Op deze koude avond speelde Jong FC Groningen op het kunstgras van Sportpark De Boshoek in Hardenberg een oefenwedstrijd tegen 2e Divisionist HHC Hardenberg. Normaal speelt men op natuurgras maar dat werd gespaard, wat logisch is met deze weersomstandigheden. Bij Jong FC Groningen nam Gerard Wiekens de coaching op zich en hij werd geassisteerd door Antoine van der Linden. Trainer Alfons Arts was wel aanwezig maar bemoeide zich er niet zo mee. Jong FC Groningen speelde vanavond met enkele spelers die niet altijd zeker zijn van een basisplaats en ook de twee Roemeense talenten Antonio Manolache en Antonio Sefer speelden mee net als proefspeler Alexander McQueen. McQueen is afkomstig uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en speelt een seizoen bij Championschipclub Carlisle United. Hij kwam bij de FC door een tip van oud FC speler Rob MacDonald.

Abdel Elouazanne

Alexander McQueen   Lars Kramer   Antonio Manolache   Amirs Absalem

Gerald Postma   Tom vande Looi   Antonio Sefer

Uriel Antuna   Tim Waterink   Kasper Oldenburger

Al snel in de wedstrijd werd Uriel Antuna de diepte in gestuurd door een pass vanaf het middenveld en alleen voor de keeper maakte de Mexicaan geen fout en stond het 0-1. Enkele minuten later stond het ook al 0-2 door Amir Absalem die de bal al vallend binnen werkte na een splijtende pass van Kasper Oldenburger. Jong FC Groningen had het initatief in de wedstrijd en opvallend was de snelheid die de ploeg had aan de rechterkant. Uriel Antuna staat bekend om zijn snelheid maar ook Alexander McQueen beschikte over veel snelheid alleen dat werd niet altijd goed uitgespeeld. Het eerste gevaar van de kant van de gasten kwam via een corner en die werd ook onmiddelijk binnengekopt en stond het onverwacht 1-2. Tim Waterink kreeg nog een grote kans op de 1-3 maar de spits faalde helaas in de afwerking.

Na de rust was het alleen FC Groningen wat de klok sloeg. HHC kwam er totaal niet meer aan te pas en dit Jong FC Groningen speelde frank en vrij met veel energie en voetbalde heel scherp. Een bekend gezicht kwam bij HHC in de tweede helft binnen de lijnen want oud FC Groningen speler Joel Amakodo mocht ook even meedoen nadat hij hersteld is van een enkel blessure.

Grote kansen waren er voor o.a. Tim Waterink (die het vizier niet op scherp had maar verder een prima 2e helft speelde), Uriel Antuna, Kasper Oldenburger, Lars Kramer en Michael Breij maar de boys wisten het doel niet te vinden. Antonio Sefer scoorde wel de 1-3 uit een schitterend genomen vrije trap van ongeveer 18 meter, na een overtreding op Tim Waterink. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-3 overwinning voor FC Groningen maar niets was minder waar. In de laatste 5 minuten kreeg HHC nog 2 corners te nemen en uit beide corners scoorde men nog de 2-3 en de 3-3. Volkomen tegen de verhouding in maar ze tellen wel. Toch een punt om aan te werken voor Jong FC Groningen denken wij, het verdedigen bij corners want als je 3 goals tegen krijgt uit corners doe je toch iets niet goed.

Zaterdag a.s. wacht voor de mannen de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente en dat zal ook een zware wedstrijd worden want sinds Gert Jan Verbeek de hoofdtrainer is bij FC Twente wil hij dat de wissels van zijn eerste team mee moeten doen met de beloften. Dit is eigenlijk niet de bedoeling maar ja wat doe je eraan.

Voor de volledigheid melden wij u nog dat de wedstrijd begint om 12.30 uur en dus niet op de gebruikelijke aanvangstijd van 15.00 uur. Dit ook op verzoek van FC Twente want zo kan men spelers meenemen voor het eerste elftal die dus 's avonds spelen.

Voor interviews die na de wedstrijd zijn gemaakt met Gerard Wiekens, Lars Kramer en Tim Waterink verwijzen wij u naar FCG Radio van vrijdag a.s. op www.tynaarlolokaal.nl, vanaf 16.00 uur.