Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen promoveert naar Eredivisie! 2-0 winst op Roda JC

Door Sven Heikens 96 reacties

FC Groningen is na één seizoen Keuken Kampioen Divisie weer gepromoveerd naar de Eredivisie. In een promotiekraker tegen nummer twee Roda JC moest er in de eigen Euroborg gewonnen worden en dat gebeurde! FC Groningen overklasde Roda JC en won overtuigend en eenvoudig met 2-0. Wat volgde was een explosie van vreugde, ontlading en blijdschap. 

Reacties:
Marco12-05-2024 om 11:09

Voetbalfeest. Geweldige sfeer in de stad en euroborg. Groningen was veel beter. Onvergetelijke dag voor de supporters. 

Het harde werken en normaal gedrag van de spelers is beloond met promotie.

Herman Badkuip12-05-2024 om 11:54

De vriendengroep van FCG heeft 't samen met de uitstekende trainersstaf, het bestuur én de échte supporters van FC Groningen op een voortreffelijke wijze gefixt! Voor komend eredivisie-seizoen alleen een kopsterke spits, al verwacht ik ook veel van Nils Eggens én breker op het middenveld [type Azor Matusiwa] erbij! De basis moet het huidige mixteam van ervaren spelers én talentvolle jeugdspelers blijven, maar dat kun je trainer Dick Lukkien wel toevertrouwen! Vanmiddag eerst nog even het grote promotiefeest in de Euroborg en daarna rustig toeleven naar het nieuwe voetbalseizoen met een record aantal seizoenskaarthouders! Want het spel van deze vechtmachien van Lukkien heeft wel wat losgemaakt in stad en ommeland én andere delen van ons land! De Hel van het Noorden staat weer op de kaart, alle eredivisie-teanms gaan weer met knikkende knieën naar de Euroborg! Geniet allemaal van het promotie-feeest én van een fijne zomersportvakantie!

Hgz12-05-2024 om 12:17

Gefeliciteerd met de promotie! dik verdiend. Nu 2 of 3 gerichte voltreffers halen en je bent weer terug waar je hoort,

Oeleoptak12-05-2024 om 12:28

Voorlopig feestvieren na deze formidabele prestatie. 
Na 14 wedstrijden leek het troosteloos. En zie... Nu zal gekeken worden of naar verwachting dit elftal meekan in de eredivisie. Als men versterking wil moet er idd gekeken worden in de eerste plaats naar een kopsterke spits. Om een ander plan B mogelijk te maken als ze er niet door komen. Hoe ver een Eggens is weet ik niet, maar in de eredivisie mag je niet verwachten dat zo'n jongen er direct staat.
Een echte 6 lijkt ook niet verkeerd. Pelupessy is vaak te lief of onachtzaam. Speelt veel achteruit. Hoewel hij zich wel wat verbeterd heeft de laatste tijd. 
Weet ook niet of ze achterin met Bakker doorgaan. 
En weet ook niet of Lukkien altijd de goede keuze maakt qua transfers. Grijpt me teveel terug op oude bekenden die dan niet brengen wat je wil. Gelukkig hebben we Veldmate idd. 
Dan hebben we nog een handvol spelers, er komen er wss drie terug van huur. En dan nog een stel die in Groningen zijn maar afgeschreven. Dus dat moet ook nog de deur uit. 
Het wordt weer een interessante tijd. 

Martini12-05-2024 om 12:48

Heerlijk om zo te promoveren. Op de laatste speeldag in ondeling duel.Genoten in het stadion! Mooier kan bijna niet. Petje af hoe de FC een nieuwe weg is ingeslagen. Een speelstijl dat de supporters graag zien en met een veel jongens uit de regio.Dick bedankt!! Vasthouden lijkt me! En fijn dat Wouter Gudde met een positieve manier kan afsluiten. Hij heeft veel goede dingen gedaan en structuur gebracht! in de organisatie. Veel plezier allen bij het promotiefeest! 

campesino12-05-2024 om 14:02

Badkuip ik ben het helemaal met je eens. Ik lees op Andere sites dat er een linksbaclk, een rechtsback en weet ik al wst niet meer bij moet maar mijn wensen zijn ook een type matisuwa en een kopsterke spits. En voor de rest dit elftal een kans te geven.

 

Maar daar zit ook meteen het probleem, houden we de boel bij elkaar. Valente moet voor zijn ontwikkeling gewoon vertrekken. Moet groningen ook niet teveel dwarsliggen, maar hopelijk kunnen we voor de rest de boel bij elkaar houden. Na een mooi jaar breekt ook weer een mooier zomer aan

Marco12-05-2024 om 14:19

Valente moet nog zeker een jaar blijven. Bij Groningen heeft hij een basis plaats en moet nog veel leren, wat goed kan in de Eredivisie. 

Hij loopt nu nog teveel in duels, en zal elders snel geblesseerd raken. Ook moet zijn rendement nog omhoog. 

Alle spelers doen er verstandig aan om te blijven. Ook een Duarte kan beter bijtekenen. Groningen is gewoon een hele mooi club om voor te spelen. Bij andere clubs zullen veel spelers op de bank belanden, vorig seizoen lukte het geen speler om op eigen kracht de malaise te ontstijgen. Dan beter blijven in een goed draaiend team. 

 

Herman Badkuip12-05-2024 om 15:36

Volgens mij zijn er weinig tot géén spelers met vertrekwens, vóóral onze rakkers willen zeker nog een seizoen met FCG meemaken in de Eredivisie! 

Bombarda779112-05-2024 om 17:28

Het was een prachtig seizoen. Goed documentaire materiaal.

Wel heel sneu voor de bromberen van deze wereld dezer dagen. Maar goed, komend seizoen worden we vast geen kampioen dus voor hen breken er ook betere tijden aan. 

Fugazi13-05-2024 om 09:11

Haha. Jij bent nogal geobsedeerd door de heer Brombeer op dit forum Bombarda. Wellicht kan je beter blij zijn voor de FC. Brombeer is dat waarschijnlijk ook. Het lijkt wel alsof jij niet blij bent voor de FC maar meer blij bent dat je je persoonlijke frustratie richting Brombeer kan uiten. Moet je uiteraard zelf weten maar komt toch wel heel sneu over.

Bombarda779113-05-2024 om 18:40

Klopt Fugazi, aan al die bromberen heb ik een broertje dood, aan die lui heb je namelijk he le maal niets. Echt he le maal niets. Hun bijdrage is 0,0. Dat zijn geen supporters. En is dat sneu? Dat mag je zelf bepalen ;) Je weet in ieder geval wat ik sneu vindt :) 

En ik ben heel blij voor de FC! Echt heel blij. 

Fugazi14-05-2024 om 07:58

Ik ben blij dat je vind dat je eigen  berichten wel een goede bijdrage hebben aan dit forum 

Hoekie14-05-2024 om 15:25

Bombarda 7791@ Ook ik ben superblij voor onze FC. Je schijnt sneu over te komen als je een broertje dood hebt aan de Bromberen van deze wereld. Posters die stelselmatig onze spelers als kutspelers betitelen, directie, scouts voor rotte vis uitmaken, verdienen geen respect. Als je 2 minuten voor het einde van Telstar Groningen zeker denkt te weten dat ze verloren hebben en dan gaat posten om ze nog een schop na te geven. Dapper hoor.  Fugazi denkt de kastanjes uit het vuur te moeten halen voor zo'n poster. Mag ik dat sneu vinden?

Fugazi15-05-2024 om 09:15

Het gaat mij er om dat er naar Brombeer verwezen wordt in topics waar die geeneens reageert. Als je er een broertje dood aan hebt dan negeer je hem. Ik lees zijn bijdrages niet eens omdat ik weet dat die loopt te zuigen. Als je hem steeds benoemd ook als het niet nodig is vind ik sneu. Maar goed, discussie in Telstar topic gemist maar weet zo wel wat die zegt. Aan de andere kant wordt het hier ook wel saai als iedere reageerder dezelfde mening is toegedaan. Anders krijg je dat iedereen elkaar maar napraat. In veel topics is het zo dat als je de eerste reactie hebt gelezen je ze allemaal hebt gelezen. 

Fan op afstand12-05-2024 om 18:52

Zou Cherry wel in willen ruilen tegen Pelupessy. En hoe zit het met Beukema of heb ik iets gemist. Voor de rest de uitgeleenden verkopen en jong en talentvol bijhalen.  Zou leuk zijn met wat ervaring.  En deze selectie bij elkaar zien te houden. En als laatste vind ik het nog steeds jammer dat Gudde vertrekt, ookal heb ik hem hier vaak verguisd op dit forum. 

Bierboer12-05-2024 om 19:36

Geweldige sfeer. Geweldige prestatie. Genoten. Op naar volgend seizoen.

Oeleoptak12-05-2024 om 19:56

Määtä schijnt transferverzoek ingediend te hebben. 

Fan op afstand12-05-2024 om 21:10

Volgens FCGForum zou men contact gezocht hebben met Bacuna 2.

Voetbalgek12-05-2024 om 21:34

Wat een fantastische avond. Genoten van alle sfeer, zowel in de stad als in het stadion. Lekker gepromoveerd ben nog steeds moe van vrijdagnacht. 
hopen dat onze jonkies blijven! Heb nu al zin de de start van de competitie! 

no guts no glory13-05-2024 om 00:40

Fantastisch weer terug in de eredivisie. Helaas wel met dezelfde burgermeester en locale driehoek. Huldiging had zoveel mooier kunnen zijn.  Was er nu echt niets mogelijk geweest in het stadspark? ( dat het op de Grote Markt niet kon ivm de meikermis begrijpen we ) . Lekker makkelijk om dit plan gelijk maar af te schieten vanwege personeelstekort. Daardoor een zeer matig bezochte sfeerloze huldiging voor nog geen 6000 man ( en dat is nog ruim geschat). Zo zonde dit in een historisch weekend. Bah echt enorm balen. 

Rapdoel13-05-2024 om 03:19

Fc heeft me verbaasd in positieve zin...om dit voor elkaar te krijgen op de laatste speeldag...had wss niemand kunnen dromen ergens in oktober..knap gedaan. @elke fc fan hier..gefeliciteerd :)

Harris13-05-2024 om 10:21

Iedereen op dit forum gefeliciteerd met onze promotie, ik was vrijdag op het veld, wat een sfeer en wat een een fantastische veld trouwens! Dat mag ook weleens gezegd worden.Valente zou toch wel blijven waarschijnlijk? Duarte wel, dat heeft hij mij beloofd vrijdag. Rui Mendes gaat vol voor een basisplaats zei hij vrijdag. Van Bergen, schreuders, postema en Blokzijl kunnen zich volgend jaar mooi doorontwikkelen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen. Verder ga ik vanmiddag mijn seizoenkaarten weer verlengen!  Ik denk dat er veel worden verkocht en dat het stadion misschien wel standaard uitverkocht wordt dus voor diegenen die nog twijfelen, wacht niet te lang zou ik zeggen.

 

frankism13-05-2024 om 11:04

In het kader van lokale spelers, zou ik het wel leuk vinden als Remco Balk terugkomt. Ook zon ventje met hart voor de clubs, die altijd maar doorgaat. 

Lijkt me een betere backup dan het mendez experiment

Herman Badkuip13-05-2024 om 12:55

Vind dat jij gelijk hebt frankism, Remco Balk, maar óók Thomas Poll, Daniël van Kaam en Michael Breij, allemaal jongens met Groningse roots mogen van mij terug komen hoor.....

RKR14-05-2024 om 08:51

Dan ga je rechtstreeks de KKD weer in

Heiky14-05-2024 om 19:26

       Herman, ik begrijp dat je een zwak hebt voor 'lokale' jongens maar de FC is geen liefdadigheids instelling. Er moet nu doorgepakt worden en dat gaat niet lukken met de, door jou, genoemde spelers, hoe sympathiek bedoeld ook. Er moet nu, effectief, doorgeschakeld worden om niet meteen weer te degraderen. 1 seizoen KKD was verrassend gezellig en heeft de club, onverwachts, best veel goeds gebracht maar laten we het, aub, voorlopig wel even bij dat ene seizoen laten. 

spits13-05-2024 om 11:42

Ga toch weg met die Remco balk ,we wllen echte versterking.

Eerst maar even zorgen dat er wat spelers weg gaan wat niks is .

 

Oeleoptak13-05-2024 om 13:42

Ben het met spits eens. Balk maar niet en die anderen ook niet Herman. Cambuur staat niet zo hoog in de rangschikking in de KKD hè? Dat heeft een reden. Niet elke speler met Groninger roots is om die reden een klasbak. En in de Eredivisie komt meer kijken dan enthousiasme alleen. 

Zeeman13-05-2024 om 13:21

Heb net mijn seizoenkaart verlengt, er was een lange wachtrij om de seizoenkaart te verlengen.

Er zullen wel heel wat seizoenkaarten verkocht worden, dus er op tijd bij zijn.

Ik zie allerlei namen voorbij komen die hier wel bij de fc passen, maar ze moeten nu echt wel goed na gaan denken wie ze willen halen en niet zoals de vorige jaren maar raak spelers halen die niet het niveau aan kunnen. 

Eerst maar zorgen dat ze de huidige overbodige spelers kwijtraken.

Dikdakker13-05-2024 om 13:33

Nog steeds aan het nagenieten van de promotie. Roda werd echt van het kastje naar de muur gespeeld. In oktober nooit verwacht dat ze dit zouden bereiken. Trots op wat er is gepresteerd. Ik hoop dat de vier jonge gasten in de voorhoede + Blokzijl en Prins er in ieder geval nog 1 seizoen aan vast plakken. Verbeterd contract aanbieden en dan eind van volgend seizoen voor een mooie som verkopen. Selectie zal in ieder geval in de breedte sterker moeten worden en een beetje ervaring erbij op iedere linie zou goed zijn. Wel benieuwd of er een club zich voor van Veen zal gaan melden. 

Fan op afstand13-05-2024 om 16:47

Maata wil weg en de FC heeft contact gezocht met Jeroen Zoet

no guts no glory13-05-2024 om 18:48

Duarte heeft ook aangekondigd in het dagblad van het noorden dat hij wel een transfer wil maken. ( maar dat wou hij vorig jaar ook al ) 

Voetbalgek13-05-2024 om 18:06

Seizoenskaarten gaan als een malle, voor zowel de noord tribune al de vakken H,I,J zijn nu geen kaarten meer. Dit zal nog wel veranderen neem ik aan. Als de wissel/verleng periode afgelopen is. 

DanMan197113-05-2024 om 18:12

Ik zie dat het naamdroppen inmiddels is begonnen. Als rkc degradeert is David Min een leuke speler.

boertje13-05-2024 om 20:25

Dan drop ik er ook wat namen bij : ould chikh van Roda/ volendam vind ik echt een aanwinst voor onze FC! Net als die mirani van Volendam , die is straks transfervrij en kan wellicht rente vast op de back positie! En dan bacuna een plekje naar voren schuiven in de plek van de vertrekkende hove en of Duarte! En eventueel bij Dordrecht eens kijken of Suray en sebaoui! En misschien is die livramento van mvv nog een leuke voor de fc

TomOkker13-05-2024 om 20:45

Je zou maar verantwoordelijk zijn om je techisch directeur de laan uit te sturen.

Je zou maar verantwoordelijk zijn om de beste trainer van de KKD binnen te halen.

Je zou maar verantwoordelijk zijn om de technische staf volledig om te gooien 

Je zou maar verantwoordelijk zijn voor een duidelijk en helder plan op te stellen om terug te keren naar de Eredivisie

Je zou maar verantwoordelijk zijn om je verguisde scout naar de Serie A zien te vertrekken

Je zou maar veratwoordelijk zijn om na 1 seizoen weer terug te keren naar de Eredivisie

Meneer Gudde bedankt maar ook de mensen bedankt die jouw vertrek mede mogelijk hebben gemaakt

Kein geloel Fußbal spiel'n

Fugazi14-05-2024 om 07:55

Hahaha.

Je zoe maar verantwoordelijk zijn voor het geven van de vrije hand aan de grootste narcist in het betaalde voetbal. 

Je zou maar verantwoordelijk zijn voor het halen van meer dan een dozijn spelers die het niveau van de hoofdklasse nog niet aankunnen. 

Je zal maar verantwoordelijk zijn voor het feit dat je een td nog een transferwindow laat doen terwijl die al aantoonbaar had gefaald in de Windows daarvoor. 

Jr zal maar verantwoordelijk zijn voor degradatie van een club met de zevende begroting. 

Je zal maar verantwoordelijk zijn voor het wegpesten van veel oud spelers die verantwoordelijk zijn voor het opleiden van deze lichting spelers die weer verantwoordelijk zijn voor promotie. 

Dus Tom. Geen gelul gewoon voetballen. 

TomOkker19-05-2024 om 12:31

Hahaha de reactie van een zeer slechte verliezer dat vervelende linkerrijtje syndroom ook. Maar goed wij Nederlanders blinken niet voor niets uit in korte termijn denken.

TomOkker19-05-2024 om 12:31

Hahaha de reactie van een zeer slechte verliezer dat vervelende linkerrijtje syndroom ook. Maar goed wij Nederlanders blinken niet voor niets uit in korte termijn denken.

Fugazi21-05-2024 om 12:18

Ik wist niet dat er een wedstrijd was trouwens. Ik zie ook geen winnaar en verliezer maar blijkbaar voel jij jezelf winnaar. Als dat je een fijn gevoel geeft dan mag jij winnen van mij. Gefeliciteerd. Volgens mij hebben wij allemaal gewonnen door de promotie. Echter volgt dat op jaren van verlies en ergernis. We verschillen dus van mening. Ook prima toch? Echter promotie is wel een gevolg van degradatie en dat had natuurlijk nooit maar dan ook nooit mogen gebeuren. Voelt een beetje als een voetballer die 20 keer een bal onderschept die hij zelf 20 keer daarvoor heeft ingeleverd. Dan lijkt het heel wat.

Marco13-05-2024 om 23:58

Ben blij dat Gudde de promotie nog actief in functie heeft mogen meemaken. En onder applaus vertrekt. De man heeft veel positieve zaken bereikt. Ook altijd correct in de media en richting de supporters. 

Spijtig dat het mis ging, in de transferwindows, juist toen er na jaren van saneren eindelijk geld te besteden was.

Robben terughalen en nu de promotie, unieke momenten.

Een nieuwe directeur is voor de club nu weer gezond.

RKR14-05-2024 om 08:50

Je ziet nu hoe belangrijk directe promotie is, kijk naar Roda JC. Keiharde tik gehad en gingen er volledig aan bij NAC. Die zijn zo goed als dood.

Dat was ons ook overkomen, ondanks opmerkingen over dat we de playoffs nog achter de hand hebben. Na zo'n tik en lang seizoen richt je je 3 dagen later niet meer op. NAC daarentegen staat 8e ofzo, hebben niks te verliezen.

Herman Badkuip14-05-2024 om 10:46

Volgens mij heeft FC Groningen dit seizoen niet gewonnen van NAC Breda.....uit 3-2 verloren, na incidenten rond Kevin van Veen én thuis in de Euroborg een moeizame 1-1 tegen een sterk NAC!  Nacompetitie blijft een loterij, iedereen verwacht dat Roda JC of FC Dordrecht het gaat halen, maar 't zou mij niets verbazen als FC Emmen terugkeert in de Eredivisie.......

hermank196914-05-2024 om 08:57

Zoals al eerder aangekondigd wilde Gudde nog niks kwijt om de reden van vertrek nu blijkt dat de gemeente veel dwars lag in de visie van Gudde die de club nog groter wilde maken. Kant heeft altijd 2 verhalen maar neig het wel te geloven en zeker nu de gemeente ook dwars lag met de promotiefeest.

Veel namen passeren de revu en wie zal blijven of niet. Van de 4 musketiers ben ik bang dat Postema het niet red, voor nu een goed seizoen maar is geen typische spits die dodelijk moet zijn. Schreuder zal veel kunnen bereiken! Er zijn genoeg spelers in de kkd die klaar zijn voor de stap hogerop maar ook enkele spelers van Almere zullen een aanwinst zijn want die hebben mij erg verbaasd dit seizoen en zullen denk ik niet zo duur zijn. Maar nieuw elan brengt positivisme, terug in de eredivisie, nieuwe direkteur en vast nieuwe spelers en de mindere die zullen gaan vertrekken. 

 

Boerentrien14-05-2024 om 13:34

Zonder dat ik alle ins en outs ken, inderdaad het verhaal van Gudde komt plausibel over. En ik heb een hogere pet op van de zakelijke en commerciele kwaliteiten van Gudde dan van de gemiddelde ambtenaar. Wat wordt er, niet alleen door gemeentes, maar door de hele overheid door  onkunde vaak belastinggeld verkwanseld. En ze pretenderen ook nog het vaak beter te weten, pure arrogantie.

marcelfcg15-05-2024 om 09:39

Gemeente is onlangs nog flink gepiepeld door het Van de Valk concern rondom het Vapiano pand.

RKR14-05-2024 om 13:00

Postema is de vraag. Hij heeft zich goed ontwikkeld dit seizoen. En hij is wel een vechter. Zou hem tenminste behouden als backup voorlopig.

De club moet eerst een rijtje afdankers zien te lozen. En dat zijn er nogal wat; KVV, Lien, Kruger, Musampa, Abraham. Pelupessy zou ik ook lozen, die drukt te zwaar op de begroting en is geen vaste waarde. Van Emeran mag ik hopen dat er in de jeugd een speler rondloopt die niet minder is, ik ben er niet kapot van en als je in de KKD al geen stappen maakt dan wordt het volgend seizoen niet makkelijker.

Dan kan de club kijken naar versterkingen. Het benodigde profiel is wel duidelijk denk ik; traditioneel heeft deze club toch het meest met spelers die het gevecht aangaan. Ik denk dat je van het data scouten af moet. Het ging eigenlijk nergens heen, ja, naar de KKD uiteindelijk. Er is ook zoiets wat je niet in data kunt verkrijgen, intrinsieke wil om voor deze club te spelen. De kern die er vrijdag in stond wilde echt tot het gaatje gaan. Dat is de vorige seizoenen nauwelijks zichtbaar geweest.

 

 

 

King Poffel14-05-2024 om 13:10

Denk dat Emeran er wel gaat komen. Ziet het spelletje en is altijd in beweging, de rest gaat bij hem nog wel op zijn plaats vallen.

Fan op afstand14-05-2024 om 14:04

Volgens X zitten ze bij de FC te denken aan  Memisevic,  die zou straks transfervrij zijn. Contact zou er nog niet geweest zijn maar de naam zou binnenskamers gevallen zijn.

Marco14-05-2024 om 14:05

Heb nog steeds geen goed gevoel bij onze scouting.

De aangetrokken verdedigers bleken aanwinsten.

Maar de 4 aangetrokken aanvallers (Lien, Van Veen, Emeran, Mendes  hebben misschien wel 2 miljoen gekost, aan transfersom en salaris. Geen bleek basismateriaal voor kkd. Met hun speelden we ook volgend jaar kkd. 

Ook zijn de aanvallende kwaliteiten van Turay, Abraham en Irandust compleet verkeerd ingeschat einde zomer vorig jaar. Mede hierdoor is Van Veen ook geflopt.

Ook zijn de kwaliteiten van Postema verkeerd ingeschat afgelopen zomer. Ondanks dat hij bij Den Bosch al eens 13x had gescoord in kkd.

De meeste spelers uit Scandinavië zijn ook geflopt. Alleen Hove kkd en Larsen eredivisie waren aanwinsten. Hier staat een dozijn dure miskopen tegen over. 

val14-05-2024 om 15:01

Jammer dat Gudde, net na een prachtige wedstrijd en promotie, zo afgeeft op de gemeente. Het is niet verstandig zijn frustatie op deze wijze in het DVHN te uiten. De gemeente is een belangrijke partner voor FCG via Euroborg NV en het is een taak van de bestuurder om hiermee zorgvuldig om te gaan. Dat de gemeente op de rem is gaan staan in het rampjaar 2022-2023 van FCG is begrijpelijk. Eveneens is het begrijpelijk dat Euroborg een reserve opbouwt voor toekomstige investeringen ondanks dat er geen winstoogmerk is. Gudde zou dit verstandig beleid moeten noemen. Dat FCG een "hoge" huur betaalt is een onderdeel van de gemaakte afspraken. In verhouding tot de (lagere) omzet is dit inderdaad hoog echter met het beleid van Gudde cs is hij toch zelf verantwoordelijk geweest voor de degradatie en niet de gemeente. Dit seizoen zijn er ook cruciale fouten gemaakt in het aankoopbeleid. Alleen al met van Veen is er een verplichting aangegaan van meer dan 1,5 miljoen. Het is nog de vraag hoe groot de schadepost zal zijn. Alles heeft 2 kanten. Het is de vraag wat de RVC van de uitlatingen vindt. Gudde heeft zeer zeker ook goede dingen gedaan voor de club en kan met recht door de voordeur vertrekken. Het is nu aan van Mosselveld en de RVC de relatie met de gemeente te verbeteren. 

Er wordt ook al weer volop gespeculeerd over transfers. Gelet op het nog aanwezige "oud" zeer zal er eerst meer duidelijkheid moeten komen over welke spelers terugkeren, welke spelers verkocht/verhuurd worden en welke contracten worden afgekocht. FCG zal ondanks een hogere (eredivisie) begroting 2024-2025 opnieuw een (operationeel) tekort hebben tenzij er drastisch wordt gesaneerd in de kosten. Het laatste lijkt niet aan de orde. Daarbij komt dat er ook nog een forse afschrijving is op vergoedingssommen. Betekent dat FCG spelers zal moeten verkopen om een positief transferresultaat te behalen. Met Duarte en Schreuders (beiden nog 1 jaar contract tenzij wordt verlengd), Maatta en Hove (beiden willen weg) moet dit lukken. Een aannemelijk scenario is ook nog dat Valente vertrekt. Bij een bieding van 3 a 4 miljoen zal FCG moeilijk nee kunnen zeggen.

Voor vervanging zal FCG eerst kijken naar de eigen jeugd. Hopen dat FCG snel een contract kan sluiten met Sven Bouland uit Oosterwolde. Er wordt al langere tijd aan hem getrokken. Een prima linker CV -er/linksback.  De club zal ook geen forse transfersommen meer gaan resp. kunnen betalen dus zal er daarna voornamelijk in de vijver van transfervrije spelers resp. huurspelers woden gevist.

 

marcelfcg20-05-2024 om 18:04

Ik vind dat je het stuk over Gudde wel heel eenzijdig belicht, bijna als een gemeenteambtenaar.

Na het beluisteren van de podcast met Gudde lijkt de frustratie van Gudde, geheel in het belang van de club!, terecht. Waarbij het belangrijk is te vermelden dat de gemeente al op de rem trapte vóór het rampjaar. De gemeente lijkt de club in alles te belemmeren en het lijkt er sterk op dat de verbouwing op de Noordtribune ook nog een ten laste komt van de club. Achterlijk aangezien de club een godsvermogen aan huur betaald en huurder is. Deze kosten dienen gedragen te worden door de eigenaar. 

Marco14-05-2024 om 16:57

De boodschap van Gudde richting de supporters is dat we nog jarenlang slecht voetbal krijgen, omdat een stelletje ambtenaren dwarsligt bij de doorgroeimogelijkheden van de club.

Groningen kan beter bij een grote transfer direct zelf wat kopen en door ontwikkelen dan eindeloos met gemeente ambtenaren de tijd verdoen. Desnoods in een andere gemeente en provincie. 

De ondernemersgeest ontbreekt bij de gemeente Groningen om een succesvolle Eredivisieclub op te bouwen. De VVD burgemeester is ook meer een halve ambtenaar dan dat hij ondernemersinitiatieven helpt te ontwikkelen en hieraan leiding geeft over zijn mensen.

Het plan van Gudde is noodzakelijke groei, om als club financieel gezond en competitief te blijven. Dat plan is heel degelijk en goed onderbouwd. 

Ik ben blij dat ik in een gemeente woon, waar de gemeente meedenkt met ondernemers en obstakels wegneemt. Hierdoor veel bedrijvigheid.  De Groningse burgemeester zou bij ons grifier worden. Rapporten schrijven; ongeschikt voor commerciële zaken. 

Zonde dat serieus ondernemende mensen als Gudde weggaan, omdat er niks mogelijk is. 

Twee punt.16-05-2024 om 10:00

We zijn waarschijnlijk vergeten dat diezelfde Gemeente Groningen onze FC in het verleden meermalen de hand boven de kop hebben gehouden door steeds maar weer voor Sinterklaas te spelen en kapitalen te doneren aan de club. Gudde is vergeten dat hij en zijn kameraadje Fledderus de laatste jaren een wanbeleid hebben gevoerd ten aanzien van het aantrekken van spelers die niet eens wisten dat een bal rond was. Gudde is ook vergeten dat hierdoor degradatie is gebeurd. Het hele stuk in de krant is vergeven van mooipraterij en achteraf " gekwak", en is duidelijk gericht op het schoonvegen van zijn straatje want ja, hij moet toch weer een nieuwe baan zien te vinden. Hoe de nieuwe algemeen directeur het zal doen is nog in het ongewisse, duidelijk is wel dat Gudde door de band genomen, er een rommeltje van heeft gemaakt, en ongeschikt is gebleken als bestuurder van een voetbalclub.

Bombarda779116-05-2024 om 17:49

Kan jij mij een voorbeeld noemen waarbij buitenlandse investeerders in nederlandse voetbalclubs een succes is geworden? ADO, RODA JC (weet je nog toen die spaanse voorzitter met pek en veren het stadion werd uitgezet), Vitesse, Fortuna... man man man... 

Denk dat we blij moeten zijn dat de gemeente dat niet ziet zitten. Bovendien, die amerikanen weten niet eens waar Groningen ligt man, waarom zou je er 12 miljoen in investeren??

Twee punt.17-05-2024 om 10:08

Amerikanen weten niet waar Groningen ligt,......nee, kun je wel zien aan dat grote datacenter van Google op Zernike en in de Eemshaven.

 

 

Durovski15-05-2024 om 13:26

12,5 miljoen is ongeveer 2 transfers en dan ben je, je zeggenschap niet kwijt. Dus het bedrag is veel en veel laag. Mocht je het al willen.

Fan op afstand15-05-2024 om 15:46

Mondelinge overeenkomst met Jesper Mosselaar van Emmen.  Jeugdspeler van 19 voor de defensie. 

Gerda en fokko15-05-2024 om 16:22

Hoi.fan van afstand 

Denk ,dat het niet gaat worden. Tenminste ik hoop dat.Laten we eerst eens kijken naar onze eigen jeugd spelers. IN O 21 LOOPT heel veel talent ..kijk eerst naar je eigen opleiding. Is mijn advies 

King Poffel15-05-2024 om 17:04

Gerda en Fokko, Mosselaar wordt in eerste instantie gehaald voor de o21, dit om Mart Haven te vervangen (ook een CV) die herstellende is van een kruisbandblessure. Overigens heeft Mosselaar eerder ook al in de jeugd van de FC gespeeld en is dus toch een beetje iemand uit de eigen opleiding 

Fan op afstand16-05-2024 om 12:17

Sven Bouland  blijft.

Boerentrien16-05-2024 om 12:58

Vrije verkoop seizoenkaarten voorlopig stopgezet vanwege overweldigende belangstelling, zie ik net. Dus volgend seizoen weer in een volle Euroborg. Geweldig!! Dat hebben Lukkien incl staf en zijn jonge team toch maar mooi voor elkaar gekregen. 

Fugazi16-05-2024 om 15:35

Helemaal mee eens Boerentrien. Dat verdient inderdaad een groot compliment. 

val16-05-2024 om 20:18

FCG stopt met de vrije verkoop seizoenkaarten. De argumenten zijn twijfelachtig te noemen. Is het niet puur commercieel? Een gemiddelde seizoenkaart van 300 (=ongeveer 17 euro per wedstrijd) levert straks gedurende het seizoen in de vrije verkoop 30 euro per wedstrijd op. Ofwel een meeropbrengst van 550/k per jaar.

Mark Jan Fledderus; van Technisch Directeur, Technisch Manager naar Consultant. Is het 3-maal scheepsrecht ?

Herman Badkuip16-05-2024 om 20:52

Samir Memisevic terug naar FC Groningen? De 30-jarige oudspeler van de FCG wil komende seizoen heel graag terug naar Nederland om in de eredivisie te gaan voetballen....NEC Nijmegen en FCG schijnen geinteresseerd te zijn. Zou voor FC Groningen een prima nummer 6, breker op het middenveld zijn, een positie die hij in zijn laatste FCG-seizoen ook al regelmatig innam. 

Fan op afstand16-05-2024 om 22:13

Helemaal mee eens Herman 

Durovski17-05-2024 om 07:28

Memisevic zou mooi zijn.

Maar donkergroene stoeltjes niet. Onze Groene Kathedraal is zo mooi Groen omdat deze fris groen is net als het gras van de Groen Hell,  deze site en het Groen in de Lente. Maak het Stadion donker groen en het frisse is er af. Het wordt een donkere betonbak Bah. Net zo lelijk als die donkergroene kunsstofgrasrand om het veld. Donkergroen leuk als je depressief bent of wilt worden.

.17-05-2024 om 14:22

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA we zijn gepromoveerd. 

Herman Badkuip17-05-2024 om 15:51

Beetje late reactie .     Is de winnaar van onze Voorspelcompetitie al bekend?  

GroenWit02017-05-2024 om 21:00

Nog niet. Maar ik haal Denise_14 niet meer in. (23 punten in de laatste ronde). Renif staat maar 3 punten achter me, dus die heeft een goeie inhaalslag gemaakt de afgelopen weken. Maar ik denk niet dat die Denise_14 nog inhaalt.

Gefeliciteerd alvast!

Herman Badkuip17-05-2024 om 21:01

Ziet er in de rust [0-1 voor NAC Breda] naar uit dat Roda JC overal naast grijpt.....hebben de koempels nog interessante spelers voor ons?

GroenWit02017-05-2024 om 21:05

Mooie goal. Sejk vind ik een vervelend ventje, en blijft maar gaan. Heb ik dus liever in m'n eigen team. Soort Linssen, maar niet zo goed.

Herman Badkuip17-05-2024 om 21:21

Zie bij NAC Breda wel een interessante middenvelder rondlopen, mocht Laros Duarte bij FCG vertrekken, dan zou ik gelijk Dominik Janosek aantrekken.....heerlijke middenvelder met een fijne traptechniek, heeft al drie keer gescoord tegen RODA JC!

King Poffel17-05-2024 om 22:16

Dan zou ik eerder eens kijken of Eintracht Frankfurt die Aaronson (nu Vitesse) nog een jaartje wil verhuren.

Stadjer8118-05-2024 om 00:29

NAC heeft Roda JC weggeveegd.

Maar dat kun je zien aankomen. Die ploeg heeft een tik gehad na Cambuur thuis, en is vervolgens door FC Groningen begraven. Die gingen geen wedstrijd meer winnen in die nacompetitie.

hermank196918-05-2024 om 08:52

Nee, na de wedstrijd tegen Cambuur een tik tegen de neus. 1e x Groningen een linkse de 2e een rechtse kaakslag. 1x tegen Nac tegen de grond gewerkt en de 2e wedstrijd is Roda begraven. Waren 1 minuut verwijderd van de eredivisie.

ChiChi18-05-2024 om 13:04

Erik Mulder heeft weer een nieuw baantje!

Heeft zitting genomen in het nieuwe Stichtingsbestuur van Vitesse!

Toen.het hier even moeilijk werd stapte hij direct op!

Ik heb hem altijd al een slap figuur gevonden.

Zeker na het beruchte radio interview op RTV Noord.

Stadjer8118-05-2024 om 21:46

Blij dat die gozer weg is. Wat daar uitkwam getuigt niet van veel voetbalverstand. Uiteindelijk begint het beleid wel bij dit soort figuren.

Herman Badkuip18-05-2024 om 18:39

Verrassende ontknopingen in de nacompetitie....favorieten Roda JC en FC Dordrecht sneuvelen! NAC Breda en FC Emmen gaan naar de halve finale! Teams, die het gehele seizoen hebben meegedaan om de bovenste plekken, liggen er uit én teams, die zich de laatste weken rustig hebben voorbereid opde nacompetitie, zijn door! Oók ADO Den Haag gaat door na een spannende wedstrijd tegen De Graafschap....Halve finales zijn NAC - Emmen én ADO tegen Excelsior/RKC....Zou mij niets verbazen als wij volgend seizoen in de Eredivisie weer naar de Oude Meerdijk moeten!

marcelfcg20-05-2024 om 18:12

Laat NAC maar promoveren. Emmen kan mij niet hard genoeg de afgrond indonderen.

Benieuwd wat ze dit jaar weer voor lulverhaal bedenken in Emmen om weer niet van die belabberde plastic mat af te stappen.

Fan op afstand19-05-2024 om 19:25

Cherry onderweg naar België. Zou al gekeurd zijn bij Royal Antwerp.  Jammer want het ziet ernaar uit dat de FC routine en ervaring kwijt raakt. Hoop dus dat er niet alleen maar veulens worden gehaald . En hoop snel te horen want de markt is al los gegaan.  Veel leuke spelers uit de KKD verhuizen al naar de Eredivisie, echter niet naar de FC.

Herman Badkuip19-05-2024 om 21:22

Géén paniek Fan op afstand, op 2 juni zijn de Keukenkampioen Play-offs voorbij én weten wij welke interessante spelers niét met hun eigen club naar de Eredivisie gaan.....Wij kunnen al vissen in de vijver van Roda JC én FC Dordrecht, daar lopen nog genoeg spelers rond, die Dick Lukkien zou kunnen gebruiken. Verwacht zelf dat Nac Breda en Ado Den Haag de finale ook niet gaan halen....nóg meer talentvolle en ervaren spelers voor de FCG! Eerst maar eens afwachten welke spelers FC Groningen gaan verlaten.....Twee Bacuna's bij de FCG in de Eredivisie is ook een optie, Juninho heeft zelf de finale tegen Roda JC gezien en kent 't enthousiaste thuispubliek in de Euroborg! Denk dat Lukkien hem wél kan overhalen om samen met zijn broer Leandro te gaan spelen.....Hoop dat FCG Samir Memisevic terughaalt als ervaren breker op het middenveld én spits Zakaria Eddachouri van Telstar toch kan overhalen om naar de Euroborg te komen!

Stadjer8120-05-2024 om 02:00

Je moet niet te veel KKD spelers willen.

Ik had eerder ingezet op een Chery inderdaad, die bij NEC bij de hand nam. Of die Robinet die er een stuk of 12 in legt bij Almere, heeft nog wel een 2 jarig contract maar Groningen is en blijft natuurlijk wel een stap hoger dan zo'n club. Halilovic ook erg goed en brengt veel creativiteit, Fortuna is eveneens een club die kleiner is. Al rendeert hij vooral in een team dat hoog speelt, dat gaan we in de ED minder zien dan dit seizoen.

Groningen zal toch een beetje moeten kijken of het routine kan halen, en bewezen Eredivisie voetballers. Ik zou die KKD spelers te riskant vinden. Handhaven is voorlopig de doelstelling. Nou schat ik wel een stuk of 5 teams lager in, maar toch, je moet wel met een uitgebalanceerde selectie op de proppen komen.

We zijn dit jaar goed weggekomen, in de Eredivisie is zo'n slechte seizoenstart lastiger om te draaien. Er zal vanaf de 1e speelronde een ingespeeld team moeten staan. En dat is de afgelopen jaren structureel niet gelukt.

 

Oeleoptak20-05-2024 om 00:53

Sörloth scoort 4 goals tegen Real Madrid in 20 minuten. 
les: schrijf nooit te snel een speler af! 

Stadjer8120-05-2024 om 01:49

Dit is iets te makkelijk. Die jongen heeft een stuk of 50 duels gespeeld en bakte er niks van. Net zoals hij er niks van bakte bij Gent, Crystal Palace en Leipzig. Hij is gewoon grillig. Maakt van de zomer vast weer een transfer naar een stapje hogerop en vervolgens is het weer niks.

Hij heeft blijkbaar heel specifieke kwaliteiten die niet bij iedere club tot uiting komen.

 

 

campesino20-05-2024 om 12:10

Sorry stadjer, die gast is wel topscorer van Spanje met 23 goals, voor spelers als lewandovski en bellingham. Die kan je toch niet als koekebakker wegzetten

Boerentrien20-05-2024 om 10:18

Allemaal al bezig met het volgende seizoen. Ik ben nog aan het nagenieten en het afkicken van het huidige, prachtige seizoen.

Maar het belangrijkste lijkt me inderdaad, dat er aan het begin van het seizoen direct een goed op elkaar ingespeeld team staat. En dat lijkt me niet zo'n probleem als de selectie, die de promotie heeft bewerkstelligd, grotendeels intact blijft, aangevuld met spelers op eredivisieniveau.

Herman Badkuip20-05-2024 om 11:43

Jij hebt helemaal gelijk hoor Boerentrien, wij hebben een goed ingespeeld team, dat volgens mij al best eredivisie-waardig is....Dat bleek wel uit de bekerwedstrijden tegen Willem II, Excelsior, Fortuna Sittard én Feijenoord! Aanvulling met ervaren eredivisiespelers is natuurlijk nooit weg! We moeten er niet van uitgaan dat wij direct linkerrijtje kunnen voetballen in de Eredivisie, eerst maar zorgen dat wij er met z'n allen in blijven! Met steun van een volle Euroborg moet dat zeker gaan lukken komend seizoen! Heb trouwens wel vertrouwen in de lijstjes van Veldmate i.s.m. onze trainersstaf, dát gaat vast wel goed komen!

Fan op afstand20-05-2024 om 20:29

Oratmangoen terug naar de FC. Fortuna en FC niet eens geworden over een overgang. 

Herman Badkuip20-05-2024 om 21:01

Ragnar Oratmangoen was dit afgelopen seizoen niet vaak basisspeler, maar heeft toch weer eredivisie-ervaring opgedaan bij Fortuna Sittard. Laat hem in de voorbereiding van het seizoen maar bewijzen, dat hij in de selectie van Dick Lukkien thuis hoort! Wil hem nog niet definitief afschrijven, wellicht dat Lukkien de international van Indonesië écht aan 't voetballen krijgt......

BOUWE20-05-2024 om 21:40

Laat die Ragnar oratmangoen maar mee trainen en een paar oefenwedstrijd mee doen met Fortuna Sittard deed hij best wel goed 

Oeleoptak21-05-2024 om 07:41

Nog voordat Oratmangoen een bal had getrapt bij de FC indertijd, voorspelde ik al dat hij een Joosten 2.0 zou zijn. Het was nog erger. Joosten scoorde nog wel eens. Mango heeft bij Fortuna in 27 wedstrijden 1 assist gegeven. Hij is aanvaller. Hij is 26. Wie met droge ogen beweert dat dit wel eens wat kan worden.... laat ik mild zijn. Denk nog eens goed na. 

Herman Badkuip21-05-2024 om 08:45

Het verleden heeft geleerd, dat je spelers nooit té vroeg moet afschrijven.....Matavz, Sörloth....Geef Ragnar de kans om zich te bewijzen!

Fugazi21-05-2024 om 12:04

Dat klopt Herman maar je moet ze ook niet overschatten. Wat is het moment dat je niet verder gaat met een speler? Oratmangoen heeft het hier niet laten zien. Bij Fortuna is hij ook niet echt opgevallen maar wilden ze wel met hem door. Groningen had zich in deze natuurlijk soepel moeten opstellen. Hij heeft het niveau niet dus mag je blij zijn dat je er vanaf bent. Ik ben bang dat die nu terug komt. Hij is voor mij 1 van de ballast spelers. Kost wel geld maar je hebt er niets aan. Daar had je nu mooi vanaf kunnen komen omdat we nog 10 van die ballast spelers in onze selectie hebben. Deze spelers zitten ons ook enorm in de weg bij het aantrekken van spelers. Die gasten vreten een stuk uit ons spelersbudget weg terwijl de tegenprestatie nihil is. Als je dit soort spelers kan lozen dan zou ik als Groningen zijnde niet al te hoge eisen stellen. 

Herman Badkuip21-05-2024 om 13:31

Misschien heb jij gelijk Fugazi, ik weet 't nog niet zo zeker, misschien gaat het onder Lukkien en co. beter met Ragnar Oratmangoen....we gaan 't meemaken. En je hebt gelijk hoor, als hij 't niet redt, moet de FCG niet moeilijk gaan doen bij een vertrek!

ChiChi21-05-2024 om 12:30

Volledig met Fugazi eens!

Fan op afstand21-05-2024 om 13:07

Weet iemand of de FC nog bezig is met Jason van Duiven van PSV?

val21-05-2024 om 16:01

Er zijn of worden meer zaken bekend over transfers;

-de bestaande koopopties voor Oratmangoen en Kruger worden niet gelicht. Fortuna Sittard heeft het financieel moeilijk met een fors negatief eigen vermogen en kan resp. gaat geen transfersom betalen. Hij is transfervrij gekomen bij de FC en heeft nog een 1-jarig contract. Met zijn kwaliteiten vindt hij vast wel onderdak in bijv. Indonesie (als international) of bij een goede KKD club. Mogelijk komt Fortuna alsnog terug. Kruger heeft sinds de winterstop geen basisplaats meer bij Braunschweig, de club die het dit seizoen in de 2e Bundesliga (15e plek) ook niet goed heeft gedaan. Hij heeft nog een 2-jarig contract bij FCG. Wordt het nog een keer verhuur of afkoop van zijn contract?

-Kevin van Veen heeft ook geen toekomst bij FCG. Is er nog een club in Schotland die hem wil huren of wordt het ook afkoop van zijn nog 2 jarig-contract.

-gaat FCG verder met Nick Bakker? Hij heeft afgelopen seizoen bijna niet gespeeld en er zijn momenteel voldoende alternatieven met Blokzijl en Peersman op zijn positie. Komt bij dat Sven Bouland ook zijn kansen gaat krijgen. Anderzijds is Bakker een jongen van de club met veel ervaring en is waarschijnlijk geen "dure"speler.

-de oud-Ajacieden Musampa (nog 1 jarig contract ) en van Gelderen (nog 2 jaar) mochten in de winterstop al weg en zullen nu noodgedwongen wel een club moeten vinden om betaald voetballer te blijven

-Kian Slor, Lien en Beukers zijn beter af met een verhuur (eventueel verkoop) om elders ervaring op te doen. Zij zijn alle drie op dit moment (nog) niet eredivisie waardig.

-Abraham is verhuurd met een koopoptie tot 1 januari 2025 aan IFK Goteborg en doet het tot nu toe verdienstelijk met 4 doelpunten in 9 wedstrijden. De kans bestaat dat de optie wordt gelicht. Boekwaarde nog 800/k en Marktwaarde nu 600/k.

Turay, Mendes en Emeran zullen volgend seizoen meer moeten laten zien om in aanmerking te komen voor speeltijd.

Gudde cs hebben dus nog het nodige te doen aan de uitgaande kant. De spelers Kruger, van Veen en van Gelderen (allen met een  betaalde transfersom en nog een 2-jarig contract) baren de club nu financieel de meeste zorgen. Totale boekwaarde 1,3 miljoen en de totale marktwaarde neigt naar nul. Betekent dat de club fors extra zal moeten afschrijven en heeft mogelijk ook nog extra salariskosten.

Lichtpuntje is dat FCG uit de transfer van Suslov een aardige bounus ontvangt. Zijn meer dan 30 gespeelde wedstrijden voor Hellas Verona levert 300/k op. Volgend seizoen kan bij eenzelfde aantal wedstrijden nog eens 300/k volgen.

Heiky19-06-2024 om 19:25

Van veel spelers weet ik niet maar heb in de VI (dacht ik) gelezen dat er niet verder gegaan wordt met Bakker.

BOUWE21-05-2024 om 17:32

Ik vind Krüger en ormagoen lang niet zo slecht ik ze moeten een kans krijgen zo simpel is het en Gudde gaat weg die bemoeid zich hier niet meer mee dat laten we aan veldsmate over kijk voorin red je het niet met Postema en van Bergen er moet wat ervaring bij komen zo simpel is het eredivisie is geen eerste divisie er komt meer bij kijken en we willen ook mee doen in de top Duarte en mááttá willen weg nou daar moet je wel vervangers voor hebben ik vind dat je ook wel met van Gelderen ook wel wat mee kan ik vind dat fc Groningen te snel van deze spelers af wil geeft ze eerst een kans 

BOUWE21-05-2024 om 17:32

Ik vind Krüger en ormagoen lang niet zo slecht ik ze moeten een kans krijgen zo simpel is het en Gudde gaat weg die bemoeid zich hier niet meer mee dat laten we aan veldsmate over kijk voorin red je het niet met Postema en van Bergen er moet wat ervaring bij komen zo simpel is het eredivisie is geen eerste divisie er komt meer bij kijken en we willen ook mee doen in de top Duarte en mááttá willen weg nou daar moet je wel vervangers voor hebben ik vind dat je ook wel met van Gelderen ook wel wat mee kan ik vind dat fc Groningen te snel van deze spelers af wil geeft ze eerst een kans 

Oeleoptak21-05-2024 om 19:19

Geen onzin verkopen. Mango en Gelderen hebben kansen zat gehad. Pussyspelers. Wegdoen om inderdaad ruimte te maken.  Kruger twijfel ik even. 

boertje21-05-2024 om 20:45

Wat is die Janosek van nac ook een heerlijk spelertje ! Groningen sla je slag! 

Herman Badkuip22-05-2024 om 11:15

Klopt boertje, had ik ook al eerder gepost, zéker wanneer Laros Duarte óf Luciano Valente ons gaan verlaten, dan heb je een uitstekende vervanger....Wat een traptechniek heeft die Janosek! En die lange spits van FC Emmen, de 2 meter lange Maarten Pouwels, vind ik ook wel interessant voor de FCG!

BOUWE21-05-2024 om 22:12

Ik vind geeft ze eerst een kans kijk we moeten wel versterking erbij hebben anders kunnen we ons vergelijken met rkc en Excelsior daar moeten we zeker boven staan en ver boven staan liefst bij plaats acht voorin is het nog te dun en middenveld ook te dun en achter in staat het redelijk 

BOUWE21-05-2024 om 22:12

Ik vind geeft ze eerst een kans kijk we moeten wel versterking erbij hebben anders kunnen we ons vergelijken met rkc en Excelsior daar moeten we zeker boven staan en ver boven staan liefst bij plaats acht voorin is het nog te dun en middenveld ook te dun en achter in staat het redelijk 

Boerentrien21-05-2024 om 23:16

Bouwe, je stukjes zijn echt veel leesbaarder, als je leestekens en hoofdletters gebruikt. Dat heb ik al eens eerder genoemd. 

BOUWE22-05-2024 om 19:02

Oke ik zal erom denken..Mijn vraag is als fc Groningen mee wil doen in de top zal er goede spelers gekocht moeten worden.. Krüger vondt ik een aanrdige speler hij is snel en kan op alle kanten spelen..net zo type als van Bergen .maar Krüger is wat volwassener denk ik .. Postema is een harder werker maar eredivisie spits dat moet ik nog zien ..Ragnar oratmangoen vindt ik ook een aardige speler..bij Fortuna Sittard heb ik hem mooie dingen zien doen..vliegt ook van de ene kant na de andere kant.. Fortuna Sittard heeft het geld niet anders wouden ze hem houden..nou daar is Danny Buijs de trainer nou als hij het ziet nou dan ben je wel goed..ook onze trainer dick Lukkien is super goed daar niet van..maar ik zou deze twee spelers erbij houden.. Duarte en mááttá willen weg dus ik denk dat je deze twee spelers wel nodig zal hebben.. plus nog wat erbij en onze jeugd erbij dan moeten we beter zijn dan rkc of Excelsior..en niet op de laaste moment nog spelers gaan kopen..liefst voor de oefenwedstrijd begint de groep er staat 

BOUWE22-05-2024 om 19:02

Oke ik zal erom denken..Mijn vraag is als fc Groningen mee wil doen in de top zal er goede spelers gekocht moeten worden.. Krüger vondt ik een aanrdige speler hij is snel en kan op alle kanten spelen..net zo type als van Bergen .maar Krüger is wat volwassener denk ik .. Postema is een harder werker maar eredivisie spits dat moet ik nog zien ..Ragnar oratmangoen vindt ik ook een aardige speler..bij Fortuna Sittard heb ik hem mooie dingen zien doen..vliegt ook van de ene kant na de andere kant.. Fortuna Sittard heeft het geld niet anders wouden ze hem houden..nou daar is Danny Buijs de trainer nou als hij het ziet nou dan ben je wel goed..ook onze trainer dick Lukkien is super goed daar niet van..maar ik zou deze twee spelers erbij houden.. Duarte en mááttá willen weg dus ik denk dat je deze twee spelers wel nodig zal hebben.. plus nog wat erbij en onze jeugd erbij dan moeten we beter zijn dan rkc of Excelsior..en niet op de laaste moment nog spelers gaan kopen..liefst voor de oefenwedstrijd begint de groep er staat 

val23-05-2024 om 11:32

Er staat vandaag een interessant artikel in het DVHN van de hand van Reon Boeringa. Hij beschrijft de binnenkort te verwachten uitspraak van het Europese Hof over het huidige transfersysteem. Dit heeft mogelijk ingrijpende gevolgen voor FCG. Moraal van het verhaal is dat spelers dan veel gemakkelijker kunnen wisselen van club, dus zonder hoge transferbedragen. Het verdienmodel van FCG, als opleidingsclub, staat hiermee op het spel. De huidige onzekerheid over de uitspraak zal waarschijnlijk ook betekenen dat FCG geen (aankoop) transacties zal sluiten waarbij er sprake is van een transferbedrag. Ook voor uitgaande transfers heeft het mogelijk consequenties. 

King Poffel23-05-2024 om 14:16

Gewoon in elk contract een concurrentiebeding stoppen, deze dan laten vervallen bij verkoop of na einde contract. Dit zou echter alleen werken als echt elke club (binnen -en buitenland) dit doet, anders gaan spelers weigeren te tekenen.

Marco23-05-2024 om 13:01

De financiële belangen van makelaars en clubs zijn zeer groot. Die zullen wel snel nieuwe juridische constructies bedenken om hun verdienmodel te houden. Groningen is op dit moment een rechterrijtje club in een kleine competitie; een zeer kleine speler. 

Mocht het wel allemaal veranderen, kan Groningen ook goedkoper spelers aantrekken. De eigen jeugd heeft beperkt bijgedragen aan het verdienmodel. De meerderheid waren spelers van buiten beter maken en met winst verkopen. 

RKR23-05-2024 om 14:10

Tja en als je het gelijktrekt met de normale arbeider, dan heb je ook nog zaken als een concurrentiebeding. In het arbeidsleven heb je inderdaad een maand opzegtermijn, maar je mag niet zo maar even bij een concurrent beginnen. Dus dan krijg je simpelweg aangepaste contracten, waarbij een speler mogelijk een jaar thuis zit als hij eenzijdig opzegt. Wat voor niemand ideaal is.

Bovendien is het inderdaad zo dat als de hele markt verandert, dat een club zelf ook minder tot niets hoeft over te maken wil het een speler aantrekken. Dat verdienmodel is dan minder nodig; je hebt enkel budget nodig voor salarissen. Nu verkoop je immers om weer te kunnen kopen.

Uiteindelijk houd je dezelfde hierarchie; Ajax zal uitblinkende spelers weg plukken bij subtoppers, die vervolgens weer gaan shoppen bij middenmoot enzovoorts.

 

 

 

 

 

 

 

Fan op afstand24-05-2024 om 16:45

Volgens X is het waarschijnlijk dat Zivkovic deze zomer mee gaat trainen en bekeken wordt of hij een contract waard is. 

ChiChi24-05-2024 om 17:41

Klopt , ze hebben een gesprek met hem gehad! Hij is is einde kontrakt in Singapore en is dus transfervrij.

FCG schijnt ook kontakt te hebben  met de zaakwaarnemer van Memisewitsch die is ook transfervrij ,

en heeft nog een huis in Groningen.

Herman Badkuip24-05-2024 om 19:09

Richairo Zivkovic én Samir Memisevic mogen van mij terug komen naar de Euroborg, mits zij in de voorbereiding laten zien, dat zij een meerwaarde zijn voor onze selectie! Richairo gaat weer scoren voor FCG met alle youngsters om hem heen én Samir is de ideale breker/balafpakker op het middenveld! En als Leandro zijn broertje Juninho ook nog kan overhalen om voor groen/wit te spelen, zijn we helemaal klaar voor de Eredivisie!

Heiky24-05-2024 om 19:26

  Gezien het enorme aantal clubs die Zivkovic achter z'n naam heeft staan, had ik het idee dat hij de dertig ruim gepasseerd moest zijn.  Maar hij is nog maar 27. Nou volg ik hem niet zo maar zijn seizoen bij Enmen was toch ook niet bepaald succesvol? En dat moet een speler zijn waarmee FCG de Eredivisie in moet? Maargoed, meetrainen kan nooit kwaad uiteraard.

W24-05-2024 om 21:24

Hé W van WFCGRONINGEN hier er is contact geweest met Richairo mij is zelfs bereikt dat Zivkovic kan gaan meetrainen 

Zoet is ook contact mee is ook een optie als die niet verlengt bij Spezia

Memisevic heb ik contact met zijn tussenagent die hem gaat transfereren Mensen van de technische staf van Groningen hebben al contact met zijn agent nog niet met memisevic zelf 

 

Verder ben ik nog 3 spelers aan het checken een eredivisie een KKD en een buitenlandse 

Volg me op Twitter en dan komen ze ongetwijfeld voorbij als het concreet word 

Fan op afstand25-05-2024 om 09:47

Dank je wel W. Mooi te lezen dat men druk bezig is voor het komend seizoen.  Echter zullen we toch ook opruiming moeten houden.  Krijgen volgens mij meerdere verhuurde spelers terug waarvan ik betwijfel of zij in het huidige plaatje passen. 

Stadjer8125-05-2024 om 10:24

Memisevic zie ik zitten. Was uitstekend bij ons in de subtop, is 30 jaar. Dat is de routine die je nodig hebt achterin. Maakt veel vuile meters tussen de linies. Heeft wel wat jaren in China en de zandbak vertoeft maar als hij fit is dan is ie fit.

Zivkovic begon bij juist FC Groningen heel goed. Hij heeft daarna eigenlijk alleen maar verkeerde sportieve keuzes gemaakt in zijn carriere. Het is wel een jongen met snelheid en heeft bij FC Groningen en Utrecht wel laten zien dat hij mee kan in de Eredivisie. Voor een promovendus is hij denk ik een gokje waard, zeker gezien zijn transfervrije status. Je kunt echt beter Zivkovic hebben dan Van Veen, zeker met de speelwijze van Lukkien.

Tja, die afdankers. Dat is wel een behoorlijke salarispost in totaal. Meestal zijn er wel een paar die eieren voor hun geld kiezen omdat ze willen voetballen en niet in de anonimiteit willen verdwijnen. Ik kan me anderzijds ook wel voorstellen dat Van Veen met dit contract lekker blijft zitten. We hebben allemaal gezien wat voor ongemotiveerde slapzak dit is, zo conditioneel slecht terugkomen uit een paar maanden betaald verlof notabene, ik vrees het ergste. Hij zal gaan roepen dat ie voor zijn kans wil gaan in de Eredivisie. En hij gaat met zijn gejank weer de boel ondermijnen. Als er eentje per direct weg moet is hij het.

 

 

 

 

King Poffel25-05-2024 om 10:41

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er op ESPN 1 het seizoensoverzicht van de FC vanmiddag van 15:47 - 16:00 uur, vanaf morgenvroeg 08:00 uur ook terug te kijken op tjoeptjoep.

Oeleoptak25-05-2024 om 17:58

Zit naar Emmen te kijken. 0-3 achter. Die Bernadou valt me niet mee. Zou niet snappen waarom de FC die zou willen hebben. 
Dick heeft een wonder verricht maar ik zou niet altijd op zijn tips (mocht dat zo zijn) qua te halen spelers vertrouwen. Mendes is daar een voorbeeld van. Die vond ik in de Eredivisie al geen volwaardige speler daar. 

Herman Badkuip25-05-2024 om 19:33

Je moet Rui Mendes de tijd geven, heeft in de KKD niet écht een kans gehad van Lukkien, paar invalbeurten van tien minuten en een helft tegen Telstar.....Straks na een goede voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen zal Mendes laten zien dat hij goed kan voetballen! Lucas Bernadou hoeft voor mij ook niet, dan liever de aanvallende middenvelder Ntsama Omgba van NAC Breda!

Oeleoptak25-05-2024 om 18:32

Mijn vriendin (fanatieke Emmen supporter) is boos naar bed gegaan. Dit na een dikke halve fles wijn en een paar opmerkingen van mij:

' -FCG is toch aanzienlijk beter dan Emmen

-technische vaardigheden Emmen zijn toch zeer beperkt

-ze kunnen voor geen meter combineren

- Aanvalsspel is zwaar kut' 

Vanavond gaat ze ook niet meer koken. Wat te doen, eitje bakken?

King Poffel25-05-2024 om 18:53

Whahahahaha, held! Zei er iemand Thuiuisssssssbeeeezoorrrrgd 

Herman Badkuip25-05-2024 om 19:30

Nou dat wordt een gezellige avond voor jou Oele......zou 't maar snel goed maken met jouw vriendin, tis maar een spelletje voetbal toch? Zijn belangrijkere zaken in het leven hoor en misschien krijg je haar wel zo ver, dat zij FCG-supporter wordt!

Stadjer8126-05-2024 om 14:01

NAC is ook wel in heel goede vorm de laatste weken. Emmen hield ze in de heenwedstrijd nog op 1-1. Excelsior haalt ook uit naar ADO, die al gewaarschuwd waren door de Graafschap. Maar ik moet het nog maar zien in de finale, NAC haalde eerder al uit bij Roda JC.  ik heb liever NAC in de Eredivisie dan Excelsior.

Herman Badkuip26-05-2024 om 16:21

Doe mij maar NAC Breda in de Eredivisie i.p.v. nog één jaar op dat slechte ku[ns]tgras van Excelsior! Maar ik vrees dat de Bredanaren het niet gaan redden in de finale....

Herman Badkuip26-05-2024 om 16:30

Bij Vitesse Arnhem zijn ook veel ervaren eredivisie-spelers op te pikken door FCG, veel spelers zijn gehuurd en/óf willen niet mee naar de KKD! o.a. Kasper Kozlowski, Paxten Aaronson, Fodé Fofana, Amine Boutrah....

King Poffel26-05-2024 om 18:20

Die Aaronson heb ik hier al eerder genoemd, die jongen is echt heel goed. Maar de vraag is wat Eintracht Frankfurt met hem wil. Verder zie ik bij Vitesse echt geen versterkingen lopen.

spits27-05-2024 om 19:56

Melle Meulensteen en Mica Pinto van Vitesse mogen wel komen .

Ozyakup van Fortuna mag ook wel komen.

En 2 goeie sterke aanvallers.

Fan op afstand26-05-2024 om 16:39

#Herman,  de vraag is wil je huren of kopen. Denk dat van de spelers die je noemt weinig te koop zijn.

Marco26-05-2024 om 18:22

Het is de vraag wat er allemaal bij moet komen.

Met een goede defensieve middenvelder zou de basis compleet kunnen zijn. 

Als reserve nog een scorende speler en een ervaren reserve keeper erbij.

Verder zijn er nog genoeg ervaren spelers bij ons op de verkooplijst. Zolang deze spelers er zijn ben je in de breedte nog sterk genoeg.

Fan op afstand27-05-2024 om 17:21

Wie doet op dit moment de contractbesprekingen? Gudde of Van Mosselveld?

ChiChi27-05-2024 om 22:58

Voorlopig en tijdelijk Art Langeler.

Ik denk in overleg met Mosselveld  en Lukkien.

Boerentrien28-05-2024 om 09:20

Hoe de uiteindelijke selectie er ook uit komt te zien, we zullen minder vaak winnen dan in het afgelopen seizoen. Ik hoop dan wel, dat de "mooiweer-supporters" zich weten te gedragen. Alsjeblieft niet weer gedonder in de tent en wedstrijden zonder publiek. Eerst uitgaan van rechterrijtje en handhaving en dat accepteren. Dan zien we na verloop van tijd wel, of er toch meer in zit.

Toch jammer  dat Hans Nijland het niet geworden is. Ik denk, dat de rellen bij Utrecht en Den Haag inderdaad in het voordeel van Paauw hebben gewerkt.

Herman Badkuip28-05-2024 om 11:51

Zeker jammer dat Hans Nijland niet de nieuwe KNVB-voorzitter wordt.....met voorzitter Paauw komend seizoen géén uitpubliek bij de eredivisie-wedstrijden? Liever een lik op stuk-beleid en bij ongeregeldheden door de supporters de volgende thuiswedstrijd géén publiek zoals de burgemeester van Utrecht (Sharon Dijkstra) van plan is!

BOUWE28-05-2024 om 17:54

Weet nu iemand met welke spelers ze mee bezig zijn..het is behoorlijk stil 

Oeleoptak28-05-2024 om 22:12

Lees dat ze contact hebben gezocht met George Cox (LB) en Zivkovitch, spits. Die laatste zou niet mijn voorkeur hebben. Scoort niet veel. Komt mogelijk weer uit de koker van Dick. Met de koker van Dick heb ik ook niet veel. Hij is nu drie keer gepromoveerd maar ook twee keer gedegradeerd. Laten we het daar aub bij laten. 

spits28-05-2024 om 22:32

En waar lees je dat dan cab George Cox

Fan op afstand28-05-2024 om 23:48

Dat verhaal over Cox staat op X. Account WFCGRONINGEN

Stadjer8129-05-2024 om 07:02

NAC keert waarschijnlijk terug. En het is ook niet normaal hoe makkelijk die ploeg ineens scoort, na 1-5 bij Roda nu 6-2 tegen Excelsior. Of het nou een ED ploeg als Excelsior is, of Roda JC. Zo zie je maar hoe nihil dat verschil is tussen rechterrijtje ED en KKD, het ontloopt elkaar eigenlijk niet. 

Harris29-05-2024 om 09:15

Als NAC niet promoveert zou ik voor Jan vd Bergh gaan, 29 jaar, ervaren, hard , technisch, goede inspeelpasss, sterk in de lucht, verre ingooi. Alles wat een verdediger nodig heeft. Ik vond hem hier in de Euroborg ook al goed

 

Fan op afstand29-05-2024 om 18:13

Goudmijn van Excelsior,  Koopmeinders van AZ kunnen een goede aanvulling zijn. Vrees alleen onbetaalbaar. 

Fan op afstand29-05-2024 om 19:39

Zijn druk aan het vissen maar toehappen ho maar op dit moment. Maar geeft wel vertrouwen 

King Poffel29-05-2024 om 22:30

Je kunt ook niet anders dan vissen op dit moment. Transferwindow gaat hier pas op 17 juni open en tot die tijd moeten we dus geduld hebben. Dus je kunt alleen nog maar informeren naar spelers of contact zoeken met spelers die al transfervrij zijn.

 

En dan hopelijk geen Cox. Heeft 1 goed jaar bij Fortuna gehad en is verder niet beter dan onze eigen LB's.

Fan op afstand30-05-2024 om 11:44

Krüger wordt niet verkocht en keert terug naar de FC. Sadilek van FC Twente mag opzoek naar een andere club. Zou die graag zien komen. Goede mentaliteit, technisch en veel ervaring. En Absalem gratis op te halen in Den Haag.

Johan30-05-2024 om 18:49

Absalem voor ballenjongen hoop ik?

Stadjer8131-05-2024 om 09:04

Je weet bent op de hoogte verschrikkelijk slecht Abselem hier was?

Herman Badkuip31-05-2024 om 11:57

Je weet 't maar nooit hoor, Amir Absalem zou bij FCG onder trainer Dick Lukkien zomaar kunnen opbloeien.....Zou niet mijn eerste keus zijn voor de linksbackpositie, je hebt de ervaren Marvin Peersman en de jeugdige Wouter Prins! Cox of Absalem hebben niet mijn voorkeur, zou dan gaan voor Thomas Poll van Cambuur!

Heiky01-06-2024 om 00:27

 Thomas Poll? Wat moet die komen doen dan? Ik begrijp dat je heel erg gecharmeerd bent van oud spelers/jongens uit de regio maar we gaan naar de Eredivisie Herman en dan zijn dit soort spelers echt niet wat je zoekt.

Oeleoptak31-05-2024 om 14:21

Met zomaar kunnen opbloeien heb ik niks. Je kunt geld, ook salaris dus, maar 1 keer uitgeven. Dan moet je dus vooral niet dat soort spelers halen. 
Je kunt beter inkopen op echt talent of bewezen spelers. Liefst transfervrij natuurlijk. En spelers die weer terugkomen of er nog nutteloos zijn voor een grijpstuiver verkopen. Scheelt salaris. FC heeft veel te veel spelers met het cijfer onvoldoende. Fleddie bedankt. Dus opruimen en gericht echte, echte versterkingen halen. 

Fan op afstand31-05-2024 om 20:08

Fc heeft achter Min aangezeten van RKC. Was te duur, gaat naar Utrecht 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!