding zit, hoop nog altijd op een terugkomst voor het nieuwe seizoen....Maar voor nu niet té veel terugblikken op het verleden, we moeten vooruitkijken naar de komende wedstrijden en laten we hopen, dat wij op plek 1 of 2 staan aan het einde van de rit én de nacompetitie gaan ontlopen! Tot nu toe best wel een geweldige prestatie van onze vechtmachine als je kijkt naar de resultaten in de eerste periode! Zondag thuis in de uitverkochte Euroborg tegen NAC Breda, we hebben nog iets goed te maken tegen de Brabanders. Mogen géén punten laten liggen in de strijd om directe promotie!

no guts no glory05-04-2024 om 16:53

Paul Mathijs stopt aan het eind van het seizoen bij Be Quick, hoop dat de FC hem weer terug vraagt. 

no guts no glory05-04-2024 om 16:54

Paul Mathijs stopt aan het eind van het seizoen bij Be Quick, hoop dat de FC hem weer terug vraagt. 

Durovski05-04-2024 om 16:58

Fledderus geeft ons en zichzelf nog even een trap na in de Limburger, zo dom is ie. Die minne hond

En zondag 3 punten tegen NAC. Come on FC !!!!

Boerentrien05-04-2024 om 17:42

Ik zag het. Hoe durft ie. Hij moet zichzelf de ogen uit de kop schamen. Geen enkel zelfinzicht.  Na de FC nog in de fout gegaan bij een amateurwedstrijd en ook mislukt bij de KNVB. Die kerel deugt voor geen meter. Hij had ook gewoon blij en opgelucht kunnen zijn, dat de weg naar boven is gevonden. En daarover complimenten hebben gegeven. Dan zou hij hebben getoond, dat hij werkelijk hart had voor onze FC. Kleinzielig mannetje. Bah!

Herman Badkuip05-04-2024 om 18:52

Heb het verhaal van Mark Jan Fledderus in de Limburger teruggelezen en moet zeggen, dat 't mij wel meevalt met zijn kritiek op de FC Groningen. Hij geeft aan, dat Willem II niet meer te achterhalen is en dat de spannende strijd tussen Roda JC en FC Groningen waarschijnlijk wel gewonnen wordt door de energieke noorderlingen. Of het team van Dick Lukkien voldoende kwaliteit heeft voor de Eredivisie wordt door hem betwijfeld.....Dat is natuurlijk ook koffiedik kijken óf de youngsters klaar zijn voor het niveau van de Eredivisie. Je weet ook niet welke spelers ná een promotie blijven óf niet én welke spelers op de verlanglijst van Henk Veldmate/FCG staan....Laten wij ons nou niet te veel aantrekken van MJF, maar ons blijven concentreren op onze vechtmachine en hun laatste 6 wedstrijden in de KKD!

Sammy05-04-2024 om 21:23

We moeten ons helemaal niets aantrekken van die Flopperus maar kan er niets aan doen, raak gewoon aan de schijt van die narcistische l*l. Moet gewoon verboden worden dat die mafketel nog maar één woord zegt over de FC. Heb in Den Haag een geweldig team gezien en zoals die Tom van Bergen de laatste weken voetbalt heeft ook hij mijn ongelijk bewezen ( nog genoeg verbeterpunten maar ja 20 jaar)  maar ook ik heb net zo min verstand van voetbal als de eerder genoemde arrogante Flopperus. Op naar zondag, genieten van een volle Euroborg en hopelijk een winnend FC. 

val06-04-2024 om 19:22

Jammer dat FCG onder 18 zo gemakkelijk tegendoelpunten krijgt (nu 2-3 verlies tegen AJAX). Op deze wijze is het moeilijk om punten te halen en verklaart ook deels de laatste plaats. 

FCG onder 21 behaalde een moeizame 1-0 overwinning (doelpunt Potma) tegen FC Twente. De Jonge en de eindelijk weer verdienstelijk spelende Turay deden een helft mee om morgen aan te sluiten bij de 1e selectie. Lien viel al vrij snel uit met een op het oog ernstige knieblessure en zal er morgen zeker niet bij zijn. Hopelijk valt zijn blessure toch nog mee. Slor, Beukers en Bouland speelden de gehele wedstrijd. Door deze overwinning blijven ze meedoen om het kampioenschap van de voorjaarscompetitie.

Herman Badkuip06-04-2024 om 20:07

Alléén maar fijn voor FCG, dat er nog sterke én talentvolle jeugdspelers in O21 spelen! Sommige van hen [Tika de Jonge, Fofin Turay, Noam Emeran en Kian Slor] zitten dicht tegen het eerste aan.....De wisselbank kan de laatste wedstrijden wel eens belangrijk worden bij schorsingen/blessures van de sterkhouders! Achterin beschikken wij over voldoende kwaliteit met Thijmen Blokzijl, Nick Bakker en Wouter Prins] en ook voor het middenveld/voorin hebben we met Rui Mendes, Tika de Jonge, Kian Slor, Noam Emeran en Fofin Turay sterke wissels! En veel concurrentie houdt een ieder scherp!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!