Terug

Deel deze pagina:

[Update woensdag 8 mei] "FC Groningen en Barcelona bereiken overeenstemming Reis"

Door Redactie 25 reacties

De Telegraaf meldt dat FC Groningen en Barcelona eruit zijn. Ludovit Reis vertrekt deze zomer naar Barcelona en gaat een contract tekenen voor vijf jaar. FC Groningen ontvangt een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot 7,7 miljoen euro. Reis zal binnenkort (zodra zijn agenda het toelaat) afreizen naar Spanje om daar kennis te maken met zijn nieuwe werkomgeving. Tevens heeft de middenvelder een toezegging dat hij ter voorbereiding op het nieuwe seizoen meegaat met de oefentrip naar Japan. Daarna volgt Reis een opleidings traject met Barca B, waar hij de kans krijgt zich door te laten ontwikkelen voor het eerste elftal.

Update woensdag 8 mei - Hoewel het nog steeds niet officieel is, weet RTV Noord dat de transfer van Ludovit Reis naar Barcelona rond is. De Spaanse club tekent vandaag of morgen het contract, FC Groningen heeft de deal getekend. Na de competitie wordt er afgereisd naar Barcelona. Dan volgt de keuring en wordt Reis voorgesteld aan de pers. Algemeen directeur Hans Nijland wil op dit moment nergens op ingaan. Er zou een afspraak zijn gemaakt met de Catalanen om (voorlopig) radiostilte in acht te nemen.

Update maandag 6 mei - De Haarlemmer Courant bericht vandaag dat het hele gezin Reis meeverhuist naar Barcelona. Samen met zijn ouders, zijn één jaar oudere broer Lucas en tweelingbroer David. Voor de ouders wordt werk gezocht.

Update zondag 5 mei - De verwachting is dat Ludovit Reis op de korte termijn afreist naar Barcelona om de laatste details af te gaan ronden. Naar verluidt ontvangt FC Groningen een bedrag van 6 miljoen euro dat kan oplopen met bonussen tot bijna 8 miljoen. Algemeen directeur Hans Nijland die momenteel met technisch directeur Mark-Jan Fledderus op zakenreis is, laat vanuit de Balkan aan het DvhN weten dat er nog steeds geen akkoord is. Ondanks het gegeven dat het er allemaal prima uitziet en zeker de goede kant opgaat is er dit weekend helemaal nog geen contact geweest met Spanje. Volgens Nijland is er absoluut nog geen witte rook.

Update (2) 16.05 uur - Volgens Ludovit Reis zijn zaakwaarnemer Alexander Bursac, zijn de clubs onderling rond maar is er nog niets getekend. Bursac verwacht dit weekend te horen wanneer hij met Reis naar Barcelona kan afreizen. "Pas als hij heeft getekend is het definitief."  (bron - RTV Noord)

Update (1) 14.30 uur - In gesprek met RTV Noord zegt Algemeen Directeur Hans Nijland dat er nog geen akkoord is met Barcelona. Nijland stelt dat de Telegraaf zeer voorbarig is geweest. "We zijn al een tijd in gesprek, ik ben positief, maar er is zeker nog geen akkoord." Ook over het transferbedrag wil Hans Nijland geen mededelingen doen omdat de club daar standaard geen mededelingen over doet.

 

Reacties:
brummie04-05-2019 om 07:44

Als dit waar is, fantastische transfersom voor FC. 

Voor Reis een geweldige transfer en voor FC weer een uitstekend uithangbord voor de jeugdopleiding en exposure voor onze club in binnen en buitenland.

 

campesino04-05-2019 om 08:45

Gebeurd niet vaak, maar ik ben het helemaal met je eens. En het xou mij niets verbazen als hij over 2-3 jasr zijn wedstijdjes in het eerste speelt. In de beste teams van barcelona was er altijd plaats voor dit soort spelers: keita, davids en dit jaar vidal.

En mocht dat niet lukken, alleen al het gegeven om later te kunnen zeggen dat je met GOD samen hebt gespeeld, maakt het de moeite waard.

Rob197004-05-2019 om 18:59

Ook ik geef je hierin volledig gelijk, Reis is een fantastische voetballer, met een vooruitziende blik, gaat in Barcelona, veel leren en wordt er alleen maar beter, en mocht hij het eerste niet halen, dan wordt het een stofzuiger op het middenveld van Sevilla of Benfica, ook niet slecht.

Fan op afstand04-05-2019 om 08:30

Helemaal mee eens. Wens hem veel succes.

Johan04-05-2019 om 08:50

Fantastische transfer als dit waar is. En idd samenspelen met de beste speler ooit......

Bikkel 04-05-2019 om 09:09

Netjes!!!! Nu Doan nog dik verkopen .. Dan moet het toch mogelijk zijn een prima team samen te stellen voor vlg seizoen.... 

kees04-05-2019 om 09:41

Heeft lang geduurd, maar TOP dat deze transfer is bezegeld...en ook voor het bedrag dat ik vooraf schatte:  Slim van de club dat ze hem al ruim 45 wedstrijden hebben laten spelen. Jammer natuurlijk dat we Reis er volgend jaar niet meer bij hebben. Het blijft een avontuur wat hij aangaat, maar eerder heeft Cillesen als permanente reserve doelman genoegen genomen(tegen een riant salaris) met een plaats op de bank. 

Hoe het Reis de komende jaren zal vergaan is koffiedik kijken...Hij zal een cursus Spaans moeten doen...het minste probleem..maar of hij zich waarmaakt tussen de beste spelers en elftal dat voor de CL finale en titel meestrijdt.?. Nu wordt Barcelona-B nog genoemd, maar dat kan natuurlijk geheel naar believen van Barca, een plaats in de A selectie of  via een verhuurconstructie naar een Spaanse club,  alsnog veranderen als Reis zijn overstap formeel naar Barca heefft gemaakt.  Trouwens, het echtpaar dat hem in Groningen heeft opgenomen als gastgezin, dat verdient ook een pluim! 

Over Doan was alleen recent het gerucht dat Southampton geinteresseerd zou zijn.  Ook hier zal Nijland een belangrijke en winstgevende deal gaan maken; Ajax en PSV als gegadigde voor Doan worden niet meer zo vaak genoemd en  Doan zelf wilde eerder al naar een groetere club: vooralsnog wachten we nog op nieuws hierover.

Kiest FC G  met het "nieuwe beleid" van 3 directeuren, uiteindelijk richting, dan komt er een blauwdruk te staan voor het  voorkomen van begrotingstekort en voor de toekomstige instroom van eigen jeugd in de Eerste selectie.  Daar zitten veel haken en ogen aan, want tot dusverre is FC Groningen  voor sportief succes in de competie  afhankelijk geweest van last minute aankopen/met kwaliteitsimpuls... De aanvalslinie zal in samenhang met de speelwijze en tactische opvattingen van de trainer ook dan weer in een "organisch verlopend geheel" gegoten worden..  Maar met (weer) een groot aantal mutaties in de as. transferperiode moeten de vervangers van vertrokken spelers, de resultaten én de seizoenskaarthouders weer in het stadion terugkomen, en dat is dan wel véél makkelijker gezegd dan gedaan...denk ik maar.

Hgz04-05-2019 om 10:03

Met bonussen 7,7 mln. Wat als die bonussen er niet bijkomen, hoeveel blijft dan over? Is het dan nog een goede deal? Ik  ben benieuwd wat er volgend seozoen staat, ik hoor nog niks over spelers waar de FC interesse in heeft. Vroeger hoorde je nog wel wat over spelers waar ze achter aanzaten nu hoor je niks. Moet wel wat gebeuren want zonder Reis , Mahi en Doan blijft er niet veel over. Niet op het laatste moment weer spelers halen. Graag voor de voorbereiding op het nieuwe seizoejn graag al elftal klaar. En hoe zit dat met Joop Gall als assistent? Vastleggen die man! wil Buis ook graag.

kees04-05-2019 om 12:04

Joop Gall is tot einde seizoen intgerim trainer bij DFS ( i pl v Calderwood )..die club staat er slecht voor.  Gall zelf heeft "openlijk" gesollociteerd naar een assistent-trainersfunctie, maar hier is tot op heden nog geen uitsluitsel over gegeven. Ik ben benieuwd trouwens, wie de hoofdtyrainer volgend seizoen wordt: Dient Buys zijn 2 jarig contract uit eind seizoen 2019/2020, of wordt het toch anders..en nieuw aan te stellen hoofdtrainer ?

Hgz04-05-2019 om 16:53

Bedankt Kees. jij weet net zoveel als ik. Buijs gaat niet weg en Gall wou hij er vorig jaar al bij ipv Spijkerman. Snap niet dat Gall nog niet is vastgelegd als assistent dan.

marcelfcg04-05-2019 om 18:45

Ze kunnen nog niet achter spelers aan omdat ze nog niet weten wat er te besteden is.

Rob197004-05-2019 om 18:51

Joop Gall is alleen favoriet bij Buijs, de rest van de club loopt niet zo met hem weg, heeft alles met zijn gedragingen in het verleden bij andere clubs te maken. 

Johan04-05-2019 om 10:06

Matusiwa als opvolger halen. 

marcelfcg04-05-2019 om 18:47

Op basis van 2 goede wedstrijden?

Johan09-05-2019 om 12:17

Op basis dat het een goede speler is. De Graafschap speelt niet voor niks een veel betere 2e seizoenshelft

Groen hart04-05-2019 om 10:19

Een leuk bedrag. Jammer dat Mahi gratis wegloopt en dat Doan uit vorm is anders had de teller op een 20 miljoen gestaan.

weeet ook iemand waarom die andere Japanner geen minuten maakt? Daar zal de verhuurder ook wel niet blij mee zijn.

Hgz04-05-2019 om 10:27

Ja Itakura dat zou ik ook wel willen weten wat die hier nog doet? Hoor je ook niks over.

Bikkel 04-05-2019 om 11:32

Die zou het eerste half jaar niet spelen maar wennen!! Is ook wel vermeld toen.... 

Koningvoetbal04-05-2019 om 10:45

Zit er ook een doorverkoop deal bij?

kees04-05-2019 om 11:22

Doorverkoop kan je niet vooraf calculeren..."bonussen" (=voorwaarden voor vergoeding bij gespeelde minuten van de speler  of eindklassering wel....maar die kan pas niet in Euro's vooraf, maar pas achteraf in procenten (van de transfersom) worden berekend: 10% was gangbaar in het verleden, maar 't zou mij niks verbazen als dir Nijland hier nog hoger zit ..

A Matter of Honor04-05-2019 om 10:54

Berichten in de Telegraaf moet je altijd maar met een korreltje zout nemen, maar als dit eens een keer op waarheid berust dan krijgt Nijland van mij een pluim voor het onderhandelen en feliciteer ik Ludovit met zijn overgang naar de mooiste club van Europa. Hopelijk gaat hij daar slagen. Direct een vijfjarig contract zegt ook al zoveel dat de leiding van Barcelona wel vertrouwen heeft in deze speler. Het transferbedrag lijkt prima ofschoon FC-Groningen het nooit over bedragen heeft maar daar hebben we dan de duimzuigers van de Telegraaf weer voor. Verder rijst bij mij de vraag op, of de club waar Ludovit vandaan komt (Hoofdorp) ook nog meedeeld in de transfersom. Jammer dat hij weggaat maar het is hem volkomen gegunt en FC-Groningen (Mark Jan Fledderus) kan op zoek naar een vervanger.

 

Buena suerte en España,Ludovit.

marcelfcg04-05-2019 om 18:50

AD komt met hetzelfde nieuws nav gesprek met zaakwaarnemer Bursac.

FC LICHTBOEI04-05-2019 om 11:01

Wel een leuk ding wat met de afgelopen weken in de vaderlandse media is opgevallen is dat Reis nadat het naar buiten kwam dat er interesse was van Barca hij werd afgekraakt en na zijn wedstrijd tegen Ajax is men in met name het westen van het land 180 graden gedraaid met hun mening over Ludo.

 

Leuk voor Ludo en ook leuk voor de FC dat ze zo'n bedrag mogen ontvangen.

marcelfcg04-05-2019 om 18:52

Ach we kennen dat volk toch. Van Dijk was ook lang niet goed genoeg voor die neuzen en Tadic lieten ze ook lopen. Reis heeft het talent EN karakter om Barca 1 op termijn te halen. En dan een hele lange NEUS trekken naar Adam.

allartboer04-05-2019 om 11:18

Geweldige transfersom voor in wezen nog een jeugdspeler. Daarom blijft het een raadsel dat voor de duurste verdediger ter wereld minder is gevangen.

KWibus04-05-2019 om 11:39

Fantastisch voor die jongen en gun het hem van harte. Wat een avontuur!

Heb de afgelopen seizoenen enorm van hem genoten. Wat een power en doorzettingsvermogen, kunnen veel collega’s een voorbeeld aan nemen.

Ik ga je zeker in de gaten houden Ludovit.

Marco04-05-2019 om 13:07

Blijft jammer dat goede (jeugd) spelers zo kort bij ons blijven. De kans op sportief succes en een huldiging op De Grote Markt is zo zeer klein. Reis heeft het geweldig gedaan. In de voorbereiding van het seizoen was hij nog wisselspeler en mocht hij tegen De graafschap pas de tweede helft meedoen.

Gelukkig al voordat de transfer window open gaat duidelijkheid over geld. Nu heeft de scouting geen excuus en moeten ze kwaliteit naar Groningen halen.

Rob197004-05-2019 om 19:41

En iedereen denkt dat Groningen weer geld heeft, is niet echt een voordeel.

FC LICHTBOEI04-05-2019 om 17:34

Nijland begint weer met zijn bekende ritueel alles ontkennen,maar dankzij Ludo zijn zaakwaarnemer is dat trucje van Hans dit maal mislukt,want als Telegraaf/AD en zaakwaarnemer zeggen dat het rond is dan is het ook rond vermoed ik.

FC LICHTBOEI04-05-2019 om 18:38

Nou na Mahi en Reis lijkt Jeff Chabot de 3e speler te zijn die de club gaat verlaten,want in Ialië zijn berichten verschenen dat Sampdoria interesse zou hebben in Chabot.

marcelfcg04-05-2019 om 18:57

Dan moeten ze eerst maar een bankgarantie tevoorschijn toveren. Nijland heeft slechte herinneringen aan het onderhandelen over Granqist met Genoa. Bonussen kun je met Italianen ook beter niet afspreken.

kees04-05-2019 om 19:43

haha, ja daar in Genua heeft de FC  pas na jaren en een europese arbritage, alsnog z;n geld gekregen.  Nijland zal zich dom houden tegenover die club... aals er "waarschijnlijk" staat in de tekst moet ik nog zien waar je een even goede CV voor weinig in de plaats krijgt!.   

brummie04-05-2019 om 19:03

Het is alleen maar goed dat spelers in the picture staan bij andere clubs. 

Wat Reis betreft, hij heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Maar veel zijn vergeten dat dezelfde speler, op dit forum erg veel kritiek kreeg ondanks zijn erg jonge leeftijd sinds hij aansloot bij 1e selectie. Zo zie je maar weer dat je met jonge spelers geduld moet hebben en hun grilligheden moet accepteren. 

 

 

Rob197004-05-2019 om 19:53

#brummie, leuk dat je dit even aanhaalt, dit bevestigd maar weer dat er veel forumleden op deze site zitten, die negatief zijn, maar dit nooit op Reis hebben losgelaten. Er zitten gelukkig genoeg voetbalkenners op Boerenmacht. Ik moet zelfs Reis nog nageven, dat, ondanks dat hij soms niet in de plannen van de laatste 2 trainers voorkwam, zich altijd perfect heeft gedragen, en is daar alleen maar sterker door geworden. Zijn slagingskans is wel erg hoog om een topper te worden. De top in Nederland, is gelukkig te laat wakker geworden, en hierdoor herf5 hij een mooie transfer.

Arthur04-05-2019 om 20:22

Chabot mag wat mij betreft vertrekken voor een goed bedrag. Goede mandekker maar toch ook vaak de verantwoordelijke voor een zaadpot. Hij heeft helaas een verschrikkelijke pass in de benen.

Bikkel 04-05-2019 om 21:07

Wat een onzin.... Doet het hartstikke goed  niet vergeten ook nog jong ! Virgil maakte ook fouten en kijk nu es... 

blauwevogel04-05-2019 om 20:22

Sampdoria wil 3 tot 4 milj  betalen voor Chabot!! 

Arthur04-05-2019 om 22:00

Verdedigend maakt hij ook zelden fouten. Alleen hij levert de bal heel vaak in bij de verkeerde kleur waardoor de fc niet in zijn spel komt. 

Bikkel 05-05-2019 om 09:06

Jij hebt er kijk op, gelukkig nog iemand 

Pietjepal05-05-2019 om 17:17

Scouting het is een dingetje. Niemand zag het aankomen. Ludovit naar Barça. Maar toch. Een speler is 18 en dragende moderne speler. Maakt forse ontwikkeling door. Blijft fier overeind tegen sterke clubs. Zelfs voor eigen supporters is het moeilijk te  zien dat hij de volgende Van Dijk of Robben kan worden. PSV scouts hadden het al eerder gezien, maar waren op juiste moment niet agressief genoeg met de miljoenen bieden.

 Denk eerder trouwens aan nivootje Van Bommel, maar laat me graag verrassen door zijn verdere ontwikkeling. Zijn timing is  in ieder geval prima. Van Groningen ook trouwens, jeugdspeler meerdere jaren vastgelegd op de gok. 

William pomp meldt terloops even dat de directie op de Balkan is voor zaken...

blauwevogel09-05-2019 om 05:35

Is Susic van VVV de vervanger voor Reis?

marcelfcg09-05-2019 om 14:07

Ik vermoed als vervanger voor Doan want de FC had Susic al in the picture toen er veel belangstelling voor Doan op gang kwam.

Fan op afstand09-05-2019 om 13:37

Het wordt weer veel wikken en wegen voor de FC. Wie past bij ons, wie wil, wie is betaalbaar zonder dat het teveel ten koste gaat van de balans. Het vervangen van bijvoorbeeld 9 spelers gaat in de papieren lopen, zeker als je kwaliteit wilt, ervaring erbij wilt hebben en eventueel op termijn een leuke winst wilt maken bij verkoop. En kunnen bestuur en technische staf op 1 lijn komen hoe te voetballen komend seizoen. Daar moet je ook je aankoopbeleid op aanpassen. En zoals ik al eerder heb aangegeven is de FC niet de enige die druk aan het speuren is. En vele clubs zitten achter de zelfde spelers aan. Misschien eens zoeken in regio’s waar minder veel scouts naar toe gaan? Als die er nog zijn trouwens. En misschien hopen dat Brexit alsnog snel komt zodat we eens in de UK kunnen kijken. Wordt nog een zomer vol verassingen neem ik aan.

FC LICHTBOEI09-05-2019 om 17:17

Vanavond bij FOXSports is een interview te zien met Ludovit Reis waarin hij zegt dat er na de laatste wedstrijd van FC meer duidelijk wordt.

 

Uitzendingen om 19:30 Uur en 23:30 Uur.

FC LICHTBOEI11-05-2019 om 16:15

De voor velen iedeale vervanger van Reis die Matusiwa (DE Graafschap) moet vertrekken bij Ajax en is voor een zacht prijsje op te halen lees ik net via de socials van VI.

 

Bron : Matusiwa moet weg bij Ajax: 'Maar er leiden meerdere wegen naar Rome' - Voetbal International

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!