Terug

Deel deze pagina:

Juninho Bacuna geselecteerd voor Jong Oranje

Door Redactie 13 reacties

Bondscoach Ard Langerer van Jong Oranje heeft Juninho Bacuna weer geselecteerd voor de wedstrijden van Jong Oranje tegen Jong Bolivia en Jong Paraquay.

Op vrijdag 18 mei voegt de bondscoach nog enkele namen toe nadat Ronald Koeman de definitieve selectie heeft bekend gemaakt voor het Nederlands Elftal maar Juninho Bacuna is zeker van zijn plaats in de selectie.

Op 25 mei neemt Jong Oranje het op tegen Jong Bolivia en op 29 mei tegen Jong Paraguay. De intercontinentale oefenstage van Jong Oranje is bedoelt om spelers een unieke ervaring te bieden en is ter voorbereiding op de cruciale EK kwalificatie duels tegen concurrenten Jong Engeland en Jong Schtoland.  

Op 22 mei verzamelt men zich in Sassenheim voor een stage. De wedstrijd tegen Bolivia zal op vrijdag 25 mei gespeeld worden in het Ramon Tahuchi Aguilera Stadium te Santa Cruz gespeeld worden. Daarna reizen de mannen naar Asuncion coor de wedstrijd tegen Paraguay in het Defensores Del Chano Stadion.

Reacties:
campesino09-05-2018 om 14:08

Van hanegem, koeman, psv ,kiev, moeten wel volkomen gek zijn geworden. Wat ziens ze in godsnaam in deze prutser. 

Maar gelukkig hebben wij hier op boerenmacht de "echte kenners" die bacuna net als hateboer niveautje-emmen voetballers vinden.  

robin09-05-2018 om 14:44

Zonnesteek denk ik.. .Kan het niet anders bedenken 

kees09-05-2018 om 16:19

heel goed   of   heel slecht     ,  dat scheelt maar één  woord...:  ...

dat woord is denk ik aan het einde van de zin in het testrappoprt ge- de-leted   of zo

09-05-2018 om 19:21

Zit je nogal hoog niet, Campesino, dat Hateboer hier op dit forum terecht werd afgekraakt. Maak je niet druk man, die knakker is al bijna een jaar weg en heeft de club niets opgebracht.

Rob197011-05-2018 om 09:39

Bacuna heeft altijd wel talent gehad, maar nooit benut. Dan is het logisch dat er kritiek komt op zijn spelen. Nu wil iedereen zijn gelijk halen op de kritische posters, ronduit zielig te noemen. Hij heeft toch voor geen knoop gepresteerd voor de winterstop, dat hij daarna goed is gaan voetballen heeft met allerlei factoren te maken. De trainer, zijn contract, zijn motivatie, de sfeer binnen het elftal, enz enz.

Dat hij talent heeft is nationaal al jaren bekend, hij wordt niet voor niets al jaren gevolgt, maar daarom mag er toch kritiek komen op een speler die niet presteerd. Daarom vind ik het zielig om telkens achteraf geprobeerd wordt om gelijk te halen. Het zou van grote klasse zijn, als er direct op de negatieve post met juiste argumenten wordt weerlegt. Achteraf is alles makkelijk, vooruit kijken een beetje lastiger. 

Fan op afstand09-05-2018 om 19:23

Gelukkig worden we niet betaald voor onze mening want anders was er aan verschillende mensen op deze site  het advies gegeven toch maar eens naar ander werk uit te gaan kijken.

campesino09-05-2018 om 19:48

Dat valt wel mee rob roy. Maar bij eigen jeugd worft hier vooral gekeken wat iemand biet kan. En het is logisch dat een jeugdspeler nog niet alles beheerst.

Maar iemand roeptoetert hier wat en dat wordt door een paar eencelligen tot in de treurnis nagepapagaaid. ( Ik lijk tom okker wel). Ook al heeft betreffende jeudspeler die fouten allang gecorrigeerd.

Dat erger ik me inderdaad wel eens aan.

Maar goed, er zullen ook zeker mensen zijn die zich aan mij ergeren.

 

kees09-05-2018 om 21:19

gek eigenlijk dat sinds op BM de stemming over de FC wat ten goede is gekeerd , dwz sinds 10 weken beter veldspel en meer inzet, dat een aantal op andere bloggers zo moeten afgeven...Ik vind in het algemeen wat er hier gepost wordt helemaal niet zo negatief ( ook al heeft Brummie hier onophoudelijk op gewezen ) Ik zou willen voorstellen om vooral  respect te tonen voor wat een ander vindt en schrijft, want het is toch een open fan site, die voor iedereen te pruimen moet zijn...

 

 

 

 

 

09-05-2018 om 21:55

Napapagaaien zou ik het niet willen noemen. Eerder vaststellen van feiten want was het niet zo dat Hateboer toentertijd de laatste wedstrijden, toen hij had aangegeven dat hij niet wilde verlengen, er maar een beetje met de pet naar gooide. Dat hij het nu goed doet bij Atalanta is alleen maar mooi en kan de FC-Groningen trots op zijn zo'nspeler te hebben afgeleverd. Wat Bacuna betreft, die sppelde de eerste driekwart seizoen ook toch als een krant. Alleen in 2018 begon hij goed te spelen en daar zijn de supporters best tevreden over, mij inziens. Dat hij zich nu een beetje te groot vind voor FC-Groningen is jammer, maar als hij weg wil, mijn zegen heeft hij. Bij onze aanstormende jeugd zit misschien wel een spelertje die hem op kan volgen en anders hebben we ook nog een scouting en TM die voor een opvolger zal zorgen. Alleen Nijland moet zorgen dat hij voldoende money krijgt voor Bacuna, maar ik denk dat hem dat wel is aanvertrouwd.

Martijn 10-05-2018 om 09:30

Lees op vp ook nog een Groningen supporter die roept dat hij ontzettend veel domme kaarten pakt. Is ook weer zijn typisch vooroordeel gevalletje . Bacuna heeft dit seizoen in 33 competitie wedstrijden 5 gele kaarten gepakt en geen rode. In 80 wedstrijden 2 rood in totaal. En daar wordt hij nog steeds op afgesserveerd door een deel van de aanhang. Geen wonder dat hij hier graag weg wil als je die reacties ook leest.

Bacuna heeft zich dit seizoen meer dan positief ontwikkeld, daar zou hij op beoordeeld moeten worden, niet op de fouten die hij in het verleden maakte in al zijn jeugdige enthousiasme.

09-05-2018 om 21:54

Moet er weer iemand zijn gelijkhalen haha. Gewoon een talent van Groningen vroeg door gebroken met zeer matige statistieken , leuk voor de fc dat hij zo in de belangstelling staat. En oja , laat je niet zo kennen campesino , verschil moet er zijn , anders was de wereld best saai en dit forum waarschijnlijk ook.

Prik nam pla09-05-2018 om 22:52

Bacuna speelde het eerste driekwart van het seizoen niet zo goed als de laatste maanden maar hij was nog steeds een van de beste, meest talentvolle spelers. Maar ja, die klasse ziet niet iedereen. In het eerste deel van de competitie was ook Bacuna slachtoffer van de rare fratsen van Faber. Sinds de andere jonge jongens als Reis, Hrustic en vd Looy maar vooral ook Zeefuik erin kwamen was er meer dynamiek en duelkracht en had een mislukte pass van Bacuna niet meteen gevolgen. Want als er een speler is, ook vorig seizoen al, die wat risico en creativiteit in zijn spel heeft is het Bacuna. Ik ben zo blij dat we hoplelijk van Jensen, van Nieff, Reijnen af zijn en dat er de laatste maanden meer naar voren werd gevoetbald. Waardoor de klasse van Bacuna ook meer zichtbaar werd. 

brummie10-05-2018 om 00:09

Hateboer bracht toch nog 400.000 op voor 4 maanden contract, is verder een uithangbord voor de fc bij Atalanta en nederlands elftal.

Een speler die jeugdopleiding van fc heeft doorlopen, het eerste elftal heeft gehaald, en ook nog eens uit de provincie komt. Speelde altijd met inzet, en maakte gezien zijn leeftijd uiteraard fouten. Maar kon de hele rechterkant belopen. Een speler die onterecht is afgekraakt bij tijden, en waar je als fc supporter gewoon trots op mag zijn. En met een beetje geluk heeft Nijland nog een doorverkoop% afgewongen. Hateboer heeft wel degelijk iets opgebracht en bijgedragen. Voorbeeld van succes jeugdopleiding.

robin10-05-2018 om 01:02

Helemaal mee eens!

Eigenlijk om op bacuna terug te komen ...Die heeft niet wat hateboer wel heeft passie en inzet... Als bacuna dat nog wat bijschaaft ...Dan kan ie de stap maken .voetballen kan ie wel... Hij is jong dat scheelt. ..

Hgz10-05-2018 om 08:14

Succes jeugdopleiding? Niet overdrijven. Hoeveel spelers hebben een dikke transfer gemaakt de laatste jaren? Hateboer had vaak tegengoals op zijn naam staan omdat hij verkeerd stond te dekken of te laat was met ingrijpen. Verdedigend zwak, aanvallend was beter bij hem, meer een rechter middenvelder.

kees10-05-2018 om 07:07

ja nou weten we het wel  ! ... zelfs de fooi die de Italiaanse club betaalde, die wordt hierboven nog "heel behoorlijk genoemd" voor 4 maanden contract ..pff  Nou ik herinner mij toch dat Hateboer zelf anderhalf jaar niet wou verlengen en transfervrij weg wilde, en de laatste maanden zeker niet sterk speelde ... dan altijd eindigde hij bij een interview ( net als Mahi trouwens ): "alles voor Groningen" . in de praktijk was er de laatste jaren weinig clubbelang bij de spelers. Die trend heeft zich dit jaar verscherpt doorgezet..Mahi, Bacuna, Veldwijk en anderen..: Anderzijds is het achter de schermen en deuren van clubinvesteerders en bestuurders  natuurlijk ook niet altijd zuivere koffie. De transfersom op zichzelf blijkt een continue onderhandeling over de transfervoorwaarden, doorverkoop% en spelersdeel...en in het buitenland worden natuurlijk veel hogere salarissen betaald..

ga er maar aanstaan: Straks moeten we Veldwijk nog kwijt...handhaven zal geen optie blijken.  Zijn investering zijn ze ook grotendeels kwijt. wat moet je met zo'n man op de tribune?  krijgen we van Veldwijk vast weer een zielig verhaal over de club en de trainer Faber; Mahi was opvallend uit vorm in 2018  , geblesseerd heette dat  net zoals op RTV Noord (E. Baas), DVHN (Joop Gall en William Pomp) en Fox (via Padt) nu nog weer een doekje opendoet over het afgelopen seizoen...de kleedkamer, hulptrainers, Jans en Faber.  het is me wat...benieuwd of Padt niet toch weggaat...het heeft er volgens mij alle schijn van, ondanks de officiële mededeling dat het voorstel voor een niew contract  in beraad is genomen.

En dan hier lopen te mopperen over negatieve posts het afgelopen jaar...?  er zijn jarenlang regelmatig bans uitgedeeld en berichten met gescheld en turbo-taal noodzakelijk verwijderd door de moderator  ..Nu is er op BM een bredere   belangstelling van supporter-bloggers  ( op ieder item wel 20-40 of meer reacties over de club, de spelers en het beleid ) en meningsvorming/discussie mogelijk... daar ben ik heel blij mee

Want: gek*nker is er op álle voetbalfansites ...het blijkt in de praktijk een hele kunst om de mening van anderen te respecteren. Dat de stadions bij NAC, Twente en Ajax vol zitten en bij Groningen (nog) niet, dat is een ander verhaal.   

 

brummie10-05-2018 om 09:51

Tja als je 400.000 een fooi noemt met nog maar 4 maanden contract gaan. Had je liever hem transfervrij de deur uit zie gaan?  Er zijn spelers voor minder weggegaan.  Toen Hateboer niet wilde verlengen waren de rapen aardig gaar op dit podium. Wat dacht die Hateboer wel niet?  En volgens een aantal kenners was een speler genaamd Payne een veel betere verdediger die positie van Hateboer zo over kon nemen.

Natuurlijk had Hateboer zijn tekortkomingen. Wat ik vaak niet begrijp is dat men vaak de mindere punten benadrukt van een speler i.p.v. zijn sterke punten. Wellicht eeen beetje typisch nederlands, altijd maar benoemen wat fout gaat of wat iemand minder kan.  Hateboer had longinhoud van een paard, en altijd inzet. In mijn ogen heeft hij nooit met de pet er na gegooid. Hateboer is een goed voorbeeld dat je als je jeugdspeler van de FC door kan groeien naar de top.

Bacuna weet en voelt dat een deel van de supporters hem niet pruimt. Heeft links of rechtsom, niet de gunfactor zoals andere spelers in de selectie. Denk dat dit mee gaat wegen bij hem of hij vertrekt of niet. Bacuna heeft het afgelopen halfjaar flinke stappen gemaakt, maar ook daarvoor kon je al zien dat hij de meest getalenteerde van de Bacuna's is. Deze jongen is nog maar 20, mag nu op oefenstage bij Oranje, en dat is niet voor niets lijkt me. 

Heb al eerder aangegeven dat dit seizoen tegenvallend was en dat Faber te lang er over gedaan heeft om een vast elftal neer te zetten. Toch denk ik met de doorbraak en ontwikkeling van Reis, vd Looi, Doan, Absalem en Hrustic er weer meer licht in de tunnel komt. Ook volgend seizoen met jongere spelers zal het af en toe grillig blijven. Dat is inherent. Omarm de jeugdspelers zou ik zeggen!

 

kees10-05-2018 om 10:31

400.000 is een fooi voor een club uit Italië;  maar waar ik hierboven vooral over schrijf, dat het op dit BM en bij de supporters van FC Groningen nogal mee valt in vergelijking wat er bij andere clubs gebeurt...niet alleen negatief dus.  De club, trouwens, heeft zelf ingezien dat het zo niet verder kon, en spreekt nu (achteraf) van een overgangsjaar.  Het blijft natuurlijk een uitdaging om met beperkte budgetten, die spelers binnen te halen bij de jeugd en er topspelers van te maken, maar op zich heb ik daar wel vertrouwen in.  Zwart-wit kan je dit proces njiet zien...wel dat binnenhalen van Zeefuik en Cassierra als aanjager..dat is goed ! 

Hgz10-05-2018 om 10:31

Gunfactor komt en gaat. Als een speler keer op keer in de fout gaat, domme fouten maakt, zich arrogant gedraagt, zich te goed voelt en zinloos blijft mekkeren tegen de scheidsrechter zijn de supporters er zo zat van. Als diegene ervan leert en goed blijft prestreren en normaal blijft doen heb je zo de gunfactor weer terug en juichen de supporters je weer toe. Dan wordt je als jeugdspeler omarmt.

10-05-2018 om 10:54

Ga er maar aan staan , zo jong van alle kanten word er aan je getrokken , je hoofd slaat op hol , de voetbalwereld is verziekt en werkt zelfs door in het amateurvoetbal op transfergebied , zelfs jongens uit de 5e klasse die zonodig om het jaar ergens anders moeten spelen , laat staan een jeugdspeler met een maneger die op hem inpraat , Bacuna nu ook weer , nog lang niet uit ontwikkeld , word door w hanegem genoemd en staat op een mogelijk lijstje van PSV , waar hij nooit in de basis zou staan. Hou je kop erbij , en teken bij , maar nee dat zit er allemaal niet meer in tegenwoordig. En over Hateboer , die was er gewoon klaar voor , gezien zijn prestaties , hier bij de fc moest hij verdedigen , kan je op zijn conto afschuiven hgz , maar ook op de trainer destijds.

brummie10-05-2018 om 11:09

Hateboer speelt nu vaak in 5-3-2 systeem waar hij hoog staat op het middenveld, maar desondanks nog veel moet verdedigen. 

Kan me voor stellen dat Bacuna die geloof ik sinds zijn 9e bij FC speelt, nu ook eens in andere omgeving wil gaan spelen. 

Natuurlijk zou het mooi zijn als hij bij gaat tekenen, maar verwacht dat hij weggaat. Ga er maar aan staan, ook financieel kan hij met een transfer er enorm op vooruit gaan. Als er een mooie kans zich voordoet, moet je er denk ik voor gaan. Sportief gezien blijft het uiteraard altijd afwachten hoe een speler gaat renderen bij een nieuwe club. 

 

10-05-2018 om 17:58

Als Bacuna zeker van zich zelf is , weet hij dat na volgend seizoen , er nog een kans voor doet. Een sterkhouder worden in het team van Buijs , 5 plus goals maken , 5 plus assisten. Ipv van nu half om half weggaan bij de fc. Wat betreft Hateboer , dat weet ik , maar de nadruk ligt op rennen en aanvallen en een hele rechterkant bestrijken , hierin nederland word daar anders naar gekeken gezien de berichten hierboven.

kees10-05-2018 om 18:28

 

voorspellinkje van mij , nu op dit moment ( Hemelvaartsdag )

Weg:

Padt gaat weg.  3 milj

Bacuna waarschijnlijk verlengt-verbetert  zijn contract/  mogelijk bij enorm "wild" bod alsnog naar buitenlandse club

Mahi gaat weg  kleine 2 milj

Veldwijk weg  400.000

Van Weert verlengt

 

Erbij: 

Cassierra huur , nieuwe ervaren keeper en een aanvallende middenvelder (uit Portugal?)

(en nog flink wat U 23 spelers gaan weg/worden vervangen met talentvolle jonge spelers van buitenaf)

Zeefuik 2 jarig contract

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!